Μπάσκετ Ανδρών: Κατέκτησε το χρυσό βραβείο για το One Team 2020/21!Καλησπέρα σε όλους...
 
Μια σπουδαία διάκριση είχαμε χθες καθώς η KAE Ολυμπιακός βραβεύθηκε από τη EuroLeague για το κοινωνικό της πρόσωπο και συγκεκριμένα για το πρόγραμμα "One Team" της περυσινής αγωνιστικής περιόδου. Το ασημένιο μετάλλιο απονεμήθηκε στην ομάδα της Ζάλγκιρις Κάουνας, ενώ το χάλκινο μετάλλιο απονεμήθηκε στην ομάδα της Αρμάνι Μιλάνο.
 
 
Αναμφίβολα, ο Ολυμπιακός, είτε μέσω του ποδοσφαιρικού του τμήματος, είτε μέσω του τμήματος μπάσκετ, είτε μέσω των ερασιτεχνικών του τμημάτων αποτελεί έναν από τους συλλόγους που δείχνουν έμπρακτα το κοινωνικό τους πρόσωπο καθώς αναλαμβάνουν και διοργανώνουν διάφορες δράσεις κάθε χρόνο. Η φετινή διάκριση αποτελεί άλλη μια απόδειξη ότι ο Ολυμπιακός πρωτοπορεί ... ακόμα κι εκεί!

Η ανακοίνωση:

 
«Η ΚΑΕ Ολυμπιακός κατέκτησε το χρυσό βραβείο για το OneTeam Best Program of 2020-21!"

Αξίζει να αναφέρουμε πως είχαν προηγηθεί δύο ασημένια μετάλλια τις σεζόν 2017-18 και 2019-20, όμως, όπως τόνισε και η υπεύθυνη του προγράμματος, Πένη Γιοβάνοβιτς, "μεγαλύτερη αξία από τα βραβεία και το χρώμα τους, έχουν τα μαθήματα ζωής που παίρνουμε από αυτά τα παιδιά, καθώς και η ικανοποίηση πως συμβάλουμε -λίγο ή πολύ- στην βελτίωση της καθημερινότητάς τους. Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που κερδίσαμε την πρώτη θέση, όμως, αυτό που μας ικανοποιεί περισσότερο είναι πως στην δέκατη συνεχόμενη χρονιά που μετέχουμε στο One Team program συνεχίζουμε να μαθαίνουμε, να μεγαλώνουμε και να ωριμάζουμε μαζί με τα παιδιά. Κάθε προπόνηση αποτελεί ένα μάθημα ζωής για όλους μας και είμαστε ευτυχισμένοι που με τη γνώση μας μέσα από τη συχνή επαφή με τους αθλητές μας, μπορούμε και επηρεάζουμε τις ζωές τους σε μια θετική κατεύθυνση. Χωρίς αμφιβολία αυτό είναι το μεγαλύτερο βραβείο που θα μπορούσαμε να λάβουμε!».
 
Και κατέληξε: «Μαζί με τον άμεσο συνεργάτη μου στο πρόγραμμα, Νίκο Καμπούρη, θέλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες για την εξαιρετική προσπάθεια που κατέβαλαν και για τα κατορθώματά τους μέσα σε αυτή την τόσο δύσκολη περίοδο».
 
 
Οι δράσεις του «ερυθρόλευκου» One Team
 
Η Πανδημία «φρέναρε» σχεδόν τα πάντα στον πλανήτη, δεν μπόρεσε, όμως, να σταματήσει το ONE Team! Μόνο την περσινή σεζόν πραγματοποιήθηκαν 23 μαθήματα (είτε διαδικτυακά, είτε δια ζώσης) με τους Πρεσβευτές μας, Κώστα Παπανικολάου και Σάσα Βεζένκοφ να δίνουν δυναμικό «παρών» έστω και μέσω skype!
 
Φέτος, ωστόσο, υπήρξαν και αρκετές πρωτοποριακές πρωτοβουλίες.
 
Η ΚΑΕ Ολυμπιακός σε συνεργασία με το OlympiacosBC Official Store τον Μάρτιο κυκλοφόρησαν τα «προϊόντα κοινωνικής ευθύνης» (βάσεις κινητών και tablet σε πολλά διαφορετικά και συλλεκτικά σχέδια), μέσα από τα οποία θα συμβάλουν στην κάλυψη αναγκών παιδιών και ευπαθών ομάδων που προέρχονται από σχολεία και ιδρύματα συνεργαζόμενα με το Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΚΑΕ Ολυμπιακός.
 
Επίσης, στο πλαίσιο των «Mondays Games against COVID» η Coca Cola παρέδωσε υλικό στην ΑΜΚΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ (με ιδρυτικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ΙΣΝ).
 

Λίγα λόγια για το «ερυθρόλευκο» πρόγραμμα
 
Ο Ολυμπιακός συμμετέχει στο Πρόγραμμα Κοινωνικής Ευθύνης της Euroleague από τη «γέννησή» του (2012).
 
Μέσα σε αυτά τα χρόνια έχει συνεργαστεί με το Ειδικό Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Κωφών και Βαρήκοων Αργυρούπολης τις χρονιές 2012-2013 , με το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Αγίου Δημητρίου τις χρονιές 2013-2015 και με το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ) Πειραιά τις χρονιές 2015-2017.
 
Tις δύο επόμενες σεζόν 2017 και 2019 συνεργαστήκαμε με το ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες».
 
Από το τέλος του 2019 μέχρι και σήμερα το πρόγραμμά μας μεγάλωσε με τα κορίτσια από την ΑΜΚΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ (με ιδρυτικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ΙΣΝ) και τα Ειδικά Σχολεία με μαθητές από το ΕΕΕΚ ΑΝΟΙΞΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ , το ENEEΓYΛ ΠΕΙΡΑΙΑ και το Ειδικό Σχολείο Περάματος».