Παραπέμφθηκε η ΑΕΚ για εμπλοκή στις εκλογές της ΕΠΣ Καρδίτσας


Tags: -

Καλησπέρα σε όλους...

Πολύ σοβαρή εξέλιξη γνωστοποιήθηκε σήμερα, καθώς η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ παρέπεμψε την ΠΑΕ ΑΕΚ στο δικαστικό τμήμα της επιτροπής μετά από καταγγελίες του σωματείου "Σύλλογος Ένωσης Πολιτών - Φιλάθλων Καρδίτσας" τον Ιούνιο του 2020 για εμπλοκή της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ στις αρχαιρεσίες της ΕΠΣ Καρδίτσας. Ερευνητής της υπόθεσης ήταν το μέλος της επιτροπής, κ. Ανδρέας Αθανασίου, Πρωτοδίκης (τακτικός δικαστής).

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ - ΠΙΘΑΝΕΣ ΠΟΙΝΕΣ
 
Η ΠΑΕ ΑΕΚ κατηγορεί τον κ. Αυγενάκη για την εναντίον της δίωξη και διαμαρτύρεται για fast track διαδικασία, καθώς η καταγγελία έγινε 01/06/2020, ενώ χθες στη 13:10 η ΠΑΕ ενημερώθηκε με e-mail για την έναρξη της διαδικασίας έρευνας και στις 14:48 ενημερώθηκε για την περάτωση της έρευνας και την παραπομπή της ΠΑΕ στο δικαστικό τμήμα.
 
Από τη στιγμή που αποφασίστηκε η παραπομπή της υπόθεσης, η ΠΑΕ ΑΕΚ θα κληθεί να καταθέσει απολογητικό υπόμνημα στην επιτροπή εντός συγκεκριμένης προθεσμίας και ακολούθως η επιτροπή είτε θα ορίσει ακροαματική διαδικασία, είτε θα αποφασίσει με βάση τα στοιχεία του φακέλου.
 
Αν η καταγγελία αφορά δωροδοκία αναφορικά με τις αρχαιρεσίες, οι ποινές που μπορούν να επιβληθούν (σε περίπτωση καταδίκης) είναι εξαιρετικά αυστηρές και προβλέπουν για τα νομικά πρόσωπα (ΠΑΕ) αφαίρεση 6 βαθμών και χρηματική ποινή 300.000 ευρώ ενώ για τα φυσικά πρόσωπα προβλέπεται ακόμα και δεκαετή απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο και εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους, καθώς και πρόστιμα από 20.000 έως 60.000 ευρώ ανεξάρτητα αν είναι δωροδοκούντες ή δωροδοκούμενοι.
 
Η επιτροπή μπορεί να τιμωρήσει με ισχυρή πιθανολόγηση ενοχής, χωρίς να απαιτείται πλήρης απόδειξη όπως στα ποινικά δικαστήρια. Επίσης, η Επιτροπή Δεοντολογίας μπορεί να γνωστοποιήσει την υπόθεση στις Εισαγγελικές αρχές διαβιβάζοντας αντίγραφα του φακέλου.
 
Θυμίζουμε ότι το καλοκαίρι είχαν δημοσιευθεί σε τοπική ιστοσελίδα της Χίου πληροφορίες ότι στελέχη προσκείμενα στην ΠΑΕ ΑΕΚ είχαν αποπειραθεί να εμπλακούν στην ΕΠΣ Χίου. (εδώ και εδώ).

 
ΣΤΕΚΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ;
 
Διαμαρτύρονται στην ΑΕΚ γιατί ο Ολυμπιακός δικάστηκε πειθαρχικά για την υπόθεση των στημένων αγώνων μετά από 6 χρόνια, ενώ στην περίπτωση της Ένωσης η διαδικασία προχώρησε σε σύντομο χρονικό διάστημα (01/06/2020 η καταγγελία, 23/03/2021 η παραπομπή).

Η αλήθεια είναι η εξής:
Α. Σύμφωνα με τον Κώδικα Δεοντολογίας, οι διαδικασίες δεν ορίζονται χρονικά και στη συγκεκριμένη περίπτωση, εφόσον υπήρχε μία καταγγελία, κρίθηκε σοβαρή και ακολούθησε παραπομπή χωρίς να απαιτείται ιδιαίτερη έρευνα.
Β. Ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να διαμαρτύρεται για την καθυστέρηση αυτή αφού είχε τεθεί υπό ομηρία μέχρι να έρθει η απαλλαγή του 6 χρόνια μετά!
Γ. Επίσης η δικογραφία του Ολυμπιακού ήταν γιγάντια και περιλάμβανε πλήθος μαρτυρικών καταθέσεων, υποκλοπών της ΕΥΠ, κτλ. ενώ στην περίπτωση της ΑΕΚ θα εξεταστεί απλώς μία συγκεκριμένη καταγγελία που έγινε στην Καρδίτσα οπότε δεν υπήρχε λόγος μακροχρόνιας έρευνας!
 
Από την ΠΑΕ ΑΕΚ και τα προσκείμενα σε αυτήν ΜΜΕ, κατηγορείται ως υποκινητής αυτής της δικαστικής εμπλοκής ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης. Ωστόσο, η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ που κινεί τις διαδικασίες, απαρτίζεται αποκλειστικά από τακτικούς δικαστές εκλεγμένους από αρχαιρεσίες της ίδιας της ίδιας της ΕΠΟ χωρίς εμπλοκή του Υπουργού.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

Εμείς αναγνωρίζουμε το τεκμήριο της αθωότητας ακόμα και στις πειθαρχικές διαδικασίες και δεν θεωρούμε σε καμία περίπτωση ότι η ΠΑΕ ΑΕΚ είναι ένοχη ωστόσο περιμένουμε με ενδιαφέρον τις αποφάσεις των τακτικών δικαστών.

Πηγή: https://athlitiki-diaploki.blogspot.com/