ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΦΙΛΑΘΛΟΥ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ



Καλησπέρα σε όλους τους σύγγαυρους...
 
Το 2019 σε λίγες μέρες μας αποχεραιτάει. Άλλη μια χρονιά γεμάτη τίτλους και κούπες για τον Ολυμπιακό μας. Δεκάδες ομαδικοί και ατομικοί τίτλοι σε πανελλήνιο και τοπικό επίπεδο, κατακτήσεις τουρνουά, δεκάδες χρυσά μετάλλια και διακρίσεις για τους αθλητές μας σε εντός και εκτός συνόρων διοργανώσεις. Μια από τα ... ίδια δηλαδή, όπως μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια η ομάδα μας. Πώς όμως έχουμε καταφέρει να φτάσουμε να ζούμε τη "χρυσή εποχή", βάσει αριθμών, του Ολυμπιακού μας? Πώς μπορούμε να συνεχίσουμε να ζούμε τέτοιες ιστορικές στιγμές και να γεμίζουμε από δόξα, τιμή και περηφάνεια για τον τεράστιο Θρύλο μας?

 

Σήμερα αποφάσισα λίγο να ασχοληθώ με τη σημασία που έχει για τον Ολυμπιακό μας η απόκτηση της Κάρτας Φιλάθλου. Είναι ένα θέμα για το οποίο έχω μαλώσει πολλάκις με συνοπαδους μου. Και τι δεν έχω ακούσει, "Έλα ρε εντάξει, από το δικό μου το δεκάευρω θα σωθεί ο Ερασιτέχνης" ή "και πού ξέρω εγώ πού πηγαίνουν τα χρήματα που θα δώσω" ή "αφού ούτως η άλλως κατακτούμε τίτλους" ή "έλα μωρέ εντάξει, θα βρεθεί κάνας Μαρινάκης να χώσει παραπάνω χρήματα όπως κάνει εδώ και χρόνια και πάλι πρώτοι θα είμαστε". Απλά γελάω ρε μάγκες. Δεν είναι δυνατόν μετά από αυτήν την εκπληκτική δεκαετία του Ερασιτέχνη με μπροστάρηδες τους Μαρινάκη, Κουντούρη και τους αδελφούς Αγγελόπουλους να αναρωτιόμαστε ακόμα "πού πάνε τα χρήματά μας". Για το λόγο αυτό γράφω το παρόν άρθρο, καταγράφοντας ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ από τους λόγους για τους οποίους ΟΛΟΙ πρέπει να προμηθευτούμε έστω την Κάρτα Φιλάθλου.
 
Ο καλύτερος πρόλογος μπορεί να γίνει παραθέτοντας ένα κομμάτι από τα λόγια του ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ μας, του τεράστιου ΜΙΧΑΛΗ ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ από την παρουσίαση της Κάρτας που έγινε στην Ιστορική Λέσχη του συλλόγου μας το 2013. Αντιγράφω: "...Η κάρτα «Φίλαθλος του Ολυμπιακού», αποτελεί ένα νέο εγχείρημα το οποίο θα μας βοηθήσει ώστε ο Ερασιτέχνης να παραμείνει δυνατός. Για εμένα αυτή η κάρτα είναι μία κάρτα όχι απλά φιλάθλου αλλά μία κάρτα Ολυμπιακής συνείδησης. Με αυτή την κάρτα δίνουμε τη δυνατότητα σε όλο τον κόσμο του Ολυμπιακού να συμμετέχει με ένα πολύ μικρό οικονομικό αντίτιμο ώστε να παραμείνουμε δυνατοί και  να διατηρήσουμε όλα τα τμήματα ενεργά [.....] Το τονίζω ξανά  ότι είναι μία κάρτα Ολυμπιακής συνείδησης. Αυτό σημαίνει, πως το να λέμε ότι είμαστε Ολυμπιακοί είναι πολύ απλό. Υπάρχουν εκατομμύρια Ολυμπιακοί αναφέρουμε όλοι μας. Πέντε εκατομμύρια λέει ο ένας, εφτά εκατομμύρια λέει ο άλλος, μαζί με το εξωτερικό. Ξέρετε καλά ότι δεν έχει σημασία πόσοι Ολυμπιακοί είμαστε. Σημασία έχει πόσοι Ολυμπιακοί είμαστε ενεργοί. Ενεργοί οπαδοί είναι αυτοί που παίρνουν κάθε χρόνο το διαρκείας τους, που ανανεώνουν κάθε χρόνο τη συνδρομή μέλους  του Ερασιτέχνη, και αυτοί είναι που έχουν επιβαρυνθεί περισσότερο οικονομικά για να είναι όλα τα τμήματα μας ενεργά και να κάνουν πρωταθλητισμό [.....] Τώρα δίνουμε τη δυνατότητα και στους υπόλοιπους Ολυμπιακού -που για  οποιονδήποτε λόγο δεν μπορούν να έρθουν στο γήπεδο, που βρίσκονται στην επαρχία και στο εξωτερικό, που δεν μπορούν να είναι μέλη ή να αγοράσουν εισιτήριο διαρκείας-  με το μικρό ετήσιο κόστος των 10 ευρώ, αντιλαμβανόμενοι τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές οικογένειες,  να γίνουν ενεργοί Ολυμπιακοί. Όσοι περισσότεροι είναι οι ενεργοί Ολυμπιακοί τόσο μεγαλύτερη δύναμη θα έχει ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός. Ολυμπιακός είναι ο ενεργός Ολυμπιακός. Καλούμε όλους να βοηθήσουν. Θα είναι μία τεράστια οικονομική ενίσχυση και θα πρέπει να γίνει συνήθεια για όλους μας να ανανεώνουμε στο ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου την κάρτα μας «Φίλαθλος του Ολυμπιακού». Είτε βρισκόμαστε στην Ελλάδα,  είτε βρισκόμαστε στην επαρχία και στο εξωτερικό. Η κάρτα «Φίλαθλος του Ολυμπιακού» μας κρατήσει δυνατούς για να συνεχίσουν οι ομάδες του Ερασιτέχνη να κατακτούν τίτλους..."
 
Με απλά και κατανοητά λόγια, ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ μας τα είπε όλα. Και υπάρχουν ακόμα ΑΝΑΡΙΘΜΗΤΟΙ λόγοι για τους οποίους πρέπει να προμηθευτούμε την Κάρτα Φιλάθλου. Γιατί λοιπόν πρέπει να στηρίξουμε τον Ερασιτέχνη παίρνοντας την Κάρτα Φιλάθλου?
 
01) Γιατί είμαστε ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ
02) Γιατί πρέπει να γίνουμε όλοι μας ΕΝΕΡΓΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ βοηθώντας οικονομικά το Σύλλογο
03) Γιατί θέλουμε να συνεχίσουμε να βλέπουμε τα τμήματά μας να παίρνουν κάθε χρόνο δεκάδες τίτλους στην Ελλάδα
04) Γιατί θέλουμε να συνεχίσουμε να βλέπουμε τα τμήματά μας να πρωταγωνιστούν και να κατακτούν διεθνείς τίτλους
05) Γιατί θέλουμε να μεγαλώσουμε την απόσταση στους τίτλους από τους αντίπαλούς μας
06) Για να δημιουργήσουμε ή να διευρύνουμε υπάρχοντα σερί χωρίς ήττα από τους αντιπάλους μας (βλέπε Παναθηναϊκό)
07) Για να συνεχίσουμε να κατακτούμε αήττητα Πρωταθλήματα
08) Για να συνεχίσουμε να κατακτούμε αήττητα Κύπελλα
09) Για να συνεχίσουμε να κατακτούμε αήττητα Νταμπλ
10) Για να διευρύνουμε την τροπαιοθήκη μας με κύπελλα διεθνών διοργανώσεων (έχουμε 18 διεθνείς τίτλους σε 8 διαφορετικά αθλήματα!)
11) Για να συνεχίσουμε να βλέπουμε τα τμήματά μας να σπάνε το ένα εγχώριο ρεκόρ μετά το άλλο
12) Για να συνεχίσουμε να έχουμε τμήματα με παγκόσμια ρεκόρ (Μπάσκετ γυναικών: Περισσότερες σερί νίκες / Κολύμβηση: 50 σερί χρονιές με κατάκτηση έστω ενός ομαδικού τίτλου)
13) Για να συνεχίσουμε να είμαστε ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΟΛΥΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
14) Για να συνεχίσουμε να παίρνουμε σερί πρωταθλήματα και σε άλλα αθλήματα
15) Για να συνεχίσουμε να έχουμε αθλητές που κατακτούν δεκάδες χρυσά μετάλλια σε εν Ελλάδι διοργανώσεις
16) Για να συνεχίσουμε να έχουμε αθλητές που κατακτούν δεκάδες χρυσά μετάλλια σε διεθνείς διοργανώσεις
17) Για να συνεχίσουμε να ενισχύουμε τα τμήματά μας με σπουδαίους αθλητές και αθλήτριες
18) Για να συνεχίσουμε να είμαστε ο κανονικός "Πρωταθλητής σ'όλα τα σπορ", με πράξεις, κι όχι στα λόγια
19) Για να δείξουμε την απεριόριστη εμπιστοσύνη μας στον Μαρινάκη και τον Κουντούρη, που μας έχουν προσφέρει τόσες χαρές
20) Γιατι αγαπάμε το σύλλογο και το τιμημένο έμβλημα της φανέλας μας
21) Γιατί τα 10 ευρώ για τα οποία συζητάμε είναι λιγότερο από ένα ευρώ το μήνα
22) Γιατί τα 10 ευρώ για τα οποία συζητάμε είναι λιγότερα από τρία πακέτα τσιγάρα τον χρόνο
23) Γιατί τα 10 ευρώ για τα οποία συζητάμε είναι λιγότερα από τρεις καφέδες τον χρόνο
24) Γιατί τα 10 ευρώ για τα οποία συζητάμε είναι ΕΝΑ ΓΕΛΟΙΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ
25) Για να συνεχίζουμε να κάνουμε πλάκα στους αλλόθρησκους στις δουλειές μας, στις καφετέριες και γενικά όπου τους βρίσκουμε 
26) Για να χρειαστούμε όχι δεύτερο, αλλά και ... τρίτο μουσείο τεράστιων διαστάσεων για να χωράνε οι κούπες μας.
27) Για να δώσουμε την ευκαιρία στον Κουντούρη και όσους τρέχουν τον Ερασιτέχνη να φτιάξουν κι άλλα τμήματα που να πρωταγωνιστούν
28) Για να μη χρειάζονται τονωτικές ενέσεις από επιφανείς Ολυμπιακούς προκειμένου να διατηρούμαστε ψηλα (Πχ Μαρινάκης)
29) Για να συνεχίσει ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός να είναι αυτόνομος χωρίς χρέη σε κανέναν
30) ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΕΜΠΡΑΚΤΑ, ΜΕ ΕΝΑ ΔΕΚΑΡΙΚΟ, ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ!!!! 
 
ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ, ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΦΙΛΑΘΛΟΥ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ! ΑΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΛΑΚΑ ΜΕ 70 ΚΑΙ 80.000 ΚΑΡΤΕΣ, ΟΠΩΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 2 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ, ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΑΝ ΥΠΗΡΧΑΝ 100.000 ΚΑΡΤΕΣ ΜΕΛΟΥΣ ΚΑΙ 100.000 ΚΑΡΤΕΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ! ΜΟΝΙΜΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΕΝΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΣΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 4 ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ!! ΝΙΩΣΤΕ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΡΤΕΣ ΓΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ!!! Το "πού ξέρω γω πού πηγαίνουν τα λεφτά" έχει πεθάνει. τα λεφτά σου πηγαίνουν σε εκεινουν που τα τελευταία 10 χρόνια σου έχουν προσφέρει ΠΑΝΩ ΑΠΟ 350 ΤΙΤΛΟΥΣ (!!) κι αν δεν το βλέπεις απλά είσαι ηλίθιος που ψάχνει να βρει φτηνές δικαιολογίες...
 

ΤΑ "7" ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ
 
ΥΓ1: Στο παρόν άρθρο έγινε αναφορά κυρίως στην Κάρτα Φιλάθλου. Εννοείται πως και η Κάρτα Μέλους είναι εξίσου σημαντική, καθώς, εκτός από το προφανές, δηλαδή την οικονομική ενίσχυση του Ερασιτέχνη μας, δίνει τη δυνατότητα στον κάτοχό της να παρακολουθήσει εκατοντάδες αγώνες τον χρόνο, ελληνικούς και ευρωπαϊκούς.
ΥΓ2: Δε μπορώ να ακούω χαζομάρες ότι η ηλεκτρονική διαδικασία για την απόκτηση της Κάρτας Φιλάθλου είναι κουραστική. Αποτελεί διαδικασία το πολύ δύο λεπτών. Όποιος θέλει μπορεί να δει και αναλυτικό βίντεο του Ερασιτέχνη μας πατώντας ΕΔΩ: https://www.gavros.gr/article/spor/261608-h-diadikasia-ekdoshs-ths-kartas-filathloy-vids
ΥΓ3: Ευχαριστώ από καρδιάς τους κατόχους των 23.461 καρτών μέλους και τους κατόχους των 53.835 καρτών φιλάθλου για τη στήριξή τους. Αυτά τα νούμερα σημαίνουν αυτόματα 1.173.050 + 538.360 = 1.711.410 ευρώ στα ταμεία του Ερασιτέχνη μας. Μπορούμε και καλύτερα φυσικά, και αυτός είναι ο στόχος μας.
ΥΓ4: Πολλοί που με ξέρουν με ρωτάνε: "Ρε Μακ, γιατί δε φτιάχνουμε κι άλλα τμήματα να κερδίζουμε περισσότερους τίτλους το χρόνο"?. Η απάντηση είναι πολύ απλή. Εμείς δε φτιάχνουμε τμήματα για να λέμε ότι έχουμε τα περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα στην Ελλάδα (παρ'όλα αυτά συντηρούμε αυτήν την στιγμή 23 τμήματα, λίγα δεν τα λες). Αν δε στηρίζουμε οικονομικά όπως πρέπει τα υπάρχοντα τμήματα ώστε να συνεχίζουν να πρωταγωνιστούν εντός κι εκτός συνόρων, ποιο το νόημα να φτιάξουμε ακόμα περισσότερα έχοντας λιγότερες πιθανότητες διάκρισης? ΑΝ ΑΝΕΒΟΥΝ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΣΕ ΚΑΡΤΕΣ, πιστέψτε με ότι μόνο κερδισμένοι θα βγούμε. Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΣ ΞΕΡΕΙ!
ΥΓ5: Στηρίζουμε τις ομάδες μας σε όλα τα γήπεδα! Πηγαίνουμε όπου μπορούμε και βοηθάμε με τη φωνή μας! Δε φαντάζεστε τι δύναμη παίρνουν παίκτες σε λιγότερο δημοφιλή αθλήματα όταν βλέπουν κόσμο να τους στηρίζει και να τους εμψυχώνει. Μ'αυτόν τον τρόπο "δένονται" με τον σύλλογο και είναι περισσότερο πιθανό να παραμείνουν στην ομάδα και την επόμενη σεζόν, ακόμα κι αν βρουν καλύτερα χρήματα αλλού.
ΥΓ6: Στα 100ά γενέθλια του συλλόγου έχει προγραμματιστεί μια τεράστια έκπληξη. Βέβαια μπορεί να έχουμε και νωρίτερα κάποιο...ορεκτικό. Υπομονή μάγκες.
ΥΓ7: Καλότυχο και ερυθρόλευκο να είναι και το 2020 που έρχεται, με υγεία πάνω απ'όλα σε όλους και φυσικά με όσες περισσότερες επιτυχίες γίνεται για τον Ολυμπιακό μας.
 
MakTheBet
Κάτοχος κάρτας Φιλάθλου ΑΜΦ: F7214152