Στίβος: Απίστευτες ατυχίες μας στέρησαν το 15ο Πρωτάθλημα Ανοικτού Στίβου...



Καλησπέρα σε όλους...

Η παρουσία του τμήματος Στίβου του Ολυμπιακού, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανοικτού Στίβου που διεξήχθη στην Πάτρα, ολοκληρώθηκε πριν λίγες ώρες. Μετά από ένα διήμερο με απίθανες ατυχίες, συγκέντρωσαμε 118 βαθμούς στη βαθμολογία των Ανδρών καταλαμβάνοντας την 3η θέση, πίσω από τον πρωταθλητή ΑΣΣ Αλέξανδρο Μακεδονίας που είχε 143 και τον 2ο Ελευθέριο Βενιζέλο που είχε 119,5. Στη φετινή παρουσία μας στοίχισαν τα προβλήματα τα οποία προέκυπταν το ένα μετά το άλλο λες και μας .... μάτιασαν!

Βασική αιτία της απώλειας του φετινού πρωταθλήματος ήταν οι τραυματισμοί του Δημήτρη Τσιάμη και του Πέτρου Κυριακίδη την πρώτη ημέρα οι οποίοι δεν κατάφεραν να αγωνιστούν στους τελικούς του τριπλούν και των 400μ αντίστοιχα... Οι  ατυχίες συνεχίστηκαν και την Κυριακή αφού ο Ιερόθεος Δρίτσας, αν και τερμάτισε πρώτος στην προκριματική κούρσα η προσπάθειά του ακυρώθηκε!  Οι τρεις αυτές ατυχίες κόστισαν 34 βαθμούς στη συνολική συγκομιδή στους Άνδρες... Βαθμούς τους οποίους αν παίρναμε τελικά, θα κατακτούσαμε και το Πρωτάθλημα. Αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός...

 
Στα καθαρά αγωνιστικά, ο Παναγιώτης Τριβυζάς κατέκτησε τη δεύτερη θέση στον τελικό των 200μ. ενώ σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Γιώργος Χριστακάκος που κατέκτησε και αυτός το ασημένιο μετάλλιο στο ακόντιο.  Ο Πέτρος Κυριακίδης τερμάτισε στην 3η θέση στα 400μ. εμπόδια κερδίζοντας το χάλκινο μετάλλιο, όπως συνέβη και με την «ερυθρόλευκη» συμμετοχή στη σκυταλοδρομία 4Χ100μ.  Την 4η θέση κατέλαβαν ο Πέτρος Χατζίου στο επί κοντώ, ο Ιβάν Μανγκλέμπει στη σφαίρα και ο Χρήστος Κουτσογάκης στο τριπλούν. Τέλος την 5η θέση κατέλαβε στην σφαίρα ο Γεράσιμος Θεοδώρου, ενώ στις Γυναίκες ξεχώρισε η Ανδριάννα Φέρρα που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στον τελικό των 400μ.

Όπως και να 'χει, μπράβο σε όλα τα παιδιά για την προσπάθειά τους, παρά το γεγονός ότι δεν κατάφεραν να φέρουν στον σύλλογο το 15ο Πρωτάθλημα και 6ο διαδοχικό. Προχωράμε δυνατοί για του χρόνου και ας μην ξεχνάμε ότι παίρνοντας κάρτες φιλάθλου μπορούμε να βοηθήσουμε κι εμείς για την ενισχυση μεταξύ άλλων και του τμήματος στίβου, ώστε να στελεχωθεί με επιπλέον αξιόλογους αθλητές και αθλήτριες, ώστε να μπορούμε να κατακτούμε τίτλους και σε αυτό το τμήμα, ακόμα και με τις ... αναποδιές.