ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕ ΤΑ "ΠΕΤΡΙΝΑ ΧΡΟΝΙΑ" ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ



Καλησπέρα σε όλους τους σύγγαυρους...
 
Σήμερα θα ασχοληθούμε με τις αγαπημένες δύο λέξεις όλων των αντι-Ολυμπιακών αλλά και συγκεκριμένων ... δημοσιογράφων, που κατά καιρούς θυμούνται και αναφέρουν. Ποιες είναι αυτές? Μα φυσικά τα περίφημα "ΠΕΤΡΙΝΑ ΧΡΟΝΙΑ" του Ολυμπιακού.

 

Από που να το πιάσεις και πού να το αφήσεις το συγκεκριμένο θέμα. Ακούγονται τόσα πολλά, αλλά το ακόμα χειρότερο είναι ότι "τσιμπάνε" και μερικοί "δικοί μας", οπαδοί και δημοσιογράφοι, με αποτέλεσμα να διαστρεβλώνεται η αλήθεια. Από το βήμα αυτό θα ξεκαθαριστούν κάποια πράγματα ώστε να σταματήσει η παραπληροφόρηση. 
 
Λάθος 1ο: Λένε κάποιοι: "Ο Ολυμπιακός χρειάστηκε να περάσει μια δεκαετία(!!) μέχρι να ξαναπάρει Πρωτάθλημα". Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από το βασικό. Ο Ολυμπιακός ΔΕΝ χρειάστηκε μια δεκαετία για να το ξαναπάρει. Τα χρόνια που πέρασαν χωρίς Πρωτάθλημα ήταν ΕΝΝΙΑ και συγκεκριμένα ήταν οι αγωνιστικές περίοδοι 1987-88, 1988-89, 1989-90, 1990-91, 1991-92, 1992-93, 1993-94, 1994-95 και 1995-96. Γιατί αναφέρονται στην περίοδο αυτή ως "δεκαετία"? Είπαμε, γιατί τους αρέσει το θέμα και θέλουν να το μεγαλοποιούν. Άλλο να ακούς "9 χρόνια" κι άλλο "ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ". Έτσι δεν είναι?
 
Λάθος 2ο: Ένα μεγαλύτερο λάθος που παραπληροφορεί και που έχουμε ακούσει πολλές φορές, κυρίως από αμαθείς και ανιστόρητους, είναι ότι "στα πέτρινα χρόνια του, ο Ολυμπιακός δεν πήρε τίτλο για 10 χρόνια". Διπλό το λάθος εδώ. Αναλύσαμε παραπάνω ότι δεν ισχύει ο αριθμός των δέκα ετών, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση, η ατάκα αυτή είναι ακόμα χειρότερη καθώς ξεχνάνε κάποιοι -σκόπιμα ίσως- ότι ο Ολυμπιακός την περίοδο 1987-1996 κατέκτησε και 2 Κύπελλα Ελλάδος και συγκεκριμένα το 1990 και το 1992. 
 
Λάθος 3ο: Από πού και ως πού ρε μάγκες δηλαδή έχουμε βγάλει παρατσούκλι και μάλιστα με τον βαρύ όρο των "ΠΕΤΡΙΝΩΝ ΧΡΟΝΩΝ" για μια περίοδο...9 αγωνιστικών περιόδων χωρίς, όχι γενικά τίτλο, αλλά συγκεκριμένα χωρίς Πρωτάθλημα! Άκουσον άκουσον. Και το χειρότερο είναι ότι κάποιοι δικοί μας, οπαδοί και δημοσιογράφοι, πέφτουν στη λούμπα και έχουν υιοθετήσει αυτήν την άποψη. Αλήθεια, για τις άλλες ομάδες γιατί δεν έχουν βγάλει κάποιο αντίστοιχο παρατσούκλι? Δηλαδή αν για μας γράφουν περί ... "Πέτρινων Χρόνων", για τους άλλους τί θα έπρεπε να γράψουν? Για ολόκληρη την οροσειρά των Ιμαλαϊων και τα αγκωνάρια όλης της Καρύστου?
 
 
Και μιας και αναφερθήκαμε σε αυτό, για πάμε να δούμε ρε μάγκες πόσα χρόνια έχουν συμπληρώσει άλλες ομάδες χωρίς Πρωτάθλημα. Για πάμε γιατί θα μας τρελάνουν ορισμένοι. Εννοείται πως θα αναφερθούμε μόνο στις ομάδες που έχουν κατακτήσει έστω και μια φορά το Ελληνικό Πρωτάθλημα από το 1928 και μετά που αναγνωρίζεται επίσημα από ΕΠΟ, UEFA και FIFA. 
 
1) ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Θα ξεκινήσουμε από τον Παναθηναϊκό, μιας και έρχεται δεύτερος στις ομάδες με τις περισσότερες κατακτήσεις Πρωταθλημάτων Ελλάδος. Το πρώτο του Πρωτάθλημα υπό την αιγίδα της ΕΠΟ το κατέκτησε το 1930, ωστόσο μέχρι το επόμενο (1949) χρειάστηκε να περάσουν 18 ολόκληρα χρόνια. Αυτή η χρονική περίοδος αποτελεί μέχρι σήμερα τη μεγαλύτερη στην ιστορία του ανάμεσα στις κατακτήσεις δύο πρωταθλημάτων και είναι τα δικά του "Πέτρινα Χρόνια".
 
2) ΑΕΚ: Η ΑΕΚ ιδρύθηκε το 1924 και το 2018 κατέκτησε το τελευταίο μέχρι στιγμής Πρωτάθλημα της ιστορίας της. Ποια είναι όμως τα αντίστοιχα "Πέτρινα Χρόνια" της? Το πρώτο της Πρωτάθλημα το πήρε το 1939, ήτοι 10 χρόνια μετά τη διεξαγωγή του πρώτου Πρωταθλήματος. Την επόμενη χρονιά το ξαναπήρε, και μετά χρειάστηκε να περάσουν 22 ολόκληρα χρόνια για να το ξαναπάρει. Κι αν νομίζετε ότι αυτή είναι η μεγαλύτερη χρονική περίοδός της χωρίς Πρωτάθλημα, γελιέστε, καθώς το προηγούμενο Πρωτάθλημα από αυτό του 2018, το είχε κατακτήσει το 1994, ήτοι 23 χρόνια πριν. 
 
3) ΠΑΟΚ: Ο ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε το 1926 και πέρυσι κατέκτησε το τρίτο Πρωτάθλημα της ιστορίας του. Το δεύτερο το κατέκτησε το μακρινό ... 1985, ήτοι 33 χρόνια πριν. Κι αν νομίζει κάποιος ότι αυτά είναι τα αντίστοιχα ... "Πέτρινα Χρόνια" του, πλανάται πλάνην οικτρά, καθώς, δεδομένου ότι ιδρύθηκε το 1926 και το πρώτο του Πρωτάθλημα το πήρε το 1976, τα ... original "Πέτρινα Χρόνια" του ΠΑΟΚ είναι 49!!
 
4) ΑΡΗΣ: Ο Άρης Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε το 1914 και πήρε το πρώτο επίσημα Πανελλήνιο Πρωτάθλημα το 1928. Τέσσερα χρόνια αργότερα κατέκτησε το Πρωτάθλημα του 1932, ενώ το τρίτο και τελευταίο του Πρωτάθλημα το κατέκτησε το 1946, ήτοι ... 13 χρόνια αργότερα. Από τότε δεν το έχει ξαναπάρει, με το φετινό κοντέρ να φτάνει αισίως τα ... 73 χρόνια χωρίς Πρωτάθλημα! Και συνεχίζει να γράφει...
 
5) ΛΑΡΙΣΑ: Τιμής ένεκεν, μιας και είναι η μοναδική ομάδα της επαρχείας που κέρδισε το Πρωτάθλημα Ελλάδς, αναφέρουμε και τη Λάρισα. Ιδρύθηκε το 1964 και πήρε το Πρωτάθλημα το 1988, ήτοι ... 23 χρόνια μετά. Από τότε φυσικά δεν το έχει ξαναπάρει, με το φετινό κοντέρ να φτάνει αισίως στα ... 31 χρόνια χωρίς Πρωτάθλημα! Και συνεχίζει να γράφει...
 
 
Συμπέρασμα: 
 
1) Τα αντίστοιχα "Πέτρινα Χρόνια" του Παναθηναϊκού είναι 18...
2) Τα αντίστοιχα "Πέτρινα Χρόνια" της ΑΕΚ είναι 23...
3) Τα αντίστοιχα "Πέτρινα Χρόνια" του ΠΑΟΚ Θεσ/νίκης είναι 49...
4) Τα αντίστοιχα "Πέτρινα Χρόνια" του Άρη Θεσ/νίκης είναι πλέον 73 και συνεχίζουμε...
5) Τα αντίστοιχα "Πέτρινα Χρόνια" της Λάρισας είναι πλέον 31 και συνεχίζουμε...
 
Τί βλέπουμε λοιπόν? Ονομάσανε "Πέτρινα Χρόνια" τα ΕΝΝΙΑ χρόνια του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ χωρίς Πρωτάθλημα, ενώ στους άλλους που μετράμε όχι απλά διψήφιο νούμερο αλλά δεκαετίες ολόκληρες, μισούς αιώνες και άνω, ΔΕΝ έχουν βγάλει αντίστοιχο παρατσούκλι...
 
ΟΧΙ ΛΟΙΠΟΝ! ΕΓΩ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΔΕ ΔΕΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΠΑΔΟΣ ΜΑΣ ΤΟΝ ΟΡΟ "ΠΕΤΡΙΝΑ ΧΡΟΝΙΑ" ΠΟΥ ΑΠΟΔΙΔΕΤΑΙ ΣΤΑ ΕΝΝΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ ΧΩΡΙΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ!!!

Ας βγάλουν πρώτα παρατσούκλια γι'αυτά τα νούμερα που αναφέραμε κι ας αφήσουν τον ΘΡΥΛΟ στο ΜΕΓΑΛΕΙΟ του!

 
ΥΓ1: Ας μην αναφερθούμε σε αντίστοιχα "Πέτρινα Χρόνια" των άλλων και στα άλλα αθλήματα. Άστο να πάει στην ευχή.
ΥΓ2: Και έπεται συνέχεια...
ΥΓ3: Να είστε υπερήφανοι που είστε οπαδοί του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ. ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΠΟΛΥΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!
ΥΓ4: Καλή συνέχεια σε όλους, με υγεία πάνω απ'όλα!

Σχόλια

Εικόνα matrasimca

Ακούστε φίλοι συγγαυροι, δεν ξερω γιατί σας πειράζουν οι λέξεις αλλά θα σάς πω πως αισθανομασταν τότε που δεν περναμε πρωτάθλημα για γνωστούς και άγνωστους σε άλλους λόγους.
Λοιπον ηταν σαν μια πέτρα στο στήθος, μια μονιμη στεναχώρια και μία βασανιστικη αναμονή για την μερα που θα σπαγαμε τον Βαρδινογιαννισμο και τους απατεώνες της Αεκαρας που με δακρυγόνα και επαναλήψεις αγωνων μας εκλεβαν το ψωμί απο το στομα. Θυμάμαι τον Ντέταρι να λεει πώς στην ομάδα υπάρχει 5τη φάλαγγα μετα το 4-0 στο 60 λεπτό που εγινε 4-5 μεχρι το 90 στο ματς με τον ΟΦΗ στο Καραϊσκάκη. Εκεινη την μερα ημουν μέσα και μου ηρθε να πεθάνω. Δεν ξερω αν ηταν πέτρινα χρονια αλλα για μενα ειναι βράχος στο στήθος που μου έπνιγε το δίκαιο.
Εμείς ειχαμε και εχουμε στο ντι εν ει μας την νίκη, τους άλλους μπορει να μην τους νοιάζει αλλα εμάς μας νοιάζει και μας καιει πώς δεν πήραμε για 9 χρόνια τα μισά εστω πρωταθλήματα που αξιζαμε.
Πρωταθλημα λοιπόν πασει θυσία φέτος να κανουμε τα ονειρα μας εφιαλτη τους.

Εικόνα MakTheBet

Σε χαιρετώ σύγγαυρε αδερφέ μου... Καταλαβαίνω απόλυτα αυτό που λες και συμφωνώ, εν μέρει, τουλάχιστον όσον αφορά το εσωτερικό - ψυχολογικό κομμάτι. Η ένστασή μου είναι στο χαρακτηρισμό "ΠΕΤΡΙΝΑ ΧΡΟΝΙΑ" λες και πέρασαν καμια 20 χρόνια για να ξαναπάρουμε Πρωτάθλημα.. Έχουμε 44 από τα 83 που έχουν διεξαχθεί... Οι "ανταγωνιστές" μας έχουν 20, 12, 3 και 1. Είδαμε τα αντίστοιχα δικά τους χρόνια χωρίς Πρωτάθλημα. Εκεί γιατί δε βγήκε παρατσούκλι? Γιατί δεν αναφέρεται κανείς σε αυτό με κάποιον τέτοιου τύπου όρο? Είναι λογικό βέβαια, αλλά κάποια στιγμή έπρεπε να το ... βγάλω κι εγώ από μέσα μου αυτό το "παράπονο".