Μπάσκετ Γυναικών: Πρώτο δείγμα θετικό απέναντι στη Νίκη Λευκάδας (73-52)



Καλησπέρα σε όλους...

Νικηφόρα ξεκίνησε η σειρά των τριών διαδοχικών φιλικών της ομάδας Μπάσκετ Γυναικών του Ολυμπιακού, σε Λευκάδα και Γιάννινα. Οι «ερυθρόλευκες» επικράτησαν με 73-52 της Νίκης στη Λευκάδα πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση. Η ομάδα του Μάρτινς Ζίμπαρτς εμφάνισε αρκετές αρετές στο παιχνίδι της, με αρκετό τρέξιμο, πίεση στην άμυνα και καλά ποσοστά στο μακρινό σουτ.

Ο Ολυμπιακός είχε από την αρχή το προβάδισμα και τον έλεγχο στο ματς φτάνοντας στο 19-12 στην 1η περίοδο. Σκοράροντας άλλους 20 πόντους στη συνέχεια, αύξησε στο +15 τη διαφορά και πήγε στο ημίχρονο μπροστά με 39-24. Στο 3ο δεκάλεπτο οι «ερυθρόλευκες» συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και διεύρυναν στο +20 το υπέρ τους προβάδισμα για το 59-39, για να φτάσουν στην τελική επικράτηση με το τελικό 73-52, στην τελευταία περίοδο. 

Στην αναμέτρηση με τη Νίκη Λευκάδας, δεν χρησιμοποιήθηκε η Ρουθ Χάμπλιν η οποία προφυλάχθηκε, εξαιτίας ενός μικροπροβλήματος στον αστράγαλο καθώς και η Άννα Σπυριδοπούλου, η οποία έμεινε στην Αθήνα για να συνεχίσει το πρόγραμμα αποθεραπείας που ακολουθεί έτσι ώστε να αποκατασταθεί όσο πιο γρήγορα γίνεται το πρόβλημα τραυματισμού το οποίο αντιμετωπίζει εδώ και μέρες. 

Θεωρώ δεδομένο πως, όσο περνάει ο καιρός και μέσα από τις προπονήσεις και τους αγώνες, η ομάδα θα "δέσει" και θα εμφανιστεί πολύ καλύτερη στο μέλλον. Φέτος ήρθαν εξαιρετικές παίκτριες, οι οποίες θα βοηθήσουν την ομάδα και αν πιάσουν τα στάνταρ της απόδοσής τους, θεωρώ ότι θα κατακτήσουν εύκολα το εγχώριο νταμπλ και μακάρι να κάνουμε φέτος το κάτι παραπάνω και στην Ευρώπη...