ΠΕΡΙ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ...



Καλησπέρα σε όλους...
 
Διάβασα με μεγάλο ενδιαφέρον τα όσα είπε ο Μάκης Γκαγκάτσης στην έκτακτη γενική συνέλευση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ξέρετε, εκεί που αποφασίστηκε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τάξης των 10 εκ. ευρώ προκειμένου να μετριαστεί, όσο αυτό είναι δυνατό, η μεγάλη οικονομική χασούρα της τρέχουσας σεζόν. Αντιγράφουμε το κείμενο από την ιστοσελίδα filathlos.gr 
 
Συγκεκριμένα ο Μάκης Γκαγκάτσης είπε:
 
«Ούτε ο ΠΑΟΚ, ούτε ο Σαββίδης έχει αγοράσει κανένα αθλητικό κέντρο. Το τι απόφαση έχει βγάλει μια στημένη επιτροπή δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Το CAS θα δικάσει νωρίτερα από τις 25 Αυγούστου και ελπίζουμε να μπει στην ουσία της υπόθεσης και ότι θα μας δικαιώσει, εφόσον δικάσει κανονικά. Μεσολάβησαν δυο δικαστήρια που ουδέποτε μπήκαν στην ουσία και ο λόγος είναι πως αν έμπαιναν θα διαπίστωναν ότι δεν υπάρχει καμία πολυϊδιοκτησία. Δεν αλλάζω ούτε λέξη από αυτά που είπα για την ΕΕΑ, ότι είναι μια στημένη επιτροπή. Το τι απόφαση έβγαλε μια στημένη επιτροπή είναι τελείως διαφορετικό κομμάτι απ΄ότι ισχύει στην πραγματικότητα. Ελπίζουμε το CAS να μπει στην ουσία της υπόθεσης και να λάμψει η αλήθεια. Ουδέποτε μπήκαν στην ουσία της υπόθεσης!».
 
Σε ερώτηση για το τι άλλαξε στο ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια, τόνισε: «Άλλαξε ότι ήρθαν ξένοι διαιτητές, ότι μπήκε το VAR, πλέον δεν σκεφτόμαστε συνέχεια τι θα κάνει ο διαιτητής. Ο ΠΑΟΚ πήρε ένα πρωτάθλημα, τρία Κύπελλα και του έκλεψαν και το πρωτάθλημα ενώ την περασμένη 20ετία είχε πάρει ένα πρωτάθλημα και το διεκδίκησε το 2010 μετά την ήττα στο Χαριλάου από τον Άρη και το 2002 ξανά. Ο Σαββίδης έχει συμβάλλει πολύ στην εξυγίανση που τόσο λοιδωρήθηκε και τόσο έχει βοηθήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ακόμα και φέτος, πάλι λοιδωρήθηκε. Έγιναν πιο ισορροπημένα όλα την τελευταία τριετία, σίγουρα όχι τέλεια. Μας έκλεψαν ένα πρωτάθλημα… Μην γυρίζουμε όμως πάλι στην ίδια κουβέντα».

Δεν ξέρω αν πιάσατε τη φράση - κλειδί στο κείμενο. Φυσικά αναφέρομαι στο σημείο που ο Μάκης Γκαγκάτσης αναφέρει "...μεσολάβησαν δυο δικαστήρια..."

Συγχωρέστε με, αλλά προσωπικά μπερδεύτηκα... Πριν λίγες ώρες δε διατυμπάνιζε ο κύριος Λευτέρης Δούκας ότι "ο ΠΑΟΚ δεν έχει χάσει κανένα δικαστήριο μέχρι σήμερα, απλούστατα γιατί δεν έχει γίνει κανένα δικαστήριο" ?

Για του λόγου του αληθές, πάμε να δούμε τo εν λόγω σημείο της δήλωσης του κυρίου Δούκα, όπως φαίνεται στην ίδια ιστοσελίδα, το filathlos.gr
 

Για το αν ο ΠΑΟΚ θα κυνηγήσει τον Ολυμπιακό παντού: «Νομίζω ότι στην πράξη αποδεικνύεται αυτό το πράγμα και αν κάνω λάθος μπορεί κάποιος να βρει ένα σημείο που ο ΠΑΟΚ μπορούσε να κυνηγήσει τον Ολυμπιακό. Οι πιο πολλοί νομίζουν ότι κυνήγι σημαίνει εκτόνωση της κοινής γνώμης, Κυνήγι σημαίνει να κυνηγάω εκεί που μπορώ να κερδίσω, να στριμώξω. Θα κυνηγήσω εκεί που κρίνω ότι έχω πιθανότητες και εκεί που βλέπω κάτι ύποπτο όχι για να ευχαριστήσω την κοινή γνώμη. Ο ΠΑΟΚ ακόμα δεν έχει χάσει δικαστήριο από τον Ολυμπιακό, γιατί ακόμα δεν έχει γίνει δικαστήριο. Ίσως αυτό να συνιστά μερική νίκη του Ολυμπιακού, αλλά υπάρχει και το CAS. Ένας πόλεμος απαρτίζεται από πάρα πολλές μάχες. Ότι θα κερδίσεις μια μάχη δεν σημαίνει οτι κέρδισες τον πόλεμο, ενώ αν τη χάσεις δεν σημαίνει ότι έχασες τον πόλεμο. Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που έχει τρία χρόνια να πάρει τίτλο, που έχασε τις εκλογές στην ΕΠΟ. Όταν μπαίνεις σε ένα ρινγκ για να μαλώσεις και θα δόσεις ξύλο και θα φας».
 
Να θυμίσω ότι και οι δύο εργάζονται στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, οπότε θεωρώ ότι, αν μη τι άλλο θα έπρεπε να έχουν κοινή ... γραμμή. Εδώ ο ένας λέει πως δεν έγινε κανένα δικαστήριο και ο άλλος πως έγιναν δύο. Μήπως πρέπει να τα βρουν αρχικά μεταξύ τους και να αποφασίσουν τελικά τι έχει συμβεί? Είναι κρίμα και τον οργανισμό ΠΑΟΚ, αλλά και για τους ίδιους, τέτοιες καταστάσεις, πόσω δε μάλλον και για τον εργοδότη τους που τους πληρώνει. 

MakTheBet