Ο Ρόουζ, ο Φασίδης και οι "μυστικές μεταγραφές" του Big-5 την τελευταία 15ετία!



Καλησπέρα σε όλους...
 
Αναφορικά με το θέμα του Ρόουζ (στο οποίο προστέθηκε και κάποιος ... Μπακούτσης), το οποίο ήρθε και έκατσε ... κουτί για όλους τους "αντιπάλους" μας, με την έννοια ότι ξέχασαν για λίγο τα αγωνιστικά τους προβλήματα και τις μεταγραφές που ΔΕΝ έκαναν, βλέπουμε ότι τώρα έφυγαν από το κομμάτι του δήθεν "παράνομου" και το γύρισαν ότι πρόκειται για ζήτημα ... "ηθικής", γιατί λέει ήταν μια μεταγραφή που δεν ανακοινώθηκε.
 
 
Μάλιστα... Είναι ανήθικο να πραγματοποιείται μια μεταγραφή χωρίς να ανακοινώνεται. "Σοκ και δέος", που λένε και στο πορτοκαλί σάιτ της αλήθειας. Άλλωστε είναι κάτι το πρωτόγνωρο έτσι? Δεν έχουμε ξαναδεί να γίνονται μεταγραφές χωρίς να ανακοινώνονται... Σωστά? Δεν έχουμε ξαναδεί παίκτες να παίρνουν μεταγραφή σε μια ομάδα και στη συνέχεια να αποχωρούν, χωρίς να έχουν γράψει κάποια συμμετοχή με την ομάδα αυτή. Και ειδικά όταν οι παίκτες έχουν να κάνουν με μεταγραφή σε ακαδημαϊκά τμήματα, η ανακοίνωση της μεταγραφής αποτελεί ... σπάνιο φαινόμενο!
 
Θέλετε να αναφέρω παραδείγματα από μεταγραφές παικτών που δεν ανακοινώθηκαν ποτέ από συλλόγους της Ισπανίας? Της Γαλλίας? Της Ιταλίας? Της Αγγλίας μήπως? Υπάρχουν δεκάδες περιπτώσεις και μπορεί ο καθένας να το τσεκάρει από τις επίσημες ιστοσελίδες των ομάδων. Ωστόσο για το θέμα μας στη συγκεκριμένη περίπτωση θα ... μείνουμε Ελλάδα.
 
Τίθεται λοιπόν -υποτίθεται- θέμα ηθικής επειδή λέει ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε μια μεταγραφή χωρίς να την έχει ανακοινώσει. Προσπερνώντας το γεγονός ότι -ειδικά- τα παλαιότερα χρόνια οι περισσότεροι παίκτες ΔΕΝ ανακοινώνονταν επίσημα (άλλωστε τότε αρκούσε να έχουν γίνει όλα νόμιμα και να έχουν κατατεθεί έγκαιρα στα αρμόδια όργανα όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά-έγγραφα), αλήθεια, είναι η πρώτη φορά που βλέπετε κάτι τέτοιο να συμβαίνει? Δηλαδή τις προηγούμενες σχεδόν 80(!!!) φορές που έγιναν τέτοιες ... "μυστικές" μεταγραφές περίπου την τελευταια 15ετία (μην ανησυχείτε, θα τις αναφέρουμε όλες στη συνέχεια), πού στο καλό ήσασταν? Γιατί δεν είδα αντίστοιχα πυρίμαχα άρθρα που να αναφέρονται στην ... έλλειψη ηθικής επειδή έγιναν μεταγραφές χωρίς να έχουν ανακοινωθεί? Σας εντυπωσιάζει το νούμερο? Πάμε να τις δούμε αναλυτικά, μια-μια ανά ομάδα, συγκεκριμένα. Υπόψιν ότι θα αναφερθούμε κυρίως για τα τελευταία χρόνια, καθώς, όπως είπα και πριν, παλιότερα οι ΠΑΕ έβγαζαν ανακοινώσεις σε πολύ μικρότερο βαθμό...
 
---------------------------------------------------------------------------
 
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από τον Ολυμπιακό...
 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - 19 ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η "ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ" ΠΑΕ
 
Δημήτρης Πινακάς
Γιώργος Μαρίνος
Αμπντουλαγιέ Κεϊτά
Αλέξανδρος Νικολιάς
Μπρούνο Χαλκιαδάκης
Επαμεινώνδας Παντελάκης
Μαρκ Ασίγκμπα
Γιώργος Ξυδάς
Θωμάς Τριαντάφυλλος
Αντώνης Καραγεώργης
Γιαγια Μπανανά
Μανώλης Μπέρτος
Νίκος Καθάριος
Κώστας Πλέγας
David Henen
Tomás De Vincenti
Marko Jankovic
Δημήτρης Κλιγγόπουλος
Σαμουήλ Νιαβραδάκης
 
Όχι έναν, όχι δύο, αλλά 19(!) ποδοσφαιριστές απέκτησε τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός χωρίς να έχει ανακοινώσει επίσημα την απόκτησή τους. Αυτό δε σημαίνει φυσικά πως δεν είχαν γίνει οι απαραίτητες διαδικασίες και πως δεν είχαν κατατεθεί στα αρμόδια όργανα τα απαραίτητα δικαιολογητικά έγγραφα, καθιστόντας τις μεταγραφές αυτές καθ'όλα νόμιμες. Εκεί γιατί δεν είχαμε τις ίδιες ... τυμπανοκρουσίες? Εκεί γιατί δεν είχαμε θέματα ... ηθικής? Για να καταλάβετε για τι υποκρισία μιλάμε, από τις 19 αυτές μεταγραφές που δεν ανακοινώθηκαν ποτέ, μόνο μία απασχόλησε το πορτοκαλί σάιτ της αλήθειας. Ποια ήταν αυτή? Μα φυσικά ο Κλιγγόπουλος... Ο λόγος? Προφανής... Αφού ο παίκτης αποκτήθηκε από τον Άρη... Πώς αλλιώς θα στηρίξουμε το θέμα μας για τη σχέση Ολυμπιακού - Άρη ΡΕ ΠΑΣΑ ΜΟΥ ΣΕ ΛΛΛΕΩ ΑΦΟΥ ΓΙΑ? Οι άλλοι 18 είναι τύπου "τι με νοιάζει μένα" αλλά αφού 1 στους 19 ήταν παίκτης του Άρη, ας το κάνουμε θέμα για τον ντόρο. Μιλάμε για τόση ... αντικειμενικότητα!
 
Και τώρα μπορεί να πει κάποιος: "ρε Μακ, βούτυρο στο ψωμί τους βάζεις αναφέροντας όλους αυτούς. Τώρα θα έχουν να λένε κι άλλα παραδείγματα "μυστικών μεταγραφών" για να μας την πουν". ΛΑΘΟΣ! Ανέφερα τα παραπάνω παραδείγματα για να αναδείξω τρία βασικά πράγματα: 
α) ότι η περίπτωση Ρόουζ (εφόσον τελικά ισχύει) δεν ήταν ούτε και θα είναι η πρώτη ή η τελευταία φορά που ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε μεταγραφή παίκτη χωρίς να τον ανακοινώσει επίσημα. 
β) ότι μια μεταγραφή που δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα δε σημαίνει πως δεν έγινε καθ'όλα νόμιμα και έπειτα από τις καταθέσεις των απαραίτητων δικαιολογητικών εγγράφων στα αρμόδια όργανα και 
γ) για να αναδείξω την "ευθιξία" και την "αντικειμενικότητα" των πορτοκαλί Power Rangers που "μάχονται για να ρίξουν φως στο σκοτεινό ελληνικό ποδόσφαιρο", οι οποίοι από τις 19 αυτές μη ανακοινωθείσες μεταγραφές, επέλεξαν -όλως τυχαίως προφανώς- να γράψουν βαρύγδουπα άρθρα για τον ΜΟΝΑΔΙΚΟ παίκτη του Αρη που συμπεριλαμβάνεται ανάμεσά τους, τον Κλιγγόπουλο, που στο φινάλε προοριζόταν και για την Κ20 του Ολυμπιακού τότε. Το πιάσατε τώρα, ή να το κάνω ακόμα πιο λιανά?
 
Πάμε όμως να δούμε και τις ... "μυστικές μεταγραφές" των υπόλοιπων 4 ομάδων του λεγόμενου "BIG-5" (τώρα τι BIG είναι αυτό όταν συμπεριλαμβάνονται 2 ομάδες που έχουν από ... 3 Πρωταθλήματα, αυτό είναι άλλη κουβέντα), για να διαπιστώσουμε ότι τελικά δεν είναι μόνο "ο κακός Ολυμπιακός που παίρνει παίκτες και δεν τους ανακοινώνει κρύβοντας τις μεταγραφές από τον κόσμο", επιχείρημα που είναι να γελάει κανείς και δεν πείθει ούτε ... μικρά παιδιά, όπως αρέσκονται να λένε τώρα τελευταία οι πορτοκαλί αγωνιστές της αλήθειας και του ήθους...
 
---------------------------------------------------------------------------
 
Ας συνεχίσουμε με τον Δικέφαλο της Θεσσαλονίκης, τον ΠΑΟΚ...
 
ΠΑΟΚ - 11 ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η "ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ" ΠΑΕ
 
Βασίλειος Φασίδης
Δημήτριος Μελιόπουλος
Zivko Zivkovic
Bogdan Rangelov
Aleksandr Bataev
Γεώργιος Κτιστόπουλος
Nemanja Kartal
Θεόδωρος Μελενικιώτης
Αθανάσιος Γκαρνέτας
Bertrand Robert
Δημήτρης Ρίζος
 
Τι έχουμε εδώ ρε παιδιά? Όχι μία, όχι δύο αλλά τελικά 11 μεταγραφές παικτών πραγματοποίησε τα τελευταία χρόνια ο ΠΑΟΚ χωρίς να έχει ανακοινώσει επίσημα την απόκτησή τους? Κι εγώ που νόμιζα ότι αυτά τα κάνει μόνο "ο κακός Ολυμπιακός που παίρνει παίκτες και δεν τους ανακοινώνει κρύβοντας τις μεταγραφές από τον κόσμο". Και μη μου πει κανείς ότι παίκτες τύπου Μελενικιώτη και Γκαρνέτα έγιναν για την Κ19 του συλλόγου, γιατί και ο Κλιγγόπουλος του Άρη για την Κ20 του Ολυμπιακού προοριζόταν, αλλά μια χαρά θέμα το κάνανε... Ειδικά για τις μεταγραφές Φασίδη και Μελιόπουλου όπου ο ΠΑΟΚ δαπάνησε περί το 1.000.000 ευρώ για να τους αποκτήσει από την Ξάνθη, καθώς και για του Ζίβκοβιτς (μεταγραφές τις οποίες ήθελε να κρύψει(!), όπως έχουμε αναφέρει πολλάκις και μπορείτε να ξαναδιαβάσετε εδώ  αλλά και εδώ ) χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο? 
 
Και μη μου πει κανείς ότι ανακοινώθηκαν το καλοκαίρι του 2019, οπότε γιατί τους βάζω στη λίστα, έτσι? Ο ΠΑΟΚ είχε κλείσει από τον Χειμώνα 3 παίκτες της Ξάνθης χωρίς να έχει διαρρεύσει ή ανακοινωθεί τίποτα και μάλιστα α) δαπανώντας κοντά στο 1.000.000(!) ευρώ και β) οι δύο από αυτούς τους παίκτες έπαιξαν στο Ξανθη-ΠΑΟΚ 1-2 ενώ υποτίθεται ήταν πάγια τακτική του ΠΑΟΚ να ΜΗΝ αγωνίζονται εναντίον του οι παίκτες του που παίζουν σε άλλη ομάδα... Όσο για την απόδοσή τους σε εκείνο το ματς, μπορείτε να ανατρέξετε στα βίντεο και να βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του... 
 
Εγώ το λέω πιο πολύ γι' αυτούς τους πορτοκαλί αγωνιστές που αφήνουν ΕΜΦΑΝΩΣ να εννοηθεί ότι ο Ρόουζ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ να είχε μειωμενη απόδοση απέναντι στον Ολυμπιακό, αλλά στην περίπτωση των προαναφερθέντων δεν έσταξε μελάνι, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ για να μας πουν ότι και κρυφή να είχε μείνει πχ η μεταγραφή Φασίδη, αφού νομικά ήταν εντάξει, δεν υπήρχε πρόβλημα...  Αλλά υπήρχε πρόβλημα, για τους ίδιους, για τη μεταγραφή Ρόουζ... Καταλαβαίνετε για τι ... αντικειμενικότητα μιλάμε.
 
---------------------------------------------------------------------------
 
Ας αφήσουμε τον ΠΑΟΚ και ας περάσουμε στον έτερο Δικέφαλο να δούμε τι έχει γίνει και εκεί...
 
AEK - 29 ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η "ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΗ" ΠΑΕ
 
Γιώργιος Κορνέζος
Κωνσταντίνος Μαλάϊ
Γιώργος Σαρρής
Edin Murga
Renaldo Rama
Φώτης Καραγιολίδης
Σταύρος Πεταβράκης
Ρομπέρτο Κατσικάς
Ηλίας Μακρυωνίτης
Κώστας Νικολόπουλος
Κώστας Τσούπρος
Ενίας Καλογέρης
Μιχάλης Παυλής
Νίκος Κουρέλλας
Κώστας Κοτσαρίδης
Παναγιώτης Οικονομέας
Ανδρέας Σταμάτης
Χρήστος Αρκούδας
Μιχάλης Τσαμουρλίδης
Γιάννης Καραλής
Μιχάλης Τόλιος
Αναστάσιος Τσουμάγγας
Γιώργος Κουτρουμπής
Απόστολος Κατσέτης
Βαλεντίνος Βλάχος
Βασίλης Λαμπρόπουλος
Μάρκος Ντούνης
Χρήστος Αραβίδης 
Γιάννης Ανέστης
 
Τι έχουμε εδώ ? Όχι μία, όχι δύο αλλά τελικά 29(!) μεταγραφές παικτών πραγματοποίησε τα τελευταία χρόνια η ΑΕΚ χωρίς να έχει ανακοινώσει επίσημα την απόκτησή τους? Κι εγώ που νόμιζα ότι αυτά τα κάνει μόνο "ο κακός Ολυμπιακός που παίρνει παίκτες και δεν τους ανακοινώνει κρύβοντας τις μεταγραφές από τον κόσμο". Και μη μου πει κανείς ότι παίκτες τύπου Οικονομέα και Τόλιου έγιναν για την Κ19 του συλλόγου, γιατί και ο Κλιγγόπουλος του Άρη για την Κ20 του Ολυμπιακού προοριζόταν, αλλά μια χαρά θέμα το κάνανε... 
 
Επίσης κάτι ακόμα...Το 2014, η ΑΕΚ που μόλις είχε προβιβαστεί από τη Γ'Εθνική, αν δεν κάνω κάποιο λάθος σχετικά με τις ανακοινώσεις, απέκτησε ... πακέτο ως ελεύθερους από τον Πανιώνιο που αγωνιζόταν στη Σούπερλιγκ όχι έναν, όχι δύο αλλά 4(!) ποδοσφαιριστές και συγκεκριμένα τους Λαμπρόπουλο, Ανέστη, Αραβίδη και Ντούνη. Θα μου πει κανείς, υπάρχει κάτι παράνομο σε αυτό? Μήπως δεν έχει ξαναγίνει να φεύγουν ομάδες ... πακέτο από τη μια ομάδα στην άλλη? Όχι, σαφώς και έχει ξαναγίνει και εξυπακούεται πως δε σημαίνει κάτι ύποπτο απαραίτητα. Αλλά για φανταστείτε στη θέση του Πανιωνίου και την ΑΕΚ να ήταν ο Ολυμπιακός και ο Άρης, ή ο Άρης και ο Ολυμπιακός αντίστοιχα... Θα είχαμε, ή δε θα είχαμε τυμπανοκρουσίες και πυρίμαχα άρθρα με υπόνοιες σχετικά με τις σχέσεις των δύο ομάδων? Ρητορικό το ερώτημα, νομίζω αυτονόητη η απάντηση...
 
---------------------------------------------------------------------------
 
Περνάμε στον Παναθηναϊκό, ώστε να δούμε τι ισχύει και σε αυτήν την περίπτωση...
 
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - 8 ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η "ΠΡΑΣΙΝΗ" ΠΑΕ
 
Moris Nusuev
Γιώργος Μαχλελής
Βασίλης Γαλάνης
Κωνσταντίνος Βλαχόπουλος
Ιωάννης Τσίγκος 
Λευτέρης Παπαδόπουλος
David Braz
Μιχάλης Σιημητράς
 
Τι έχουμε εδώ ? Όχι μία, όχι δύο αλλά τελικά 8(!) μεταγραφές παικτών πραγματοποίησε τα τελευταία χρόνια ο Παναθηναϊκός χωρίς να έχει ανακοινώσει επίσημα την απόκτησή τους? Κι εγώ που νόμιζα ότι αυτά τα κάνει μόνο "ο κακός Ολυμπιακός που παίρνει παίκτες και δεν τους ανακοινώνει κρύβοντας τις μεταγραφές από τον κόσμο". Και μη μου πει κανείς ότι παίκτες τύπου Λευτέρη Παπαδόπουλου και Γιάννη Τσίγγου έγιναν για την Κ19 του συλλόγου, γιατί και ο Κλιγγόπουλος του Άρη για την Κ20 του Ολυμπιακού προοριζόταν, αλλά μια χαρά θέμα το κάνανε...
 
Η μεταγαφή του Τσίγκου από τον ΠΑΟΚ στον Παναθηναϊκό το 2017 δεν σας θυμίζει λίγο την περίπτωση Κλιγγόπουλου που πήγε από τον Άρη στον Ολυμπιακό? Το λέω με την έννοια ότι φεύγει ένας από μια "μεγάλη" ομάδα της Θεσσαλονίκης και πάει σε μία μεγάλη ομάδα της Αττικής? Στην περίπτωση του Κλιγγόπουλου έγινε το ... σώσε. Και να τα άρθρα, και να οι υπόνοιες, και να τα βαρύγδουπα σχόλια για τις ... φιλικές σχέσεις των δύο ομάδων. Στη δεύτερη περίπτωση δεν ακούστηκε ΚΙΧ! Και μη μου πει κανείς ότι αυτό έγινε επειδή ο Κλιγγόπουλος αγοράστηκε έναντι 300.000 ευρώ ενώ ο Τσίγκος μετακινήθηκε στο τζάμπα. Εγώ λέω ότι η περίπτωση Κλιγγόπουλου αναδείχθηκε και μεγεθύνθηκε επειδή εμπλέκονταν ο Ολυμπιακός και ο Άρης. Και πείτε μου εσείς ότι είμαι υπερβολικός ή ότι λέω κάτι λάθος....
 
---------------------------------------------------------------------------
 
Τέλος, πάμε να δούμε τις μη ανακοινωθείσες μεταγραφές του Άρη, ώστε να κλείσουμε το ... Big-5.
 
ΑΡΗΣ - 13 ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η "ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΗ" ΠΑΕ
 
Gauthier Clémente
Branislav Nikic
Στέφανος Δόγος
Xavi Ginard
Πέτρος Μπαϊμάκης
Ευάγγελος Τρίγκατζης
Μαυρουδής Μπουγαϊδης
Παντελής Ποζίδης
Δημοσθένης Μακρής
Petr Gusev
Ανδρέας Ηρακλής
Γιάννης Γκέσιος
Μάριος Γκελής
Στέλιος Τσουκάνης
 
Τι έχουμε εδώ ? Όχι μία, όχι δύο αλλά τελικά 13(!) μεταγραφές παικτών πραγματοποίησε τα τελευταία χρόνια ο Άρης χωρίς να έχει ανακοινώσει επίσημα την απόκτησή τους? Κι εγώ που νόμιζα ότι αυτά τα κάνει μόνο "ο κακός Ολυμπιακός που παίρνει παίκτες και δεν τους ανακοινώνει κρύβοντας τις μεταγραφές από τον κόσμο". Και μη μου πει κανείς ότι παίκτες τύπου Τρίγκατζη και Μακρή έγιναν για την Κ19 του συλλόγου, γιατί και ο Κλιγγόπουλος του Άρη για την Κ20 του Ολυμπιακού προοριζόταν, αλλά μια χαρά θέμα το έκαναν...
 
Πάντως έχει ιδιαίτερη πλάκα, μιας και αναφερόμαστε στον Άρη, το γεγονός ότι οι πορτοκαλί αγωνιστές της αλήθειας αλλά και οι "οπαδοί-υποστηρικτές" τους, για να ενισχύσουν την άποψη ότι ανάμεσα σε Άρη και Ολυμπιακό υπάρχουν ... "φιλικές" σχέσεις και μάλιστα σε ... προκλητικό ή και πρωτάκουστο(!) βαθμό, έχουν αναφέρει μέχρι  ότι "τα τελευταία 5 χρόνια πηγαινοέρχονται παίκτες από τις ακαδημίες ανάμεσα στις δύο ομάδες. (αναφέρονται συγκεκριμένα στους Μαρτίνη, Τσαγκαλίδη,  Ασλανίδη, Τσέλιο, Κυριαζή και Μπακουτση) κι αυτό είναι άλλη μια απόδειξη"... 
 
Πω πω σοκ. Μιλάμε για σκάνδαλο έτσι? Έξι ολόκληροι παίκτες μεταπήδησαν από τις ακαδημίες του Άρη σε αυτές του Ολυμπιακού και αντίστροφα...Όσο (και) γι'αυτό το ... τρομερό επιχείρημα, υπάρχει -φυσικά- απάντηση... 
 
Ξέρετε πόσοι παίκτες έχουν μεταπηδήσει από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ σε αυτές του Άρη τα τελευταία 6 χρόνια? Όχι ένας, όχι δύο αλλά 9(!) παίκτες!!! Δηλαδή 3 παραπάνω!!! Συγκεκριμένα, αυτοί είναι οι: Στέφανος Μανεσίδης, Χρήστος Μαρμαρίδης, Γιώργος Καλαϊτζης, Αναστάσιος Τσέλιος, Βαγγέλης Τριγατζής, Δημοσθένης Μακρής, Χρήστος Τσακιρίδης, Δημήτρης Κλιγγόπουλος (ναι, ο γνωστός) και Παναγιώτης Μυλωνάς... Αλήθεια, πόσοι από αυτούς ανακοινώθηκαν επίσημα από τον Άρη? Μήπως κάτι μας κρύβουν οι δύο ομάδες? Όχι, σας προκαλώ να μου πείτε, μήπως υπάρχουν φιλικές σχέσεις ανάμεσα σε Άρη και ΠΑΟΚ. Τι? Όχι? Μα αυτό με τους παίκτες της ακαδημίας δεν ήταν -άλλο ένα- επιχείρημα για σας όσον αφορά τις σχέσεις Ολυμπιακού - Άρη? Πάει κι αυτό? Ρε τι γίνεται... 
 
----------------------------------------------------------------

ΓΕΝΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ

 
Τί είδαμε λοιπόν? Τελικά δεν είναι μόνο "ο κακός Ολυμπιακός που παίρνει παίκτες και δεν τους ανακοινώνει κρύβοντας τις μεταγραφές από τον κόσμο". Και ο ΠΑΟΚ έχει κάνει μεταγραφές χωρίς να τις έχει ανακοινώσει... Όπως και η ΑΕΚ, και ο Παναθηναϊκός, και ο Άρης και και και... Για ποιο λόγο λοιπόν τόσος ντόρος για τη μεταγραφή του Ρόουζ, ή του Κλιγγόπουλου, ή οποιουδήποτε άλλου κάνει το δρομολόγιο Άρης - Ολυμπιακός ή το αντίστροφο? 
 
Δεν έχετε ξαναδεί από συλλόγους του εξωτερικού να κάνουν μεταγραφές και να μην τις ανακοινώνουν?
 
Δεν έχετε ξαναδεί από ελληνικούς συλλόγους να κάνουν μεταγραφές και να μην τις ανακοινώνουν?
 
Δεν έχετε ξαναδεί να γίνονται μεταγραφές που δεν ανακοινώνονται ανάμεσα σε ομάδες του λεγόμενου BIG-5?
 
Δεν τα έχετε ξαναδεί όλα αυτά? Από παρθενογένεση βγήκατε? Τόσο πολύ σας ενοχλεί ο Ολυμπιακός και ο Άρης?
 
Τα ίδια τα δεδομένα σας εκθέτουν...
Η ίδια η ιστορία...
Οι ίδιες οι ομάδες σας με την προϊστορία τους...
 
 
ΕΝΤΑΞΕΙ ΕΙΜΑΣΤΕ? ΕΝΤΑΞΕΙ ΕΙΜΑΣΤΕ...
 
 
Yστερόγραφο Νο1:
Γράφατε για τον Κλιγγόπουλο ότι "γιατί να δώσει ο Ολυμπιακός 300.000 ευρώ για τον παίκτη αυτόν" και "πού βρίσκεται τώρα αυτός ο Κλιγγόπουλος? Στην ΑΕ Καραϊσκάκης κατέληξε"... 
 
Για δώστε μου παρακαλώ μια απάντηση στα παρακάτω ερωτήματα...
 
α) γιατί να δώσει - επενδύσει ο ΠΑΟΚ συνολικά περί το 1.000.000 ευρώ για την απόκτηση των Φασίδη και Μελιόπουλου από την Ξάνθη (μεταγραφές τις οποίες ήθελε να κρύψει(!), όπως έχουμε αναφέρει πολλάκις και μπορείτε να ξαναδιαβάσετε εδώ https://www.tanea.gr/2020/01/09/sports/football/skandalo-paok-ksanthi-o-...) και πού βρίσκονται τώρα αυτοί οι παίκτες? Θα σας πω εγώ πού βρίσκονται.. Ο ένας ... σταμάτησε το ποδόσφαιρο και ο άλλος παίζει στον ... ΠΑΟΚ Β΄'...
 
β) γιατί να δώσει - επενδύσει η ΑΕΚ συνολικά περί τις 500.000 ευρώ για την απόκτηση των Ματεντζίδη και Αργυρίου από τον Πανθρακικό και πού βρίσκονται τώρα αυτοί οι παίκτες? Θα σας πω εγώ πού βρίσκονται.. Δύο χρόνια μετά την απόκτησή τους αφέθηκαν ελεύθεροι και σήμερα ο ένας παίζει στον ... Κιλκισιακό και ο άλλος είναι ... ελεύθερος κι ωραίος μετά από μια διετή ... διακοπή καριέρας.
 
γ) γιατί να δώσει - επενδύσει ο ΠΑΟ συνολικά περί τις 350.000 ευρώ για την απόκτηση των Ντίνα και Μαρίνου και πού βρίσκονται τώρα αυτοί οι παίκτες? Θα σας πω εγώ πού βρίσκονται.. Δύο χρόνια μετά την απόκτησή του, ο Ντίνας έφυγε ... ελεύθερος για τον ... Πλατανιά και ο Μαρίνος αφού έφυγε ως ... ελεύθερος για τη Σαρλερουά, τερμάτισε την καριέρα του στα 32 του χρόνια.
 
 
Yστερόγραφο Νο2:
Η μη ανακοινωθείσα μεταγραφή του περιβόητου Κλιγγόπουλου που έμεινε ... κρυφή, αποτελεί σκάνδαλο, σωστά? Πόσω δε μάλλον όταν γίνεται ανάμεσα από ομάδες του λεγόμενου Big-5... Ακόμα κι αν έγινε με σκοπό να πάει ο παίκτης στην Κ20, άσχετα με την τελική του κατάληξη... Αραγε ισχύει το ίδιο:
 
-με τη μη ανακοινωθείσα μεταγραφή του Κ.Βλάχου όταν μεταπήδησε από την ΑΕΚ στον Ολυμπιακό?
-με τη μη ανακοινωθείσα μεταγραφή του Μακρή όταν μεταπήδησε από τον ΠΑΟΚ στον Άρη?
-με τη μη ανακοινωθείσα μεταγραφή του Β.Βλάχου όταν μεταπήδησε από την ΑΕΚ στον Παναθηναϊκό?
-με τη μη ανακοινωθείσα μεταγραφή του Βόσδου όταν μεταπήδησε από τον Παναθηναϊκό στον Άρη?
-με τη μη ανακοινωθείσα μεταγραφή του Τσίγκου όταν μεταπήδησε από τον ΠΑΟΚ στον Παναθηναϊκό?
-με τη μη ανακοινωθείσα μεταγραφή του Τρίγκατζη όταν μεταπήδησε από τον ΠΑΟΚ στον Άρη?
-με τη μη ανακοινωθείσα μεταγραφή του Ρόβα όταν μεταπήδησε από την ΑΕΚ στον Άρη?
-με τη μη ανακοινωθείσα μεταγραφή του Καρακούτη όταν μεταπήδησε από τον ΠΑΟΚ στον Ολυμπιακό?
 
Μπα... Δε νομίζω... Άλλωστε αυτές οι μεταγραφές δεν έγιναν ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Άρη, άρα γιατί να ασχοληθούμε? Προσοχή! Εγώ δε λέω ότι οι προαναφερθείσες και μη ανακοινωθείσες μεταγραφές είναι ... ύποπτες, αναδεικνύω απλά το ότι ΓΙΝΟΝΤΑΝ, ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ... Το ποιες από αυτές επιλέγουν κάποιοι να αναδείξουν και για ποιους λόγους, (ακόμα κι αν οι ... εμπλεκόμενοι παίκτες προορίζονται για την ομάδα νέων) το καταλαβαίνουν όλοι νομίζω!
 
 
Yστερόγραφο Νο3:
Οι προαναφερθέντες παίκτες, ανεξαρτήτως ομάδας, συμπεριελήφθησαν στις εκάστοτε λίστες των ομάδων κατόπιν μη εύρεσης κάποιας ανακοίνωσης εκ μέρους των ΠΑΕ. Αν παρ'όλα αυτά έχω κάνει λάθος για κάποιον από αυτούς, ας επισημανθεί ώστε να διαγραφεί από τη λίστα... Πόσοι να είναι αυτοί? Ένας? Δύο? Τρεις?? Δέκα?? Και θα γίνουν από 80, 70 ας πούμε? So what? Θα αλλάξει κάτι στην ουσία του θέματος? Δε νομίζω... Είναι ξεκάθαρο πως το να γίνονται μη ανακοινωθείσες μεταγραφές, ακόμα και έναντι εξαψήφιου αντιτιμου είναι κάτι που έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν, συμβαίνει και τώρα και θα ξανασυμβεί και στο μέλλον και μάλιστα απ'όλους τους "μεγάλους". Σίγουρα πάντως δεν είναι φαινόμενο μόνο του "κακού Ολυμπιακού που παίρνει παίκτες και δεν τους ανακοινώνει κρύβοντας τις μεταγραφές από τον κόσμο".
 
 
Υστερόγραφο Νο4:
Η τεράστια διαφορά στις ιστορίες του Ρόουζ και του Φασίδη, όσον αφορά τον τρόπο όπου αυτές αντιμετωπίζονται από τους πορτοκαλί αγωνιστές της αλήθειας που μόνο στόχο έχουν να ρίξουν άπλετο φως στο σκοτεινό ελληνικό ποδόσφαιρο, βρίσκεται στην κάτωθι φωτογραφία...
 
 
Η ίδια ιστοσελίδα στην υπόθεση της μη ανακοινωθείσας μεταγραφής του Φασίδη μιλούσε για προπαγάνδα του Ολυμπιακού τονίζοντας ότι όλα ήταν νόμιμα γιατί είχαν κατατεθεί τα έγγραφα στην ΕΠΟ, ενώ στη μη ανακοινωθείσα μεταγραφή του Ρόουζ σοκάρονται και μιλούν για βόμβες μεγατόνων ζητώντας κυβερνητικές παρεμβάσεις...
 
Κάθε άλλο σχόλιο είναι περιττό...