Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 1-2. Ένα γλυκόπικρο τέλος μιας επιτυχημένης χρονιάς...



Καλησπέρα σε όλους...

Αν και είχε την υπεροχή στο μεγαλύτερο διάστημα του τελικού, ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να "τελειώσει" τις φάσεις που δημιούργησε και να "κλειδώσει" το 29ο Κύπελλο της ιστορίας του, με αποτέλεσμα μια αδράνεια της άμυνας στο 90ο λεπτό να του στερήσει τελικά το τρόπαιο από τον ΠΑΟΚ. Πολλά μπορούν να ειπωθούν, ειδικά εκ του αποτελέσματος, όπως λατρεύουν όλοι εδώ στην Ελλάδα, αλλά προσωπικά θα προσπαθήσω να δω τα πράγματα ψύχραιμα και συνετά.

Πρώτος στόχος του Ολυμπιακού είναι πάντα η κατάκτηση του Πρωταθλήματος. Aυτό είναι ... de facto από την ίδρυσή μας και μέχρι σήμερα. Αυτό το πετύχαμε και φέτος με την κατάκτηση του 46ου Πρωταθλήματος και μάλιστα με σημαντική διαφορά +26 πόντων από τον δεύτερο. Από κει και πέρα, σαφώς και δε γουστάρουμε να χάνουμε τίτλους, αλλά αν μη τι άλλο κανείς δε μπορεί να συγκρίνει την βαρύτητα του Πρωταθλήματος, που αποτελεί έναν ... μαραθώνιο, με το Κύπελλο των νοκ άουτ φάσεων και της διεκδίκησης του τίτλου σε ένα και μόνο παιχνίδι, όπου δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος αλλά και ο πιο τυχερός, όπως ήταν στη συγκεκριμένη περίπτωση ο ΠΑΟΚ.

Δε θέλω να σταθώ ιδιαίτερα στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι και να κάνω αναλύσεις επί αναλύσεων, γιατί θα κουράσω περισσότερο. Ήδη έχετε διαβάσει - ακούσει πολλά. Τα μόνα που θέλω να πω είναι τα εξής δύο: α) δυστυχώς, ο νόμος του ποδοσφαίρου λέει ότι όταν δεν τελειώνεις τις φάσεις βάζοντας γκολ, στο τέλος καταλήγεις να το τρως εσύ, όπερ και εγένετο και β) δε θα σταθώ ούτε στην επιλογή του συστήματος εκ μέρους του Μαρτίνς, ούτε στους παίκτες που χρησιμοποίησε για να το υπηρετήσουν. Για να το επέλεξε, προφανώς το είχε δουλέψει αρκετά με τους παίκτες του στις προπονήσεις και πίστευε ότι θα ήταν αυτό που θα τον έκανε τον πρώτο προπονητή της ιστορίας του Ολυμπιακού με δύο συνεχόμενες κατακτήσεις νταμπλ. Η μη χρήση των αλλαγών, για μένα ήταν ένα ρίσκο που δεν του βγήκε, καθώς θεωρώ πως πόνταρε να κάνει τις αλλαγές στην παράταση ώστε να χτυπήσει το παιχνίδι στη φυσική κατάσταση. 

Και για να το κλείσουμε, να δούμε λίγο ορισμένα πράγματα....

- Ήταν καλύτερος από μας ο ΠΑΟΚ φέτος? ΟΧΙ. Αυτό αποδεικνύεται από το -26 στη βαθμολογία...
- Ήταν καλύτερος από μας στον τελικό? ΟΧΙ. Αλλά σε ένα μονό παιχνίδι δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος, αλλά και ο πιο τυχερός...
- Ήταν επιτυχημένη η χρονιά φέτος? ΝΑΙ. Ο στόχος του Πρωταθλήματος επετεύχθη, το Κύπελλο ήταν το ... έξτρα συστατικό για να κάνει λίγο πιο νόστιμη τη συνταγή!
- Χάσαμε το 29ο Κύπελλο. Προσέξτε, ΤΟ ΕΙΚΟΣΤΟ ΕΝΑΤΟ! Και άλλοι πανηγυρίζουν το .... 8ο λες και βγήκαν ομίλους Champions League. 28-8 και κάθε σύγκριση περιττή.
- Χάσαμε το 19ο Νταμπλ. Προσέξτε, ΤΟ ΔΕΚΑΤΟ ΕΝΑΤΟ! Όταν όλοι οι άλλοι μαζί έχουν ... 11. 
- Χάσαμε το 2ο συνεχόμενο νταμπλ, κάτι που ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ έχουμε καταφέρει άλλες 4 φορές ενώ όλοι οι υπόλοιποι μαζί ... 0, ολογράφως ΜΗΔΕΝ.

Καταλάβατε γιατί δεν αξίζει τον κόπο να στεναχωριέστε? 
Δε θα κάνουμε τη χάρη σε κανέναν που βρήκε αποκούμπι να μιλήσει...
Τα νούμερα είναι αμίληκτα και δεν αφήνουν περιθώρια ανταπαντήσεων...

ΥΓ: Από σήμερα...ξεκούραση! Από ... Αγγλία μεριά έγινε το χατήρι μας και κερδίσαμε και μέρες ξεκούρασης αλλά και έναν προκριματικό γύρο για το Champions League.
ΥΓ2: Για τις "ασπρόμαυρες" χειρονομίες και τα μπινελίκια, θα πω μόνο ότι έχει ο καιρός γυρίσματα και θα τα ξαναπούμε...
ΥΓ3: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΔΡΟ ΜΑΡΤΙΝΣ!!! Αν ήταν στο χέρι μου θα του έκανα πρόταση για κλειστό πενταετές ΧΘΕΣ, όχι σήμερα, ΧΘΕΣ!
ΥΓ4: Δεν προλαβαίνουμε να στεναχωρηθούμε ρε, μια μέρα μετά τον χαμένο τελικό Κυπέλλου στο ποδόσφαιρο, κατακτήσαμε 2 Κύπελλα στο πόλο ανδρών και γυναικών. Το καταλαβαίνετε? Το αντιλαμβάνεστε? Το έχετε νοιώσει ποτέ?

Δεν ξενερώνουμε ποτέ ρε, ό,τι και να πείτε, ό,τι και να κάνετε.....