Υπόθεση Σιαμπάνη: Ποινική δίωξη σε πρώην στέλεχος του ΠΑΟΚ συν έναν!Καλησπέρα σε όλους...

Σοβαρές εξελίξεις στην υπόθεση της απόπειρας δωροδοκίας του Μάριου Σιαμπάνη, με πρωταγωνιστή πρώην υπάλληλο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Με ανακοίνωσή της η Αστυνομία κάνει γνωστό ότι άσκησε διώξεις σε δύο φυσικά πρόσωπα, τα οποία κατηγορούνται πως προσπάθησαν να δωροδοκήσουν τον τερματοφύλακα των Κίτρινων, πριν από το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, τον Δεκέμβριο του 2020.
 
 
Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, τα δύο άτομα, ηλικίας 41 και 46 ετών, κατηγορούνται για προσφορά παροχής δώρου για αλλοίωση αποτελέσματος από κοινού, μετά από πολύμηνη έρευνα που πραγματοποιήθηκε κατόπιν προκαταρκτικής εξέτασης που παρήγγειλε η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης.
 
Η έρευνα διεξήχθη για τα αδικήματα της απόπειρας δωροδοκίας, της απόπειρας παράνομης βίας και της απόπειρας χειραγώγησης ποδοσφαιρικού αγώνα. Υπενθυμίζεται ότι ο Σιαμπάνης κατέθεσε ότι είχε συνάντηση το βράδυ της Πέμπτης 10 Δεκεμβρίου 2020, στο Μικέλ του Ευόσμου με πρώην υπάλληλο του ΠΑΟΚ. Εδωσε το όνομά του κι ανέφερε ότι στην συνάντηση του προσέφερε χρήματα, προσδιόρισε το ποσό στις 100.000 και ότι του ζητήθηκε να βρει και άλλους συμπαίκτες για μειωμένη απόδοση κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικής αναμέτρησης Αρης-ΠΑΟΚ, η οποία ήταν διαθέσιμη προς στοιχηματισμό από οποιοδήποτε εγγεγραμμένο μέλος του συνόλου των αδειοδοτούμενων στοιχηματικών σελίδων που δραστηριοποιούνται στην ελληνική επικράτεια.
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ
 
«Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς χώρους σχημάτισαν δικογραφία, στο πλαίσιο μεθοδικής και επιστάμενης έρευνας που διενήργησαν, σε βάρος δύο (2) ημεδαπών ηλικίας 46 και 41 ετών για περίπτωση απόπειρας δωροδοκίας επαγγελματία αθλητή», αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ η οποία συνεχίζει:
 
«Η σχετική δικογραφία σχηματίσθηκε στο πλαίσιο Προκαταρκτικής Εξέτασης που παραγγέλθηκε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και αφορά σε παράβαση της Νομοθεσίας περί «Ερασιτεχνικού και Επαγγελματικού αθλητισμού κ.α. διατάξεων – Προσφοράς σε αθλητή δώρων με σκοπό τον επηρεασμό του αποτελέσματος αγώνα ομαδικού αθλήματος, ο οποίος περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις του εσωτερικού».
 
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και έπειτα από καταγγελία που πραγματοποιήθηκε από ποδοσφαιριστή ομάδας της Θεσσαλονίκης, στις 10-12-2020 στην περιοχή των Πεύκων, ο 46χρονος με τον 41χρονο προσέφεραν στον αθλητή χρηματικό ποσό, που εκείνος αρνήθηκε, προκειμένου να έχει μειωμένη απόδοση κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικής αναμέτρησης, η οποία ήταν διαθέσιμη προς στοιχηματισμό από οποιοδήποτε εγγεγραμμένο μέλος του συνόλου των αδειοδοτούμενων στοιχηματικών σελίδων που δραστηριοποιούνται στην ελληνική επικράτεια.
 
Η σχετική δικογραφία υποβλήθηκε στις αρμόδιες δικαστικές αρχές».
 
 
ΤΙ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΑΥΤΗ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ 
 
Το πορτοκαλί site αναφέρει ότι ο ΠΑΟΚ είναι καθαρός, αφού δεν εμπλέκεται κάποιος από τον ΠΑΟΚ, ξεχνώντας όμως να αναφέρουν ότι ένας από τους 2 κατηγορούμενους είναι πρώην υπάλληλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ (μπορεί ηθελημένα, μπορεί και όχι, ο καθένας ας κρίνει) .

Είναι σοκαριστικό ότι κάποιοι πανηγυρίζουν γιατί λέει δεν ασκήθηκε δίωξη κατά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ξεκινώντας από νομικά για πρωτοετείς (ή μάλλον για Α εξάμηνο νομικής), οι ποινικές διώξεις δεν ασκούνται εναντίον νομικών προσώπων (εταιρειών, σωματείων, ομάδων, κτλ). Δεν ασκήθηκε ποτέ ποινική δίωξη κατά της coca-cola ούτε μπήκε φυλακή η Microsoft! Οι διώξεις ασκούνται εναντίον φυσικών προσώπων, τα οποία δρουν για κάποιο λόγο! Αν ευσταθεί λοιπόν το κατηγορητήριο, γιατί ένα πρώην στέλεχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ να αποπειραθεί να δωροδοκήσει έναν πρώην παίκτη του Άρη για να έχει μειωμένη απόδοση στον αγώνα Άρης-ΠΑΟΚ;
 
Το αν θα προκύψει σύνδεση ή ευθύνη κάποιας ΠΑΕ δεν κρίνεται από τον εισαγγελέα που άσκησε τις ποινικές διώξεις. Θα κριθεί σε επόμενο στάδιο από την Αθλητική Δικαιοσύνη, δηλ. από την επιτροπή δεοντολογίας της ΕΠΟ. Αν κάποιος θεωρεί ότι εμπλέκεται η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μπορεί να το καταγγείλει στην επιτροπή δεοντολογίας της ΕΠΟ επικαλούμενος τα εξής:
1) Ο Σιαμπάνης δωροδοκήθηκε για να έχει μειωμένη απόδοση κόντρα στον ΠΑΟΚ
2) Ο ένας κατηγορούμενος ήταν πρώην στέλεχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ
 
Μάλιστα η επιτροπή δεοντολογίας αποφασίζει με ισχυρή πιθανολόγηση ενοχής και χωρίς να χρειάζεται πλήρης απόδειξη και ανεξάρτητα από την ποινική πορεία της υπόθεσης, καθώς το πειθαρχικό είναι ανεξάρτητο από το ποινικό. Όσοι λένε σήμερα ότι δήθεν «δεν προέκυψαν στοιχεία κατά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ» λένε απλούστατα ψέματα! Ούτε προέκυψαν, ούτε δεν προέκυψαν! Κανείς δεν εξέτασε αυτό το θέμα! Την ώρα που κάποιοι υποτίθεται ότι θέλουν «να ρίξουν άπλετο φως στις σκοτεινές υποθέσεις του Ελληνικού ποδοσφαίρου», ασχολούνται με μία νομότυπη και νόμιμη μεταγραφή (Ρόουζ) και υποβαθμίζουν ένα πολύ σοβαρό θέμα ποινικής δίωξης για απόπειρα δωροδοκίας!
 
Εννοείται πως σεβόμαστε το τεκμήριο της αθωότητας των κατηγορουμένων στην υπόθεση και δεν θεωρούμε κάποιον ένοχο, ούτε πειθαρχικά, ούτε ποινικά αν αυτό δεν κριθεί με αμετάκλητη δικαστική απόφαση.

Πηγές: to10.gr / athlitiki-diaploki.blogspot.com