1000 ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΝΙΚΕΣ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!



Καλησπέρα σε όλους τους σύγγαυρους...
 
Ο Ολυμπιακός μας είναι μια τεράστια ομάδα σε όλα τα επίπεδα με πλούσια ιστορία εντός κι εκτός γηπέδων και πρέπει να νοιωθουμε όλοι υπερήφανοι που είμαστε οπαδοί του. Σε λίγες ώρες το 2019 μας αποχαιρετάει και ευχόμαστε όλοι μας το 2020 να αποτελέσει -άλλη μια- επιτυχημένη χρονιά για τον Θρύλο μας.
 
Ένα ακόμα γεγονός που καθιστά το απερχόμενο 2019 έτος "σταθμό" για την ιστορία του συλλόγου μας, είναι το ότι καταφέραμε στον τελευταίο του μήνα να γράψουμε άλλη μια χρυσή σελίδα, καθώς γίναμε ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που κατάφερε να φτάσει το απίστευτο νούμερο των 1000 (!!!) ευρωπαϊκών νικών σε όλα τα ομαδικά μας αθλήματα. 
 
Ναι μάγκες μου, καλά διαβάσατε. Στις 11 Δεκεμβρίου ο ποδοσφαιρικός Ολυμπιακός κέρδισε με 1-0 τα αδέρφια μας, τον Ερυθρό Αστέρα και κατάφερε με τη νίκη αυτή να προκριθεί στις 32 καλύτερες ομάδες του UEFA Europa League. Ωστόσο, χάρη στη νίκη αυτή, αυτό που κατάφερε παράλληλα ήταν να ανεβάσει το νούμερο των συνολικών ευρωπαϊκών νικών της ομάδας μας σε όλα τα αθλήματα στις ΧΙΛΙΕΣ. Απίστευτο νούμερο, αδιανόητο... Όνειρο θερινής νυκτός για άλλες ομάδες. 
 
Πάμε να δούμε όμως αναλυτικά το σύνολο των ευρωπαϊκών νικών για κάθε τμήμα του Ολυμπιακού ξεχωριστά:
 
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΝΔΡΩΝ: 117
ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ: 409
ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: 16
ΒΟΛΕΪ ΑΝΔΡΩΝ: 172
ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: 40
ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ: 152
ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: 90
ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΑΝΔΡΩΝ: 4
 
Πριν καν συμπληρώσει λοιπόν τα 95 χρόνια ύπαρξής του, η τεράστια αυτή ομάδα μας, ο Ολυμπιακός, κατάφερε να φτάσει το απίστευτο νούμερο των 1000 ευρωπαϊκών νικών, αν και θα ήταν πιο σωστό να ξεκινήσει το μέτρημα από το 1959, όταν και πρωτοέδωσε η ομάδα μας αγώνες εκτός Ελλάδος. Επομένως, μπορούμε να πούμε πως ο Ολυμπιακός σημείωσε 1000 ευρωπαϊκές νίκες τα τελευταία 60 χρόνια, ήτοι σχεδόν 17 νίκες τον χρόνο. Το κοντερ εννοείται πως συνεχίζει να γράφει και ένας Θεός ξέρει πότε θα το πλησιάσει άλλη ελληνική ομάδα.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ

*Αρκετές ευρωπαϊκές νίκες έχει κατακτήσει και το τμήμα του πινγκ πονγκ σε άνδρες γυναίκες όταν έπαιζε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όμως η αναφορά είναι για ομαδικά αθλήματα ενώ δεν υπάρχουν και αναλυτικά αρχεία ώστε να έχουμε πλήρως ξεκάθαρη εικόνα.
**Ευρωπαϊκές παρουσίες με νίκες και διακρίσεις είχαν επίσης διαχρονικά και τα τμήματα πάλης (τμήμα στο οποίο έχουμε κατακτήσει ένα διεθνές τίτλο) και κολύμβησης (τμήμα στο οποίο έχουμε κατακτήσει τρεις διεθνείς τίτλους, έστω και σε επίπεδο υποδομών).

 
ΤΑ "7" ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ
 
ΥΓ1: Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός ανακοίνωσε πως, από εδώ και πέρα και μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2019-2020, η Κάρτα Μέλους θα κοστίζει από 50, μόλις 25 ευρώ. Όσοι δεν έχετε βγάλει ακόμα κάρτα φέτος, κάντε το, για να συνεχίσουμε να βλέπουμε τέτοια ρεκόρ, για να συνεχίσει να διατηρείται η σημαία του Θρύλου μας ψηλά, εντός κι εκτός συνόρων.
ΥΓ2: Να είστε υπερήφανοι που είστε οπαδοί του Ολυμπιακού, του μεγαλύτερου πολυαθλητικού συλλόγου της Ελλάδας και του κόσμου.
ΥΓ3: Προετοιμάζω σπέσιαλ ... "ευρωπαϊκό" άρθρο - αφιέρωμα με πολλούς ... αποδέκτες!
ΥΓ4: Βλέπω την τελευταία εβδομάδα πουλήθηκαν αρκετές ακόμα κάρτες φιλάθλου και μέλους και είμαι πολύ χαρού μενος γι'αυτό. Ποτέ δεν είναι αργά μάγκες μου.
ΥΓ5: Το δάχτυλο μπήκε στην περόνη...
ΥΓ6: Θρύλε μου, κάνε το 2/2 με δαύτους το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, έτσι για να μπει καλά η χρονιά...
ΥΓ7: Καλή και ευτυχισμένη χρονιά σε όλους εύχομαι, με υγεία πάνω απ'όλα.
 
MakTheBet