Ειδήσεις από τον Ερασιτέχνη μας 23.11 έως 29.11.2016



Καλησπέρα σε όλους τους σύγγαυρους.
 
Την περασμένη εβδομάδα είχαμε μια από τα ίδια. Νίκες επί του Παναθηναϊκού, κατακτήσεις τίτλων - μεταλλίων και πολλά ακόμα...
 
Για άλλη μια φορά, είμαστε εδώ για να δούμε όλα τα νέα των ερασιτεχνικών μας τμημάτων αναλυτικά, μέσω αυτής της ενότητας.
 
 
 
Μπάσκετ Γυναικών: Την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου, ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση της σπουδαίας αθλήτριας Doneeka Danyell Hodges-Lewis. Η Αμερικανίδα γκαρντ ουσιαστικά ήρθε ως αντικαταστάτρια της Κατερίνα Μπαρτόνοβα, η οποία αποτέλεσε παρελθόν από το σύλλογο. 
 
Ας δούμε αναλυτικά την ανακοίνωση:
 
"Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με την Aμερικανίδα αθλήτρια καλαθοσφαίρισης Doneeka Danyell Hodges-Lewis. H Doneeka Danyell Hodges-Lewis γεννήθηκε στις 19 Ιουλίου 1982 στη Λουιζιάνα των ΗΠΑ., έχει ύψος 1,75μ. αγωνίζεται ως  point guard και είναι κάτοχος Βουλγαρικού διαβατηρίου. To νέο μεταγραφικό απόκτημα που εντάσσεται στο ρόστερ της ομάδας Μπάσκετ Γυναικών θα πάρει τη θέση της Κατερίνα Μπαρτόνοβα με την οποία λύθηκε η συνεργασία."
 
 
Μπορείτε να διαβάσετε το πλήρες βιογραφικό της αθλήτριας εδώ: http://www.osfp.gr/content/mpasket-gynaikwn/6327-enarksh-synergasias-me-doneeka-hodges
 
Μετά την υπογραφή του συμβολαίου της, η Αμερικανίδα γκαρντ δήλωσε στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τα εξής:
 
Ντονέκα Χόντζις: «Είμαι ενθουσιασμένη για την ευκαιρία να παίξω στην Ελλάδα και ειδικά σε μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός. Περιμένω πως και πώς να φορέσω την ερυθρόλευκη φανέλα και να αγωνιστώ μπροστά στους φανταστικούς φιλάθλους του Ολυμπιακού».
 
Στα αγωνιστικά, ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε την Κυριακή 27 Νοεμβρίου εντός έδρας τον Παναθηναϊκό στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος. Μια ακόμα αναμέτρηση μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, είχε θριαμβευτή τον Θρύλο (6η φορά σε 40 ημέρες σε όλα τα σπορ). Ένα ακόμα «ερυθρόλευκο» πάρτι για την ομάδα Μπάσκετ Γυναικών που συνέτριψε τον Παναθηναϊκό με 31 πόντους, 74-43, και πανηγύρισε την 6η διαδοχική νίκη κόντρα στις «πράσινες» (5 πέρσι). Παράλληλα οι «νταμπλούχες» που δεν έχουν χάσει ποτέ από τον Παναθηναϊκό, έκαναν στο «6Χ6» στο φετινό πρωτάθλημα και συνεχίζουν να οδηγούν την κούρσα του πρωταθλήματος όντας μόνες πρώτες στην κορυφή.  Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε μια ακόμα νίκη μπροστά στον κόσμο του που έδωσε δυναμικό παρών και γέμισε το κλειστό της Γλυφάδας! 
 
 
Κορυφαία της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό ήταν η Ζωή Δημητράκου η οποία σημείωσε 27 πόντους και έδωσε ρεσιτάλ έξω από τη γραμμή των 6.75μ. με 5/5 τρίποντα (4/8 διπ., 4/6 βολ.). Το παρών στο Δ.Α.Κ. Γλυφάδας, έδωσε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης ο οποίος παρακολούθησε την αναμέτρηση μαζί με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. Μιχάλη Κουντούρη και τον Γιώργο Λεριώτη. Ενώ από το ποδοσφαιρικό τμήμα παρευρέθηκαν ο Γιώργος Παύλου, ο Κριστιάν Καραμπέ, ο Κούλης Δουρέκας και ο Κώστας Καραπαπάς.
 
 
Η επόμενη αγωνιστική του Πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, όπου θα αντιμετωπίσουμε εκτός έδρας τον Πανιώνιο. 
 
Μετά την νίκη με 31 πόντους διαφορά κόντρα στον Παναθηναϊκό, η προσοχή της ομάδας Μπάσκετ Γυναικών του Ολυμπιακού έχει στραφεί στην αναμέτρηση με την Γιάκιν Ντόγκου Γιουνιβέρσιτι για την 4η αγωνιστική του Euro Cup. Οι «ερυθρόλευκες» προετοιμάζονται για το συγκεκριμένο παιχνίδι που θα διεξαχθεί την Πέμπτη (1/12, 17:00) στην Κωνσταντινούπολη. Η αποστολή του Ολυμπιακού θα αναχωρήσει για την Τουρκία αύριο το μεσημέρι.
 
Πάμε τώρα να δούμε τα νεότερα σε επίπεδο ακαδημιών.
 
Οι Νεανίδες μας αγωνίστηκαν την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου εντός έδρας με αντίπαλο τον Ιωνικό Νίκαιας. Η ομάδα μας επικράτησε με 34-33 και παραμένει σταθερά στη 2η θέση της βαθμολογίας του αντίστοιχου Πρωταθλήματος ΕΣΚΑΝΑ. Η επόμενη αγωνιστική είναι προγραμματισμένη για αύριο όπου θα αντιμετωπίσουμε εκτός έδρας τον Ατρόμητο Πειραιά.


 
Οι Κορασίδες μας αγωνίστηκαν την περασμένη εβδομάδα εκτός έδρας με αντίπαλο τον Έσπερο, από τον οποίο ηττήθηκαν με 49-37. Το πολύ κακό 2ο δεκάλεπτο, στο οποίο οι αθλήτριές  μας ήταν νωθρές στην άμυνα και με πολύ βιαστικές επιλογές στην επίθεση, ήταν καταδικαστικό για τη συνέχεια του παιχνιδιού. Επόμενος αγώνας το Σάββατο (3/12) με αντίπαλο την Βάρη (20:00, ΣΕΦ).
 
 
Βόλεϊ Ανδρών: Χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερες δυσκολίες, η ομάδα βόλεϊ Ανδρών του Ολυμπιακού επικράτησε με 3-0 σετ (9-25, 21-25, 11-25) του Α.Ο. Ορεστιάδας εκτός έδρας στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Volley League . Οι «ερυθρόλευκοι» που αγωνίστηκαν χωρίς τον Λίμπερμαν Αγκάμεζ (έχει εξασφαλίσει ειδική άδεια για να βρίσκεται στο πλευρό της γυναίκας του που αναμένεται να φέρει στον κόσμο το πρώτο τους παιδί), πανηγύρισαν την 6η νίκη σε ισάριθμα ματς και συνεχίζουν να οδηγούν την κούρσα του πρωταθλήματος, όντας μόνοι πρώτοι στην κορυφή. 

 
Πρώτος σκόρερ και κορυφαίος της αναμέτρησης αναδείχθηκε ο Νίκος Ζουπάνης με 21 (17/23 επ., 3 άσσους, 1 μπλοκ), καλύπτοντας επάξια το κενό του Λίμπερμαν Αγκάμεζ ενώ πολύ καλή παρουσία είχε ο Τσούπκοβιτς που ολοκλήρωσε το ματς με 18 πόντους (17/23 επ., 1 μπλοκ). Δυναμικό παρών έδωσαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού, που δημιουργήσαν πολύ καλή ατμόσφαιρα και ενίσχυσαν τις προσπάθειες των παικτών του Σλόμπονταν Μπόσκαν.
 
 
Η επόμενη αγωνιστική είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 3 Δεκεμβερίου, όπου θα αντιμετωπίσουμε εντός έδρας τον Παναθηναϊκό.
 
Πάμε τώρα να δούμε τα νεότερα σε επίπεδο ακαδημιών.
 
Οι Έφηβοί μας αγωνίστηκαν την Κυριακή 27 Νοεμβρίου εκτός έδρας με αντίπαλο τον ΑΟΝΣ Μίλων. Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 1-3 σετ. Οι παίκτες του Σπύρου Κυριακάκη που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς ήταν οι: Δασκαλέρος  Γιώργος, Δημούδης  Κώστας, Θεοδώρου Σταύρος, Ζωγραφάκης Δημήτρης, Κοβάτσεβ Νίκος, Μαγγανάς Πέτρος, Μελιγγιώτης Ευάγγελος, Μελιάδης  Γρηγόρης, Μπαρμπούνης Σπύρος, Μπεζάνι Τζούλιο, Συναδινός Σωτήρης, Στράτος Απόστολος. Η επόμενη αγωνιστική είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, όπου θα αντιμετωπίσουμε εκτός έδρας τον ΑΓΟΓ Ευρυαλη.
 
 
Οι Παίδες μας αγωνίστηκαν το Σάββατο 26 Νοεμβρίου εκτός έδρας με αντίπαλο τον ΑΠΣ Νέας Περάμου - Κύζικος. Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 0-3 σετ. Οι παίκτες του Κυριάκου Καμπερίδη που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς ήταν οι: Δασκαλέρος  Γιώργος, Δημούδης  Κώστας, Ζωγραφάκης Δημήτρης, Κοβάτσεβ Νίκος, Μαγγανάς Πέτρος, , Μπαρμπούνης Σπύρος, Συναδινός Σωτήρης, Στράτος Απόστολος. Η επόμενη αγωνιστική είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, όπου θα αντιμετωπίσουμε εντός έδρας τον ΠΟΚ Έσπερος.
 
 
Βόλεϊ Γυναικών: «Ερυθρόλευκο» χρώμα είχε μια ακόμα αναμέτρηση μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Ο Θρύλος επικράτησε με 3-2 των «πράσινων» στο Ρέντη στο ντέρμπι κορυφής της 7ης αγωνιστικής επιδεικνύοντας τεράστια ψυχικά αποθέματα κατά τη διάρκεια του αγώνα, αφού ξεπέρασε το σοκ από τον τραυματισμό της Σάσκια Χίππε. Η εξέλιξη αυτή μετέτρεψε σε ντέρμπι τον αγώνα αφού μέχρι το σημείο του τραυματισμού της (στα μέσα του 2ου σετ) η Γερμανίδα βασική διαγώνιος ήταν η καλύτερη παίκτρια του γηπέδου. 


 
Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε απόλυτα στο 1ο σετ, είχε τον έλεγχο μέχρι τα μέσα του 2ου και προηγήθηκε με 14-13 μετά από το καρφί της Χίππε στη φάση στην οποία τραυματίστηκε (θα υποβληθεί αύριο σε μαγνητική για να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος). Ο τραυματισμός αυτός επηρέασε την απόδοση των «ερυθρόλευκων» στα δυο επόμενα σετ με αποτέλεσμα το 1-0 να μετατραπεί σε 1-2. Ωστόσο στο 4ο σετ ο Ολυμπιακός φανέρωσε τα δείγματα που τον καθιστούν κυρίαρχο τα τελευταία χρόνια στο ελληνικό βόλεϊ. Η καρδιά του πρωταθλητή χτύπησε και η Άννα Λαζάρεβιτς οδήγησε τον Θρύλο στη σπουδαία νίκη με 3-2 σετ. Δυναμικό παρών έδωσαν περισσότεροι από 1.500 οπαδοί του Θρύλου που έσπρωξαν την ομάδα προς τη σπουδαία νίκη.

 
Η Σάσκια Χίππε, υποβλήθηκε με επιτυχία σε αρθροσκόπηση στο αριστερό γόνατο, την Παρασκευή (25/11), από τον γιατρό της ομάδας μας κ. Γιώργο Τσικούρη στο Ιατρικό Κέντρο Π. Φαλήρου.  Μετά την μαγνητική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε την Πέμπτη (24/11) η Γερμανίδα διαγώνιος, τα αποτελέσματα της οποίας έδειξαν ρήξη στον έσω μηνίσκο, κρίθηκε αναγκαία από τον γιατρό της ομάδας η συγκεκριμένη επέμβαση. Η αθλήτρια του Ολυμπιακού θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες το πρόγραμμα αποκατάστασης προκειμένου να επανέλθει το συντομότερο δυνατό στους αγώνες.
 
Mε κεκτημένη ταχύτητα από την νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό, η ομάδα βόλεϊ Γυναικών του Ολυμπιακού, επικράτησε με 3-0 σετ της Ηλιούπολης εκτός έδρας στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1.  Οι «ερυθρόλευκες» που αγωνίστηκαν και για την Σάσκια Χίππε η οποία υποβλήθηκε σε επέμβαση μετά τον τραυματισμό της στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, σημείωσαν την 7ηνίκη τους τη φετινή σεζόν και την αφιέρωσαν στην Γερμανίδα διαγώνιο του Θρύλου.

 
Πρώτη σκόρερ της αναμέτρησης αναδείχθηκε  η Ναντζέγια Μαλασάι με 15 πόντους ενώ πολύ καλή παρουσία είχε η Τζίνα Λαμπρούση που ολοκλήρωσε το ματς με 14 πόντους και η Αρέτα Κονόμη. Ο Θρύλος δεν δυσκολεύτηκε να επιβάλει το ρυθμό του από την αρχή μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης και πανηγύρισε μια ακόμα νίκη μπροστά στον κόσμο του που έδωσε δυναμικό παρών στην Ηλιούπολη.

 
Η επόμενη αγωνιστική του Πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου όπου θα αντιμετωπίσουμε εντός έδρας τον Άρη.
 
Πάμε τώρα να δούμε τα νεότερα σε επίπεδο ακαδημιών.
 
Οι Νεανίδες μας αντιμετώπισαν την Κυριακή 27 Νοεμβρίου εντός έδρας τον Άρη Αμφιάλης του οποίου επικράτησαν με 3-0 σετ. Οι παίκτριες του Αντώνη Τσακιρόπουλου που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς ήταν: Αδαμοπούλου Χριστίνα, Γιώτα  Αφροδίτη, Γκιούρδα  Έλενα, Ζαμπάτη  Όλγα, Ζουμίδη  Έρικα, Καίσαρη  Πολυξένη, Λαναρά  Μαρκέλα, Λιόλιου  Γεωργία, Μικέλη  Μαρία, Μιλεντίγιεβιτς Έλενα, Μπακιρτζογλου  Μαριλία, Πετροπούλου Δήμητρα, Τσαλικούση  Θένια, Ψαρράκη Αφροδίτη. Η επόμενη αγωνιστική είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, όπου θα αντιμετωπίσουμε εντός έδρας τον ΑΟΝ Αργυρούπολης.
 
Το τμήμα των Κορασίδων Α' αντιμετώπισε το Σάββατο 26 Νοεμβρίου εντός έδρας τον ΔΑΣ Δραπετσώνας τον οποίο νίκησε με 3-0 σετ. Οι παίκτριες του Σπύρου Σαραντίτη που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς ήταν οι: Αδαμοπούλου Χριστίνα, Γκιούρδα  Έλενα, Ζαμπάτη  Όλγα, Ζουμίδη  Έρικα, Καίσαρη  Πολυξένη, Λαναρά  Μαρκέλα, Λιόλιου  Γεωργία, Μικέλη  Μαρία, Μπακιρτζογλου  Μαριλία, Πετροπούλου Δήμητρα, Τσαλικούση  Θένια, Ψαρράκη Αφροδίτη.  
 
Το τμήμα των Κορασίδων Β' αντιμετώπισε το Σάββατο 26 Νοεμβρίου εντός έδρας τον Πανιώνιο, από τον οποίο ηττηθήκαμε με 0-3 σετ. Οι παίκτριες του Μανώλη Ζωγραφάκη που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς ήταν οι: Αποστολάτου  Ελένη, Γκιόκα Ελένη, Δήλερη Δήμητρα, Ζγούρη Μαρία, Καρακώστα Αλεξάνδρα, Κορέλη Φιλίππα, Μουγιάκου Ελένη, Μελιάδη Μαρία, Πετρίδη Αννέτα, Σεϊταρίδη Ελευθερία,  Στύλιου Νικολίνα, Τσιρογιάννη Γιάννα, Φιρλίγκου Παναγιώτα. Η επόμενη αγωνιστική είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, όπου θα αντιμετωπίσουμε εκτός έδρας το Αιγάλεω.
 
Το τμήμα των Κορασίδων Γ' αντιμετώπισε την Κυριακή 27 Νοεμβρίου εντόις έδρας τον ΑΟΦ Πορφύρας, τον οποίο νίκησε με 3-0 σετ. Οι παίκτριες του Κυριάκου Καμπερίδη που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς ήταν οι: Γκιούρδα Στέλα, Δελή Θωμαϊς, Καλακίδη Θεοδώρα, Καλλιγά Κων/να, Μαλατρά Δήμητρα, Μερακλή Μαριέτα, Μυλωνά Ανδρομάχη, Παπαδιά Δανάη, Ρέκα Αθηνά, Χριστοπούλου Ζωή. Η επόμενη αγωνιστική είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου όπου θα αντιμετωπίσουμε εκτός έδρας τον ΑΟΝΣ Μίλων.
 
Τέλος, το τμήμα των Κορασίδων Δ' αντιμετώπισε το Σάββατο 26 Νομεβρίου εκτός έδρας τον ΑΟΦ Πορφύρας, τον οποίο νίκησε με 0-3 σετ. Οι παίκτριες της Ιωάννας Τσαγκαλίδου που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς ήταν οι: Βίκτωρ Φαίη, Κουτσονικολή Ευφροσύνη, Κλαριδοπούλου Μαίρη, Λιάκου Βασιλική, Παναγιωταράκου  Ράνια, Πρασσάκη Νεκταρία, Σαββίδου Ελένη, Τζιωβαρίδου Νεφέλη, Τσάνι Έλένη, Τσίτουρα Δήμητρα, Τσουμπρή Μαριάννα, Φαρμακίδου Ζωή, Φέρρα Μαρουσό. Η επόμενη αγωνιστική είναι προγραμαμτισμένη για την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, όπου θα αντιμετωπίσουμε εντός έδρας τον ΓΣ Ηλιούπολης.
 
 
Μπιτς Βόλεϊ: Οι προπονήσεις των αθλητών του τμήματος μπιτς βόλει του Ολυμπιακού συνεχίζονται κανονικά υπό το βλέμμα του αρχιπροπονητή Γιάννη Μαμάη.

 
 
Πόλο Ανδρών: Την πέμπτη νίκη σε ισάριθμα ματς στο πρωτάθλημα της Α1 πόλο Ανδρών, σημείωσε ο Ολυμπιακός που επικράτησε άνετα με 17-7 του ΑΝΟ Γλυφάδας στο «Π.Καπαγέρωφ» και πλέον στρέφει εξ΄ ολοκλήρου την προσοχή του στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Οι Πειραιώτες έχοντας ολοκληρώσει και την κοινή προετοιμασία με την Προ Ρέκο την προηγούμενη εβδομάδα, είναι έτοιμοι για την πρεμιέρα στο LEN Champions League, την ερχόμενη Τετάρτη (30/11, 18:30) στον Πειραιά με αντίπαλο την Μπρέσια για την 1η αγωνιστική της φάσης των ομίλων.


 
Από κει και πέρα στην αναμέτρηση με τη Γλυφάδα, δεν αγωνίστηκαν οι Γιόζιπ Πάβιτς, Άντρο Μπούσλιε και Κωνσταντίνος Γεννηδουνιάς. «Καρέ» τερμάτων σημείωσαν οι Μουρίκης και Φουντούλης, τρία γκολ πέτυχε ο Κολόμβος, δυο ο Εσπανιόλ και από ένα οι Μυλωνάκης, Πρέκας, Ντόσκας, Αργυρόπουλος
Η επόμενη αγωνιστική του Πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου όπου θα αντιμετωπίσουμε εκτός έδρας τον Πανιώνιο.
 
Σε επίπεδο ακαδημιών, δεν είχαμε κάτι νεότερο. Θυμίζουμε πως τα πρωταθλήματα νέων θα ξεκινήσουν μετά την αλλαγή του χρόνου.
 
 
Πόλο Γυναικών: Το Πρωτάθλημα πλέον θα συνεχιστεί μετά την αλλαγή του χρόνου και συγκεκριμένα στις 7 Ιανουαρίου 2017 όπου θα αντιμετωπίσουμε εντός έδρας το ΝΟ Ρεθύμνου. Σε άλλα νέα, πολλές από τις αθλήτριές μας έχουν υποχρεώσεις με την Εθνική Ελλάδος και συνεχίζουν τις προπονήσεις τους με το εθνόσημο.
 
Σε επίπεδο ακαδημιών, εξαιρετική ήταν η παρουσία των Νεανίδων της Ακαδημίας Υδατοσφαίρισης του Ολυμπιακού στο 4ο προπονητικό τουρνουά υδατοσφαίρισης  «Ελευθέρια 2016» που διεξήχθη στο Ιωνικό Κολυμβητήριο της Χίου, το τριήμερο 25-27 Νοεμβρίου 2016. Οι «ερυθρόλευκες» , υπό την τεχνική καθοδήγηση του Γιάννη Μπενόπουλου έφτασαν μέχρι τον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης, όπου ηττήθηκαν στα πέναλτι από την Ν.Ε. Πατρών και κατέκτησαν το αργυρό μετάλλιο.
 
 
 
Κολύμβηση: Την εβδομάδα που μας πέρασε δεν είχαμε κάποιο αγωνιστικό νεότερο. Οι αθλητές τις αγωνιστικής και της προαγωνιστικής ομάδας του Ολυμπιακού συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους.

 
 
Στίβος: Οι αθλητές της αγωνιστικής και της προαγωνιστικής ομάδας συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους. 


 
Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ, δεν υπάρχει κάποια επίσημη αγωνιστική δραστηριότητα που να λαμβάνει μέρος μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.
 
 
Ιστιοπλοϊα: Οι αθλητές του αγωνιστικού αλλά και του προαγωνιστικού τμήματος συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους στις ιδιόκτητες ναυταθλητικές εγκαταστάσεις της ομάδας που βρίσκονται στο Μικρολίμανο.


 
Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (eio.gr), υπάρχουν αρκετοί εγχώριοι αγώνες που είναι προγραμματισμένοι να διεξαχθούν τις επόμενες ημέρες. Αυτοί είναι:
 
· 3-4/12/2016 - ΚΥΠΕΛΛΟ ΧΙΟΝΙΩΝ 2016 - OPTIMIST
· 3-4/12/2016 - ΠΑΣΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ - HANSA 2,3
· 3-4/12/2016 - ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΑΖΙΟΥ - OPTIMIST-LASER
· 3-4/12/2016 - ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ - LIGHTNING
 
Μέχρι τη στιγμή που γραφόταν το παρόν άρθρο δεν είχε γίνει γνωστό αν θα υπάρξουν αθλητές του Ολυμπιακού που θα συμμετάσχουν σε κάποιον από τους παραπάνω αγώνες.
 
 
Κωπηλασία: Κανένα αγωνιστικό νεότερο δεν είχαμε όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα κωπηλασίας του Ολυμπιακού. Οι αθλητές του αγωνιστικού αλλά και του προαγωνιστικού τμήματος συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους στις ιδιόκτητες ναυταθλητικές εγκαταστάσεις της ομάδας που βρίσκονται στην Πλατεία Αλεξάνδρας στο Πασαλιμάνι.


 
Κανόε Καγιάκ: Πριν αρκετές ημέρες διεξήχθησαν επίσημοι αγώνες για όλες τις κατηγορίες, ωστόσο μέχρι τη στιγμή που γραφόταν το παρόν άρθρο δε μας είχαν γίνει γνωστά τα αποτελέσματα των επιδόσεων των αθλητών. Σε άλλα νέα, οι αθλητές του αγωνιστικού και του προαγωνιστικού τμήματος συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους στις ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις του συλλόγου

 
 
Παρακανόε: Οι προπονήσεις των αθλητών του τμήματος συνεχίζονται κανονικά στις ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού στην μαρίνα Ζέας, που βρίσκονται στην Καστέλα του Πειραιά. Θυμίζουμε πως μαζί με τους αθλητές του Ολυμπιακού, τις προπονήσεις τους στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις κάνουν και οι αθλητές των σωματείων "Τριπτόλεμος", "Νίκη" και "Μαρούσι" τα οποία "φιλοξενεί" ο σύλλογός μας παρέχοντας τους το έμπειρο προσωπικό του καθώς και τις εγκαταστάσεις του (γυμναστήριο, αποδυτήρια, αθλητικό εξοπλισμό κλπ).


 
Τα τμήματα εγγραφών παραμένουν ανοικτά για οποιονδήποτε επιθυμεί να ασχοληθεί ενεργά με το άθλημα του Παρακανόε, πλάι σε έναν από τους καλύτερους προπονητές του είδους, Θανάση Γιαννόπουλο. 
 
 
Πινγκ Πονγκ: Το απόλυτα νικηφόρο σερί που τρέχει διεύρυνε η ομάδα Ανδρών Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης του Ολυμπιακού, η οποία επικράτησε άνετα με 4-0 σετ του Ο.Α. Χανίων στο Γυμναστήριο του Γ.Α.Σ. Ελευσίνα στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1. 
Eπίσης, "ερυθρόλευκο" βαφτίστηκε και το ντέρμπι κορυφής της Α1 Ανδρών Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης με τον Θρύλο να επικρατεί με 4-2 σετ του Ηρακλή Θεσσαλονίκης στο Γυμναστήριο του Γ.Α.Σ. στην Ελευσίνα. Οι Πειραιώτες με την επικράτηση τους στην αναμέτρηση της 9ης αγωνιστικής με την οποία ολοκληρώθηκε ο Α’ Γύρος πραγματοποίησαν αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του 2ου συνεχόμενου πρωταθλήματος, αποκτώντας σημαντικό προβάδισμα στη «μάχη» του τίτλου!  Παράλληλα ο πρωταθλητής Ολυμπιακός, διεύρυνε το αήττητο σερί σημειώνοντας την 8η νίκη σε ισάριθμα ματς, επίδοση που τον φέρνει πλέον μόνο πρώτο στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Α1.

 
 
Ξιφασκία: Οι δύο αθλητές που απαρτίζουν την αγωνιστική ομάδα του τμήματος, η Βάσω Βουγιούκα και ο Γιώργος Τσουρούτας συνεχίζουν κανονικά τα ατομικά τους προγράμματα και προπονήσεις. 


 
Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας, μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα δεν υπάρχει κάποια διοργάνωση σε εγχώριο ή διεθνές επίπεδο που να αφορά το αγώνισμα στο οποίο κατατάσσονται οι δύο "ερυθρόλευκοι" αθλητές μας.
 
 
Πυγμαχία:  Δεν είχαμε κάποιο αγωνιστικό νέο όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα πυγμαχίας του Ολυμπιακού. Οι αθλητές της αγωνιστικής αλλά και της προαγωνιστικής ομάδας συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους υπό το βλέμμα του αρχιπροπονητή Λευτέρη Λειβάδη.

 
 
Ταε Κβο Ντο: Με 10 αθλητές έλαβε μέρος ο Σύλλογος μας στο Α’ Πανελλήνιο Κύπελλο-Ανδρών-Γυναικών, Εφήβων-Νεανίδων, Παίδων-Κορασίδων, με την επωνυμία «Γεώργιος Βόλαρης» που διεξήχθη στο Ολυμπιακό Στάδιο Άνω Λιοσίων. Ο απολογισμός της παρουσίας της Ακαδημίας Ταε Κβο Ντο, των Πολεμικών Τεχνών του Ολυμπιακού ήταν εξαιρετικός.  Συγκεκριμένα η Αλίκη Καραμαργιού κατέκτησε την πρώτη θέση και το Χρυσό μετάλλιο μετά από 5 νικηφόρους αγώνες στα -44kg Κορασίδων! Αναδείχθηκε έτσι Κυπελλούχος Ελλάδος για το 2016 και έκανε το… νταμπλ αφού στις 4 Νοεμβρίου είχε κατακτήσει και τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ελλάδος! Παράλληλα ο  αθλητής του συλλόγου μας Φώτης Μπάτσης έλαβε την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο μετά από 4 δύσκολους αγώνες χάνοντας στις λεπτομέρειες στον ημιτελικό στα -59kg Εφήβων!  


 
Εξαιρετικές ήταν και οι εμφανίσεις των υπολοίπων παιδιών της «ερυθρόλευκης» Ακαδημίας και συγκεκριμένα της Άννας Βαρβαρίγου (Κορασίδες -41kg), του Γιάννη Μπαλαγιάννη (Παίδες -61kg), του Στάθη Γαϊτάνη (Παίδες -57kg), της Μαριέττας Γαλανομάτη (Νεανίδες -55kg), του Κυριάκου Πολυδούλη (Έφηβοι -55kg), της Παρασκευής Γατσούλη (Νεανίδες -52kg),της Δήμητρας Μαμνιόγλου (Κορασίδες -37kg) και του Δημήτρη Μπαλαγιάννη (Παίδες -49 kg).
 
 
Κικ Μπόξινγκ: Δεν είχαμε κάποιο αγωνιστικό νεότερο την εβδομάδα που μας πέρασε. Σε άλλα νέα, οι αθλητές του αγωνιστικού αλλά και του προαγωνιστικού τμήματος συνεχίζουν κανονικά τις καθιερωμένες προπονήσεις τους.


 
Καποέϊρα: Οι προπονήσεις των αθλητών του τμήματος καποέϊρα συνεχίζονται κανονικά στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Σταδίου "Γ. Καραϊσκάκης". Θυμίζουμε πως οι προπονήσεις είναι μονόωρες και πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη και Πέμπτη (16:00-17:00) με τα τμήματα εγγραφών να παραμένουν κανονικά ανοικτά για οποιονδήποτε επιθυμει την εγγραφή του.

 
 
Ποδόσφαιρο Γυναικών: Τα ερυθρόλευκα τμήματα του ποδοσφαίρου γυναικών στις ακαδημίες του Ολυμπιακού σε Ρέντη, Ηράκλειο, Βάρη και Καρδίτσα συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους, ενώ τα τμήματα εγγραφών παραμένουν κανονικά ανοικτά.

 
 
Ποδόσφαιρο Νέων: Σ' αγώνα της 12ης ημέρας του Πρωταθλήματος Super League K-20 που διεξήχθη το πρωί της Κυριακής στο Ρέντη ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-0 της Κέρκυρας. Η ομάδα του Βασίλη Βούζα μετά από 9 αγώνες στη διοργάνωση διατηρεί το αήττητο, με 8 νίκες και μια ισοπαλία, αλλά και το μηδέν στην άμυνα! Φυσικά ο Ολυμπιακός είναι μόνος πρώτος στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. 

 
Σ' αγώνα της 11ης ημέρας του Πρωταθλήματος Super League K-17 που διεξήχθη στο Περιστέρι ο Ολυμπιακός απέσπασε ισοπαλία (2-2) από τον Ατρόμητο Αθηνών. 

 
Σ' αγώνα της 7ης ημέρας του Πρωταθλήματος Super League K-15 που διεξήχθη την Κυριακή στα Βριλήσσια ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 1-0 από την ΑΕΚ.  Η ομάδα του Νίκου Τοπολιάτη "αιφνιδιάστηκε" στην αρχή του αγώνα και κάποια λάθη στην άμυνα έδωσαν το δικαίωμα στην ΑΕΚ να προηγηθεί και να κερδίσει τελικά το παιχνίδι. 

 
Mέσα στην περασμένη εβδομάδα υπήρξαν αρκετά εκ των τμημάτων υποδομής μας της Κεντρικής Σχολής στο Ρέντη, τα οποία έδωσαν κάποιους αγωνες, φιλικούς αλλά και επίσημους. Καθαρά ενημερωτικά αναρτούμε τα αποτελέσματα των αγώνων αυτών:
 
· 26/12/2016 - ΑΕ Σαλαμίνας Κ13 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ13 - 0-8 (ΕΠΣ Πειραιά Παίδων)
· 26/12/2016 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ11 - ΠΑΣ Γιάννινα Κ11 - 4-0 (Attica Cup)
· 26/12/2016 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ12 - ΠΑΣ Γιάννινα Κ12 - 4-0 (Attica Cup)
· 26/12/2016 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ14 - ΠΑΣ Γιάννινα Κ14 - 2-0 (Attica Cup)
· 26/12/2016 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ9 - Δόξα Βύρωνα Κ9 - 9-2 (Θουκυδίδειο)
· 26/12/2016 - Πανιώνιος Κ10 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ10 - 2-5 (Θουκυδίδειο)
 
 
ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ
Την περασμένη Δευτερα (28/11) μεταδόθηκε από τους 90.4fm του "Καναλιού1" η καθιερωμένη ραδιοφωνική του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού με τίτλο "Μεγάλη μου Αγάπη", στην οποία αναφέρθηκαν πολλά και ενδιαφέροντα.


 
Στα επίσημα κανάλια του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού αλλά και του Καναλιού1 στο YouTube ("Olympiacos SFP" και "Κανάλι Ένα" αντίστοιχα) μπορείτε να βρείτε και να ακούσετε όλες τις εκπομπές.
 
 
ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΡΟΠΑΙΩΝ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ 2016-17
H τροπαιοθήκη μας μέχρι στιγμής έχει διαμοορφωθεί ως εξής:
 
Μέχρι στιγμής έχουμε κατακτήσει τρεις (3) ατομικούς τίτλους:
· Ανοιχτό Αναπτυξιακό Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Κορασίδων
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τάε Κβο Ντο Κορασίδων 44kg
· Κύπελλο Ελλάδος Τάε Κβο Ντο Κορασίδων 44kg
Επίσης, έχουμε κατακτήσει επτά (7) τουρνουά:
· First International Olympiacos Tournament (Μπάσκετ Γυναικών)
· Genzin Gollu Volleyball Cup (Βόλεϊ Γυναικών)
· ZarkoPetrovic Volleyball Tournament (Βόλεϊ Ανδρών)
· Golden Splash Water Polo Mini Tournament (Πόλο Μίνι Παίδων)
· Top Lakers Fall Classic U9 (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Top Lakers Fall Classic U8 (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Otocec Table Tennis Tournament (Πινγκ Πονγκ)
Ενώ τέλος, αθλητές του συλλόγου μας έχουν κατακτήσει δεκαέξι (16) χρυσά μετάλλια:
· 1 Χρυσό Μετάλλιο Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Το κατέκτησε ο Γιάννης Σγουρόπουλος στο διεθνές τουρνουά "Wolrd Junion Circuit" που διεξήχθη στην Κροατία)
· 2 Χρυσά Μετάλλια Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Τα κατέκτησαν οι Γιάννης Σγουρόπουλος και Έλενα Σοφρά στο τουρνουά "Αντωνία Σπανού" που διεξήχθη στο Κλειστό του Ρέντη)
· 1 Χρυσό Μετάλλιο Κανόε Καγιάκ-Sup (Το κατέκτησε η Φραγκίσκη Μοσχάκη στα 8km των Διασυλλογικών Αγώνων που διεξήχθησαν στη Λούτσα)
· 2 Χρυσά Μετάλλια Κωπηλασίας (Τα κατέκτησαν στα διπλά σκιφ οι Βένια Χατζή-Μαρία Σταματέα στις γυναίκες και οι Ηλίας Ευκαρπίδης-Κωστας Κοντραφούρης στους άνδρες στους Διασυλλογικούς Αγώνες Κωπηλασίας που διεξήχθησαν στον Πόρο)
· 3 Χρυσά Μετάλλια Ιστιοπλοϊας (Τα κατέκτησαν οι Αιμίλιος Παπαθανασίου και Αντώνης Τσότρας στον τρίτο αγώνα του "Star Sailors League" που διεξήχθη στην Ιταλία)
· 4 Χρυσά Μετάλλια Κολύμβησης (Τα κατέκτησε ο Ισίδωρος Παγιαυλας στο "1ο Διεθνές Μάστερς Μίτινγκ Κολύμβησης Κύπρου")
· 2 Χρυσά Μετάλλια Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Τα κατέκτησαν οι Γιώργος Σταματούρος στους Έφηβους και η Μάλαμα Παπαδημητρίου στις Κορασίδες στο Ανοιχτό Πρωτάθλημα Ηλικιακών Κατηγοριών που διεξήχθη στα Χανιά) 
· 1 Χρυσό Μετάλλιο Τάε Κβο Ντο (Το κατέκτησε η Αλίκη Καραμαργιού στο «6ο Αγωνιστικό Φεστιβάλ Kim e Liu»)
 
 
ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟ ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ ΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ (30/11-06/12/2016)
· 30/11/2016 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Μπρέσια (Πόλο Ανδρών)
· 30/11/2016 - Ατρόμητος Πειραιά - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπάσκετ Νεανίδων)
· 01/12/2016 - Γιάκιν Γιουνιβέρσιτι - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπάσκετ Γυναικών)
· 03/12/2016 - Πανιώνιος - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βόλεϊ Ανδρών)
· 03/12/2016 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Βάρη (Μπάσκετ Κορασίδων)
· 03/12/2016 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Παναθηναϊκός (Βόλεϊ Ανδρών)
· 03/12/2016 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΟΚ Έσπερος (Βόλεϊ Παίδων)
· 03/12/2016 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Άρης (Βόλεϊ Γυναικών)
· 03/12/2016 - Αιγάλεω - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βόλεϊ Κορασίδων Β')
· 04/12/2016 - ΑΓΟΓ Ευρυαλη - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βόλει Εφήβων)
· 04/12/2016 - Πανιώνιος - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπάσκετ Γυναικών)
· 04/12/2016 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΟΝ Αργυρούπολης (Βόλεϊ Νεανίδων)
· 04/12/2016 - ΑΟΝΣ Μίλων - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βόλεϊ Κορασίδων Γ')
· 04/12/2016 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΓΣ Ηλιούπολης (Βόλεϊ Κορασίδων Δ')
 
 
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ
YΓ1: Μην ξεχνάτε μάγκες. ΌΛΟΙ οι οπαδοί του Ολυμπιακού μπορούν να δώσουν μόλις 10 ευρώ για να εκδόσουν ετήσια κάρτα φιλάθλου. 10 ευρώ τον χρόνο ρε μάγκες. Ούτε ένα ευρώ το μήνα. Δείτε τί έχει καταφέρει ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια. Πιστεύετε δεν αξίζουν αυτά τα 10 ευρω?
ΥΓ2: Ιδιαίτερα πλούσιο και πάλι το ερυθρόλευκο καλεντάρι μας... Όρεξη να 'χετε να παρακολουθείτε ΘΡΥΛΟ!
ΥΓ3: Να ξέρετε αδέρφια, για ακόμα περισσότερες πληροφορίες, στατιστικά, φωτογραφίες, ρεπορτάζ κλπ μπορείτε ανα πάσα στιγμή να μπαίνετε στο επίσημο και ανανεωμένο πλέον σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr).
ΥΓ4: Καλή και ερυθρόλευκη εβδομάδα σε όλους, με υγεία πάνω απ'όλα... 

Σχόλια

Εικόνα CEN-TAURUS

Ευχαριστούμε αδερφέ για μια ακόμη φορά. Όλοι βλέπουν τη δράση των τμημάτων μας σε όλα τα αθλήματα, γι αυτό το ελάχιστο που οφείλουμε για ενίσχυση, είναι να προμηθευτούμε όλοι τη 10ευρη κάρτα φιλάθλου, εμείς, οι γυναίκες και τα παιδιά. Να χουμε στο πορτοφόλι την καρτούλα με τη φωτογραφία μας, έτσι, ως ομολογία πίστης, για καλή τύχη...