Ειδήσεις από τον Ερασιτέχνη μας από 20.12 έως 30.01.2018



Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους τους σύγγαυρους!

Είμαστε και πάλι εδώ....οριακά στο ραντεβού μας μιας και είχαμε υποσχεθεί να επιστρέψουμε περί τα τέλη Ιανουαρίου. Εύχομαι όλοι να περάσατε υπέροχα τις Άγιες αυτές μέρες και να γεμίσατε τις μπαταρίες σας γιατί τους ερχόμενους μήνες θα έχουμε πάλι τη γνωστή ... υπερκούπωση!

Όπως είναι λογικό, αυτό το χρονικό διάστημα που λείψαμε είχαμε πολλές εξελίξεις σε όλα τα τμήματα, τις οποίες θα δούμε αναλυτικά σε αυτό το άρθρο.

Πάμε λοιπόν!
 
 
Μπάσκετ γυναικών: Θα ξεκινήσουμε χρονικά από το παιχνίδι της 21ης Δεκεμβρίου για το Eurocup, όπου με όπλο του την άμυνα και το φοβερό του πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός κατέβαλε την αντίσταση της Σέπσι με σκορ 67-56, ξεπέρασε τη διαφορά των τεσσάρων πόντων που είχε ηττηθεί το Σφάντου Γκεόργκε και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Eurocup. Οι «ερυθρόλευκες» επέβαλλαν από την αρχή το ρυθμό τους, δεν πανικοβλήθηκαν όταν η αντίπαλη ομάδα τις πλησίασε στο σκορ και πέρασαν τις «16» κορυφαίες ομάδες της διοργάνωσης, όπου τους περίμενε η πανίσχυρη Χιρόνα.

 
Λίγες μέρες αργότερα, με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε το 2017 η ομάδα μπάσκετ γυναικών του Ολυμπιακού, με τις αήττητες νταμπλούχες Ελλάδος να επικρατούν του Γ.Σ. Εσπερίδες Καλλιθέας, εκτός έδρας, με 97-54 στο νοκ άουτ ματς της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος και να προκρίνονται στους «4» του θεσμού. Ο Θρύλος ήταν διαρκώς μπροστά στο σκορ με την ομάδα της Καλλιθέας να μην μπορεί να τον ακολουθήσει. Πρώτη σκόρερ για τον Ολυμπιακό ήταν η Ιβόν Αντερσον με 21 πόντους, ενώ 16 πόντους πρόσθεσε η Αννα Σπυριδοπούλου.
 
 
Μετά την αλλαγή του χρόνου και συγκεκριμένα στις 4 Ιανουαρίου, η ομάδα έστρεψε την προσοχή της και πάλι στο Eurocup. Παίζοντας κατά διαστήματα φοβερή άμυνα ο Ολυμπιακός επικράτησε με 65-60 της πανίσχυρης Χιρόνα στα πλαίσια του πρώτου αγώνα των "16" της διοργάνωσης. Πρώτη σκόρερ για τον Ολυμπιακό ήταν η Μακόλι με 15 πόντους και την ακολούθησαν οι Καλτσίδου με 14 και η Μάλτση με 13. Η πρόκριση βέβαια θα περνούσε από την Ισπανία λίγες μέρες αργότερα, και σίγουρα όλοι ήξεραν ότι θα ήταν κάτι πάρα πολύ δύσκολο.
 
 
Πριν το ταξίδι στην Ισπανία προηγήθηκε το ματς στη Βούλα, οπου δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα ο Ολυμπιακός στη Βούλα, καθώς επικράτησε του τοπικού Πρωτέα με σκορ 79-50, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Οι αήττητες νταμπλούχες Ελλάδος σε όλες τις εγχώριες διοργανώσεις, ένιωσαν πίεση μόλις για ένα 10λεπτο και ουσιαστικά… καθάρισαν το παιχνίδι στην τρίτη περίοδο, όπου με επιμέρους σκορ 29-11 έφτασαν τη διαφορά στους 28 πόντους. Πρώτη σκόρερ για τον Ολυμπιακό ήταν η Άννα Σπυριδοπούλου με 14 πόντους ενώ την ακολούθησε η Βικτόρια Μακόλι με 12 πόντους.
 
 
Και φτάνουμε στην 11η Ιανουαρίου, στο πιο κρίσιμο παιχνίδι της ιστορίας του Ολυμπιακού όσον αφορά το τμήμα μπάσκετ γυναικών του. Δυστυχώς, δεν μπόρεσε να επανέλθει από το κακό πρώτο του ημίχρονο ο Ολυμπιακός, έχασε από την Τζιρόνα με 89-62 στο Pavello Municipal Girona – Fontajau και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Eurocup. Ο Θρύλος παρότι είχε νικήσει στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με 65-60 στο Δ.Α.Κ. Γλυφάδας, ηττήθηκε με μεγαλύτερη διαφορά πόντων και έστρεψε την προσοχή του στις εγχώριες διοργανώσεις. Πρώτη σκόρερ για τον Ολυμπιακό η Βικτόρια Μακόλι με 17 πόντους και ακολούθησαν οι Αντερσον με 14 και Χατζηνικολάου με 12. Κρίμα πάντως γιατί ήταν τέτοιες οι ομάδες φέτος που με εξαίρεση τη Χιρόνα που είναι καθαρά ομάδα Ευρωλίγκας, δεν υπήρχαν και τίποτα μεγαθήρια να αποκλείσουμε στη συνέχεια και προσωπικά πίστευα μέχρι και τελικό φέτος. Δεν πειράζει, πάμε για του χρόνου πάλι! 
 
 
Λίγα 24ωρα μετά τον αποκλεισμό από την πανίσχυρη Χιρόνα στους "16" του Eurocup, και χωρίς να αντιμετωπίσει σθεναρή αντίσταση, ο Ολυμπιακός επικράτησε του Παναθλητιικού στο Δ.Α.Κ. Γλυφάδας με σκορ 97-52 στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος και παρέμεινε αήττητος σε όλες τις εγχώριες διοργανώσεις. Οι «ερυθρόλευκες», μετά από τον αποκλεισμό τους από το Eurocup, έδειξαν σε καλή κατάσταση, από την αρχή της αναμέτρησης κυριάρχησαν του αντιπάλου τους και έκλεισαν τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος στην κορυφή. Έξι αθλήτριες του Κώστα Μίσσα πέτυχαν διψήφιο αριθμό πόντων, με τις Μακόλι και Μάλτση να έχουν από 13 πόντους.
 
 
Και φτάνουμε στο πάρτυ της 20ης Ιανουαρίου 2018, μιας ημερομηνίας που οι οπαδοί του Παναθηναϊκού θα ήθελαν να ξεχάσουν γρήγορα. Ο Ολυμπιακός διέσυρε τον Παναθηναϊκό στο Δ.Α.Κ. Γλυφάδας με σκορ 102-29 στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, παραμένοντας αήττητος σε όλες τις εγχώριες διοργανώσεις. Από την αρχή  μέχρι το τέλος, η ομάδα του Πειραιά κυριάρχησε στο παρκέ, δεν άφησε κανένα περιθώριο στον αντίπαλό της και πέτυχε τη μεγαλύτερη σε εύρος επικράτησή της επί αυτού. Αυτή ήταν η 34η διαδοχική νίκη σε επίπεδο Ερασιτέχνη Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού και 9η συνεχόμενη της γυναικείας ομάδας μπάσκετ επί των «πρασίνων». Πρώτη σκόρερ του Θρύλου ήταν η Εβίνα Σταμάτη με 25 πόντους, ενώ την ακολούθησε η Χατζηνικολάου με 19 και οι Καλτσίδου και Σωτηρίου με 13.
 
 
Τέλος, στις 27 Ιανουαρίου, το αήττητο σερί του σε όλες τις  εγχώριες διοργανώσεις διεύρυνε ο Ολυμπιακός, καθώς νίκησε στη Λευκάδα την τοπική Νίκη με σκορ 75-60,  στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Η ομάδα μπάσκετ Γυναικών του Θρύλου παρότι ένιωσε την πίεση των γηπεδούχων για ένα ημίχρονο, ανέβασε ρυθμούς στην τρίτη περίοδο, «έχτισε» τη διαφορά σε αυτό το διάστημα (προηγήθηκε με 16 πόντους στο 36-52) και κατέκτησε ένα ακόμα ροζ φύλλο αγώνα. Πρώτη σκόρερ του Ολυμπιακού η Εβίνα Μάλτση με 23 πόντους, ενώ την ακολούθησε η Ιβόν Άντερσον με 11 πόντους.
 
Σε επίπεδο ακαδημιών, τα τελευταία γνωστά αποτελέσματα των υποδομών μας όσον αφορά το τμήμα μπάσκετ γυναικών είναι τα εξής:
 
Κορασίδες Α: ΑΟΝΑ - Ολυμπιακός ΣΦΠ 41-43
Κορασίδες Β: Πήγασος Κορυδαλλού-Ολυμπιακός ΣΦΠ 32-48
Παγκορασίδες Α: Τερψιθέα-Ολυμπιακός 31-44
 
 

Βόλεϊ Ανδρών: Νικηφόρα με καλή εμφάνιση ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της για το 2017 η ομάδα βόλεϊ Ανδρών του Ολυμπιακού καθώς επικράτησε με 3-0 σετ (25-8, 25-18, 25-21) της Παναχαϊκής στο Ρέντη στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Volleyleague. Η τελική επικράτηση των Πειραιωτών ήρθε με χαρακτηριστική ευκολία λίγες ημέρες μετά τη σπουδαία πρόκριση στους «16» του Challenge Cup κόντρα στην Τουρ. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν συνάντησαν την παραμικρή δυσκολία στην αναμέτρηση με την Παναχαϊκή, έκαναν το «10Χ10» στο πρωτάθλημα και έκλεισαν ιδανικά το πρώτο μισό της σεζόν. Ο προπονητής του Θρύλου, Φερνάντο Μουνιόθ Μπενίτεθ ξεκούρασε ορισμένους από τους βασικούς με δεδομένο το βαρύ πρόγραμμα των συνεχόμενων αγώνων σε Ελλάδα και Ευρώπη που είχε προηγηθεί το τελευταίο διάστημα.
 
 
Στο πρώτο ματς του νέου έτους, νικηφόρο και άνετο όπως αναμενόταν ήταν το πέρασμα της ομάδας βόλεϊ Ανδρών του Ολυμπιακού από την έδρα του Παναθηναϊκού στο Μετς με τους Πειραιώτες να επικρατούν με χαρακτηριστική ευκολία και 3-0 (25-27, 16-25,18-25) σετ των «πράσινων» στην αναμέτρηση με την οποία ολοκληρώθηκε ο Α' Γύρος της Volleyleague. 
 
 
Λίγα 24ωρα μετά το γλέντι επί του Παναθηναϊκού, η ομάδα έστρεψε την προσοχή της στο Challenge Cup. Μάλιστα, πλεονέκτημα πρόκρισης στους «8» του Challenge Cup, απέκτησε ο Ολυμπιακός που επικράτησε εύκολα με 3-0 σετ (25-22, 25-15, 25-8) της Λοκομοτίβ Μπακού στο Κλειστό Γυμναστήριο Ρέντη «Μ. Μερκούρη». Ο Θρύλος πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση πανηγύρισε την νίκη στο πρώτο παιχνίδι της φάσης των «16» της διοργάνωσης με αντίπαλο τη Λοκομοτίβ Μπακού και στον επαναληπτικό που θα διεξαχθεί στο Αζερμπαϊτζάν (1/2), θέλει να υπερασπιστεί το προβάδισμα αυτό (του αρκούν δυο σετ) για να πανηγυρίσει μια ακόμα σπουδαία πρόκριση, μετά από αυτές που προηγήθηκαν κόντρα σε Ινεγκόλ και Τουρ. Πρώτοι σκόρερ του Ολυμπιακού αναδείχθηκαν οι Μίκο Οϊβάνεν και Τόντορ Αλεξίεφ που σημείωσαν αμφότεροι από 12 πόντους, και ακολούθησε με 9 ο Μάρκους Μπέμε.
 
 
Λίγες μέρες αργότερα, νικηφόρα συνέχισε την πορεία του στο πρωτάθλημα της Volleyleague ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι», μετά την επικράτηση επί της Λοκομοτίβ Μπακού και το πρώτο βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του CEV Challenge Cup, επιβλήθηκαν με χαρακτηριστική άνεση 3-0 (25-16, 25-18, 25-11 ) σετ του Εθνικού, στο Κλειστό Γυμναστήριο Ρέντη «Μ. Μερκούρη», στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής. Ο Θρύλος συνεχίζει μόνος πρώτος και αήττητος στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Πριν την έναρξη της αναμέτρησης βραβεύτηκε ο Φαμπιάν Ντρζίζγκα ως MVP της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της  Volleyleague. Την απονομή έκανε ο Γενικός Αρχηγός του Ολυμπιακού, Γιάννης Δαλέζιος.
 
 
Τέλος, να πούμε πως πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου η κλήρωση της 1ης και 2ης αγωνιστικής της Β' φάσης του Κυπέλλου Ανδρών. Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει σε νοκ άουτ αγώνα που θα διεξαχθεί στο Ρέντη, την Παναχαϊκή για τη φάση των «16» (7/2)  και στην προημιτελική φάση (21/2) θα παίξει με το νικητή του ζευγαριού Ολυμπιάδα Πατρών-Ηρακλής Χαλκίδας. Οι αγώνες της 1ης αγωνιστικής θα διεξαχθούν στις 7 Φεβρουαρίου. 
 
 
Βόλεϊ Γυναικών: Πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση, η ομάδα βόλεϊ Γυναικών του Ολυμπιακού επικράτησε με 3-0 σετ του Πανναξιακού στο Κλειστό Γυμναστήριο Ρέντη «Μ. Μερκούρη» και ολοκλήρωσε ιδανικά τις υποχρεώσεις της για το 2017. Στο παιχνίδι της 11ης αγωνιστικής με το οποίο ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος της Volleyleague, οι «ερυθρόλευκες» έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης και πραγματοποίησαν το «10Χ10» στο πρωτάθλημα χωρίς μάλιστα να έχουν χάσει σετ. Στα θετικά καταγράφεται η επανεμφάνιση της Αλίκης Κωνσταντινίδου η οποία πέρασε για το σερβίς, στον αγώνα στο 3ο σετ και ενώ το σκορ ήταν 20-9.
 
 
Στα εκτός συνόρων τώρα, το ευρωπαϊκό ταξίδι της ομάδας βόλεϊ Γυναικών του Ολυμπιακού στο Challenge Cup συνεχίζεται με όνειρα και φιλοδοξίες και τη νέα χρονιά. Ο Θρύλος στις 9 Ιανουαρίου πανηγύρισε την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης καθώς επικράτησε δια...περιπάτου με 3-0 σετ (25-18, 25-12, 25-17)  της Λογκρόνιο στο Κλειστό Γυμναστήριο Ρέντη «Μ. Μερκούρη»,  πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση. Οι «ερυθρόλευκες» με τη θερμή συμπαράσταση του κόσμου του Ολυμπιακού, αγωνίστηκαν ως... φιναλίστ της διοργάνωσης απέδωσαν εξαιρετικό βόλεϊ και εμφάνισαν έναν «αέρα» υπεροχής απέναντι στις πρωταθλήτριες Ισπανίας, φτάνοντας πανάξια στην πρόκριση. Η ομάδα του Μπράνκο Κοβάτσεβιτς κυριάρχησε σε όλους τομείς, ολοκληρώνοντας το ματς με 14 μπλοκ!
 
 
Λίγες μέρες αργότερα, με κεκτημένη ταχύτητα από την πρόκριση στους «16» του CEV Challenge Cup, η ομάδα βόλεϊ Γυναικών του Ολυμπιακού, επικράτησε με 3-0 σετ (25-19, 25-13, 25-13) του Α.Ο. Θήρας στο Ρέντη στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Volleyleague. Oι «ερυθρόλευκες» που εξακολουθούν να μην χάνουν ούτε σετ, πανηγύρισαν την 11η νίκη σε ισάριθμα ματς στο Ελληνικό πρωτάθλημα, με αντίπαλο την δεύτερη στην κατάταξη ομάδα της Σαντορίνης και αύξησαν τη διαφορά πους τις χωρίζει στους 9 βαθμούς.
 
 
Στις 19 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η κλήρωση της 1ης και 2ης αγωνιστικής της Γ' φάσης του Κυπέλλου Γυναικών.  Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει σε νοκ-άουτ αγώνα για τους «16» του θεσμού, τη Νέα Γενεά στην αναμέτρηση που θα διεξαχθεί στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου. Στους «8» της διοργάνωσης ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Α.Ο. Μαρκόπουλου-ΓΣ Ηλιούπολης. 
 
 
Στις 20 Ιανουαρίου, τη 12η νίκη σε ισάριθμα ματς στο πρωτάθλημα πανηγύρισε η ομάδα βόλεϊ Γυναικών του Ολυμπιακού που επικράτησε άνετα με 3-0 σετ (18-25, 15-25, 17-25) του Άρη στη Θεσσαλονίκη. Οι «ερυθρόλευκες» που διεύρυναν το αήττητο σερί τους εξακολουθούν να οδηγούν ως μόνες πρώτες την κούρσα του πρωταθλήματος και μάλιστα χωρίς να έχουν χάσει σετ και έστρεψαν εκ νέου την προσοχή τους στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις.
 
 
Στις 25 Ιανουαρίου λοιπόν, ο Ολυμπιακός γνώρισε την πρώτη ήττα στη φετινή σεζόν μετά από 14 νίκες σε ισάριθμα ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη, μετά από ένα συγκολινιστικό σε εξέλιξη αγώνα με την Ταργκοβίστε ο οποίος κρίθηκε στο τάι μπρέικ. Στον πρώτο αγώνα της φάσης των «16» του Challenge Cup που διεξήχθη στο Ρέντη, οι «ερυθρόλευκες» αν και δεν βρέθηκαν στην καλύτερη δυνατή ημέρα είχαν τις ευκαιρίες τους για να κάμψουν την αντίσταση της πολύ δυνατής Ρουμάνικης  ομάδας. Τόσο στο δεύτερο σετ στο οποίο βρέθηκαν μπροστά με 21-16 αλλά τελικά κατέληξε στις φιλοξενούμενες με 25-27, όσο και στο τάι μπρέκ όπου μετά την αντίδραση και ισοφάριση σε 2-2, είχαν τον έλεγχο στο ξεκίνημα του, όμως τα πολλά λάθη τις οδήγησαν στην πρώτη φετινή ήττα. Παρ' όλα αυτά ο φιναλίστ της διοργάνωσης, Ολυμπιακός μπορεί να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση στον επαναληπτικό που θα διεξαχθεί στη  Ρουμανία την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου (18:00). Εκεί θέλει νίκη με 3-0 ή 3-1 για να προκριθεί απευθείας ενώ σε περίπτωση επικράτησης του Ολυμπιακού με 3-2 σετ το εισιτήριο για τους «8» θα κριθεί στο χρυσό σετ.
 
 
Σε επίπεδο υποδομών, τα τελευταία χρονικά αποτελέσματα των  αγώνων των τμημάτων της Ακαδημίας Βόλεϊ έχουν ως εξής:
 
Σάββατο 27/01/2018 
 
Κορασίδες Α'
Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - Α.Ο. Αιγάλεω  3 - 1
Δελή Θωμαϊς, Ζίγκιρη Νεκταρία, Κορνέλη Αμαλία, Λαναρά Μαρκέλα, Λιόλιου Γεωργία, Λυχναρά Λυδία, Μερακλή Μαριέτα, Μπακιρτζόγλου Μαριλία, Παπαδιά Δανάη, Ρέκα Αθηνά, Χριστοπούλου Ζωή, Ψαρράκη Αφροδίτη.
 
Παίδες
Γ,Σ, Πανιώνιος - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π  3 - 0
Αθανασίου Μιχάλης, Δασκαλέρος Γιώργος, Ζωγραφάκης Δημήτρης, Μαζωνάκης Κων/νος, Μάρτος Κώστας, Μπαραμπάτης Δημήτρης, Μπακοδήμος Σπύρος, Ρούσσας Γιάννης, Σαπουτζής Μάριος, Στράτος Απόστολος, Στράτος Αθανάσιος, Χατζηκλημάνογλου Γιάννης.
 
Κορασίδες Β'
Α.Σ. Περιστέρι - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.  3 - 1
Δήλερη Δήμητρα, Δημητροπούλου Νεφέλη, Καλακίδη Θεοδώρα, Καλλιγά Κων/να, Μαλατρά Δήμητρα, Μελιάδη Μαρία, Μουγιάκου Ελένη, Παπαποστόλου Βασιλική, Πετρίδη Αννέτα, Στύλιου Νικολίνα, Στεργίου Περσεφώνη, Τσιακμάκη Μαρία, Τσιρογιάννη Γιάννα
 
Κυριακή 28/01/2018
 
Κορασίδες Γ'
Γ.Σ. Πανιώνιος - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.  3 - 0
Απέργη Αφροδίτη, Απογάκη Φωτεινή, Ζουλίνου Νικολέτα, Ηλιάδη Μαρία, Καλαγκάτση Χριστίνα, Κρανιδιώτη Χρύσα, Μαραγκού Καλιόπη, Παπαμιχαήλ Ζωή, Πολυχρονίδη Μαρία, Τσιούστα Παναγιώτα, Τσίτουρα Δήμητρα, Τσουμπρή Μαρία
 
Έφηβοι
ΑΟΝΣ Μίλων - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π  3 - 0
Δασκαλέρος Γιώργος, Δημούδης Κων/νος, Ζωγραφάκης Δημήτρης, Θεοδώρου Σταύρος, Καγιαλής Μιχάλης, Κοβάτσεφ Νικόλαος, Μαγγανάς Πέτρος, Μαζωνάκης Κων/νος, Μπεζάνι Τζούλιο, Σαπουτζής Μάριος, Στράτος Απόστολος, Συναδινός Σωτήρης
 
 
Μπιτς Βόλεϊ: Οι προπονήσεις του τμήματος Beach Volley του Ολυμπιακού το οποίο στεγάζεται στις εγκαταστάσεις της Πλαζ Βοτσαλάκια του Δήμου Πειραιά συνεχίζονται κανονικά υπό τις οδηγίες του Ιωάννη Μαμάη. Κανονικά συνεχίζονται και οι εγγραφές οι οποίες πραγματοποιούνται καθημερινά και ώρες 10:00-18:00 στα τηλέφωνα: 2104190902-3 και 6977716615. 
 
 
 
Πόλο Ανδρών: Ξεκινάμε από την εκτός έδρας αναμέτρηση που έδωσε ο Θρύλος μας στις 20 Δεκεμβρίου, όπου μια ακόμα πολύ μεγάλη νίκη πήρε ο Ολυμπιακός, μέσα στην Ουγγαρία. Μετά την νίκη στην Ιταλία επί της Μπρέσια και την ισοπαλία κόντρα στην Μπαρτσελονέτα η ομάδα πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού επιβλήθηκε εκτός έδρας με 10-6 της O.S.C. Βουδαπέστη και συνεχίζει την εντυπωσιακή ευρωπαϊκή της πορεία, μετρώντας τέσσερις νίκες και μια ισοπαλία μετά την ολοκλήρωση της 5ης αγωνιστικής του Champions League. Οι  «ερυθρόλευκοι» συνεχίζουν αήττητοι και μόνοι πρώτοι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του Ά ομίλου. Ο Ολυμπιακός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στη Βουδαπέστη, δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης της ανωτερότητας του, προσθέτοντας μια ακόμα εντυπωσιακή εμφάνιση στο ενεργητικό του και έδειξε ότι είναι μια ομάδα για πολύ μεγάλα πράγματα και τη φετινή σεζόν.
 
 
Λίγα 24ωρα αργότερα η ομάδα επέστρεψε στις εν Ελλάδι υποχρεώσεις και πήρε την 9η νίκη σε ισάριθμους αγώνες στο πρωτάθλημα καθώς επικράτησε άνετα του ΠΑΟΚ με 18-4 στη Θεσσαλονίκη. Μετά τη σπουδαία νίκη στην Ουγγαρία σε βάρος της Όρβοσι για την 5η αγωνιστική του Champions League, η ομάδα πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού, έκαμψε με χαρακτηριστική ευκολία την αντίσταση της ομάδας του ΠΑΟΚ, για την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος, κλείνοντας νικηφόρα και στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα το 2017. Πρώτοι σκόρερ του αγώνα ήταν οι Γιάννης Φουντούλης και Αλέξανδρος Γούνας με τέσσερα τέρματα.  
 
 
Με το δεξί μπήκε στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του 2018 η ομάδα πόλο των Ανδρών του Ολυμπιακού που επικράτησε άνετα με 23-7 του Απόλλωνα Σμύρνης, σε ένα δυνατό παιχνίδι, στο Παπαστράτειο, για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν έτσι άνετα το «10Χ10» και συνέχισαν νικηφόρα την ξέφρενη πορεία τους σε Ελλάδα και Ευρώπη.
 
 
Στις 10 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΚΟΕ η κλήρωση της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας στην Υδατοσφαίριση των Ανδρών. Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τον Εθνικό (ως τυπικά γηπεδούχος) στο νοκ άουτ παιχνίδι που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου. Το Φάιναλ Φορ της διοργάνωσης είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί το διήμερο 9 και 10 Μαρτίου. Την ίδια μέρα, την 11η νίκη σε ισάριθμα ματς στο πρωτάθλημα πανηγύρισε η ομάδα πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού, που επικράτησε με 13-7 του ΑΝΟ Γλυφάδας στο Παπαστράτειο στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής.
 
 
Στις 13 Ιανουαρίου, ο Θρύλος διεύρυνε την εξαιρετική πορεία του στο Champions League μετά την επικράτηση με 11-7 κόντρα στο Αννόβερο  για την 6η αγωνιστική και παραμένει στην κορυφή του 1ου ομίλου. Οι Πειραιώτες πανηγύρισαν την πέμπτη νίκη τους στη διοργάνωση, οδηγούν την κούρσα με 16 βαθμούς και αύξησαν τη διαφορά τους στο +5 από τη δεύτερη Ντιναμό Μόσχας η οποία αναδείχθηκε ισόπαλη, 9-9 στη Ρωσία με την Μπρέσια! Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε μια ακόμα πολύ καλή εμφάνιση και με όπλο την εξαιρετική του άμυνα έκανε ένα ακόμα βήμα για το Final 8 που θα διεξαχθεί τον Ιούνιο στη Γένοβα.
 
 
Η εξαιρετική πορεία της ομάδας πόλο των Ανδρών του Ολυμπιακού συνεχίστηκε στο Champions League στις 24 Ιανουαρίου,  μετά την επικράτηση με 8-6 επί της Γιουγκ Ντουμπρόβνικ , για την 7η αγωνιστική της διοργάνωσης, που διεξήχθη στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο. Ο Θρύλος ήταν ο μεγάλος νικητής σε μια αναμέτρηση που αποτέλεσε διαφήμιση για το ευρωπαϊκό πόλο και τον διατηρεί μόνο πρώτο στην κορυφή του 1ου ομίλου. Αυτή ήταν η έκτη νίκη που πανηγυρίζουν οι Πειραιώτες  οι οποίοι συνεχίζουν να οδηγούν την κούρσα του 1ου ομίλου μόνοι και αήττητοι μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου.  Η περσινή φιναλίστ της διοργάνωσης και πρωταθλήτρια Ευρώπης πριν από δυο χρόνια, Γιουγκ θα φιλοξενήσει τον Ολυμπιακό την επόμενη αγωνιστική (7/2) αλλά με το απόλυτο των νικών που τρέχουν οι Πειραιώτες στο Παπαστράτειο φαντάζουν ως φαβορί για την εξασφάλιση της πρώτης θέσης με την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων.
 
 
Τέλος, το περασμένο Σαββατοκύριακο, νικηφόρα συνέχισε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα η ομάδα πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού, που πέτυχε την 12η νίκη της σε ισάριθμα ματς, επικρατώντας με 16-7 του Εθνικού στο Παπαστράτειο στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής (εκκρεμεί η εξ' αναβολής αναμέτρηση με τον ΟΦΗ). Οι Πειραιώτες, μετά τις δύο πολύ μεγάλες ευρωπαϊκές νίκες τους απέναντι στο Αννόβερο και τη Γιούγκ, διεύρυναν την απόλυτα νικηφόρα πορεία τους στο πρωτάθλημα καθώς έκαμψαν με χαρακτηριστική άνεση την αντίσταση της ομάδας του Εθνικού.
 
 
Οφείλουμε επίσης να αναφέρουμε ότι σε επίπεδο ακαδημιών τα τμήματά μας κατέκτησαν δύο τουρνουά! Την αρχή έκαναν στις 28 Δεκεμβρίου οι Παίδες μας, οι οποίοι κατέκτησαν το Τουρνουά που διοργάνωσε ο Νηρέας Λαμίας. Οι «ερυθρόλευκοι» με μια σειρά πολύ καλών εμφανίσεων κατέκτησαν την πρώτη θέση στο «Νηρέας Christmas Cup» και απολογισμό τεσσάρων νικών και μιας ισοπαλίας σε πέντε ματς. Η ομάδα του Νίκου Δεληγιάννη νίκησε αρχικά τη Βουλιαγμένη με 10-5, στη συνέχεια επιβλήθηκε με 18-5 του Α.Ο. Παλαιού Φαλήρου και στο τρίτο παιχνίδι αναδείχθηκε ισόπαλη με σκορ 11-11 με τον ΠΑΟΚ. Από κει και πέρα ο Ολυμπιακός νίκησε με 13-5 τον Ερυθρό Αστέρα και στο τελευταίο παιχνίδι επικράτησε με 12-6 του διοργανωτή Νηρέα Λαμία. Στην τελική βαθμολογία οι Πειραιώτες κατέκτησαν την πρώτη θέση με 13 βαθμούς μαζί με τον ΠΑΟΚ, έναντι του οποίου είχαν πλεονέκτημα στη βαθμολογία χάρη στον απολογισμό των 64 τερμάτων υπέρ ακι 32 με τους Θεσσαλονικείς να ολοκληρώνουν με 53-39.
 
 
Τέλος, την 1η θέση και το χρυσό μετάλλια κατέκτησε η ομάδα μίνι-παίδων υδατοσφαίρισης του Ολυμπιακού στο 4ο Τουρνουά «Α. Γαρύφαλλος» που διεξήχθη στα Βοτσαλάκια. Οι «ερυθρόλευκοι» του Ανδρόνικου Κουζέλη τερμάτισαν πρώτοι με 15 βαθμούς με πέντε νίκες σε ισάριθμους αγώνες.
 
Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
 
ΕΘΝΙΚΟΣ Ο.Φ.Π.Φ. – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.  5 – 12
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. – ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ  13 – 5
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. – Α.Ο. ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ  7 – 6
Γ.Σ. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.  4 – 11
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. – Σ.Κ. ΡΟΗ  13 – 5
 
*ΜVP της διοργάνωσης αναδείχθηκε ο αθλητής της ομάδας μας Γιώργος Σταματίου.
 
 
 
Πόλο Γυναικών: Νικηφόρα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της για το 2018, η ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού που επικράτησε με 24-6 του Ν.Ο. Ρεθύμνου στο Κολυμβητήριο Ηρακλείου στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής της Γ' Φάσης του πρωταθλήματος. Οι «ερυθρόλευκες» πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση και έκαμψαν με χαρακτηριστική ευκολία την αντίσταση της ομάδας του Ρεθύμνου
 
 
Λίγες μέρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 10 Ιανουαρίου, νικηφόρα συνεχίστηκε η πορεία της ομάδας πόλο των γυναικών του Ολυμπιακού που έκανε το δύο στα δύο στην Γ φάση και ουσιαστικά εξασφάλισε την πρώτη θέση και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Ο Θρύλος πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση, κυρίως στην άμυνα, πήρε τη  νίκη με 10-8 επί της Βουλιαγμένης στο κολυμβητήριο του Λαιμού. 
 
 
Τις προηγούμενες ημέρες είχαμε και την έναρξη της Ευρωλίγκας για τον Ολυμπιακό. Νικηφόρα ξεκίνησε το ευρωπαϊκό ταξίδι της ομάδας πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού μετά την επικράτηση με 10-7 κόντρα στην Πάντοβα στην πρεμιέρα του 5ου προκριματικού ομίλου της Ευρωλίγκας που διεξάγεται στο Παπαστράτειο. Ο Θρύλος μετά από ένα ισορροπημένο και συναρπαστικό σε εξέλιξη παιχνίδι πανηγύρισε την πρώτη του νίκη, αφού κατάφερε να κάμψει την σθεναρή αντίσταση της Ιταλικής ομάδας. Η ομάδα του Χάρη Παυλίδη συμβάδιζε στο σκορ με την Πάντοβα για τρεις περιόδους αλλά στην τελευταία. πάτησε το πόδι στο «γκάζι» και έφτασε στην τελική επικράτηση. 
 
 
Λίγα 24ωρα αργότερα, ο Θρύλος ήταν ο μεγάλος νικητής στο παιχνίδι που έκρινε ουσιαστικά την 1η θέση του 5ου προκριματικού ομίλου της Ευρωλίγκας καθώς επικράτησε με 18-13 της Ουραλότσκα στο Παπαστράτειο. Μετά από ένα συναρπαστικό σε εξέλιξη αγώνα στη μεγαλύτερη διάρκεια του οποίου οι δυο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ, και πατώντας «γκάζι» στην τελευταία περίοδο ο Θρύλος έκαμψε την αντίσταση της Ρώσικης ομάδας, εξασφάλισε την πρόκριση στους «8» της Ευρωλίγκα αλλά και την 1η θέση στον όμιλο. Πρώτη σκόρερ του αγώνα η Τζούλια Έμολο με 5 γκολ και ακολούθησαν η Αλεξάνδρα Ασημάκη με 4, η Μαργαρίτα Πλευρίτου με 3 η Νικόλ Ελευθεριάδου με 2 και οι Ελευθερία Πλευρίτου, Χριστίνα Τσουκαλά, Μόνικα Έγγενς, Βάσω Πλευρίτου που σκόραραν από μια φορά.

 
Λίγες ώρες αργότερα, με δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός είχε εξασφαλίσει την πρόκριση στους «8» της Ευρώπης αλλά και την 1η θέση του 5ου ομίλου, μετά τις δυο σπουδαίες νίκες κόντρα σε Πάντοβα και Ουραλότσκα, το παιχνίδι με τη Μεσίνα είχε διαδικαστικό χαρακτήρα.  Κόντρα στην ουραγό ομάδα του 5ου προκριματικού ομίλου ο Ολυμπιακός δεν συνάτησε όπως αναμενόταν την παραμικρή δυσκολία, νίκησε με το ευρύ 17-3 και συνόδευσε την πρόκριση στους «8» με το απόλυτο των τριών νικών σε τρεις αγώνες.
 
 
Στις 24 Ιανουαρίου, νικηφόρα συνέχισε την πορεία της στο πρωτάθλημα η ομάδα Πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού. Μετά τις πολύ καλές εμφανίσεις και την πρόκριση στους «8» της Ευρώπης, με τρεις νίκες, ο Θρύλος έκανε «στροφή» στο πρωτάθλημα επικρατώντας, με χαρακτηριστική άνεση, του Εθνικού με σκορ 15-4, στην αναμέτρηση που διεξήχθη στο Παπαστράτειο, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Γ' Φάσης της διοργάνωσης.
 
 
Στις 27 του μηνός πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για την συνέχεια της LEN Euroleague στην Ιταλία, με τον Ολυμπιακό να έχει την πιο δύσκολη αποστολή, μιας και θα βρει απέναντι του την Κίνεφ Κίρισι από την Ρωσία, κάτοχο του τίτλου την περασμένη σεζόν. Ο πρώτος αγώνας μεταξύ των δυο ομάδων θα διεξαχθεί το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου στην Ρωσία και η ρεβάνς το Σάββατο 17 Μαρτίου στον Πειραιά.
 
 
Υπενθυμίζουμε ότι οι νικητές των αγώνων αυτών, θα προκριθούν στο Final-4 της Euroleague, ενώ οι ηττημένοι στο Final-4 του LEN Trophy. Θέλετε τη γνώμη μου? Να χάσουμε και να πάμε να ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΤΟ LEN TROPHY! ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ! Η ομάδα ΜΠΟΡΕΙ καθε χρονο να παιρνει δύο ευρωπαϊκούς τίτλους (Len Trophy και Super Cup). ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΑ ΧΑΝΕΙ?
 
Τέλος, σε επίπεδο υποδομών, ολοκληρώθηκε η Α΄ φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Υδατοσφαίρισης για την κατηγορία των Νέων Γυναικών .Ο Ολυμπιακός συμμετείχε στον Α όμιλο Αττικής μαζι με,  Ν.Ο.Β.,  Γ.Σ .Περιστερίου, Πανιώνιο Γ.Σ.Σ., Τρίτωνα Αμαρουσίου.
 
Η νεανική ομάδα του Γιάννη Μπενόπουλου κατέλαβε την δεύτερη θέση και προκρίθηκε στην επόμενη φάση.
 
Τα αποτελέσματα του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Σ.Φ.Π ήταν τα κάτωθι:
 
Α’ Όμιλος Αττικής
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π - Γ.Σ.Περιστερίου 14-7
Ν.Ο.Βουλιαγμένης - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π 13- 10
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π – Πανιώνιος 5-0
Τρίτων Αμαρουσίου – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π 8-13
 
 
 
Χάντμπολ Ανδρών: Στις 22 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΟΧΕ η κλήρωση της προημιτελικής φάσης και του Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ σε νοκ άουτ παιχνίδι που θα διεξαχθεί στο Ρέντη, την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018. Ο νικητής του συγκεκριμένου ζευγαριού θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό του Final 4 τον νικητή της αναμέτρησης, Διομήδης Άργους-ΠΑΟΚ.
 
Στις 19 Ιανουαρίου είχαμε και την πρώτη μεταγραφή του τμήματος για το 2018 καθώς ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας του με τον Μπογκτάν Πετρίσεβιτς. Ο διεθνής αθλητής με την Εθνική ομάδα του Μαυροβουνίου, είναι γεννημένος στις 6 Σεπτεμβρίου 1989, έχει ύψος 1,94 και αγωνίζεται ως πλέι μέικερ αλλά και στη θέση του αριστερού ίντερ.
 
 
Στα αγωνιστικά τώρα, ηασταμάτητη πορεία του «Ολυμπιακού Σ.Φ.Π.»-Ομίλου Ξυνή στη Handball Premier συνεχίζεται. Ο Ολυμπιακός πέρασε αλώβητος από μια ακόμα δυνατή έδρα, επικρατώντας με 32-18 του Πανελληνίου, στο κλειστό της Κυψέλης, στην έναρξη του 2ου Γύρου του πρωταθλήματος. Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν ότι δεν επηρεάστηκαν από τη διακοπή, του ενός μήνα στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις και μετά και την ολοκλήρωση της 12ης αγωνιστικής συνεχίζουν να είναι το ακλόνητο φαβορί για την κατάληψη της πρώτης θέσης στην κανονική διάρκεια της σεζόν. Για ένα ακόμα παιχνίδι, οι παίκτες του Γιώργου Ζαραβίνα εμφανίστηκαν σταθεροί στην απόδοση τους και δείχνοντας την ποιότητα τους, ως ομάδα, έφτασαν άνετα στην τελική επικράτηση, που τους διατηρεί μόνους πρώτους και αήττητους στην κορυφή της βαθμολογίας.  
 
 
Στις 26 Ιανουαρίου διεξήχθη το μεγάλο ντέρμπι της 13ης αγγωνιστικής της Hanball Premier και πρώτο που διεξήχθη στο Ρέντη. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 26-22 του ΠΑΟΚ αλλά και θα μπορούσαν να το πράξουν με μεγαλύτερη διαφορά εάν δεν φρόντιζε για αυτό η διαιτησία της αναμέτρησης που καταλόγισε δέκα πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ (με τους Θεσσαλονικείς να σκοράρουν 8 από τα 22 γκολ με αυτό τον τρόπο). Οι Πειραιώτες, που έχουν περάσει αλώβητοι από όλες τις δυνατές έδρες στον πρώτο γύρο, έκαναν ένα ακόμα βήμα για την κατάληψη της πρώτης θέσης της κανονικής διάρκειας της σεζόν. Ο Θρύλος έχει 12 νίκες και 1 ισοπαλία απολαμβάνοντας τη μοναξιά της κορυφής.
 
 
Τέλος, σε επίπεδο ακαδημιών, οι Έφηβοι επικράτησαν με 27-25 του Ιωνικού εντός έδρας στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της 2ης φάσης (1-6) του εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΣΧΑ. Με το σκορ αυτό οι Πειραιώτς κάλυψαν τη διαφορά της ήττας με 29-28 στο ματς του πρώτου Γύρου. Αγωνιστικά, ο Ολυμπιακός πήρε το προβάδισμα από την αρχή, διατηρώντας μια διαφορά που κυμάνθηκε από 3 εως 5 τέρματα, με το σκορ να διαμορφώνεται σε 17-14 στη λήξη του ημιχρόνου. Στην επανάληψη, ο Ιωνικός μπήκε πολύ δυνατά και ισοφάρισε στο 35' (17-17). Από εκείνο το σημείο μέχρι και το 55’  οι δυο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ, με τους παίχτες του Γιώργου Καρασσαβίδη να δείχνουν περισσότερο πάθος και συγκέντρωση στο παιχνίδι τους, για να φτάσουν τελικά στη νίκη με σκορ 27-25.
 
 
Κολύμβηση: Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία της κατηγορίας Μasters του τμήματος Κολύμβησης του Ολυμπιακού στην Ημερίδα Ταχυτήτων που διεξήχθη στο Βόλο κατά τα τέλη Δεκεμβρίου. Ο απολογισμός της συμμετοχής των 13 κολυμβητών-τριων ήταν 29 μετάλλια εκ των οπίων 8 χρυσά, 13 αργυρά και 8 χάλκινα.
 
 
Σε ατομικό επίπεδο, με τις καλύτερες προοπτικές ξεκίνησε η παρουσία των κολυμβητών του Ολυμπιακού, Ανδρέα Γεωργακόπουλου και Απόστολου Χρήστο στο Γιούρο Μίτινγκ που διεξάγεται στο Λουξεμβούργο. Αμφότεροι οι αθλητές του Ολυμπιακού διακρίθηκαν. Ο Γεωργακόπουλος πέτυχε επίδοση 15:34.93 στον Α’ τελικό των 1500μ. ελεύθερο, τερματίζοντας πρώτος στους Έφηβους και τρίτος στους Άνδρες.  Ο χρόνος που πέτυχε είναι πολύ κοντά στο όριο συμμετοχής για τους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Εφήβων-Νεανίδων (15:34.18). Όσον αφορά τον Απόστολ Χρήστου, κατέλαβε την 10η θέση στον προκριματικό των 50μ. πεταλούδα Ανδρών, με επίδοση 24.32 και θα συμμετάσχει και εκείνος στον Α' τελικό του αγωνίσματός του, που είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή.
 
 
 
Στίβος: Κορυφαία απόδοση στο αγώνισμα των 60μ για το 2018 είναι σύμφωνα με τον ΣΕΓΑΣ το 6.68 του αθλητή του Ολυμπιακού Τριβυζά, επίδοση την οποία είχε πετύχει ο αθλητής μας στις 20 Ιανουαρίου σε αγώνες που διεξήχθησαν στον Άγιο Κοσμά. Σίγουρα αξίζουν συγχαρητήρια στον αθλητή μας ο οποίος διατηρεί τη φανέλα του συλλόγου μας ψηλά!
 
 
 
Κανοέ Καγιάκ: Το περασμένο χρονικό διάστημα δεν είχαμε κάποιο αγωνιστικό νεότερο. Οι ατομικές προπονήσεις των αθλητών του τμήματος κανόε καγιάκ συνεχίζονται κανονικά εν'όψει των αγωνιστικών υποχρεώσεων που έπονται. Θυμίζουμε πως οι ιδιόκτητες Ναυταθλητικές Εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. που στεγάζουν το τμήμα, βρίσκονται στην Πλατεία Αλεξάνδρας στο Πασαλιμάνι. 
 
 
Παρακανόε: Οι προπονήσεις των αθλητών του τμήματος συνεχίζονται κανονικά στις ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού στην μαρίνα Ζέας, που βρίσκονται στην Καστέλα του Πειραιά. Θυμίζουμε πως μαζί με τους αθλητές του Ολυμπιακού, τις προπονήσεις τους στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις κάνουν και οι αθλητές των σωματείων "Τριπτόλεμος", "Νίκη" και "Μαρούσι" τα οποία "φιλοξενεί" ο σύλλογός μας παρέχοντας τους το έμπειρο προσωπικό του καθώς και τις εγκαταστάσεις του (γυμναστήριο, αποδυτήρια, αθλητικό εξοπλισμό κλπ). Τα τμήματα εγγραφών παραμένουν ανοικτά για οποιονδήποτε επιθυμεί να ασχοληθεί ενεργά με το άθλημα του Παρακανόε, πλάι σε έναν από τους καλύτερους προπονητές του είδους, Θανάση Γιαννόπουλο. 
 
 
 
Κωπηλασία: Με περισσότερους απο 10 αθλητές και αθλήτριες όλων των κατηγοριών συμμετείχε ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα κλειστής Κωπηλασίας που διοργανώθηκε από την Ελληνική Ομοσπονδία Κωπηλασίας. Αξίζει να σημειωθεί η αρτιότητα των αγώνων και η μέριμνα για ασφάλεια που παρείχε η Ομοσπονδία στους αθλητές μας. Ο απολογισμός των πρωταθλητών μας ήταν 5 μετάλλια εκ των οποίων 1 χρυσό, 3 ασημένια και 2 χάλκινα.
 
 
 
SUP (Σανιδοκωπηλασία): Το χρονικό διάστημα που μας πέρασε δεν είχαμε κάποιο σημαντικό αγωνιστικό νεότερο όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα σανιδοκωπηλασίας του Ολυμπιακού. Οι προπονήσεις των αθλητών τόσο του αγωνιστικού, όσο και του προαγωνιστικού τμήματος συνεχίζονται κανονικά στις ιδιόκτητες Ναυταθλητικές Εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού που βρίσκονται στην Πλατεία Αλεξάνδρας στο Πασαλιμάνι.
 
 
 
Ιστιοπλοϊα: Κανένα αγωνιστικό νεότερο δεν είχαμε όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα ιστιοπλοίας του Ολυμπιακού. Οι αθλητές του αγωνιστικού αλλά και του προαγωνιστικού τμήματος συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους στις ιδιόκτητες ναυταθλητικές εγκαταστάσεις της ομάδας που βρίσκονται στo Mικρολίμανο.
 
 
 
Πινγκ Πονγκ: Η αγωνιστική δράση στα πρωταθλήματα της Α1 Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης συνεχίστηκε με τη διεξαγωγή της 9ης και 10ης αγωνιστικής στη Θεσσαλονίκη για τις Γυναίκες και της 13ης και 14ης αγωνιστικής για τους Άνδρες στα Χανιά. Από τις αναμετρήσεις της ημέρας ξεχώρισε η σπουδαία νίκη των Γυναικών με 4-3 στο ντέρμπι με το Δ.Α.Ο. Ταύρου που διατηρεί ζωνταντές τις «ερυθρόλευκες» στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.
 
 
Ο Ολυμπιακός έπιασε στην κορυφή τον πρωτοπόρο Δ.Α.Ο. Ταύρου, υστερεί στην ισοβαθμία λόγω της ήττας με 4-1 στο ντέρμπι του πρώτου γύρου, αλλά διατηρεί τις ελπίδες του μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Στο τελευταίο αγωνιστικό διήμερο του πρωταθλήματος, θα διεξαχθεί το ντέρμπι Σάρισες Φλώρινας-Δ.Α.Ο. Ταύρου και σε περίπτωση ήττας των πρωτοπόρων, ο Ολυμπιακός θα έχει την ευκαιρία για την κατάληψη της πρώτης θέσης και την κατάκτηση του πρωταθλήματος εφόσον στα δικά του ματς έχει κάνει το απόλυτο των νικών.
 
 
Ξιφασκία: Το Παγκόσμιο Κύπελλο Σπάθης είναι η επόμενη αγωνιστική υποχρέωση του Γιώργου Τσουρούτα. Η διοργάνωση θα διεξαχθεί στην Πάντοβα της Ιταλίας από 1 έως 4 Φεβρουαρίου. Ο αθλητής Ξιφασκίας του Ολυμπιακού, αναχωρεί την Τετάρτη για την Ιταλική πόλη, έχοντας ολοκληρώσει την προετοιμασία του για τους συγκεκριμένους αγώνες με στόχο να πάρει καλή βαθμολογία που θα τον ανεβάσει στην παγκόσμια κατάταξη. Στο Παγκόσμιο κύπελλο συμμετέχουν 208 αθλητές. Οι προκριματικοί είναι προγραμματισμένοι για την Παρασκευή (2/2) και οι τελικοί για το Σαββατοκύριακο (3-4/2).
 
 
Πυγμαχία: Στις 15 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο της διεύρυνσης το δικτύου των Ακαδημιών, ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. ανακοίνωσε  την έναρξη της συνεργασίας του με το Fist Boxing Gym στην Κέρκυρα όπου θα λειτουργεί Σχολή Πυγμαχίας του συλλόγου μας. Η προσπάθεια αυτή έχει ήδη προσελκύσει ένα μεγάλο αριθμό αθλουμένων οι οποίοι προπονούνται υπό τις οδηγίες του Μάριου Μεσημέρη πρώην πυγμάχου του Ολυμπιακού. Η «ερυθρόλευκη» Σχολή βρίσκεται στο κέντρο της Κέρκυρας στην Εθνική Οδός Παλαιοκαστρίτσας-Κέρκυρας 3Α και λειτουργεί καθημερινά από τις 14:00 μέχρι τις 22:00.
Τηλέφωνο επικοινωνίας για πληροφορίες-εγγραφές:  694 6391776.
 
 
 
ΤαεΚβοΝτο: Δυναμικό παρών έδωσε το τμήμα Ταε Κβο Ντο του Ολυμπιακού στο Πανελλήνιο Κύπελλο «Γ. Βόλαρης» που θα διεξήχθη το τριήμερο 21-23 Δεκεμβρίου στο Ολυμπιακό Στάδιο Πάλης στα Λιόσια. Στους αγώνες που ξεκίνησαν την Πέμπτη (21/12) ο σύλλογός μας έλαβε μέρος με 17 αθλητές. Όλοι οι αθλητές και οι αθλήτριές μας έδωσαν ό,τι καλύτερο μπορούσαν και τους αξιζουν μόνο συγχαρητήρια για την προσπάθειά τους.
 
 
Στα εξωαγωνιστικά, είχαμε και την συμμετοχή του επικεφαλής του τμήματος Τάε Κβο Ντο του Ολυμπιακού Μιχάλη Μουρούτσου στο πασίγνωστο παιχνίδι επιβίωσης "Survivor". Εννοείται πως είμαστε όλοι δίπλα στον Μιχαλάρα και του ευχόμαστε να μείνει στο παιχνίδι όσο περισσότερο γίνεται και πάνω απ'όλα μακριά από τραυματισμούς!
 
 
 
Κικ Μπόξινγκ: Αγωνιστική δράση δεν είχαμε το προηγούμενο διάστημα όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα κικ μπόξινγκ του Ολυμπιακού. Οι προπονήσεις των αθλητών τόσο της αγωνιστικής, όσο και της προαγωνιστικής ομάδας συνεχίζονται κανονικά υπό το βλέμμα του αρχιπροπονητή του τμήματος Βλαδίμηρου Ναζαρένκο στις ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις του συλλόγου που στεγάζονται στο γήπεδο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".
 
 
Καποέϊρα: Οι απογευματινές προπονήσεις της καποέϊρα συνεχίζονται κανονικά όσον αφορά το παιδικό τμήμα του Ολυμπιακού, με τους νεαρούς αθλητές να απολαμβάνουν τις αρετές της πολεμικής αυτής τέχνης κάθε Τρίτη και Πέμπτη απόγευμα από τις 16:00 και μέχρι τις 17:00. Εννοείται πως τα τμήματα εγγραφών παραμένουν πάντα ανοικτά για οποιονδήποτε επιθυμεί να συμμετάσχει σε αυτό το ερυθρόλευκο τμήμα.
 
 
Ποδόσφαιρο Γυναικών: Τα ερυθρόλευκα τμήματα του ποδοσφαίρου γυναικών στις ακαδημίες του Ολυμπιακού σε Ρέντη, Ηράκλειο, Βάρη και Καρδίτσα συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους, ενώ τα τμήματα εγγραφών παραμένουν πάντα ανοικτά.
 
 
Ποδόσφαιρο Νέων: Θα δούμε στα γρήγορα την βαθμολογική κατάταξη των τμημάτων Κ20, Κ17 και Κ15 στα αντίσχοιχα επίσημα πανελλήνια πρωταθλήματα υποδομών. 
 
Μετά και την ολοκλήρωση 18 αγωνιστικών, η ομάδα Κ20 βρίσκεται στην 3η θέση με 41 βαθμούς, 5 βαθμούς απόσταση από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό. Η αλήθεια είναι πως μερικούς πόντους τους έχουμε κάνει πραγματικά....δώρο, αλλά υπάρχουν πολλές αγωνιστικές ακόμα και η ομάδα μας μπορεί αν είναι σοβαρή και τυχερή να πάρει το Πρωτάθλημα.
 
Η ομάδα Κ17 βρίσκεται στη 2η θέση της βαθμολογίας πίσω από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό με απόσταση 4 βαθμών (η ομάδα μας έχει και ένα ματς λιγότερο). Θυμίζουμε πως στο Πρωτάθλημα Κ17 οι δύο πρώτες ομάδες της βαθμολογίας περνάνε στο final4 ¨οπου θα κοντραριστούν με τις δύο καλύτερες ομάδες του Βορείου Ομίλου.
 
Τέλος, να πούμε πως η ομάδα Κ15 βρίσκεται στην 1η θέση της βαθμολογίας του Α'ομίλου μετά από 11 αγωνιστικές, 1 βαθμό πάνω από τον δεύτερο Παναθηναϊκό. Όπως συμβαίνει στο Πρωτάθλημα Κ17, έτσι και και εδώ, οι δύο πρώτες ομάδες της βαθμολογίας περνάνε στο final4 ¨οπου θα κοντραριστούν με τις δύο καλύτερες ομάδες του Βορείου Ομίλου.
 
Ενδιάμεσα φυσικά δεν έλειψαν και οι κατακτήσεις τροπαίων από τους πιτσιρικάδες μας. Συγκεκριμένα, την 1η θέση στο τουρνουά "Boca" που διεξήχθη τις ημέρες των εορτών στην Αθήνα κατέκτησε η Κ-13 του Ολυμπιακού. Η ομάδα του Χρήστου Σκαλτσά κέρδισε και τους τέσσερις αγώνες που έδωσε και έφτασε εύκολα στην κορυφή. Στην πρεμιέρα επικράτησε με 1-0 της Ακαδημίας Βιερίνια με σκόρερ τον Φαλέκα. Εν συνεχεία κέρδισε με 4-0 την Ακαδημία Παθιακάκη με τους Μουζακίτη, Παπακανέλο, Μπουμπουλίμα, Χουρδάκη να στέλουν τη μπάλα στα δίχτυα. Στον 3ο αγώνα επικράτησε με 4-0 του Κένταυρου με σκόρερ τους Σταράκη, Ιασωνίδη, Τουλγέρογλου, Παπακανέλο. Στον τελικό η ομάδα μας κέρδισε με 6-1 τον Ατρόμητο. Τα γκολ σημείωσαν οι: Διαμαντόπουλος, Χουρδάκης, Αθανασίου, Φαλέκας (2), Μπουμπουλίμα. 
 
 
Επίσης την 1η θέση στο τουρνουά "New Years Cup" που διεξήχθη στην Αθήνα κατέκτησε η Κ-11 της Ακαδημίας του Ολυμπιακού. Η ομάδα του Ιάκωβου Χατζηράπτη έδωσε 6 αγώνες και είχε ισάριθμες νίκες χωρίς να δεχτεί γκολ.  Αναλυτικά τα παιχνίδια της: Ολυμπιακός-Θύελλα Αγίου Δημητρίου 5-0, Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα 4-0, Ολυμπιακός-Πανιώνιος Ρέντη 4-0, Ολυμπιακός-Πανηλειακός 2-0, Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 2-0, Ολυμπιακός-Τράχωνες 4-0. Στο τουρνουά συμμετείχαν οι παρακάτω ποδοσφαιριστές: Πανώρηος, Σπυρόπουλος, Πλης, Θεοδωρίδης, Μανωλάκος, Μενεγάτος, Μαχαίρας, Κτενάς, Πασαμιχάλης, Λουλουργάς, Μαλλικούρης, Πρίφτι, Χαραλαμπίδης, Φίλης, Τσίτος, Καρακώστας, Γιωτόπουλος.
 
Τέλος, στο ίδιο τουρνουά την 1η θέση κατέλαβε και η Κ-9 της Ακαδημίας μας κερδίζοντας τον ΠΑΣ Γιάννινα στον τελικό. Για την ομάδα του Ιάκωβου Χατζηράπτη έπαιξαν οι: Γούσιος, Μαρούλης, Μυλωνάς, Σεϊντόλι, Συριβλής, Ταβουλάρης, Τσολακάκης, Ζώγας, Μαγλόγιαννης, Πλης, Ντραγκότι, Σαμουργασίδης, Τσαλαπατανάκης, Παπαγιαννόπουλος, Σοφικίτης, Τσέκα, Κανούρης, Σεφερλής, Διαμάντης, Παγκαλίδης. 
 

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ
 
Στην τελευταία χρονικά ραδιοφωνική εκπομπή του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού στο Κανάλι 1 του Πειραιά που έγινε τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου, πρόσκληση στους φιλάθλους του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. να γεμίσουν την Τετάρτη (19:00) το κλειστό του Ρέντη και να αποτελέσουν τον επιπλέον παίκτη στον νοκ άουτ προημιτελικό με την ΑΕΚ απηύθυνε ο τερματοφύλακας των «ερυθρόλευκων», Κώστας Τσιλιμπάρης μιλώντας στην εκπομπή του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού που μεταδόθηκε τη Δευτέρα (29/1) από το Κανάλι 1 του Πειραιά και με Live Streaming από το OSFP TV. 
 
Στο στούντιο έδωσε το παρών το έφορος των ναυταθλητικών τμημάτων, Τάσος Βουγίδης ο οποίος έκανε τον αγωνιστικό απολογισμό της χρονιάς, ενώ  η «Μεγάλη μου Αγάπη» μεταφέρθηκε και στις Βρυξέλλες απ΄ όπου η Γενική Γραμματέας του Δ.Σ. του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. μίλησε για την ετήσια συνάντηση της Ενωσης Ευρωπαϊκών Πολυαθλητικών Συλλόγων. 

 

ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΡΟΠΑΙΩΝ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ 2017-18
 
H τροπαιοθήκη μας μέχρι στιγμής έχει διαμορφωθεί ως εξής:
 
Μέχρι στιγμής, έχουμε κατακτήσει έναν (1) ομαδικό τίτλο:
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Ανδρών
Παράλληλα, έχουμε κατακτήσει οκτώ (8) ατομικούς τίτλους:
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Παμπαίδων 70kg
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Παμπαίδων 75kg
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Ανδρών 91kg
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Ανδρών 75kg
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Ανδρών 69kg
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Ανδρών 64kg
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοϊας Star Ανδρών
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστής Κωπηλασίας Γυναικών 
Εκτός αυτών, έχουμε κατακτήσει δεκαπέντε (15) τουρνουά:
· 2nd International Heraklion Tournoument (Μπάσκετ Ανδρών)
· Secondo Memorial Francesco Passalacqua (Μπάσκετ Γυναικών)
· 2nd International Olympiacos Tournament (Μπάσκετ Γυναικών)
· Τουρνουά Ποδοσφαίρου Boca U13 (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Τουρνουά Ποδοσφαίρου New Years Cup U9 (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Τουρνουά Ποδοσφαίρου New Years Cup U11 (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Ανδρών ΣΕΔΥ (Πόλο Ανδρών)
· Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Εφήβων "Κων/νος Ξανθάκος" (Πόλο Εφήβων)
· Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Νεανίδων "Γιάννης Ματζουράνης" (Πόλο Νεανίδων)
· Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Γυναικών ΣΕΔΥ (Πόλο Γυναικών)
· Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Ανδρών Γυναικών "Νίκος Τσαταλιός" (Πόλο Γυναικών)
· Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Παίδων "Νηρέας Christmas Cup" (Πόλο Παίδων)
· Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Μίνι Παίδων "Α.Γαρύφαλλος" (Πόλο Παίδων)
· International Tournament "Levenchov" (Πυγμαχία)
· International Tournament "G1 Greece Open 2017" (Τάε Κβο Ντο)
Επίσης, αθλητές του συλλόγου μας έχουν κατακτήσει πενήντα πέντε (55) χρυσά μετάλλια:
· 2 Χρυσά Μετάλλια Τάε Κβο Ντο (τα κατέκτησαν αθλητές του Ολυμπιακού στο «2ο Κύπελλο Ακρόπολις» που διεξήχθη στο Σ.Ε.Φ.)
· 1 Χρυσό Μετάλλιο Ξιφασκίας (Το κατέκτησε ο Γιώργος Τσουρούτας σε Διεθνές τουρνουά που  διεξήχθη στην Οχρίδα της Π.Γ.Δ.Μ.)
· 3 Χρυσά Μετάλλια Πινγκ Πονγκ (Τα κατέκτησαν αθλήτριες του Ολυμπιακού στο  «5ο Ανοιχτό  Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης «Αντωνία Σπανού» που διεξήχθη στο Ρέντη)
· 8 Χρυσά Μετάλλια Κολύμβησης (τα κατέκτησαν αθητές του τμήματος κολύμβησης Msters του Ολυμπιακού στην ημερίδα ταχυτήτων που διεξήχθη στο Βόλο)
· 1 Χρυσό Μετάλλιο Κωπηλασίας (Το κατέκτησε η Βένια Χατζή στους Διασυλλογικούς Αγώνες οι οποίοι διοργανώθηκαν από τον Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Σαλαμίνας)
· 2 Χρυσά Μετάλλια Ιστιοπλοϊας (Τα κατέκτησαν οι Ηλίας Τσαταλιός και Κατερίνα Αποστολάκη στον διασυλλογικό αγώνα Κύπελλο Αρμάτας 2017 που διοργάνωσε ο Ναυτικός όμιλος Σπετσών)
6 Χρυσά Μετάλλια Καγιάκ (τα κατέκτησαν αθλητές μας στο 2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μεγάλων Αποστάσεων που διεξήχθη στον Ισθμό Κορίνθου)
· 3 Χρυσά Μετάλλια Κολύμβησης (Τα κατέκτησε ο Ισίδωρος Παγιαύλας στο διεθνές τουρνουά Luxembourg Open Masters 2017)
· 3 Χρυσά Μετάλλια Τάε Κβο Ντο (Τα κατέκτησαν αθλήτριες του Ολυμπιακού στο "8ο αγωνιστικό  Φεστιβάλ Kim e Liu")
· 16 Χρυσά Μετάλλια Κανόε Καγιάκ (Τα κατέκτησαν αθλητές του Ολυμπιακού στους Διασυλλογικούς αγώνες που διοργάνωσε ο Ναυτικός Ομιλος Σύρου)
· 10 Χρυσά Μετάλλια Κολύμβησης (Τα κατέκτησαν αθλητές του Ολυμπιακού στο Γκραν Πρι κολύμβησης  που διεξήχθη στο Βόλο) 
 
 
ΤΑ "7" ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ:
ΥΓ1: Μην ξεχνάτε μάγκες. ΌΛΟΙ οι οπαδοί του Ολυμπιακού μπορούν να δώσουν μόλις 10 ευρώ για να  εκδόσουν ετήσια κάρτα φιλάθλου.Για να συνεχίσουμε να βλέπουμε τον Θρύλο μας να πρωταγωνιστεί ΠΑΝΤΟΥ!
ΥΓ2: Να ξέρετε αδέρφια, για ακόμα περισσότερες πληροφορίες, στατιστικά, φωτογραφίες, ρεπορτάζ κλπ μπορείτε ανα πάσα στιγμή να μπαίνετε στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr). 
ΥΓ3: Έβαλε κανείς στοίχημα με τον Τάκαρο για τους 70+ πόντους?
ΥΓ4: Της εξυγείανσης το κάγκελο είχαμε και στο Αγρίνιο... 
ΥΓ5: Χαρείτε όσο προλαβαίνετε γιατί στο τέλος θα γελάσει άλλως, ως συνήθως...
ΥΓ6: ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ!!!
YΓ7: Καλή και ερυθρόλευκη εβδομάδα σε όλους, με υγεία πάνω απ'όλα...

Σχόλια

Εικόνα Γιάννης ο Red

Εξαιρετικός και πολύτιμος όπως πάντα, Μάκη.

Όσο για τα βαζελάκια και τους ΑΡΔ που κλαίγονται και μιλάνε περί "ηθικής" για το μπάσκετ γυναικών, τους περιποιήθηκα δεόντως.
http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/180122/peri-fair-play-sto-mp...

Αύριο η ΕΡΤ2 θα δείξει το Ολυμπιακός-ΑΕΚ στις 5.15 για την Α1 στο χάντμπολ ανδρών και στις 7.30 το Γιουγκ Ντουμπρόβνικ-Ολυμπιακός για το Τσάμπιονς Λιγκ στο πόλο ανδρών.

Εικόνα MakTheBet

Καλά ξηγήθηκες αδερφέ... Κρίμα που δεν κερδίσαμε γι'άλλη μια φορά την Αεκ. Δεν πειράζει...Στον τελικό του μπάσκετ θα είναι ωραία... Άντε γιατί πολύ γλώσσα βγάλανε τελευταία οι τριτοεθνικούχοι