Ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες η ομάδα πόλο ανδρών!!!


Tags: -

Καλησπέρα σε όλους...
 
Θα ξεφύγω λίγο από τα "ερυθρόλευκα" νέα και θα αναφερθώ σε κάτι που αφορά τα χρώματα της Ελλάδας μας, καθώς πριν λίγα 24ωρα, μια από τις κορυφαίες επιτυχίες για τον ελληνικό αθλητισμό, έγινε γεγονός! Η Εθνική ομάδα πόλο Ανδρών, αγωνίστηκε στο μεγάλο τελικό του Ολυμπιακού Τουρνουά για πρώτη φορά στην ιστορία της ελληνικής υδατοσφαίρισης και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο!!!
 
 
Κόντρα στην χρυσή Ολυμπιονίκη του Ρίο, την πανίσχυρη Σερβία το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πάλεψε γενναία και γνώρισε στις λεπτομέρειες την ήττα με 13-10. Το ασημένιο μετάλλιο είναι το πρώτο της Ελλάδας για ομαδικό άθλημα σε επίπεδο ανδρών και το δεύτερο για την ελληνική υδατοσφαίριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά από αυτό των Γυναικών το 2004.  Η πορεία της Εθνικής ομάδας. η οποία έφτασε αήττητη στον τελικό κερδίζοντας δυο φορές την Ουγγαρία, ήταν συγκλονιστική και γέμισε με χαρά και υπερηφάνεια όλους τους Έλληνες.  
 
Οι «χρυσοί» στις καρδιές μας και χρυσός Φιλίπποβιτς
 
Στον τελικό, το «ερυθρόλευκο» χρώμα ήταν έντονο αφού πέρα από τον Θοδωρή Βλάχο, τον αρχηγό της Εθνικής Γιάννη Φουντούλη, Κώστα Μουρίκη, Ντίνο Γενηδουνιά, Χριστόδουλο Κολόμβο, Μανώλη Ζερδεβά και Γιώργο Δερβίση, αγωνίστηκε ως αντίπαλος ο αρχηγός της Σερβίας, ο κορυφαίος Φιλίπ Φιλίποβιτς, που θα φοράει από τη νέα σεζόν το σκουφάκι του Ολυμπιακού!
 
Τα οκτάλεπτα: 3-6, 4-2, 2-2, 1-3.
 
ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης 2, Καπότσης, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου 1, Δερβίσης, Αργυρόπουλος-Κανακάκης, Μουρίκης 1, Κολόμβος 1, Γκιουβέτσης 1, Βλαχόπουλος 2.
 
ΣΕΡΒΙΑ (Ντέγιαν Σάβιτς): Μίτροβιτς, Μάντιτς 3, Ντέντοβιτς, Ραντζέλοβιτς, Λάζιτς, Πιέτλοβιτς 2, Ράσοβιτς, Άλεξιτς, Γιάκσιτς 3, Φιλίποβιτς 2, Πρλαϊνοβιτς 3, Μίτροβιτς.

Πολλά συγχαρητήρια ΨΥΧΑΡΕΣ!!!! Σας ευχαριστούμε για το φετινό υπέροχο ταξίδι...