Ειδήσεις από τον Ερασιτέχνη μας 12.10 έως 18.10.2016



Καλησπέρα σε όλους τους σύγγαυρους. 
 
Άλλη μια ερυθρόλευκη εβδομάδα έφτασε στο τέλος της, με την ειδησεογραφία των Ερασιτεχνικών τμημάτων του Ολυμπιακού να περιλαμβάνει πολλά και ενδιαφέροντα. 
 
Εμείς από αυτό εδώ το βήμα, πιστοί στο ραντεβού μας, θα καταγράψουμε αναλυτικά όλα τα νέα των τμημάτων μας.
 
 
Μπάσκετ Γυναικών: Την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στο ΔΑΚ Γλυφάδας ο αγιασμός του γυναικείου τμήματος μπάσκετ του Ολυμπιακού, από τον πατέρα Αλέξανδρο. Το παρών έδωσαν φυσικά όλες οι αθλήτριες της ομάδας (εκτός από τις δυο Αμερικάνες που δεν έχουν ενσωματωθεί ακόμα) καθώς και το τεχνικό επιτελείο. Την διοίκηση του Ολυμπιακού εκπροσώπησε η Γενική Αρχηγός του συλλόγου, κ. Χριστίνα Τσιλιγκίρη και ο κ. Γιώργος Λεριώτης.


 
Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου είχαμε την εκκίνηση της Α1 Μπάσκετ Γυναικών. Ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε εντός έδρας τον Άρη τον οποίο και διέλυσε με 108-49(!). ια εβδομάδα μετά τη νίκη πρόκριση στο Κύπελλο κόντρα στον Φάρο Κερατσινίου ο Θρύλος διπλασίασε τα νικηφόρα αποτελέσματα σε επίσημα παιχνίδια διευρύνοντας παράλληλα το εντυπωσιακό αήττητο σερί που «τρέχει» από την περσινή σεζόν. H σημερινή ήταν η 28η νίκη σε ισάριθμα ματς σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο για τις νταμπλούχες Ελλάδας. Πρώτη σκόρερ στην αναμέτρηση με τον Άρη αναδείχθηκε η Εβίνα Μάλτση, με 15 πόντους (3/6 τρίποντα, 3/5 δίποντα, 6 άσιστ, 7 κλεψίματα), ακολούθησε η Στέλλα Καλτσίδου με 13 (5/10 διπ., 3/3 βολ.2 άσιστ, 1 κλέψιμο) ενώ ο Θρύλος είχε 8 συνολικά παίκτριες με διψήφιο αριθμό πόντων. Στον αγώνα με τον Άρη δεν αγωνίστηκαν η Κατερίνα Μπαρτόνοβα και η Μίλιτσα Γιοβάνοβιτς. 


 
Πάντως, εκτός από τα εγχώρια, σε πέριπου δέκα μέρες και συγκεκριμένα την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου ο Ολυμπιακός θα δώσει τον πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα της ιστορίας του όσον αφορά το συγκεκριμένο τμήμα.

Σε άλλα νέα, σήμερα το μεσημέρι πάτησε Ελλάδα η WNBAer Λινέτα Κάιζερ. Σήμερα είχε την πρώτη γνωριμία με τις υπόλοιπες παικτριες του τμήματος ενώ από αύριο θα συμμετέχει και στις προπονήσεις. 
 
Στις πρώτες της δηλώσεις στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) δήλωσε τα εξής:
 
Λινέτα Κάϊζερ: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που βρίσκομαι εδώ. Έχω ακούσει πολύ ωραία πράγματα για τον Ολυμπιακό, για την Ελλάδα και την Αθήνα. Ανυπομονώ να συναντήσω τις νέες μου συμπαίκτριες και την προπονήτρια μου και να παίξω ξανά μπάσκετ. Οι στόχοι μου είναι οι ίδιοι με της ομάδας μου. Η νίκη! Είμαι σίγουρη ότι θα έχουμε πολλές προκλήσεις τη φετινή σεζόν και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε γιατί διαθέτουμε πολύ καλή ομάδα. Επίσης είμαι ενθουσιασμένη για τη συμμετοχή μας στο Eurocup. Ήρθα για να το πάρουμε! Αυτό είναι το πλάνο!»


 
Σε επίπεδο ακαδημιών, οι Νεανίδες μας αγωνίστηκαν για την δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β’ ΕΣΚΑΝΑ, με αντίπαλο την Τερψιθέα Γλυφάδας, γνωρίζοντας την ήττα με 46-42. Η επόμενη αγωνιστική των νεανίδων, έχει οριστεί για την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου με αντίπαλο την ομάδα της Ηλεκτρούπολης.

Οι Κορασίδες μας πέτυχαν την περασμένη εβδομάδα την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα με αντίπαλο την Ευρυάλη. Η ομάδα μας παρουσιάστηκε εμφανώς βελτιωμένη συγκριτικά με τα προηγούμενα παιχνίδια, οι αθλήτριες μας προσπάθησαν πολύ σε επίθεση και άμυνα και στο τέλος πανηγύρισαν την πρώτη τους επιτυχία καθώς επικράτησαν με 39-27!


 

 
Βόλεϊ Ανδρών: Την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου, ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε και επίσημα την απόκτηση του Άτος Κόστα, του Βραζιλιάνου κεντριιού ο οποίος μέχρι πρότινος βρισκόταν στην ομάδα υπό δοκιμή. 
 
Ας δούμε αναλυτικά την ανακοίνωση:

"Ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.- Τ.Α.Α. ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τον Βραζιλιάνο Athos Ferreira Costa. Ο Athos Ferreira Costa, γεννήθηκε στις 29 Νοεμβρίου 1988 και αγωνίζεται ως κεντρικός. Την περασμένη αγωνιστική περίοδο κέρδισε το Κύπελλο Αιγύπτου αγωνιζόμενος με την Ζάμαλεκ".


 
Το διήμερο 15-16 Οκτωβρίου ο Ολυμπιακός έδωσε τους πρώτους του επίσημους αγώνες στα πλαίσια του Λιγκ Καπ. Αρχικά, το Σάββατο 15 Οκτωβρίου η ομάδα μας αντιμετώπισε τον ΑΟΠ Κηφισιάς και επικράτησε εύκολα με 3-0 σετ (26-24, 25-13, 25-18). Πρώτος σκόρερ από πλευράς Ολυμπιακού, αναδείχθηκε ο Λίμπερμαν Αγκάμεζ με 17 (9/20 επ., 1 άσσο και 7 μπλοκ) και ακολούθησε ο Κονσταντίν Τσούπκοβιτς με 13 (12/14 επ., 1 μπλοκ) ενώ στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων πέρασαν οι Κοκκινάκης (με 12 πόντους) και ο Άθος Κόστα με 10 (8/11 επ., 2 μπλοκ).


 
Με πάνω από 300 φιλάθλους στο πλευρό του, οι οποίοι έδωσαν χρώμα και παλμό στην αναμέτρηση, ο Ολυμπιακός ζευγάρωσε τις νίκες του στο League Cup, αφού μετά την Κηφισιά, νίκησε και τον Ηρακλή Χαλκίδας με 3-1 σετ και προκρίθηκε στο Final-4 του League Cup "Νίκος Σαμαράς", το οποίο θα διεξαχθεί φέτος στην Κύπρο. Οι ερυθρόλευκοι χρειάζονταν ένα σετ για να κατακτήσουν την πρώτη θέση του ομίλου και κατάφεραν να το κερδίσουν με συνοπτικές διαδικασίες μέσα σε 23 λεπτά (16-25). Οι παίκτες του Ολυμπιακού εμφανίστηκαν σοβαροί και προσηλωμένοι με αποτέλεσμα να πετύχουν εύκολα τον στόχο τους. 


 
Η προσοχή όλων πλέον στρέφεται στην έναρξη του πρωταθλήματος η οποία είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 22 Οκτωβρίου, με τον Ολυμπιακό να αγωνίζεται εκτός έδρας με αντίπαλο την Παναχαϊκή.
 
Πάμε τώρα και σε επίπεδο ακαδημιών όπου είχαμε φουλ αγωνιστική δράση. 

Ξεκινάμε με το τμήμα των Εφήβων, οι οποίοι αντιμετώπισαν την Κυριακή 16 Οκτωβρίου εκτός έδρας τον ΔΑΣ Δραπετσώνας. Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 1-3 σετ. Οι παίκτες του Σπύρου Κυριακάκη που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς ήταν οι: Δασκαλέρος  Γιώργος, Δημούδης  Κώστας, Ζωγραφάκης Δημήτρης, Κοβάτσεβ Νίκος, Μαγγανάς Πέτρος, Μελιγγιώτης Σπύρος, Μελιάδης  Γρηγόρης, Μπαρμπούνης Σπύρος, Μπεζάνι Τζούλιο, Συναδινός Σωτήρης και Στράτος Απόστολος. Η επόμενη αγωνιστική είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 23 Οκτωβρίου όπου θα αντιμετωπίσουμε εντός έδρας τον Ακάδημο Αργυρούπολης.

Περνάμε στο τμήμα των Παίδων, οι οποίοι αντιμετώπισαν το Σάββατο 15 Οκτωβρίου εντός έδρας τη Νέα Πέραμο. Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-0 σετ. Οι παίκτες του Κυριάκου Καμπερίδη που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς ήταν οι: Δημούδης  Κώστας, Ζωγραφάκης Δημήτρης, Κοβάτσεβ Νίκος, Μαγγανάς Πέτρος, Μελιγγιώτης Σπύρος, Μπαρμπούνης Σπύρος, Μπεζάνι Τζούλιο, Συναδινός Σωτήρης και Στράτος Απόστολος. Η επόμενη αγωνιστική είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 22 Οκτωβρίου όπου θα αντιμετωπίσουμε εκτός έδρας τον ΠΟΚ Έσπερος.
 
 
Βόλεϊ Γυναικών: Το διήμερο 14-15 Οκτωβρίου, ο Ολυμπιακός έδωσε δύο φιλικά παιχνίδια με αντίπαλο τον Άρη. Στο πρώτο παιχνίδι ο Ολυμπιακός επικράτησε εύκολα με 4-0 σετ. Οι ερυθρόλευκες παρουσιάστηκαν πολύ σοβαρές και συγκεντρωμένες στον αγώνα, όπως ακριβώς εμφανίστηκαν και στο τουρνουά που κέρδισαν στην Τουρκία την περασμένη εβδομάδα. Η ομάδα του Μπάνε Κοβάτσεβιτς κυριάρχησε στο φιλέ με 13 μπλοκ έναντι 5 των αντιπάλων της. Στην επίθεση ο Ολυμπιακός είχε 53% ποσοστό επιτυχίας στην επίθεση και 51% στην υποδοχή, έναντι 27% και 19% αντίστοιχα του Άρη. Κορυφαία σκόρερ για τον Θρύλο και πάλι η Γερμανίδα διαγώνιος Χίππε, με 22 πόντους (20/37 επ.) με τις Λαζάρεβιτς και Μαλασάι να την ακολουθούν με 11 πόντους έκαστη.


 
Η ομάδα βόλεϊ γυναικών του Ολυμπιακού, νίκησε και στο δεύτερο φιλικό τον Άρη Θεσσαλονίκης με 3-1 σετ, δείχνοντας έτσι πανέτοιμη για την έναρξη του πρωταθλήματος. Για ακόμα ένα παιχνίδι πρώτη σκόρερ αναδείχθηκε η Σάσκια Χίπε, η οποία πέτυχε 20 πόντους με 17/35 επιθέσεις και 3 μπλοκ. Γενικώς η Χίπε έχει δείξει σε όλα τα παιχνίδια του Ολυμπιακού μέχρι στιγμής ότι πρόκειται για μια πολύ καλή αθλήτρια η οποία μπορεί να αποτελέσει βαρόμετρο στη φετινή πορεία του Ολυμπιακού σε όλες τις διοργανώσεις, εντός και εκτός συνόρων.


 
Η ομάδα μας πλέον θα συνεχίσει τις προπονήσεις της με το μυαλό όλων να είναι στην έναρξη του εγχώριου πρωταθλήματος, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 22 Οκτωβρίου, όπου θα αντιμετωπίσουμε εκτός έδρας τον ΑΟ Θήρας.
 
Πάμε τώρα και σε επίπεδο ακαδημιών όπου είχαμε φουλ αγωνιστική δράση. 

Ξεκινάμε με τις Νεανίδες, οι οποίες αντιμετώπισαν την Κυριακή 16/10 εντός έδρας τον Αστέρα Νίκαιας. Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-0 σετ. Οι παίκτριες του Αντώνη Τσακιρόπουλου που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς ήταν οι: Χριστίνα, Γιώτα  Αφροδίτη, Γκιούρδα  Έλενα, Ζαμπάτη  Όλγα, Ζουμίδη  Έρικα, Καίσαρη  Πολυξένη, Λαναρά  Μαρκέλα, Λιόλιου  Γεωργία, Μικέλη  Μαρία, Μιλεντίγιεβιτς Έλενα, Μπακιρτζογλου  Μαριλία, Πετροπούλου Δήμητρα, Τσαλικούση  Θένια και Ψαρράκη Αφροδίτη. Η επόμενη αγωνιστική είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 23 Οκτωβρίου όπου θα αντιμετωπίσουμε εκτός έδρας τον Άρη Αμφιάλης.

Συνεχίζουμε με τις Κορασίδες Α', οι οποίες αντιμετώπισαν το Σάββατο 15/10 εντός έδρας το Αιγάλεω. Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-0 σετ. Οι παίκτριες του Σπύρου Σαραντίτη που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς ήταν οι: Αδαμοπούλου Χριστίνα, Γκιούρδα  Έλενα, Ζαμπάτη  Όλγα, Ζουμίδη  Έρικα, Καίσαρη  Πολυξένη, Λαναρά  Μαρκέλα, Λιόλιου  Γεωργία, Μικέλη  Μαρία, Μπακιρτζογλου  Μαριλία, Πετροπούλου Δήμητρα, Τσαλικούση  Θένια και Ψαρράκη Αφροδίτη. Η επόμενη αγωνιστική είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 22 Οκτωβρίου, όπου θα αντιμετωπίσουμε εντός έδρας τον ΑΓΟΓ Ευρυάλη.


 
Περνάμε στις Κορασίδες Β', οι οποίες αντιμετώπισαν την Κυριακή 16/10 εκτός έδρας τον Πανιώνιο. Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 3-0 σετ. Οι παίκτριες του Μανώλη Ζωγραφάκη που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς ήταν οι: Αποστολάτου  Ελένη, Γκιόκα Ελένη, Δήλερη Δήμητρα, Ζγούρη Μαρία, Καρακώστα Αλεξάνδρα, Κορέλη Φιλίππα, Μουγιάκου Ελένη, Στύλιου Νικολίνα, Τσιρογιάννη Γιάννα και Φιρλίγκου Παναγιώτα. Η επόμενη αγωνιστική είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 22 Οκτωβρίου όπου θα αντιμετωπίσουμε εντός έδρας το Αιγάλεω.
Συνεχίζουμε με τις Κορασίδες Γ', οι οποίες αντιμετώπισαν την Κυριακή 16/10 εκτός έδρας τον Απολλώνιο. Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 0-3 σετ. Οι παίκτριες του Σπύρου Κυριακάκη που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς ήταν οι: Γκιούρδα Στέλα, Δελή Θωμαϊς, Καλακίδη Θεοδώρα, Καλλιγά Κων/να, Μαλατρά Δήμητρα, Μερακλή Μαριέτα, Μυλωνά Ανδρομάχη, Παπαδιά Δανάη, Ρέκα Αθηνά και Χριστοπούλου Ζωή. Η επόμενη αγωνιστική είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 23 Οκτωβρίου όπου θα αντιμετωπίσουμε εντός έδρας τον ΓΣ Ηλιούπολης.
Τέλος, κλείνουμε με τις Κορασίδες Δ', οι οποίες αντιμετώπισαν την Κυριακή 16/10 εντός έδρας την Ηλιούπολη. Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-1 σετ. Οι παίκτριες της Ιωάννας Τσαγκαλίδου που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς ήταν οι: Βίκτωρ Φαίη, Λιάκου Βασιλική, Παναγιωταράκου  Ράνια, Σαββίδου Ελένη, Τζιωβαρίδου Νεφέλη, Τσάνι Έλένι, Τσίτουρα Δήμητρα, Τσουμπρή Μαριάννα και Φαρμακίδου Ζωή. Η επόμενη αγωνιστική είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 23 Οκτωβρίου όπου θα αντιμετωπίσουμε εκτός έδρας τον ΑΟΝ Αργυρούπολης.
 
 
Μπιτς Βόλεϊ: Το Σαββατοκύριακο 5 & 6 Νοεμβρίου, θα διοργανωθεί το πρώτο τουρνουά Beach Volley του Ολυμπιακού, στις εγκαταστάσεις του συλλόγου, στην πλαζ Βοτσαλάκια του Πειραιά. 
Όπως ανακοινώθηκε, στο τουρνουά θα μπορούν να αγωνιστούν ομάδες ανδρών, γυναικών αλλά και μεικτές.

 
 
Πόλο Ανδρών: Δυσκολεύει αρκετά ο όμιλος του Ολυμπιακού στο πόλο, αφού οι ομάδες που θα προκύψουν από την 3η προκριματική φάση του Champions League και που αναμένεται να συμπληρώσουν τον όμιλο των ερυθρόλευκων είναι αρκετά δυνατές.
 
Στην κλήρωση που πραγματοποιήθηκε χθες στη Νιόν προέκυψαν τα τέσσερα ζευγάρια που θα δώσουν διπλούς αγώνες, στις 26 Οκτωβρίου και στις 9 Νοεμβρίου, με τους νικητές να προκρίνονται στη φάση των ομίλων. Οι ομάδες που θα συμπληρώσουν τον Α΄ όμιλο στο οποίο βρίσκονται οι νταμπλούχοι Ελλάδας είναι οι νικητές των ζευγαριών Μπρέσια (Μπρέσια) με τη Γιάντραν Χέρτσεγκ Νόβι (Μαυροβούνιο) και Ορβόσι (Ουγγαρία) με τη Βερόνα (Ιταλία).
 
Τα ζευγάρια του 3ου προκριματικού γύρου:
Α. Ανόβερο (Γερμανία)-Οραντέα (Ρουμανία)
Β. Μπρέσια (Ιταλία)-Γιάντραν Χέρτσεγκ Νόβι (Μαυροβούνιο)
Γ. Πριμόριε Ριέκα (Κροατία)-Έγκερ (Ουγγαρία)
Δ. Ορβοσι (Ουγγαρία)-Βερόνα (Ιταλία)
 
Οι όμιλοι του Champions League έχουν σχηματιστεί ως εξής:
Α΄ ΟΜΙΛΟΣ: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, Τσόλνοκι (Ουγγαρία), Σπαντάου Βερολίνου (Γερμανία), Ολιμπίκ Νις (Γαλλία), Νικητής Β, Νικητής Δ
Β΄ ΟΜΙΛΟΣ: Γιουγκ Ντουμπρόβνικ (Κροατία), Προ Ρέκο (Ιταλία), Μπαρτσελονέτα (Ισπανία), Παρτιζάν Βελ. (Σερβία), Νικητής Α, Νικητής Γ.
*Στο final-6 της Βουδαπέστης προκρίνονται τρεις ομάδες από κάθε όμιλο, όμως από το γκρουπ του Ολυμπιακού το ένα εισιτήριο πηγαίνει στην οικοδέσποινα Τσόλνοκι, ανεξάρτητα από την τελική της κατάταξη.
 
Οι προπονήσεις συνεχίζοντα κανονικά. Η προσοχή όλων τώρα πάντως στρέφεται στο πρωτάθλημα, το οποίο ξεκινάει το Σάββατο 22 Οκτωβρίου, με τον Ολυμπιακό να αντιμετωπίζει εντός έδρας τον ΠΑΟΚ. 

 
 
Πόλο Γυναικών:  Κοινή προετοιμασία με την Ούιπεστ πραγματοποιεί αυτήν την εβδομάδα η ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού. Η αποστολή της Ουγγρικής ομάδας έφτασε τη Δευτέρα το μεσημέρι στη χώρα μας για κοινές προπονήσεις και φιλικά με τις «ερυθρόλευκες» στο «Π. Καπαγέρωφ». Η φιναλίστ του περσινού τελικού του Final Four του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που διεξήχθη στο Σαμπαντέλ, θα παραμείνει για προπονήσεις στην Ελλάδα, μέχρι την Πέμπτη (20/10).


 
Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Χάρης Παυλίδης αναφερόμενος στην κοινή προετοιμασία με την Ούιπεστ, δήλωσε στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τα εξής:
 
Χάρης Παυλίδης: «Θα κάνουμε μια καλή προετοιμασία για να δούμε που βρισκόμαστε και να αποκτήσουμε αγωνιστικό ρυθμό αφού μέχρι στιγμής δεν είχαμε την ευκαιρία να παίξουμε κάποια παιχνίδια. Επίσης θα μπορέσει και η Γιάσμιν (σ.σ. Σμιτ) που ήρθε τώρα να αγωνιστεί με την υπόλοιπη ομάδα για να προσαρμοστεί στον τρόπο παιχνιδιού μας». 
 
Τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου διεξήχθη το πρώτο φιλικό ανάμεσα στις δύο ομάδες, με την Ουίπεστ να επικρατεί με 11-10. Την επόμενη μέρα το πρωί, οι «ερυθρόλευκες» πήραν την… άτυπη ρεβάνς επικρατώντας με 17-12. Στο δεύτερο φιλικό δεν αγωνίστηκαν η Αλεξάνδρα Ασημάκη η οποία τραυματίστηκε στο πρώτο ματς στο αριστερό φρύδι όπου της τοποθετήθηκαν ράμματα και η Φιλιώ Μανωλιουδάκη. 


 
 
Η προσοχή όλων τώρα στρέφεται στο πρωτάθλημα, το οποίο ξεκινάει το Σάββατο 22 Οκτωβρίου, με τον Ολυμπιακό να αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Εθνικό. 
 
 
Κολύμβηση: Όπως είχαμε αναφέρει και την προηγούμενη εβδομάδα, το διήμερο 8-9 Οκτωβρίου διεξήχθη το "Santorini Experience 2016" όπου συμμετείχαν και 6 αθλητές του Ολυμπιακού (Σπύρος Γιαννιώτης, Κέλλυ Αραούζου, Αντώνης Φωκαϊδης, Αναστασία Κυριλή, Δημήτρης Νέγρης, Ειρήνη Διακουμάκου).


 
Μέχρι τη στιγμή που γραφόταν το παρόν άρθρο, ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός δεν είχε γνωστοποιήσει τα αποτελέσματα της διοργάνωσης.
 
 
Στίβος: Κανένα νεότερο όσον αφορά το τμήμα του στίβου. Οι αθλητές του αγωνιστικού αλλά και του προαγωνιστικού τμήματος συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους, με το τμήμα εγγραφών να παραμένει ανοικτό.


 
Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ (segas.gr) δεν υπάρχει κάποια προγραμματισμένη διοργάνωση για την ερχόμενη εβδομάδα.
 
 
Ιστιοπλοϊα: Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι διακρίσεις του Αιμίλιου Παπαθανασίου μετά την επιστροφή του στην ενεργό δράση. Ο Έλληνας πρωταθλητής του Θρύλου, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ατομικό και στο ομαδικό μεταξύ 28 πληρωμάτων, στον τρίτο αγώνα της σειράς Star Sailors League που διεξήχθη στην Ιταλία (50th TROFEO AMICIZIA) μαζί με τον Αντώνη Τσότρα. Οι δυο Έλληνες ιστιοπλόοι κατέκτησαν την πρώτη θέση και στις τέσσερις κούρσες, αφήνοντας στη δεύτερη τον Γερμανό Λούκα Μόντενα και τον Ιταλό Ρομπέρτο Μπεναμάτι. Η απονομή των τροπαίων στον Αιμίλιο Παπαθανασίου και τον Αντώνη Τσότρα, πραγματοποιήθηκε από τον Φλάβιο Σκάλα ο οποίος αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας ιστιοπλοΐας στην κατηγορία Star.

 
 
Κωπηλασία: Κανένα αγωνιστικό νεότερο δεν είχαμε όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα κωπηλασίας του Ολυμπιακού. Οι αθλητές του αγωνιστικού αλλά και του προαγωνιστικού τμήματος συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους στις ιδιόκτητες ναυταθλητικές εγκαταστάσεις της ομάδας που βρίσκονται στην Πλατεία Αλεξάνδρας στο Πασαλιμάνι.

 
 
Κανόε Καγιάκ: Όπως αναφέραμε και την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κανόε Καγιάκ (canoekayak.gr) προς τα τέλη του μηνός και συγκεκριμένα στις 30 Οκτωβρίου θα έχουμε επίσημους αγώνες για όλα τα αθλήματα αλλά αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι η διοργάνωση του "1ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Μεσαίων Αποστάσεων SUP". Και το αναφέρουμε αυτό συγκεκριμένα, διότι είναι ένα αγώνισμα στο οποίο η αθλήτριά μας Φραγκίσκη Μοσχάκη έχει σαρώσει τον τελευταίο καιρό τα μετάλλια, κάτι που μας κάνει να πιστεύουμε πως αν τελικά συμμετάσχει, πιθανότατα να βρεθεί σε ένα από τα τρία σκαλιά του βάθρου και γιατί όχι, να φέρει τελικά τον τίτλο στον Πειραιά. 


 
Παρακανόε: Οι προπονήσεις των αθλητών του τμήματος συνεχίζονται κανονικά στις ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού στην μαρίνα Ζέας, που βρίσκονται στην Καστέλα του Πειραιά. Θυμίζουμε πως μαζί με τους αθλητές του Ολυμπιακού, τις προπονήσεις τους στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις κάνουν και οι αθλητές των σωματείων "Τριπτόλεμος", "Νίκη" και "Μαρούσι" τα οποία "φιλοξενεί" ο σύλλογός μας παρέχοντας τους το έμπειρο προσωπικό του καθώς και τις εγκαταστάσεις του (γυμναστήριο, αποδυτήρια, αθλητικό εξοπλισμό κλπ).


 
Τα τμήματα εγγραφών παραμένουν ανοικτά για οποιονδήποτε επιθυμεί να ασχοληθεί ενεργά με το άθλημα του Παρακανόε, πλάι σε έναν από τους καλύτερους προπονητές του είδους, Θανάση Γιαννόπουλο. 

 
Πινγκ Πονγκ: Το περασμένο Σαββατοκύριακο 15-16 Οκτωβρίου είχαμε τη διεξαγωγή του "Ανοιχτού Αναπτυξιακού Πρωταθλήματος Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης" στη Σίνδο, όπου συμμετείχαν περίπου 200 αθλητές και αθλήτριες απ'όλη την Ελλάδα. Στο εν λόγω τουρνουά συμμετείχαν και αθλητές-τριες του Ολυμπιακού σε διαφορες κατηγορίες.
 
Αναλυτικά οι αθλητές της ακαδημίας επιτραπέζιας του Ολυμπιακού ανά κατηγορία:
Έφηβοι: Κιοσέογλου Θάνος και Παναγόπουλος Πέτρος
Νεάνιδες: Τέρπου Ελσα και Χατζάκη Γεωργία
Παίδες: Σταματούρος Άλκης και Γιαννούτσος Σωκράτης
Κορασίδες: Παπαδημητρίου Μάλαμα και Οικονόμου Ελπίδα
Παγκορασίδες: Μαρεμβελιωτάκη Εβελίνα και Χάλαρη Βασιλεία  
 
Οι αθλητές-τριες του Ολυμπιακού είχαν εξαιρετική παρουσία. Στην κατηγορία των Κορασίδων η Μάλαμα Παπαδημητρίου κέρδισε το χρυσό μετάλλιο, η Ελισάβετ Τέρπου κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία των Νεανίδων και το χάλκινο κέρδισαν οι Γεωργία Χατζάκη (Νεάνιδες), Άλκης Σταματούρος (παίδες),  Εβελίνα Μαραμβελιωτάκη και Βασιλεία Χάλαρη (Παγκορασίδες). Παράλληλα πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε στην πρώτη του χρονιά στους παίδες ο Σωκράτης Γιαννούτσος καταλαμβάνοντας την έκτη θέση καθώς και η Οικονόμου Ελπίδα που κατέλαβε την έβδομη θέση. 

 
 
Ξιφασκία: Το περασμένο Σαββατοκύριακο 15-16 Οκτωβρίου είχαμε τη διεξαγωγή του "Κυπελλου Ελλάδους Ανδρών/Γυναικών" στην κατηγορία της Σπάθης.
Ενημερωτικά να αναφέρουμε τα αποτελέσματα:
Στη Σπάθη Ανδρών ο Βαγγέλης Μπούκας (Αθηναϊκή Λέσχη) επικράτησε στον τελικό του Δημήτρη Καφαταρίδη (Κωστέας Γείτονας) με 15-10 και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Την τρίτη θέση μοιράστηκαν οι Μάριος Γιακουμάτος (Γ. Ε. Ηρακλείου), Νίκος Φραγκοζίδης (ΑΕΚ).
Στις Γυναίκες η Δώρα Γκουντούρα (ΑΕΚ) στον αγώνα για το χρυσό μετάλλιο νίκησε με 15-7 την Δέσποινα Γεωργιάδου (Παναθηναϊκός). Το χάλκινο μετάλλιο φόρεσαν στο στήθος οι Μαρίνα Παΐζη (Αθηναϊκή Λέσχη), Μαρία Χούρι (ΑΕΚ).

 
 
Πυγμαχία: Την περασμένη εβδομάδα, στην επίσημη σελίδα των Πολεμικών Τεχνών του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού στο facebook, αναρτήθηκαν κάποια βίντεο με τον νεοαποκτηθέντα Παύλο Τσαγκράκο, ο οποίος μας δείχνει για ποιο λόγο θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της ελληνικής πυγμαχίας. 
Μπορείτε να δείτε αυτά τα βίντεο εδώ:


 
Σε άλλα νέα,  οι πιο κοντινές -χρονικά- πανελλήνιες διοργανώσεις είναι προγραμματισμένες για το τετραήμερο 20-23 Οκτωβρίου. Ο λόγος για τα "Πανελλήνια Πρωταθλήματα Παίδων-Κορασίδων-Παμπαίδων και Παγκορασίδων", όπου και φαντάζομαι θα υπάρξει συμμετοχή μερικών εκ των αθλητών του Ολυμπιακού, μιας και υπάρχουν αρκετοί που να πληρούν τις προϋποθέσεις.
 
 
Ταε Κβο Ντο: Το περασμένο Σαββατοκύριακο (15-16 Οκτωβρίου) το τμήμα Τάε Κβο Ντο του Ολυμπιακού συμμετείχε με 7 αθλητές και αθλήτριες στο "Προκριματικό Πρωτάθλημα Παίδων - Κορασίδων Νοτίου Ελλάδος" ενόψει του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος 2016.

Οι αθλητές του συλλόγου μας που έλαβαν μέρος ήταν οι: 
1) Μπαλαγιάννης Γιάννης -61kg (Παίδων)
2) Μπαλαγιάννης Δημήτρης -49kg (Παίδων)
3) Γαϊτάνης Στάθης -57kg (Παίδων)
4) Ζερβας Ευάγγελος -41kg (Παίδων)
5) Μαμνιόγλου Δήμητρα -37kg (Κορασίδων) 
6) Βαρβαρίγγου Άννα -41kg (Κορασίδων)
7) Καραμαργιού Αλίκη -44kg΄(Κορασίδων)
 
Η παρουσία του τμήματος συνοδεύτηκε με μια πρόκριση και πολλές καλές εμφανίσεις. Συγκεκριμένα, η Αλίκη Καραμαργιού πανηγύρισε των πρόκριση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα με σπουδαία νίκη με 6-0 στην κατηγορία -44 Kg Κορασίδων.

 
 
Κικ Μπόξινγκ: Δεν υπάρχει κανένα αγωνιστικό νεότερο όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα πυγμαχίας του Ολυμπιακού. Οι αθλητές του αγωνιστικού αλλά και του προαγωνιστικού τμήματος συνεχίζουν κανονικά τις καθιερωμένες προπονήσεις τους. 


 
Όπως αναφέραμε και την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κικ Μπόξινγκ (pok.gr) η επόμενη -χρονικά- εν Ελλάδι επίσημη διοργάνωση είναι προγραμματισμένη για το τριήμερο 4-6/11 και πρόκειται για το "Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων" (έως 18 ετών). Ο Ολυμπιακός έχει αθλητές που να πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο εν λόγω Πρωτάθλημα, επομένως είναι πολύ πιθανή η συμμετοχή ενός εξ' αυτών.
 
 
Καποέϊρα: Οι προπονήσεις των αθλητών του τμήματος καποέϊρα συνεχίζονται κανονικά στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Σταδίου "Γ. Καραϊσκάκης". Θυμίζουμε πως οι προπονήσεις είναι μονόωρες και πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη και Πέμπτη (16:00-17:00) με τα τμήματα εγγραφών να παραμένουν κανονικά ανοικτά για οποιονδήποτε επιθυμει την εγγραφή του.


 
Ποδόσφαιρο Γυναικών: Τα ερυθρόλευκα τμήματα του ποδοσφαίρου γυναικών στις ακαδημίες του Ολυμπιακού σε Ρέντη, Ηράκλειο, Βάρη και Καρδίτσα έχουν ξεκινήσει τις προπονήσεις τους, ενώ τα τμήματα εγγραφών παραμένουν κανονικά ανοικτά.

 
 
Ποδόσφαιρο Νέων: Το τμήμα Κ20 αγωνίστηκε την Κυριακή 16 Οκτωβρίου εκτός έδρας με αντίπαλο τον Πανιώνιο, στα πλαίσια της 7ης αγωνιστικής του αντίστοιχου πρωταθλήματος της Superleague. H Ομάδα μας έμεινε στο 0-0 με αποτέλεσμα να πέσει στη 2η θέση της βαθμολογίας, δύο βαθμούς πίσω από την κορυφή.


 
Το τμήμα Κ17 δεν έδωσε κάποιον αγώνα πρωταθλήματος την περασμένη εβδομάδα. Θυμίζουμε πως ο Ολυμπιακός βρίσκεται στη 2η θέση της βαθμολογίας με 3 πόντους διαφορά από την πρωτοπόρο ΑΕΚ, η οποία όμως έχει και ένα παιχνίδι περισσότερο.
Τέλος, το τμήμα Κ15 αγωνίστηκε το Σάββατο 15 Οκτωβρίου εκτός έδρας με αντίπαλο την ΑΕΚ στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής. Η ομάδα μας δυστυχώς ηττήθηκε με 1-2 με αποτέλεσμα να βρεθεί στην 3η θέση.


 
Οι ακριβείς ημερομηνίες των επόμενων αγώνων και των τριών πρωταθλημάτων δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές.
 
Σε άλλα νέα, μέσα στο περασμένο Σαββατοκύριακο υπήρξαν αρκετά εκ των τμημάτων υποδομής μας της Κεντρικής Σχολής στο Ρέντη, τα οποία έδωσαν κάποιους αγωνες, φιλικούς αλλά και επίσημους. Καθαρά ενημερωτικά αναρτούμε τα αποτελέσματα των αγώνων αυτών:
· 15/10/2016 - Απόλλων Σμύρνης Κ13 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ13 - 0-2 (Attica Cup)
· 15/10/2016 - Απόλλων Σμύρνης Κ12 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ12 - 2-2 (Attica Cup)
· 15/10/2016 - ΑΕ Σαλαμίνας Κ14 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ14 - 0-8 (ΕΠΣ Πειραιά Παίδων)
· 16/10/2016 - Απόλλων Σμύρνης Κ11 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ11 - 3-1 (Attica Cup)
· 16/10/2016 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ16 - Απόλλων Σμύρνης Κ16 - 7-0 (Attica Cup)
 
 
ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ
Την περασμένη Δευτερα (17/10) μεταδόθηκε από τους 90.4fm του "Καναλιού1" η καθιερωμένη ραδιοφωνική του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού με τίτλο "Μεγάλη μου Αγάπη", στην οποία αναφέρθηκαν πολλά και ενδιαφέροντα.


 
Μεταξύ των άλλων, στην εκπομπή «Μεγάλη μου αγάπη» φιλοξενήθηκαν, τηλεφωνικώς και κατά σειρά, η αρχηγός της ομάδας μπάσκετ γυναικών, Όλγα Χατζηνικολάου, ο προπονητής της ομάδας πόλο γυναικών, Χάρης Παυλίδης και ο εκ των αρχηγών του βόλεϊ ανδρών, Μενέλαος Κοκκινάκης και μίλησαν για τα θέματα επικαιρότητας των ομάδων τους. 
Στα επίσημα κανάλια του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού αλλά και του Καναλιού1 στο YouTube ("Olympiacos SFP" και "Κανάλι Ένα" αντίστοιχα) μπορείτε να βρείτε και να ακούσετε όλες τις εκπομπές.
 
 
ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΡΟΠΑΙΩΝ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ 2016-17
H τροπαιοθήκη μας μέχρι στιγμής έχει διαμορφωθεί ως εξής:
 
Μέχρι στιγμής έχουμε κατακτήσει έναν (1) ατομικό τίτλο:
· Ανοιχτό Αναπτυξιακό Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Κορασίδων
Επίσης, έχουμε κατακτήσει έξι (6) τουρνουά:
· First International Olympiacos Tournament (Μπάσκετ Γυναικών)
· Genzin Gollu Volleyball Cup (Βόλεϊ Γυναικών)
· ZarkoPetrovic Volleyball Tournament (Βόλεϊ Ανδρών)
· Top Lakers Fall Classic U9 (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Top Lakers Fall Classic U8 (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Otocec Table Tennis Tournament (Πινγκ Πονγκ)
Ενώ τέλος, αθλητές του συλλόγου μας έχουν κατακτήσει οκτώ (8) χρυσά μετάλλια:
· 1 Χρυσό Μετάλλιο Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Το κατέκτησε ο Γιάννης Σγουρόπουλος στο διεθνές τουρνουά "Wolrd Junion Circuit" που διεξήχθη στην Κροατία)
· 2 Χρυσά Μετάλλια Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Τα κατέκτησαν οι Γιάννης Σγουρόπουλος και Έλενα Σοφρά στο τουρνουά "Αντωνία Σπανού" που διεξήχθη στο Κλειστό του Ρέντη)
· 1 Χρυσό Μετάλλιο Κανόε Καγιάκ-Sup (Το κατέκτησε η Φραγκίσκη Μοσχάκη στα 8km των Διασυλλογικών Αγώνων που διεξήχθησαν στη Λούτσα)
· 2 Χρυσά Μετάλλια Κωπηλασίας (Τα κατέκτησαν στα διπλά σκιφ οι Βένια Χατζή-Μαρία Σταματέα στις γυναίκες και οι Ηλίας Ευκαρπίδης-Κωστας Κοντραφούρης στους άνδρες στους Διασυλλογικούς Αγώνες Κωπηλασίας που διεξήχθησαν στον Πόρο)
· 2 Χρυσά Μετάλλια Ιστιοπλοϊας (Τα κατέκτησαν οι Αιμίλιος Παπαθανασίου και Αντώνης Τσότρας στον τρίτο αγώνα του "Star Sailors League" που διεξήχθη στην Ιταλία)
 
 
ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟ ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ ΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ (19/10-25/10/2016)
· 19/10/2016 - ΑΣ Ηλεκτρούπολης - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπάσκετ Νεανίδων)
· 20/10/2016 - Πανελλήνια Πρωτάθληματα Πυγμαχίας Μικρών Ηλικιών
· 22/10/2016 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΟΚ (Πόλο Ανδρών)
· 22/10/2016 - Εθνικός - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πόλο Γυναικών)
· 22/10/2016 - Παναχαϊκή - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βόλεϊ Ανδρών)
· 22/10/2016 - ΠΟΚ Έσπερος - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βόλεϊ Παίδων)
· 22/10/2016 - ΑΟ Θήρας - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βόλεϊ Γυναικών)
· 22/10/2016 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΓΟΓ Ευρυάλη (Βόλεϊ Κορασίδων Α')
· 22/10/2016 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Αιγάλεω (Βόλεϊ Κορασίδων Β')
· 23/10/2016 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΓΣ Ηλιούπολης (Βόλεϊ Κορασίδων Γ')
· 23/10/2016 - ΑΟΝ Αργυρούπολης - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βόλεϊ Κορασίδων Δ')
· 23/10/2016 - Άρης Αμφιαλης - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βόλεϊ Νεανίδων)
· 23/10/2016 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Ακάδημος Αργυρούπολης (Βόλεϊ Εφήβων)
 
 
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ
YΓ1: Μην ξεχνάτε μάγκες. ΌΛΟΙ οι οπαδοί του Ολυμπιακού μπορούν να δώσουν μόλις 10 ευρώ για να εκδόσουν ετήσια κάρτα φιλάθλου. 10 ευρώ τον χρόνο ρε μάγκες. Ούτε ένα ευρώ το μήνα. Δείτε τί έχει καταφέρει ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια. Πιστεύετε δεν αξίζουν αυτά τα 10 ευρω?
ΥΓ2: Για άλλη μια φορά έχουμε πλούσιο καλεντάρι. Δε θα χορταίνουμε να βλέπουμε Θρύλο από εδώ και πέρα...
ΥΓ3: 25 πόντοι...
ΥΓ4: Καλή και ερυθρόλευκη εβδομάδα σε όλους... Με υγεία πάνω απ'όλα...

Σχόλια

Εικόνα Eleni

Γειά σου Μακ.Κάνεις φοβερή δουλειά.Εμένα μ αρέσει ο στίβος ,μετά το ποδόσφαιρο φυσικά.Θα μπορούσες να έχεις μια λίστα με τους επίσημους τίτλους που έχουμε κατακτήσει σε όλα τα αθλήματα,εδώ στο σάιτ?Κάτι όπως στην Βικιπαίδεια,αλλά αυτούς δεν τους πιστεύω.Έχουν τον ΟΣΦΠ με 376 τίτλους και τον βάζελο με 374,που εγώ πιστεύω πως δεν είναι ούτε 340.Ευχαριστώ!

Εικόνα MakTheBet

Καταρχήν ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια...

Αν σου αρέσει ο στίβος σου προτείνω να επισκέπτεσαι συχνά τα σάιτ segas.gr και runningnews.gr ...

Όσον αφορά αυτό που λες για τους τίτλους, εγώ προσωπικά έχω ασχοληθεί με το θέμα πάρα πολύ... Το θέμα είναι ότι τα νούμερα που αναγράφεις αναφέρονται στους ομαδικούς τίτλους... Εγώ έχω ασχοληθεί και με τους ατομικούς... Το κακό είναι ότι δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεια στις ιστοσελίδες των ομοσπονδιών...

Η σούμα μου έχει βγάλει ένα σύνολο περισσότερων από 2.000 τίτλων (ομαδικοί και ατομικοί) και προσπαθώ εδώ και καιρό να τους καταγράψω όλους με τις απαραίτητες αποδείξης... Σκέψου απλά ότι μόνο πέρυσι κατακτήσαμε πάνω από 100 τίτλους...

Εικόνα Eleni

Επειδή και εγώ ασχολούμαι με τους τίτλους(ομαδικούς και ατομικούς),θα ήθελα κάποια στιγμή να δημοσιεύσεις αυτούς τους 2000 που έχεις βρεί.Μαζί με μιά ομάδα φοιτητών(άνδρες και γυναίκες-όλοι Ολυμπιακοί)προσπαθούμε να κάνουμε το ίδιο σε βάθος χρόνου.Ως τώρα έχουμε συγκεντρώσει 1250 περίπου,αληθινούς και όχι φανταστικούς όπως των ζελέδων.Ονειρό μας είναι,όταν ο Ολυμπιακός συμπληρώσει τα 100 χρόνια,να εκδώσουμε κάτι σαν διδ.διατριβή,όλα τα επιτεύγματα του Θρύλου μας,με την ευχή να υπάρχει και ένα ευρωπαικό κύπελλο στο ποδόσφαιρο ως τότε.Ευχαριστώ που απάντησες.

Εικόνα MakTheBet

Χαίρομαι που ακούω ότι γίνεται μια τέτοια προσπάθεια... Πάντως αυτό που λες για τα 100 χρόνια εγώ πιστεύω ότι θα έπρεπε να γίνει από τον ίδιο τον Ολυμπιακό... Να είναι ένα "δώρο" προς τον κόσμο του συλλόγου... Φαντάζομαι πως θα έχουν πολύ υλικό και μεγάλο αρχείο που θα συμπεριλαμβάνει μεταξύ άλλων επίσημα καταγεγραμμένους-κατακτημένους τίτλους... Πάντως να ξέρεις ότι υπάρχει άφθονο υλικό στην ηλεκτρονική βιβλιοθήκη της Βουλής, αλλά θέλει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΧΡΟΝΟ μέχρι να διαβαστεί ολόκληρο...

Θα ήθελα να γράψω ένα άρθρο με όλους τους τίτλους του Ολυμπιακού, αλλά η ονομαστική καταγραφή μαζί με την παράθεση των αντίστοιχων πηγών θα απαιτούσε πάρα πολύ χρόνο και χώρο... Προτιμώ να ασχοληθώ αρκετό καιρό ακόμα για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα...

Εικόνα ΔΙΑΣ

ελενη ειναι πολυ ενδιαφερον ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ αυτο που κανετε. ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ. Οποιαδήποτε βοήθεια θέλετε στη διαθεσή σας. πχ θα μπορουσαμε να σας βρουμε ημερομηνιες και αγωνες που ψαχνετε στο αρχειο μας. Αν υπαρχουν φυσικα. Θα χαρουμε να βοηθησουμε

Εικόνα Eleni

Να είστε καλά!Ήδη βέβαια έχουμε "κλέψει"πολλές ιστορικές πληροφορίες και στοιχεία από το RATM.Πριν εγγραφώ σας διάβαζα ανελλιπώς και,αφού πείστηκα για την σοβαρότητά σας,θέλησα να γίνω μέλος της παρέας σας.Σας διαβάζουμε όλους,σας παρακαλούμε να γράφετε πιο πολλά για την ιστορία μας και να είστε λεβέντες όπως είναι οι Ολυμπιακοί.Είμαστε νέοι/νέες,δεν γνωρίζουμε το παρελθόν και δεν θέλουμε να το μάθουμε από διάφορους καραγκιόζηδες(Κιτρόεφ,Κουσουνέλο,Διακογιάννη,Σπυρόπουλο και σία).Είμαστε θυμωμένοι με τους ΑΡΔακες,με τον Κοντονή,με τον Τσίπρα,με τη βαζελοβικιπαίδεια.Το οπαδικό μας όνειρο έχει ταβάνι,την κατάκτηση του CHAMPIONS LEAGUE στο ποδόσφαιρο από τον Θρύλο.Τίποτα λιγότερο και πολλά περισσότερα.

Εικόνα MakTheBet

Βλέπω πάντως ότι πολλοί έχουν συνδυάσει τα 100 χρόνια του Ολυμπιακού με μια μελλοντική ανάδειξη των συνολικών τίτλων που έχει κατακτήσει ο σύλλογος και χαίρομαι ιδιαίτερα...