Ειδήσεις από τον Ερασιτέχνη μας 22.02 έως 28.02.2017



Καλησπέρα σε όλους τους σύγγαυρους...
 
Την περασμένη εβδομάδα είχαμε για ακόμα μια φορά πολλά και ενδιαφέροντα! Σπουδαίες εμφανίσεις σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο, νίκες επί του Παναθηναϊκού, ατομικές διακρίσεις και πολλά ακόμα...
 
Πάμε λοιπόν να δούμε όλοι μαζί την ειδησεογραφία της περασμένης εβδομάδας...
 
 
 
Μπάσκετ Γυναικών: Αποδίδοντας κατά διαστήματα πολύ ωραίο μπάσκετ, ο Ολυμπιακός επικράτησε άνετα με 34 πόντους διαφορά, 87-53 της Δάφνης Αγίου Δημητρίου στο Δ.ΑΚ. Γλυφάδας και διεύρυνε το απόλυτα νικηφόρο σερί που τον φέρνει μόνο πρώτο στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Α1 Μπάσκετ Γυναικών. Οι «ερυθρόλευκες» που αγωνίστηκαν στην αναμέτρηση της 16ης αγωνιστικής χωρίς τις τραυματίες Εβίνα Μάλτση και Στέλλα Καλτσίδου, δεν συνάντησαν ιδιαίτερες δυσκολίες και έκαμψαν εύκολα την αντίσταση της Δάφνης Αγίου Δημητρίου.
 

 
Στο πρώτο δεκάλεπτο,  ο Θρύλος προηγήθηκε με το επιμέρους 18-14 έχοντας ως πρώτες σκόρερ τις Κάϊζερ και Δημητράκου που σκόραραν αμφότερες από 5 πόντους. Στο ξεκίνημα της 2ης περιόδου οι «ερυθρόλευκες» διεύρυναν το προβάδισμά τους σε διψήφια διαφορά 28-18 και με τρίποντο της Γκοτζή τη διατήρησαν σε αυτά τα επίπεδα (31-21) 5 λεπτά πριν την ανάπαυλα. O Θρύλος είχε επιβάλει πλήρως το παιχνίδι του στο σημείο αυτό με την Κάιζερ να σημειώνει14 πόντους και να φτάνει στο +15 στη λήξη της περιόδου, με το 40-25 να επιβεβαιώνει την ανωτερότητα του. H ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στην επανάληψη με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 60-40 στο φινάλε της 3ης περιόδου και φτάνει άνετα στην τελική επικράτηση με 87-53!
 
Η επόμενη αγωνιστική του Πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 4 Μαρτίου, όπου θα αντιμετωπίσουμε εκτός έδρας τον Παναθηναϊκό, σε ένα παιχνίδι το οποίο θα έχει τηλεοπτική κάλυψη από τα κανάλια NovaSports.
Σε άλλα νέα, πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της ΕΟΚ η κλήρωση του Final Four του κυπέλλου Γυναικών που θα διεξαχθεί 24 και 26 Μαρτίου 2017. Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό τον Πρωτέα Βούλας.
 
Σε επίπεδο υποδομών, θυμίζουμε πως οι Νεανίδες μας έχουν ολοκληρώσει τη φετινή τους παρουσία στο αντίστοιχο ηλικιακό πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΝΑ καθώς τερμάτισαν στην 4η θέση, ενώ όσον αφορά τις Κορασίδες, να θυμίσουμε πως μετά την ολοκλήρωση του εξ αναβολής αγώνα μεταξύ των ομάδων της Ηλεκτρούπολης και της Τερψιθέας, ο οποίος τελείωσε με νίκη της Τερψιθέας, η ομάδα μπάσκετ κορασίδων του Ολυμπιακού τερμάτισε στην 2η θέση του 2ου ομίλου της Β’ κατηγορίας της ΕΣΚΑΝΑ, κάτι που της δίνει το δικαίωμα να λάβει μέρος στους αγώνες μπαράζ και να διεκδικήσει την άνοδο της, στην Α κατηγορία για την νέα αγωνιστική περίοδο. Πιθανή ημέρα διεξαγωγής του πρώτου αγώνα είναι η Κυριακή 5/3 με αντίπαλο τον Κορυδαλλό (τερμάτισε στην 1η θέση του 1ου ομίλου). Στον άλλο αγώνα μπαράζ θα παίξουν, η Τερψιθέα (1η θέση στον 2ο όμιλο) με τον Ιωνικό Νίκαιας (2η θέση στον 1ο όμιλο). Οι νικητές των δυο αγώνων θα κερδίσουν την άνοδο τους στην Α κατηγορία ΕΣΚΑΝΑ για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Οι δυο ηττημένοι θα αγωνιστούν μεταξύ τους για την τρίτη θέση που οδηγεί στην άνοδο για την Α κατηγορία, ενώ ο ηττημένος θα παραμείνει στην Β’.   
 
 
Βόλεϊ Ανδρών: Άνετη πρόκριση για τον Θρύλο στο Final 4 του Κυπέλλου με νίκη 3-1 σετ κόντρα στον ‘’μαχητικό’’ Ηρακλή Χαλκίδας . Με την νίκη αυτή ο Ολυμπιακός φτάνει τις 100 σε όλες τις διοργανώσεις εντός και εκτός συνόρων , όσο αναφορά τα τμήματα του ερασιτέχνη ( Βόλει ανδρών/γυναικών, πόλο ανδρών/γυναικών και μπάσκετ γυναικών ) για την σεζόν 2016/17. Ένα σπουδαίο κατόρθωμα, το οποίο καταδεικνύει την ανωτερότητα του Ολυμπιακού, αφού όλα τα τμήματα βρίσκονται στην κορυφή των πρωταθλημάτων τους και τα περισσότερα από αυτά συνεχίζουν τη πορεία τους στην Ευρώπη. Κορυφαίος του Ολυμπιακού ήταν ο διαγώνιος Κολομβιανός, Λίμπερμαν Αγκάμεζ ο οποίος πέτυχε  23 πόντους με 51% στην επίθεση και 3 μπλοκ. Άξιοι συμπαραστάτες του επιθετικά, ο Μενέλαος Κοκκινάκης με 15 πόντους (52 % στην επίθεση) 2 μπλοκ και εκπληκτικά ποσοστά στην υποδοχή με 76% και 69% άριστες και Τσούμπκοβιτς με 14 πόντους 2 άσσους 2 μπλόκ.


 
Λίγες μέρες μετά την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου, ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Παναθηναϊκό στα πλαίσια της 18ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος. Η ομάδα μας, κάτω από αντίξοες συνθήκες (ρίψεις αντικειμένων, συνεχείς ύβρεις και προκλήσεις κλπ) κατάφερε να επικρατήσει με 1-3 σετ και να πάρει μια σπουδαία νίκη! Η ομάδα βόλεϊ Ανδρών του Ολυμπιακού πανηγύρισε την 24η νίκη σε ισάριθμα ματς στις εγχώριες διοργανώσεις (Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Λιγκ Καπ) έκανε το 18Χ18 στο πρωτάθλημα αυξάνοντας τη διαφορά στο +9 από τον δεύτερο Παναθηναϊκό. Παράλληλα διεύρυνε στο 28-0 το εντυπωσιακό ερυθρόλευκο σερί των διαδοχικών νικών επί των πράσινων στα ομαδικά αθλήματα του Ερασιτέχνη! Σίγουρα πρόκειται για ένα τεράστιο επίτευγμα, το οποίο μάλιστα μπορεί να ... μεγαλώσει ακόμα περισσότερο, καθώς υπάρχουν πολλά εναπομείναντα παιχνίδια μεταξύ των δύο συλλόγων.


 
Η επόμενη αγωνιστική του Πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 4 Μαρτίου, όπυ θα αντιμετωπίσουμε εντός έδρας την Κηφισιά.
 
 
Βόλεϊ Γυναικών: Μια ακόμα τεράστια νίκη πανηγύρισε η ομάδα βόλεϊ Γυναικών του Ολυμπιακού που πέρασε νικηφόρα με 3-2 σετ από την έδρα της Αστερίξ Μπέβερεν και συνέχισε ιδανικά την ευρωπαϊκή της πορεία στο Challenge Cup, αποκτώντας προβάδισμα για πρόκριση στους «4» της διοργάνωσης! Οι «ερυθρόλευκες» έχοντας τη συμπαράσταση 60 περίπου οπαδών τους από το σύνδεσμο της Θύρας 7 Βρυξελλών, της Ολλανδίας και άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, πανηγύρισαν μια σπουδαία νίκη, την 5η σε ισάριθμα ματς στο Challenge Cup.


 
Παρά την κούραση από τα συνεχή παιχνίδια σε σύντομο χρονικό διάστημα, ο Θρύλος συγκλόνισε ξανά με την νέα του προσπάθεια και τον χαρακτήρα που έδειξε στο ματς επιστρέφοντας από το 2-1 όπου βρέθηκε να χάνει και παίρνοντας τη νίκη στο τάι μπρέικ! Πλέον στον επαναληπτικό στο Ρέντη την Τετάρτη 8 Μαρτίου ο Ολυμπιακός έχει το προβάδισμα για πρόκριση στους «4»  και μαζί με τον κόσμο του, τις περισσότερες πιθανότητες για να πετύχει!
 
Μετά τη σπουδαία νίκη επί της Αστερίξ στο Βέλγιο στο πρώτο παιχνίδι της φάσης των «8» του CEV Challenge Cup, η ομάδα βόλεϊ Γυναικών του Ολυμπιακού συνέχισε την «παρέλαση» στο ελληνικό πρωτάθλημα επικρατώντας άνετα της Ηλιούπολης στο Ρέντη με 3-0 σετ στο Ρέντη για την 19η αγωνιστική. Οι «ερυθρόλευκες» διεύρυναν το σερί των καλών εμφανίσεων μαζί με τα νικηφόρα αποτελέσματα και έκαναν ένα ακόμα βήμα για την εξασφάλιση της 1ης θέσης στην κανονική περίοδο, που εξασφαλίζει το απόλυτο πλεονέκτημα ενόψει των πλέι οφ. 


 
Η προσοχή των «ερυθρολεύκων» στρέφεται πλέον στον ημιτελικό του Final Four του Κυπέλλου Ελλάδας με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στο Δ.Α.Κ. Γλυφάδας το ερχόμενο Σάββατο (4/3) στις 19:30.
 
 
Μπιτς Βόλεϊ: Κανένα αγωνιστικό νεότερο δεν είχαμε την εβδομάδα που μας πέρασε όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα μπιτς βόλει του Ολυμπιακού. Οι προπονήσεις των αθλητών του τμήματος μπιτς βόλει του Ολυμπιακού συνεχίζονται κανονικά υπό το βλέμμα του αρχιπροπονητή Γιάννη Μαμάη.

 
 
Πόλο Ανδρών: Ο Θρύλος νίκησε δια περιπάτου με 14-4 τον Παναθηναϊκό στη Γλυφάδα, προκρίθηκε στο Final Four του Κυπέλλου Ανδρών και διεύρυνε στο 43-0 το σερί στο Πόλο Ανδρών. Το εντυπωσιακό αυτό σερί καταδεικνύει την «ερυθρόλευκη» υπεροχή έναντι των «πράσινων» και καθιστά τον Ολυμπιακό νικητή σε κάθε αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό σε όλα τα σπορ στα ομαδικά αθλήματα του Ερασιτέχνη. Από κει και πέρα στη σημερινή αναμέτρηση οι Πειραιώτες μετά τη σπουδαία εκτός έδρας νίκη κόντρα στην Όρβοσι για την 6η αγωνιστική του Champions League , δεν δυσκολεύτηκαν να κάμψουν την αντίσταση του Παναθηναϊκό, τον οποίο άφησαν εκτός της συνέχειας της διοργάνωσης και έβαλαν πλώρη για την κατάκτηση του 19ου Κυπέλλου.


 
Λίγες μέρες μετά τη νίκη επι του Παναθηναικου, ο Θρύλος επικράτησε άνετα με 3-16 του ΑΝΟ Γλυφάδας εκτός έδρας διεύρυνε το απόλυτα νικηφόρο σερί του στο πρωτάθλημα πετυχαίνοντας την 16η νίκη σε ισάριθμα ματς και πλέον στρέφει την προσοχή του στο κρίσιμο παιχνίδι με την Σπαντάου το οποίο θα διεξαχθεί σήμερα στις 19:00 στο Παπαστράτειο. Στο παιχνίδι αυτό για την 7η αγωνιστική του LEN Champions League οι Πειραιώτες θέλουν τη νίκη προκειμένου να σφραγίσουν και μαθηματικά το εισιτήριο της πρόκρισης στο Final Six και στη συνέχεια να εστιάσουν στην κατάληψη της 1ης θέσης στον όμιλο που οδηγεί απευθείας στον ημιτελικό της διοργάνωσης. 


 
Ενημερωτικά να αναφέρουμε πως η επόμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 4 Μαρτίου, όπου θα αντιμετωπίσουμε εντός έδρας τον Πανιώνιο.
 
 
Πόλο Γυναικών: Την περασμένη εβδομάδα είχαμε την εκτός έδρας αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Πάντοβα, στα πλαίσια της LEN Euroleague. O Θρύλος ξεκίνησε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και προηγήθηκε με 2-0 χάρη στα γκολ της Μπιανκόνι και της Έμολο. Στη συνέχεια ισοφάρισαν οι Ιταλίδες με σκόρερ της Κιερόλο και Ντάριο αλλά η Ρομπέρτα Μπιανκόνι 46’’ πριν το φινάλε της περιόδου, πέτυχε το δεύτερο προσωπικό της τέρμα δίνοντας ξανά το προβάδισμα στον Ολυμπιακό για το επιμέρους υπέρ του 3-2! Στη 2η περίοδο ο Θρύλος κυριάρχησε απόλυτα, παρά το γεγονός ότι η Πάντοβα ισοφάρισε με την Γκαλάρντι σε 3-3. Η συνέχεια άνηκε εξ’ ολοκλήρου στις «ερυθρόλευκες» που με τρία διαδοχικά γκολ από την Ελευθερία Πλευρίτου, την Ρομπέρτα Μπιανκόνι και την Βάσω Πλευρίτου, διαμόρφωσαν το επιμέρους 3-1 της περιόδου και πήγαν μπροστά στο σκορ με 6-3 στην ανάπαυλα!


 
Στο 3ο οκτάλεπτο διατηρήθηκε ο ίδιος υψηλός ρυθμός με τον Ολυμπιακό να ελέγχει το ματς. Η Μπαρζόν μείωσε σε 4-6, όμως η Ελευθερία Πλευρίτου απάντησε άμεσα με γκολ από τη θέση 2 για το 4-7.  Ακολούθησε το τέρμα της Μ. Σαβιόλι με το οποίο μείωσε η Πάντοβα, αλλά η Βασιλική Πλευρίτου με το δεύτερο προσωπικό της τέρμα διατήρησε τη διαφορά στο +3 υπέρ του Ολυμπιακού πετυχαίνοντας το 5-8! Στη συνέχεια η αρχηγός του Θρύλου, Φιλιώ Μανωλιουδάκη διεύρυνε για πρώτη φορά το προβάδισμα στα 4 γκολ σκοράροντας, 1:13 πριν τη λήξη της περιόδου για το 5-9! Στην τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός υπέστη μπλακ άουτ και δεν κατάφερε να διατηρήσει το υπέρ του προβάδισμα. Η Σμιτ έγραψε το 6-10, αλλά ακολούθησαν τέσσερα αναπάντητα τέρματα των Ιταλίδων. Με πέναλτι της Μ. Σαβιόλι 35’’ πριν το φινάλε και ένα γκολ της ίδιας στην κόντρα στα 13’’ η Πάντοβα ισοφάρισε σε 10-10. Στα 13'' πριν το φινάλε αποβλήθηκε ο Χάρης Παυλίδης ενώ νωρίτερα, στα 35'' είχε αποβληθεί ο βοηθός του Γιώργος Κατσούλης.
Η πρόκριση στο Final Four της Ευρωλίγκας θα κριθεί πλέον στον επαναληπτικό που θα διεξαχθεί το Σάββατο 11 Μαρτίου στο Παπαστράτειο.
 
 
Κολύμβηση: Την περασμένη εβδομάδα δεν είχαμε αγωνιστικη δράση όσον αφορά το τμήμα της κολύμβησης του Ολυμπιακου. Οι αθλητές τόσο της αγωνιστικής όσο και της προαγωνιστικής ομάδας συνεχιζουν κανονικά τις προπονήσεις τους εν'΄οψει των αγωνιστικών υποχρεώσεων που έπονται. Να πούμε μάλιστα πως την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Κυριακή 5 Μαρτίου θα διεξαχθούν Χειμερινοί Αγώνες ηλικιών 9-12 ετών. Φανταζόμαστε πως θα υπάρξει ερυθρόλευκη συμμετοχή μιας και έχουμε αρκετούς αθλητές που να πληρούν τις προυποθέσεις για την εν λόγω διοργάνωση.

 
 
Ιστιοπλοϊα: Την εβδομάδα που μας πέρασε δεν είχαμε κάποιο αγωνιστικό νεότερο όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα ιστιοπλοίας του Ολυμπιακού. Οι αθλητές του αγωνιστικού αλλά και του προαγωνιστικού τμήματος συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους στις ιδιόκτητες ναυταθλητικές εγκαταστάσεις της ομάδας που βρίσκονται στο Μικρολίμανο.

 
 
Κωπηλασία: Κανένα αγωνιστικό νεότερο δεν είχαμε όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα κωπηλασίας του Ολυμπιακού. Οι αθλητές του αγωνιστικού αλλά και του προαγωνιστικού τμήματος συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους στις ιδιόκτητες ναυταθλητικές εγκαταστάσεις της ομάδας που βρίσκονται στην Πλατεία Αλεξάνδρας στο Πασαλιμάνι.

 
 
Κανόε Καγιάκ: Κανένα αγωνιστικό νεότερο δεν είχαμε όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα κανόε καγιάκ του Ολυμπιακού. Οι αθλητές του αγωνιστικού αλλά και του προαγωνιστικού τμήματος συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους στις ιδιόκτητες ναυταθλητικές εγκαταστάσεις της ομάδας. Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κανόε Καγιάκ (canoekayak.gr) οι επίσημες εγχώριες διοργανώσεις ξεκινούν στις αρχές Απριλίου.

 
 
Παρακανόε: Οι προπονήσεις των αθλητών του τμήματος συνεχίζονται κανονικά στις ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού στην μαρίνα Ζέας, που βρίσκονται στην Καστέλα του Πειραιά. Θυμίζουμε πως μαζί με τους αθλητές του Ολυμπιακού, τις προπονήσεις τους στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις κάνουν και οι αθλητές των σωματείων "Τριπτόλεμος", "Νίκη" και "Μαρούσι" τα οποία "φιλοξενεί" ο σύλλογός μας παρέχοντας τους το έμπειρο προσωπικό του καθώς και τις εγκαταστάσεις του (γυμναστήριο, αποδυτήρια, αθλητικό εξοπλισμό κλπ). Τα τμήματα εγγραφών παραμένουν ανοικτά για οποιονδήποτε επιθυμεί να ασχοληθεί ενεργά με το άθλημα του Παρακανόε, πλάι σε έναν από τους καλύτερους προπονητές του είδους, Θανάση Γιαννόπουλο. 

 
 
Πινγκ Πονγκ: Η αγωνιστική μας ομάδα συνεχίζει την προετοιμασία της εν όψει των δύο τελευταίων αγωνιστικών που θα διεξαχθούν στο διήμερο 18/19 Μαρτίου και όπου θα κλειδώσει ουσιαστικά και η κατάκτηση του Πρωταθλήματος. Το μοναδικό κίνητρο που έχουν πλέον οι παίκτες μας είναι να συνοδέψουν με το αήττητο για δεύτερη σερί χρονιά, την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή.

 
 
Ξιφασκία: Οι δύο αθλητές που απαρτίζουν την αγωνιστική ομάδα του τμήματος, η Βάσω Βουγιούκα και ο Γιώργος Τσουρούτας συνεχίζουν κανονικά τα ατομικά τους προγράμματα και προπονήσεις. Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας, μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα δεν υπάρχει κάποια διοργάνωση σε εγχώριο ή διεθνές επίπεδο που να αφορά το αγώνισμα στο οποίο κατατάσσονται οι δύο "ερυθρόλευκοι" αθλητές μας.

 
 
Πυγμαχία: Συνέχεια στην καταπληκτική πορεία που διαγράφει στο Διεθνές Τουρνουά, Strandja Cup που διεξάγεται στη Σόφια της Βουλγαρίας, έδωσε ο αθλητής του Ολυμπιακού, Αλέξανδρος Τσανικίδης! Ο πυγμάχος του Θρύλου αφού εξασφάλισε την παρουσία του στους «8» της διοργάνωσης, νίκησε ξανά με 5-0  τον Σουηδό Σίλβα Αντόλπε και πανηγύρισε την πρόκριση στον ημιτελικό, πετυχαίνοντας την τρίτη νίκη του σε ισάριθμους αγώνες! Στην πορεία του μέχρι στιγμής στο Διεθνές Τουρνουά, ο Αλέξανδρος Τσανικίδης έχει νικήσει επίσης τον Γεωργιανό πρωταθλητή, Zαλ Κβαχαντάντζε και τον Αμερικάνο Μπράιν Σεμπάλο.


 
Όσον αφορά τον Παύλο Τσαγκράκο, η παρουσία του στη διοργάνωση ολοκληρώθηκε μετά την αναμέτρηση με τον πρωταθλητή Βουλγαρίας. Ο αθλητής του Θρύλου πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση κόντρα στον… οικοδεσπότη Αρμάν Χακόμπουαν και ηττήθηκε στις λεπτομέρειες.
Οι εμφανίσεις των αθλητών του τμήματος Πυγμαχίας του Ολυμπιακού στο Διεθνές Τουρνουά, υπό τις οδηγίες του Λευτέρη Λειβάδη, «γεννούν» προσδοκίες για νέες διακρίσεις στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι.
 
 
Ταε Κβο Ντο: Την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν ένα πρόγραμμα προπόνησης υψηλών προδιαγραφών είχαν οι αθλητές του Ταε Κβο Ντο του Ολυμπιακού  στα πλαίσια της προετοιμασίας τους για τη συμμετοχή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Στις εγκαταστάσεις των Πολεμικών Τεχνών πραγματοποιήθηκε αγωνιστική προπόνηση υπό την μορφή σεμιναρίου, υπό τις οδηγίες δυο κορυφαίων Κορεατών προπονητών. Του δυο φορές πρωταθλητή Κορέας, Μάστερ Λι και του πρωταθλητή Ασίας Μάστερ Ου. 

 
 
Κικ Μπόξινγκ: Δεν υπάρχει κανένα αγωνιστικό νεότερο όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα πυγμαχίας του Ολυμπιακού. Οι αθλητές του αγωνιστικού αλλά και του προαγωνιστικού τμήματος συνεχίζουν κανονικά τις καθιερωμένες προπονήσεις τους εν'΄οψει των αγωνιστικών υποχρεώσεων που έπονται.

 
 
Καποέϊρα: Οι προπονήσεις των αθλητών του τμήματος καποέϊρα συνεχίζονται κανονικά στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Σταδίου "Γ. Καραϊσκάκης". Θυμίζουμε πως οι προπονήσεις είναι μονόωρες και πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη και Πέμπτη (16:00-17:00) με τα τμήματα εγγραφών να παραμένουν κανονικά ανοικτά για οποιονδήποτε επιθυμει την εγγραφή του.

 
 
Ποδόσφαιρο Γυναικών: Τα ερυθρόλευκα τμήματα του ποδοσφαίρου γυναικών στις ακαδημίες του Ολυμπιακού σε Ρέντη, Ηράκλειο, Βάρη και Καρδίτσα συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους, ενώ τα τμήματα εγγραφών παραμένουν πάντα ανοικτά.

 
 
Ποδόσφαιρο Νέων: Σ' αγώνα της 22ης ημέρας του Πρωταθλήματος Super League K-20 που διεξήχθη το μεσημέρι της Κυριακής στο Ρέντη ο Ολυμπιακός επικράτησε με 4-1 του Πανιωνίου και παρέμεινε μόνος πρώτος και αήττητος στη διοργάνωση. Η ομάδα του Βασίλη Βούζα έχοντας δώσει 20 αγώνες έχει 17 νίκες και 3 ισοπαλίες και είναι στο +4 από τον 2ο Παναθηναϊκό ο οποίος έχει 21 ματς. 


 
Σ' αγώνα της 20ης ημέρας του Πρωταθλήματος Super League K-17 που διεξήχθη το μεσημέρι της Κυριακής στο Ρέντη ο Ολυμπιακός επικράτησε με 2-0 της ΑΕΚ και είναι πλέον μια ανάσα από την κορυφή! Η ομάδα του Τάσου Θέου μετά από 18 αγώνες έχει 36 βαθμούς ενώ η ΑΕΚ που είναι στην 1η θέση έχει 38 αλλά με 19 αγώνες. 


 
Η ομάδα Κ15 δεν αγωνίστηκε την περασμένη εβδομάδα, ενώ η Superleague δεν έχει ανακοινώσει ακομα τις ακριβείς ημερομηνίες διεξαγωγής των επόμενων αγώνων του συγκεκριμένου Πρωταθλήματος.
 
Πάμε τώρα να δούμε τα αποτελέσματα των αγωνων που έδωσαν την εβδομάδα που μας πέρασε τα υπόλοιπα τμήματα υποδομών της ποδοσφαιρικής ακαδημίας του Ολυμπιακού του Ρέντη.
 
· Κ14: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΣ Γιάννινα - 6-0 (Attica Cup) 
· Κ13: Σχολή ΟΣΦΠ Αλίμου - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - 0-2 (Φιλικό)
 
 
 
ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ
Την περασμένη Δευτερα (27/02) δεν είχαμε την καθιερωμένη εκπομπή του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού ("Μεγάλη μου Αγάπη...") καθώς είχαμε Καθαρά Δευτέρα. Θα πραγματοποιηθεί κανονικά η επόμενη εκπομπή πάντως την ερχόμενη Δευτέρα...
 
Ενημερωτικά σας λέμε για ακόμα μια φορά πως στα επίσημα κανάλια του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού αλλά και του Καναλιού1 στο YouTube ("Olympiacos SFP" και "Κανάλι Ένα" αντίστοιχα) μπορείτε να βρείτε και να ακούσετε όλες τις εκπομπές.
 
 
ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΡΟΠΑΙΩΝ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ 2016-17
H τροπαιοθήκη μας μέχρι στιγμής έχει διαμοορφωθεί ως εξής:
 
Μέχρι στιγμής, έχουμε κατακτήσει τρεις (3) ομαδικούς τίτλους:
· Λιγκ Καπ Πετοσφαίρισης Ανδρών
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου
· Πανελλήνιο Χειμερινό Πρωτάθλημα Κολύμβησης (άτυπος)
Παράλληλα, έχουμε κατακτήσει έντεκα (11) ατομικούς τίτλους:
· Ανοιχτό Αναπτυξιακό Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Κορασίδων
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τάε Κβο Ντο Κορασίδων 44kg
· Κύπελλο Ελλάδος Τάε Κβο Ντο Κορασίδων 44kg
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοϊας Κατηγορίας Star
· Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Ταε Κβο Ντο Ν.Ελλάδας -47kg Κορασίδων 
· Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Ταε Κβο Ντο Ν.Ελλάδας -49kg Παίδων
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου Τριπλούν Ανδρών
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου 60μ Ανδρών
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου 200μ Ανδρών
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου 200μ Γυναικών
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου 400μ Γυναικών
Επίσης, έχουμε κατακτήσει δεκαέξι (16) τουρνουά:
· First International Olympiacos Tournament (Μπάσκετ Γυναικών)
· Genzin Gollu Volleyball Cup (Βόλεϊ Γυναικών)
· ZarkoPetrovic Volleyball Tournament (Βόλεϊ Ανδρών)
· Nicosia International Table Tennis Tournament (Πινγκ Πονγκ)
· Golden Splash Water Polo Mini Tournament (Πόλο Μίνι Παίδων)
· Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Νεανίδων (Πόλο Νεανίδων)
· Top Lakers Fall Classic U9 (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Top Lakers Fall Classic U8 (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Christmas Football Tournament Boca Sport U13 (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Christmas Football Tournament Boca Sport U11 (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Acropolis Christmas Football Tournament Bambini (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Acropolis Christmas Football Tournament Junior 8X8 (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Acropolis Christmas Football Tournament Junior 9X9 (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Acropolis Christmas Football Tournament Παμπαίδων (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Μίνι Παίδων "Πρώτα Αθλητές, μετά Πρωταθλητές"
· Otocec Table Tennis Tournament (Πινγκ Πονγκ)
Ενώ τέλος, αθλητές του συλλόγου μας έχουν κατακτήσει ογδόντα ένα (81) χρυσά μετάλλια:
· 1 Χρυσό Μετάλλιο Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Το κατέκτησε ο Γιάννης Σγουρόπουλος στο διεθνές τουρνουά "Wolrd Junion Circuit" που διεξήχθη στην Κροατία)
· 2 Χρυσά Μετάλλια Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Τα κατέκτησαν οι Γιάννης Σγουρόπουλος και Έλενα Σοφρά στο τουρνουά "Αντωνία Σπανού" που διεξήχθη στο Κλειστό του Ρέντη)
· 1 Χρυσό Μετάλλιο Κανόε Καγιάκ-Sup (Το κατέκτησε η Φραγκίσκη Μοσχάκη στα 8km των Διασυλλογικών Αγώνων που διεξήχθησαν στη Λούτσα)
· 2 Χρυσά Μετάλλια Κωπηλασίας (Τα κατέκτησαν στα διπλά σκιφ οι Βένια Χατζή-Μαρία Σταματέα στις γυναίκες και οι Ηλίας Ευκαρπίδης-Κωστας Κοντραφούρης στους άνδρες στους Διασυλλογικούς Αγώνες Κωπηλασίας που διεξήχθησαν στον Πόρο)
· 3 Χρυσά Μετάλλια Ιστιοπλοϊας (Τα κατέκτησαν οι Αιμίλιος Παπαθανασίου και Αντώνης Τσότρας στον τρίτο αγώνα του "Star Sailors League" που διεξήχθη στην Ιταλία)
· 4 Χρυσά Μετάλλια Κολύμβησης (Τα κατέκτησε ο Ισίδωρος Παγιαυλας στο "1ο Διεθνές Μάστερς Μίτινγκ Κολύμβησης Κύπρου")
· 2 Χρυσά Μετάλλια Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Τα κατέκτησαν οι Γιώργος Σταματούρος στους Έφηβους και η Μάλαμα Παπαδημητρίου στις Κορασίδες στο Ανοιχτό Πρωτάθλημα Ηλικιακών Κατηγοριών που διεξήχθη στα Χανιά) 
· 3 Χρυσά Μετάλλια Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Τα κατέκτησαν οι Γιώργος Σταματούρος στους Έφηβους, η Μάλαμα Παπαδημητρίου στις Κορασίδες και η Έλσα Τέρπου στις Νεανίδες, στο Ανοιχτό Πρωτάθλημα Ηλικιακών Κατηγοριών που διεξήχθη στην Πάτρα)
· 3 Χρυσά Μετάλλια Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Κατακτήθηκαν από αθλητές του Ολυμπιακού στο Ανοιχτό Αναπτυξιακό Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης που διεξήχθη στον Κορέα)
· 1 Χρυσό Μετάλλιο Τάε Κβο Ντο (Το κατέκτησε η Αλίκη Καραμαργιού στο «6ο Αγωνιστικό Φεστιβάλ Kim e Liu»)
· 17 Χρυσά Μετάλλια Κολύμβησης (Κατακτήθηκαν από αθλητές του Ολυμπιακού στο "Grand Prix Χριστουγέννων" για το 2016)
· 2 Χρυσά Μετάλλια Κολύμβησης (Τα κατέκτησε ο Απόστολος Χρήστου σε διεθνες Κολυμβητικό Μίτινγκ που διεξήχθη στο Λουξεμβούργο)
· 6 Χρυσά Μετάλλια Κολύμβησης (Τα κατέκτησαν αθλητές του Ολυμπιακού στους Χειμερινούς Αγώνες Παμπαίδων - Παγκορασίδων Α΄& Β' που διεξήχθησαν το Ο.Α.Κ.Α.)
· 16 Χρυσά Μετάλλια Κολύμβησης (Κατακτήθηκαν από αθλητές του Ολυμπιακού στο Πανελλήνιο Χειμερινό Πρωτάθλημα Κολύμβησης για το 2017)
· 1 Χρυσό Μετάλλιο Κωπηλασίας (Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Ηλίας Ευκαρπίδης στο Σκιφ Εφήβων στους αγώνες που διεξήχθησαν στο «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος»)
· 17 Χρυσά Μετάλλια Κολύμβησης (Κατακτήθηκαν από αθλητές του Ολυμπιακού στους Χειμερινούς Αγώνες Παίδων/Κορασίδων/Εφήβων/Νεανίδων  που διεξήχθησαν στο Ο.Α.Κ.Α.)
 
 
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ
YΓ1: Μην ξεχνάτε μάγκες. ΌΛΟΙ οι οπαδοί του Ολυμπιακού μπορούν να δώσουν μόλις 10 ευρώ για να εκδόσουν ετήσια κάρτα φιλάθλου.Για να συνεχίσουμε να βλέπουμε τον Θρύλο μας να πρωταγωνιστεί ΠΑΝΤΟΥ!
ΥΓ2: Να ξέρετε αδέρφια, για ακόμα περισσότερες πληροφορίες, στατιστικά, φωτογραφίες, ρεπορτάζ κλπ μπορείτε ανα πάσα στιγμή να μπαίνετε στο επίσημο και ανανεωμένο πλέον σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr).
ΥΓ3: Καλή και ερυθρόλευκη εβδομάδα σε όλους και καλή Σαρακοστή γενικότερα, με υγεία πάνω απ' όλα...

Σχόλια

Εικόνα holland74

Ελπίζω να είναι τυχαίο, τα κορίτσια έχουν ομαδάρα, το ίδιο και οι κοπελάρες του βόλευ που είναι κοντά στην τετράδα!!!!

Εικόνα MakTheBet

Πιστεύω πως εύκολα η δύσκολα, στο final-4 της Ευρωλίγκας Γυναικών θα είμαστε... Από κει και πέρα, οι γυναίκες στο βόλει κάνουν τεράστια υπέρβαση φέτος...Έχουμε παίξει με πολύ δυνατές ομάδες και βγήκαμε νικητές... Παρ'όλα αυτά, εγώ δε θεωρώ κλειδωμένη την πρόκριση στους 4, παρά το 2-3 εκτός...Θέλει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ προσοχή το παιχνίδι...

Εικόνα MakTheBet

Και εννοείται πως χρειάζεται ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ τη στήριξη του κόσμου στο Ρέντη το οποίο πρέπει να είναι ΓΕΜΑΤΟ...Δηλαδή αν δεν είναι γεμάτο τώρα, πότε?...

Εικόνα gosva_osfp

συγχαρητηρια για τη δουλεια που ριχνεις και την ενημερωση που μας κανεις. σου εχω 2 ερωτησεις.
1.τελικα τη σαουθερν την πηραμε και θα παιξει μονο final four ή οχι; γιατι στο σαιτ του ερασιτεχνη δεν αναφερει τιποτα. χωρις αυτην παντως θα δυσκολευτουμε πολυ.
2.υπαρχει περιπτωση να δουμε στο αμεσο μελλον τμημα γυναικειου ποδοσφαιρου(εκτος απο ακαδημιες); οταν ειχε πρωτοαναλαβει ο βαγγελας ειχε πει οτι το ζηταγε η ουεφα.

Εικόνα MakTheBet

1) Στο ρόστερ της ομάδας στο οsfp.gr δεν υπάρχει η Σάουθερν... Δε γνωρίζω αν υπάρχει κάποια συμφωνία για να αγωνιστεί με την ομάδα μας στο Final-4 στην περίπτωση που περάσουμε....
2) Τον Οκτώβριο είχε γραφτεί πως το γυναικείο τμήμα ποδοσφαίρου της ακαδημίας του Ολυμπιακού στην Καρδίτσα θα συμμετείχε στο φετινό πρωτάθλημα της Γ'Εθνικής (http://www.gazzetta.gr/football/article/996537/sti-g-ethniki-ta-koritsia...) ωστόσο στην κλήρωση που έγινε λίγες μέρες μετά, δεν υπήρχε η ομάδα μας στην κληρωτίδα (http://www.womensports.gr/Category/Football-G-Ethniki/Article/14152/i-kl...)... Πάντως ξέρω πως υπάρχει πρόθεση να συμμετέχουμε σε επαγγελματικά πρωταθλήματα σε βάθος χρόνου, γι αυτό άλλωστε δημιουργήθηκε και το τμήμα ζητώντας αρχικά νεαρές μόνο αθλήτριες...

Εικόνα holland74

Kαλησπέρα αδέρφια, μεγάλη νίκη για το πόλο ανδρών, πιο εύκολα από αυτό που δείχνει το τελικό σκορ, βαδίζουμε φουλ για τους 4 μέσω πρωτιάς...

Εικόνα MakTheBet

Ισχύει... Και κατά πάσα πιθανότητα θα καταφέρουμε να βγούμε πρώτοι... Ελπίζω μόνο να μην έχουμε και φέτος τη μοναδική ήττα της σεζόν στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, όπως πέρυσι... Φέτος μπορούμε να το πάρουμε...

Εικόνα MakTheBet

Και στις γυναίκες το ίδιο ισχύει, αλλά εκεί είδα κάτι περίεργα πράγματα στο ματς με την Πάντοβα, θαρρείς και έχουν βάλει λυτούς και δεμένους να μας σταματήσουν...

Εικόνα Γιάννης ο Red

Μάκη είσαι εξαιρετικός και πολύτιμος γι'ακόμα μια φορά.
Την ίδια ώρα που στο κύπελλο Ελλάδος στο βόλεϊ ανδρών κερδίσαμε με 3-1 σετ τον Ηρακλή Χαλκίδας,ο πελάτης σ'όλα τα σπορ παντοτινός έχασε με 3-2 σετ και αποκλείστηκε από την Κηφισιά στο Ζηρίνειο,όπου ο πρώην ερυθρόλευκος Μπόγιαν Γιορντάνοφ πέτυχε 43(!)πόντους για την ομάδα των βορείων προαστίων.
Στο πόλο ανδρών ο άτιτλος(στο πόλο)πράσινος πελάτης εκτός από εμάς στο κύπελλο Ελλάδος έχασε εντός έδρας και από το Παλαιό Φάληρο με 6-7
Στο πόλο γυναικών Μάκη η διαιτησία ήταν υπέρ της Πάντοβα στο ματς για την LEN Euroleague.Υποδείχθηκαν 7 επιθετικά φάουλ στον Ολυμπιακό,στο τελευταίο 8λεπτο!!!
Για τα χθεσινά καραγκιοζιλίκια των πράσινων οπαδών στην Κυψέλη,οι ΑΡΔ είδαν ότι προκάλεσε ο Αγκάμεζ,αλλά δεν είπαν τίποτα για τη χειρονομία του παίκτη του ΠΑΟ Γκονζάλες που έδειχνε τα γεννητικά του όργανα.Εκεί δεν προκάλεσε?Εκεί δεν υπάρχει αθλητικός εισαγγελέας(που τον ζήταγε σήμερα η "Πράσινη")?
Επίσης,ο πρώτος διαιτητής Γεροθόδωρος δέχεται αντικείμενο στο κεφάλι από τους οπαδούς του Παο, γυρίζει τους κοιτάει και αντί να κατέβει από την καρέκλα του και να διατάξει εκκένωση του γηπέδου, συνέχισε το ματς!!!! ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!!!!
Μαχαίρια και πιστόλια, λέει ο Ντίμα Φίλιποφ.
Τραυματισμός παίκτη μας από αντικείμενο, αναπτήρας στο διαιτητή-κουνιάδο του Σαραβάκου(Γεροθόδωρος) που ρώτησε τον...Σωτήρη Πανταλέοντα του βάζελου ''να κατέβω τώρα να γίνει διακοπή;'', λες και ο Πανταλέων είναι κομισάριος, πολλά αντικείμενα στο παρκέ του κλειστού της Κυψέλης. Οι παίκτες του Ολυμπιακού αποχώρησαν και δεν έκαναν δηλώσεις στην κάμερα της NOVA μετά τη λήξη του ματς λόγω των αντικειμένων. Αυτήν την ώρα την πέφτουν φραστικά (εκεί έχουμε μείνει από τις φωνές που ακούμε) στους διαιτητές περιφερόμενα λαγουδάκια.
Θα γίνει καμιά διακοπή ποτέ σε εντός έδρας παιχνίδι του βάζελου; Στου Ρέντη παλαιότερα για ένα αντικείμενο είχε βγάλει ανακοίνωση ΠΡΙΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΜΑΤΣ η φιλιππινέζα του Μελισσανίδη, η ''υπουργάρα'' ο Κοντονής

Εικόνα MakTheBet

Απολαμβάνω τα σχόλια-αναλύσεις σου, κάθε φορά όλο και πιο πολύ...

Εικόνα Γιάννης ο Red

Μάκη σου'χω κι άλλα νέα.
Στο κύπελλο Ελλάδας για το μπάσκετ γυναικών,ο Θρύλος θα αντιμετωπίσει τον Πρωτέα Βούλας στον ημιτελικό του Final 4.Το άλλο ζευγάρι είναι το Νίκη Λευκάδας – Πανιώνιος.
Στο κύπελλο Ελλάδας για το πόλο ανδρών,ο Θρύλος θα αντιμετωπίσει κάποιον εκ των Ν.Ο.Βουλιαγμένης,ΠΑΟΚ ή Εθνικού Πειραιώς.
Αρχίζει σιγά σιγά η κορύφωση της υπερκούπωσης...

Εικόνα MakTheBet

Σαν να τα χουμε παρει ηδη....

Εικόνα Γιάννης ο Red

Από την ιστοσελίδα της Ε.Ο.ΠΕ.για το κύπελλο Ελλάδος στο βόλεϊ ανδρών:
https://www.volleyball.gr/index.php/eidiseis/eidiseis-kipellou/290-2015-...

"Το Final 4 του Κυπέλλου Ανδρών επιστρέφει στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο

Δημιουργήθηκε : Πέμπτη, 02 Μάρτιος 2017 14:52

Μετά από 15 χρόνια (2002) το Final 4 του Κυπέλλου Ανδρών θα φιλοξενηθεί ξανά στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο της Θεσσαλονίκης.

Το ιστορικό γήπεδο της Θεσσαλονίκης, στο οποίο τα δυο προηγούμενα καλοκαίρια διεξήχθησαν αγώνες της Εθνικής Ανδρών για το World League, θα ανοίξει και πάλι τις πύλες του το διήμερο 18-19 Μαρτίου προκειμένου να φιλοξενήσει την τελική φάση του Κυπέλλου Ανδρών.

Υπενθυμίζουμε ότι στο Final 4 θα συμμετάσχουν οι ΑΟΠ Κηφισιάς, ΑΟ Ορεστιάδας, Ολυμπιακός ΣΦΠ, ΠΑΟΚ, ενώ όπως ακριβώς στην αντίστοιχη διοργάνωση των Γυναικών, οι αγώνες θα διεξαχθούν με συνθήκες «ειδικής διαχείρισης» και με ελεύθερη είσοδο για όλα τα μέλη της οικογένειας του βόλεϊ (περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες).

Οι αγώνες του Final 4 του Κυπέλλου Ανδρών θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ2 και το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Σάββατο 18 Μαρτίου
17:00, ΑΟΠ Κηφισιάς – ΑΟ Ορεστιάδας
19:30, Ολυμπιακός ΣΦΠ – ΠΑΟΚ

Κυριακή 19 Μαρτίου
18:00, Τελικός"

Εικόνα MakTheBet

Καλό για όλους τους γαύρους της επαρχίας το γεγονος ότι τα παιχνίδια θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ...