Δεκτή η ένσταση του ΠΑΟ για ένα ... εκπρόθεσμο καλάθι και παρά το δεδικασμένο που υπηρχε!



Καλησπέρα σε όλους...
 
Τρομερή  απόφαση στο γυναικείο μπάσκετ, η οποία προκαλεί αν μη τι άλλο απορίες. Η ΚΕΔ της ΕΟΚ έκανε δεκτή την ένσταση του Παναθηναϊκού για τον τρόπο λήψης απόφασης των τριών διαιτητών αναφορικά με το καλάθι της Τσάστιτι Ριντ στην εκπνοή του ντέρμπι «αιωνίων» με τον Ολυμπιακό, κατοχυρώνοντας ως έγκυρο το καλάθι της Αμερικανίδας!!
 
Αυτό σημαίνει ότι ο αγώνας ολοκληρώθηκε με 72-72 και πλέον απομένει η απόφαση για το εάν θα επαναληφθεί εξ αρχής ολόκληρος, ή θα συνεχισθεί στην παράταση. Ο Ολυμπιακός, από την πλευρά του, κατέθεσε έφεση, η οποία θα εξεταστεί από άλλα μέλη της ΚΕΔ.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο Ολυμπιακός νίκησε στον πρώτο τελικό με 72-70 τον Παναθηναϊκό, με τους διαιτητές να αποφασίζουν ότι το καλάθι της Τσάστιτι Ριντ των «πρασίνων» -με το οποίο ο αγώνας θα πήγαινε στην παράταση- ήταν εκπρόθεσμο. Ο Παναθηναϊκός ωστόσο, κατέθεσε ένσταση, αμφισβητώντας την εγκυρότητα της απόφασης των διαιτητών, επειδή είδαν το Instant Replay από τη διαδικτυακή μετάδοση του αγώνα, κάτι το οποίο δεν προβλέπεται από τον κανονισμό.
 
Το διαιτητικό «τρίο» του ντέρμπι (Τσαρούχα - Ανδρικόπουλος - Καλδίρης), ανέφερε στο φύλλο αγώνος, ότι εξ αρχής είχε κρίνει ως εκπρόθεσμο το καλάθι της Ριντ και απλώς επιβεβαίωσε την απόφαση μέσω του βίντεο.
 
Η φωτογραφία - ντοκουμένο, μέσα από το γηπεδο, που δείχνει μηδενισμένο το χρονόμετρο:
 
 
Η εικόνα τα λέει όλα...
Οπως τα λένε όλα και οι ίδιοι οι διαιτητές στο φύλλο αγώνα...
Όπως και το βίντεο που κυκλοφορει στο διαδίκτυο και ακούγεται καθαρά ο ήχος της κόρνας πριν σουτάρει η παίκτρια του ΠΑΟ.
Και εν τω μεταξύ, υπήρχε και δεδικασμένο με παρόμοια φάση το 2013 στο Τρίκαλα - Ν.Κηφισιά...
Είναι πραγματικά να απορεί κανείς...
 
ΥΓ1: Κι εγώ ο αφελής που νόμιζα ότι μόνο ο κακός Ολυμπιακός κάνει ενστάσεις...
ΥΓ2: Για να αποφύγω τυχον μελλοντικά σχόλια, θα κρατηθώ και δε θα κάνω κανένα άλλο άρθρο σχετικά με το μπάσκετ γυναικών, μέχρι να ολοκληρωθει η σειρά των αγώνων. Όλα μαζι στο τέλος...