"Πού αλλού στον κόσμο έχετε δει την πρώτη ομάδα να έχει διπλάσια και βάλε πρωταθλήματα από τη δεύτερη?"



Καλησπέρα σε όλους...
 
Στην αρχή της φετινής αγωνιστικής περιόδου και πριν ο Ολυμπιακός φτάσει να έχει μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο, άκουσα από ΠΑΟΚτσή το απίστευτο γενικόλογο επιχείρημα "Πού αλλού στον κόσμο έχετε δει την πρώτη ομάδα να έχει διπλάσια και βάλε πρωταθλήματα από τη δεύτερη? Αυτό και μόνο σας ξεβρακώνει γαύροι με την παράγκα σας", με το οποίο προσπαθούσε να τεκμηριώσει -υποτίθεται- ότι στην Ελλάδα το να έχει ο πρώτος διπλάσια και βάλε πρωταθλήματα από τον δεύτερο αποτελεί ... παγκόσμια πρωτοτυπία και "αποδεικνύει την παράγκα του γαύρου". Μετά την μαθηματική κατάκτηση του 46ου Πρωταθλήματος, το επανέλαβε και κάπου εκεί αποφάσισα να ασχοληθώ σοβαρά...
 
Πάμε λοιπόν να κάνουμε ένα ακόμα ... διηπειρωτικό ταξίδι, ώστε να δούμε αν πράγματι ισχύει αυτό το ... επιχείρημα, ή αν θα καταλήξει (και αυτό) στον ... κουβά, όπως τόσα και τόσα από αυτά τα γενικόλογα που ακούμε τόσα χρόνια. Θα ξεκινήσουμε από Πρωταθλήματα της Ευρώπης και θα αναφέρουμε στη συνέχεια και Πρωταθλήματα από όλες τις υπόλοιπες Ηπείρους, ενώ θα γίνει ειδική μνεία ακόμα και στα μη αναγνωρισμένα εκ της FIFA εθνικά Πρωταθλήματα.
 
--------------------------------------------------------------------------
 
UEFA (European competitions) - ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΕΥΡΩΠΗΣ 
 
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
1η η Bayern Munich (30 Πρωταθλήματα)
2η η FC Nurnberg (9 Πρωταθλήματα)
Το Πρωτάθλημα της Γερμανίας διεξάγεται από το 1903. Από τότε και μέχρι σήμερα, από το σύνολο των Πρωταθλημάτων, τα 30 τα έχει κατακτήσει η Bayern Munich. Η δεύτερη σε Πρωταθλήματα Nurnberg έχει 9. Με λίγα λόγια, η πρώτη σε κατακτήσεις Bayern Munich  έχει τα ΤΡΙΠΛΑΣΙΑ+3 Πρωταθλήματα από τη δεύτερη Nurnberg.
 
ΙΤΑΛΙΑ
1η η Juventus (36 Πρωταθλήματα)
2ες οι Milan και Inter (από 18 Πρωταθλήματα)
Το Πρωτάθλημα της Ιταλίας διεξάγεται από το 1929. Από τότε και μέχρι σήμερα, από το σύνολο των Πρωταθλημάτων, τα 36 τα έχει κατακτήσει η Juventus, που είναι και πρώτη στη σχετική λίστα. OΙ δεύτερες σε Πρωταθλήματα Milan και Inter έχουν από 18. Με άλλα λόγια, η πρώτη σε κατακτήσεις Juventus έχει τα ΔΙΠΛΑΣΙΑ πρωταθλήματα από Milan και Inter.
 
ΒΕΛΓΙΟ
1η η Anderlecht FC (34 Πρωταθλήματα)
2η η Club Brugge FC (16 Πρωταθλήματα)
Το Πρωτάθλημα του Βελγίου διεξάγεται από το 1895. Από τότε και μέχρι σήμερα, από το σύνολο των Πρωταθλημάτων, τα 34 τα έχει κατακτήσει η Anderlecht, που είναι και πρώτη στη σχετική λίστα. Η δεύτερη σε Πρωταθλήματα Club Brugge FC έχει 16. Με λίγα λόγια, η πρώτη σε κατακτήσεις Anderlecht  έχει τα ΔΙΠΛΑΣΙΑ+2 Πρωταθλήματα από τη δεύτερη Club Brugge.
 
ΚΡΟΑΤΙΑ
1η η Dinamo Zagreb (21 Πρωταθλήματα)
2η η Hajduk Split (6 Πρωταθλήματα)
Το Πρωτάθλημα της Κροατίας διεξάγεται από το 1992. Από τότε και μέχρι σήμερα, από το σύνολο των Πρωταθλημάτων, τα 21 τα έχει κατακτήσει η Dinamo Zagreb, που είναι και πρώτη στη σχετική λίστα. Η δεύτερη σε Πρωταθλήματα Hajduk Split έχει 6. Με λίγα λόγια, η πρώτη σε κατακτήσεις Dinamo Zagreb έχει τα ΤΡΙΠΛΑΣΙΑ+3 Πρωταθλήματα από τη δεύτερη Hajduk Split. 
 
ΝΟΡΒΗΓΙΑ
1η η Rosenborg (26 Πρωταθλήματα)
2η η Fredrickstand (9 Πρωταθλήματα)
Το Πρωτάθλημα της Νορβηγίας διεξάγεται από το 1937. Από τότε και μέχρι σήμερα, από το σύνολο των Πρωταθλημάτων, τα 26 τα έχει κατακτήσει η Rosenborg, που είναι και πρώτη στη σχετική λίστα. Η δεύτερη σε Πρωταθλήματα Fredrickstand έχει 9. Με λίγα λόγια, η πρώτη σε κατακτήσεις Rosenborg έχει τα ΤΡΙΠΛΑΣΙΑ-1 Πρωταθλήματα από τη δεύτερη Fredrickstand. 
 
ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΪΝ
1η η FC Vaduz (47 Κύπελλα)
2η η FC Balzers (11 Κύπελλα)
Το Κύπελλο του Λιχτενστάϊν (στο Λιχτενστάϊν δε διεξάγεται εθνικό Πρωτάθλημα παρά μόνο Κύπελλο, επομένως αυτό θα είναι το κριτήριο σύγκρισης, ως η μοναδική διασυλλογική διοργάνωση της χώρας) διεξάγεται από το 1945. Από τότε και μέχρι σήμερα, από το σύνολο των διοργανώσεων, τα 47 τα έχει κατακτήσει η Vaduz, που είναι και πρώτη στη σχετική λίστα. Η δεύτερη σε κατακτήσεις Balzers έχει 11. Με λίγα λόγια, η πρώτη σε κατακτήσεις Vaduz έχει τις ΤΕΤΡΑΠΛΑΣΙΕΣ+3 κατακτήσεις από τη δεύτερη Balzers.
 
ΒΟΡΕΙΑ ΙΡΛΑΝΔΙΑ
1η η Linfield FC (53 Πρωταθλήματα)
2η η Glentoran FC (23 Πρωταθλήματα)
Το Πρωτάθλημα της Β.Ιρλανδίας διεξάγεται από το 1890. Από τότε και μέχρι σήμερα, από το σύνολο των Πρωταθλημάτων, τα 53 τα έχει κατακτήσει η Linfield, που είναι και πρώτη στη σχετική λίστα. Η δεύτερη σε Πρωταθλήματα Glentoran έχει 23. Με λίγα λόγια, η πρώτη σε κατακτήσεις Linfield  έχει τα ΔΙΠΛΑΣΙΑ+7 Πρωταθλήματα από τη δεύτερη Glentoran.
 
ΓΕΩΡΓΙΑ
1η η Dinamo Tbilisi (18 Πρωταθλήματα)
2η η Torpedo Kutaisi (4 Πρωταθλήματα)
Το Πρωτάθλημα της Γεωργίας διεξάγεται από το 1990. Από τότε και μέχρι σήμερα, από το σύνολο των Πρωταθλημάτων, τα 18 τα έχει κατακτήσει η Dinamo Tbilisi, που είναι και πρώτη στη σχετική λίστα. Η δεύτερη σε Πρωταθλήματα Torpedo Kutaisi έχει μόλις 4. Με λίγα λόγια, η πρώτη σε κατακτήσεις Dinamo Tbilisi έχει τα ΤΕΤΡΑΠΛΑΣΙΑ+2 Πρωταθλήματα από τη δεύτερη Torpedo Kutaisi.
 
ΑΝΔΟΡΑ
1η η FC Santa Coloma (13 Πρωταθλήματα)
2η η CE Principat (3 Πρωταθλήματα)
Το Πρωτάθλημα της Ανδόρρας διεξάγεται από το 1995. Από τότε και μέχρι σήμερα, από το σύνολο των Πρωταθλημάτων, τα 13 τα έχει κερδίσει η FC Santa Coloma, που είναι και πρώτη στη σχετική λίστα. Η δεύτερη σε Πρωταθλήματα CE Principat έχει μόλις 3. Με λίγα λόγια, η πρώτη σε κατακτήσεις FC Santa Coloma έχει τα ΤΕΤΡΑΠΛΑΣΙΑ+1 Πρωταθλήματα από τη δεύτερη CE Principat.
 
ΜΟΛΔΑΒΙΑ
1η η Sheriff Tiraspol (18 Πρωταθλήματα)
2η η Zimbru Chisinau (8 Πρωταθλήματα)
Το Πρωτάθλημα της Μολδαβίας διεξάγεται από το 1992. Από τότε και μέχρι σήμερα, από το σύνολο των Πρωταθλημάτων, τα 18 τα έχει κερδίσει η Sheriff Tiraspol, που είναι και πρώτη στη σχετική λίστα. Η δεύτερη σε Πρωταθλήματα Zimbru Chisinau έχει 8. Με λίγα λόγια, η πρώτη σε κατακτήσεις Sheriff Tiraspol έχει τα ΔΙΠΛΑΣΙΑ+2 Πρωταθλήματα από τη δεύτερη Zimbru Chisinau.
 
ΑΡΜΕΝΙΑ
1η η Pyunik FC (14 Πρωταθλήματα)
2η η Shirak FC (4 Πρωταθλήματα)
Το Πρωτάθλημα της Αρμενίας διεξάγεται από το 1992. Από τότε και μέχρι σήμερα, από το σύνολο των Πρωταθλημάτων, τα 14 τα έχει κερδίσει η Pyunik FC, που είναι και πρώτη στη σχετική λίστα. Η δεύτερη σε Πρωταθλήματα Shirak FC έχει μόλις 4. Με λίγα λόγια, η πρώτη σε κατακτήσεις Pyunik FC έχει τα ΤΡΙΠΛΑΣΙΑ+2 Πρωταθλήματα από τη δεύτερη Shirak FC
 
ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ
1η η BATE Borisov (15 Πρωταθλήματα)
2η η Dinamo Minsk (7 Πρωταθλήματα)
Το Πρωτάθλημα της Λευκορωσίας διεξάγεται από το 1992. Από τότε και μέχρι σήμερα, από το σύνολο των Πρωταθλημάτων, τα 15 τα έχει κερδίσει η BATE Borisov, που είναι και πρώτη στη σχετική λίστα. Η δεύτερη σε Πρωταθλήματα Dinamo Minsk έχει 7. Με λίγα λόγια, η πρώτη σε κατακτήσεις BATE Borisov έχει τα ΔΙΠΛΑΣΙΑ+1 Πρωταθλήματα από τη δεύτερη Dinamo Minsk.
 
ΤΣΕΧΙΑ
1η η Sparta Prague (12 Πρωταθλήματα)
2η η Slavia Prague (6 Πρωταθλήματα)
Το Πρωτάθλημα της Τσεχίας διεξάγεται από το 1993. Από τότε και μέχρι σήμερα, από το σύνολο των Πρωταθλημάτων, τα 12 τα έχει κερδίσει η Sparta Prague, που είναι και η πρώτη στη σχετική λίστα. Η δεύτερη σε Πρωταθλήματα Slavia Prague έχει 6. Με λίγα λόγια, η πρώτη σε κατακτήσεις Sparta Prague έχει τα ΔΙΠΛΑΣΙΑ Πρωταθλήματα από τη δεύτερη Slavia Prague.
 
Π.Γ.Δ.Μ.
1η η Vardar Skopje (11 Πρωταθλήματα)
2η η Rabotnicki Skopje (4 Πρωταθλήματα)
Το Πρωτάθλημα της ΠΓΔΜ διεξάγεται από το 1992. Από τότε και μέχρι σήμερα, από το σύνολο των Πρωταθλημάτων, τα 11 τα έχει κερδίσει η Vardar Skopje, που είναι και πρώτη στη σχετική λίστα. Η δεύτερη σε Πρωταθλήματα Rabotnicki Skopje έχει 4. Με λίγα λόγια, η πρώτη σε κατακτήσεις Vardar Skopje έχει τα ΤΡΙΠΛΑΣΙΑ-1 Πρωταθλήματα από τη δεύτερη Rabotnicki Skopje.
 
ΚΟΣΣΟΒΟ
1η η Prishtina FC (10 Πρωταθλήματα)
2ες oι Besa, Feronikeli και Drita (3 Πρωταθλήματα)
Το Πρωτάθλημα από την διακήρυξη ανεξαρτησίας του Κοσόβου και μετά διεξάγεται από το 1991. Από τότε και μέχρι σήμερα, από το σύνολο των Πρωταθλημάτων, τα 10 τα έχει κερδίσει η Prishtina FC, που είναι και πρώτη στη σχετική λίστα. Οι δεύτερες σε Πρωταθλήματα Besa, Feronikeli και Drita έχουν από 3. Με λίγα λόγια, η πρώτη σε κατακτήσεις Prishtina έχει τα ΤΡΙΠΛΑΣΙΑ+1 Πρωταθλήματα από τις δεύτερες Besa, Feronikeli και Drita.
 
--------------------------------------------------------------------------
 
AFC (ASIAN COMPETITIONS) - ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΑΣΙΑΣ
 
ΙΟΡΔΑΝΙΑ
1η η Al-Faisaly (34 Πρωταθλήματα)
2η η Al-Wehdat (17 Πρωταθλήματα)
Το Πρωτάθλημα της Ιορδανίας διεξάγεται από το 1944. Από τότε και μέχρι σήμερα, από το σύνολο των Πρωταθλημάτων, τα 34 τα έχει κερδίσει η Al-Faisaly, που είναι και πρώτη στη σχετική λίστα. Η δεύτερη σε Πρωταθλήματα Al-Wehdat έχει 17. Με λίγα λόγια, η πρώτη σε κατακτήσεις Al-Faisaly έχει τα ΔΙΠΛΑΣΙΑ Πρωταθλήματα από τη δεύτερη Al-Wehdat.
 
Β.ΚΟΡΕΑ
1η η April 25 (19 Πρωταθλήματα)
2η η Kigwanch'a (6 Πρωταθλήματα)
Το Πρωτάθλημα της Β.Κορέας διεξάγεται από το 1960. Από τότε και μέχρι σήμερα, από το σύνολο των Πρωταθλημάτων, τα 19 τα έχει κερδίσει η April 25, που είναι και πρώτη στη σχετική λίστα. Η δεύτερη σε Πρωταθλήματα Kigwanch'a έχει 6. Με λίγα λόγια, η πρώτη σε κατακτήσεις April 25 έχει τα ΤΡΙΠΛΑΣΙΑ+1 Πρωταθλήματα από τη δεύτερη Kigwanch'a.
 
ΜΠΑΧΡΕΪΝ 
1η η Al-Muharraq SC (34 Πρωταθλήματα)
2η η Al-Riffa (12 Πρωταθλήματα)
Το Πρωτάθλημα του Μπαχρέϊν διεξάγεται από το 1956. Από τότε και μέχρι σήμερα, από το σύνολο των Πρωταθλημάτων, τα 34 τα έχει κερδίσει η Al-Muharraq SC, που είναι και πρώτη στη σχετική λίστα. Η δεύτερη σε Πρωταθλήματα Al-Riffa έχει 12. Με λίγα λόγια, η πρώτη σε κατακτήσεις Al-Muharraq SC έχει τα ΤΡΙΠΛΑΣΙΑ-2 Πρωταθλήματα από τη δεύτερη Al-Riffa.
 
ΣΥΡΙΑ
1η η Al-Jaish (17 Πρωταθλήματα)
2η η Al-Karamah (8 Πρωταθλήματα)
Το Πρωτάθλημα της Συρίας διεξάγεται από το 1966. Από τότε και μέχρι σήμερα, από το σύνολο των Πρωταθλημάτων, τα 17 τα έχει κερδίσει η Al-Jaish, που είναι και πρώτη στη σχετική λίστα. Η δεύτερη σε Πρωταθλήματα Al-Karamah έχει 8. Με λίγα λόγια, η πρώτη σε κατακτήσεις Al-Jaish έχει τα ΔΙΠΛΑΣΙΑ+1 Πρωταθλήματα από τη δεύτερη Al-Karamah.
 
ΟΥΖΜΠΕΚΙΣΤΑΝ
1η η Pakhtakor Tashkent (13 Πρωταθλήματα)
2ες οι Neftchi Farg'ona και Bunyodkor Tashkent (5 Πρωταθλήματα )
Το Πρωτάθλημα του Ουζμπεκιστάν διεξάγεται από το 1992. Από τότε και μέχρι σήμερα, από το σύνολο των Πρωταθλημάτων, τα 13 τα έχει κερδίσει η Pakhtakor, που είναι και πρώτη στη σχετική λίστα. Οι δεύτερες σε Πρωταθλήματα Neftchi Farg'ona και Bunyodkor Tashkent έχουν από 5. Με λίγα λόγια, η πρώτη σε κατακτήσεις Pakhtakor Tashkent έχει τα ΔΙΠΛΑΣΙΑ+3 Πρωταθλήματα από τις δεύτερες Neftchi Farg'ona και Bunyodkor Tashkent.
 
ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ
1η η Saunders SC (12 Πρωταθλήματα)
2η η Ratnam SC (5 Πρωταθλήματα)
Το Πρωτάθλημα της Σρι Λάνκα διεξάγεται από το 1985. Από τότε και μέχρι σήμερα, από το σύνολο των Πρωταθλημάτων, τα 12 τα έχει κερδίσει η Saunders, που είναι και πρώτη στη σχετική λίστα. Η δεύτερη σε Πρωταθλήματα Ratnam έχει 5. Με λίγα λόγια, η πρώτη σε κατακτήσεις Saunders έχει τα ΔΙΠΛΑΣΙΑ+2 Πρωταθλήματα από τη δεύτερη Ratnam.
 
ΙΡΑΚ
1η η Al-Zawraa (14 Πρωταθλήματα)
2η η Al-Quwa Al-Jawiya (6 Πρωταθλήματα)
Το Πρωτάθλημα του Ιράκ διεξάγεται από το 1974. Από τότε και μέχρι σήμερα, από το σύνολο των Πρωταθλημάτων, τα 14 τα έχει κερδίσει η Al-Zawraa, που είναι και πρώτη στη σχετική λίστα. Η δεύτερη σε Πρωταθλήματα Al-Quwa Al-Jawiya έχει 6. Με λίγα λόγια, η πρώτη σε κατακτήσεις Al-Zawraa έχει τα ΔΙΠΛΑΣΙΑ+2 Πρωταθλήματα από τη δεύτερη Al-Quwa Al-Jawiya.
 
ΚΙΡΓΙΣΤΑΝ
1η η Dordoi Bishkek (12 Πρωταθλήματα)
2η η Alga Bishkek (5 Πρωταθλήματα)
Το Πρωτάθλημα του Κυργιστάν διεξάγεται από το 1992. Από τότε και μέχρι σήμερα, από το σύνολο των Πρωταθλημάτων, τα 12 τα έχει κερδίσει η Dordoi Bishkek, που είναι και πρώτη στη σχετική λίστα. Η δεύτερη σε Πρωταθλήματα Alga Bishkek έχει 5. Με λίγα λόγια, η πρώτη σε κατακτήσεις Dordoi Bishkek έχει τα ΔΙΠΛΑΣΙΑ+2 Πρωταθλήματα από τη δεύτερη Alga Bishkek.
 
--------------------------------------------------------------------------
 
CAF (African competitions) - ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΑΦΡΙΚΗΣ
 
ΑΙΓΥΠΤΟΣ
1η η Al Ahly (42 Πρωταθλήματα)
2η η Zamalek (12 Πρωταθλήματα)
Το Πρωτάθλημα της Αιγύπτου διεξάγεται από το 1948. Από τότε και μέχρι σήμερα, από το σύνολο των Πρωταθλημάτων, τα 42 τα έχει κερδίσει η Al Ahly, που είναι και πρώτη στη σχετική λίστα. Η δεύτερη σε Πρωταθλήματα Zamalek  έχει 12. Με λίγα λόγια, η πρώτη σε κατακτήσεις Al Ahly έχει τα ΤΡΙΠΛΑΣΙΑ+6 Πρωταθλήματα από τη δεύτερη Zamalek.
 
ΤΥΝΗΣΙΑ
1η η Esperance Sportive (30 Πρωταθλήματα)
2η η Club Africain (13 Πρωταθλήματα)
Το Πρωτάθλημα της Τυνησίας διεξάγεται από το 1907. Από τότε και μέχρι σήμερα, από το σύνολο των Πρωταθλημάτων, τα 30 τα έχει κερδίσει η Esperance Sportive, που είναι και πρώτη στη σχετική λίστα. Η δεύτερη σε Πρωταθλήματα Club Africain έχει 13. Με λίγα λόγια, η πρώτη σε κατακτήσεις Esperance Sportive έχει τα ΔΙΠΛΑΣΙΑ+4 Πρωταθλήματα από τη δεύτερη Club Africain.
 
ΑΙΘΙΟΠΙΑ
1η η Saint George (29 Πρωταθλήματα)
2η η Mechal (11 Πρωταθλήματα)
Το Πρωτάθλημα της Αιθιοπίας διεξάγεται από το 1944. Από τότε και μέχρι σήμερα, από το σύνολο των Πρωταθλημάτων, τα 29 τα έχει κερδίσει η Saint George, που είναι και πρώτη στη σχετική λίστα. Η δεύτερη σε Πρωταθλήματα Mechal έχει 12. Με λίγα λόγια, η πρώτη σε κατακτήσεις Saint George έχει τα ΔΙΠΛΑΣΙΑ+7 Πρωταθλήματα από τη δεύτερη Mechal.
 
ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ
1η η Dynamos (22 Πρωταθλήματα)
2η η Highlanders (7 Πρωταθλήματα)
Το Πρωτάθλημα της Ζιμπάμπουε διεξάγεται από το 1962. Από τότε και μέχρι σήμερα, από το σύνολο των Πρωταθλημάτων, τα 22 τα έχει κερδίσει η Dynamos, που είναι και πρώτη στη σχετική λίστα. Η δεύτερη σε Πρωταθλήματα Highlanders έχει 7. Με λίγα λόγια η πρώτη σε κατακτήσεις Dynamos έχει τα ΤΡΙΠΛΑΣΙΑ+1 Πρωταθλήματα από τη δεύτερη Highlanders.
 
ΜΠΟΥΡΟΥΝΤΙ
1η η Vital'O (20 Πρωταθλήματα)
2η η Inter FC (9 Πρωταθλήματα)
Το Πρωτάθλημα του Μπουρουντί διεξάγεται από το 1972. Από τότε και μέχρι σήμερα, από το σύνολο των Πρωταθλημάτων, τα 20 τα έχει κερδίσει η Vital'O, που είναι και πρώτη στη σχετική λίστα. Η δεύτερη σε Πρωταθλήματα Inter FC έχει 9. Με λίγα λόγια η πρώτη σε κατακτήσεις Vital'O έχει τα ΔΙΠΛΑΣΙΑ+2 Πρωταθλήματα από τη δεύτερη Inter FC.
 
ΡΟΥΑΝΤΑ
1η η APR (18 Πρωταθλήματα)
2η η Rayon Sports (9 Πρωταθλήματα)
Το Πρωτάθλημα της Ρουάντα διεξάγεται από το 1975. Από τότε και μέχρι σήμερα, από το σύνολο των Πρωταθλημάτων, τα 18 τα έχει κερδίσει η APR, που είναι και πρώτη στη σχετική λίστα. Η δεύτερη σε Πρωταθλήματα Rayon Sports έχει 9. Με λίγα λόγια η πρώτη σε κατακτήσεις APR  έχει τα ΔΙΠΛΑΣΙΑ Πρωταθλήματα από τη δεύτερη Rayon Sports.
 
ΙΣΗΜΕΡΙΝΗ ΓΟΥΙΝΕΑ
1η η Sony de Ela Nguema (16 Πρωταθλήματα)
2η η Akonangui (5 Πρωταθλήματα)
Το Πρωτάθλημα της Ισημερινής Γουινέας διεξάγεται από το 1979. Από τότε και μέχρι σήμερα, από το σύνολο των Πρωταθλημάτων, τα 16 τα έχει κερδίσει η Sony de Ela Nguema, που είναι και πρώτη στη σχετική λίστα. Η δεύτερη σε Πρωταθλήματα Akonangui έχει 5. Με λίγα λόγια η πρώτη σε κατακτήσεις Sony de Ela Nguema έχει τα ΤΡΙΠΛΑΣΙΑ+1 Πρωταθλήματα από τη δεύτερη Akonangui.
 
ΜΠΕΝΙΝ 
1η η AS Dragons FC de l'Oueme (12 Πρωταθλήματα)
2η η AS Buffles du Borgou FC (5 Πρωταθλήματα)
Το Πρωτάθλημα του Μπενίν διεξάγεται από το 1969. Από τότε και μέχρι σήμερα, από το σύνολο των Πρωταθλημάτων, τα 12 τα έχει κερδίσει η AS Dragons FC de l'Oueme, που είναι και πρώτη στη σχετική λίστα. Η δεύτερη σε Πρωταθλήματα AS Buffles du Borgou FC έχει 5. Με λίγα λόγια η πρώτη σε κατακτήσεις AS Dragons FC de l'Oueme έχει τα ΔΙΠΛΑΣΙΑ+2 Πρωταθλήματα από τη δεύτερη AS Buffles du Borgou FC.
 
ΝΑΜΙΜΠΙΑ
1η η Black Africa (11 Πρωταθλήματα)
2ες οι Blue Waters και African Stars (4 Πρωταθλήματα)
Το Πρωτάθλημα της Ναμίμπια διεξάγεται από το 1990. Από τότε και μέχρι σήμερα, από το σύνολο των Πρωταθλημάτων, τα 11 τα έχει κερδίσει η Black Africa, που είναι και πρώτη στη σχετική λίστα. Οι δεύτερες σε Πρωταθλήματα Blue Waters και African Stars έχουν από 4. Με λίγα λόγια η πρώτη σε κατακτήσεις Black Africa έχει τα ΤΡΙΠΛΑΣΙΑ-1 Πρωταθλήματα από τις δεύτερες Blue Waters και African Stars.
 
ΜΠΟΤΣΟΥΑΝΑ
1η η Township Rollers (16 Πρωταθλήματα)
2η η Defence Force XI (7 Πρωταθλήματα)
Το Πρωτάθλημα της Μποτσουάνα διεξάγεται από το 1966. Από τότε και μέχρι σήμερα, από το σύνολο των Πρωταθλημάτων, τα 16 τα έχει κερδίσει η AS Township Rollers, που είναι και πρώτη στη σχετική λίστα. Η δεύτερη σε Πρωταθλήματα Defence Force XI έχει 7. Με λίγα λόγια η πρώτη σε κατακτήσεις Township Rollers έχει τα ΔΙΠΛΑΣΙΑ+2 Πρωταθλήματα από τη δεύτερη Defence Force XI.
 
ΕΡΥΘΡΑΙΑ
1η η Red Sea (13 Πρωταθλήματα)
2η η Adults Club (3 Πρωταθλήματα)
Το Πρωτάθλημα της Ερυθραίας διεξάγεται από το 1994. Από τότε και μέχρι σήμερα, από το σύνολο των Πρωταθλημάτων, τα 13 τα έχει κερδίσει η Red Sea, που είναι και πρώτη στη σχετική λίστα. Η δεύτερη σε Πρωταθλήματα Adults Club έχει 3. Με λίγα λόγια, η πρώτη σε κατακτήσεις Red Sea έχει τα ΤΕΤΡΑΠΛΑΣΙΑ+1 Πρωταθλήματα από τη δεύτερη Adults Club.
 
--------------------------------------------------------------------------
 
CONCACAF (North American, Central American, and Caribbean competitions) - ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΒΟΡΕΙΑΣ & ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
 
ΆΓ.ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ & ΝΕΒΙΣ
1η η Newton United (16 Πρωταθλήματα)
2η η Village Superstars (7 Πρωταθλήματα)
Το Πρωτάθλημα του Αγ.Χριστοφορου & Νέβις διεξάγεται από το 1980. Από τότε και μέχρι σήμερα, από το σύνολο των Πρωταθλημάτων, τα 16 τα έχει κερδίσει η Newton United, που είναι και πρώτη στη σχετική λίστα. Η δεύτερη σε Πρωταθλήματα Village Superstars έχει 7. Με λίγα λόγια, η πρώτη σε κατακτήσεις Newton United έχει τα ΔΙΠΛΑΣΙΑ+2 Πρωταθλήματα από τη δεύτερη Village Superstars. 
 
ΜΠΑΡΜΠΕΪΝΤΟΣ
1η η Weymouth Wales (18 Πρωταθλήματα)
2η η Notre Dame (9 Πρωταθλήματα)
Το Πρωτάθλημα του Μπαρμπέιντος διεξάγεται από το 1947. Από τότε και μέχρι σήμερα, από το σύνολο των Πρωταθλημάτων, τα 18 τα έχει κερδίσει η Weymouth Wales, που είναι και πρώτη στη σχετική λίστα. Η δεύτερη σε Πρωταθλήματα Notre Dame έχει 9. Με λίγα λόγια, η πρώτη σε κατακτήσεις Weymouth Wales έχει τα ΔΙΠΛΑΣΙΑ Πρωταθλήματα από τη δεύτερη Notre Dame. 
 
ΟΝΔΟΥΡΑ
1η η Olimpia (32 Πρωταθλήματα)
2η η Motagua (17 Πρωταθλήματα)
Το Πρωτάθλημα της Ονδούρα διεξάγεται από το 1964. Από τότε και μέχρι σήμερα, από το σύνολο των Πρωταθλημάτων, τα 32 τα έχει κερδίσει Olimpia, που είναι και η πρώτη στη σχετική λίστα. Η δεύτερη σε Πρωταθλήματα Motagua έχει 17. Με λίγα λόγια, η πρώτη σε κατακτήσεις Olimpia έχει τα ΔΙΠΛΑΣΙΑ-2 Πρωταθλήματα από τη δεύτερη Motagua. 
 
ΝΗΣΙΑ ΚΕΪΜΑΝ
1η η Scholars International (12 Πρωταθλήματα)
2η η Bodden Town (3 Πρωταθλήματα)
Το Πρωτάθλημα των Νησιών Κέιμαν διεξάγεται από το 1980. Από τότε και μέχρι σήμερα, από το σύνολο των Πρωταθλημάτων, τα 12 τα έχει κερδίσει η Scholars International, που είναι και πρώτη στη σχετική λίστα. Η δεύτερη σε Πρωταθλήματα Bodden Town έχει 3. Με λίγα λόγια, η πρώτη σε κατακτήσεις Scholars International έχει τα ΤΕΤΡΑΠΛΑΣΙΑ Πρωταθλήματα από τη δεύτερη Bodden Town. 
 
--------------------------------------------------------------------------
 
CONMEBOL (South American competitions) - ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΝΟΤΙΑΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
 
ΒΟΛΙΒΙΑ
1η η Bolivar (29 Πρωταθλήματα)
2η η The Strongest (15 Πρωταθλήματα)
Το Πρωτάθλημα της Βολιβίας διεξάγεται από το 1950. Από τότε και μέχρι σήμερα, από το σύνολο των Πρωταθλημάτων, τα 29 τα έχει κερδίσει η Bolivar , που είναι και πρώτη στη σχετική λίστα. Η δεύτερη σε Πρωταθλήματα The Strongest έχει 15. Με λίγα λόγια, η πρώτη σε κατακτήσεις Bolivar έχει τα ΔΙΠΛΑΣΙΑ-1 Πρωταθλήματα από τη δεύτερη The Strongest.  
 
--------------------------------------------------------------------------
 
OFC (Oceanian competitions) - ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΩΚΕΑΝΙΑΣ
 
ΝΗΣΙΑ ΦΙΤΖΙ
1η η Ba FC (21 Πρωταθλήματα)
2η η Lautoka FC (5 Πρωταθλήματα)
Το Πρωτάθλημα των Νησιών Φίτζι διεξάγεται από το 1977. Από τότε και μέχρι σήμερα, από το σύνολο των Πρωταθλημάτων, τα 21 τα έχει κερδίσει η Ba FC, που είναι και πρώτη στη σχετική λίστα. Η δεύτερη σε Πρωταθλήματα Lautoka έχει 5. Με λίγα λόγια, η πρώτη σε κατακτήσεις Bolivar έχει τα ΤΕΤΡΑΠΛΑΣΙΑ+1 Πρωταθλήματα από τη δεύτερη Lautoka FC. 
 
ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ
1η η Auckland City (11 Πρωταθλήματα)
2η η Waitakere United (5 Πρωταθλήματα)
Το Πρωτάθλημα της Νέας Ζηλανδίας διεξάγεται από το 2004. Από τότε και μέχρι σήμερα, από το σύνολο των Πρωταθλημάτων, τα 11 τα έχει κατακτήσει η Auckland City, που είναι και πρώτη στη σχετική λίστα. Η δεύτερη σε πρωταθλήματα Waitakere United έχει 5. Με λίγα λόγια, η πρώτη σε κατακτήσεις Auckland City έχει τα ΔΙΠΛΑΣΙΑ+1 Πρωταθλήματα από τη δεύτερη Waitakere United.
 
ΒΑΝΟΥΑΤΟΥ
1η η Tafea (15 Πρωταθλήματα)
2η η Amicale (6 Πρωταθλήματα)
Το Πρωτάθλημα του Βανουάτου διεξάγεται από το 1994. Από τότε και μέχρι σήμερα, από το σύνολο των Πρωταθλημάτων, τα 15 τα έχει κερδίσει η Tafea, που είναι και πρώτη στη σχετική λίστα. Η δεύτερη σε Πρωταθλήματα Amicale έχει 6. Με λίγα λόγια, η πρώτη σε κατακτήσεις Tafea έχει τα ΔΙΠΛΑΣΙΑ+3 Πρωταθλήματα από τη δεύτερη Amicale.
 
ΤΟΥΒΑΛΟΥ
1η η Nauti FC (13 Πρωταθλήματα)
2η η Niutao FC (3 Πρωταθλήματα)
Το Πρωτάθλημα του Τουβαλού διεξάγεται από το 2001. Από τότε και μέχρι σήμερα, από το σύνολο των Πρωταθλημάτων, τα 13 τα έχει κερδίσει η Nauti FC, που είναι και πρώτη στη σχετική λίστα. Η δεύτερη σε Πρωταθλήματα Niutao FC έχει 3. Με λίγα λόγια, η πρώτη σε κατακτήσεις Nauti FC έχει τα ΤΕΤΡΑΠΛΑΣΙΑ+1 Πρωταθλήματα από τη δεύτερη Niutao FC.
 
ΤΟΝΓΚΑ
1η η Lotohaapai United (16 Πρωταθλήματα)
2η η Ngeleia FC (5 Πρωταθλήματα)
Το Πρωτάθλημα της Βολιβίας διεξάγεται από το 1969. Από τότε και μέχρι σήμερα, από το σύνολο των Πρωταθλημάτων, τα 16 τα έχει κερδίσει η Lotoha?apai United, που είναι και πρώτη στη σχετική λίστα. Η δεύτερη σε Πρωταθλήματα Ngele?ia FC έχει 5. Με λίγα λόγια, η πρώτη σε κατακτήσεις Lotohaapai United έχει τα ΤΡΙΠΛΑΣΙΑ+1 Πρωταθλήματα από τη δεύτερη Ngele?ia FC.
 
--------------------------------------------------------------------------
 
Non-FIFA competitions - ΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΑ ΕΚ ΤΗΣ FIFA ΕΘΝΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
 
ΑΜΠΧΑΖΙΑ
1η η Nart Sukhum (13 Πρωταθλήματα)
2ες οι Afon, Gagra και Kiaraz Pitsunda (3 Πρωταθλήματα)
Το Πρωτάθλημα της Αμπχαζίας διεξάγεται από το 1994. Από τότε και μέχρι σήμερα, από το σύνολο των Πρωταθλημάτων, τα 13 τα έχει κερδίσει η Nart Sukhum, που είναι και πρώτη στη σχετική λίστα. Οι δεύτερες σε Πρωταθλήματα Afon, Gagra και Kiaraz Pitsunda έχουν από 3. Με λίγα λόγια, η πρώτη σε κατακτήσεις Nart Sukhum έχει τα ΤΕΤΡΑΠΛΑΣΙΑ+1 Πρωταθλήματα από τις δεύτερες Afon, Gagra και Kiaraz Pitsunda.
 
--------------------------------------------------------------------------
 
ΥΓ1: Τι βλέπουμε λοιπόν? Το να έχει ο Ολυμπιακός διπλάσια και βάλε Πρωταθλήματα από τον δεύτερο, όχι μόνο δεν αποτελεί ... παγκόσμια πρωτοτυπία ή απόδειξη ... παράγκας, αλλά αναδείξαμε ότι αυτό συμβαίνει σε δεκάδες άλλα Πρωταθλήματα στον κόσμο και μάλιστα και σε ορισμένα εκ των κορυφαίων του κόσμου, όπως είναι το Ιταλικό, το Γερμανικό, το Βελγικό κλπ, ενώ το συναντάμε και σε άλλα Πρωταθλήματα όπως της Κροατίας, της Β.Ιρλανδίας, της Αιγύπτου κλπ. Συνολικά, είδαμε ότι όχι μόνο δεν είναι "παγκόσμιο φαινόμενο" το να έχει ο Ολυμπιακός διπλάσια και βάλε Πρωταθλήματα από τον 2ο, αλλά έχει συμβεί σε άλλες ... 45(!!!) χώρες παγκοσμίως!!! Και τέλος, είδαμε περιπτώσεις η πρώτη ομάδα να έχει όχι μόνο διπλάσια, αλλά και τριπλάσια ακόμα και τετραπλάσια(!!!) Πρωταθλήματα από τη δεύτερη! Επομένως, η προπαγάνδα καταρρίπτεται πανυγηρικά...
 
ΥΓ2: Θα μπορούσα να προσθέσω στη λίστα και τα Πρωταθληματα της Σκωτίας και της Ουρουγουάης που είναι δύο ταχυτήτων μιας και στην πρώτη περίπτωση υπερισχύουν η Rangers (53 Πρωταθλήματα) και η Celtic (51) με τεράστια διαφορά από τις 3ες (Αμπερντίν, Χιμπέρνιαν και Hearts έχουν από 4 πρωταθλήματα, μιλάμε για ασύλληπτη διαφορά) ενώ στη δεύτερη περίπτωση υπερισχύουν η Penarol (50 Πρωταθλήματα) και η Nacional (47 Πρωταθλήματα) με τεράστια διαφορά από τις 3ες (Montevideo Wanderers, Defensor Sporting, Danubio και River Plate έχουν από 4 Πρωταθλήματα, εξίσου τεράστια διαφορά), αλλά έμεινα πιστός στο να αναφέρω παραδείγματα με διπλάσιες και βάλε διαφορές ΜΟΝΟ της 1ης με την 2η σε κατακτήσεις ομάδας. 
 
ΥΓ3: Θα μπορούσα επίσης να κάνω ένα άρθρο βάζοντας όλα τα πρωταθλήματα του κόσμου όπου η 1η ομάδα έχει 10+ Πρωταθλήματα διαφορά από τη 2η, που είναι και αυτά αρκετά και μάλιστα σε πολλές χώρες (πχ Oλλανδία, Σουηδία, Ισραήλ, Λουξεμβούργο κλπ), ωστόσο αποφάσισα να ασχοληθώ και να καταγράψω μόνο τις περιπτώσεις που η 1η είχε διπλάσια ή και περισσότερα πρωταθλήματα από τη 2η, για να απαντήσω αυτούσια στο καθ'υπερβολήν γενικόλογο επιχείρημα περί της "διπλάσιας" απόστασης του Ολυμπιακού από τον 2ο Παναθηναϊκό που δήθεν αποτελεί από μόνη της "παγκόσμια πρωτοτυπία" και απόδειξη "παράγκας".
 
ΥΓ4: Θα μου πει κάποιος "μπορεί να μπει στο ίδιο ζύγι ένα Πρωτάθλημα που έχει ξεκινήσει εδώ και 100 χρόνια με ένα Πρωτάθλημα που έχει ξεκινήσει μόλις πριν 30 ή και λιγότερα χρόνια"? Η απάντησή μου είναι ΝΑΙ. Δεν έχει σημασία πότε ξεκίνησε το κάθε Πρωτάθλημα. Μιλάμε με δεδομένα, με αριθμούς, το πηγαίνουμε αναλογικά. Και δε μιλάμε για παραδείγματα τύπου ο 1ος με τον 2ο να είναι στα Πρωταθλήματα 8-4 (πχ Ιαπωνία, Κίνα, Λάος, Μπελίζ, Aμ.Σαμόα κλπ) ή 6-3 (πχ Μπαγκλαντέζ, Σάο Τομέ & Πρίνσιπε, Τερκς & Κέικος κλπ), παρ'όλο που κι αυτά διπλάσια είναι, για τον λόγο ότι είναι μικρότερα τα νούμερα.
 
ΥΓ5: Στο παρόν άρθρο δεν εχουν συμπεριληφθεί οι φετινοί Πρωταθλητές, αλλά δεν έχει και καμία ιδιαίτερη σημασία, καθώς δεν αλλάζει η κατάσταση ούτε στο ελάχιστο. Θα ακολουθήσουν κι άλλα ανάλογα άρθρα - απαντήσεις. Γιατί έχουμε ακούσει διάφορα παρόμοια γενικόλογα επιχειρήματα με ανύπαρκτες δήθεν ... παγκόσμιες πρωτοτυπίες. Υγεία και χρόνο να έχουμε...
 
ΥΓ6: Καλή συνέχεια σε όλους, με υγεία πάνω απ'όλα.
 
MakTheBet