Αϊντχόφεν-Ολυμπιακός 2-1: Μια γλυκιά ήττα και δύο κατάρες που έσπασαν...


Tags: -

Καλησπέρα σε όλους...

Σήμερα ο Ολυμπιακός γιορτάζει... Σήμερα πραγματοποιήσαμε μια απίστευτη υπέρβαση προσπερνώντας το εμπόδιο της Αϊντχόφεν και παίρνοντας την πρόκριση για τους "16" του Γιουρόπα Λιγκ. Το αν η πρόκριση ήταν ... εύκολη, όπως προπαγάνδιζαν κάποιοι, ή υπέρβαση, το έχω αναλύσει σε προηγούμενό μου άρθρο.

Μαζί με αυτήν την πρόκριση, ο Ολυμπιακός κατάφερε να σπάσει δύο μεγάλες κατάρες.

Η πρώτη ήταν η ... πρόκριση απέναντι σε Ολλανδική ομάδα, κάτι που δεν είχε πετύχει ποτέ ξανά στο παρελθόν καμιά άλλη ελληνική ομάδα καθώς μετρούσαμε 6/6 αποκλεισμούς, είτε σε φάση ομίλων, είτε σε φάση νοκ άουτ παιχνιδιών.

Υπενθυμίζω τις περιπτώσεις.

----------------------------------------------------------------------------------------
1η περίπτωση: Σεζόν 1992-93 / Κύπελλο Πρωταθλητριών, Φάση των "16"
 
Η ΑΕΚ κληρώνεται με την Αϊντχόφεν σε διπλούς αγώνες. Στις 21/10/1992 επικρατεί εντός έδρας με 1-0 αλλά στον επαναληπτικό στις 04/11/1992 χάνει με 3-0 και αποκλείεται από τη συνέχεια της διοργάνωσης
 
----------------------------------------------------------------------------------------
2η περίπτωση: Σεζόν 2000-01 / Κύπελλο UEFA, 3ος Γύρος
 
Ο ΠΑΟΚ κληρώνεται με την Αϊντχόφεν σε διπλούς αγώνες. Στις 23/11/2000 ο ΠΑΟΚ χάνει με 3-0 εκτός έδρας, ενώ λίγες μέρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 07/12/2000 γνωρίζει εκ νέου την ήττα εντός έδρας με 0-1 με αποτέλεσμα να αποκλειστεί από τη συνέχεια της διοργάνωσης.
 
----------------------------------------------------------------------------------------
3η περίπτωση: Σεζόν 2001-02 / Κύπελλο UEFA, 3ος Γύρος
 
Ο ΠΑΟΚ κληρώνεται και πάλι με την Αϊντχόφεν σε διπλούς αγώνες. Στις 22/11/2001 επικρατεί με 3-2 εντός έδρας, ωστόσο λίγες μέρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 6/12/2001 γνωρίζει την ήττα εκτός έδρας με 4-1 με αποτέλεσμα να αποκλειστεί από τη συνέχεια της διοργάνωσης.
 
----------------------------------------------------------------------------------------
4η περίπτωση: Σεζόν 2003-04 / Φάση Ομίλων Champions League
 
Η ΑΕΚ αγωνίζεται στους ομίλους του Champions League και κληρώνεται με τις Μονακό, Λα Κορούνια και Αϊντχόφεν. Όσον αφορά τα παιχνίδια με την Ολλανδική ομάδα, η ΑΕΚ  γνώρισε και τις 2 φορές την ήττα, αρχικά στις 21/10/2003 εντός έδρας (0-1) και στη συνέχεια στις 5/11/2003 εκτός έδρας (2-0). Η Αϊντχόφεν τερμάτισε εν τέλει στην 3η θέση σε ισοβαθμία με τη Λα Κορούνια (10 βαθμούς) και προκρίθηκε στο UEFA, ενώ η ΑΕΚ τερμάτισε τελευταία με 2 βαθμούς και αποκλείστηκε από την Ευρώπη.
 
----------------------------------------------------------------------------------------
5η περίπτωση: Σεζόν 2004-05 / Φάση Ομίλων Champions League
 
Ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται στους ομίλους του Champions League και κληρώνεται με τις Άρσεναλ, Ρόζενμποργκ και Αϊντχόφεν. Οσον αφορά τα παιχνίδια με την Ολλανδική ομάδα, ο Παναθηναϊκός στο πρώτο ματς στις 29/09/2004 ηττήθηκε με 1-0 εκτός έδρας, ενώ στο δεύτερο παιχνίδι στις 07/12/2004 κέρδισε με 4-1. Ωστόσο, στην τελική βαθμολογία του ομίλου, η Αϊντχόφεν τερμάτισε στη 2η θέση σε ισοβαθμία με την 1η Άρσεναλ (10 βαθμούς) ενώ ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης.
 
----------------------------------------------------------------------------------------
6η περίπτωση: Σεζόν 2020-21 / Φάση Ομίλων Europa League
 
Ο ΠΑΟΚ, αγωνίζεται στους ομίλους του Europa League και κληρώνεται με τις Γρανάδα, Ομόνοια και Αϊντχόφεν. Όσον αφορά τα παιχνίδια με την Ολλανδική ομάδα, ο ΠΑΟΚ στο πρώτο ματς στις 05/11/2020 επικράτησε εντός έδρας με 4-1, ενώ στο δεύτερο παιχνίδι στις 26/11/2020 έχασε με σκορ 3-2 και μάλιστα με ανατροπή από 0-2. Ωστόσο, στην τελική βαθμολογία του ομίλου, η Αϊντχόφεν τερμάτισε στη 1η θέση, ενώ ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 3η θέση και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης.
 
----------------------------------------------------------------------------------------

Αφού λοιπόν έσπασε αυτή η κατάρα, ο Ολυμπιακός έσπασε και μια δεύτερη κατάρα. Καθαρά δική του κατάρα. Αυτή, του να αποκλείεται επειδή στα κρίσιμα επαναληπτικά ματς σε νοκ άουτ φάση τύχαινε οι τερματοφύλακές του να κάνουν παιδικά λάθη και να "πνίγουν" γκολ. Και για του λόγου το αληθές, εξηγούμαι...

2011-12

Ολυμπιακός - Μέταλιστ
 
Στον επαναληπτικό του διπλού (0-1) ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Μέταλιστ. Καταφέρνει μάλιστα να προηγηθεί με 1-0, ενώ η Μέταλιστ έχασε και πέναλτυ. Και φτάνουμε στο 81ο λεπτό. Σέντρα από αριστερά, έξοδος .... Μεσολογγίου από τον Μέγερι και 1-1. Η Μέταλιστ αναθάρρησε, πήρε μέτρα και στο 86ο λεπτό ήρθε ο αποκλεισμός. Κόρνερ από αριστερά, χαμηλά στο πρώτο δοκάρι, ο Μέγερι όχι μόνο δε βγαίνει να καθαρίσει τη φάση ψηλά, αλλά ταυτόχρονα πάει να διώξει τη μπάλα με ... μπουνιά, δεν πετυχαίνει τη μπάλα σωστά, η οποία πάει προς τα ... πίσω και με ένα απλό άγγιγμα παίκτη της Μέταλιστ κατέληξε στα δίχτυα. 1-2 και ... καληνύχτα.

------------------------------------------------------------------------------------
 
2013-14
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Ολυμπιακός
 
Στον επαναληπτικό της τεράστιας εντός έδρας νίκης με 2-0, ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στο Μάντσεστερ για να διεκδικήσει την πρόκρισή του στην επόμενη φάση. Το παιχνίδι ήταν εξαρχής δύσκολο, αλλά έγινε ακόμα πιο ... επίπονο, με τον τρόπο που δεχτήκαμε τα γκολ. Στο 24' η Μάντστερ προηγήθηκε με πέναλτυ και φτάνουμε στο τέλος του ημιχρόνου με το σκορ να είναι ... οκ, μιας και ο Ολυμπιακός με το 1-0 προκρινόταν. Στο 45' γίνεται το ... μπραφ. Η Μάντστερ επιτίθεται από δεξιά, κάθετη πάσα στον Φαν Πέρσι ο οποίος εκτελεί με τη μία και ο Ρομπέρτο το τρώει ... κάτω από τα πόδια! 2-0 και η ψυχολογία υπέρ των Άγγλων που θέλουν άλλο ένα γκολ για να προκριθουν. Σχεδόν με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου, συγκεκριμένα στο 51ο λεπτό, η Μάντσεστερ κερδίζει φάουλ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή. Ο Φαν Πέρσι εκτελεί, ο Ρομπέρτο λες και έχει τσιμέντο στα πόδια κάθεται ... ακούνητος και κυριολεκτικά το τρώει ... όρθιος, με τη μπάλα να περνάει, όχι περισσότερο από 1-1,5 μέτρο δίπλα του. 3-0 και ... καληνύχτα.

------------------------------------------------------------------------------------
 
2014-15
Ντνίπρο - Ολυμπιακός 
 
Στον επαναληπτικό του πρώτου ματς όπου ήρθε 2-2 εντός έδρας, ο Ολυμπιακός καλείται να ψάξει την πρόκριση εκτός έδρας. Το 1ο ημίχρονο λήγει 0-0, με τον Ολυμπιακό να θέλει 1 γκολ για να έχει σκορ πρόκρισης. Στο 50ο λεπτό δέχεται το πρώτο γκολ μετά από ένα σουτ που κόντραρε, αλλά και πάλι, ήταν πολύ νωρίς για να πούμε ότι κρίθηκε το οτιδήποτε. Εκεί που κρίθηκαν τα ... πάντα όμως ήταν μόλις 4 λεπτά αργότερα, όπου, μετά από φάουλ που εκτελέστηκε από έξω αριστερά, η μπάλα πάει ακριβώς πάνω στον Ρομπέρτο ο οποίος ... πιάνει αέρα, με τη μπάλα να περνάει, όχι περισσότερο από 20 εκατοστά δίπλα του. 2-0 και ... καληνύχτα

------------------------------------------------------------------------------------
 
2015-16
Ολυμπιακός - Άντερλεχτ
 
Στον επαναληπτικό της εκτός έδρας ήττα με 1-0, ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Άντερλεχτ. Καταφέρνει να φέρει στα ίσα την υπόθεση-πρόκριση καθώς στην κανονική διάρκεια του αγώνα επικρατεί με 1-0. Ώσπου στην παράταση είδαμε πάλι τα ... απίθανα. 103ο λεπτό, γίνεται μια σέντρα από δεξιά η οποία περνάει και καταλήγει σε παίκτη της Άντερλεχτ σε πολύ πλάγια θέση. Αυτός δοκιμάζει με ... εσωτερικό αριστερό φάλτσο ένα ... τύπου σουτ, στην κλειστή γωνία του Ρομπέρτο. Κι όμως, στην -υποτίθεται- κλειστή γωνία του Ρομπέρτο, η μπάλα περνάει ελάχιστα εκατοστά δίπλα του με τον Ρομπέρτο να μένει ... τσιμεντωμένος και να το τρώει όρθιος. Απίστευτο κι όμως αληθινό, με την Άντερλεχτ να έχει πλέον σκορ πρόκρισης. Μάλιστα, κι ενώ από την άλλη ο Προτό έβγαζε τα άβγαλτα, στο 111ο λεπτό μπήκε και η ... ταφόπλακα. Η Άντερλεχτ βγήκε στην κόντρα και έβγαλε επίθεση από τον άξονα προς τα αριστερά. Σουτ εντός περιοχής, με τον Ρομπέρτο να το τρώει ... κάτω από τα πόδια! 1-2 και ... καληνύχτα

------------------------------------------------------------------------------------
 
2016-17
Μπεσίκτας - Ολυμπιακός
 
Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στην Τουρκία για να ψάξει την πρόκριση μετά το 1-1 του πρώτου παιχνιδιού στο "Γ.Καραϊσκάκης". Η Μπεσίκτας προηγείται με 1-0 στο 10ο λεπτό, ωστόσο υπάρχει πολύς χρόνος ακόμα. Ή και όχι, όταν έχεις στον τέρμα έναν απίθανο τύπο που ονομάζεται Λεάλι... Στο 22ο λεπτό δημιουργείται μια αναμπουμπουλα, η μπάλα φτάνει στον Μπάμπελ ο οποίος σουτάρει. Η μπάλα πάει απευθείας πάνω στον Λεάλι, ο οποίος ωστόσο το ... πνίγει, με τη μπάλα να περνάει από κάτω του και να "γράφεται" το 2-0. Ο Ολυμπιακός μείωσε με τον Ελιονούσι στο 31ο λεπτό και έβαλε τον Ολυμπιακό στο "κόλπο" της πρόκρισης. Όμως η Μπεσίκτας ουσιαστικά δεν είχε να φοβηθεί τίποτα μιας και ο Λεάλι είχε δείξει προ πολλού ότι ... ΔΕΝ. Στο 75ο λεπτό λοιπόν, η Μπεσίκτας επιτίθεται, η μπάλα φτάνει δεξιά στον Μπάμπελ, ο οποίος αποφασίζει να σουτάρει. Η μπάλα πάει και πάλι πάνω του, αλλά και πάλι ο απίθανος Ιταλός το ... πνίγει ΚΑΙ αυτό, βάζοντας ουσιαστικά "ταφόπλακα" σε κάθε ελπίδα πρόκρισης, καθώς έτσι "γράφτηκε" το 3-1 και ο Ολυμπιακός που έπαιζε και με παίκτη λιγότερο έπρεπε να πετύχει 2 γκολ. Και σα να μην έφτανε αυτό, στο 84ο λεπτό, η Μπεσίκτας βγάζει εκ νέου φάση τετ α τετ, και μέχρι να αποφασίσει να βγει ο Λεάλι ο οποίος στην αρχή ... κοιτούσε, ο Τοσούν τσίμπησε τη μπάλα και "έγραψε" το βαρύ 4-1. 4-1 λοιπόν και ... καληνύχτα.

------------------------------------------------------------------------------------
 
2019-2020
Γουλβς - Ολυμπιακός 
 
Στον επαναληπτικό του εντός έδρας 1-1, ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στην Αγγλία για να διεκδικήσει την πρόκριση. Στο 7ο λεπτό, μια απλή φάση που το μόνο που είχε να κάνει ο Αλέν ήταν να διώξει τη μπάλα, αποφάσισε να το παίξει Ροναλντίνιο και να κάνει ... τρίπλα απέναντι στον ... Ποντένσε, με αποτέλεσμα να χάσει τη μπάλα, ο Ποντένσε να την προστατέψει έξυπνα και τον Αλέν να τον ... γκρεμίζει παραχωρόντας ένα πέναλτυ - δώρο. 1-0 η Γουλβς, ψυχρολουσία για τον Ολυμπιακό που έμεινε από νωρίς πίσω στο σκορ και τελικά αυτή η γκάφα του Γάλλου έμελλε να είναι αρκετή για τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού. 

------------------------------------------------------------------------------------
 
2020-2021
Αϊντχόφεν - Ολυμπιακός
 
Στον επαναληπτικό της ευρείας νίκης με 4-2, ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στην Ολλανδία με σκοπό να υπερασπιστεί αυτό το σκορ και να πάρει αυτός την πρόκριση. Ενώ το παιχνίδι στην αρχή φαίνεται ισορροπημένο, στο 23ο λεπτό, μετά από κόρνερ της Αϊντχόφεν, ο Σα δεν βγαίνει, ο Ζάχαβι παίρνει την κεφαλιά, η μπάλα πάει κυριολεκτικά πάνω στον Σα, ο οποίος όμως έχει κάκιστη αντίδραση και δεν καταφέρνει να μπλοκάρει, ή έστω να διώξει. Αντ'αυτού, ο Πορτογάλος σχεδόν ... ωθεί τη μπάλα στα δίχτυα και 1-0 για την Αϊντχόφεν. Επικρατεί μια κρυάδα λόγω του γκολ, ωστόσο την Αιντχοφεν ποσώς την ενδιαφέρει. Παίρνει τα μέτρα στο γήπεδο και επιτίθεται συνεχώς. Ένα λεπτό πριν το ημίχρονο βάζει και 2ο γκολ και όλα δείχνουν ότι πάει να .. κλέψει την πρόκριση. Όμως ο Χασάναρος είχε άλλη άποψη, έβαλε το γκολ, "έγραψε" το 2-1 και μας έστειλε στους "16" του Γιουρόπα Λιγκ...
 
 
ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ
ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΑΓΑΛΜΑ ΣΤΟΝ "ΦΑΡΑΩ". ΑΥΤΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΟ ΓΚΟΛ ΜΕ ΤΗ ΜΑΡΣΕΙΓ, ΑΥΤΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΟ ΓΚΟΛ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΝΤΧΟΦΕΝ. 2 ΓΚΟΛ, 2 ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ. ΑΧΜΕΝΤ ΧΑΣΑΝ, ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΟΛΑ...
 
ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΜΩΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ "ΚΑΤΑΡΑ" ΤΩΝ ΚΑΚΩΝ ΕΜΦΑΝΙΣΕΩΝ ΤΩΝ ΓΚΟΛΚΙΠΕΡ ΜΑΣ ΣΤΑ ΚΡΙΣΙΜΑ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΑ ΜΑΤΣ ΣΕ ΝΟΚ-ΑΟΥΤ ΦΑΣΕΙΣ. ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΕΣΤΕΙΣ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΣΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΚΗ ΜΕΡΑ. 7 ΦΟΡΕΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΝΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ....ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ...

 
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ:
ΥΓ1: Τα υπόλοιπα από αύριο... ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΜΕ!!!!
ΥΓ2: Ευχέλαιο στον Σα επειγόντως... Στα τελευταία παιχνίδια έχει κάνει πολλα μαζεμένα λάθη... Δεν κρεμάω φυσικά έναν τερματοφύλακα που πέρυσι είχε το καλύτερο clean sheet στον κόσμο(!), αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα είναι σε κακό ... φεγγάρι. Μακάρι να επανέλθει ΑΜΕΣΑ στην κατάσταση που ξέρουμε...
ΥΓ3: Καλή συνέχεια σε όλους, με υγεία πάνω απ'όλα...
 
MakTheBet

Σχόλια

Εικόνα Ποσειδωνία

άψογος ο Μάρτινς σε όλα, πλην της θέσης του τερματοφύλακα.
Πέρυσι μας άφησε με το Αλέν και μας έκαψε. Δε μερίμνησε νωρίτερα για δεύτερο ικανό γκολκήπερ.
Φέτος έχει τον Κρίστενσεν που κατά τη γνώμη μου είναι καλύτερος του Σα. Ακόμα και του καλού Σα, αλλά δεν τον χρησιμοποιεί σχεδόν καθόλου.
Γιατί κ. Μάρτινς;

Εικόνα Ποσειδωνία

Μια διόρθωση, αν θυμάμαι καλά.
Το 2014-15 με την Ντνιπρο... Ήταν εκτός έδρας στην Ουκρανία το πρώτο παιχνίδι και εδώ στο Καραϊσκάκη η ρεβάνς. Στη ρεβάνς ήταν που αποβλήθηκε ο μιλιβογεβιτς για φάουλ στο κέντρο του γηπέδου με απευθείας κόκκινη.
Και ήταν το τελευταίο ευρωπαϊκό γκολ του Μήτρογλου με φανέλα Ολυμπιακού