Το "εργοστάσιο παραγωγής Πρωταθλητών" συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του...


Tags: -

Καλησπέρα σε όλους...
 
Πέρυσι, μετά την κατάκτηση του 45ου Πρωταθλήματος από την ομάδα μας, έγραψα ένα άρθρο όπου έγινε αναφορά στους παίκτες μας που κατέκτησαν για πρώτη φορά ένα Εθνικό Πρωτάθλημα στην επαγγελματική τους καριέρα (μπορείτε να το διαβάσετε πατώντας ΕΔΩ). Το ίδιο θα γίνει και φέτος, κάνοντας ειδική μνεία στους ... "πρωτάρηδες" Πρωταθλητές του φετινού μας ρόστερ, βασισμένος στα ονόματα των ποδοσφαιριστών που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της φιέστας. Η σειρά είναι εντελώς τυχαία...

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ "ΠΡΩΤΑΡΗΔΩΝ" ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ

01) ΟΓΚΜΟΥΝΤΟΥΡ ΚΡΙΣΤΙΝΣΟΝ
Ο 32χρονος Ισλανδός γκολκίπερ ήρθε στην ομάδα μας το περασμένο καλοκαίρι, ως αναπληρωματικός του Σα. Μέχρι και πέρυσι, ο μοναδικός τίτλος που είχε κατακτήσει ήταν ένα Κύπελλο Ισλανδίας με την Fram Reykjavik το 2013, ωστόσο φέτος κατέκτησε το πρώτο Εθνικό Πρωτάθλημα της καριέρας του.
 
02) ΑΛΕΞΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ
Ο ... βενιαμίν του Ολυμπιακού, Αλέξης Καλογερόπουλος, στα 16 του χρόνια αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό από τον Αστέρα Τρίπολης και λίγους μήνες αργότερα κατέκτησε το πρώτο Πρωτάθλημα της καριέρας του. Πόσο τυχερός ο μικρός, να κατακτάει σε τέτοια ηλικία το Πρωτάθλημα Ελλάδας, ενώ άλλοι κι άλλοι δεν κατάφεραν να το κατακτήσουν ποτέ...
 
03) ΟΛΕΓΚ ΡΕΑΜΠΤΣΙΟΥΚ
Ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ είχε κατακτήσει στη μέχρι στιγμής καριέρα του ένα τοπικό Πρωτάθλημα Πορτογαλίας με τη Ρίο Μάιορ. Ήρθε την περασμένη Πρωτοχρονιά στον Ολυμπιακό και λίγους μήνες αργότερα δικαιώθηκε για την επιλογή του καθώς πήρε άμεσα φανέλα βασικού και ανέβασε τη χρηματιστηριακή του αξία. Εκτός αυτού, κατάφερε να κατακτήσει και το πρώτο Εθνικό Πρωτάθλημα της καριέρας του. 
 
04) ΚΕΝΙ ΛΑΛΑ
Ο ταχυδυναμικός δεξιός μπακ, μέχρι στιγμής είχε κατακτήσει στην καριέρα του ένα Λιγκ Καπ Γαλλίας με το Στρασβούργο τη σεζόν 2018-19 ωστόσο δεν είχε γευτεί τη γλύκα ενός Πρωταθλήματος. Λίγους μήνες μετά την απόκτησή του από τον Ολυμπιακό, το ... κατάφερε κι αυτό, καθώς κατέκτησε το πρώτο Εθνικό Πρωτάθλημα της επαγγελματικής του καριέρας.
 
05) ΜΟΧΑΜΕΝΤ ΝΤΡΕΓΚΕΡ
Ο Τυνήσιος δεξιός φουλ μπακ άφησε τη Γερμανία για πρώτη φορά στην καριέρα του το περασμένο καλοκαίρι προκειμένου να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό. Μέχρι εκείνη τη στιγμή είχε στο παλμαρέ του μόνο ένα Κύπελλο Γερμανίας Κ19 με τη Φράιμπουργκ, της σεζόν 2013-14. Πλέον και αυτός μπορεί να νοιώθει ... Πρωταθλητής, καθώς κατέκτησε με τα ερυθρόλευκα το πρώτο Εθνικό Πρωτάθλημα της καριέρας του.
 
06) ΓΙΑΝ ΜΒΙΛΑ
Ο εκπληκτικός Γιαν Μβιλά, αυτος ο Γάλλος παικταράς που του έπλεξα το εγκώμιο το καλοκαίρι όταν τον αποκτήσαμε γιατί ήξερα ακριβώς τι θα δω στο χορτάρι, λόγω συγκυριών είχε μέχρι στιγμής στην καριέρα του μόνο ένα Κύπελλο Γαλλίας Κ19 με τη Ρεν τη σεζόν 2007-08. Πλέον, πανηγυρίζει το πρώτο Πρωτάθλημα της καριέρας του, κάτι το οποίο ήταν και προσωπικός του στόχος, όπως είχε δηλώσει κατά την παρουσίασή του, όταν ανακοινώθηκε η απόκτησή του.
 
07) ΤΙΑΓΚΟ ΣΙΛΒΑ
Ο "αθόρυβος" φετος Τιάγκο Σίλβα, ήρθε το καλοκαίρι στον Ολυμπιακό χωρίς πολλές φανφάρες και έχοντας κατακτήσει στην καριέρα του ένα τίτλο της Segunda Liga το 2013. Πλέον μπορεί κι αυτός να αισθάνεται Πρωταθλητής, αφού ο Ολυμπιακός του έδωσε τη δυνατότητα να κατακτήσει το πρώτο Εθνικό Πρωτάθλημα της επαγγελματικής του καριέρας.
 
08) ΜΑΡΙΟΣ ΒΡΟΥΣΑΙ
Ο Μάριος Βρουσάι βρίσκεται στον Ολυμπιακό από το 2015, όταν και αποκτήθηκε από τον Ναυπακτιακό. Παρέμεινε στην ομάδα Κ20 μέχρι το 2018, όταν και πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα. Πέρυσι ήταν δανεικός στη Βίλεμ, οπότε δεν ήταν μέλος του ρόστερ που κατέκτησε το Πρωτάθλημα Ελλάδας, ωστόσο φέτος η τάξη ... αποκαταστάθηκε, καθώς ο Μάριος πανηγύρισε με την ψυχή του το φετινό Πρωτάθλημα που είναι και το πρώτο της επαγγελματικής του καριέρας.
 
09) ΟΥΓΚΟ ΚΑΪΠΕΡΣ
Ο Βέλγος επιθετικός αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2019, ωστόσο έφυγε απευθείας δανεικός στην Αζαξιό, οπότε δεν ήταν μέλος του ρόστερ που κατέκτησε το Πρωτάθλημα Ελλάδας τη σεζόν 2019-2020, ωστόσο φέτος η τάξη ... αποκαταστάθηκε, καθώς ο νεαρός φορ πανηγύρισε φανερά συγκινημένος(!) την κατάκτηση του πρώτου Πρωταθλήματος Εθνικής κατηγορίας της καριέρας του. Νωρίτερα, είχε κατακτήσει μόνο ένα Κύπελλο Βελγίου του 2016 με τη φανέλα της Σταντάρ Λιέγης.
 
10) ΝΙΚΗΤΑΣ ΝΙΚΟΛΗΣ
Κατά τη διάρκεια της φιέστας, με έκπληξη άκουσα μεταξύ των βραβευθέντων παικτών το όνομα του νεαρού ποδοσφαιριστή της ακαδημίας μας, Νικήτα Νικολη, επομένως είμαι υποχρεωμένος να τον συμπεριλάβω στην παρούσα λίστα. Ο Ροδίτης νεαρός κεντρικός αμυντικός βρισκόταν σε πελάγη ευτυχίας κατά τη φιέστα και λογικό, αφού μόλις στα 18 του χρόνια κατάφερε να πανηγυρίσει το πρώτο Εθνικό Πρωτάθλημα της καριέρας του.
 
 
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Όλοι οι παραπάνω παίκτες λοιπόν κατέκτησαν το πρώτο Πρωτάθλημα στην ποδοσφαιρική τους καριέρα χάρη στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ! Πόσο ευγνώμονες άραγε μπορεί να νοιώθουν γι' αυτήν την ομάδα που τους έδωσε τη δυνατότητα να νοιώσουν πώς είναι να είσαι Πρωταθλητής? Το μόνο σίγουρο είναι πως σήμερα έζησαν στιγμές που δε θα ξεχάσουν ποτέ στη ζωή τους...
 
 
ΤΑ "7" ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ
ΥΓ1: Όχι ένας, όχι δύο αλλά 10(!) ποδοσφαιριστές του φετινού μας ρόστερ πήραν πρωτάθλημα εθνικής κατηγορίας για πρώτη φορά στην καριέρα τους. Αν αυτό δεν είναι απόδειξη ότι ο Ολυμπιακός "δημιουργεί" παίκτες - πρωταθλητές, μπολιάζοντάς τους με το πνεύμα του νικητή, του ανώτερου, του καλύτερου, του πρωταθλητή, τότε τι είναι? Θα είχε ενδιαφέρον ένα άρθρο με ΟΛΟΥΣ τους ποδοσφαιριστες που πήραν το πρώτο Πρωτάθλημα της καριέρας τους με τον Ολυμπιακό. Αλλά κάτι τέτοιο απαιτεί πολύ χρόνο. Ίσως γίνει στο μέλλον, θα δούμε...
ΥΓ2: Για μένα, είναι ευλογία να βλέπω νεαρά παιδιά που "βγαίνουν" από τις ακαδημίες του συλλόγου μας να καταφέρνουν να κατακτούν τίτλους και Πρωταθλήματα με τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ μας. Αυτοί αποτελούν το "αύριο" του συλλόγου μας και μακάρι να μπορέσουν να "σταθούν" στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ή και, γιατί όχι, να καταφέρουν να κάνουν μεγάλη καριέρα και στο εξωτερικό σε ποιοτικότερα πρωταθλήματα.
ΥΓ3: Η ανταπόκριση του κόσμου όσον αφορά την εικονική κερκίδα ήταν άκρως ικανοποιητική, καθώς μην ξεχνάμε ότι ουσιαστικά ο κόσμος έδωσε χρήματα για να βρεθεί σε μια φιέστα ... χωρίς να μπορεί να πάει, με μοναδικό σκοπό αποκλειστικά και μόνο την ενισχυση του Ερασιτέχνη μας!
ΥΓ4: Άλλοι βλέπουν φιέστες για το 46ο και άλλοι βλέπουν ... Survivor. 
ΥΓ5: Είπαμε, σήμερα πανηγυρίζουμε... Σήμερα γιορτάζουμε... Σήμερα είναι μέρα χαράς... Από αύριο όμως τα κεφάλια μέσα, γιατί έχουμε ένα τελευταίο παιχνιδι Πρωταθλήματος με τον ΠΑΟ που η νίκη είναι και θέμα γοήτρου (δε θα με ένοιαζε το αποτέλεσμα αν παίζαμε με οποιονδήποτε άλλο αντίπαλο) αλλά και τον τελικό Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ. Πάμε να κάνουμε το 2/2 στα κλείσει ονειρικά η σεζόν...
ΥΓ6: Ρουφιάνε, ρουφιανάκο...
ΥΓ7: Καλή συνέχεια σε όλους με υγεία πάνω απ'όλα...
 

MakTheBet