Αμπέλ Φερέιρα: «Για να νικήσεις, πρέπει να είσαι σε μεγάλες ομάδες»


Tags: -

Καλησπέρα σε όλους...


Ο Αμπέλ Φερέιρα, ο προπονητής που έφυγε κακήν κακώς από τον ΠΑΟΚ ως ... αποτυχημένος, επειδή δεν κέρδισε το Πρωτάθλημα και αποκλείστηκε στο Κύπελλο από τον καλοδουλεμένο Ολυμπιακό του Π.Μαρτινς, πριν λίγες μέρες κατέκτησε το Κύπελλο Βραζιλίας σηκώνοντας τη δεύτερη προσωπική του ... κούπα, λίγες εβδομάδες μετά και την κατάκτηση του Copa Libertadores, εκθέτωντας ανεπανόρθωτα την κρίση των ... μπαλαδόφατσων εκεί στη Θεσσαλονίκη.

Εκτός απ' αυτό όμως, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου, ο Πορτογάλος προπονητής έκανε μια δήλωση που εξέθεσε για ... δεύτερη φορά την πρώην ομάδα του, τον ΠΑΟΚ. Τι είπε; «Για να νικάς, πρέπει να είσαι σε μεγάλες ομάδες»

Ας δούμε όμως αναλυτικά τις δηλώσεις του στα Μέσα της "χώρας του καφέ".

«Θυμάμαι όταν έφτασε η πρόταση της Παλμέιρας, ήταν αδύνατον να αρνηθώ. Πέρα από τις δικές μου φιλοδοξίες ήξερα που πηγαίνω. Έφτασα στην Παλμέιρας χωρίς να έχω κατακτήσει τίτλους. Για να νικήσεις πρέπει να είσαι σε μεγάλες ομάδες. Το έχει πει και ο Γκουαρντιόλα αυτό. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο αποδέχτηκα την πρόταση. Όταν αποδέχτηκα την πρόταση της Παλμέιρας χωρίς να έχω κατακτήσει τίτλους, το έκανα για να πάω σε μια μεγάλη ομάδα και να νικάω. Σήμερα είμαι καλύτερος προπονητής χάρη στην ομάδα και τους παίκτες της Παλμέιρας. Θυμάμαι τι είπα στην παρουσίασή μου στο προπονητικό κέντρο στους παίκτες μου: Θα χρειαστώ περισσότερο εσάς, από ό,τι θα χρειαστείτε εσείς εμένα».

Πού εργαζόταν πριν την Παλμέιρας ο Αμπέλ, από τον οποίο έφυγε για να πάει σε μια "μεγάλη ομάδα" που "ξέρει να κερδίζει";. Ντιν νταν, ντιν νταν...