Ειδήσεις από τον Ερασιτέχνη μας από 14.03 έως 20.03.2018



Η περασμένη εβδομάδα ήταν απλά...ΥΠΕΡΟΧΗ! Οι τίτλοι άρχισαν να έρχονται σωρηδόν στο Λιμάνι τόσο σε ομαδικό, όσο και σε ατομικό επίπεδο και το καλύτερο είναι πως υπάρχει και συνέχεια!
 
Πάμε λοιπόν να δούμε αναλυτικά την ειδησεογραφία όλων των ερασιτεχνικών μας τμημάτων.
 
Μπάσκετ Γυναικών: Ξεκινάμε όπως πάντα με το μπάσκετ γυναικών. Με τον καλύτερο τρόπο θα μπει στην εβδομάδα του Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδος ο Ολυμπιακός, αφού θα προέρχεται από μία σημαντική νίκη. Οι «ερυθρόλευκες» δεν αντιμετώπισαν κανένα απολύτως πρόβλημα απέναντι στον Πανιώνιο και επικράτησαν στο Δ.Α.Κ. Γλυφάδας με σκορ 95-56, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Έχοντας ως οδηγό το πρώτο δεκάλεπτο, ο Θρύλος προηγήθηκε γρήγορα με +20 πόντους και δεν κοίταξε ξανά πίσω στο ματς. Πρώτη σκόρερ για τον Ολυμπιακό η Εβίνα Μάλτση με 22 πόντους, ενώ την ακολούθησε η Μίρνα Μάζιτς με 17.
 
 
Ο προπονητής μας Κώστας Μίσσας τόνισε μετά το ματς στο osfp.gr ότι: «Θεωρώ ότι ήταν ένα καλό παιχνίδι απέναντι σε μία πολύ σοβαρή και καλή ομάδα. Για άλλη μία φορά, ήμασταν συγκεντρωμένοι στο αμυντικό μας πλάνο και με διάθεση και στην επίθεση. Θα ήθελα να σταθώ σε δύο νούμερα που είναι ιδιαίτερα σημαντικά για τη δουλειά μας. Είχαμε 29 ασίστ και μόνο 8 λάθη, δύο νούμερα που δείχνουν την ομαδικότητα και τη συγκέντρωσή μας  στο κομμάτι της επίθεσης. Το ματς αυτό αποτελεί πλέον παρελθόν και ετοιμαζόμαστε για το Κύπελλο, απέναντι σε ομάδες που είναι αρκετά καλές. Και θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός, ανεξάρτητα του ότι έχει το καλύτερο ρόστερ και υψηλού επιπέδου παίκτριες, γνωρίζει ότι κάθε παιχνίδι έχει την επικινδυνότητά του. Συνεπώς αν κάποιος άλλος μπορεί να χαλαρώσει λίγο, ο Ολυμπιακός δεν γίνεται και δεν μπορεί να χαλαρώσει».
 
Σε επίπεδο ακαδημιών τώρα, μετά από μια εξαιρετική πορεία  στο δεύτερο γύρο, με μόλις μια ήττα από την Προοδευτική (η οποία κατέλαβε την 1η θέση του ομίλου), η ομάδα Κορασίδων Β΄, των Ακαδημιών καλαθοσφαίρισης του Ολυμπιακού, κατέλαβε την 2η θέση του ομίλου της. Την τελευταία αγωνιστική οι «ερυθρόλευκες» αντιμετώπισαν την Μάδρα ολοκληρώνοντας νικηφόρα τις υποχρεώσεις τους για τη φετινή σεζόν, καθώς επικράτησαν με 41-23.  Επειδή η ομάδα του Ολυμπιακόυ είναι η μοναδική που αγωνίζεται δύο ομάδες κορασίδων, η  Β ομάδα δεν θα συμμετάσχει στα μπαράζ ανόδου. Στο πρωτάθλημα μπάσκετ των Κορασίδων στην Α κατηγορία ο Ολυμπιακός ηττήθηκε εκτός έδρας από την Δάφνη Αγίου Δημητρίου για την 20η αγωνιστική και την επόμενη εβδομάδα η ομάδα μαςυποδέχεται την Ελευθερία Μοσχάτου (24/03, 09:30,  ΣΕΦ Β). Στην διοργάνωση των Παγκορασίδων ο Ολυμπιακός νίκησε την Τερψιθέα με 47-42 και την Κυριακή 1 Απριλίου αντιμετωπίζει τον ΑΟΝΑ.
 
 
 
Βόλεϊ Ανδρών: ε μεγαλειώδη εμφάνιση μέσα στη Ρωσία, ο Θρύλος επικράτησε με 3-0 σετ (21-25, 21-15, 19-25) της Σουργκούτ, στον πρώτο ημιτελικό του Challenge Cup και απέκτησε πολύ σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στον ευρωπαϊκό τελικό. Οι Πειραιώτες, που έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης μέσα σε μια από τις πιο δύσκολες έδρες της διοργάνωσης, θέλουν δυο σετ στον επαναληπτικό, που θα διεξαχθεί στο Ρέντη την ερχόμενη Τετάρτη (21/3, 19:00) για να πανηγυρίσουν μια τέραστια πρόκριση διεκδικώντας την πέμπτη τους παρουσία σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Πρώτοι σκόρερ της αναμέτρησης με τη Σουργκούτ οι Μίκο Οϊβάνεν και Τόντορ Αλεξίεφ που σημείωσαν αμφότεροι από 13 πόντους, ακολούθησε με 10 ο Ράουβερντινκ ενώ από 8 σημείωσαν οι Γιώργος Πετρέας και Μάρκους Μπέμε.

 
Με την ψυχολογία στα ύψη από το 3-0,  επί της Σουργκούτ, στη Ρωσία, στον πρώτο ημιτελικό του Challenge Cup και λίγες μέρες πριν τον αγώνα ρεβάνς στο Ρέντη, η ομάδα βόλεϊ Ανδρών του Ολυμπιακού επικράτησε με χαρακτηριστική άνεση της Παναχαϊκής για την 21η αγωνιστική της Volleyleague. Στην αναμέτρηση που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο "Γιώργος Τριαντάφυλλος" στο Βραχάτι,  οι  «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 3-0 (25-18, 25-16, 25-12) σετ, μέσα σε μόλις 55 λεπτά αγώνα, παίρνοντας μια ακόμα νίκη στο πρωτάθλημα, διευρύνοντας έτσι την νικηφόρα πορεία τους στη διοργάνωση.

 
Βόλεϊ Γυναικών: Καταθέτοντας στο τάραφλεξ δείγματα τεράστιου ψυχισμού και αυταπάρνησης η ομάδα βόλεϊ Γυναικών του Ολυμπιακού, πήρε σπουδαία νίκη στο τάι μπρέικ (3-2) στον πρώτο ημιτελικό με την Ντιναμό Κράσνονταρ που διεξήχθη στο κατάμεστο Ρέντη, από 1.500 οπαδούς του Θρύλου που έδωσαν δυναμικό παρών. Ο Θρύλος με φοβερές ανατροπές στη διάρκεια του αγώνα, κορυφαία εξ' αυτών στο 4ο σετ όταν βρέθηκε να χάνει με 5-14 και με το εκπληκτικό επιμέρους 16-2 το μετέτρεψε σε 19-16, ισοφαρίζοντας σε 2-2 τα σετ και ενώ στο διάστημα αυτό έτρεξε και 10-0 σερί με τη Χριστοδούλου στο σερβίς (από 11-16 σε 21-16 με δυο άσσους). Στο εξίσου συγκλονιστικό τάι μπρέικ οι «ερυθρόλευκες» βρέθηκαν πίσω με 3-8 και με νέο 7-0 σερί προηγήθηκαν με 10-8 για να ακολουθήσει η τελευταία ανατροπή από 10-11 σε 12-11 και να πάρουν στη συνέχεια τη νίκη (15-13) με 3-2. 
 
 
Πρώτη σκόρερ και εκ των κορυφαίων για τον Ολυμπιακό η Σάσκια Χίπε με 29 πόντους, ενώ εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε η Τζίνα Λαμπρούση ολοκληρώνοντας με 18 πόντους (14/14 επ., 3 μπλοκ άσσο) και το εντυπωσιακό 93% ποσοστό στην επίθεση! Πλέον ο Ολυμπιακός για να προκριθεί για δεύτερη διαδοχική χρονιά στον τελικό του Challenge Cup, χρειάζεται νίκη με οποιοδήποτε σκορ στον επαναληπτικό που θα διεξαχθεί στη Ρωσία την ερχόμενη Τετάρτη (σε περίπτωση ήττας με 3-2 η πρόκριση στον τελικό θα κριθεί στο χρυσό σετ). Το φινάλε της αναμέτρησης βρήκε τις «ερυθρόλευκες» να αποθεώνονται από τον κόσμο του Θρύλου που έδωσε δυναμικό παρών και έξτρα ώθηση στην ομάδα για να φτάσει στη σπουδαία νίκη.
 
 
Μπιτς Βόλεϊ: Οι προπονήσεις του τμήματος Beach Volley του Ολυμπιακού το οποίο στεγάζεται στις εγκαταστάσεις της Πλαζ Βοτσαλάκια του Δήμου Πειραιά συνεχίζονται κανονικά υπό τις οδηγίες του Ιωάννη Μαμάη. Κανονικά συνεχίζονται και οι εγγραφές οι οποίες πραγματοποιούνται καθημερινά και ώρες 10:00-18:00 στα τηλέφωνα: 2104190902-3 και 6977716615. 
 
 
Πόλο Ανδρών: Μια ακόμα πολύ μεγάλη νίκη, που τον φέρνει πιο κοντά στη Γένοβα, πήρε ο Ολυμπιακός. Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο, η ομάδα πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού επιβλήθηκε, στο Παπαστράτειο,  με 10-7 της OSC Βουδαπέστης, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του Champions League. Αυτή ήταν η 8η νίκη για τους «ερυθρόλευκους» που έφτασαν τους 25 βαθμούς και συνεχίζουν την εντυπωσιακή ευρωπαϊκή τους πορεία κάνοντας ένα ακόμα βήμα για την πρώτη θέση του ομίλου και την πρόκριση στο Final 8, που θα διεξαχθεί τον Ιούνιο στη Γένοβα. Ο Ολυμπιακός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος, δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης της ανωτερότητας του και προσθέτοντας μια ακόμα εντυπωσιακή εμφάνιση στο ενεργητικό του έδειξε ότι είναι μια ομάδα για πολύ μεγάλα πράγματα και τη φετινή σεζόν.
 
 
 
Πόλο Γυναικών: Στις 13/3 πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των Ημιτελικών αγώνων του 1ου Final Four Κυπέλλου Ελλάδας υδατοσφαίρισης Γυναικών που θα διεξαχθεί στο Καρπενήσι το διήμερο 30 και 31 Μαρτίου. Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τον Νηρέα Χαλανδρίου την Παρασκευή (30/3) στις 20:00 στον δεύτερο ημιτελικό, ενώ το ζευγάρι του πρώτου ημιτελικού είναι Ρέθυμνο-Βουλιαγμένη. Οι νικήτριες ομάδες θα περάσουν στον τελικό που θα διεξαχθεί το μεσημέρι της επόμενης ημέρας.
 
 
Περνάμε στα αγωνιστικά, όπου τελικά στο Final 4 του Len Trophy θα συνεχιστεί η ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας πόλο Γυναικών μετά την ήττα (10-11) που γνώρισε στο φινάλε της αναμέτρησης με την πρωταθλήτρια Ευρώπης Κίνεφ Κίρισι στον επαναληπτικό προημιτελικό που διεξήχθη στο Παπαστράτειο. Ο Ολυμπιακός γνώρισε την πρώτη του εντός έδρας ήττα μετά από 4 χρόνια, αφού η προηγούμενη ομάδα που είχε περάσει (9-10) από το Παπαστράτειο ήταν η Σαμπαντέλ τη σεζόν 2013-2014 στον πρώτο προημιτελικό. Στη συνέχεια ωστόσο, στο Final 4 της Φλωρεντίας, ο Θρύλος κατέκτησε τον πρώτο του ευρωπαϊκό τίτλο, τον οποίο θα διεκδικήσει και φέτος στην 5η του διαδοχική παρουσία σε τελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Από κει και πέρα το ματς με την πρωταθλήτρια Ευρώπης, στο οποίο ο κόσμος του Ολυμπιακού έδωσε δυναμικό παρών, κρίθηκε 9’’ πριν το τέλος με το γκολ της Προκοφίεβα στον παίκτη παραπάνω. Οι «ερυθρόλευκες» αδικούνται από το τελικό αποτέλεσμα το οποίο θα μπορούσε να είναι διαφορετικό αν δεν είχε καταλογιστεί λανθασμένα το τέρμα που σημείωσε η Κίνεφ ισοφαρίζοντας σε 7-7 στο τελευταίο λεπτό της 3ης περιόδου.
 
 
Χάντμπολ Ανδρών: Με...κεκτημένη ταχύτητα από την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, ο Ολυμπιακός έκαμψε με μεγάλη άνεση την αντίσταση του Αερωπού Έδεσσας στην αναμέτρηση της 19ης αγωνιστικής της Handball Premier που διεξήχθη στο Ρέντη. Οι Πειραιώτες που αγωνίστηκαν χωρίς τον Αλέξανδρο Αλβανό και τον Κωνσταντίνο Τσιλιμπάρη, Νίκολα Σκρόμπιτς, επικράτησαν εύκολα με 39-21 και διεύρυναν την αήττητη πορεία που τους διατηρεί μόνους πρώτους στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, πετυχαίνοντας παράλληλα την 17η νίκη τους στο πρωτάθλημα, τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε της κανονικής διάρκειας της σεζόν.
 
 
 
Κολύμβηση: Θετικός ήταν ο απολογισμός της παρουσίας της Ακαδημίας Κολύμβησης του Ολυμπιακού, στους Χειμερινούς Αγώνες που διεξήχθησαν στο Κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ. Συνολικά το «ερυθρόλευκο» τμήμα, που πήρε μέρος με 28 αθλητές, κέρδισε 10 μετάλλια εκ των οποίων 2 χρυσά, 7 αργυρά και 1 χάλκινο, ενώ είχε ακόμα και δέκα πλασαρίσματα σε 8άδες.
 
 
Αναλυτικά ο απολογισμός της παρουσίας του τμήματος Κολύμβησης (ηλικίες 9-12 ετών):
 
Χρυσά μετάλλια:  Στυλιανή Ρώτα (200μ ελεύθερο), Σταυρούλα Στραβοκέφαλου (50μ ύπτιο).
Αργυρά Μετάλλια: Θωμάς Κατραούρας (100μ ελεύθερο, 200μ ελεύθερο, 100μ ύπτιο), Μιχάλης Τσάβαρης (200μ. Μικτή Ατομική, 400μ Μικτή Ατομική, 200μ πρόσθιο), Στυλιανή Ρώτα (100μ ελεύθερο)
Χάλκινα Μετάλλια: Σταυρούλα Στραβοκέφαλου (50μ ελεύθερο)
 
Οι προπονητές που συνόδευσαν τους αθλητές ήταν οι Κωνσταντίνος Στέπας, Μιχάλης Κραουνάκης και Μαρία Ταμπάκη.
 
 
Στίβος: Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ, αυτήν τη στιγμή τρεις επιδόσεις αθλητών μας είναι οι καλύτερες πανελληνίως σε συγκεκριμένα αγωνίσματα. Συγκεκριμένα, στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Τριβυζάς στα αγωνίσματα 60μ και 200μ χάρη στις επιδόσεις που πραγματοποίησε στις 20/1 και 11/2 αντίστοιχα, ενώ την τριάδα με τις πρωτιές συμπληρώνει ο Τσιάμης χάρη στην επίδοσή του 16.24μ που πραγματοποίησε στο τριπλούν στις 10/2.
 
 
Κανοέ Καγιάκ: Με αφορμή τη συμμετοχή των αθλητών μας στους αγώνες πρόκρισης για τη στελέχωση της Εθνικής ομάδας Κανόε Καγιάκ, η προπονήτρια του τμήματος Βάλια Κορμού και ο έφορος/ταμίας των ναυταθλητικών μας τμημάτων Τάσος Βουγίδης έκαναν δηλώσεις στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού. Ας δούμε τι ανέφεραν:
 
 
Η προπονήτρια του Ολυμπιακού Βάλια Κορμού δήλωσε στο osfp.gr τα εξής: «Ήταν εξαιρετική η εμφάνιση των αθλητών μας. Είμαι ικανοποιημένη από όλα τα παιδιά, περιμένουμε τα αποτελέσματα, εκτιμώ ότι από τις θέσεις που είχε η ομάδα θα κληθούν  τουλάχιστον τέσσερις αθλητές μάς στην Εθνική Ομάδα 2018» .
 
Ο Έφορος των Ναυταθλητικών και Ταμίας της Ομοσπονδίας, Τάσος Βουγίδης δήλωσε στο osfp.gr τα εξής: «Συγχαρητήρια στην ομάδα μας για την αξιόλογη και εντυπωσιακή εμφάνιση που είχαν,  ο δρόμος για την Εθνική Ομάδα είναι ανοιχτός πλέον στους αθλητές μας αφού με την σπουδαία δουλειά της προπονήτριας μας καθε χρόνο οι αθλητές μας βρίσκονται ολο και ψηλότερα.  Εύχομαι καλή συνέχεια για τις επόμενες δοκιμασίες της δεύτερης φάσης».
 
Παρακανόε: Οι προπονήσεις των αθλητών του τμήματος συνεχίζονται κανονικά στις ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού στην μαρίνα Ζέας, που βρίσκονται στην Καστέλα του Πειραιά. Θυμίζουμε πως μαζί με τους αθλητές του Ολυμπιακού, τις προπονήσεις τους στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις κάνουν και οι αθλητές των σωματείων "Τριπτόλεμος", "Νίκη" και "Μαρούσι" τα οποία "φιλοξενεί" ο σύλλογός μας παρέχοντας τους το έμπειρο προσωπικό του καθώς και τις εγκαταστάσεις του (γυμναστήριο, αποδυτήρια, αθλητικό εξοπλισμό κλπ). Τα τμήματα εγγραφών παραμένουν ανοικτά για οποιονδήποτε επιθυμεί να ασχοληθεί ενεργά με το άθλημα του Παρακανόε, πλάι σε έναν από τους καλύτερους προπονητές του είδους, Θανάση Γιαννόπουλο. 
 
 
Κωπηλασία: Το χρονικό διάστημα που μας πέρασε δεν είχαμε κάποιο σημαντικό αγωνιστικό νεότερο όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα κωπηλασίας του Ολυμπιακού. Οι προπονήσεις των αθλητών τόσο του αγωνιστικού, όσο και του προαγωνιστικού τμήματος συνεχίζονται κανονικά στις ιδιόκτητες Ναυταθλητικές Εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού που βρίσκονται στην Πλατεία Αλεξάνδρας στο Πασαλιμάνι. 
 
 
SUP (Σανιδοκωπηλασία): Το χρονικό διάστημα που μας πέρασε δεν είχαμε κάποιο σημαντικό αγωνιστικό νεότερο όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα σανιδοκωπηλασίας του Ολυμπιακού. Οι προπονήσεις των αθλητών τόσο του αγωνιστικού, όσο και του προαγωνιστικού τμήματος συνεχίζονται κανονικά στις ιδιόκτητες Ναυταθλητικές Εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού που βρίσκονται στην Πλατεία Αλεξάνδρας στο Πασαλιμάνι. 
 
 
Ιστιοπλοϊα: Αιμίλιος Παπαθανασίου και Αντώνης Τσότρας βραβεύτηκαν στη  «Βραδιά των Πρώτων 2017», τη μεγάλη τιμητική εκδήλωση της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το βράδυ στο Μουσείο Μπενάκη
 
 
Οι δυο αθλητές του Ολυμπιακού, κατέκτησαν το 2017 τη δεύτερη θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της κατηγορίας Star, στη διοργάνωση που είχε διεξαχθεί στην Ιταλία και για ακόμα μια χρονιά τιμήθηκαν από την Ελληνική Ομοσπονδία. Τον Ολυμπιακό εκπροσώπησαν στην εκδήλωση η Γενική Γραμματέας, Χριστίνα Τσιλιγκίρη και ο έφορος του τμήματος της ιστιοπλοΐας του συλλόγου. Γρηγόρης Δέδες. Όλοι οι ιστιοπλόοι τιμήθηκαν από αθλητές των Όπτιμιστ. Μαζί με τον Αντώνη Τσότρα, το βραβείο του Αιμίλιου Παπαθανασίου, ο οποίος απουσίαζε για αγώνες στη Γαλλία, παρέλαβε η κ. Χριστίνα Τσιλιγκίρη. 
 
 
Πινγκ Πονγκ: Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκληρώθηκε η αγωνιστική σεζόν 2017-2018 στα πρωταθλήματα της Α1 για το τμήμα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης του Ολυμπιακού, που έκανε το Νταμπλ κατακτώντας τον τίτλο σε Άνδρες και Γυναίκες.
 
 
Διαβάστε τις δηλώσεις των πρωταθλητών του Ολυμπιακού στο osfp.gr
 
Χριστοφοράκης: «Η δικαίωση ήρθε με το τέλος της χρονιάς»
 
Ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιώργος Χριστοφοράκης δήλωσε τα εξής: «Η δικαίωση ήρθε με το τέλος της χρονιάς. Αποδείξαμε ότι είμαστε καλύτερη ομάδα από όλους τους αντιπάλους. Ειδικά στους Άνδρες είχαμε μακράν την καλύτερη ομάδα, απλά στον πρώτο γύρο είχαμε μια ατυχία από ένα τελειωμένο ματς, 3-1 με τα Ταταύλα, ξαφνικά έγινε ντέρμπι και γνωρίσαμε την πρώτη ήττα μετά από δυο χρόνια. Αποδείξαμε σήμερα και χθες, ότι είμαστε πάρα πολύ δυνατή ομάδα και δεν έχουμε ανάγκη κανέναν. Είμαστε μόνοι μας εναντίον όλων και αυτό είναι το καμάρι μας! Είμαι ευτυχισμένος που κατέληξαν έτσι τα πράγματα και στο πρωτάθλημα των Γυναικών το οποίο χάσαμε τα τελευταία χρόνια από ατυχίες και όχι αγωνιστικά. Είμαστε καλύτεροι και στις Γυναίκες. Αφιερώνω τα δυο πρωταθλήματα στον πρόεδρό μας που ήταν εδώ μαζί μας και τις δυο μέρες. Μας βοήθησε αφάνταστα και τον ευχαριστούμε πάρα πολύ και φυσικά το λαό του Ολυμπιακού που μας στηρίζει πάντα».
 
Ρηνιώτης: «Πετύχαμε τον στόχο μας»
 
Ο αρχηγός του Ολυμπιακού Τάσος Ρηνιώτης επεσήμανε τα εξής: «Καταρχήν ευχαριστούμε τον πρόεδρο του Ολυμπιακού που ήρθε πάλι και μας βοήθησε όπως και τον κόσμο του Θρύλου που μας στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια και αποτελεί την ψυχή της ομάδας σε όλα τα αθλήματα. Κατά δεύτερον είμαστε στεναχωρημένοι γιατί χάσαμε ένα σετ και γιατί χάσαμε έναν αγώνα, τα δυο τελευταία πρωτάθληματα τα είχαμε πάρει αήττητοι. Παρ' όλα αυτά πετύχαμε τον στόχο μας. Είχα πει και στον πρώτο γύρο ότι θα μάθουμε από τα λάθη μας και είχα υποσχεθεί ότι ο Σουηδός (σ. Άρβιντσον) θα είναι ο καλύτερός μας παίκτης. Βοήθησε πολύ και ο Γιάννης (σ. Σγουρόπουλος) που είναι πρωταθλητής Ευρώπης και τι να πούμε για αυτό το παιδί. Εγώ είμαι πρωταθλητής Ελλάδας, έχουμε την καλύτερη ομάδα. Η χρονιά κλείνει ιδανικά και ευχόμαστε την επόμενη σεζόν να έχουμε υγεία και να βγούμε πάλι πρώτοι»
 
Σγουρόπουλος: «Ήμασταν το φαβορί»
 
Ο Γιάννης Σγουρόπουλος μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος δήλωσε στο osfp.gr τα εξής: «Από την αρχή ήμασταν το φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Σίγουρα υπήρχαν και άλλες καλές ομάδες. Στον πρώτο γύρο με τα Ταταύλα δεν ήμουν σε τόσο καλή κατάσταση και έκανε δυο ήττες. Στο δεύτερο γύρο ήμουν πολύ καλύτερος, έκανα δυο νίκες με τα Ταταύλα και δυο με τον Παναθηναϊκό και βοήθησαν την ομάδα μου να φτάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος».
 
Άρβιντσον: «Φανταστικά τα συναισθήματά μου»
 
Ο Σουηδός αθλητής του Θρύλου, Σιμόν Άρβιντσον δήλωσε μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος: «Τα συναισθήματα μου είναι φανταστικά αυτή τη στιγμή. Ο στόχος όταν ήρθα στην ομάδα ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος και τώρα τον κατακτήσαμε και νιώθω υπέροχα. Ήταν μια συναρπαστική σεζόν, οι φίλαθλοί μας είναι πάρα πολύ, έχουν διαφορετική κουλτούρα εδώ και είναι πολύ ενδιαφέρον για εμένα που την έζησα και έπαιξα εδώ»
 
Χριστοφοράκη: «Δικαιώθηκαν οι κόποι των τελευταίων ετών»
 
Η Μαρία Χριστοφοράκη μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος: «Γενικά η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ενώ ξεκινήσουμε με μια πάρα πολύ καλή ομάδα, πάντα κάτι στράβωνε. Κάποια στιγμή και συνήθως στα πιο κρίσιμα σημεία και για αυτό δεν καταφέρναμε να πάρουμε τον τίτλο. Φέτος ξεκινήσαμε και πάλι με μια ατυχία. Την 1η αγωνιστική δεν είχαμε την πρώτη μας παίκτρια, μόνο το Νοέμβριο καταφέραμε να είμαστε μια χαρά όλες. Μετά έσπασα εγώ το χέρι μου, αγωνίστηκα με γύψο τον Ιανουάριο και τώρα η Τίλντα ήταν άρρωστη. Εμείς είπαμε ότι θα κάνουμε τη δουλειά μας να κερδίσουμε τα δικά μας παιχνίδια και δικαιωθήκαμε. Το συναίσθημα να είσαι πρωταθλητής είναι απίστευτο. Είναι από τις πιο σημαντικές ημέρες της ζωής μου. Δικαιώθηκαν οι κόποι των τελευταίων ετών και θεωρώ ότι αυτή τη χρονιά το αξίζαμε και παρά τις ατυχίες στη διάρκεια της σεζόν, η τύχη μας χαμογέλασε στο τέλος».
 
 
Ξιφασκία: Οι δύο αθλητές που απαρτίζουν την αγωνιστική ομάδα του τμήματος, η Βάσω Βουγιούκα και ο Γιώργος Τσουρούτας συνεχίζουν κανονικά τα ατομικά τους προγράμματα και προπονήσεις. Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας, μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα δεν υπάρχει κάποια διοργάνωση σε εγχώριο ή διεθνές επίπεδο που να αφορά το αγώνισμα στο οποίο κατατάσσονται οι δύο "ερυθρόλευκοι" αθλητές μας.
 
 
Πυγμαχία: Την περασμένη εβδομάδα ο αρχιπροπονητής του τμήματος Λευτέρης Λειβάδης είχε τα γενέθλιά του και μάλιστα τον περίμενε μια σπουδαία έκπληξη, καθώς αθλητές και φίλοι του κανόνισαν τούρτα έκπληξη για τα γενέθλιά του. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΔΑΣΚΑΛΕ! Ευχόμαστε να μείνεις πολλά χρόνια ακόμα και να οδηγείς τους αθλητές και τον σύλλογό μας στην κατάκτηση τίτλων!
 
 
 
ΤαεΚβοΝτο: Μια σημαντική επιτυχία για το τμήμα Ταε Κβο Ντο των Πολεμικών Τεχνών του Ολυμπιακού, πανηγύρισε ο Φώτης Μπάτσης με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Εφήβων. Ο αθλητής του τμήματος του Ταε Κβο Ντο του Ολυμπιακού ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου στην κατηγορία των -63kg σε σύνολο 58 αθλητών και μετά από πέντε δύσκολους αγώνες. Ο νεαρός πρωταθλητής του συλλόγου μας την προηγούμενη ημέρα είχε λάβει μέρος και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών παίζοντας 3 αγώνες και χάνοντας στον προημιτελικό.
 
 
Με το τέλος του πανελλήνιου πρωταθλήματος Ανδρών/Γυναικών & Εφήβων/Νεανίδων κλείνει και ένας αγωνιστικός κύκλος και ξεκινάει η προετοιμασία του Τμήματος για τις επόμενες διοργανώσεις που έρχονται τους επόμενους μήνες.
 
 
Κικ Μπόξινγκ: Με καθημερινές προπονήσεις στις εγκαταστάσεις των Πολεμικών Τεχνών του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. που στεγάζονται στο «Γ.Καραϊσκάκης»,  σε αίθουσα 800 τετραγωνικών μέτρων, η οποία βρίσκεται στην εμπορική στοά του γηπέδου κάτω απο τις θύρες 18, 19 και 20, συνεχίζονται οι προπονήσεις του τμήματος Κick Boxing. 
 
 
Καποέϊρα: Οι απογευματινές προπονήσεις της καποέϊρα συνεχίζονται κανονικά όσον αφορά το παιδικό τμήμα του Ολυμπιακού, με τους νεαρούς αθλητές να απολαμβάνουν τις αρετές της πολεμικής αυτής τέχνης κάθε Τρίτη και Πέμπτη απόγευμα από τις 16:00 και μέχρι τις 17:00. Εννοείται πως τα τμήματα εγγραφών παραμένουν πάντα ανοικτά για οποιονδήποτε επιθυμεί να συμμετάσχει σε αυτό το ερυθρόλευκο τμήμα.
 
 
Ποδόσφαιρο Γυναικών: Τα ερυθρόλευκα τμήματα του ποδοσφαίρου γυναικών στις ακαδημίες του Ολυμπιακού σε Ρέντη, Ηράκλειο, Βάρη και Καρδίτσα συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους, ενώ τα τμήματα εγγραφών παραμένουν πάντα ανοικτά.
 
 
Ποδόσφαιρο Νέων: Σ’ αγώνα της 26ης ημέρας του Πρωταθλήματος Super League K-20 που διεξήχθη το απόγευμα του Σαββάτου στη Λειβαδιά ο Ολυμπιακός κέρδισε με 1-0 τον Λεβαδειακό. Η ομάδα μας πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση και δημιούργησε αρκετές φάσεις για γκολ στο πρώτο μέρος. Αντίθετα ο Λεβαδειακός κλείστηκε στο μισό γήπεδο και έπαιζε αμυντικά για να «κλειδώσει» τον Ολυμπιακό. Φυσικά, οι ελπίδες για το Πρωτάθλημα είναι μόνο μαθηματικές πλέον
 
 
Σ’ αγώνα της 24ης ημέρας του Πρωταθλήματος Super League K-17 που διεξήχθη το πρωί του Σαββάτου στο γήπεδο «Ηφαίστου» στο Περιστέρι ο Ολυμπιακός κέρδισε με 2-1 τον Ατρόμητο Αθηνών και παρέμεινε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.  Η ομάδα μας προηγήθηκε στο 6’ με πλασέ του Γλυνού και διπλασίασε τα τέρματα της στο 28’ με κεφαλιά του Γλυνού μετά από ασίστ του Μαρτίνη. Ο Ολυμπιακός πίεσε στο 1ο μέρος για να πετύχει και 3ο γκολ αλλά δεν ήταν τυχερός σε αρκετές φάσεις. Ο Ατρόμητος πίεσε στο 2ο μέρος και στο 79’ μετά από ωραίους συνδυασμούς κατάφερε να μειώσει σε 2-1 με τον Μπουρντένη. Η ομάδα μας θα τα δώσει όλα για τον τίτλο στο επερχόμενο final4
 
 
Σ' αγώνα της 19ης ημέρας του Πρωταθλήματος Super League K-15 που διεξήχθη το μεσημέρι της Κυριακής στα Χανιά ο Ολυμπιακός επικράτησε με 9-0 του Πλατανιά. Η ομάδα του Δημήτρη Μαυρογενίδη έπαιξε ωραίο συνδυαστικό ποδόσφαιρο και εκτός από τα 9 γκολ είχε και 2 δοκάρια! Τα γκολ της ομάδας μας σημείωσαν οι: Λιάτσος (4΄, 15'), Σταμούλης (30'), Κίτσος (44'), Ντόη (51'), Γιγίνης (62'), Συρμής (67') Σπυριδάκης (74'), Λιοφάγος (76') ενώ δοκάρι είχε στο 43' ο Κατσόγιαννης και στο 60' ο Ιμπαγάσα (ναι, ο γιος του γνωστού!!!). 
 
 
 
ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ
Το «ερυθρόλευκο νταμπλ» της επιτραπέζιας αντισφαίρισης είχε την τιμητική του στη «Μεγάλη μου Αγάπη» που μεταδόθηκε τη Δευτέρα 19 Μαρτίου από το Κανάλι 1 του Πειραιά και σε Live Streaming από το OSFP TV.
Στο στούντιο της Δημοτικής Ραδιοφωνίας του Πειραιά φιλοξενήθηκαν ο Γιάννης Σγουρόπουλος, η Μαρία Χριστοφοράκη και ο προπονητής της ομάδας, Γιώργος Χριστοφοράκης και αναφέρθηκαν στη διαδρομή που οδήγησε  στην πανηγυρική κατάκτηση των εφετινών πανελληνίων πρωταθλημάτων τόσο στους Ανδρες όσο και στις Γυναίκες . Στη διάρκεια της επίσημης ραδιοφωνικής εκπομπής του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού μεταδόθηκε και συνέντευξη του τεχνικού της ομάδας βόλεϊ ανδρών, Φερνάντο Μπενίτεθ Μουνιόθ, ο οποίος μίλησε για τον επαναληπτικό ημιτελικό της Τετάρτης με την Σουργκούτ στο Ρέντη.
 
 
Στη διάρκεια της εκπομπής έγινε έκπληξη στην αρχηγό της ομάδας πόλο γυναικών, Φιλιώ Μανωλιουδάκη για τα γενέθλιά της, ενώ ευχές δόθηκαν και στον επικεφαλής προπονητή του κολυμβητικού τμήματος Νίκο Γέμελο ο οποίος επίσης έχει σήμερα τα γενέθλια του.
Οπως κάθε εβδομάδα μεταδόθηκαν νέα και ρεπορτάζ από όλες τις ομάδες και τα τμήματα υποδομή του Ολυμπιακού ΣΦΠ,  χρηστικές πληροφορίες για τους φιλάθλους και τα μέλη του συλλόγου κι απαντήθηκαν όλες οι ερωτήσεις που έγιναν από τους φιλάθλους μέσω γραπτών μηνυμάτων  στο OSFP TV και στα social media της εκπομπής.
 
 
ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΡΟΠΑΙΩΝ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ 2017-18
 
H τροπαιοθήκη μας μέχρι στιγμής έχει διαμορφωθεί ως εξής:
 
Μέχρι στιγμής, έχουμε κατακτήσει έξι (6) ομαδικούς τίτλους:
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Ανδρών
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Γυναικών
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Ανδρών
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου
· Κύπελλο Ελλάδος Βόλεϊ Γυναικών
· Κύπελλο Ελλάδος Χάντμπολ Ανδρών
Επίσης, έχουμε κατακτήσει έναν (1) ομαδικό τίτλο σε επίπεδο υποδομών:
· Πρωτάθλημα ΕΣΠΕΔΑ Κορασίδων Β' Β'Ομίλου
Παράλληλα, έχουμε κατακτήσει δέκα (10) ατομικούς τίτλους:
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Παμπαίδων 70kg
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Παμπαίδων 75kg
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Ανδρών 91kg
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Ανδρών 75kg
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Ανδρών 69kg
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Ανδρών 64kg
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου Τριπλούν Ανδρών
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου 200μ Ανδρών
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοϊας Star Ανδρών
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστής Κωπηλασίας Γυναικών 
Εκτός αυτών, έχουμε κατακτήσει δεκαπέντε (15) τουρνουά:
· 2nd International Heraklion Tournoument (Μπάσκετ Ανδρών)
· Secondo Memorial Francesco Passalacqua (Μπάσκετ Γυναικών)
· 2nd International Olympiacos Tournament (Μπάσκετ Γυναικών)
· Τουρνουά Ποδοσφαίρου Boca U13 (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Τουρνουά Ποδοσφαίρου New Years Cup U9 (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Τουρνουά Ποδοσφαίρου New Years Cup U11 (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Ανδρών ΣΕΔΥ (Πόλο Ανδρών)
· Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Εφήβων "Κων/νος Ξανθάκος" (Πόλο Εφήβων)
· Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Νεανίδων "Γιάννης Ματζουράνης" (Πόλο Νεανίδων)
· Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Γυναικών ΣΕΔΥ (Πόλο Γυναικών)
· Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Ανδρών Γυναικών "Νίκος Τσαταλιός" (Πόλο Γυναικών)
· Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Παίδων "Νηρέας Christmas Cup" (Πόλο Παίδων)
· Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Μίνι Παίδων "Α.Γαρύφαλλος" (Πόλο Παίδων)
· International Tournament "Levenchov" (Πυγμαχία)
· International Tournament "G1 Greece Open 2017" (Τάε Κβο Ντο)
Επίσης, αθλητές του συλλόγου μας έχουν κατακτήσει ογδόντα έξι (86) χρυσά μετάλλια:
· 2 Χρυσά Μετάλλια Τάε Κβο Ντο (τα κατέκτησαν αθλητές του Ολυμπιακού στο «2ο Κύπελλο Ακρόπολις» που διεξήχθη στο Σ.Ε.Φ.)
· 2 Χρυσά Μετάλλια Κολύμβησης (Τα κατέκτησαν η Στυλιανή Ρώτα και η Σταυρούλα Στραβοκέφαλου στους Χειμερινούς Ακαδημαϊκούς Αγώνες κολύμβησης που διεξήχθησαν στο ΟΑΚΑ)
· 1 Χρυσό Μετάλλιο Ξιφασκίας (Το κατέκτησε ο Γιώργος Τσουρούτας σε Διεθνές τουρνουά που  διεξήχθη στην Οχρίδα της Π.Γ.Δ.Μ.)
· 3 Χρυσά Μετάλλια Πινγκ Πονγκ (Τα κατέκτησαν αθλήτριες του Ολυμπιακού στο  «5ο Ανοιχτό  Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης «Αντωνία Σπανού» που διεξήχθη στο Ρέντη)
· 6 Χρυσά Μετάλλια Κολύμβησης (τα κατέκτησαν αθητές του τμήματος κολύμβησης στους χειμερινούς αγώνες κολύμβησης παμπαίδων-παγκορασίδων Α'ΚαιΒ')
· 8 Χρυσά Μετάλλια Κολύμβησης (τα κατέκτησαν αθητές του τμήματος κολύμβησης Masters του Ολυμπιακού στην ημερίδα ταχυτήτων που διεξήχθη στο Βόλο)
· 1 Χρυσό Μετάλλιο Κωπηλασίας (Το κατέκτησε η Βένια Χατζή στους Διασυλλογικούς Αγώνες οι οποίοι διοργανώθηκαν από τον Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Σαλαμίνας)
· 2 Χρυσά Μετάλλια Ιστιοπλοϊας (Τα κατέκτησαν οι Ηλίας Τσαταλιός και Κατερίνα Αποστολάκη στον διασυλλογικό αγώνα Κύπελλο Αρμάτας 2017 που διοργάνωσε ο Ναυτικός όμιλος Σπετσών)
· 6 Χρυσά Μετάλλια Καγιάκ (τα κατέκτησαν αθλητές μας στο 2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μεγάλων Αποστάσεων που διεξήχθη στον Ισθμό Κορίνθου)
· 3 Χρυσά Μετάλλια Κολύμβησης (Τα κατέκτησε ο Ισίδωρος Παγιαύλας στο διεθνές τουρνουά Luxembourg Open Masters 2017)
· 3 Χρυσά Μετάλλια Τάε Κβο Ντο (Τα κατέκτησαν αθλήτριες του Ολυμπιακού στο "8ο αγωνιστικό  Φεστιβάλ Kim e Liu")
· 16 Χρυσά Μετάλλια Κανόε Καγιάκ (Τα κατέκτησαν αθλητές του Ολυμπιακού στους Διασυλλογικούς αγώνες που διοργάνωσε ο Ναυτικός Ομιλος Σύρου)
· 10 Χρυσά Μετάλλια Κολύμβησης (Τα κατέκτησαν αθλητές του Ολυμπιακού στο Γκραν Πρι κολύμβησης  που διεξήχθη στο Βόλο) 
· 23 Χρυσά Μετάλλια Κολύμβησης (Τα κατέκτησαν αθλητές του Ολυμπιακού στους Χειμερινούς Αγώνες Ανδρών/Γυναικών που διεξήχθησαν στο Κλειστό Κολυμβητήριο του Ο.Α.Κ.Α.)
 
 
ΤΑ "7" ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ:
ΥΓ1: Μην ξεχνάτε μάγκες. ΌΛΟΙ οι οπαδοί του Ολυμπιακού μπορούν να δώσουν μόλις 10 ευρώ για να  εκδόσουν ετήσια κάρτα φιλάθλου.Για να συνεχίσουμε να βλέπουμε τον Θρύλο μας να πρωταγωνιστεί ΠΑΝΤΟΥ!
ΥΓ2: Να θυμάστε αδέρφια, για ακόμα περισσότερες πληροφορίες, στατιστικά, φωτογραφίες, ρεπορτάζ κλπ μπορείτε ανα πάσα στιγμή να μπαίνετε στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr). 
ΥΓ3: Ίσως το πιο μάγκικο πρωτάθλημα στη σύγχρονη ιστορία του τμήματος! Κρίθηκε κυριολεκτικά στον ... πόντο!
ΥΓ4: Πάρτε χαρτί και μολύβι και μετρήστε τίτλους... Κι ακόμα δεν έχει βγει ο Μάρτιος...
ΥΓ5: Να πούμε ότι μεγάλωσε και το σερί νικών με τον Παναθηναϊκό. Ακούτε εκεί στα αντικειμενικά σάιτ?
ΥΓ6: ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ!!! Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΟΛΥΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!!!
YΓ7: Καλή και ερυθρόλευκη εβδομάδα σε όλους, με υγεία πάνω απ'όλα...