Ειδήσεις από τον Ερασιτέχνη μας από 21.03 έως 27.03.2018



Καλησπέρα σε όλους τους σύγγαυρους!
 
Καταρχήν να πούμε χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες, μιας και την εβδομάδα που μας πέρασε είχαμε την Εθνική Εορτή της 26ης Μαρτίου. Στα δικά μας, άλλη μια κλασσική ... Ολυμπιακή εβδομάδα κατάκτησης τίτλων μας πέρασε με την τροπαιοθήκη μας να εμπλουτίζεται ακόμα περισσότερο!
 
Πάμε λοιπόν να δούμε αναλυτικά την ειδησεογραφία των τμημάτων μας!
 
 
Μπάσκετ Γυναικών: Το Κύπελλο Ελλάδος στο μπάσκετ Γυναικών παρέμεινε στον Πειραιά! Ο Ολυμπιακός  κατέκτησε για τρίτη συνεχόμενη  φορά το τρόπαιο, επικρατώντας του ΠΑΟΚ με σκορ 68-53 στον μεγάλο τελικό του 19ουFinal 4 που διεξήχθη στη Γλυφάδα.
 
Οι αθλήτριες του Κώστα Μίσσα ήταν ανώτερες του αντιπάλου τους, ένιωσαν σθεναρή αντίσταση μονάχα για μία περίοδο και πρόσθεσαν μία ακόμα κούπα στην  «ερυθρόλευκη» καταμέτρηση τίτλων, έπειτα και το Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου Ανδρών, το Κύπελλο Ελλάδας Βόλεϊ Γυναικών, το Κύπελλο Ελλάδας στο Χάντμπολ, τα δυο πρωταθλήματα Ελλάδας στην Επιτραπέζια Αντισφαίριση σε Άνδρες και Γυναίκες και το Κύπελλο Ελλάδας στο Πόλο Ανδρών. Πρώτη σκόρερ του Θρύλου η Ιβόν Άντερσον με 14 πόντους και την ακολούθησε η Εβίνα Μάλτση με 13 πόντους!
 
Σε επίπεδο ακαδημιών, μια αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, η ομάδα Κορασίδων Α, της Ακαδημίας καλαθοσφαίρισης του Ολυμπιακού. επικράτησε με 60-49 της Ελευθερίας Μοσχάτου, στην αναμέτρηση της 21ης αγωνιστικής και με τη νίκη αυτή εξασφάλισε την παρουσία της στα πλέι-οφ της διοργάνωσης. Την 22η αγωνιστική η ομάδα μας αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Πρωτέα Βούλας (31/3, 16:30, Κλ. Βούλας).
 
Βόλεϊ Ανδρών: Μετά την καθαρή νίκη με 3-0 στη Ρωσία ο Ολυμπιακός, πραγματοποιώντας ακόμα μια μεγαλειώδη εμφάνιση, επικράτησε με 3-0 σετ (25-22, 25-17, 25-21) της Σουργκούτ, στον δεύτερο ημιτελικό του Challenge Cup, στο Κλειστό Γυμναστήριο Ρέντη, «Μ. Μερκούρη» και πήρε την πρόκριση στον ευρωπαϊκό τελικό. Οι Πειραιώτες, μπροστά σε περισσότερους από 1200 φιλάθλους του, έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης και πανηγύρισαν μια τεράστια πρόκριση σε ευρωπαϊκό τελικό, την πέμπτη τους παρουσία σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Στον διπλό τελικό ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την Ιταλική Ραβέννα, που ήταν η ομάδα που αντιμετώπισε και το 1992 στην πρώτη του συμμετοχή σε ευρωπαϊκό τελικό. Ο δεύτερος αγώνας που θα κρίνει ουσιαστικά και τον τίτλο θα πραγματοποιηθεί στο ΣΕΦ στις 11 Απριλίου.  
 
Λίγα 24ωρα αργότερα, η ομάδα έστρεψε την προσοχή της στα εγχώρια. Στις 36 διαδοχικές επικρατήσεις σε βάρος του Παναθηναϊκού σε επίπεδο Ερασιτέχνη εκτοξεύθηκε το ρεκόρ των νικών του Θρύλου επί των «πράσινων» μετά την άνετη νίκη με 3-1 σετ στο Ρέντη στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Volleyleague με την οποία ολοκληρώθηκε η κανονική διάρκεια του πρωτάθληματος. Οι Πειραιώτες μετά την πανηγυρική πρόκριση στον τελικό του Challenge Cup,  «έκλεισαν» τους δυο γύρους με το απόλυτο «22Χ22», έχοντας εξασφαλίσει την 1η θέση  και το πλεονέκτημα έδρας. Οι 64 βαθμοί του Ολυμπιακού αποτελούν ρεκόρ συγκομιδής όπως επίσης και τα μόλις 9 χαμένα σετ σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος (με προηγούμενη καλύτερη τα 11 του Ηρακλή). Παράλληλα διεύρυναν στο 25-1 το ρεκόρ νικών κόντρα στους «πράσινους» στο βόλεϊ Ανδρών, το οποίο ξεκίνησε να «τρέχει» από τις 8 Μαΐου του 2010.
 
Μια εβδομάδα πριν τον πρώτο τελικό του CEV Challenge Cup κόντρα στη Ραβέννα, στην Ιταλία και έχοντας ολοκληρώσει αήττητη την κανονική περίοδο, η ομάδα βόλεϊ των Ανδρών του Ολυμπιακού μπήκε δυνατά και στα πλέι οφ της Volleyleague. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 3-0 (25-19, 25-20, 25-14) σετ του Παμβοχαϊκού στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι, στην αναμέτρηση που πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο Ρέντη «Μ. Μερκούρη». Η σειρά κρίνεται στις δυο νίκες και ο δεύτερος αγώνας θα γίνει στις 14 Απριλίου στο Βραχάτι. Πλέον η προσοχή όλων στρέφεται στον ημιτελικό του Final 4 του League Cup όπου ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Φοίνικα Σύρου (30/3).
 
Βόλεϊ Γυναικών: Μια ακόμη σελίδα γεμάτη «χρυσάφι» στην ένδοξη ιστορία του Ολυμπιακού μας, προσέθεσε το τμήμα βόλεϊ Γυναικών που πανηγύρισε την πρόκριση στον τελικό του CEV Challenge Cup, μετά τη θριαμβευτική επικράτηση με 3-0 σετ μέσα στη Ρωσία κόντρα στη Ντιναμό Κράσνοντάρ. Ο Θρύλος που συνεχίζει να γεμίζει με υπερηφάνεια τα εκατομμύρια των οπαδών του, διαπρέπει και φέτος στην Ευρώπη με την ομάδα βόλεϊ Γυναικών να δίνει το παρών για δεύτερη διαδοχική σεζόν στον τελικό της ευρωπαϊκής διοργάνωσης! Μετά τη νίκη στο συγκλονιστικό πρώτο ημιτελικό στο Ρέντη με 3-2, οι «ερυθρόλευκες» πραγματοποιώντας καταπληκτική εμφάνιση διπλασίασαν τις νίκες τους σε βάρος της Ρώσικης ομάδας στην οποία δεν άφησαν κανένα περιθώριο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα! Έτσι συνέχισαν την εντυπωσιακή πορεία που διαγράφουν και φέτος στο Challenge Cup, φτάνοντας και πάλι στον τελικό προορισμό.Την Τετάρτη 4 Απριλίου ο Θρύλος θα υποδεχθεί στο Ρέντη την κάτοχο του τίτλου Μπούρσα  στον πρώτο τελικό και μια εβδομάδα μετά, την Τετάρτη 11 Απριλίου θα αγωνιστεί εκτός έδρας στον δεύτερο τελικό.
 
Ανάμεσα στις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις και μετά την θριαμβευτική πρόκριση σε ευρωπαϊκό τελικό, για δεύτερη διαδοχική χρονιά, η ομάδα βόλεϊ Γυναικών του Ολυμπιακού συνέχισε την αήττητη πορεία της στο πρωτάθλημα. Οι  «ερυθρόλευκες», νικώντας και την κούραση του ταξιδιού στη Ρωσία, επικράτησαν με 3-2 σετ (22-25, 25-18, 25-17, 17-25,13-15) του Αίαντα Ευόσμου, στη Θεσσαλονίκη, διεύρυναν τη νικηφόρα πορεία τους και εξακολουθούν να οδηγούν την κούρσα του πρωταθλήματος, έχοντας ήδη εξασφαλίσει την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου. Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας στο πρωτάθλημα συνεχίζονται την Τετάρτη (28/3 18:00), όπου ο Ολυμπιακός υποδέχεται το Μαρκόπουλο στην εξ αναβολής αναμέτρηση της 19ης αγωνιστικής. 
 
Μπιτς Βόλεϊ: Οι προπονήσεις του τμήματος Beach Volley του Ολυμπιακού το οποίο στεγάζεται στις εγκαταστάσεις της Πλαζ Βοτσαλάκια του Δήμου Πειραιά συνεχίζονται κανονικά υπό τις οδηγίες του  Ιωάννη Μαμάη. Κανονικά συνεχίζονται και οι εγγραφές οι οποίες πραγματοποιούνται καθημερινά και  ώρες 10:00-18:00 στα τηλέφωνα: 2104190902-3 και 6977716615. 
 
Πόλο Ανδρών: Το πρώτο από τα δυο βήματα που απαιτούνται για την κατάκτηση του 19ου Κυπέλλου Ελλάδας, πραγματοποίησε αρχικά η ομάδα πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού που επικράτησε  άνετα με 9-4 της Βουλιαγμένης στον πρώτο ημιτελικό του Final 4 που διεξήχθη στη Χίο. Με τον κόσμο του να δίνει δυναμικό παρών στο Ιωνικό Κολυμβητήριο και υπό το βλέμμα του προέδρου του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. κ. Μιχάλη Κουντούρη οι Πειραιώτες έκαμψαν την αντίσταση της περσινής κατόχου του τίτλου. 
Λίγες ώρες αργότερα, Κυπελλούχος Ελλάδας για 19η φορά αναδείχθηκε ο Θρύλος που κατέκτησε τον τίτλο στο Final Four που διεξήχθη στη Χίο επικρατώντας πανηγυρικά του ΑΝΟ Γλυφάδας με 14-8 στον μεγάλο τελικό. Η ομάδα πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού, πρόσθεσε τον 54ο τίτλο στην ιστορία της (31 πρωταθλήματα Ελλάδας, 19 Κύπελλα, 1 Πρωτάθλημα Ευρώπης, 1 Σούπερ Καπ Ευρώπης, 2 Σούπερ Καπ Ελλάδας) και μια ακόμα επιτυχία για τη φετινή σεζόν που εξελίσεται ιδανικά για τα «ερυθρόλευκα» τμήματα σε Ελλάδα και Ευρώπη.
 
Σε επίπεδο ακαδημιών, την τρίτη θέση στο 3ο Εαρινό Τουρνουά Υδατοσφαίρισης, που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα, κατέλαβε η ομάδα των παίδων, της Ακαδημίας Υδατοσφαίρισης του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι», υπό την καθοδήγηση του Νίκου Δεληγιάννη, είχαν απολογισμό τέσσερις νίκες σε πέντε αναμετρήσεις.  
 
Πόλο Γυναικών: Την Ιταλική Πάντοβα, θα αντιμετωπίσει η ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού στον πρώτο ημιτελικό του Final 4 του Len Trophy που θα διεξαχθεί στο Ματαρό της Ισπανίας το διήμερο 13-14 Απριλίου. Στο άλλο ζευγάρι η διοργανώτρια του Final 4 Ματαρό θα αντιμετωπίσει την Ούγγρικη Ντουναϊσβάρος. Η πορεία των «ερυθρόλευκων» στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα συνεχιστεί με στόχο την πρόκριση σε έναν ακόμα τελικό και την κατάκτηση του 4ου ευρωπαϊκού τίτλου.
 
Χάντμπολ Ανδρών: Μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας και παραμένοντας αήττητη για 19 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα της Handball Premier, η ομάδα χάντμπολ του Ολυμπιακού γνώρισε την πρώτη της ήττα στις εγχώριες διοργανώσεις με 27-26 από την ομάδα του Φίλιππου στη Βέροια, στην αναμέτρηση της 20ης αγωνιστικής. Οι Πειραιώτες παραμένουν μόνοι πρώτοι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας 17 νίκες στο πρωτάθλημα, δυο πλέον αγωνιστικές πριν το φινάλε της κανονικής διάρκειας της σεζόν.
 
Στο αγωνιστικό κομμάτι, στην αναμέτρηση του διεξήχθη στο  ΔΑΚ Βικέλας το αποτέλεσμα κρίθηκε στο γκολ, στα τελευταία δευτερόλεπτα. Ολυμπιακός και Φίλιππος Βέροιας ήταν κοντά στο σκορ στα πρώτα δέκα λεπτά της αναμέτρησης (5-5). Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 8-5 για να μειώσει ο Κανδύλας σε 8-7 στα μισά του πρώτου ημιχρόνου. Η ομάδα της Βέροιας διατήρησε το προβάδισμα μέχρι και το ημίχρονο με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 15-12. Λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του ημιχρόνου αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα ο Παπαδιονυσίου. Λίγο μετά την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός έτρεξε ένα σερί 4-0 χάρη στα γκολ των Κωστακίδη (δυο), Πετρίσεβιτς και Τζηρά κάνοντας το 20-17, 20-21. Δυο ακόμα γκολ από τους Αλβανό και Τζηρά ανέβασαν τη διαφορά στα δυο γκολ για τους Πειραιώτες και το 23-20 στο 47:25. 3:30 πριν τη λήξη του αγώνα οι δυο ομάδες ήρθαν ξανά στα ίσα (25-25). Ο Φίλιππος Βέροιας σκόραρε με τους Αποστολίδη και Χαραλαμπίδη για το 27-25 ενώ την επίθεση του Ολυμπιακού και το σουτ του Σανίκη σταμάτησε ο τερματοφύλακας της Βέροιας. Ο Κωστακίδης διαμόρφωσε το τελικό 27-26 στο 59:45, αποτέλεσμα που σταμάτησε το αήττητο του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα.  
 
Κολύμβηση: Την Κολυμβητική ημερίδα «Πρώτα αθλητές & μετά πρωταθλητές» διοργανώνει  για 4η διαδοχική σεζόν ο Ολυμπιακός η οποία ξεκινάει την Παρασκευή (30/03) θα ολοκληρωθεί την Κυριακή (01/04) και θα διεξαχθεί στο «Π. Καπαγέρωφ». Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, το Σάββατο (31/3) το πρωί, ο σύλλογός μας θα βραβεύσει τον ασημένιο Ολυμπιονίκη Σπύρο Γιαννώτη για την πολυετή και σπουδαία προσφορά του στον Ολυμπιακό καθώς και τον αρχιπροπονητή του τμήματος Κολύμβησης Νίκο Γέμελο. Από κει και πέρα στη συγκεκριμένη διοργάνωση θα λάβουν μέρος περισσότεροι από 1.000 αθλητές αγωνιστικών και προαγωνιστικών κατηγοριών, προερχόμενοι από περισσότερους από 50 συλλόγους από όλη την Ελλάδα.
 
Στίβος: Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ, αυτήν τη στιγμή τρεις επιδόσεις αθλητών μας είναι οι καλύτερες πανελληνίως σε συγκεκριμένα αγωνίσματα. Συγκεκριμένα, στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Τριβυζάς στα αγωνίσματα 60μ και 200μ χάρη στις επιδόσεις που πραγματοποίησε στις 20/1 και 11/2 αντίστοιχα, ενώ την τριάδα με τις πρωτιές συμπληρώνει ο Τσιάμης χάρη στην επίδοσή  του 16.24μ που πραγματοποίησε στο τριπλούν στις 10/2.
 
Κανοέ Καγιάκ: Το περασμένο χρονικό διάστημα δεν είχαμε κάποιο αγωνιστικό νεότερο. Οι ατομικές προπονήσεις των αθλητών του τμήματος κανόε καγιάκ συνεχίζονται κανονικά εν'όψει των αγωνιστικών υποχρεώσεων που έπονται. Θυμίζουμε πως οι ιδιόκτητες Ναυταθλητικές Εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. που στεγάζουν το τμήμα, βρίσκονται στην Πλατεία Αλεξάνδρας στο Πασαλιμάνι.  
 
Κωπηλασία: Το χρονικό διάστημα που μας πέρασε δεν είχαμε κάποιο σημαντικό αγωνιστικό νεότερο  όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα κωπηλασίας του Ολυμπιακού. Οι προπονήσεις των αθλητών τόσο του  αγωνιστικού, όσο και του προαγωνιστικού τμήματος συνεχίζονται κανονικά στις ιδιόκτητες  Ναυταθλητικές Εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού που βρίσκονται στην Πλατεία Αλεξάνδρας στο Πασαλιμάνι. 
 
SUP (Σανιδοκωπηλασία): Το χρονικό διάστημα που μας πέρασε δεν είχαμε κάποιο σημαντικό αγωνιστικό νεότερο όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα σανιδοκωπηλασίας του Ολυμπιακού. Οι προπονήσεις των αθλητών τόσο του αγωνιστικού, όσο και του προαγωνιστικού τμήματος συνεχίζονται κανονικά στις ιδιόκτητες Ναυταθλητικές Εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού που βρίσκονται στην Πλατεία Αλεξάνδρας στο Πασαλιμάνι. 
 
Ιστιοπλοϊα: Κανένα αγωνιστικό νεότερο δεν είχαμε όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα ιστιοπλοίας του Ολυμπιακού. Οι αθλητές του αγωνιστικού αλλά και του προαγωνιστικού τμήματος συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους στις ιδιόκτητες ναυταθλητικές εγκαταστάσεις της ομάδας που βρίσκονται στo Mικρολίμανο.
 
Πινγκ Πονγκ: Η αγωνιστική σεζόν 2017-2018 στα πρωταθλήματα της Α1 για το τμήμα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης του Ολυμπιακού, ολοκληρώθηκε με το Νταμπλ καθώς οι «ερυθρόλευκοι» κατέκτησαν τον τίτλο τόσο στους Άνδρες όσο και στις Γυναίκες. Δείτε, μέσα από το OSFPTV,  την παρακάμερα από το Σ.Ε.Φ. πατώντας εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=khC8BBsgO5Y
 
Ξιφασκία: Οι δύο αθλητές που απαρτίζουν την αγωνιστική ομάδα του τμήματος, η Βάσω Βουγιούκα και ο Γιώργος Τσουρούτας συνεχίζουν κανονικά τα ατομικά τους προγράμματα και προπονήσεις. Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας, μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα δεν υπάρχει κάποια διοργάνωση σε εγχώριο ή διεθνές επίπεδο που να αφορά το αγώνισμα στο οποίο κατατάσσονται οι δύο "ερυθρόλευκοι" αθλητές μας.
 
Πυγμαχία: Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις για το τμήμα Πυγμαχίας του Ολυμπιακού συνεχίζονται με τη συμμετοχή στο Κύπελλο Πόλεων Minoas Cup. Η διοργάνωση που διεξάγεται για 13η φορά θα πραγματοποιηθεί στην Κρήτη το Σάββατο 31 Μαρτίου και ο σύλλογός μας θα λάβει μέρος με 3 αθλητές. Την «ερυθρόλευκη» αποστολή αποτελούν ο Γιώργος Καραλής που θα αγωνιστεί στην κατηγορία 81 κιλών, ο Λάμπρος Αναστασάκος στην κατηγορία των 91+ και ο Νίκος Σοφιανός στην κατηγορία των 69 κιλών.
 
ΤαεΚβοΝτο: Η προετοιμασία των αθλητών του τμήματος Ταε Κβο Ντο των Πολεμικών Τεχνών του Ολυμπιακού συνεχίζεται με τη συμμετοχή σε διεθνές αγωνιστικό καμπ που θα πραγματοποιηθεί στη Δανία από τις 29 Μαρτίου έως τις 3 Απριλίου. Στη διοργάνωση, με την οποία ολοκληρώνεται η προετοιμασία των αθλητών του συλλόγου μας εν όψει του πολύ σημαντικού και δύσκολου πρωταθλήματος G2 Presidents Cup που θα διεξαχθεί στα τέλη του Απριλίου στην Αθήνα, θα πάρουν μέρος επίλεκτοι αθλητές από τη Δανία, τη Σουηδία και την Ελλάδα. Την «ερυθρόλευκη» αποστολή αποτελούν οι Φώτης Μπάτσης, Ευστάθιος Γαϊτάνης, Γιάννης Μπαλαγιάννης, Αντώνιος Ντε Φάτζιο και Μαρία Βλασσοπούλου.
 
Σε επίπεδο ακαδημιών, με πολύτιμες εμπειρίες για τους αθλητές της Ακαδημίας του  Ταε κβο ντο του Ολυμπιακού ολοκληρώθηκαν οι Πανελλήνιοι σχολικοί αγώνες στους οποίους πήραν μέρος έξι αθλητές της ομάδας μας.Αναλυτικά οι αθλητές του Ολυμπιακού που πήραν μέρος ήταν οι εξής: Μαριέττα Γαλανομάτη (-55κ.), Ιωάννα Μανουσάκη (-68κ.), Κυριάκος Πολυδούλης (-59κ.), Ευστάθιος ΓαΪτάνης (-59λ.), Ιωάννης Μπαλαγιάννης (-63κ.) και Αντώνης Ντε Φάτζιο (-63κ.)  
 
Κικ Μπόξινγκ: Πολύ καλές εμφανίσεις πραγματοποίησαν οι αθλητές της Ακαδημίας του Kick boxing των Πολεμικών Τεχνών του Ολυμπιακού, στο τουρνουά Κick Boxing OPEN CHAMPIONSHIP που πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό στάδιο Πυγμαχίας “Γεώργιος Στεφανόπουλος” στο Περιστέρι. Ο απολογισμός της «ερυθρόλευκης» αποστολής, ήταν δυο πρώτες θέσεις με τους Νικόλαο Κάστη και Λεμονιά Γράτσου, μια δεύτερη με τον Γιώργο Παυλίδη, μια τρίτη με τον Γιώργο Χατζάκο και δυο τέταρτες με τους Δέσποινα Αντωνιάδου και Χριστίνα Μπέτσου.
 
Η αποστολή του Ολυμπιακού αποτελούταν από τους: Νικόλαο Κάστη, Λεμονιά Γράτσου, Γιώργος Παυλίδης, Γιώργος Χατζάκος, Δέσποινα Αντωνιάδου, Χριστίνα Μπέτσου, Ιουλία Σιδεράτου, Τζοάννα Τζέμο, Γιώργος Έξαρχος, Πέτρος Κατάμης, Διονύσης Βασιλάτος, Νταβίντ Μουραντιάν, Πέτρος Καραμολέγκος, Αντώνης Βαφέας 
 
Καποέϊρα: Οι απογευματινές προπονήσεις της καποέϊρα συνεχίζονται κανονικά όσον αφορά το παιδικό τμήμα του Ολυμπιακού, με τους νεαρούς αθλητές να απολαμβάνουν τις αρετές της πολεμικής αυτής τέχνης κάθε Τρίτη και Πέμπτη απόγευμα από τις 16:00 και μέχρι τις 17:00. Εννοείται πως τα τμήματα εγγραφών παραμένουν πάντα ανοικτά για οποιονδήποτε επιθυμεί να συμμετάσχει σε αυτό το ερυθρόλευκο τμήμα.
 
Ποδόσφαιρο Γυναικών: Τα ερυθρόλευκα τμήματα του ποδοσφαίρου γυναικών στις ακαδημίες του Ολυμπιακού σε Ρέντη, Ηράκλειο, Βάρη και Καρδίτσα συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους, ενώ τα τμήματα εγγραφών παραμένουν πάντα ανοικτά.
 
Ποδόσφαιρο Νέων: Σ' αγώνα της 20ης ημέρας του Πρωταθλήματος Super League Κ15 που διεξήχθη το μεσημέρι του Σαββάτου στο Ρέντη ο Ολυμπιακός επικράτησε με 1-0 του Ατρόμητου Αθηνών. Η ομάδα του Δημήτρη Μαυρογενίδη που και μαθηματικά έχασε πλέον το εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης έπαιξε κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο και είχε ευκαιρίες για να πετύχει περισσότερα γκολ. 
 
Το τέρμα που έκρινε την αναμέτρηση το πέτυχε με σουτ στο 12' ο Σταμούλης μετά από ασίστ του Λιάτσου. Ο Ολυμπιακός είχε και άλλες ευκαιρίες ειδικά με τον Σταμούλη ενώ στο 75' ο Σπυριδάκης είχε δοκάρι σε απευθείας εκτέλεση φάουλ έξω από την περιοχή. Ο τεχνικός της ομάδας μας κ. Δημήτρης Μαυρογενίδης είπε μετά το παιχνίδι: "Μπράβο στα παιδιά για την προσπάθεια τους. Η ομάδα αυτή έχει ταλέντο και είμαι σίγουρος πως με δουλειά και υπομονή πολλά παιδιά θα προχωρήσουν και θα φτάσουν ψηλά". 
 
 
ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ
Οχι μία, αλλά δύο «ερυθρόλευκες» κούπες είχε ως φόντο  η «Μεγάλη μου Αγάπη» που μεταδόθηκε τη Δευτέρα 26 Μαρτίου από το Κανάλι 1 του Πειραιά και σε Live Streaming από το OSFP TV.
 
Στο στούντιο της Δημοτικής Ραδιοφωνίας του Πειραιά και στην επίσημη εκπομπή του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, φιλοξενήθηκαν στο πρώτο μέρος ο Γιάννης Φουντούλης κι ο Γιώργος Δερβίσης που εκπροσώπησαν την ομάδα πόλο ανδρών που κατέκτησε το 19ο κύπελλο Ελλάδας στη Χίο και στο δεύτερο μέρος ο Κώστας Μίσσας και η Εβίνα Σταμάτη μαζί με το 3ο σερί κύπελλο Ελλάδας μπάσκετ γυναικών.
 
Οπως κάθε εβδομάδα μεταδόθηκαν νέα και ρεπορτάζ από όλες τις ομάδες και τα τμήματα υποδομή του Ολυμπιακού ΣΦΠ,  χρηστικές πληροφορίες για τους φιλάθλους και τα μέλη του συλλόγου κι απαντήθηκαν όλες οι ερωτήσεις που έγιναν από τους φιλάθλους μέσω γραπτών μηνυμάτων  στο OSFP TV και στα social media της εκπομπής.
 
 
ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΡΟΠΑΙΩΝ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ 2017-18
 
H τροπαιοθήκη μας μέχρι στιγμής έχει διαμορφωθεί ως εξής:
 
Μέχρι στιγμής, έχουμε κατακτήσει οκτώ (8) ομαδικούς τίτλους:
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Ανδρών
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Γυναικών
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Ανδρών
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου
· Κύπελλο Ελλάδος Πόλο Ανδρών
· Κύπελλο Ελλάδος Βόλεϊ Γυναικών
· Κύπελλο Ελλάδος Μπάσκετ Γυναικών
· Κύπελλο Ελλάδος Χάντμπολ Ανδρών
Επίσης, έχουμε κατακτήσει δύο (2) ομαδικούς τίτλους σε επίπεδο υποδομών:
· Πρωτάθλημα Μπάσκετ ΕΣΚΑΝΑ Εφήβων  
· Πρωτάθλημα Βόλεϊ ΕΣΠΕΔΑ Κορασίδων Β' Β'Ομίλου
Παράλληλα, έχουμε κατακτήσει δέκα (10) ατομικούς τίτλους:
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Παμπαίδων 70kg
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Παμπαίδων 75kg
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Ανδρών 91kg
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Ανδρών 75kg
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Ανδρών 69kg
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Ανδρών 64kg
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου Τριπλούν Ανδρών
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου 200μ Ανδρών
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοϊας Star Ανδρών
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστής Κωπηλασίας Γυναικών 
Εκτός αυτών, έχουμε κατακτήσει δεκαπέντε (15) τουρνουά:
· 2nd International Heraklion Tournoument (Μπάσκετ Ανδρών)
· Secondo Memorial Francesco Passalacqua (Μπάσκετ Γυναικών)
· 2nd International Olympiacos Tournament (Μπάσκετ Γυναικών)
· Τουρνουά Ποδοσφαίρου Boca U13 (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Τουρνουά Ποδοσφαίρου New Years Cup U9 (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Τουρνουά Ποδοσφαίρου New Years Cup U11 (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Ανδρών ΣΕΔΥ (Πόλο Ανδρών)
· Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Εφήβων "Κων/νος Ξανθάκος" (Πόλο Εφήβων)
· Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Νεανίδων "Γιάννης Ματζουράνης" (Πόλο Νεανίδων)
· Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Γυναικών ΣΕΔΥ (Πόλο Γυναικών)
· Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Ανδρών Γυναικών "Νίκος Τσαταλιός" (Πόλο Γυναικών)
· Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Παίδων "Νηρέας Christmas Cup" (Πόλο Παίδων)
· Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Μίνι Παίδων "Α.Γαρύφαλλος" (Πόλο Παίδων)
· International Tournament "Levenchov" (Πυγμαχία)
· International Tournament "G1 Greece Open 2017" (Τάε Κβο Ντο)
Επίσης, αθλητές του συλλόγου μας έχουν κατακτήσει ογδόντα οκτώ (88) χρυσά μετάλλια:
· 2 Χρυσά Μετάλλια Τάε Κβο Ντο (τα κατέκτησαν αθλητές του Ολυμπιακού στο «2ο Κύπελλο Ακρόπολις» που διεξήχθη στο Σ.Ε.Φ.)
· 2 Χρυσά Μετάλλια Κολύμβησης (Τα κατέκτησαν η Στυλιανή Ρώτα και η Σταυρούλα Στραβοκέφαλου στους Χειμερινούς Ακαδημαϊκούς Αγώνες κολύμβησης που διεξήχθησαν στο ΟΑΚΑ)
· 1 Χρυσό Μετάλλιο Ξιφασκίας (Το κατέκτησε ο Γιώργος Τσουρούτας σε Διεθνές τουρνουά που  διεξήχθη στην Οχρίδα της Π.Γ.Δ.Μ.)
· 3 Χρυσά Μετάλλια Πινγκ Πονγκ (Τα κατέκτησαν αθλήτριες του Ολυμπιακού στο  «5ο Ανοιχτό  Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης «Αντωνία Σπανού» που διεξήχθη στο Ρέντη)
· 6 Χρυσά Μετάλλια Κολύμβησης (τα κατέκτησαν αθητές του τμήματος κολύμβησης στους χειμερινούς αγώνες κολύμβησης παμπαίδων-παγκορασίδων Α'ΚαιΒ')
· 8 Χρυσά Μετάλλια Κολύμβησης (τα κατέκτησαν αθητές του τμήματος κολύμβησης Masters του Ολυμπιακού στην ημερίδα ταχυτήτων που διεξήχθη στο Βόλο)
· 1 Χρυσό Μετάλλιο Κωπηλασίας (Το κατέκτησε η Βένια Χατζή στους Διασυλλογικούς Αγώνες οι οποίοι διοργανώθηκαν από τον Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Σαλαμίνας)
· 2 Χρυσά Μετάλλια Ιστιοπλοϊας (Τα κατέκτησαν οι Ηλίας Τσαταλιός και Κατερίνα Αποστολάκη στον διασυλλογικό αγώνα Κύπελλο Αρμάτας 2017 που διοργάνωσε ο Ναυτικός όμιλος Σπετσών)
· 6 Χρυσά Μετάλλια Καγιάκ (τα κατέκτησαν αθλητές μας στο 2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μεγάλων Αποστάσεων που διεξήχθη στον Ισθμό Κορίνθου)
· 3 Χρυσά Μετάλλια Κολύμβησης (Τα κατέκτησε ο Ισίδωρος Παγιαύλας στο διεθνές τουρνουά Luxembourg Open Masters 2017)
· 3 Χρυσά Μετάλλια Τάε Κβο Ντο (Τα κατέκτησαν αθλήτριες του Ολυμπιακού στο "8ο αγωνιστικό  Φεστιβάλ Kim e Liu")
· 16 Χρυσά Μετάλλια Κανόε Καγιάκ (Τα κατέκτησαν αθλητές του Ολυμπιακού στους Διασυλλογικούς αγώνες που διοργάνωσε ο Ναυτικός Ομιλος Σύρου)
· 10 Χρυσά Μετάλλια Κολύμβησης (Τα κατέκτησαν αθλητές του Ολυμπιακού στο Γκραν Πρι κολύμβησης  που διεξήχθη στο Βόλο) 
· 23 Χρυσά Μετάλλια Κολύμβησης (Τα κατέκτησαν αθλητές του Ολυμπιακού στους Χειμερινούς Αγώνες Ανδρών/Γυναικών που διεξήχθησαν στο Κλειστό Κολυμβητήριο του Ο.Α.Κ.Α.)
· 2 Χρυσά Μετάλλια Κικ Μπόξινγκ (Τα κατέκτησαν οι Νικόλαος Κάστης και Λεμονιά Γράτσου στο τουρνουά Κick Boxing OPEN CHAMPIONSHIP που πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό στάδιο Πυγμαχίας “Γεώργιος Στεφανόπουλος” στο Περιστέρι)
 
 
ΤΑ "7" ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ:
ΥΓ1: Μην ξεχνάτε μάγκες. ΌΛΟΙ οι οπαδοί του Ολυμπιακού μπορούν να δώσουν μόλις 10 ευρώ για να  εκδόσουν ετήσια κάρτα φιλάθλου.Για να συνεχίσουμε να βλέπουμε τον Θρύλο μας να πρωταγωνιστεί ΠΑΝΤΟΥ!
ΥΓ2: Να θυμάστε αδέρφια, για ακόμα περισσότερες πληροφορίες, στατιστικά, φωτογραφίες, ρεπορτάζ κλπ μπορείτε ανα πάσα στιγμή να μπαίνετε στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr). 
ΥΓ3: Ξεφτιλισμένοι απλά...
ΥΓ4: Κάποιος κάπου κάποτε μίλησε για κατάντια... Πού να'ξερε!
ΥΓ5: Ο άλλος βγαινει και λέει δημόσια ότι η ΑΕΚ είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα μέχρι στιγμής φέτος στην Ελλάδα. ΡΕ ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ!
ΥΓ6: Πάμε ρε Θρύλε μου! Πάμε να πάρουμε 3-4 Ευρωπαϊκά φέτος να τους τρελάνουμε όλους...
YΓ7: Καλή και ερυθρόλευκη εβδομάδα σε όλους, με υγεία πάνω απ'όλα...

Σχόλια

Εικόνα thita

μπράβο φίλε, το απόλυτο αρχείο του ερασιτέχνη η δουλειά σου

Εικόνα takis xwsiar

Άλλη μια κουπα,καημενε Καμμενε.Στον πατο σου και τα 14.Συγνωμη φιλε Μακ,ημουν οσο πιο εγκρατης μπορουσα...

Εικόνα takis xwsiar

Και άλλη μια,λιγες ωρες μετα.Αυτη να την βαλει,εκει που εβαλε την "αποπανω" ο Καμμενος,ο Βασιλειάδης.

Εικόνα holland74

Μπράβο Μάκη για άλλη μία φορά...
Στο ΥΓ7 έχω μία ένσταση...Μπορούμε και 5 Ευρωπαϊκά φέτος, εκεί θα τους στείλουμε φρενοκομείο, ξέρεις αυτούς όλους από το ΥΓ3...

Εικόνα MakTheBet

Μακάρι αδερφε, απλά προσπαθώ να είμαι εγκρατής!!!

Εικόνα Aprosarmostos17

Μια ερώτηση δάσκαλε: η ομάδες βόλεϊ αντρών και γυναικών, έχουν κάνει κάποια ήττα φέτος; Και αν ναι, που;

Εικόνα MakTheBet

Στα εγχώρια είμαστε αήττητοι, στην Ευρώπη οι γυναίκες έχουν χάσει από την Ταργκοβίστε στους 16 αν δεν κανω λαθος, και οι αντρες επισης στους 16 από την Τουρ...

Εικόνα Aprosarmostos17

Φοβερό. Έτσι σφυρηλατείται το μέταλλο του πρωταθλητή.