ΕΥΡΩΠΗ, ΠΟΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ... PART 2 - ΤΟ ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ



Καλησπέρα σε όλους...
 
Αφορμή για να ασχοληθώ και να γράψω το παρόν άρθρο ήταν τα γνωστά σχόλια των διάφορων "σαλιγκαριών" ανεξαρτήτως ομάδας οι οποίοι μετά τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού απο τη Γουλβς στη φάση των 16 του Γιουρόπα Λιγκ, ξεσάλωσαν ξεκινώντας πάλι τις γνωστές παραμυθένιες ιστορίες περί "πορειών" και ότι "καθρέφτης της ομάδας είναι η Ευρώπη" κλπ. Εδώ ορισμένοι πήγαν να βαφτίσουν ως ... αποτυχία τον αποκλεισμό μας από τη Γουλβς. Άσχετα αν, με την εικόνα που είδαμε στον πρώτο αγώνα, θεωρώ πως με γεμάτο Καραισκάκη θα έτρωγαν τουλάχιστον 2-3 γκολ, προσωπικά θεωρώ τη Γουλβς πολύ πιο δυνατή ομάδα πχ από την Άρσεναλ που αποκλείσαμε στην προηγούμενη φάση, κάτι το οποίο αποτυπώνεται και στη θέση που τερμάτισε στην βαθμολογική κατάταξη του -ομολογουμένως- καλύτερου, πιο ανταγωνιστικού και πιο δύσκολου πρωταθλήματος του κόσμου. Μιλάμε για την ομάδα που φέτος κέρδισε τη Μάντσεστερ Σίτυ του Γκουαρντιόλα εντός και εκτός έδρας. Για την ομάδα που στη βαθμολογία τερμάτισε αμέσως κάτω από Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτυ, Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. 
 
Αρκετά όμως με τον πρόλογο. Το κύριο θέμα του εν λόγω άρθρου που αποτελεί συνέχεια του προηγούμενου (μπορείτε να διαβάσετε το PART 1 πατωντας ΕΔΩ) έχει να κάνει με την περίφημη παραμύθα των αντιολυμπιακών του τύπου "ο καθρέφτης της ομάδας είναι η Ευρώπη. "Δε γίνεται μια ομάδα να κάνει πορεία στην Ευρώπη και στη χώρα της να μην παίρνει Πρωταθλήματα και Κύπελλα. Αυτό και μόνο σας ξεβρακώνει γαύροι με την παράγκα σας" (εννοώντας πονηρά χρονιές που ο ΠΑΟ ή η ΑΕΚ έκαναν  "πορείες" αλλά στο Πρωτάθλημα έβγαιναν δευτεροτριτοτέταρτοι έτσι ώστε να (αυτο)δικαιολογηθούν, και για να μειώσουν τα Πρωταθλήματα του Ολυμπιακού παρουσιάζοντας τα ως ... "παραγκίσια"). Στο προηγούμενο άρθρο  ως απάντηση φέραμε τρία παραδείγματα με τον Ολυμπιακό να κατακτάει τρεις διεθνείς τίτλους σε δύο διαφορετικά αθλήματα, αλλά στην Ελλάδα να μένει άτιτλος. Σήμερα θα (απο)δείξουμε ότι, διαχρονικά, ΚΑΙ στο ποδόσφαιρο, μια ευρωπαϊκή πορεία ενός συλλόγου δε σημαίνει αυτόματα ότι πηγαίνει και τρένο σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετέχει και φυσικά αυτό δε σημαίνει ότι αν πηγαίνεις καλά στην Ευρώπη και στη χώρα σου δεν παίρνεις τίτλους είναι αποτέλεσμα....παράγκας! Πάμε να δούμε λοιπόν τι έχει συμβεί από την πρώτη χρονιά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών και μέχρι τώρα στο σημερινό Champions League και θα προχωρήσουμε στα απαραίτητα συμπεράσματα. 
 
 
ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΩΝ (1955-1992) 
 
Σεζόν 1955-1956
Στο Κύπελλο Πρωταθλητριών, τελικό έφτασαν η Ρεαλ Μαδρίτης και η Ρενς. (4-3 κ.δ.)
Καμία από τις δύο ομάδες δεν πήρε το Πρωτάθλημα στη χώρα της εκείνη τη χρονιά. Συγκεκριμένα, η Ρεάλ τερμάτισε στην 3η(!) θέση του Πρωταθλήματος Ισπανίας, ενώ η Ρενς στη 10η(!) θέση του Πρωταθλήματος Γαλλίας. 
Συμπληρωματική σημείωση: Καμία από τις δύο ομάδες δεν πήρε το Κύπελλο στη χώρα της εκείνη τη χρονιά καθώς η μεν Ρεάλ αποκλείστηκε στη φάση των ημιτελικών(!) ενώ η Ρενς στη φάση των προημιτελικών(!).
Με λίγα λόγια, δύο ΑΤΙΤΛΕΣ ομάδες (στις αντίστοιχες δύο βασικές εγχώριες διοργανώσεις τους εκείνη τη χρονιά), έφτασαν στον τελικό.
 
Σεζόν 1956-1957
Στο Κύπελλο Πρωταθλητριών, τελικό έφτασαν η Ρεαλ Μαδρίτης και η Φιορεντίνα. (2-0 κ.δ.)
Η Φιορεντίνα ΔΕΝ κατέκτησε το Πρωτάθλημα στη χώρα της εκείνη τη χρονιά. Συγκεκριμένα, τερμάτισε στη 2η θέση.
Συμπληρωματική σημείωση: Η Ρεάλ δεν πήρε το Κύπελλο στη χώρα της εκείνη τη χρονιά καθώς αποκλείστηκε από τη φάση των προημιτελικών(!), ενώ στην Ιταλία δεν έγινε διοργάνωση Κυπέλλου εκείνη τη χρονιά.
 
Σεζόν 1957-1958
Στο Κύπελλο Πρωταθλητριών, τελικό έφτασαν η Ρεαλ Μαδρίτης και η Μίλαν. (2-2 κ.δ. -> 3-2 παρ.)
Η Μίλαν ΔΕΝ κατέκτησε το Πρωτάθλημα στη χώρα της εκείνη τη χρονιά. Συγκεκριμένα, τερμάτισε στην 9η(!) θέση μόλις 4 βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού(!)
Συμπληρωματική σημείωση: Καμία από τις δύο ομάδες δεν πήρε το Κύπελλο στη χώρα της εκείνη τη χρονιά. Συγκεκριμένα, η Ρεάλ ηττήθηκε στον τελικό από την Αθλέτικ Μπιλμπάο ενώ η Μίλαν αποκλείστηκε από τη φάση των προημιτελικών(!).
 
Σεζόν 1958-1959
Στο Κύπελλο Πρωταθλητριών, τελικό έφτασαν η Ρεαλ Μαδρίτης και η Ρενς. (2-0 κ.δ.)
ΚΑΜΙΑ από τις δύο ομάδες δεν πήρε το Πρωτάθλημα στη χώρα της εκείνη τη χρονιά. Συγκεκριμένα, η Ρεάλ τερμάτισε στη 2η θέση του Πρωταθλήματος Ισπανίας ενώ η Ρενς τερμάτισε στην 4η(!) θέση του Πρωταθλήματος Γαλλίας.
Συμπληρωματική σημείωση: Καμία από τις δύο ομάδες δεν πήρε το Κύπελλο στη χώρα της εκείνη τη χρονιά, καθώς και η Ρεάλ αλλά και η Ρενς αποκλείστηκαν -συμπτωματικά- και οι δύο στη φάση των ημιτελικών(!).  
Με λίγα λόγια, δύο ΑΤΙΤΛΕΣ ομάδες (στις αντίστοιχες δύο βασικές εγχώριες διοργανώσεις τους εκείνη τη χρονιά), έφτασαν στον τελικό.
 
Σεζόν 1959-1960
Στο Κύπελλο Πρωταθλητριών, τελικό έφτασαν η Ρεαλ Μαδρίτης και η Άιντραχτ Φρανκφούρτης. (7-3 κ.δ.)
ΚΑΜΙΑ από τις δύο ομάδες δεν πήρε το Πρωτάθλημα στη χώρα της εκείνη τη χρονιά. Συγκεκριμένα, η Ρεάλ τερμάτισε στη 2η θέση ενώ η Άιντραχτ Φρανκφούρτης τερμάτισε στην 3η θέση της Oberliga Sud, γεγονός που της στέρησε τη συμμετοχή από τη τελική φάση του Πρωταθλήματος Γερμανίας με το τότε ισχύον σύστημα της χώρας.
Συμπληρωματική σημείωση: Καμία από τις δύο ομάδες δεν πήρε το Κύπελλο στη χώρα της εκείνη τη χρονιά. Συγκεκριμένα η Ρεάλ ηττήθηκε στον τελικό από την Ατλέτικο Μαδρίτης, ενώ η Άιντραχτ αποκλείστηκε πριν τη φάση των προημιτελικών(!).
Με λίγα λόγια, δύο ΑΤΙΤΛΕΣ ομάδες (στις αντίστοιχες δύο βασικές εγχώριες διοργανώσεις τους εκείνη τη χρονιά), έφτασαν στον τελικό. 
 
Σεζόν 1960-1961
Στο Κύπελλο Πρωταθλητριών, τελικό έφτασαν η Μπενφίκα και η Μπαρτσελόνα. (3-2 κ.δ.)
Η Μπαρτσελόνα ΔΕΝ κατέκτησε το Πρωτάθλημα στη χώρα της εκείνη τη χρονιά. Συγκεκριμένα, τερμάτισε στην 4η(!) θέση.
Συμπληρωματική σημείωση: Καμία από τις δύο ομάδες δεν πήρε το Κύπελλο στη χώρα της εκείνη τη χρονιά. Συγκεκριμένα, η Μπαρτσελόνα αποκλείστηκε από τη φάση των 16(!), ενώ η Μπενφίκα αποκλείστηκε από τη φάση των προημιτελικών(!).
 
Σεζόν 1961-1962
Στο Κύπελλο Πρωταθλητριών, τελικό έφτασαν η Μπενφίκα και η Μπαρτσελόνα. (5-3 κ.δ.)
Η Μπενφίκα ΔΕΝ κατέκτησε το Πρωτάθλημα στη χώρα της εκείνη τη χρονιά. Συγκεκριμένα, τερμάτισε στην 3η(!) θέση.
 
Σεζόν 1962-1963
Στο Κύπελλο Πρωταθλητριών, τελικό έφτασαν η Μίλαν και η Μπενφίκα. (2-1 κ.δ.)
Η Μίλαν ΔΕΝ κατέκτησε το Πρωτάθλημα στη χώρα της εκείνη τη χρονιά. Συγκεκριμένα, τερμάτισε στην 3η(!) θέση.
Συμπληρωματική σημείωση: Καμία από τις δύο ομάδες δεν πήρε το Κύπελλο στη χώρα της εκείνη τη χρονιά. Συγκεκριμένα, η Μίλαν αποκλείστηκε από τη φάση των 16(!), ενώ η Μπενφίκα αποκλείστηκε από τη φάση των ημιτελικών(!).
 
Σεζόν 1963-1964
Στο Κύπελλο Πρωταθλητριών, τελικό έφτασαν η Ίντερ και η Ρεάλ Μαδρίτης. (3-1 κ.δ.)
Η Ίντερ ΔΕΝ κατέκτησε το Πρωτάθλημα στη χώρα της εκείνη τη χρονιά. Συγκεκριμένα, τερμάτισε στην 2η(!) θέση.
Συμπληρωματική σημείωση: Καμία από τις δύο ομάδες δεν πήρε το Κύπελλο στη χώρα της εκείνη τη χρονιά. Συγκεκριμένα η Ίντερ αποκλείστηκε από τη φάση των προημιτελικών(!), ενώ συμπτωματικά και η Ρεάλ Μαδρίτης αποκλείστηκε από τη φάση των προημιτελικών(!). 
 
Σεζόν 1964-1965 
Στο Κύπελλο Πρωταθλητριών, τελικό έφτασαν η Ίντερ και η Μπενφίκα. (1-0 κ.δ.)
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ, ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΦΙΝΑΛΙΣΤ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ!
Συμπληρωματική σημείωση: Καμία από τις δύο ομάδες δεν πήρε το Κύπελλο στη χώρα της εκείνη τη χρονιά. Συγκεκριμένα, η Ίντερ ηττήθηκε στον τελικό από τη Γιουβέντους, ενώ η Μπενφίκα ηττήθηκε στον τελικό από την Βιτόρια Σετούμπαλ.
 
Σεζόν 1965-1966
Στο Κύπελλο Πρωταθλητριών, τελικό έφτασαν η Ρεάλ Μαδρίτης και η Παρτιζάν. (2-1 κ.δ.)
Καμία από τις δύο ομάδες δεν πήρε το Πρωτάθλημα στη χώρα της εκείνη τη χρονιά. Συγκεκριμένα, η Ρεάλ Μαδρίτης τερμάτισε στη 2η θέση, ενώ η Παρτιζάν στην 11η(!) θέση μόλις 3 βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού(!!!).
Συμπληρωματική σημείωση: Καμία από τις δύο ομάδες δεν πήρε το Κύπελλο στη χώρα της εκείνη τη χρονιά. Συγκεκριμένα, η Ρεάλ αποκλείστηκε από τη φάση των προημιτελικών(!), ενώ η Παρτιζάν αποκλείστηκε από τη φάση των 16(!)
Με λίγα λόγια, δύο ΑΤΙΤΛΕΣ ομάδες (στις αντίστοιχες δύο βασικές εγχώριες διοργανώσεις τους εκείνη τη χρονιά), έφτασαν στον τελικό.
 
Σεζόν 1966-67
Στο Κύπελλο Πρωταθλητριών, τελικό έφτασαν η Σέλτικ και η Ίντερ. (2-1 κ.δ.)
Η Ίντερ ΔΕΝ κατέκτησε το Πρωτάθλημα στη χώρα της εκείνη τη χρονιά. Συγκεκριμένα, τερμάτισε στη 2η θέση.
Συμπληρωματική σημείωση: Η Ίντερ δεν πήρε το Κύπελλο στη χώρα της εκείνη τη χρονιά. Συγκεκριμένα, αποκλείστηκε από τη φάση των ημιτελικών(!).
 
Σεζόν 1967-68
Στο Κύπελλο Πρωταθλητριών, τελικό έφτασαν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Μπενφίκα. (1-1 κ.δ. -> 4-1 παρ.)
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ΔΕΝ κατέκτησε το Πρωτάθλημα στη χώρα της εκείνη τη χρονιά. Συγκεκριμένα, τερμάτισε στη 2η θέση.
Συμπληρωματική σημείωση: Καμία από τις δύο ομάδες δεν πήρε το Κύπελλο στη χώρα της εκείνη τη χρονιά. Συγκεκριμένα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποκλείστηκε από τη φάση των 32(!) ενώ η Μπενφίκα αποκλείστηκε από τη φάση των ημιτελικών(!).
 
Σεζόν 1968-69
Στο Κύπελλο Πρωταθλητριών, τελικό έφτασαν η Μίλαν και ο Άγιαξ. (4-1 κ.δ.)
ΚΑΜΙΑ από τις δύο ομάδες δεν πήρε το Πρωτάθλημα στη χώρα της εκείνη τη χρονιά. Συγκεκριμένα, η Μίλαν τερμάτισε στην 3η(!) θέση ενώ ο Άγιαξ τερμάτισε στη 2η θέση.
Συμπληρωματική σημείωση: Καμία από τις δύο ομάδες δεν πήρε το Κύπελλο στη χώρα της εκείνη τη χρονιά. Συγκεκριμένα, η Μίλαν αποκλείστηκε από τη φάση των προημιτελικών(!) ενώ ο Άγιαξ αποκλείστηκε από τη φάση των 16(!).
Με λίγα λόγια, δύο ΑΤΙΤΛΕΣ ομάδες (στις αντίστοιχες δύο βασικές εγχώριες διοργανώσεις τους εκείνη τη χρονιά), έφτασαν στον τελικό. 
 
Σεζόν 1969-70
Στο Κύπελλο Πρωταθλητριών, τελικό έφτασαν η Φέγενορντ και η Σέλτικ. (1-1 κ.δ. -> 2-1 παρ.)
Η Φέγενορντ ΔΕΝ κατέκτησε το Πρωτάθλημα στη χώρα της εκείνη τη χρονιά. Συγκεκριμένα, τερμάτισε στη 2η θέση. 
Συμπληρωματική σημείωση: Καμία από τις δύο ομάδες δεν πήρε το Κύπελλο στη χώρα της εκείνη τη χρονιά. Συγκεκριμένα, η Φέγενορντ αποκλείστηκε από τη φάση των 32(!) ενώ η Σέλτικ ηττήθηκε στον τελικό από την Αμπερντίν.
 
Σεζόν 1970-71
Στο Κύπελλο Πρωταθλητριών, τελικό έφτασαν ο Άγιαξ και ο Παναθηναϊκός. (2-0 κ.δ.)
ΚΑΜΙΑ από τις δύο ομάδες δεν πήρε το Πρωτάθλημα στη χώρα της εκείνη τη χρονιά. Συγκεκριμένα ο Άγιαξ τερμάτισε στη 2η θέση, ενώ ο Παναθηναϊκός τερμάτισε στην 3η(!) θέση.
Συμπληρωματική σημείωση: Ο Παναθηναϊκός δεν πήρε ούτε το Κύπελλο Ελλάδας εκείνη τη χρονιά. Συγκεκριμένα, ηττήθηκε στον τελικό από τον ΠΑΟΚ. 
 
Σεζόν 1971-72
Στο Κύπελλο Πρωταθλητριών, τελικό έφτασαν ο Άγιαξ και η Ίντερ. (2-0 κ.δ.)
Η Ίντερ ΔΕΝ κατέκτησε το Πρωτάθλημα στη χώρα της εκείνη τη χρονιά. Συγκεκριμένα, τερμάτισε στην 5η(!) θέση.
Συμπληρωματική σημείωση: Η Ίντερ δεν πήρε ούτε το Κύπελλο στη χώρα της εκείνη τη χρονιά. Συγκεκριμένα, αποκλείστηκε από τη φάση των προημιτελικών(!).
 
Σεζόν 1972-73
Στο Κύπελλο Πρωταθλητριών, τελικό έφτασαν ο Άγιαξ και η Γιουβέντους. (1-0 κ.δ.)
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΛΙΣ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΣΤΑ 18 ΧΡΟΝΙΑ, ΟΠΟΥ ΟΙ ΦΙΝΑΛΙΣΤ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ!
Συμπληρωματική σημείωση: ΚΑΜΙΑ από τις δύο ομάδες δεν πήρε το Κύπελλο στη χώρα της εκείνη τη χρονιά. Συγκεκριμένα, ο Άγιαξ αποκλείστηκε από τη φάση των 16(!) ενώ η Γιουβέντους ηττήθηκε στον τελικό από τη Μίλαν.
 
Σεζόν 1973-74
Στο Κύπελλο Πρωταθλητριών, τελικό έφτασαν η Μπάγερν Μονάχου και η Ατλέτικο Μαδρίτης. (1-1 στο 1ο ματς και 4-0 στο 2ο ματς κ.δ.)
Η Ατλέτικο Μαδρίτης ΔΕΝ κατέκτησε το Πρωτάθλημα στη χώρα της εκείνη τη χρονιά. Συγκεκριμένα, τερμάτισε στην 2η θέση.
Συμπληρωματική σημείωση: ΚΑΜΙΑ από τις δύο ομάδες δεν πήρε το Κύπελλο στη χώρα της εκείνη τη χρονιά. Συγκεκριμένα, συμπτωματικά και η Μπάγερν Μονάχου αλλά και η Ατλέτικο Μαδρίτης αποκλείστηκαν από τη φάση των ημιτελικών(!).
 
Σεζόν 1974-75
Στο Κύπελλο Πρωταθλητριών, τελικό έφτασαν η Μπάγερν Μονάχου και η Λιντς Γιουνάιτεντ. (2-0 κ.δ.)
ΚΑΜΙΑ από τις δύο ομάδες δεν πήρε το Πρωτάθλημα στη χώρα της εκείνη τη χρονιά. Συγκεκριμένα, η Μπάγερν Μονάχου τερμάτισε στη 10η(!) θέση ενώ η Λιντς στην 9η(!) θέση.
Συμπληρωματική σημείωση: ΚΑΜΙΑ από τις δύο ομάδες δεν πήρε το Κύπελλο στη χώρα της εκείνη τη χρονιά. Συγκεκριμένα, η Μπάγερν Μονάχου αποκλείστηκε από τη φάση των 16(!) ενώ η Λιντς Γιουνάιτεντ από τη φάση των προημιτελικών (!).
Με λίγα λόγια, δύο ΑΤΙΤΛΕΣ ομάδες (στις αντίστοιχες δύο βασικές εγχώριες διοργανώσεις τους εκείνη τη χρονιά), έφτασαν στον τελικό. 
 
Σεζόν 1975-76
Στο Κύπελλο Πρωταθλητριών, τελικό έφτασαν η Μπάγερν Μονάχου και η Σεντ Ετιέν. (1-0 κ.δ.)
Η Μπάγερν Μονάχου ΔΕΝ κατέκτησε το Πρωτάθλημα στη χώρα της εκείνη τη χρονιά. Συγκεκριμένα, τερμάτισε στην 3η(!) θέση.
Συμπληρωματική σημείωση: ΚΑΜΙΑ από τις δύο ομάδες δεν πήρε το Κύπελλο στη χώρα της εκείνη τη χρονιά. Συγκεκριμένα, η Μπάγερν Μονάχου αποκλείστηκε από τη φάση των ημιτελικών(!), ενώ η Σεντ Ετιέν αποκλείστηκε από τη φάση των 64(!).
 
Σεζόν 1976-77
Στο Κύπελλο Πρωταθλητριών, τελικό έφτασαν η Λίβερπουλ και η Γκλάντμπαχ. (3-1 κ.δ.)
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΛΙΣ Η ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΑ 22 ΧΡΟΝΙΑ, ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΦΙΝΑΛΙΣΤ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ!
Συμπληρωματική σημείωση: ΚΑΜΙΑ από τις δύο ομάδες δεν πήρε το Κύπελλο στη χώρα της εκείνη τη χρονιά. Συγκεκριμένα, η Λίβερπουλ ηττήθηκε στον τελικό από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ η Γκλάντμπαχ αποκλείστηκε από τη φάση των 64(!).
 
Σεζόν 1977-78
Στο Κύπελλο Πρωταθλητριών, τελικό έφτασαν η Λίβερπουλ και η Κλαμπ Μπρυζ. (1-0 κ.δ.)
Η Λίβερπουλ ΔΕΝ κατέκτησε το Πρωτάθλημα στη χώρα της εκείνη τη χρονιά. Συγκεκριμένα, τερμάτισε στην 2η(!) θέση.
Συμπληρωματική σημείωση: ΚΑΜΙΑ από τις δύο ομάδες δεν πήρε το Κύπελλο στη χώρα της εκείνη τη χρονιά. Συγκεκριμένα, η Λίβερπουλ αποκλείστηκε από τη φάση των 32(!) ενώ η Κλαμπ Μπρυζ αποκλείστηκε από τη φάση των ημιτελικών(!).
 
Σεζόν 1978-79
Στο Κύπελλο Πρωταθλητριών, τελικό έφτασαν η Νότιγχαμ Φόρεστ και η Μάλμε. (1-0 κ.δ.)
ΚΑΜΙΑ από τις δύο ομάδες δεν πήρε το Πρωτάθλημα στη χώρα της εκείνη τη χρονιά. Συγκεκριμένα, η Νότιγχαμ Φόρεστ τερμάτισε 2η και η Μάλμε τερμάτισε στην 4η(!) θέση. 
Συμπληρωματική σημείωση: ΚΑΜΙΑ από τις δύο ομάδες δεν πήρε το Κύπελλο στη χώρα της εκείνη τη χρονιά. Συγκεκριμένα, συμπτωματικά  και η Νότιγχαμ Φόρεστ αλλά και η Μάλμε αποκλείστηκαν από τη φάση των 16(!). 
Με λίγα λόγια, δύο ΑΤΙΤΛΕΣ ομάδες (στις αντίστοιχες δύο βασικές εγχώριες διοργανώσεις τους εκείνη τη χρονιά), έφτασαν στον τελικό.
 
Σεζόν 1979-80
Στο Κύπελλο Πρωταθλητριών, τελικό έφτασαν η Νότιγχαμ Φόρεστ και το Αμβούργο. (1-0 κ.δ.)
ΚΑΜΙΑ από τις δύο ομάδες δεν πήρε το Πρωτάθλημα στη χώρα της εκείνη τη χρονιά. Συγκεκριμένα, η Νότιγχαμ Φόρεστ τερμάτισε στην 5η(!) και το Αμβούργο τερμάτισε στη 2η θέση.
Συμπληρωματική σημείωση: ΚΑΜΙΑ από τις δύο ομάδες δεν πήρε το Κύπελλο στη χώρα της εκείνη τη χρονιά.
Συγκεκριμένα, η Νότιγχαμ Φόρεστ αποκλείστηκε στη φάση των 32(!) ενώ το Αμβούργο αποκλείστηκε στη φάση των 16(!).
Με λίγα λόγια, δύο ΑΤΙΤΛΕΣ ομάδες (στις αντίστοιχες δύο βασικές εγχώριες διοργανώσεις τους εκείνη τη χρονιά), έφτασαν στον τελικό.
 
Σεζόν 1980-81
Στο Κύπελλο Πρωταθλητριών, τελικό έφτασαν η Λίβερπουλ και η Ρεάλ Μαδρίτης. (1-0 κ.δ.)
ΚΑΜΙΑ από τις δύο ομάδες δεν πήρε το Πρωτάθλημα στη χώρα της εκείνη τη χρονιά. Συγκεκριμένα, η Λίβερπουλ τερμάτισε στην 5η(!) θέση και η Ρεάλ Μαδρίτης τερμάτισε στη 2η θέση.
Συμπληρωματική σημείωση: ΚΑΜΙΑ από τις δύο ομάδες δεν πήρε το Κύπελλο στη χώρα της εκείνη τη χρονιά.
Συγκεκριμένα, η Λίβερπουλ αποκλείστηκε στη φάση των 32(!) ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης αποκλείστηκε στη φάση των προημιτελικών(!).
Με λίγα λόγια, δύο ΑΤΙΤΛΕΣ ομάδες (στις αντίστοιχες δύο βασικές εγχώριες διοργανώσεις τους εκείνη τη χρονιά), έφτασαν στον τελικό.
 
Σεζόν 1981-82
Στο Κύπελλο Πρωταθλητριών, τελικό έφτασαν η Άστον Βίλα και η Μπάγερν Μονάχου. (1-0 κ.δ.)
ΚΑΜΙΑ από τις δύο ομάδες δεν πήρε το Πρωτάθλημα στη χώρα της εκείνη τη χρονιά. Συγκεκριμένα, η Άστον Βίλα τερμάτισε στην 11η(!) θέση και η Μπάγερν Μονάχου τερμάτισε στην 3η(!) θέση.
Συμπληρωματική σημείωση: Η Άστον Βίλα ΔΕΝ κατέκτησε ούτε το Κύπελλο στη χώρα της εκείνη τη χρονιά. Συγκεκριμένα, αποκλείστηκε από την φάση των 16(!).
 
Σεζόν 1982-83
Στο Κύπελλο Πρωταθλητριών, τελικό έφτασαν το Αμβούργο και η Γιουβέντους. (1-0 κ.δ.)
Η Γιουβέντους ΔΕΝ κατέκτησε το Πρωτάθλημα στη χώρα της εκείνη τη χρονιά. Συγκεκριμένα, τερμάτισε στη 2η θέση. 
Συμπληρωματική σημείωση: το Αμβούργο δεν πήρε το Κύπελλο στη χώρα της εκείνη τη χρονιά. Συγκεκριμένα,  αποκλείστηκε στη φάση των 16(!).
 
Σεζόν 1983-84
Στο Κύπελλο Πρωταθλητριών, τελικό έφτασαν η Λίβερπουλ και η Ρόμα. (1-1 κ.δ. -> 4-2 πεν.)
Η Ρόμα ΔΕΝ κατέκτησε το Πρωτάθλημα στη χώρα της εκείνη τη χρονιά. Συγκεκριμένα, τερμάτισε στη 2η θέση. 
Συμπληρωματική σημείωση: η Λίβερπουλ δεν πήρε το Κύπελλο στη χώρα της εκείνη τη χρονιά. Συγκεκριμένα,  αποκλείστηκε στη φάση των 16(!).
 
Σεζόν 1984-85
Στο Κύπελλο Πρωταθλητριών, τελικό έφτασαν η Γιουβέντους και η Λίβερπουλ. (1-0 κ.δ.)
ΚΑΜΙΑ από τις δύο ομάδες δεν πήρε το Πρωτάθλημα στη χώρα της εκείνη τη χρονιά. Συγκεκριμένα, η Γιουβεντους τερμάτισε στην 6η(!) θέση και η Λίβερπουλ τερμάτισε στη 2η θέση.
Συμπληρωματική σημείωση: ΚΑΜΙΑ από τις δύο ομάδες δεν πήρε το Κύπελλο στη χώρα της εκείνη τη χρονιά.
Συγκεκριμένα, η Γιουβέντους αποκλείστηκε στην προημιτελική φάση(!) ενώ η Λίβερπουλ αποκλείστηκε στα ημιτελικά(!).
Με λίγα λόγια, δύο ΑΤΙΤΛΕΣ ομάδες (στις αντίστοιχες δύο βασικές εγχώριες διοργανώσεις τους εκείνη τη χρονιά), έφτασαν στον τελικό.
 
Σεζόν 1985-86
Στο Κύπελλο Πρωταθλητριών, τελικό έφτασαν η Στεάουα Βουκουρεστίου και η Μπαρτσελόνα. (0-0 κ.δ. -> 2-0 πεν.)
H Μπαρτσελόνα ΔΕΝ πήρε το Πρωτάθλημα στη χώρα της εκείνη τη χρονιά. Συγκεκριμένα, τερμάτισε στη 2η θέση.
Συμπληρωματική σημείωση: ΚΑΜΙΑ από τις δύο ομάδες δεν πήρε το Κύπελλο στη χώρα της εκείνη τη χρονιά.
Συγκεκριμένα, η Στεάουα ηττήθηκε στον τελικό από την Ντιναμό Βουκουρεστίου, ενώ η Μπαρτσελόνα ηττήθηκε στον τελικό από τη Σαραγόσα.
 
Σεζόν 1986-87
Στο Κύπελλο Πρωταθλητριών, τελικό έφτασαν η Πόρτο και η Μπάγερν Μονάχου. (2-1 κ.δ.)
Η Πόρτο ΔΕΝ πήρε το Πρωτάθλημα στη χώρα της εκείνη τη χρονιά. Συγκεκριμένα, τερμάτισε στη 2η θέση.
Συμπληρωματική σημείωση: ΚΑΜΙΑ από τις δύο ομάδες δεν πήρε το Κύπελλο στη χώρα της εκείνη τη χρονιά.
Συγκεκριμένα, η Πόρτο αποκλείστηκε στα ημιτελικά(!) ενώ η Μπάγερν Μονάχου αποκλείστηκε από τη φάση των 16(!).
 
Σεζόν 1987-88
Στο Κύπελλο Πρωταθλητριών, τελικό έφτασαν η Αϊντχόφεν και η Μπενφίκα. (0-0 κ.δ. -> 6-5 πεν.)
Η Μπενφίκα ΔΕΝ πήρε το Πρωτάθλημα στη χώρα της εκείνη τη χρονιά. Συγκεκριμένα, τερμάτισε στη 2η θέση.
Συμπληρωματική σημείωση: η Μπενφίκα δεν πήρε ούτε το Κύπελλο στη χώρα της εκείνη τη χρονιά. Συγκεκριμένα,  αποκλείστηκε στη φάση των ημιτελικών(!).
 
Σεζόν 1988-89
Στο Κύπελλο Πρωταθλητριών, τελικό έφτασαν Μίλαν και η Στεάουα Βουκουρεστίου. (4-0 κ.δ.)
Η Μίλαν ΔΕΝ πήρε το Πρωτάθλημα στη χώρα της εκείνη τη χρονιά. Συγκεκριμένα, τερμάτισε στη 3η(!) θέση.
Συμπληρωματική σημείωση: η Μίλαν δεν πήρε ούτε το Κύπελλο στη χώρα της εκείνη τη χρονιά. Συγκεκριμένα,  αποκλείστηκε στη φάση των προημιτελικών(!).
 
Σεζόν 1989-90
Στο Κύπελλο Πρωταθλητριών, τελικό έφτασαν η Μίλαν και η Μπενφίκα. (1-0 κ.δ.)
ΚΑΜΙΑ από τις δύο ομάδες δεν πήρε το Πρωτάθλημα στη χώρα της εκείνη τη χρονιά. Συγκεκριμένα, η Μίλαν τερμάτισε στην 2η θέση και η Μπενφίκα τερμάτισε επίσης στη 2η θέση.
Συμπληρωματική σημείωση: ΚΑΜΙΑ από τις δύο ομάδες δεν πήρε το Κύπελλο στη χώρα της εκείνη τη χρονιά.
Συγκεκριμένα, η Μίλαν ηττήθηκε στον τελικό από τη Γιουβέντους ενώ η Μπενφίκα αποκλείστηκε στη φάση των 32(!).
Με λίγα λόγια, δύο ΑΤΙΤΛΕΣ ομάδες (στις αντίστοιχες δύο βασικές εγχώριες διοργανώσεις τους εκείνη τη χρονιά), έφτασαν στον τελικό. 
EXTRA TIP: 2η συνεχόμενη κατάκτηση για Μίλαν που ήταν ΑΤΙΤΛΗ 2 χρόνια στην Ιταλία.
 
Σεζόν 1990-91
Στο Κύπελλο Πρωταθλητριών, τελικό έφτασαν ο Ερυθρός Αστέρας και η Μαρσέιγ. (0-0 κ.δ. -> 5-3 πεν.)
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΛΙΣ Η ΤΕΤΑΡΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΑ 36 ΧΡΟΝΙΑ, ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΦΙΝΑΛΙΣΤ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ!
Συμπληρωματική σημείωση: Η Μαρσέιγ δεν πήρε το Κύπελλο στη χώρα της εκείνη τη χρονιά. Συγκεκριμένα, ηττήθηκε στον τελικό από τη Μονακό.
 
Σεζόν 1991-92
Στο Κύπελλο Πρωταθλητριών, τελικό έφτασαν η Μπαρτσελόνα και η Σαμπντόρια. (1-0 κ.δ.)
Η Σαμπντόρια ΔΕΝ πήρε το Πρωτάθλημα στη χώρα της εκείνη τη χρονιά. Συγκεκριμένα, τερμάτισε στη 6η(!) θέση.
Συμπληρωματική σημείωση: ΚΑΜΙΑ από τις δύο ομάδες δεν πήρε το Κύπελλο στη χώρα της εκείνη τη χρονιά.
Συγκεκριμένα, η Μπαρτσελόνα αποκλείστηκε από τη φάση των 16(!) ενώ η Σαμπντόρια αποκλείστηκε στην ημιτελική φάση(!).
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 
UEFA CHAMPIONS LEAGUE (1992-2020)
 
Το 1992 η διοργάνωση μετονομάζεται σε Champions League και έχει διατηρηθεί έτσι έως σήμερα. Έχει ξεφύγει από τη στενή έννοια της συμμετοχής αποκλειστικά των Πρωταθλητριών ομάδων με νοκ άουτ ματς μέχρι τον τελικό, μπαίνει στο παιχνίδι η έννοια των ομίλων με παραπάνω παιχνίδια μεταξύ των ομάδων και πλέον με τον διαφορετικό τρόπο διεξαγωγής φυσικά ανεβαίνει ο βαθμός δυσκολίας όσον αφορά την πιθανότητα κατάκτησης.
 
 
Σεζόν 1992-93
Στο Champions League, τελικό έφτασαν η Μαρσέιγ και η Μίλαν. (1-0 κ.δ.)
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΛΙΣ Η ΠΕΜΠΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΑ 38 ΧΡΟΝΙΑ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΦΙΝΑΛΙΣΤ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ! (Βέβαια αργότερα αφαιρέθηκε από τη Μαρσέιγ λόγω της γνωστής υπόθεσης με τη Βαλενσιέν, αλλά επειδή θέλουμε να είμαστε δίκαιοι το προσθέτουμε στη λίστα).
Συμπληρωματική σημείωση: ΚΑΜΙΑ από τις δύο ομάδες δεν πήρε το Κύπελλο στη χώρα της εκείνη τη χρονιά.
Συγκεκριμένα, η Μαρσέιγ αποκλείστηκε από τη φάση των προημιτελικών(!) ενώ η Μίλαν αποκλείστηκε στην ημιτελική φάση(!).
 
Σεζόν 1993-94
Στο Champions League, τελικό έφτασαν η Μίλαν και η Μπαρτσελόνα. (4-0 κ.δ.)
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΛΙΣ Η ΕΚΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΑ 39 ΧΡΟΝΙΑ, ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΦΙΝΑΛΙΣΤ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ! 
Συμπληρωματική σημείωση: ΚΑΜΙΑ από τις δύο ομάδες δεν πήρε το Κύπελλο στη χώρα της εκείνη τη χρονιά.
Συγκεκριμένα, η Μίλαν αποκλείστηκε από τη φάση των 16(!) ενώ η Μίλαν αποκλείστηκε στην προημιτελική φάση(!).
 
Σεζόν 1994-95
Στο Champions League, τελικό έφτασαν ο Άγιαξ και η Μίλαν. (1-0 κ.δ.)
Η Μίλαν ΔΕΝ πήρε το Πρωτάθλημα στη χώρα της εκείνη τη χρονιά. Συγκεκριμένα, τερμάτισε στην 4η(!) θέση.
Συμπληρωματική σημείωση: ΚΑΜΙΑ από τις δύο ομάδες δεν πήρε το Κύπελλο στη χώρα της εκείνη τη χρονιά.
Συγκεκριμένα, ο Άγιαξ αποκλείστηκε από την προημιτελική φάση(!) ενώ η Μίλαν αποκλείστηκε από τη φάση των 16(!).
 
Σεζόν 1995-96
Στο Champions League, τελικό έφτασαν η Γιουβέντους και ο Άγιαξ. (1-1 κ.δ. -> 4-2 πεν.)
Η Γιουβέντους ΔΕΝ πήρε το Πρωτάθλημα στη χώρα της εκείνη τη χρονιά. Συγκεκριμένα, τερμάτισε στη 2η θέση.
Συμπληρωματική σημείωση: ΚΑΜΙΑ από τις δύο ομάδες δεν πήρε το Κύπελλο στη χώρα της εκείνη τη χρονιά.
Συγκεκριμένα, η Γιουβέντους αποκλείστηκε από τη φάση των 16(!) ενώ ο Άγιαξ αποκλείστηκε επίσης από τη φάση των 16(!).
 
Σεζόν 1996-97
Στο Champions League, τελικό έφτασαν η Ντόρτμουντ και η Γιουβέντους. (3-1 κ.δ.)
Η Ντόρτμουντ ΔΕΝ πήρε το Πρωτάθλημα στη χώρα της εκείνη τη χρονιά. Συγκεκριμένα, τερμάτισε στη 3η(!) θέση.
Συμπληρωματική σημείωση: ΚΑΜΙΑ από τις δύο ομάδες δεν πήρε το Κύπελλο στη χώρα της εκείνη τη χρονιά.
Συγκεκριμένα, η Ντόρτμουντ αποκλείστηκε από τη φάση των 64(!) ενώ η Γιουβέντους αποκλείστηκε από τη φάση των προημιτελικών(!).
 
Σεζόν 1997-98
Στο Champions League, τελικό έφτασαν η Ρεάλ Μαδρίτης και η Γιουβέντους. (1-0 κ.δ.)
Η Ρεάλ Μαδρίτης ΔΕΝ πήρε το Πρωτάθλημα στη χώρα της εκείνη τη χρονιά. Συγκεκριμένα, τερμάτισε στην 4η(!) θέση.
Συμπληρωματική σημείωση: ΚΑΜΙΑ από τις δύο ομάδες δεν πήρε το Κύπελλο στη χώρα της εκείνη τη χρονιά.
Συγκεκριμένα, η Ρεάλ Μαδρίτης αποκλείστηκε από τη φάση των 16(!) ενώ η Γιουβέντους αποκλείστηκε από τη φάση των προημιτελικών(!).
 
Σεζόν 1998-99
Στο Champions League, τελικό έφτασαν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Μπάγερν Μονάχου. (2-1 κ.δ.)
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΛΙΣ Η ΕΒΔΟΜΗ ΦΟΡΑ ΣΤΑ 44 ΧΡΟΝΙΑ, ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΦΙΝΑΛΙΣΤ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ! 
Συμπληρωματική σημείωση: Η Μπάγερν Μονάχου ΔΕΝ πήρε το Κύπελλο στη χώρα της εκείνη τη χρονιά. Συγκεκριμένα, ηττήθηκε στον τελικό από τη Βέρντερ Βρέμης.
 
Σεζόν 1999-00
Στο Champions League, τελικό έφτασαν η Ρεάλ Μαδρίτης και η Βαλένθια. (3-0 κ.δ.)
ΚΑΜΙΑ από τις δύο ομάδες δεν πήρε το Πρωτάθλημα στη χώρα της εκείνη τη χρονιά. Συγκεκριμένα, η Ρεάλ Μαδρίτης τερμάτισε στην 5η θέση(!) και η Βαλένθια τερμάτισε στην 3η(!) θέση.
Συμπληρωματική σημείωση: ΚΑΜΙΑ από τις δύο ομάδες δεν πήρε το Κύπελλο στη χώρα της εκείνη τη χρονιά.
Συγκεκριμένα, η Ρεάλ αποκλείστηκε στη φάση των ημιτελικών(!) ενώ η Βαλένθια αποκλείστηκε στη φάση των 32(!).
Με λίγα λόγια, δύο ΑΤΙΤΛΕΣ ομάδες (στις αντίστοιχες δύο βασικές εγχώριες διοργανώσεις τους εκείνη τη χρονιά), έφτασαν στον τελικό. 
EXTRA TIP: Δύο ομάδες από Ισπανία στον τελικό, κι όμως καμία από τις δύο δεν πήρε Πρωτάθλημα ή Κύπελλο Ισπανίας. Απίστευτο?
 
Σεζόν 2000-01
Στο Champions League, τελικό έφτασαν η Μπάγερν Μονάχου και η Βαλένθια. (1-1 κ.δ. -> 5-4 πεν.)
H Βαλένθια ΔΕΝ πήρε το Πρωτάθλημα στη χώρα της εκείνη τη χρονιά. Συγκεκριμένα, τερμάτισε στην 5η(!) θέση.
Συμπληρωματική σημείωση: ΚΑΜΙΑ από τις δύο ομάδες δεν πήρε το Κύπελλο στη χώρα της εκείνη τη χρονιά.
Συγκεκριμένα, η Μπάγερν Μονάχου αποκλείστηκε από τη φάση των 32(!) ενώ η Βαλένθια αποκλείστηκε επίσης  από τη φάση των 32(!).
 
Σεζόν 2001-02
Στο Champions League, τελικό έφτασαν η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπάγερν Λεβερκούζεν. (2-1 κ.δ.)
ΚΑΜΙΑ από τις δύο ομάδες δεν πήρε το Πρωτάθλημα στη χώρα της εκείνη τη χρονιά. Συγκεκριμένα, η Ρεάλ Μαδρίτης τερμάτισε στην 3η θέση(!) και η Λεβερκούζεν τερμάτισε στην 2η θέση.
Συμπληρωματική σημείωση: ΚΑΜΙΑ από τις δύο ομάδες δεν πήρε το Κύπελλο στη χώρα της εκείνη τη χρονιά.
Συγκεκριμένα, η Ρεάλ ηττήθηκε στον τελικό από την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, ενώ η Λεβερκούζεν ηττήθηκε στον τελικό από τη Σάλκε.
Με λίγα λόγια, δύο ΑΤΙΤΛΕΣ ομάδες (στις αντίστοιχες δύο βασικές εγχώριες διοργανώσεις τους εκείνη τη χρονιά), έφτασαν στον τελικό. 
 
Σεζόν 2002-03
Στο Champions League, τελικό έφτασαν η Μίλαν και η Γιουβέντους. (0-0 κ.δ. -> 3-2 πεν.)
H Μίλαν ΔΕΝ πήρε το Πρωτάθλημα εκείνη τη χρονιά. Συγκεκριμένα, τερμάτισε στην 3η(!) θέση.
Συμπληρωματική σημείωση: Η Γιουβέντους δεν πήρε το Κύπελλο στη χώρα της εκείνη τη χρονιά. Συγκεκριμένα, αποκλείστηκε από τη φάση των προημιτελικών.
 
Σεζόν 2003-04
Στο Champions League, τελικό έφτασαν η Πόρτο και η Μονακό. (3-0 κ.δ.)
H Μονακο ΔΕΝ πήρε το Πρωτάθλημα στη χώρα της εκείνη τη χρονιά. Συγκεκριμένα, τερμάτισε στην 3η(!) θέση.
Συμπληρωματική σημείωση: ΚΑΜΙΑ από τις δύο ομάδες δεν πήρε το Κύπελλο στη χώρα της εκείνη τη χρονιά.
Συγκεκριμένα, η Πόρτο ηττήθηκε στον τελικό από την Μπενφίκα, ενώ η Μονακό αποκλείστηκε από τη φάση των προημιτελικών(!).
 
Σεζόν 2004-05
Στο Champions League, τελικό έφτασαν η Λίβερπουλ και η Μίλαν. (3-3 κ.δ. -> 3-2 πεν.)
ΚΑΜΙΑ από τις δύο ομάδες δεν πήρε το Πρωτάθλημα στη χώρα της εκείνη τη χρονιά. Συγκεκριμένα, η Λίβερπουλ τερμάτισε στην 5η θέση(!) και η Μίλαν τερμάτισε στην 2η θέση.
Συμπληρωματική σημείωση: ΚΑΜΙΑ από τις δύο ομάδες δεν πήρε το Κύπελλο στη χώρα της εκείνη τη χρονιά.
Συγκεκριμένα, η Λίβερπουλ αποκλείστηκε από τη φάση των 64(!) ενώ η Μίλαν αποκλείστηκε από τη φάση των προημιτελικών(!).
Με λίγα λόγια, δύο ΑΤΙΤΛΕΣ ομάδες (στις αντίστοιχες δύο βασικές εγχώριες διοργανώσεις τους εκείνη τη χρονιά), έφτασαν στον τελικό. 
 
Σεζόν 2005-06
Στο Champions League, τελικό έφτασαν η Μπαρτσελόνα και η Άρσεναλ. (2-1 κ.δ.)
Η Άρσεναλ ΔΕΝ πήρε το Πρωτάθλημα στη χώρα της εκείνη τη χρονιά. Συγκεκριμένα, τερμάτισε στην 4η(!) θέση.
Συμπληρωματική σημείωση: ΚΑΜΙΑ από τις δύο ομάδες δεν πήρε το Κύπελλο στη χώρα της εκείνη τη χρονιά.
Συγκεκριμένα, η Μπαρτσελόνα αποκλείστηκε από τη φάση των προημιτελικών(!) ενώ η Άρσεναλ αποκλείστηκε από τη φάση των 32(!).
 
Σεζόν 2006-07
Στο Champions League, τελικό έφτασαν η Μίλαν και η Λίβερπουλ. (2-1 κ.δ.)
ΚΑΜΙΑ από τις δύο ομάδες δεν πήρε το Πρωτάθλημα στη χώρα της εκείνη τη χρονιά. Συγκεκριμένα, η Μίλαν τερμάτισε στην 4η θέση(!) και η Λίβερπουλ τερμάτισε στην 3η(!) θέση.
Συμπληρωματική σημείωση: ΚΑΜΙΑ από τις δύο ομάδες δεν πήρε το Κύπελλο στη χώρα της εκείνη τη χρονιά.
Συγκεκριμένα, η Μίλαν αποκλείστηκε από τη φάση των ημιτελικών(!) ενώ η Λίβερπουλ αποκλείστηκε από τη φάση των 64(!).
Με λίγα λόγια, δύο ΑΤΙΤΛΕΣ ομάδες (στις αντίστοιχες δύο βασικές εγχώριες διοργανώσεις τους εκείνη τη χρονιά), έφτασαν στον τελικό. 
 
Σεζόν 2007-08
Στο Champions League, τελικό έφτασαν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Τσέλσι. (1-1 κ.δ. -> 6-5 πεν.)
Η Τσέλσι ΔΕΝ πήρε το Πρωτάθλημα εκείνη τη χρονιά. Συγκεκριμένα, τερμάτισε στην 2η θέση.
Συμπληρωματική σημείωση: ΚΑΜΙΑ από τις δύο ομάδες δεν πήρε το Κύπελλο στη χώρα της εκείνη τη χρονιά.
Συγκεκριμένα, η Μάντσεστερ αποκλείστηκε από τη φάση των προημιτελικών(!) και η Τσέλσι αποκλειστηκε επίσης από τη φάση των προημιτελικών(!).
 
Σεζόν 2008-09
Στο Champions League, τελικό έφτασαν η Μπαρτσελόνα και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2-0 κ.δ.)
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΛΙΣ Η ΟΓΔΟΗ ΦΟΡΑ ΣΤΑ 54 ΧΡΟΝΙΑ, ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΦΙΝΑΛΙΣΤ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ! 
Συμπληρωματική σημείωση: Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ΔΕΝ πήρε το Κύπελλο στη χώρα της εκείνη τη χρονιά.
Συγκεκριμένα, αποκλείστηκε από τη φάση των προημιτελικών(!)
 
Σεζόν 2009-10
Στο Champions League, τελικό έφτασαν η Ίντερ και η Μπάγερν Μονάχου (2-0 κ.δ.)
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΛΙΣ Η ΕΝΑΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΑ 55 ΧΡΟΝΙΑ, ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΦΙΝΑΛΙΣΤ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ! 
Συμπληρωματική σημείωση: ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΛΙΣ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΑ 55 ΧΡΟΝΙΑ, ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΦΙΝΑΛΙΣΤ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ!
 
Σεζόν 2010-11
Στο Champions League, τελικό έφτασαν η Μπαρτσελόνα και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (3-1 κ.δ.)
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΛΙΣ Η ΔΕΚΑΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΑ 56 ΧΡΟΝΙΑ, ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΦΙΝΑΛΙΣΤ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ! 
Συμπληρωματική σημείωση: ΚΑΜΙΑ από τις δύο ομάδες δεν πήρε το Κύπελλο στη χώρα της εκείνη τη χρονιά.
Συγκεκριμένα, η Μπαρτσελόνα ηττήθηκε στον τελικό από τη Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποκλείστηκε στα ημιτελικά(!).
 
Σεζόν 2011-12
Στο Champions League, τελικό έφτασαν η Τσέλσι και η Μπάγερν Μονάχου. (1-1 κ.δ. -> 4-3 πεν.)
ΚΑΜΙΑ από τις δύο ομάδες δεν πήρε το Πρωτάθλημα στη χώρα της εκείνη τη χρονιά. Συγκεκριμένα, η Τσέλσι τερμάτισε στην 6η θέση(!) και η Μπάγερν Μονάχου τερμάτισε στην 2η θέση.
Συμπληρωματική σημείωση: Η Μπάγερν Μονάχου ΔΕΝ πήρε ούτε το Κύπελλο στη χώρα της εκείνη τη χρονιά.
Συγκεκριμένα, ηττήθηκε στον τελικό από τη Ντόρτμουντ.
 
Σεζόν 2012-13
Στο Champions League, τελικό έφτασαν η Μπάγερν Μονάχου και η Ντόρτμουντ. (2-1 κ.δ.)
Η Ντόρτμουντ ΔΕΝ πήρε το Πρωτάθλημα εκείνη τη χρονιά. Συγκεκριμένα, τερμάτισε στην 2η θέση.
Συμπληρωματική σημείωση: Η Ντόρτμουντ ΔΕΝ πήρε ούτε το Κύπελλο στη χώρα της εκείνη τη χρονιά. Συγκεκριμένα, αποκλείστηκε από τη φάση των προημιτελικών(!).
 
Σεζόν 2013-14
Στο Champions League, τελικό έφτασαν η Ρεάλ Μαδρίτης και η Ατλέτικο Μαδρίτης. (1-1 κ.δ. -> 4-1 παρ.)
Η Ρεάλ Μαδρίτης ΔΕΝ πήρε το Πρωτάθλημα εκείνη τη χρονιά. Συγκεκριμένα, τερμάτισε στην 3η θέση.
Συμπληρωματική σημείωση: Η Ατλέτικο Μαδρίτης ΔΕΝ πήρε ούτε το Κύπελλο εκείνη τη χρονιά. Συγκεκριμένα, αποκλείστηκε από τη φάση των ημιτελικών.
 
Σεζόν 2014-15
Στο Champions League, τελικό έφτασαν η Μπαρτσελόνα και η Γιουβέντους. (3-1 κ.δ.)
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΛΙΣ Η ΕΝΔΕΚΑΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΑ 60 ΧΡΟΝΙΑ, ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΦΙΝΑΛΙΣΤ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ! 
Συμπληρωματική σημείωση: ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΛΙΣ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΣΤΑ 60 ΧΡΟΝΙΑ, ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΦΙΝΑΛΙΣΤ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ!
 
Σεζόν 2015-16
Στο Champions League, τελικό έφτασαν η Ρεάλ Μαδρίτης και η Ατλέτικο Μαδρίτης. (1-1 κ.δ. -> 5-3 πεν.)
ΚΑΜΙΑ από τις δύο ομάδες δεν πήρε το Πρωτάθλημα  εκείνη τη χρονιά. Συγκεκριμένα, η Ρεάλ τερμάτισε στην 2η θέση και η Ατλέτικο Μαδρίτης τερμάτισε στην 3η(!) θέση.
Συμπληρωματική σημείωση: ΚΑΜΙΑ από τις δύο ομάδες δεν πήρε το Κύπελλο εκείνη τη χρονιά.
Συγκεκριμένα, η Ρεάλ Μαδρίτης αποκλείστηκε στα χαρτιά από την Καντίθ στη φάση των 32(!), ενώ η Ατλέτικο Μαδρίτης αποκλείστηκε στη φάση των προημιτελικών(!).
Με λίγα λόγια, δύο ΑΤΙΤΛΕΣ ομάδες (στις αντίστοιχες δύο βασικές εγχώριες διοργανώσεις τους εκείνη τη χρονιά), έφτασαν στον τελικό. 
EXTRA TIP: Δύο ομάδες από Ισπανία στον τελικό, κι όμως καμία από τις δύο δεν πήρε Πρωτάθλημα ή Κύπελλο Ισπανίας. Η δευτερη φορά που συμβαίνει με Ισπανικές ομάδες (η πρώτη ήταν το 2000). Απίστευτο?
 
Σεζόν 2016-17
Στο Champions League, τελικό έφτασαν η Ρεάλ Μαδρίτης και η Γιουβέντους. (4-1 κ.δ.)
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΛΙΣ Η ΔΩΔΕΚΑΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΑ 62 ΧΡΟΝΙΑ, ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΦΙΝΑΛΙΣΤ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ! 
Συμπληρωματική σημείωση: Η Ρεάλ Μαδρίτης ΔΕΝ κατέκτησε το Κύπελλο στη χώρα της εκείνη τη χρονιά. Συγκεκριμένα, αποκλείστηκε από τη φάση των προημιτελικών(!).
 
Σεζόν 2017-18
Στο Champions League, τελικό έφτασαν η Ρεάλ Μαδρίτης και η Λίβερπουλ. (3-1 κ.δ.)
ΚΑΜΙΑ από τις δύο ομάδες δεν πήρε το Πρωτάθλημα  εκείνη τη χρονιά. Συγκεκριμένα, η Ρεάλ τερμάτισε στην 3η(!) θέση και η Λίβερπουλ τερμάτισε στην 4η(!) θέση.
Συμπληρωματική σημείωση: ΚΑΜΙΑ από τις δύο ομάδες δεν πήρε το Κύπελλο εκείνη τη χρονιά.
Συγκεκριμένα, η Ρεάλ Μαδρίτης αποκλείστηκε στη φάση των προημιτελικών(!), ενώ η Λίβερπουλ αποκλείστηκε στη φάση των 32(!).
Με λίγα λόγια, δύο ΑΤΙΤΛΕΣ ομάδες (στις αντίστοιχες δύο βασικές εγχώριες διοργανώσεις τους εκείνη τη χρονιά), έφτασαν στον τελικό. 
 
Σεζόν 2018-19
Στο Champions League, τελικό έφτασαν η Λίβερπουλ και η Τότεναμ. (3-1 κ.δ.)
ΚΑΜΙΑ από τις δύο ομάδες δεν πήρε το Πρωτάθλημα εκείνη τη χρονιά. Συγκεκριμένα, η Λίβερπουλ τερμάτισε στην 2η θέση και η Τότεναμ τερμάτισε στην 4η(!) θέση.
Συμπληρωματική σημείωση: ΚΑΜΙΑ από τις δύο ομάδες δεν πήρε το Κύπελλο εκείνη τη χρονιά.
Συγκεκριμένα, η Λίβερπουλ αποκλείστηκε στη φάση των 64(!), ενώ η Τότεναμ αποκλείστηκε στη φάση των 32(!).
Με λίγα λόγια, δύο ΑΤΙΤΛΕΣ ομάδες (στις αντίστοιχες δύο βασικές εγχώριες διοργανώσεις τους εκείνη τη χρονιά), έφτασαν στον τελικό. 
.
Σεζόν 2019-20
Στο Champions League, τελικό έφτασαν η Μπάγερν Μονάχου και η Παρί Σ.Ζ. (1-0 κ.δ.)
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΛΙΣ Η ΔΕΚΑΤΗ ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΑ 65 ΧΡΟΝΙΑ, ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΦΙΝΑΛΙΣΤ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ! 
Συμπληρωματική σημείωση: ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΛΙΣ Η ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΑ 65 ΧΡΟΝΙΑ, ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΦΙΝΑΛΙΣΤ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ!
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 
Ας κάνουμε λοιπόν τη γενική σούμα της προϊστορίας στο Κύπελλο Πρωταθλητριών - Champions League
 
ΣΕ ΣΥΝΟΛΟ 65 ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ
 
- 73(!) φορές έφτασε στον τελικό, ομάδα που ΔΕΝ κατέκτησε το Πρωτάθλημα στη χώρα της
- 103(!) φορές έφτασε στον τελικό, ομάδα που ΔΕΝ κατέκτησε το Κύπελλο στη χώρα της
- 36(!) φορές έφτασε στον τελικό, ομάδα που ΔΕΝ κατέκτησε ούτε το Πρωτάθλημα ούτε το Κύπελλο στη χώρα της
- 21(!) φορές και οι δύο ομάδες που έφτασαν στον τελικό, ΔΕΝ κατέκτησαν και το Πρωτάθλημα στη χώρα τους
- 44(!) φορές και οι δύο ομάδες που έφτασαν στον τελικό, ΔΕΝ κατέκτησαν και το Κύπελλο στη χώρα τους
- 18(!) φορές και οι δύο ομάδες που έφτασαν στον τελικό, ΔΕΝ κατέκτησαν ούτε Πρωτάθλημα ούτε Κύπελλο στη χώρα τους
- 13(!) μόλις φορές και οι δύο ομάδες που έφτασαν στον τελικό, ΚΑΤΕΚΤΗΣΑΝ και το Πρωτάθλημα στη χώρα τους
- 3(!) μόλις φορές και οι δύο ομάδες που έφτασαν στον τελικό, ΚΑΤΕΚΤΗΣΑΝ και το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο στη χώρα τους
 
Τι δείχνουν έτσι στα γρήγορα τα παραπάνω νούμερα? Ότι το σαχλό επιχείρημα "Δε γίνεται μια ομάδα να κάνει πορεία στην Ευρώπη και στη χώρα της να μην παίρνει Πρωταθλήματα και Κύπελλα. Αυτό και μόνο σας ξεβρακώνει γαύροι με την παράγκα σας"  πάει περίπατο... Αποδεικνύεται ότι είναι περισσότερο σύνηθες τελικά να γίνεται κάτι τέτοιο και συμβαίνει σε όλα τα πρωταθλήματα της Ευρώπης (εννοώ σε αυτά που συμμετέχουν ομάδες τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις). Οποτε κάτι ατάκες τύπου "ο ταδε (βαλτε ΠΑΟ, ΑΕΚ όποιον θελετε, το ιδιο κανει) έκανε πορείες στην Ευρωπη που ειναι ο καθρεφτης της ομαδας αλλά εδώ είχαμε την παράγκα του γαύρου να μας παίρνει τους τιτλους" είναι για τις φάνε αμάσητες τα σκυλιά... 
 
 
ΠΟΛΛΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ
 
Τι βλέπουμε λοιπόν? Το να φτάνει ψηλά μια ομάδα, μέχρι και τον τελικό, αλλά στην χώρα της να ΜΗΝ κατακτάει Πρωτάθλημα ή Κύπελλο ή .... τίποτα από τα δύο, όχι μόνο δεν είναι απόδειξη .... παράγκας που θέλουν να περάσουν εδώ στην Ελλάδα διάφοροι "ξύπνιοι", αλλά τελικά τείνει να είναι ... κανόνας (!), αφού στατιστικά και μόνο αν το δούμε, αυτό προκύπτει από την ιστορία 60 ετών και βάλε. Εκτός των άλλων, από τις άτιτλες ομάδες που έφταναν τελικό, είδαμε περιπτώσεις στο Πρωτάθλημά τους που τερμάτιζαν από την 3η έως και την 11η θέση (!) με κίνδυνο ακόμα και να υποβιβαστούν (Παρτιζάν, Μίλαν κλπ!!!) ενώ στο Κυπελλο της χώρας τους να αποκλείονται φιναλίστ της Ευρώπης από τις φάσεις των 32(!!) ακόμα και των 64(!!!). Προφανώς αποτέλεσμα παράγκας και αυτό, σωστά? Το επιχείρημα οτι "καθρέφτης της ομάδας είναι η Ευρώπη" καταρρέει σαν χάρτινος πύργος.
 
Εξυπακούεται επίσης πως, το γεγονός που πρέπει να αναφέρουμε είναι ότι αυτό με τις ομάδες "έκπληξη" να φτάνουν έως και τελικό ίσχυε στο 95% από το 1955 μέχρι και το 1992 όπου συμμετείχαν ομάδες από την κάθε απίθανη χώρα και με λίγη τύχη μπορούσες να φτάσεις με 6-8 ματς μέχρι τον τελικό, ενώ τώρα θέλεις 2-8 ματς προκριματικών (αναλόγως τη χώρα και τη θέση της ομάδας στο ranking) + 6 ματς στους ομίλους + 6 ματς μέχρι τον τελικό, συνολο καμια 15ρια και βάλε παιχνίδια, σαν τον Ολυμπιακό δηλαδή που τη σεζόν 2019-20 έδωσε 16(!) ευρωπαϊκά παιχνίδια (βγάλτε τα πρώτα αν θέλετε να βάλουμε μόνο από τη φάση των ομίλων και μετά, αλλά η ουσία δεν αλλάζει).
 
Δηλαδή εσείς θεωρείτε ότι η παραπάνω εικόνα με τις περισσότερες εκ των φιναλίστ να είναι άτιτλες στη χώρα τους, είναι αποτέλεσμα δεκάδων παραγκων σε δεκαδες χωρες του κόσμου εδώ και πάνω από 60 χρόνια, όπως θέλετε να το περάσετε και καλά και για την Ελλάδα? Λίγο σοβαροί να είμαστε. Όπως ήταν το σύστημα από την πρώτη σεζόν του Πρωταθλητριών και μέχρι το 1992 πριν αλλάξει στο σημερινό Champions League, μπορούσες να στοχεύσεις αν ήθελες και δεν είχες βλέψεις για κάτι στη χώρα σου, για μια "πορεία" στην Ευρώπη, καθώς, ειδικά τα πρώτα 2-4 παιχνίδια ήταν της πλάκας με πρωταθλήτριες ομάδες από κάτι Λετονίες, κάτι Εσθονίες, κάτι Λουξεμβούργα, κάτι Μάλτες κλπ. Και μετά όλα γίνονται, 2-4 ματς είναι, αν τύχεις "εύκολο" αντίπαλο και τύχεις μέρα που θα είσαι καλύτερος η πιο τυχερός μπορείς να κάνεις την υπέρβαση, όπως και έχει γίνει διαχρονικά με αποκορύφωμα τη χρονιά που η Παρτιζάν πήγε να υποβιβαστεί αλλά επειδή στόχευσε στην Ευρώπη εκμεταλλευομενη το τότε σύστημα έφτασε έως τον τελικό του Πρωταθλητριών!!!. Εγώ θα πω ότι καλά έκαναν και στόχευαν στη διάκριση οι ομάδες τότε εκμεταλλευόμενες το τότε υπάρχον σύστημα. Μπορεί να διακρινόταν και ο Ολυμπιακός με το τότε σύστημα α) με την ομαδάρα της δεκαετίας του 50' που σάρωσε τα πάντα εντός Ελλάδας αλλά ήταν επιλογή της να ΜΗΝ δηλώνει μέχρι το 1959 συμμετοχή στο Πρωταθλητριών για να αποφύγει την κούραση και τα έξοδα (μιλάμε για 60 χρόνια πίσω, καμία σχέση τα ταξίδια τότε με τώρα) και β) με την ΑΗΤΤΗΤΗ ομαδάρα του Γουλανδρή της δεκαετίας του 70' που μας στέρησε την πρόκριση ο ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΑΤΟΣ σφαγέας Παλοτάϊ. Αλλα δε γίνεται μια πρόκριση με το σημερινό σύστημα του Champions League που για να πας στους "16" πρεπει να δωσεις 6 αγώνες ομίλου με ισχυρότατες ομάδες (εξαιρώ τα όποια προκριματικά πρέπει να δώσεις για να μπεις ομίλους) να εξισώνεται με μια πρόκριση στους "16" του πρώην Κυπέλλου Πρωταθλητριών, επειδή πέρασες σε 2 αγώνες ομάδα επιπέδου Ζενες Ες και Κέφλαβικ. Μην τρελαθούμε τελείως. Το ίδιο είναι να μπορείς να πας τελικό με 8 παιχνίδια εκ των οποίων τα μισά με ομάδες πολύ χαμηλότερης δυναμικότητας σε σύγκριση με τώρα που για να πας στον τελικό δίνεις 6 παιχνίδια μόνο στον όμιλο και γενικά μίνιμουμ 12 παιχνίδια με ισχυρότατους αντιπάλους (+ τα όποια προκριματικά αναλόγως τη θεση στο ranking της ομαδας σου)? Καλό το παραμύθι αλλά δεν έχει δράκο...
 

BONUS ΕΡΩΤΗΣΗ:
To 2000 και το 2016 έγινε το εξής φοβερό: στον τελικό του Champions League έφτασαν ομάδες της Ισπανίας, οι οποίες ωστόσο .... δεν κατέκτησαν ούτε το Πρωτάθλημα ούτε το Κύπελλο Ισπανίας εκείνη τη χρονιά. Προφανώς είναι αποτέλεσμα παράγκας έτσι? ....................
 
 
ΤΑ "7" ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ:
ΥΓ1: Αλήθεια, τελικά μια ομάδα για να θεωρείται "Πρέσβης" αρκούν 1-2 αθλητικά τμήματα ή μήπως η παρουσία του συλλόγου εκτός συνόρων ΣΕ ΟΛΑ ΤΟΥ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ? 18 διεθνείς τίτλους σε 8 διαφορετικά αθλήματα ΜΟΝΟ ο Ολυμπιακός... Ο μεγαλύτερος πολυαθλητικός σύλλογος της Ελλάδας και ο πραγματικός πρέσβης της Ελλάδας στην Ευρώπη ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ...
ΥΓ2: Πραγματικά δεν ξέρω μέχρι ποιο σημείο ξεφτίλας μπορεί να φτάσει κάποιος...
ΥΓ3: Αλήθεια ρε πορειολάγνες, θέλω να κάνω μια ερώτηση που την έχω ξανακάνει... Σε 40 διεθνείς διοργανώσεις προτιμάτε 40 ... πορείες μέχρι τον τελικό και καμία κατάκτηση, ή 39 αποκλεισμούς από τους ομίλους και 1 κατάκτηση? Ρητορικό το ερώτημα, αυτονόητη η απάντηση! Δε με ενδιαφέρει προσωπικά να κάνω πορείες όταν η τελική σούμα γράφει για ολους ΜΗΔΕΝ κατακτήσεις... Εγώ θέλω ΜΙΑ ΦΟΡΑ όσο είμαι εν ζωή να δώ την ομάδα μου να παίρνει ευρωπαικο τίτλο στο ποδόσφαιρο, κι ας ειναι και το Europa Conference League...
ΥΓ4: Αλήθεια τώρα, συζητάμε αν μας κάνει η όχι παίκτης τύπου Ραφίνια, κι ας είναι και 35? Να φέρουμε παραδείγματα 35ρηδων που ηρθαν Ελλάδα και εβγαλαν μάτια?
ΥΓ5: Μην ξεχνάτε μάγκες. ΌΛΟΙ οι οπαδοί του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ μπορούν να δώσουν 50 ευρώ για κάρτα Μέλους και μόλις 10 ευρώ για να εκδόσουν ετήσια κάρτα φιλάθλου. Για να συνεχίσουμε να βλέπουμε τον Θρύλο μας να πρωταγωνιστεί ΠΑΝΤΟΥ σε Ελλάδα και Ευρώπη...
ΥΓ6: Να είστε υπερήφανοι που είστε οπαδοί του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, του μεγαλύτερου πολυαθλητικού συλλόγου...
ΥΓ7: Καλή συνέχεια σε όλους με υγεία πάνω απ'ολα.
 
MakTheBet