Γαλατσόπουλος : «Η θέση του Ολυμπιακού είναι στην Α1. "Πλήγωσε" η απουσία του...»


Tags: -

Καλησπέρα σε όλους...
 
Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ με πρόσφατες δηλώσεις του εξέφρασε την άποψή του ότι η θέση του Ολυμπιακού είναι στην Α1 και τόνισε ότι όλο αυτό που συνέβη "πλήγωσε" το ελληνικό μπάσκετ.
 
Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε ότι η θέση των Πειραιωτών είναι στην Α1 και επισήμανε ότι όλο αυτό που συνέβη έκανε κακό στο ελληνικό μπάσκετ. «Υπάρχουν οι διαδικασίες για το πώς θα επιστρέψει ο Ολυμπιακός στην Α1», πρόσθεσε ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος.
 
Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Η φυσική θέση του Ολυμπιακού είναι στην Α1, αυτό που συνέβη δεν είχε για κανένα αποτέλεσμα, ήταν κακό για το μπάσκετ. Υπάρχουν οι διαδικασίες για το πώς θα επιστρέψει ο Ολυμπιακός στην Α1. Θα πρέπει να περιμένουμε τις διαδικασίες, όπως τις εκλογές της ΕΟΚ. Η «wild card» προβλέπεται ως διαδικασία και είναι της ΕΟΚ».
 
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γαλατσόπουλου:
 
Για το τι θέλει η Λίγκα από την Ομοσπονδία:
«Ο ΕΣΑΚΕ θα ήθελε μία διοίκηση στην ΕΟΚ, η οποία να αποτελείται και από τα δύο μέρη, με τεχνοκράτες και αθλητές».
 
Για την κεντρική διαχείριση των ομάδων στο τηλεοπτικό είπε:
«Μετά από 20 χρόνια έγινε πραγματικότητα και μέσω της ΕΡΤ το μπάσκετ γύρισε στα σπίτια των Ελλήνων» ενώ πρόσθεσε: «Ως ΕΣΑΚΕ κάναμε και μία θεσμική παρέμβαση ώστε η Λίγκα να αποκτήσει λόγο στην αδειοδότηση των ομάδων, που θα βοηθήσει στην εξυγίανση και στον υγιή ανταγωνισμό».
 
Για την κατάσταση λόγω πανδημίας είπε:
«Να δημιουργήσουμε ένα νέο πρωτόκολλο για την ασφαλή επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα».
 
Για τις ομάδες της Α1 ενόψει της νέας χρονιάς:
«Πέφτει μία ομάδα από την Α1, ενώ από την Α2 ανεβαίνουν δύο ομάδες. Και με το θέμα της αδειοδότησης, καλύτερος αριθμός ομάδων είναι οι 12 άρα μέσα από τις διαδικασίες θα δούμε πως θα καταλήξει ο αριθμός των ομάδων για το νέο πρωτάθλημα».
 
Για το κομμάτι της διαιτησίας στην Α1 και αν ο ΕΣΑΚΕ προτίθεται να την αναλάβει:
«Είναι και η διαιτησία ένα θέμα που θα πρέπει να συζητηθεί με την νέα διοίκηση της ΕΟΚ».
 
Για την Euroleague και το Champions League όσον αφορά την παρουσία των ελληνικών ομάδων:
«Θα πρέπει να βρεθεί μία φόρμουλα μεταξύ της Euroleague και της FIBA ώστε αυτές οι δύο διοργανώσεις να συνδεθούν, ώστε να μπορούν ομάδες και να ανεβαίνουν και να κατεβαίνουν».