Ειδήσεις από τον Ερασιτέχνη μας 09.11 έως 15.11.2016



Καλησπέρα σε όλους τους σύγγαυρους...
 
Την περασμένη εβδομάδα είχαμε μια από τα ίδια. Νίκες επί του Παναθηναϊκού, κατακτήσεις μεταλλίων και πολλά ακόμα... 
 
Για άλλη μια φορά, είμαστε εδώ για να δούμε όλα τα νέα των ερασιτεχνικών μας τμημάτων αναλυτικά, μέσω αυτής της ενότητας...
 
 
 
Μπάσκετ Γυναικών:  Σημαντικό βήμα στην προσπάθεια που κάνει για πρόκριση στην επόμενη φάση του Eurocup πραγματοποίησε η ομάδα μπάσκετ Γυναικών του Ολυμπιακού, η οποία πανηγύρισε τη δεύτερη διαδοχική νίκη, επικρατώντας στην παράταση με 85-78 της Γκουντ Έιντζελς Κόζιτσε στο ΔΑΚ Γλυφάδας για την 3η αγωνιστική. 


 
Ο Θρύλος πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο ξέφυγε μέχρι και με 17 πόντους διαφορά αλλά στην επανάληψη οι φιλοξενούμενες αντέδρασαν με αποτέλεσμα να λήξει η κανονική διάρκεια με 73-73 και να οδηγηθεί το ματς στην παράταση.  Εκεί οι «ερυθρόλευκες» επέδειξαν τεράστια ψυχικά αποθέματα και κυριάρχησαν παίρνοντας αυτό που τους άξιζε από το συγκεκριμένο ματς.  Κορυφαίες για τον Ολυμπιακό, η Λινέτα Κάιζερ με 25 πόντους η Εβίνα Μάλτση με 20, η Όλγα Χατζηνικολάου με 16 και η Λικέντρα Τζόνσον και Στέλλα Καλτσίδου που σημείωσαν από 10.
 
To Σαββατοκύριακο είχαμε στροφή στο πρωτάθλημα, όπου την πέμπτη νίκη του σε ισάριθμα ματς στο πρωτάθλημα Α1 μπάσκετ γυναικών πανηγύρισε ο Ολυμπιακός, που επικράτησε της Δάφνης Αγίου Δημητρίου με 57-78 εκτός έδρας. Οι ερυθρόλευκες διεύρυναν έτσι και το ρεκόρ νικών τους εντός συνόρων σε 32 συνεχόμενες. Λίγες ημέρες μετά την σπουδαία νίκη τους στο Euro Cup, κόντρα στην Good Angels, συνέχισαν με αμείωτους ρυθμούς τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις προσθέτοντας μια ακόμα νίκη στο ενεργητικό τους που τις διατηρεί μόνες πρώτες στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Α1 μπάσκετ γυναικών. 

 
Η επόμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος όπου θα αντιμετωπίσουμε εντός έδρας τον Παναθηναϊκό είναι προγραμματισμένη για τις 23 Νοεμβρίου, κατόπιν αλλαγής της ημερομηνίας.
 
Πάμε τώρα να δούμε τα νεότερα σε επίπεδο ακαδημιών.
 
Την πέμπτη  της νίκη σημείωσε η ομάδα των νεανίδων μας, κερδίζοντας τον Φοίνικα Πειραιά με τελικό σκορ 35-29. Η ομάδα μας ξεκίνησε νωθρά τον αγώνα, και βρέθηκε πίσω στο σκορ στα δύο πρώτα δεκάλεπτα, όμως στο δεύτερο ημίχρονο τα κορίτσια μπήκαν αποφασισμένα να ανατρέψουν την σε βάρος τους διαφορά, έβγαλαν ενέργεια στην άμυνα και έδειξαν μεγαλύτερη συγκέντρωση στις τελικές τους προσπάθειες, φτάνοντας τελικά στη νίκη.


 
Η επόμενη αγωνιστική είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 16 Νομεβρίου, όπου θα αντιμετωπίσουμε εκτός έδρας τον Προφήτη Ηλία. 
 
Μετά από δύο παρατάσεις, σε ένα συναρπαστικό ματς , η ομάδα των Κορασίδων της Ακαδημίας Μπάσκετ του Ολυμπιακού, κέρδισε την ΑΕ Καλλιθέας με σκορ 56-63.  Σε όλο το τέταρτο δεκάλεπτο οι δυο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ με αποτέλεσμα το ματς να οδηγηθεί στην β παράταση, όπου ή ομάδα μας τελικά κατάφερε να κερδίσει.


 
Η επόμενη αγωνιστική είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 19 Νοεμβρίου, όπου θα αντιμετωπίσουμε εντός έδρας την πρωτοπόρο Τερψιθέα.
 
 
Βόλεϊ Ανδρών: Τον Παναθηναϊκό θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό του Final Four του 6ου League Cup «Νίκος Σαμαράς» η ομάδα βόλεϊ Ανδρών του Ολυμπιακού. Όπως προέκυψε από την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στην εκπομπή «Στο Φιλέ» των καναλιών της Νοva, οι «ερυθρόλευκοι» θα τεθούν αντιμέτωποι με τους «πράσινους», διεκδικώντας την πρόκριση στον τελικό. Η φετινή διοργάνωση θα διεξαχθεί στη Λευκωσία το διήμερο 26-27 Ιανουαρίου. Το άλλο ζευγάρι που προέκυψε είναι μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ηρακλή.
 
Το Σαββατοκύριακο είχαμε στροφή στο εγχώριο Πρωτάθλημα. Την 4η νίκη σε ισάριθμα ματς στο φετινό πρωτάθλημα πανηγύρισε ο Ολυμπιακός που επικράτησε με 3-1 σετ του ΠΑΟΚ σε ένα κατάμεστο από 2.000 οπαδούς του, «Μελίνα Μερκούρη». Με τον κόσμο του να δίνει δυναμικό παρών και να σπρώχνει την ομάδα στη νίκη, οι «ερυθρόλευκοι» ξεπέρασαν το αρχικό στρες που ήταν εμφανές στο ξεκίνημα της αναμέτρησης και παρότι βρέθηκαν πίσω με 0-1 σετ, ανέτρεψαν την κατάταση. Στο πρώτο δυνατό παιχνίδι της χρονιάς, ο Θρύλος φανέρωσε το βάθος που διαθέτει στον πάγκο από όπου βρήκε λύσεις, με τους Ανδρέα Φράγκο και Κώστα Στιβαχτή να βοηθούν σημαντικά στην βελτίωση της εικόνας από τα μέσα του δεύτερου σετ. 


 
Σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων επανήλθαν σήμερα οι «ερυθρόλευκοι» μετά το διήμερο ρεπό που χορήγησε η τεχνική ηγεσία και το οποίο ακολούθησε την επικράτηση με 3-1 σετ κόντρα στον ΠΑΟΚ. Το πρόγραμμα περιλάμβανε απογευματινή προπόνηση στο Κλειστό Γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» με το οποίο ξεκίνησε η προετοιμασία για το επόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος με αντίπαλο τον Ηρακλή Χαλκίδας την ερχόμενη Δευτέρα (21/11, 19:00) εκτός έδρας για την 5η αγωνιστική. 
 
Πάμε τώρα να δούμε τα νεότερα σε επίπεδο ακαδημιών. 
 
Το περασμένο Σαββατοκύριακο είχαμε αγωνιστική δραστηριότητα όσον αφορά το πρωτάθλημα ΕΣΠΕΔΑ Εφήβων, ωστόσο ο Ολυμπιακός είχε ρεπό. Η επόμενη αγωνιστική είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, όπου θα αντιμετωπίσουμε εντός έδρας τον ΑΠΣ Νέας Περάμου.


 
Το Σάββατο 12 Νοεμβρίου η ομάδα των Παίδων αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Ακάδημο Αργυρούπολης, του οποίου και επικράτησε με 0-3 σετ. Οι παίκτες του Κυριάκου Καμπερίδη που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς ήταν οι:Δασκαλέρος  Γιώργος, Δημούδης  Κώστας, Ζωγραφάκης Δημήτρης, Κοβάτσεβ Νίκος, Μαγγανάς Πέτρος, Μπαρμπούνης Σπύρος, Συναδινός Σωτήρης, Στράτος Απόστολος. Η επόμενη αγωνιστική είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 19 Νοεμβρίου όπου θα αντιμετωπίσουμε εκτός έδρας τον ΑΟΝΣ Μίλων.
 
 
Βόλεϊ Γυναικών: Το Σάββατο 12 Νοεμβρίου, ο Ολυμπιακός επικράτησε των Μακεδόνων Αξιού με 3-0 σετ και  πέτυχε έτσι την 4η σερί νίκη του στο πρωτάθλημα της Α1 βόλεϊ γυναικών. Οι ερυθρόλευκες δυσκολεύτηκαν να κάμψουν την αντίσταση των φιλοξενούμενων, οι οποίες παρουσίασαν ενα πολύ καλό σύνολο, επιβεβαιώνοντας έτσι τον προπονητή του Ολυμπιακού, Μπράνκο Κοβάτσεβιτς που από την περασμένη εβδομάδα είχε εκφράσει την άποψη του για τον αγώνα και την ποιότητα των αντιπάλων του.


 
Στον επιθετικό τομέα, οι ερυθρόλευκες στηρίχτηκαν στις Χίππε (15 π.), Λαζάρεβιτς (14 π.) και Τσίμα (8 π.) ενώ και η πασαδόρος και αρχηγός της ομάδας Στέλλα Χριστοδούλου σημείωσε 7 πόντους με 2 άσσους και 5 επιθέσεις.
 
Η επόμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 19 Νοεμβρίου όπου θα αντιμετωπίσουμε εκτός έδρας τον Πανναξιακό.
 
Πάμε τώρα να δούμε τα νεότερα σε επίπεδο ακαδημιών.
 
Ξεκινάμε με τις Νεανίδες, οι οποιες αντιμετώπισαν εντός έδρας τον Πήγασο Χαϊδαρίου. Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-0 σετ.. Οι παίκτριες του Αντώνη Τσακιρόπουλου που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς ήταν οι: Αδαμοπούλου Χριστίνα, Γιώτα  Αφροδίτη, Γκιούρδα  Έλενα, Ζαμπάτη  Όλγα, Ζουμίδη  Έρικα, Καίσαρη  Πολυξένη, Λαναρά  Μαρκέλα, Λιόλιου  Γεωργία, Μικέλη Μαρία, Μιλεντίγιεβιτς Έλενα, Μπακιρτζογλου  Μαριλία, Πετροπούλου Δήμητρα, Τσαλικούση  Θένια, Ψαρράκη Αφροδίτη. Η επόμενη αγωνιστική είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 20 Νοεμβρίου όπου θα αντιμετωπίσουμε εκτός έδρας τον Αστέρα Νίκαιας.
 
Συνεχίζουμε με το τμήμα των Κορασίδων Α', οι οποίες αντιμετώπισαν εκτ΄πος έδρας το Αιγάλεω. Ο Ολυμπιακός δυστυχώς ηττήθηκε με 3-0 σετ. Οι παίκτριες του Σπύρου Σαραντίτη που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς ήταν οι: Αδαμοπούλου Χριστίνα, Γκιούρδα  Έλενα, Ζαμπάτη  Όλγα, Ζουμίδη  Έρικα, Καίσαρη  Πολυξένη, Λαναρά  Μαρκέλα, Λιόλιου  Γεωργία, Μικέλη  Μαρία, Μπακιρτζογλου  Μαριλία, Πετροπούλου Δήμητρα, Τσαλικούση  Θένια, Ψαρράκη Αφροδίτη. Η επόμενη αγωνιστική είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 19 Νοεμβρίου όπου θα αντιμετωπίσουμε εκτός έδρας τον ΑΓΟΓ Ευρυάλη.
 
 
Περνάμε στις Κορασίδες Β', οι οποίες αντιμετώπισαν εκτός έδρας τον Απολλώνιο. Ο Ολυμπιακός δυστυχώς ηττήθηκε με 3-2 σετ. Οι παίκτριες του Μανώλη Ζωγραφάκη που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς ήταν οι: Αποστολάτου  Ελένη, Γκιόκα Ελένη, Δήλερη Δήμητρα, Ζγούρη Μαρία, Καρακώστα Αλεξάνδρα, Κορέλη Φιλίππα, Μουγιάκου Ελένη, Μελιάδη Μαρία, Πετρίδη Αννέτα, Σεϊταρίδη Ελευθερία,  Στύλιου Νικολίνα, Τσιρογιάννη Γιάννα, Φιρλίγκου Παναγιώτα. Η επόμενη αγωνιστική είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 19 Νοεμβρίου όπου θα αντιμετωπίσουμε εντός έδρας τον ΑΟΝ Αργυρούπολης.
 
Συνεχίζουμε με τις Κορασίδες Γ', οι οποίες αντιμετώπισαν εντός έδρας τον ΓΣ Ηλιούπολης. Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-0 σετ. Οι παίκτριες του Κυριάκου Καμπερίδη που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς ήταν οι: Γκιούρδα Στέλα, Δελή Θωμαϊς, Καλακίδη Θεοδώρα, Καλλιγά Κων/να, Μαλατρά Δήμητρα, Μερακλή Μαριέτα, Μυλωνά Ανδρομάχη, Παπαδιά Δανάη, Ρέκα Αθηνά, Χριστοπούλου Ζωή. Η επόμενη αγωνιστική είναι προγραμματσμένη για την Κυριακή 20 Νοεμβρίου όπου θα αντιμετωπίσουμε εκτός έδρας τον ΑΟΝ Αργυρούπολης.
 
Κλείνουμε με τις Κορασίδες Δ', οι οποίες αντιμετώπισαν εκτός έδρας τον ΓΣ Ηλιούπολης. Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 1-3 σετ. Οι παίκτριες της Ιωάννας Τσαγκαλίδου που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς ήταν οι: Βίκτωρ Φαίη, Κουτσονικολή Ευφροσύνη, Λιάκου Βασιλική, Παναγιωταράκου  Ράνια, Σαββίδου Ελένη, Τζιωβαρίδου Νεφέλη, Τσάνι Έλένι, Τσίτουρα Δήμητρα, Τσουμπρή Μαριάννα, Φαρμακίδου Ζωή. Η επόμενη αγωνιστική είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 20 Νοεμβρίου όπου θα αντιμετωπίσουμε εντός έδρας τον ΑΟΝ Αργυρούπολης.
 
 
Μπιτς Βόλεϊ: Οι προπονήσεις των αθλητών του τμήματος μπιτς βόλει του Ολυμπιακού συνεχίζονται κανονικά υπό το βλέμμα του αρχιπροπονητή Γιάννη Μαμάη.

 
 
Πόλο Ανδρών: Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη το βράδυ ο 3ος προκριματικός γύρος του Len Champions League και συμπληρώθηκαν οι δυο όμιλοι με τις 4 ομάδες που έλειπαν. Στον πρώτο όμιλο που συμμετέχει και ο Ολυμπιακός οι ομάδες που προκρίθηκαν είναι η Ιταλική Μπρέσια και η Ουγγρική OSC Budapest ενώ στον Β’ όμιλο την πρόκριση πήραν η Έγκερ (Ουγγαρία) και το Ανόβερο (Γερμανία).
 
Στα αγωνιστικά, το ασύλληπτο σερί που τρέχει εδώ και 15 ολόκληρα χρόνια σε βάρος του Παναθηναϊκού, διεύρυνε ο Ολυμπιακός επικρατώντας με 14-4 στο παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής της Α1 Πόλο Ανδρών. Οι Πειραιώτες πανηγύρισαν την 41η διαδοχική νίκη κόντρα στους «πράσινους» με το σερί των επικρατήσεων να συμπληρώνει σήμερα 5.746 ημέρες, από τις 17 Φεβρουαρίου 2001, όταν ήταν η τελευταία φορά που δεν ηττήθηκε ο Παναθηναϊκός από τον Ολυμπιακό! Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία του κόσμου του Θρύλου που γέμισε το «Π. Καπαγέρωφ» και δημιούργησε πολύ καλή ατμόσφαιρα, δίνοντας μια έξτρα ώθηση στους παίκτες του Θοδωρή Βλάχου.

 
Η επόμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 19 Νοεμβρίου όπου θα αντιμετωπίσουμε εκτός έδρας το Καλαμάκι.
 
Σε επίπεδο ακαδημιών, δεν είχαμε κάτι νεότερο. Θυμίζουμε πως τα πρωταθλήματα νέων θα ξεκινήσουν μετά την αλλαγή του χρόνου.
 
 
Πόλο Γυναικών: Νικηφόρα συνέχισε τις προηγούμενες ημέρες τις υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα η ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού, η οποία επιβλήθηκε με 19-4 του Εθνικού στο παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής της Α’ φάσης του πρωταθλήματος. Στην κεκλεισμένων των θυρών αναμέτρηση που διεξήχθη στο «Π. Καπαγέρωφ» ο Ολυμπιακός σημείωσε την 4η νίκη σε ισάριθμα ματς, διπλασιάζοντας τις νίκες κόντρα στον Εθνικό αφού στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος είχε επικρατήσει με 18-4. Στην αναμέτρηση δεν αγωνίστηκε η αρχηγός του Ολυμπιακού, Φιλιώ Μανωλιουδάκη η οποία βρίσκεται σε στάδιο αποθεραπείας καθώς και η Νικόλ Ελευθεριάδου λόγω ενός προβλήματος τραυματισμού που προέκυψε στην τελευταία προπόνηση.

 
Η επόμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 19 Νοεμβρίου, όπου θα αντιμετωπίσουμε εντός έδρας τη Βουλιαγμένη.
 
Σε άλλα νέα, τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός ανακοίνωσε την πρόσληψη του Χάρη Παυλίδη από την Εθνική Καναδά Γυναικών. Ας δούμε αναλυτικά την ανακοίνωση:
 
"Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π., συγχαίρει τον Χάρη Παυλίδη για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής ομάδας πόλο Γυναικών του Καναδά και του εύχεται καλή επιτυχία στην νέα μεγάλη πρόκληση της καριέρας του. Από τη νέα θέση την οποία αναλαμβάνει ο Χάρης Παυλίδης, δεν επηρεάζεται σε καμία περίπτωση η άσκηση των καθηκόντων του στην ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού, στην οποία παραμένει για να συνεχίσει το πετυχημένο έργο του."
 
 
Σε επίπεδο ακαδημιών, δεν είχαμε κάτι νεότερο. Θυμίζουμε πως τα πρωταθλήματα νέων θα ξεκινήσουν μετά την αλλαγή του χρόνου.
 
 
Κολύμβηση: Εννέα «ερυθρόλευκοι» κολυμβητές-τριες επιλέχθηκαν και φέτος για να ενταχθούν στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Επίλεκτων της Κ.Ο.Ε. για την αγωνιστική περίοδο 2016-17. Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει κοινές προπονητικές συναντήσεις, προπονητικά camp και αξιολογήσεις που θα πραγματοποιούνται με την ευθύνη των Ομοσπονδιακών προπονητών, των συνεργατών τους και των Τεχνικών της Ομοσπονδίας.


 
Οι «ερυθρόλευκοι» κολυμβητές που επιλέχθηκαν είναι οι εξής:  Μπούνταλης Αναστάσης , Καραντώνης Αθανάσιος , Χρήστου Ιωάννης ,  Φύκατας Γιώργος , Φύκατας Μιχάλης , Πιτσάκης - Μαχαίρας Μανώλης , Λάρδα Μαριάνθη , Κιμίνου Φραγκίσκα , Χαλκίδου Λυδία.
 
 
Στίβος: Οι αθλητές της αγωνιστικής και της προαγωνιστικής ομάδας συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους. 


 
Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ, δεν υπάρχει κάποια επίσημη αγωνιστική δραστηριότητα που να λαμβάνει μέρος μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.
 
 
Ιστιοπλοϊα: Οι αθλητές του αγωνιστικού αλλά και του προαγωνιστικού τμήματος συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους στις ιδιόκτητες ναυταθλητικές εγκαταστάσεις της ομάδας που βρίσκονται στο Μικρολίμανο.

 
Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (eio.gr), υπάρχουν αρκετοί εγχώριοι αγώνες που είναι προγραμματισμένοι να διεξαχθούν τις επόμενες ημέρες. Αυτοί είναι:
 
· 17-20/11/2016 - Κύπελλο ΝΟΠΦ - OPTIMIST
· 19-20/11/2016 - Διασυλλογικοί Αγώνες - OPTIMIST-LASER
· 19-20/11/2016 - Διασυλλογικοί Αγώνες - LASER STD, RDL, 4.7
 
Μέχρι τη στιγμή που γραφόταν το παρόν άρθρο δεν είχε γίνει γνωστό αν θα υπάρξουν αθλητές του Ολυμπιακού που θα συμμετάσχουν σε κάποιον από τους παραπάνω αγώνες.
 
 
Κωπηλασία: Κανένα αγωνιστικό νεότερο δεν είχαμε όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα κωπηλασίας του Ολυμπιακού. Οι αθλητές του αγωνιστικού αλλά και του προαγωνιστικού τμήματος συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους στις ιδιόκτητες ναυταθλητικές εγκαταστάσεις της ομάδας που βρίσκονται στην Πλατεία Αλεξάνδρας στο Πασαλιμάνι.

 
 
Κανόε Καγιάκ: Πριν αρκετές ημέρες διεξήχθησαν επίσημοι αγώνες για όλες τις κατηγορίες, ωστόσο μέχρι τη στιγμή που γραφόταν το παρόν άρθρο δε μας είχαν γίνει γνωστά τα αποτελέσματα των επιδόσεων των αθλητών. Σε άλλα νέα, οι αθλητές του αγωνιστικού και του προαγωνιστικού τμήματος συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους στις ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις του συλλόγου

 
 
Παρακανόε: Οι προπονήσεις των αθλητών του τμήματος συνεχίζονται κανονικά στις ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού στην μαρίνα Ζέας, που βρίσκονται στην Καστέλα του Πειραιά. Θυμίζουμε πως μαζί με τους αθλητές του Ολυμπιακού, τις προπονήσεις τους στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις κάνουν και οι αθλητές των σωματείων "Τριπτόλεμος", "Νίκη" και "Μαρούσι" τα οποία "φιλοξενεί" ο σύλλογός μας παρέχοντας τους το έμπειρο προσωπικό του καθώς και τις εγκαταστάσεις του (γυμναστήριο, αποδυτήρια, αθλητικό εξοπλισμό κλπ).


 
Τα τμήματα εγγραφών παραμένουν ανοικτά για οποιονδήποτε επιθυμεί να ασχοληθεί ενεργά με το άθλημα του Παρακανόε, πλάι σε έναν από τους καλύτερους προπονητές του είδους, Θανάση Γιαννόπουλο. 
 
 
Πινγκ Πονγκ: Οι αθλητές της αγωνιστικής αλλά και της προαγωνιστικής ομάδας του τμήματος πινγκ πονγκ του Ολυμπιακού συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους. 


 
Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα διεξαχθεί "Ανοιχτό Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης" στην Βέροια. Δε γνωρίζουμε ακόμα αν θα υπάρξουν αθλητές του Ολυμπιακού που θα συμμετάσχουν στην εν λόγω διοργάνωση.
 
 
Ξιφασκία: Οι δύο αθλητές που απαρτίζουν την αγωνιστική ομάδα του τμήματος, η Βάσω Βουγιούκα και ο Γιώργος Τσουρούτας συνεχίζουν κανονικά τα ατομικά τους προγράμματα και προπονήσεις. 


 
Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας, μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα δεν υπάρχει κάποια διοργάνωση σε εγχώριο ή διεθνές επίπεδο που να αφορά το αγώνισμα στο οποίο κατατάσσονται οι δύο "ερυθρόλευκοι" αθλητές μας.
 
 
Πυγμαχία:  Δεν είχαμε κάποιο αγωνιστικό νέο όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα πυγμαχίας του Ολυμπιακού. Οι αθλητές της αγωνιστικής αλλά και της προαγωνιστικής ομάδας συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους υπό το βλέμμα του αρχιπροπονητή Λευτέρη Λειβάδη.

 
 
Ταε Κβο Ντο: Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το «6ο Αγωνιστικό Φεστιβάλ Kim e Liu» για την ομάδα Ταε Κβο Ντο του Ολυμπιακού. Ο Σύλλογος μας έλαβε μέρος με 10 συνολικά αθλητές και κατέκτησε 5 μετάλλια.  Αξιοσημείωτο είναι ότι στο πρωτάθλημα σημειώθηκε ρεκόρ συμμετοχών (περίπου 1700 αθλητές) γεγονός που σημαίνει ότι οι περισσότερες κατηγορίες κιλών είχαν πολύ μεγάλη συμμετοχή και είχαν να περάσουν πολλούς αντιπάλους οι αθλητές μας προκειμένου να μπούνε στα μετάλλια. Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και η υπόλοιπη ομάδα που πάρα το γεγονός ότι δεν κατάφερε να μπει στα μετάλλια ήταν ανταγωνιστικοί χάνοντας στις λεπτομέρειες. Τέτοιες εμφανίσεις δείχνουν ότι υπάρχει ταλέντο στις ακαδημίες μας και ότι το μέλλον είναι λαμπρό.
 
 
Αναλυτικά τα αποτελέσματα των επιδόσεων των αθλητών μας:
 
Η Αλίκη Καραμαργιού κατέκτησε την  1η θέση ( 3 νίκες με 2 τεχνικά νοκ αουτ) 
Ο Στέφανος Μπαλαγιάννης κατέκτησε τη 2η θέση (3 νίκες με τεχνικά νοκ αουτ και μια ήττα στον τελικό ).
Η Σεμέλη Σούμπαση κατέκτησε τη 2η θέση    (3 νίκες και μία ήττα στον τελικό)
Ο Άγγελος Μπαρμπαγιάννης κατέκτησε την 3η θέση (3 νίκες και μία ήττα στον ημιτελικό).
Ο Νίκος Μαυρόπουλος κατέκτησε την 3η θέση  (1 νίκη).
 
Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Χαράλαμπος Βαρούχας που αγωνίστηκε για πρώτη φορά, και σημείωσε 3 νίκες σε 4 ματς.
 
 
Κικ Μπόξινγκ: Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του τμήματος Κικ Μπόξινγκ του Ολυμπιακού συνεχίστηκαν το Σαββατοκύριακο με τη συμμετοχή στο Open Joya Tournament. Στο διασυλλογικό Τουρνουά προετοιμασίας που διεξήχθη στο κλειστό Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο Γαλατσίου, έλαβε μέρος ο Γιώργος Παυλίδης από το αγωνιστικό τμήμα ο οποίος κέρδισε τον αγώνα που έδωσε πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση.

 
 
Καποέϊρα: Οι προπονήσεις των αθλητών του τμήματος καποέϊρα συνεχίζονται κανονικά στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Σταδίου "Γ. Καραϊσκάκης". Θυμίζουμε πως οι προπονήσεις είναι μονόωρες και πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη και Πέμπτη (16:00-17:00) με τα τμήματα εγγραφών να παραμένουν κανονικά ανοικτά για οποιονδήποτε επιθυμει την εγγραφή του.


 
Ποδόσφαιρο Γυναικών: Τα ερυθρόλευκα τμήματα του ποδοσφαίρου γυναικών στις ακαδημίες του Ολυμπιακού σε Ρέντη, Ηράκλειο, Βάρη και Καρδίτσα συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους, ενώ τα τμήματα εγγραφών παραμένουν κανονικά ανοικτά.


 
Ποδόσφαιρο Νέων: Την περασμένη εβδομάδα δεν είχαμε καμία αγωνιστική δραστηριότητα όσον αφορά τα πρωταθλήματα υποδομών της Superleague.
 
Mέσα στην περασμένη εβδομάδα υπήρξαν αρκετά εκ των τμημάτων υποδομής μας της Κεντρικής Σχολής στο Ρέντη, τα οποία έδωσαν κάποιους αγωνες, φιλικούς αλλά και επίσημους. Καθαρά ενημερωτικά αναρτούμε τα αποτελέσματα των αγώνων αυτών:
 
· 11/11/2016 - ΑΕ Ηρακλείου Κ15 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ15 - 0-3 (Φιλικό)
· 12/11/2016 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ11 - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ Κ11 - 3-0 (Attica Cup)
· 12/11/2016 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ13 - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ Κ13 - 4-0 (Attica Cup)
· 12/11/2016 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ14 - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ Κ14 - 1-2 (Attica Cup)
· 12/11/2016 - Αμφιαλη κ16 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ16 - 5-0 (ΕΠΣ Πειραιά) 
· 12/11/2016 - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Κ10 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ10 - 3-7 (Φιλικό)
· 15/11/2016 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ20 - ΓΣ Ηλιούπολης Κ20 - 5-0 (Φιλικό)
 
 
ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ
Την περασμένη Δευτερα (14/11) μεταδόθηκε από τους 90.4fm του "Καναλιού1" η καθιερωμένη ραδιοφωνική του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού με τίτλο "Μεγάλη μου Αγάπη", στην οποία αναφέρθηκαν πολλά και ενδιαφέροντα.
 
 
Στα επίσημα κανάλια του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού αλλά και του Καναλιού1 στο YouTube ("Olympiacos SFP" και "Κανάλι Ένα" αντίστοιχα) μπορείτε να βρείτε και να ακούσετε όλες τις εκπομπές.
 
 
ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΡΟΠΑΙΩΝ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ 2016-17
H τροπαιοθήκη μας μέχρι στιγμής έχει διαμορφωθεί ως εξής:
 
Μέχρι στιγμής έχουμε κατακτήσει έναν (2) ατομικούς τίτλους:
· Ανοιχτό Αναπτυξιακό Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Κορασίδων
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τάε Κβο Ντο Κορασίδων 44kg
Επίσης, έχουμε κατακτήσει επτά (7) τουρνουά:
· First International Olympiacos Tournament (Μπάσκετ Γυναικών)
· Genzin Gollu Volleyball Cup (Βόλεϊ Γυναικών)
· ZarkoPetrovic Volleyball Tournament (Βόλεϊ Ανδρών)
· Golden Splash Water Polo Mini Tournament (Πόλο Μίνι Παίδων)
· Top Lakers Fall Classic U9 (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Top Lakers Fall Classic U8 (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Otocec Table Tennis Tournament (Πινγκ Πονγκ)
Ενώ τέλος, αθλητές του συλλόγου μας έχουν κατακτήσει δεκαέξι (16) χρυσά μετάλλια:
· 1 Χρυσό Μετάλλιο Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Το κατέκτησε ο Γιάννης Σγουρόπουλος στο διεθνές τουρνουά "Wolrd Junion Circuit" που διεξήχθη στην Κροατία)
· 2 Χρυσά Μετάλλια Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Τα κατέκτησαν οι Γιάννης Σγουρόπουλος και Έλενα Σοφρά στο τουρνουά "Αντωνία Σπανού" που διεξήχθη στο Κλειστό του Ρέντη)
· 1 Χρυσό Μετάλλιο Κανόε Καγιάκ-Sup (Το κατέκτησε η Φραγκίσκη Μοσχάκη στα 8km των Διασυλλογικών Αγώνων που διεξήχθησαν στη Λούτσα)
· 2 Χρυσά Μετάλλια Κωπηλασίας (Τα κατέκτησαν στα διπλά σκιφ οι Βένια Χατζή-Μαρία Σταματέα στις γυναίκες και οι Ηλίας Ευκαρπίδης-Κωστας Κοντραφούρης στους άνδρες στους Διασυλλογικούς Αγώνες Κωπηλασίας που διεξήχθησαν στον Πόρο)
· 3 Χρυσά Μετάλλια Ιστιοπλοϊας (Τα κατέκτησαν οι Αιμίλιος Παπαθανασίου και Αντώνης Τσότρας στον τρίτο αγώνα του "Star Sailors League" που διεξήχθη στην Ιταλία)
· 4 Χρυσά Μετάλλια Κολύμβησης (Τα κατέκτησε ο Ισίδωρος Παγιαυλας στο "1ο Διεθνές Μάστερς Μίτινγκ Κολύμβησης Κύπρου")
· 2 Χρυσά Μετάλλια Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Τα κατέκτησαν οι Γιώργος Σταματούρος στους Έφηβους και η Μάλαμα Παπαδημητρίου στις Κορασίδες στο Ανοιχτό Πρωτάθλημα Ηλικιακών Κατηγοριών που διεξήχθη στα Χανιά) 
· 1 Χρυσό Μετάλλιο Τάε Κβο Ντο (Το κατέκτησε η Αλίκη Καραμαργιού στο «6ο Αγωνιστικό Φεστιβάλ Kim e Liu»)
 
 
ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟ ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ ΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ (16/11-22/11/2016)
· 16/11/2016 - Προφήτης Ηλίας - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπάσκετ Νεανίδων)
· 19/11/2016 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Τερψιθέα (Μπάσκετ Κορασίδων)
· 19/11/2016 - ΑΓΟΓ Ευρύαλη - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βόλεϊ Κορασίδων Α')
· 19/11/2016 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΟΝ Αργυρούπολης (Βόλεϊ Κορασίδων Β')
· 19/11/2016 - Πανναξιακός - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βόλεϊ Γυναικών)
· 19/11/2016 - ΑΟΝΣ Μίλων - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βόλεϊ Παίδων)
· 19/11/2016 - Καλαμάκι - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πόλο Ανδρών)
· 20/11/2016 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΠΣ Νέας Περάμου (Βόλεϊ Εφήβων)
· 20/11/2016 - Αστέρας Νίκαιας - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βόλεϊ Νεανίδων)
· 20/11/2016 - ΑΟΝ Αργυρούπολης - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βόλεϊ Κορασίδων Γ')
· 20/11/2016 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΟΝ Αργυρούπολης (Βόλεϊ Κορασίδων Δ')
· 21/11/2016 - Ηρακλής Χαλκίδες - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βόλεϊ Ανδρών)
 
 
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ
YΓ1: Μην ξεχνάτε μάγκες. ΌΛΟΙ οι οπαδοί του Ολυμπιακού μπορούν να δώσουν μόλις 10 ευρώ για να εκδόσουν ετήσια κάρτα φιλάθλου. 10 ευρώ τον χρόνο ρε μάγκες. Ούτε ένα ευρώ το μήνα. Δείτε τί έχει καταφέρει ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια. Πιστεύετε δεν αξίζουν αυτά τα 10 ευρω?
ΥΓ2: Ιδιαίτερα πλούσιο και πάλι το ερυθρόλευκο καλεντάρι μας... Όρεξη να 'χετε να παρακολουθείτε ΘΡΥΛΟ!
ΥΓ3: Να ξέρετε αδέρφια, για ακόμα περισσότερες πληροφορίες, στατιστικά, φωτογραφίες, ρεπορτάζ κλπ μπορείτε ανα πάσα στιγμή να μπαίνετε στο επίσημο και ανανεωμένο πλέον σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr).
ΥΓ4: Καλή και ερυθρόλευκη εβδομάδα σε όλους, με υγεία πάνω απ'όλα...

Σχόλια

Εικόνα ΤΡΕΞΕ ΖΕΛΑ ΤΡΕΞΕ

πω,πω μονοτονία, ΟΛΟ ΝΙΚΕΣ τα ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ!!!
ούτε μια απεργία αθλητών, όπως στους άλλους ευτυχισμένους- δυστυχείς, να ξαλεγράρουμε κι εμείς λίγο...

Υ.Γ. ΘΡΥΛΕ ΞΕΚΟΛΛΑ, ΘΑ ΤΑ ΣΗΚΩΣΕΙΣ ΟΛΑ!!!

Εικόνα MakTheBet

Να ξέρεις πως τίποτα δεν είναι τυχαίο...Κάποιοι δούλεψαν και δουλεύουν μέρα-νύχτα, ώρες ολόκληρες για να φτάσουμε να βρισκόμαστε σε αυτό το επίπεδο σήμερα... Διανύουμε μια από τις καλύτερες, αν όχι την καλύτερη δεκαετία του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού και πρέπει να είμαστε ευγνώμονες γι'αυτο...

Εικόνα koropi48

Γειασάν Μακ και συγχαρητήρια για άλλη μια φορά."Χρωστάς" μια ξεχωριστή ανάρτηση για την κάρτα των 10 ευρώ. Εγώ και η γυναίκα μου τις βγάλαμε στη θύρα 19, απέναντι από το μνημείο, τη μέρα που έριξε τα ποτάμια βροχής.

Εικόνα MakTheBet

Εχεις δίκιο αδερφέ... Μόλις βρω χρόνο θα ασχοληθώ με αυτό και θα το αναρτήσω...

Εικόνα MakTheBet

Φυσικά σας συγχαίρω που βγάλατε τις κάρτες σας και βάλατε κι εσείς το δικό σας λιθαράκι σε αυτό που "χτίζουμε" εδώ και καιρό...