ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2 - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ 0



Το παιχνίδι με τα Γιάννενα μέσα στο Γ. Καραϊσκάκης ήταν πριν καν αρχίσει, περίεργο και δύσκολο, λόγω της απομάκρυνσης του προπονητή της ομάδας Λ. Ζαρντίμ την προηγούμενη ημέρα του αγώνα. Δύσκολο τόσο για την ομάδα γιατί οπωσδήποτε θα επηρεάστηκε ψυχολογικά από το γεγονός, όσο και για τους οπαδούς, που κρίνοντας από την πάρτη μου, πήγαινα με ανάμικτα συναισθήματα να παρακολουθήσω το παιχνίδι. Για το γεγονός σαν ενέργεια και απόφαση μόνο της Διοίκησης θα αναφερθώ σε άλλο άρθρο μου σύντομα.

Στο παιχνίδι η ομάδα με τον Αντώνη Νικοπολίδη στον πάγκο, κατέβηκε με την παρακάτω ενδεκάδα. Τερματοφύλακας ο Μέγιερι, άμυνα ο Ντιακιτέ δεξιά, ο Χολέβας αριστερά, στο κέντρο της άμυνας ο Μανωλάς με τον Κοντρέρας. Στο κέντρο αμυντικό χαφ ο Μανιάτης και μπροστά του ο Γκρέκο με τον Μασάντο. Στην επίθεση είχαμε το Αμπντούν και τον Πίνο στα άκρα και τον Τζεμπούρ στην κορυφή.

Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα άρχισε λίγο μουδιασμένα και αναγνωριστικά, αλλά στο διάστημα από το 11' έως το 20', έχασε τέσσερις πολύ καλές ευκαιρίες για γκολ με τον Πίνο (απίστευτη προσωπική ενέργεια άουτ), τον Τζεμπούρ φάτσα με τον τερματοφύλακα των Ιωαννίνων Ταμπάση να σουτάρει πάνω του, τον Μασάντο να κάνει ένα δυνατό σούτ που κατέληξε άουτ και τέλος με τον Γκρέκο από το ύψος της περιοχής με σουτ έξω από την εστία. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τον Ολυμπιακό να απειλεί ξανά με τον Τζεμπούρ εντός περιοχής από καλή θέση με σουτ έξω από την εστία στο 32' και με τον Μασάντο στο 44' με το πολύ ωραίο μακρυνό σουτ εκτός περιοχής να μην προβληματίζει ιδιαίτερα τον Ταμπάση. Το γκολ ήρθε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου όταν σε εκτέλεση φάουλ του Γκρέκο, ο Ταμπάσης δεν έδιωξε καλά και ο Τζεμπούρ με προβολή άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό. Τα Γιάννενα είχαν τεράστια ευκαιρία να σκοράρουν στο 26' όταν ο Μέγιερι σταμάτησε τον Κοροβέση σε τετ α τετ. Η ομάδα προσπάθησε να αναπτυχθεί κυρίως από τον άξονα χωρίς μεγάλη επιτυχία και στο κέντρο ήταν εμφανέστατα ευάλωτη στις αντεπιθέσεις του αντιπάλου. Η γενική εικόνα όμως δεν ήταν κακή για 15-20 λεπτά.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα προσπάθησε να αναπτυχθεί κυρίως από τα πλάγια. Στο πρώτο τέταρτο δεν υπάρχει κάτι αξιόλογο να αναφέρω πλην την φάσης του Χολέβα στο 57', που έκανε σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα χτύπησε σε αμυνόμενο και έφυγε λίγο έξω από την εστία του Ταμπάση. Στο 65' έχουμε την είσοδο του Ιμπαγάσα στην θέση του Γκρέκο και αυτόματα η ομάδα έγινε επικίνδυνη και πιο ουσιαστική. Το αποτέλεσμα ήταν ο Αμπντούν στο 68' μετά από ασίστ του Αριέλ να σκοράρει και να γράψει έτσι το τελικό σκορ 2-0. Στο 72' ο Μήτρογλου πήρε την θέση του Πίνο και στο 76' ο Φετφατζίδης την θέση του Αμπντούν κλείνοντας έτσι τις αλλαγές της ομάδας. Στο 92' ο Ιμπαγάσα βγήκε πολύ ωραία φάτσα με τον τερματοφύλακα αλλά ο Ντάσιος έδιωξε την μπάλα πριν αυτή περάσει την γραμμή. Οι δύο ομάδες διαμαρτύρονται μάλλον δικαίως για τον μη καταλογισμό πέναλτυ, όταν ο Μέγιερι στο 82' φαίνεται να ανατρέπει το Κοροβέση ύστερα από τραγικό δικό του λάθος και ο Μήτρογλου στο 85' φαίνεται να ανατρέπεται μέσα στην περιοχή σε ένα γύρισμα του με την μπάλα, παίζοντας πλάτη τον αμυντικό.

Η σημερινή εμφάνιση συνολικά ήταν μέτρια, αλλά ο Ολυμπιακός έχασε ευκαιρίες, πίεσε σε κάποιες στγμές με λογική και σωστά τους αντιπάλους του, έκλεψε μπάλες, προσπάθησε να βγει στην αντεπίθεση με καλές προϋποθέσεις. Ήταν μια εμφάνιση που έχουμε ξαναδεί φέτος στην έδρα μας. ΄Οταν η αντίπαλη ομάδα δεν βάζει πούλμαν μπροστά στην εστία της, δεν ταμπουρώνεται για να πάρει με μηδέν ευκαιρίες το Χ, τότε ο Ολυμπιακός είναι αυτός που κυριαρχεί στο παιχνίδι και μάλιστα εύκολα. Ακριβώς έτσι έγινε και σήμερα. Το αποτέλεσμα φυσικά είναι δίκαιο κρίνοντας τον αριθμό, την ποιότητα των ευκαιριών των δύο ομάδων, αλλά και την εικόνα συνολικά του παιχνιδιού.

Ατομική κριτική στους παίκτες.

Μέγιερι

Όταν η αντίπαλη ομάδα κάνει δύο φάσεις για γκολ στην εστία σου, την μία την βγάζεις με ωραία ενέργεια και την άλλη την δημιουργείς μόνος σου, τότε εξ' ορισμού η εμφάνισή σου είναι μέτρια

Ντιακιτέ

Αμυντικά σε γενικές γραμμές ήταν καλός. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν υπήρχε κανείς άλλος ακόμα και στο κέντρο από την μεριά που να κόβει. Υπάρχει αδυναμία επιθετική.

Μανωλάς

Ο καλύτερος της άμυνας. Εκμεταλεύτηκε την ταχύτητά του και καθάρισε μπαλιές πριν φτάσουν στο επιθετικό.

Κοντρέρας

Ήταν καλός, με έγκαιρες επεμβάσεις, πλέον όμως δεν μπορεί να πηδήξει εφημερίδα και αυτό τον κάνει ευάλωτο στις ψηλές μπαλιές. Τον έχουν πάρει και χαμπάρι ότι δεν είναι και από τους πιο γρήγορους...

Χολέβας

Στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλός αμυντικά, έπαιζε και ο Ίλιτς στην μεριά του και τον κράτησε πίσω. Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν βασικό κλειδί για το παιχνίδι από τα πλάγια που προσπάθησε να παίξει η ομάδα. Αν δεν ανέβει αυτός, παιχνίδι από τα πλάγια δεν πρόκειται να δούμε. Δεν ήταν σούπερ, αλλά σου δίνει την αίσθηση ότι ενώ πέρυσι έπαιζε με 5η ταχύτητα, φέτος δεν έχει βάλει καν την 3η. Είπαμε είναι καμένος ο ποδοσφαιριστής.

Μανιάτης

Σε ρόλο αμυντικού χαφ νομίζω ότι ήταν λίγο σε σύγχυση. Όταν έχανε την μπάλα, πίσω ήταν το χάος, γιατί δεν κράταγε την θέση του στον αγωνιστικό χώρο και συγκεκριμένα στον χώρο ευθύνης του. Προσπάθησε αλλά χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Δυστηχώς για τον ίδιο, σε ρόλο αμυντικού χαφ είναι καλύτερος ο 35άρης Κορσικανός από ΑΥΤΟΝ τον Μανιάτη. Και ο Φέισα μην σου πω...

Μασάντο

Σε ρόλο 8αριού ήταν καλός. Μοίρασε παιχνίδι, κράτησε την μπάλα και απείλησε κιόλας με σουτ 2-3 φορές την αντίπαλη εστία. Υπήρχε χρονικό διάστημα που χάθηκε μέσα στο παιχνίδι, αλλά όταν αυτό το διάστημα συμπίπτει με το κακό διάστημα της ομάδας, δείχνει κάτι για την παρουσία του παίκτη στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Από τα λίγα παιχνίδια που πήρε και χειροκρότημα από την κερκίδα.

Γκρέκο

Δεν ήταν καλός. Προσπάθησε να βγει από τον άξονα (κουβαλώντας την μπάλα, αλλά και μοιράζοντας την πλάγια), πάτησε αρκετά περιοχή αλλά οι περισσότερες προσπάθειές του ήταν εκνευριστικά ημιτελείς. Δικαίως αντικαταστάθηκε.

Αμπντούν

Δεν ήταν κακός αλλά μας έχει συνηθίσει να είναι καλύτερος και με μια παρουσία πιο έντονη και καθοριστική. Όταν αυτός δεν είναι καλός, έχει πρόβλημα όλη η ομάδα. Ήταν και άτυχος γιατί στο πρώτο ημίχρονο ο Χολέβας δεν πέρασε την σέντρα για να τον βοηθήσει ουσιαστικά, με αποτέλεσμα να κλείνεται αριστερά από 2-3 αντιπάλους και να χάνει εύκολα την μπάλα. Το ότι σκόραρε ένα πολύ ωραίο γκολ είναι ασφαλώς στα θετικά του.

Πίνο

Ο άνθρωπος μόλις βρει την επιθυμητή φυσική κατάσταση θα προσφέρει πολλά. Ήδη το κάνει μη μπορώντας να παίξει παραπάνω από 30-40 λεπτά παιχνιδιού. Θεαματικός αλλά και ουσιαστικός παίκτης. Μακάρι να συνεχίσει έτσι.

Τζεμπούρ

Έχασε γκολ στο πρώτο ημίχρονο που για την κλάση δεν δικαιολογούνται. Ξεκλείδωσε όμως με το γκολ του στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους την νίκη για την ομάδα και αυτό είναι ότι περιμένεις από το σέντερ φορ σου.

Ιμπαγάσα

Η απόλυτη μηχανή απλότητας, ουσίας και κλάσης. 'Εδειξε πόσο πολύ έλειπε από το αγωνιστικό πλάνο του Ζαρντίμ όλο το προηγούμενο καιρό, αφού πραγματικά μεταμόρφωσε την εικόνα της ομάδας.

Μήτρογλου

Καλός δεν ήταν. Μόνο που βρέθηκε στο γήπεδο στο καλό διάστημα του Ολυμπιακού και δεν φάνηκε ιδιαίτερα είναι στα μείον του. Υπάρχει και η φάση του πέναλτυ που δεν καταλογίστηκε, που η ενέργειά του είναι μεγάλου επιθετικού.

Φετφατζίδης

Πιστώνεται η ωραία πάσα ασίστ για τον Ιμπαγάσα στο 92'. Πέραν αυτής ως συνήθως απολύτως τίποτα.

Προπονητής

Δεν υπήρχε προπονητής στον πάγκο για να κρίνω. Υπήρχε ο πρώην τερματοφύλακας Αντ. Νικοπολίδης και φυσικά δεν κρίνεται για δύο λόγους. Πρώτον ΔΕΝ είναι προπονητής και δεύτερον ΔΕΝ έκανε τίποτα δικό του στον σχεδιασμό του ματσ για να τον κρίνω. Πράγμα απολύτως φυσιολογικό.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.

ΥΣΤ 1. Ο Τορογίδης έφυγε... Ο Τζεμπούρ θα μείνει?

ΥΣΤ 2. Για τις ομορφιές της Διοίκησης με τον Ζαρντίμ θα επανέλθω...

Σχόλια

Εικόνα clark gheibol

Επίσης, εμένα μου φάνηκε ότι Μανιάτης- Μασάδο έπαιζαν πλάι πλάι κι ο Γκρέκο μπροστά τους στον άξονα. Ο Μασάδο γύρναγε για να οργανώσει παιχνίδι, πήδαγε και για τις κεφαλιές

Εικόνα dono

Κλαρκ ήταν κακός ο Ιταλός γι' αυτό ο Μασάντο φάνηκε να κάνει ΟΛΑ αυτά που σωστά σχολιάζεις

Εικόνα savvas gridlock

Διαφωνώ κάθετα στην ατομική κριτική του Ντιακιτέ, που έγινε γιο γιο αρκετές φορές από το Γεωργίου, πέραν της επιθετικής του ανυπαρξίας, του Κοντρέρας, που πάλεψε σκληρά όλο το 90λεπτο και πέτυχε το ακατόρθωτο, να μην κόψει ολοκληρωμένα ούτε μία φορά, πουλώντας την μπάλα συνεχώς, αλλά και του Μήτρογλου, που πρέπει να του πιστώσουμε μεγάλη βελτίωση και αλλαγή νοοτροπίας. Δεν έχει βάλει μυαλό 100%, αλλά είναι μέρα με τη νύχτα με πρόπερσυ, ας πούμε.

Από εκεί και πέρα, υπάρχει ένα καθαρό πέναλτυ πάνω στον Τζιμπούρ, στο 0-0, σε κράτημα σε σέντρα στην περιοχή του ΠΑΣ, που το παραδέχτηκε μέχρι και ο Περικλής Βαζελάκης. Ο ίδιος είπε απ'έξω απ'έξω, κομψά, ότι το χέρι χθες του Ζεκά είναι πέναλτυ. Αυτά τα δύο πράγματα φυσικά δεν θα τα δεις σε κανένα πρωτοσέλιδο και σε κανένα ΑΡΔικειμενικό site κάποιου υπονόμου της Δαβάκη ή κάποιου βαζελέττα-Οντονέττα.

Ο ΠΑΣ είναι καλή ομάδα για τα ελληνικά δεδομένα, τακτικά πειθαρχημένη σε μεγάλο βαθμό και ξέρει να αναπτύσσεται στον κενό χώρο. Αν συνεχίσει να δουλεύει έτσι, με τον ίδιο προπονητή, θα βελτιωθεί κι άλλο. Ευχάριστη έκπληξη το σημερινό, αφού ως συνήθως περιμέναμε απογευματινό πονοκέφαλο με μυθικό ταμπούρι από τον αντίπαλο, όπως παίζουν όλοι στο Καραισκάκη και είδαμε κλειστό πίσω τον ΠΑΣ, αλλά να ψάχνει την καλή κόντρα. Αυτή είναι η διαφορά του πούλμαν στην γραμμή π.χ. της Κέρκυρας από το ''κλείνομαι πίσω και εκμεταλλεύομαι τους χώρους'' του Χριστόπουλου. Το πρώτο είναι στο γενικό πρότυπο ''Εθνική Ελλάδος Ρεχάγκελ'', το δεύτερο ''Μουρίνιο της Ρεάλ''. Λεπτές έννοιες, δύσκολα να τις πιάσει ο μέσος ΕΛ-λην ποδοσφαιρόφιλος, απλώς τις αναφέρουμε για όσους παρακολουθούν όντως ποδόσφαιρο και δεν περιμένουν να βάνει κάποιος την μπάλα γκολ, για να κοροιδέψει τους φίλους του στο καφενείο την άλλη μέρα.

Εικόνα canio

Ωραίος ρε μάγκα σε όλα!
Ο Ντιακιτέ πρέπει να παίξει στη φυσική του θέση,δλδ αμυντικό χαφ.Τι μανία σε αυτή την ομάδα να αλλάζουμε θέσεις σε παίκτες!
Ο Τζεμπούρ,θα πρέπει να δουλέψει το ένας με έναν,γιατί για ακόμη μια φορά εκθέτει την ομάδα αλλά και τους παίκτες που του βγάζουν ασίστ.Στο ματς με τη Βέροια ήταν πάλι ο Γκρέκο που του έβγαλε πάσα και αν έβαζε εκεί το γκολ,δε θα καρκινιάζαμε μέχρι να μπει το δεύτερο στο 86'.
Το αποκορύφωμα βέβαια,ήταν στο ματς με την Καβάλα όπου σημάδεψε δοκάρι σε κενή εστία!
Δεν ξέρω τι φταίει,αλλά είναι πολύ αγχωμένος.
Μιλάμε ότι το κενό του Αβράμη κάνει "μπαμ"!Δεν ξέρω γιατί δνε χρησιμοποιήθηκε εφόσον είναι έτοιμος.
Μεγάλο λάθος της διοίκησης να πάρει τον Κοντρέρας!

Εικόνα dono

Για τον Αβραάμ θα πρέπει να δούμε σε τι κατάσταση είναι μετά τον τραυματισμό και θα πρέπει να μπει πολύ σταδιακά στην ομάδα σε επίπεδο επίσημου αγώνα
Μακάρι να ξαναγυρίσει ο παίκτης όπως πριν το τραυματισμό του

Εικόνα dono

Αλήθεια ο Ντιακιτέ σου κάνει για αμυντικό χαφ; Δεν ξέρω ρε φίλε αλλά παίκτης χωρίς πάσα ούτε στο 1 μέτρο, να παίξει στο κέντρο δύσκολο... Πάντως έχεις δίκιο ότι μας το φέρανε σαν αμ χαφ
Παίκτης με 15 γκολ στο πρωτάθλημα είναι ο Αλγερινός. Ίσως έχει άγχος για το συμβόλαιο, κάτι που ειπε λιγο πολύ και στην δήλωσή του μετά το ματς

Εικόνα clark gheibol

Έφυγε επιτέλους ο απατεώνας των πάγκων και είδαμε λίγη πίεση ψηλά ρε αδερφέ

Εικόνα dono

Μόνο αυτό είδες εσύ; Και καθόσουν και δίπλα μου, τι να πω...