Ολυμπιακός - Άρσεναλ 1-3: Χάθηκε (άδικα) μια μάχη, αλλά όχι ο πόλεμος...


Tags: -

Καλησπέρα σε όλους...

Όλα πήγαν στραβά κι ανάποδα για τον Ολυμπιακό στο ματς με την Άρσεναλ καθώς οι ερυθρόλευκοι ηττήθηκαν με 3-1 από τους λονδρέζους στο Καραϊσκάκη. Βέβαια για να διαμορφωθεί έτσι το τελικό αποτέλεσμα έγιναν πράγματα και θαύματα, τόσο από τις ομάδες, όσο και από τον ... διαιτητή.
 
Το παιχνίδι ήταν στραβό ακόμα και ... πριν την έναρξή του. Δεν είναι μόνο ότι η κλήρωση με την Άρσεναλ ήταν εκ των δυσκολότερων που θα μπορούσαμε να έχουμε, για πολλούς λόγους τους οποίους ανελυσα σε προηγούμενο άρθρο του blog Μου, αλλά οι απουσίες των Σεμέδο και Μπα εκτος των άλλων έκαναν τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα, καθώς ο ΜΒιλά αναγκάστηκε να αγωνιστεί ως κεντρικός αμυντικός δημιουργώντας μεγάλο "κενό" στα χαφ και να έχουμε πολύ διαφορετική εικόνα από αυτήν που έχουμε συνηθίσει απο το δίδυμο Καμαρά-ΜΒιλά. 
 
Ακόμα κι έτσι όμως, τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ διαφορετικά, αν σε δύο περιπτώσεις οι Μπρούμα και Μασούρας "έσπαγαν" τη μπάλα στον ελεύθερο Ελ Αραμπί, ο οποίος θα έκανε μετά τη δουλειά του, τουλάχιστον τη μία απο τις δυο φορές, για να μη μπω και τις δύο...
 
Δε θα μπω σε διαδικασία ανάλυσης του παιχνιδιού. Δεν το κάνω σχεδόν ποτέ και δεν έχει και νόημα στην παρούσα φάση. Το πρώτο γκολ που δεχθήκαμε ηταν μια σουτάρα του Οντεγκαρντ, που δυστυχώς δε μπόρεσε να αποσοβήσει ο Σα. Δε θα "σταυρώσω" τον Πορτογάλο για το λάθος του, για λόγους που ήδη ξέρουμε. Παρ'όλα αυτά, εκεί που έγινε το "μπραφ" ήταν η φάση του 1-2 της Άρσεναλ. 
 
 
Όταν ο διαιτητής μετράει τέτοιο γκολ στο 79’ κι ενώ το σκορ εκείνη την στιγμή είναι 1-1, τότε όλα γυρίζουν ανάποδα και σίγουρα δεν ήταν εύκολο για τον Ολυμπιακό να ισοφαρίσει για δεύτερη φορά. Οι ερυθρόλευκοι πάλεψαν με την Άρσεναλ, πάλεψαν με τα προβλήματα τραυματισμών και στο τέλος είχαν να παλέψουν και με τον Ζίμπερτ και τις αποφάσεις του. Ήταν μια αποφάση – ντροπή και αδιανόητη. Θα πει κάποιος ότι πρωτα πηρε την κεφαλιά και μετά έκανε το φάουλ. Για μένα, επειδή είδα πολλές φορές τη φάση, ξεκάθαρα ο παίκτης πριν πάρει την κεφαλιά, πρώτα βάζει τα χέρια του στο λαιμό του ΜΒιλα και μετα με τη φόρα του τον γκρεμίζει κιόλας... Αν είχε μείνει το 1-1 όλα θα ήταν διαφορετικά στην ρεβάνς στο Λονδίνο, αλλά αυτή η απόφαση του Γερμανού στο δεύτερο γκολ των «κανονιέρηδων», έφερε σε πολύ δύσκολη θέση τον Ολυμπιακό, ο οποίος στο τέλος δέχθηκε και 3ο γκολ, με την υπόθεση - πρόκριση να μοιάζει με -σχεδόν- ακατόρθωτη υπέρβαση. 
 
Μακάρι ο Πέδρο Μαρτίνς και οι παίκτες του να μας χαρίσουν μια απίστευτη πρόκριση σε λίγες ώρες από τώρα... Θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη πρόκριση, δεδομένου ότι ο επαναληπτικός θα γίνει εκτός έδρας και έχοντας δεχτεί και 3 γκολ στην έδρα μας...Θα επανέλθουμε!
 
 
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ
ΥΓ1: Κάτω τα χερια από τον Σα!
ΥΓ2: Κάτω τα χέρια από τον Πέδρο Μαρτίνς!!
ΥΓ3: Κάτω τα χέρια από τον Ολυμπιακό!!!