Τα παραμύθια για την τηλεθέαση και ο πραγματικός λόγος που τα γράφουν...


Tags: -

Καλησπέρα σε όλους...

Πανηγυρίζουν στο επικοινωνιακό στρατόπεδο του ΠΑΟΚ συγκρίνοντας την τηλεθέαση των αγώνων ΠΑΟΚ-Ριέκα και Ολυμπιακός-Σλόβαν. Ανακάλυψαν σήμερα ότι ο αγώνας του ΠΑΟΚ είχε δήθεν μεγαλύτερη τηλεθέαση από τον αγώνα του Ολυμπιακού άρα...οι οπαδοί του Ολυμπιακού δεν είναι τόσο πολλοί όσο νομίζουμε στη χώρα!!! Όλα αυτά λίγους μήνες μετά από μία δημοσκόπηση με τα αστεία ποσοστά που και αυτή ακόμα ανέδειξε νικητή της φίλαθλης Ελλάδας τον Ολυμπιακό...

 

Φυσικά υπάρχουν πράγματα τα οποία λησμονούν -ηθελημένα ή και όχι- τα εξής:
 
1) Ο αγώνας του Ολυμπιακού δεν μεταδόθηκε μόνο από το Mega αλλά και από το Novasports Prime που δεν καταγράφει την τηλεθέαση του στη Nielsen! Αντίθετα, ο αγώνας του ΠΑΟΚ μεταδόθηκε μόνο από το OPEN. Αν αθροιζόταν οι τηλεθεάσεις Mega και Nova, το αποτέλεσμα δεν θα άρεσε καθόλου στο επικοινωνιακό στρατόπεδο του ΠΑΟΚ.
 
2) Ακόμα και μόνο από το Mega, ο αγώνας του Ολυμπιακού είχε μεγαλύτερη τηλεθέαση στο συνολικό κοινό συγκριτικά με το Open, κάτι που ξέχασαν να αναφέρουν λαμβάνοντας υπόψη μόνο το δυναμικό κοινό όπου το αποτέλεσμα ήταν οριακό...
 
3) Ο ΠΑΟΚ ζορίστηκε από το... μεγαθήριο της Ριέκα παίρνοντας την ισοπαλία στις καθυστερήσεις. Ο Ολυμπιακός είχε ένα εύκολο έως ανιαρό βράδυ απέναντι στη Σλόβαν που πριν 2 χρόνια απέκλεισε τον ΠΑΟΚ. Κάπως έτσι ένας αγώνας που εξελίσσεται σε θρίλερ συγκεντρώνει τηλεοπτικό ενδιαφέρον. Επίσης ο αγώνας του ΠΑΟΚ ξεκίνησε νωρίτερα κερδίζοντας εξ αρχής πολλούς τηλεθεατές.
 
4) Α και κάτι ακόμα! Όποιος παρακολουθεί έναν ποδοσφαιρικό αγώνα δεν είναι υποχρεωτικά οπαδός της ομάδας που βλέπει! Ο ΑΝΤ1 πχ σάρωσε στο Euro χωρίς να συμμετέχει η εθνική Ελλάδας!
 
 
ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΕΜΟΥΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΛΕΘΕΑΣΕΙΣ
 
Για ποιο λόγο όμως τέτοιο ενδιαφέρον από τον επικοινωνιακό μηχανισμό του ΠΑΟΚ για την σύγκριση των τηλεθεάσεων των δύο αγώνων; Φυσικά ούτε θέλουν ούτε μπορούν να αμφισβητήσουν ότι η μισή Ελλάδα είναι φίλοι του Ολυμπιακού. Ο λόγος είναι άλλος:
 
Η Nova πληρώνει στον Ολυμπιακό 12 εκατομμύρια ευρώ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της σεζόν 2021-22 + 3 εκατομμύρια ευρώ διαφημιστικό χρόνο + 2 εκατομμύρια ευρώ αναδρομικής αύξησης της προηγούμενης σεζόν, συνολικά δηλαδή 17 εκατομμύρια ευρώ!
 
Αντίθετα η Nova προσφέρει στον ΠΑΟΚ για τη σεζόν 2021-22 το ποσό των 8-9 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτό έχει προκαλέσει ζήλεια και εκνευρισμό στο στρατόπεδο του Δικεφάλου του Βορρά. Γι αυτό ο ΠΑΟΚ δεν έχει υπογράψει ακόμα με τη Nova. Θα υπογράψει όμως είτε του αρέσει το ποσό είτε όχι.
 
Και φυσικά προσπαθούν με τέτοια δημοσιεύματα να πείσουν ότι δεν θα έπρεπε ο ένας να παίρνει 17 και ο άλλος 8-9, μήπως έτσι καταφέρουν πάρουν κανένα πεντακοσάρικο χιλιάδες παραπάνω... Το πιο αστείο είναι ότι πιέζουν έμμεσα τη Nova με αυτό τον τρόπο. Όμως η Nova γνωρίζει πολύ καλά την απήχηση του αγώνα του Ολυμπιακού, γιατί το μετέδωσε η ίδια πέραν του Mega.
 
Προσπαθούν πάντως μήπως εισπράξουν τίποτα παραπάνω τώρα που γυρίζει...

Εις μάτην...

Πηγή: https://athlitiki-diaploki.blogspot.com/

 

Σχόλια

Εικόνα ThomasK

Οι αναίσχυντοι και φαιδροί Λαλάκηδες, Κόλκες και λοιποί
σφουγγοκωλάριοι του Ρώσσου νομίζουν πως έχουν να κάνουν
με γίδια σαν τους αναγνώστες τους. Αν και αρκετοί ΠΑΟΚτσήδες
τους πήραν χαμπάρι.