ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΠΑΟΚ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΟ 1932



Καλησπέρα σε όλους...
 
Με αφορμή τον υποβιβασμό των ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Ξάνθης που εισηγήθηκε η ΕΕΑ ως τιμωρία για τη γνωστή περίπτωση πολυιδιοκτησίας και το παράλληλο σκάνδαλο διάσωσής τους με κυβερνητική παρέμβαση (είναι που "η κακιά Αθήνα κυνηγάει τον ΠΑΟΚ αφού για") ο MakTheBet ανοίγει το χρονοντούλαπο του αθλητικού παρελθόντος της Ελλάδας και φέρνει στο φως μια παλαιότερη περίπτωση υποβιβασμού του ποδοσφαιρικού τμήματος του ΠΑΟΚ, η οποία -ίσως και επί σκοπού- έχει χωθεί στα πιο βαθιά συρτάρια της ιστορίας με αποτέλεσμα πολλοί να μη γνωρίζουν και να μην έχουν ακούσει ποτέ. 
 
Ταξιδεύουμε πίσω στο χρόνο και φτάνουμε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της αγωνιστικής περιόδου 1931-32. Στην τελική φάση του εν λόγω Πρωταθλήματος συμμετέχουν (αλφαβητικά) οι παρακάτω οκτώ (8) ομάδες: ΑΕΚ, Απόλλων Αθηνών, Άρης, Εθνικός Πειραιώς, Ηρακλής, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ. Η τελική κατάταξη βρήκε Πρωταθλητή τον Άρη Θεσσαλονίκης, ο οποίος πανηγύρισε το 2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της ιστορίας του. Χαρακτηριστικό της κυριαρχίας του εκείνη την περίοδο αποτελεί το γεγονός ότι φιλοδώρησε από 7 γκολ τον Παναθηναϊκό και τον Ηρακλή, ενώ 6 τέρματα πέτυχε απέναντι στον Απόλλωνα. Ας δούμε τα αποτελέσματα εκείνου του πρωταθλήματος (με αστερίσκο το 2-0 του Ηρακλή στα χαρτιά έναντι του ΠΑΟΚ, θα το αναλύσουμε στη συνέχεια).

 
Ας αφήσουμε όμως τα του Άρη και ας εμμείνουμε στο θέμα μας. Σύμφωνα με τον αθλητικό κανονισμό εκείνης της εποχής, από τις ομάδες οι οποίες συμμετείχαν στο Πανελλήνιο Εθνικό Πρωτάθλημα, όποια τερμάτιζε σε χαμηλότερη θέση από τις υπόλοιπες της ίδιας Ένωσης, έπρεπε να δώσει διπλό αγώνα διαβάθμισης με την νικήτρια του αντίστοιχου τοπικού πρωταθλήματος, έτσι ώστε να κριθεί ποια ομάδα θα πάρει μέρος στο επόμενο Πανελλήνιο Εθνικό Πρωτάθλημα (στην προκειμένη περίπτωση της σεζόν 1932-33) και ποια θα συμμετείχε στο αντίστοιχο τοπικό Πρωτάθλημα. Σύμφωνα με την τελική βαθμολογία, οι ομάδες αυτές ήταν: η ΑΕΚ από τις ομάδες της ΕΠΣ Αθήνας, ο Ολυμπιακός από τις ομάδες της ΕΠΣ Πειραιά και ο ΠΑΟΚ από τις ομάδες της ΕΠΣ Μακεδονίας. Ο Ολυμπιακός επικράτησε σε διπλούς αγώνες της Άμυνας Πειραιώς (6-1 και 2-0 σκορ) και η ΑΕΚ του Π.Σ.Γουδί (2-2 και 3-1 σκορ) εξασφαλίζοντας έτσι την παραμονή τους και αποφεύγοντας τον υποβιβασμό στο τοπικό Πρωτάθλημα. Υποβιβασμός τον οποίο δεν απέφυγε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος έπεσε κατηγορία και δηλώθηκε στο Α' τοπικό Πρωτάθλημα της ΕΠΣΜ.  Πώς φτάσαμε όμως μέχρι εκείνο το σημείο? Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή...
 
Το ημερολόγιο γράφει 5 Ιουνίου 1932. Στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος, εκκρεμεί ο αγώνας ΠΑΟΚ - Ηρακλής, ο οποίος -βάσει βαθμολογίας- κρίνει ποια από τις δύο ομάδες θα κληθεί να δώσει αγώνες διαβάθμισης ώστε να αποφύγει τον υποβιβασμό στο τοπικό Πρωτάθλημα. Ο αγώνας λήγει με 3-2 υπέρ του ΠΑΟΚ, ο οποίος σκαρφαλώνει -προσωρινά- στην 4η θέση της βαθμολογίας με τον Ηρακλή να οδηγείται στην προτελευταία θέση. Με μια σημαντική παράμετρο: στο παιχνίδι έχουν γίνει όργια,  παίκτες διαπληκτίζονται μεταξύ τους, έχουν εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο παράγοντες και θεατές, αστυνομικοί μπούκαραν για να επιβάλλουν την τάξη, κοινώς ένας χαμός. Και μετά από όλα αυτά, ο διαιτητής έδωσε .... 1 (ΟΛΟΓΡΑΦΩΣ "ΕΝΑ" !!!) λεπτό καθυστερήσεων. Αυτός ήταν και ο λόγος για τον Ηρακλή να υποβάλλει ένσταση κατά της επικύρωσης του τελικού σκορ. Ας δούμε τι έγραψε ο Αθλητικός Τύπος της εποχής για το παιχνίδι:
 
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "Μακεδονία", 23 Ιουλίου 1932
 

 

Η ένσταση του Ηρακλή στηρίχθηκε κυρίως στην εισβολή οπαδών, αθλητικών παραγόντων αλλά και αστυνομικής δύναμης μέσα στο γήπεδο, σε συνδυασμό με το ότι μετά από όλα αυτά, ο διαιτητής έδειξε μόνο ένα λεπτό καθυστερήσεων. Φυσικά, όπως ήταν επόμενο, η ένσταση του Ηρακλή έγινε δεκτή και η Ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι ο αγώνας μεταξύ Ηρακλή και ΠΑΟΚ σχετικά με το ποιος θα δώσει αγώνες διαβάθμισης για να αποφύγει τον υποβιβασμό θα επαναληφθεί, ακυρώνοντας έτσι τη νίκη με 3-2 του ΠΑΟΚ.
 
Πάμε να δούμε τώρα ποια ήταν η αντίδραση από πλευράς νομικής εκπροσώπησης του ΠΑΟΚ στην εν λόγω απόφαση της Ομοσπονδίας.
 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "Μακεδονία", 26 Ιουλίου 1932

 

Ο ΠΑΟΚ ισχυρίστηκε λοιπόν ότι ο διαπληκτισμός παικτών, η εισβολή οπαδών - αθλητικών παραγόντων αλλά και αστυνομικής δύναμης μέσα στο γήπεδο δε διήρκεσε πάνω από 60 δευτερόλεπτα (!) και ότι ο διαιτητής καλά έκανε και κράτησε μόνο ένα λεπτό καθυστερήσεων (!!). Μάλιστα, απειλεί πως, ως αντίδραση, προτιμάει να εγκαταλείψει την εθνική κατηγορία (άρα να υποβιβαστεί στο τοπικό Πρωτάθλημα) παρά να δεχθεί την εν λόγω απόφαση, αναφέροντας μάλιστα πως δεν είναι διατεθειμένοι να κατεβούν στον επαναληπτικό αγώνα που θα όριζε η Ομοσπονδία με αντίπαλο τον Ηρακλή. Οι εβδομάδες περνάνε, και φτάνουμε αισίως στο μήνα Σεπτέμβριο του έτους 1932. 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "Μακεδονία", 8 Σεπτεμβρίου 1932

 
Η Ομοσπονδία ανακοίνωσε, ως μέση λύση, ο επαναληπτικός αγώνας μεταξύ Ηρακλή και ΠΑΟΚ να πραγματοποιηθεί στις 9 Σεπτεμβρίου σε ουδέτερο γήπεδο, αυτό της ΑΕΚ. Η ομάδα του Ηρακλή ταξίδεψε κανονικά ώστε να παίξει τον αγώνα, ωστόσο ο ΠΑΟΚ παρέμεινε στη Θεσσαλονίκη, εμμένοντας στην αρχική του απόφαση.
 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "Αθλητικά Χρονικά", 10 Σεπτεμβρίου 1932

 
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "Αθλητικά Χρονικά", 14 Σεπτεμβρίου 1932

 
Ο ΠΑΟΚ δεν κατέβηκε να παίξε τελικά τον επαναληπτικό αγώνα με τον Ηρακλή και η Επιτροπή Διαβαθμίσεων της ΕΠΟ κατεκύρωσε τον αγώνα στα χαρτιά υπέρ του "Γηραιού" με 2-0 σκορ. Με αυτήν την ήττα, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε προτελευταίος στην τελική βαθμολογία, και ως τελευταίος από τις ομάδες της ΕΠΣ Μακεδονίας, κλήθηκε να δώσει αγώνες διαβάθμισης με τον νικητή του πρωταθλήματος της ΕΠΣΜ εκείνης της περιόδου, Μέγα Αλέξανδρο. Ο πρώτος αγώνας είχε προγραμματιστεί για τις 18 Σεπτεμβρίου και η ρεβάνς στις 22 Σεπτεμβρίου, ωστόσο ακομα δεν είχε ξεκαθαριστεί αν θα κατέβαινε να αγωνιστεί ο ΠΑΟΚ.
 
 
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "Αθλητικά Χρονικά", 19 Σεπτεμβρίου 1932

 
Ο ΠΑΟΚ τελικά δεν παρουσιάσθηκε στο γήπεδο (το πρωί της ημέρας του αγώνα έπαιξε ... φιλικό με τον Θερμαϊκό) με αποτέλεσμα ο Μέγας Αλέξανδρος να πάρει τη νίκη στα χαρτιά, ενώ ταυτόχρονα, ο "Δικέφαλος του Βορρά" είχε προαποφασίσει να μην κατέβει ούτε στο δεύτερο παιχνίδι, υπογράφοντας ουσιαστικά τον υποβιβασμό του.
 
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "Αθλητικά Χρονικά", 23 Σεπτεμβρίου 1932

 
Πράγματι, ο ΠΑΟΚ δεν κατήλθε ούτε στον δεύτερο αγώνα με αντίπαλο τον Μέγα Αλέξανδρο, ο οποίος πλέον προβιβάστηκε και επίσημα στην πρώτη τη τάξει εθνική κατηγορία, με τον ΠΑΟΚ να υποβιβάζεται στο τοπικό Πρωτάθλημα της Α' Κατηγορίας της ΕΠΣΜ. 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "Αθλητικά Χρονικά", 30 Σεπτεμβρίου 1932

 
Το πρωτάθλημα του 1932 έχει πλέον τελειώσει. Ο καιρός έχει περάσει και ο ΠΑΟΚ έχει υποβιβαστεί στο τοπικό Πρωτάθλημα της Α'ΕΠΣΜ, στα μητρώα του οποίου έχει εγγραφεί με πάσα επισημότητα. Το πρωτάθλημα της σεζόν 1932-33 είναι στα ξεκινήματά του και περί τα μέσα Φεβρουαρίου του 1933 έχουμε την είδηση:
 
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "Αθλητικός Τύπος", 17 Φεβρουαρίου 1933

 
Ο ΠΑΟΚ, απ'ότι διαβάζουμε στο απόκομμα της εφημερίδας, αιτείται στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να συμμετέχει απευθείας στην τελική φάση του Εθνικού Πρωταθλήματος, αποφεύγοντας τους αγώνες στην Α'ΕΠΣΜ, ωστόσο το αίτημά του απορρίπτεται. 
 
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "Αθλητική Φωνή", 17 Φεβρουαρίου 1933

 
Η ΕΠΟ, θέλωντας να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ να ξανανέβει γρήγορα στο Εθνικό Πρωτάθλημα αποφασίζει (!) να μην δώσει ο ΠΑΟΚ κανένα αγώνα στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος της Α'ΕΠΣΜ (!!), παρά μονο με τον Πρωταθλητή αυτού, όπου ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει αντίστοιχα την τελευταία ομάδα της ΕΠΣ Μακεδονίας της τελικής βαθμολογίας του Εθνικού Πρωταθλήματος, για τους αγώνες διαβάθμισης. 
 
Τελικώς οι αγώνες διαβάθμισης δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ, γιατί άλλαξε η νομοθεσία. Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα 1933-34 διεξήχθη σε δύο ομίλους: Βόρειο με τέσσερις ομάδες της Ε.Π.Σ. Μακεδονίας και Νότιο με έξι ομάδες, τέσσερις από την ΕΠΣ Αθήνας και δύο από την ΕΠΣ Πειραιά. Οι νικητές των δύο ομίλων αγωνίστηκαν σε διπλό τελικό. Η εθνική κατηγορία, στην οποία όσοι σύλλογοι μετείχαν δεν λάβαιναν μέρος στα τοπικά πρωταθλήματα, καταργήθηκε. Έτσι οι σύλλογοι αγωνίσθηκαν πρώτα στο τοπικό πρωτάθλημα και στη συνέχεια στο πανελλήνιο. Ουσιαστικά η ρύθμιση αυτή έγινε για να ευνοηθεί ο Παναθηναϊκός, ο οποίος είχε υποβιβαστεί την προηγούμενη χρονιά, αφού είχε αρνηθεί να δώσει αγώνες διαβάθμισης, αλλά αυτό θα το αναλύσουμε μελλοντικά σε άλλο άρθρο...
 

ΑΝΤΙ ΕΠΙΛΟΓΟΥ
 
Το 1932 λοιπόν, ο ΠΑΟΚ υποβιβάστηκε και εγγράφη στα μητρώα του τοπικού Πρωταθλήματος της Α'ΕΠΣΜ, στο οποίο παρέμεινε για ένα χρόνο, κάτι που αποτελεί την πιο μαύρη κηλίδα της ιστορίας του. Θεωρητικά, αν επικρατούσε η νομιμότητα, θα έπρεπε φέτος να υποβιβαστεί για δεύτερη φορά, αλλά ας όψεται "η κακιά Αθήνα" που -για άλλη μια φορά- κάνει τα πάντα για να τον διατηρήσει στην Σούπερλιγκ. 

ΤΑ "7" ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ

ΥΓ1: Αυτό είναι το πρώτο άρθρο περί ΠΑΟΚ και υποβιβασμών. Θα επανέλθω σύντομα με νέες ... ιστορίες.
ΥΓ2: Μην ξαναακούσω από κανέναν ΠΑΟΚτση ότι "η κακιά Αθήνα κυνηγάει τον ΠΑΟΚ"...
ΥΓ3: Αν στη θέση του ΠΑΟΚ ήταν ο Ολυμπιακός, τι θα ακούγαμε και τι θα διαβάζαμε άραγε?
ΥΓ4: Τελικά η επίσκεψη στην Ξάνθη, μάλλον είχε αποτέλεσμα έτσι?
ΥΓ5: Υπομονή και έχει ο καιρός γυρίσματα. Ο καθένας θα πάρει αυτό που του αξίζει...
ΥΓ6: Στα αγωνιστικά, σε λίγο καιρό μπαίνουμε σε τροχιά κατάκτησης τίτλων. Τα ... γνωστά δηλαδή.
ΥΓ7: Καλή συνέχεια σε όλους, με υγεία πάνω απ'όλα...

 
MakTheBet

Σχόλια

Εικόνα Christos7

Χαίρομαι παιδιά που αρχίσατε να γράφετε πάλι. Συχνά πυκνά μπαίνω να δω κάποιο νέο αλλά τόσο καιρό γίνεται χαλασμός και δεν γραφόταν τίποτα και ανησύχησα μήπως τα παρατήσατε.

Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που μπορούμε να πούμε για την υπόθεση με τον ΠΑΟΚ και έχει πάρει φωτιά το διαδίκτυο της τελευταίες μέρες. Νομίζω όλος ο κόσμος, ακόμη και οι ΠΑΟΚτζήδες, γνωρίζουν πως έχει γίνει η λαδιά, άσχετα με το τι λένε δημόσια. ΟΚ τρέλα πουλάνε φυσικά οι ΠΑΟΚτσήδες αλλά αυτό κάνανε ΠΑΝΤΑ, δε θα άλλαζαν τακτική σε κάτι που αφορά τον πιθανό υποβιβασμό τους...

Εγώ θέλω να σταθώ στην τροπολογία-έκτρωμα που πέρασε ο Αυγενάκης σήμερα. Το έχετε καταλάβει πως αυτή η τροπολογία είναι υπερβολικά πιθανό να φέρει ΓΚΡΕΞΙΤ; Γιατί λοιπόν να κάνει κάτι τέτοιο; Γιατί να θέλει ΓΚΡΕΞΙΤ η Νέα Δημοκρατία;

Να σας πω εγώ τι πιστεύω. Για να βρει πρόφαση να πάει σε πρόωρες εκλογές και να κάψει την απλή αναλογική. Θα μας πετάξει έξω η ΟΥΕΦΑ με υπεύθυνη τη κυβέρνηση και τη τροπολογία της, θα βγουν οι οπαδοί όλων των ομάδων στους δρόμους, θα υπάρξουν αντιδράσεις και από κάποιους βουλευτές (πχ Σαμαρά), και ο Κούλης θα βρει τη πρόφαση που χρειάζεται για να πάει σε πρόωρες εκλογές που ακούμε εδώ και μήνες πως επιθυμεί.

Εικόνα MakTheBet

Άρθρα θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν, με ποικίλο περιεχόμενο. Είναι πολλοί οι λόγοι της...αδρανοποίησης. Τέλος πάντων, όσον αφορά τα του ΠΑΟΚ-Ξανθης, έχει πολύ ψωμί ακόμα η υπόθεση...

Εικόνα ThomasK

Συγχαρητήρια και πάλι, MakTheBet!

Τελευταία μόνο εσύ κρατάς ζωντανό αυτόν
τον σπουδαίο γαυρότοπο. Με τα τόσο έγκυρα,
έγκριτα, σημαντικά και αξιόλογα άρθρα/κείμενα/
δημοσιεύματα.

Μακάρι να αρθούν τάχιστα οι λόγοι...αδρανοποίησης
και να γίνει μια επανεκκίνηση μ' όλα τα παλαιά μέλη,
βασικούς συντελεστές/team και σχολιαστές.

Αυτή η γαυροφωλιά, που συν τοις άλλοις παράγει
πρωτότυπο υλικό, είναι ιδιαίτερη, μοναδική στον
κυβερνοχώρο και γενικά στο διαδίκτυο.
Και μακάρι ν' αναβαθμιστεί. Με νέα μέλη, πάμπολλα
ει δυνατόν, από την πολύ μεγάλη -και διάσπαρτη-
γαυροοικογένεια.

'Αλλη η σημασία αυτής και άλλη ενός group στο fb
λ.χ., χωρίς η μία ν' αναιρεί την άλλη.

Εικόνα redterror

ΚΑΤΑΝΤΑΜΕ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΙΩΝΙΚΟΣ ΜΑΣ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙ Ο ΜΠΑΟΚ.ΝΑ ΤΟ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΕΤΣΙ

Εικόνα MakTheBet

Αδερφέ αν είσαι ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και νοιώθεις ότι καταντάς .... Ιωνικός, κάπου υπάρχει πρόβλημα. Τί ακριβώς να κοιτάξουμε? Η ομάδα μας ανέδειξε με επίσημα έγγραφα το μεγαλύτερο σκάνδαλο του ελληνικού ποδοσφαίρου μετά τις περιπτώσεις της "υπόθεσης των λουλουδιών" του 1975, όπου ο Ολυμπιακός έσωσε τον Παναθηναϊκό από τον υποβιβασμό αλλά και του σκανδάλου δωροδοκίας παικτών από πλευράς ΑΕΚ το 1985, που αντί για υποβιβασμό φάγανε ... -4 βαθμούς από ... το επόμενο Πρωτάθλημα! Η πολιτεία πού ήταν? Κρατικός μηχανισμός υπάρχει? Αν δεν έβγαζε στην επιφάνεια το θέμα ο Ολυμπιακός θα το μαθαίναμε ποτέ? Πώς χαρακτηρίζεται ένα πρωτάθλημα στο οποίο συμμετέχουν επίσημα παραρτήματα? Επίσημα έτσι? Με έγγραφα, με αποδείξεις, με εισηγήσεις της ΕΕΑ που επείσθησαν κατά πλειοψηφία σχετικά με τις παραβάσεις. Όχι με καφενειακές κουβέντες και θεωρίες.

Εικόνα redterror

Ευχαριστώ φίλε που μου απάντησες και μου δίνεις και την ευκαιρία να σου απαντήσω κι εγώ.Πιστεύεις οτι η αντίδραση της ομάδας και ιδιαίτερα του προέδρου ήταν αυτή που έπρεπε?Πρίν λίγες μέρες είπαμε οτι δεν κατεβαίνουμε να παίξουμε αν συνεχιστεί αυτο με τη σφυρίχτρα τώρα τι?Θεωρείς οτι ένα πέναλντι και το αδίκημα της πολυιδιοκτησίας έχουν την ίδια βαρύτητα?Μας μαγείρεψε σε ενα βράδυ ο παοκ λες και είμαστε ο Ηρακλής?Αμα χάσεις το πρωτάθλημα θα πείς ενα χαμένο πρωτάθλημα για τον Ολυμπιακό αλλά ο παοκ έπρεπε να υποβιβαστεί και πάμε παρακάτω?πόσα πρωταθλήματα θα είχαμε αν όλα αυτά τα χρόνια είχαμε αυτή τη νοοτροπία?

Εικόνα MakTheBet

Με ό,τι έχει προηγηθεί, με τη θέση που έχει ο Μαρινάκης τώρα, με τις κατηγορίες τις οποίες του απευθύνουν, πες μου αναλυτικά και με ποιο σκεπτικό θα λειτουργούσες εσύ αν ήσουν στη θέση του. Τι θεωρείς εσύ, αναλυτικά και τεκμηριωμένα, ότι ήταν το καλύτερο δυνατό που μπορούσε να κάνει ο Μαρινάκης...

Εικόνα redterror

Νομίζω,όπως έχει γραφτεί κι εδώ οτι οι κατηγορίες που τον βαραίνουν πλέον δεν είναι κάτι σοβαρό.Εάν πίστευα το αντίθετο δεν θα έλεγα τίποτα.Μέχρι την ώρα που έγραψα το πρώτο σχόλιο δεν είχε βγεί ούτε ανακοίνωση απο τον Ολυμπιακό.Δεν νομίζω οτι έχει νόημα να πω τι θα έκανα εγώ γιατί είμαι έξω απο το χορό.Γενικά να μιλήσω,θα ήμουνα πιο επιθετικός και θα έκανα και μια δήλωση προσωπική σαν Μαρινάκης,αυτά πιστεύω εγώ που ξαναλέω είμαι έξω απο το χορό.Τις τελευταίες ημέρες βιάζεται η λογική,κι αυτό με θίγει σαν οπαδό και σαν προσωπικότητα.Τέλος αυτά τα γράφουμε εδώ, ούτε στο fb ούτε στα σαιτ στο πλαίσιο της κριτικής (καλοπροαίρετης πάντα).Τα λέμε στο γήπεδο!!

Εικόνα ThomasK

Τα στοιχεία είναι σαθρά, διάτρητα έως ανυπόστατα, αλλά
σ' αυτή τη μπανανία μας ειδικά για τον Μαρινάκη -και τον
Θρύλο- λυσσομανούν θεοί και δαίμονες για να πληγεί.

Στις αθλιότητες των ΑΡΔ, των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και γενικά του
αντιΟλυμπιακού μετώπου (με την αισχρή και συστηματική
λασπολογία, τις τρισάθλιες σκευωρίες κ.λπ. και με τη
συνέργεια επίορκων υπαλλήλων και λειτουργών) δεν
αντέδρασαν και "Ολυμπιακάρες" της τότε αντιπολίτευσης
και νυν της κυβέρνησης. Μόνη εξαίρεση ο πρώην Βουλευτής
και ανεξάρτητος μετά Στάθης Παναγούλης. Για λόγους
αρχών στο πρόσωπό του και σ' αυτό μιας ευνομούμενης
πολιτείας.

Η ανοιχτή επιστολή του Μαρινάκη/Ολυμπιακού προς
τον ΠΘ κ.λπ., με την κατάθεση της πραξικοπηματικής
τροπολογίας, ήταν καυστικότατη. Μετά την υπερψήφισή
της έριξε τους τόνους για λόγους λίγο πολύ ευνόητους. Όχι,
πάντως, επειδή έχει λερωμένη τη φωλιά του και φοβήθηκε.
Κυρίως για να μην προκαλέσει εκτράχυνση της όλης
έκρυθμης κατάστασης, που μύριζε μπαρούτι κι από την
πλευρά των οπαδών του Ολυμπιακού, οι οποίοι έφτασαν
στα όριά τους.
'Αλλωστε, ο βασικός στόχος, το ξεβράκωμα του
Σαββίδη και του συρφετού του (ΕΠΟ, ΑΡΔ κ.λπ.)
επιτεύχθηκε, ξεβρακώνοντας και τη νυν κυβέρνηση.

Τα τελευταία χρόνια, εκτός από τη γαυροσύνη μας,
πλήττεται επανειλημμένα, αισχρά και βάναυσα η
λογική μας και γενικά η προσωπικότητά μας. Από
τον ένα γελοίο κτλ προσβολέα στον άλλο και η
μπανανία μας καλά κρατεί. Και πειστική εναλλακτική
λύση καμία στον ορίζοντα. 'Ερμαια και παγιδευμένοι
του κάθε φαντασμένου και φανφαρόνου παπατζή.
Και των πονηρών ή αφελών ή βλακών που τους
ακολουθούν.