ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2 - ΑΡΗΣ 1



Το χθεσινό παιχνίδι στον ναό με τον Άρη για την 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος, εξελίχθηκε ένα πολύ εύκολο και άνετο απόγευμα για την ομάδα μας, αφού το τελικό σκορ της νίκης μας με 2-1 επί των Θεσσαλονικιών, αδικεί την χθεσινή εικόνα της ομάδας.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και σιγά σιγά.
Ο Μίτσελ άρχισε με το κλασικό 4-3-3 με αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με το Ευρωπαϊκό παιχνίδι της Πέμπτης με την Λεβάντε. Η ομάδα ξεκίνησε με τον Μέγιερι κάτω από τα δοκάρια, στα άκρα της άμυνας τον Παπάζογλου και τον Χολέβα και στο κέντρο τους Μανωλά και Σιόβα. Η τριάδα του κέντρου ήταν ο Φέισα καθαρό αμυντικό χαφ με τους Μασάντο και Μανιάτη μπροστά του σαν εσωτερικοί μέσοι. Η τριάδα της επίθεσης ήταν ο Αμπντούν με τον Βλαχοδήμο στα άκρα με τον Τζεμπούρ στην κορυφή της επίθεσης.
Για να είμαι ειλικρινής περίμενα ότι η ομάδα θα ξεκινούσε τον αγώνα νωχελικά και κάπως μουδιασμένα, αφού η απογοητευτική εικόνα της Πέμπτης, ήταν πολύ νωπή τόσο στο μυαλό των ποδοσφαιριστών όσο και όλων των υπολοίπων που βρεθήκαμε στο γήπεδο εχθές. Προς μεγάλη έκπληξη η ομάδα άρχισε φουριόζα τον αγώνα και όχι μόνο πατούσε καλά στα πόδια της, αλλά έκλεισε και τον αντίπαλο στην περιοχή του από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης. Οι ευκαιρίες άρχισαν από την αρχή του παιχνιδιού και δεν έλειψαν ποτέ στην διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Ευκαιρίες όπως αυτή στο 4’ του Μανιάτη, στο 6’ του Βλαχοδήμου στο 8΄του Σιόβα, μας προετοίμαζαν για αυτό που θα επακολουθούσε στο 9’ όταν ο Τζεμπούρ μετά από ωραία εκτέλεση κόρνερ του Χολέβα, από κοντά άνοιξε το σκορ με το 18ο γκολ του σε 19 αγώνες στην φετινή super league. Η πίεση του Ολυμπιακού μετά την επίτευξη του τέρματος του Αλγερινού εντάθηκε και οι ευκαιρίες συνεχίστηκαν. Οι ευκαιρίες στο 17’ και στο 35’ του Βλαχοδήμου, στο 20’ και στο 33’ του Χολέβα, ήταν απλά το ζέσταμα για να έρθει και το δεύτερο γκολ της ομάδας μας στο 37’, όταν μετά από ωραίο άνοιγμα του Σιόβα με παραλήπτη τον Βλαχοδήμο, ο τελευταίος κινήθηκε παράλληλα στην περιοχή και πάσαρε στον επερχόμενο Μανιάτη, που με σουτ στην κίνηση έκανε το 2-0. Η πίεση του Ολυμπιακού και το ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών συνεχίστηκε με τον Αμπντούν στο 39’, στο 40’ τον Βλαχοδήμο και στο 44’ σε μια εκπληκτική διπλή μεγάλη ευκαιρία που την έχασε πρώτα ο Μανιάτης και μετά ο Σιόβας σε κενή εστία με εξουδετερωμένο τον τερματοφύλακα Διούδη του Άρη. Ο Άρης έχασε μια ευκαιρία να σκοράρει στο 31’ όταν ο Τάτος εξέθεσε αρχικά τον Φέισα (μου θύμισε ντρίπλα Ρεδόντο – Τσαλουχίδη) και μετά την μισή άμυνα, αλλά τον έκοψε μέσα στην περιοχή ο Μανωλάς με τάκλιν πάνω στο σουτ του αντιπάλου. Ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο άξιζε και άλλα γκολ και είχε μια καλή εικόνα τόσο οργανωτικά στην κυκλοφορία της μπάλας, στην δημιουργία φάσεων από τα άκρα και γενικότερα ήταν γρήγορος και επικίνδυνος για την αντίπαλη άμυνα. Η ανάπτυξή του γίνονταν με την μπάλα κάτω και ορθόδοξα, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι δεν είδαμε γιόμα σε κανένα σημείο του πρώτου ημιχρόνου. Οι παίκτες μας ήταν συγκεντρωμένοι και αμυντικά και ο Άρης στο πρώτο μέρος δεν βρήκε, πλην μιας φάσης, διαδρόμους για να μπει στην περιοχή μας και να μας απειλήσει. Υπήρχαν και οι εξαιρέσεις σε όλα τα παραπάνω, αλλά θα τα πούμε αναλυτικά παρακάτω στην κριτική των παικτών.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να μην έχει το τρελό ρυθμό του πρώτου μέρους. Παρ’ όλα αυτά η ομάδα συνέχισε να χάνει ευκαιρίες να διευρύνει το σκορ, όπως αυτή στο 50’ με τον Βλαχοδήμο, στο 52’ με τον Σιόβα, στο 64’ με τον Παπάζογλου. Στο 65’ ο Άρης μειώνει το σκορ με τον Αγγελούδη μετά από ασίστ του Τάτου. Η φάση ξεκίνησε από αμυντική αδυναμία στο κέντρο, αλλά συνεχίστηκε με την δεξιά πλευρά της άμυνας να κοιμάται ελαφρά. Η φάση του γκολ του Άρη ξεσήκωσε θύελλα ενθουσιασμού στις τάξεις των θεατών του αγώνα. Φαίνεται έχουμε γίνει πολύ υπεράνω φίλαθλοι τελευταία… Στο 66’ ο Ιμπαγάσα παίρνει την θέση του Μασάντο με αρκετούς νεόγαυρους στο Καραϊσκάκη να αποδοκιμάζουν τον Πορτογάλο κατά την αλλαγή του.
Μετά το αρχικό μούδιασμα του Ολυμπιακού από το γκολ του Άρη, η εικόνα της ομάδας άρχισε να βελτιώνεται και με την είσοδο του Ιμπαγάσα, δείχνοντας ξανά μια καλή εικόνα ομάδας. Οι ευκαιρίες άρχισαν να καταγράφονται πάλι με τον Σιόβα στο 77’ Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Φετφατζίδης πήρε την θέση του Αμπντούν. Η πίεση από την ομάδα ανέβαινε και το παιχνίδι κάπου στο 80’ θύμιζε λίγο το πρώτο ημίχρονο. Κλείσαμε ξανά τον Άρη στην περιοχή του και χάσαμε ευκαιρίες με τον Σιόβα στο 81’, τον Μανιάτη στο 82’, τον Τζεμπούρ στο 84΄και στο 86’. Στο 88’ ο Γκρέκο πήρε την θέση του Βλαχοδήμου και στο 93’ μετά από εκτέλεση φάουλ η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω από το κάθετο δοκάρι του Διούδη.
Η εικόνα της ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήταν τόσο καλή όπως στο πρώτο μέρος. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι ο αντίπαλος άξιζε κάτι περισσότερο από αυτό που τελικά πήρε, ούτε ότι ο Ολυμπιακός δεν δικαιούνταν πολύ μεγαλύτερο σκορ.
 
Ατομική κριτική παικτών
 
Μέγιερι
Αυτή την στιγμή διάγει την χειρότερη περίοδό του στην ομάδα. Εχθές ήταν ασταθής, ιδιαίτερα χαρακτηριστική (όχι όμως μοναδική) η φάση του 57’, όταν η αντίδρασή του ήταν παιδικής χαράς και ουσιαστικά δημιούργησε την φάση για τον αντίπαλο. Πριν από αυτό είχε προλάβει να διώξει πάνω στον Τάτο την μπάλα σε ένα εντελώς ακίνδυνο γύρισμα της άμυνας. Γενικά δεν είναι στα καλύτερά του. Φυσικά δεν φταίει η απραξία, γιατί παίζει ένα 2μηνο συνεχόμενα πλέον. Μήπως θα πρέπει να ψάξουμε για τέρμα το καλοκαίρι?
 
Παπάζογλου
Ο Τάσαρος έχει ψυχάρα και το δείχνει κάθε φορά που παίζει. Το 4-3-3 το Μίτσελ δεν του πολυταιριάζει, γιατί χρειάζεται να ανεβαίνει και να βοηθάει και επιθετικά, κάτι που δεν είναι στο ρεπερτόριό του. Εχθές δεν ήταν και κέρβερος αμυντικά. Ειδικά από την στιγμή που ο Μιχαλήτσιος έριξε πάνω του τον Γιαννιώτα, είχε προβλήματα. Η φάση με το τακουνάκι στο 50’ που έβγαλε τον Βλαχοδήμο μόνο του από δεξιά στην περιοχή, είναι για high lights.
 
Μανωλάς
Ο καλύτερος της άμυνας και σίγουρα από τους καλύτερους (αν όχι ο καλύτερος) του χθεσινού παιχνιδιού. Τρεις φορές κόβει με αυτοθυσία και ένταση επικίνδυνες καταστάσεις εντός της εστίας του Μέγιερι. Σίγουρα ο Μίτσελ δεν πρέπει να αισθάνεται δικαιωμένος με την μη χρησιμοποίησή του στο ματς με την Λεβάντε.
 
Σιόβας
Ήταν καλός και δεν τον προβλημάτισε κανένας από τους κεντρικούς επιθετικούς του Άρη στο χθεσινό ματς, πράγμα που με την απουσία του Αγκάνθο, ήταν αναμενόμενο. Μετά την επιστροφή από τον τραυματισμό του είναι σταθερά καλός και χρήσιμος. Με την εικόνα που μας δείχνει τον τελευταίο καιρό ο Κοντρέρας και με την ανετοιμότητα του Αβραάμ, είναι σαφώς μια καλή λύση για το κέντρο της άμυνας.
 
Χολέβας
Στο πρώτο ημίχρονο έσβησε τον πιο επικίνδυνο επιθετικό του Άρη, τον Γιαννιώτα, με ευκολία. Στο δεύτερο ημίχρονο όταν ο Γιαννιώτας πέρασε στα αριστερά, βρήκε την ευκαιρία και τον χώρο να ανέβει επιθετικά, βοηθώντας την ανάπτυξη της ομάδας. Ήταν πολύ θετικός.
 
Φέισα
Μια εμφάνιση που δεν ήταν εφάμιλλη του προηγούμενου ματς στα Πηγάδια με την Ξάνθη, που ήταν πολύ καλός. Στο πρώτο μέρος, που ο Ολυμπιακός έκανε ότι ήθελε τον αντίπαλό του, ο Σέρβος ήταν πηγή κινδύνων για την άμυνα μας. Χαρακτηριστικά τρία λάθη στον χώρο του κέντρου με αναίτια πουλήματα της μπάλας, που παραλίγο να δημιουργήσουν πολύ επικίνδυνες καταστάσεις για την ομάδα. Στο δεύτερο ημίχρονο, μόλις κουράστηκε ήταν απλά ανύπαρκτος. Η φάση του 31’ έχει κόψει καριέρες ποδοσφαιριστών…
 
Μανιάτης
Τα γνωστά και μη εξαιρετέα. Σκόραρε και είναι στα υπέρ του. Κατά τα άλλα ήταν μια εμφάνιση γνώριμη και ισάξια με όλες τις υπόλοιπες φετινές του. Πολύ άσκοπο τρέξιμο, χωρίς μυαλό και λογική, κακός δημιουργικά και εκτός του χώρου ευθύνης του ανασταλτικά σε πολλές φάσεις. Τα έχουμε ξαναγράψει. Η φετινή χρονιά γι’ αυτόν όσο γρηγορότερα τελειώσει και ξεχαστεί, τόσο το καλύτερο θα είναι.
 
Μασάντο
Ο Μασάντο στο σύστημα του Μίτσελ, είναι ακρογωνιαίος λίθος της ανάπτυξης του παιχνιδιού. Δείχνει όχι μόνο να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις, αλλά με την παρουσία του να παίζουμε με παίκτη λιγότερο. Εχθές στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν κακός (όχι και καλός πάντως), στο δεύτερο μέρος όμως ήταν εξαφανισμένος. Η αλλαγή του άργησε χαρακτηριστικά.
 
Αμπντούν
Φοβερά κινητικός, γρήγορος, μοίρασε την μπάλα, συνεργάστηκε με επιτυχία με όποιον συμπαίκτη του βρέθηκε στην πλευρά του. Στο πολύ καλό 20-25΄του πρώτου ημιχρόνου ήταν από τους καλύτερους παίκτες του αγώνα. Μετά ήταν απλά καλός και χρήσιμος.
 
Βλαχοδήμος
Ήταν πολύ καλός, αρχίζει και ξεψαρώνει και κατά την γνώμη μου αυτό είναι το ζητούμενο από αυτόν για φέτος. Προσόντα έχει, διάθεση παραέχει, αρπάζει την ευκαιρία που του δίνεται από τα μαλλιά. Πρέπει όμως να γίνει πιο αποτελεσματικός στην τελική προσπάθεια, γιατί εχθές τα τελειώματά του ήταν κακά. Είναι παίκτης που πατάει συχνά περιοχή και αν τιθασεύσει λίγο τον ενθουσιασμό του και τελειώνει με ηρεμία και λογική τις φάσεις, θα δούμε πολύ καλύτερα πράγματα, από τα μέχρι στιγμής άκρως θετικά που μας έχει δείξει.
 
Τζεμπούρ
Έχει πετύχει 18 γκολ σε 19 συμμετοχές. Τι να πούμε για τον φετινό Ραφίκ? Εχθές έτρεχε ακατάπαυστα ακόμα και στο 90’. Μοίρασε και γκολ άσχετα αν οι τελικοί αποδέκτες τα έχασαν. Δείχνει διάθεση τρομερή και φυσικά με αυτά τα πεπραγμένα στο σκοράρισμα δεν μπορεί να του πει κανένας τίποτα φέτος. Εξάλλου αυτή είναι η κύρια δουλειά του μέσα στο γήπεδο, να σκοράρει κατά ριπάς. Το σύστημα του Μίτσελ του ταιριάζει γιατί πάντα έχει έναν υποστηρικτικό παίκτη δίπλα του και δεν παλεύει μόνος του με όλη την άμυνα.
 
Ιμπαγάσα
Δεν έβγαλε μάτια, αλλά ήταν πολύ θετικός. Ηρέμησε το παιχνίδι της ομάδας, μοιράζοντας την μπάλα σωστά και γρήγορα. Βοήθησε σίγουρα και αν κόψει τις γκρίνιες και τα παράπονα στην προεδρική σουίτα μετά τα ματς, θα παρουσιαστεί ακόμα καλύτερος.
 
Φετφατζίδης
Αν κάνουμε μια σύγκριση με την προσφορά του Φετφατζίδη με αυτή του Βλαχοδήμου (είναι άδικη για τον Βλαχοδήμο, μιας και είναι η πρώτη του χρονιά στην ομάδα), δεν ξέρω αν πρέπει να γελάμε ή να κλαίμε. ΟΠΟΤΕ και αν έχει παίξει είναι αρνητικός ή σε κάθε περίπτωση δεν δικαιολογεί την συμμετοχή του. Τα ίδια και εχθές. Έχει πάρει αρκετές ευκαιρίες φέτος που δεν τις έχει εκμεταλλευτεί. Αν δεν τον ξαναχρησιμοποιήσει ο προπονητής του Ολυμπιακού έως το τέλος της σεζόν, θα είναι και αυτός Ελληνοφάγος ή οτιδήποτε γραφικό έχουμε ακούσει για τον εκάστοτε προπονητή στην υπόθεση του Φέτφα, όταν δεν τον χρησιμοποιούσε?
 
Γκρέκο
Πρόλαβε και έχασε μια ευκαιρία στις καθυστερήσεις, μετά από απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ, αλλά δεν μπορεί να κριθεί, λόγω του πολύ μικρού χρόνου συμμετοχής που πήρε.
 
Προπονητής
Τελικά το αγαπημένο του σύστημα 4-3-3 φαίνεται ότι δεν το αλλάζει με τίποτα. Με αυτό το ρόστερ στην Ελλάδα δεν πρόκειται να αντιμετωπίσουμε κανένα πρόβλημα με οποιονδήποτε αντίπαλο, αν οι παίκτες κάνουν τα αυτονόητα. Είναι εξαιρετικά νωρίς ακόμα να μιλάμε για συνολική κριτική στο πρόσωπό του, αλλά σίγουρα μπορώ να έχω κάποιες απορίες σχετικά με τις επιλογές του και φυσικά να του γίνεται κριτική για τις αποφάσεις του σε κάθε ματς ξεχωριστά. Εχθές για παράδειγμα σε set επίθεση τα ακραία μπακ ήταν μόνιμα στα ¾ του γηπέδου, ταυτόχρονα και οι μέσοι πολύ ψηλά και κάθε φορά που έβγαιναν οι παίκτες του Άρη σε γρήγορη αντεπίθεση ήμασταν εκτεθειμένοι αμυντικά στις πτέρυγες με το 4-3-3, κάπως έτσι φάγαμε και το γκολ. Αυτό είναι οδηγία του Μίτσελ ή στιγμιαία αδράνεια και απόφαση των μπακ και των μέσων? Αν δεν έχω ικανά σημάδια γραφής του κόουτς ακόμα, δεν μπορώ να έχω άποψη και να τον κρίνω. Οι πρώτες μου απορίες από τον προπονητή (έχει καθίσει στον πάγκο ήδη σε 5 παιχνίδια), έχουν να κάνουν περισσότερο με δύο πράγματα. Το πρώτο είναι το σύστημά του. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει πρόβλημα, στην Ευρώπη του χρόνου όμως θα χρειαστούν δύο πράγματα. Είτε να αλλάξει σύστημα στα Ευρωπαϊκά ματς και ενδεχομένως σε κάποια Ελληνικά αν κρίνει ότι ο αντίπαλος είναι δύσκολος, έτσι ώστε να εξασφαλίσει πιο σφικτή και δεμένη αμυντική λειτουργία, είτε να πάρει τους παίκτες που να του επιτρέψουν να παίζει με το συγκεκριμένο σύστημα και στην Ευρώπη. Θεωρώ ότι θα γίνουν και τα δύο. Και παίκτες θα αποκτήσει το καλοκαίρι και θα διαφοροποιήσει και το σύστημά του σε κάποια παιχνίδια της σεζόν. Αυτό είναι το λογικό. Κάθε άλλο, μου θυμίζει πολύ Σόλιντ… Η δεύτερη απορία μου έρχεται κυρίως μέσα από την επιλογή των παικτών της ενδεκάδας. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αυτός ο Φέισα έγινε σε ένα φεγγάρι το βασικό και αναντικατάστατο εξάρι της ομάδας. Θυμίζω ότι μια τέτοια σκέψη είχε και ο Ζαρντίμ, αλλά μετά το φιλικό με την Νάπολι κάτι τέτοιο δεν το ξαναείδαμε. Ο Μίτσελ τι του βλέπει, που δεν μπορώ να το δω με τίποτα εγώ? Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί συνεχίζει να παίρνει ευκαιρίες ο Φετφατζίδης και δεν παίρνει ο Λυκογιάννης. Εκτός και αν η κάκιστη προπονητική επιλογή να αρχίσει βασικός στο ματς της Πέμπτης έχει στιγματίσει τον παίκτη, πράγμα που θεωρώ άδικο. Δεν θέλω να το πιστεύω. Για τις προπονητικές επιλογές του την Πέμπτη με την Λεβάντε, μπορώ να γράφω για ώρες, αλλά θα είναι επίσης άδικο γιατί είναι νωρίς ακόμα. Με τον Μίτσελ θα ασχοληθώ στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου, που φυσικά τότε θα τον κρίνω με κριτήρια που το έκανα και με τον Βαλβέρδε και με τον Ζαρντίμ. Επειδή είναι καινούργιος στην ομάδα, του έχει δείξει κανείς τα εργομετρικά του Μανιάτη και του Χολέβα? Αν ναι, μήπως θα έπρεπε να τους ξεκουράσει λίγο?
 
Δυστυχώς στο χθεσινό ματς είχαμε πάλι ομορφιές. Είχαμε γιουχαρίσματα των παικτών μας κατά την διάρκεια της αλλαγής τους, είχαμε μούντζες και γκρίνια στην κερκίδα για το θέμα (???) που παρακολουθήσαμε στο δεύτερο ημίχρονο και το χειρότερο όλων, είχαμε ξανά πανηγυρισμούς των δικών μας οπαδών σε γκολ της φιλοξενούμενης ομάδας. Μια συνήθεια που αρχίζει προφανώς να γίνεται λατρεία… Ας δούμε όμως τα πράγματα με μια ψύχραιμη ματιά. Κοιτώντας την στατιστική του αγώνα (βλ. την κεντρική φωτογραφία του άρθρου) παρατηρούμε ότι οι τελικές των δύο ομάδων ήταν 25 – 6. Το συγκεκριμένο στατιστικό ήταν η ΑΠΟΛΥΤΗ εικόνα του παιχνιδιού. Η κατοχή της μπάλας ήταν στο 57 – 43, στοιχείο που δεν αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του παιχνιδιού, γιατί ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικά καλύτερος στον αγωνιστικό χώρο και σε πολλές στιγμές έκανε τον Άρη να μην υπάρχει στο γήπεδο. Όλα τα παραπάνω συνιστούν μια εικόνα ομάδας που ναι μεν έχει πολλά να δείξει και να κάνει ακόμα, αλλά σε κάθε περίπτωση ήταν μια καλή εικόνα, κυρίως για το πρώτο 45λεπτο, αλλά και στο μεγαλύτερο μέρος στο δεύτερο ημίχρονο. Απορώ με τους φιλάθλους που πηγαίνουν στο γήπεδο. Τους μισούς για την ποδοσφαιρική τους παιδεία και όραση, αλλά και τους άλλους μισούς για την υπομονή τους να ακούν και να βλέπουν παρανοϊκά πράγματα. Μια ερώτηση στο οποιονδήποτε νεόγαυρο της χθεσινής κερκίδας. Βλέπεις καθόλου το παιχνίδι ή είσαι απασχολημένος με το κινητό σου βγάζοντας φωτογραφίες, που προφανώς τις ανεβάζεις at spot  στο facebook? Νομίζεις ότι θα μου κόψεις το γήπεδο ρε καραγκιόζη? Αυτό δεν το κατάφεραν άλλοι και άλλοι στα πέτρινα, θα το καταφέρεις εσύ? Σε παρακαλώ μην ξανάρθεις ΠΟΤΕ στο Καραϊσκάκη να δεις αγώνα του Ολυμπιακού, δεν θα μας λείψουν οι αποδοκιμασίες σου και η υποστήριξη της αντιπάλου ομάδας. Είναι προτιμότερο ο Ολυμπιακός να έχει 10.000 κόσμο που να φωνάζουν με πάθος για την ομάδα, παρά 20.000 κόσμο που να κάνει συνεχώς μαλακίες. Αυτά και θα επανέλθω αν συνεχιστεί η ίδια παρωδία.
 
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.
 
 
ΥΣΤ 1. Δεν σας καταλαβαίνω ώρες ώρες. Δεν ουρλιάζατε για ΄΄επιθετικό ποδόσφαιρο΄΄ και την αναγκαιότητα αλλαγής του προπονητή? Εεεε τώρα που πιο ΄΄επιθετικό΄΄ δεν γίνεται, γιατί ουρλιάζετε? Μήπως θέλετε κάτι σε πιο ΄΄αμυντικό΄΄? Αναφέρομαι κυρίως στους νεόγαυρους και στο ματς της Πέμπτης.

Σχόλια

Εικόνα red apple

Δεν με λες, ρε μαγκάκο...

Διχασμό προσωπικότητας έχεις;
Στο μεγαλύτερο μέρος του άρθρου σου γράφεις δημοσιογραφικά και καταλήγεις χουλιγκάνικα.

Αμάν με σας τους Γαύρους.
Πηγαίνετε ρε όλοι σας στην Ισλανδία να ησυχάσουμε με σας...

Εικόνα dono

Με αυτά που βλέπουμε και ακούμε στο γήπεδο μακάρι να την βγάλουμε καθαρή μόνο με έναν διχασμό προσωπικότητας...
Προσπαθώ να το παίξω ήρεμος αλλά δεν μου βγαίνει πάντα

Εικόνα red apple

Πες το Ψέμματα, ωρέ Χ.

Εικόνα canio

Αυτό που θέλουμε να βλέπουμε,είναι ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ,ΠΑΘΟΣ ΚΑΙ ΘΕΛΗΣΗ για τη νίκη!
Το είδαμε στο πρώτο ημίχρονο και μείναμε ικανοποιημένοι.Δεν είδαμε τη συνέχεια όμως στο δεύτερο,γι' αυτό και η δυσαρέσκεια!
Άσχημο να ακούγονται αποδικαμασίες,αλλά και ο κόσμος δεν μπορεί να χωνέψει τον αποκλεισμό με κάτω τα χέρια από την μικρομεσαία Λεβάντε και μετά τα όσα έχουν γίνει από το καλοκαίρι και μετά!
Περιμένει να τον σεβαστούν αυτοί που βρίσκονται εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου,διότι στερείται από τον μισθό του για να δει την ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ!
Υ.Γ1:Ο Παλτάδο,είναι τόσο προκλητικός,που ακόμη και οι αποδοκιμασίες,μου φαίνονται λίγες μπροστά στα όσα έχει κάνει... για την ακρίβεια,στα όσα ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ!
Υ.Γ2:Ακόμη και σε ένα τέτοιο ματς,με κόντρα επιθέσεις και γενικά φάσεις που βγαίνουν εύκολα,ο Πορτογάλος,είναι ΑΦΑΝΤΟΣ!
Υ.Γ3:Απορώ για ποιό λόγο ακόμη τον εμπιστεύετε ο Μίτσελ!Νομίζω πώς μόλις είναι έτοιμος αγωνιστικά ο Μπόατενγκ,θα του πάρει τη θέση.
Υ.Γ4:Φάνηκε και χθες,πώς ο Τάτος,είναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΟΥ!Μακάρι ο δανεισμός του να είναι προς όφελός του και να γυρίσει έτοιμος για να παίξει στον Θρύλο!
Υ.Γ5:Πάντως,είναι συνεχώς στο απυρόβλητο-και από ΑΡΔ-σε αντίθεση με τον Αμπντούν που έχει βγάλει και 7 ασίστ!Μην ξεχνάμε,πώς όταν έφυγε ο Ζαρντίμ,η εξέδρα τον χειροκροτούσε!
Υ.Γ6:Μόνο σε 'μενα κάνει εντύπωση αρνητική,ο παραγκονισμός του Μήτρου?Ούτε ένα δεικάλεπτο δεν αξίζει?Ξεκούραση δεν χρειάζεται ο Τζεμπούρ?
Υ.Γ7:Πιστεύω ακράδαντα ότι είναι πιο ταλαντούχος ο κάγκουρας του τρομοκράτη!

Εικόνα dono

Ναι ρε κάνιο και τι θα κερδίσει πρώτα η ομάδα και μετά ο παίκτης όταν τον αποδοκιμάζεις?
Στο δεύτερο μόνο για 15' παίζει να μην είμασταν καλοί και μην ξεχνάς ότι έκλεισες ένα σερί αγώνων με τον ίδιο κορμό παικτών.
Γιατί ρε κάνιο εμείς από το υστέρημά μας δεν πάμε γήπεδο? Ή νομίζεις ότι έχουμε λυμένα τα οικονομικά μας προβλήματα και σχολιάζουμε χαλαρά και στο απυρόβλητο? Ακριβώς γι' αυτό και κάνω κριτική σε αυτά το τσογλάνια, που αν καταλάβουν πόσο κακό κάνουν στην ομάδα, είμαι σίγουρος ότι θα βελτιωθούν.
ΥΣΤ 1 & 2 οκ αλλά μην αποδοκιμάζεις. Δεν του κάνεις καλό. Τον ανεβάζεις ψυχολογικά ή τεχνικά έτσι?
ΥΣΤ 3 Ο μπόατεγκ δεν έχει ακόμα το clearence για να παίξει. Νομίζω είναι έτοιμος αγωνιστικά
ΥΣΤ 4 Ο Τάτος έδειξε εχθές τα προσόντα του αλλά και κάποια μεγάλα αρνητικά που τα ξέραμε από τον Ατρόμητο (κράτημα εώς εκνευρισμού της μπάλας, και μεγάλο θέμα με την ταχύτητά του). Δεν συγκρίνω τους δύο, απλά το αναφέρω για να μην τα βλέπουμε μονόπλευρα.
ΥΣΤ 5 Είναι φιλότιμος, δεν είναι κανένα παρτάλι, αλλά έως εκεί. Δεν μπορώ να βρω κανένα ποδοσφαιρικό χαρακτηριστικό του που να τον κάνει να ξεχωρίζει. Το μόνο ελαφρυντικό που του δίνω είναι ότι έρχεται χωρίς προετοιμασία και παίζει σερί από τέλος Αυγούστου
ΥΣΤ 6 Ποιός παραγκωνισμός ρε εσυ? Δεν άρχισε την Πέμπτη? Νομίζω έχει κύπελο όπου να ναι με τα Γιάννενα(αυτή την Τετάρτη), άρα μάλλον θα αρχίσει εκεί και δεν θα παίξει ο Τζεμπούρ.
ΥΣΤ 7 Διαφωνώ αλλά αυτές είναι απόψεις

Εικόνα indian

Σύγγαυρε dono, πέρα από ελάχιστες διαφορές, συμφωνώ απόλυτα με ό,τι γράφεις...όχι τίποτε άλλο αλλά είχα αρχίσει να ανησυχώ πάλι ότι κάτι άλλο έβλεπα...γιατί ρε μάγκες πανάθεμα με η γιούχα και η μούτζα;;;ας βγει κάποιος από όλους αυτούς και ας μου το εξηγήσει...εύκολα το ματς στο πρώτο ημίχρονο θα μπορούσε να ήταν 4-0.πολύ εύκολα όμως...οκ θα βγουν να πουν με τον Άρη παίζαμε που παλεύει να σωθεί..εεεε πάρτε το απόφαση ρε, σε αυτό το πρωτάθλημα μετέχουμε,αυτούς τους αντιπάλους έχουμε...τελοσπάντων, την άποψη μου για το Μίτσελ την έχω γράψει σε παλιότερο σχόλιο, δεν κριτικάρω τπτ και κανέναν πριν δω τη δουλειά του...το 4-3-3 που προσπαθεί να παίξει(να ξεκαθαρίσω εδώ ότι λατρεύω το 4-4-2 με ρόμβο στο κέντρο αλλά για να το παίξεις αυτό και να το πάιξει καλά, πρέπει να έχεις Πίρλο αμυντικό χαφ,εσωτερικά χαφ τύπου Ραμίρες, Ζέεντορφ κτλ και ακραία μπακ Λιχστάινερ κτλ)είναι προφανές πως θέλει δουλειά, είναι προφανές πως στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα ΚΑΙ είναι και προφανές πως θέλει τουλάχιστον 4 για να μην πω 5 μεταγραφές εντεκάδας για να μπορεί να ανταπεξέλθει και εκτός Ελλάδας...

υγ. ρε Μανιάτη αγόρι μου, ποδόσφαιρο παίζεις, δεν κάνεις το λαγό σε γκόλντεν λιγκ ούτε όποιος κάνει τα πια πολλά άσκοπα χιλιόμετρα κερδίζει...έλεος αδικείς τον εαυτό σου...κράτα το τρέξιμο και τις φυσικές δυνάμεις, δούλεψε τις τεχνικές και νοητικές αδυναμίες σου στο παιχνίδι και γ@μ@ τους όλους...

υγ. και χθες είμασταν μπρος γκρεμός και πίσω χαράδρα με τους αντικειμενικούς...ξεκινάει καλά η ομάδα, παίζει μπαλιτσα, ε βγαίνουν και λένε με τον ολυμπιακαρη παίζετε ρε...στο β μειώνει ο Άρης, η ομάδα δεν είναι καλή, το αλλάζουν σε 1 ημίχρονο χ2 τελικό για το στοίχημα ή για να σωθεί ο ολυμπιακάρης...το παστίλιες για τον πόνο του άλλου, σας ταιριάζει γάντι, η καραμέλα σας δε θα λειώσει ποτέ...

υγ. ΘΡΥΛΕ ΘΕΕ ΜΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ ΜΟΥ

Εικόνα dono

Το ΒΙΞ για τα λαιμά απαραίτητα...

Εικόνα dono

Καλημέρα, Θα ήθελα να μου πεις που διαφωνείς γιατί όπως ξέρεις βλέποντας το παιχνίδι στο γήπεδο μπορεί να μου ξέφυγε κάτι ή να έχω λάθος εντύπωση για κάτι άλλο.
Εντάξει ρόμβο γενικά δεν μπορέις να παίξεις. Γιατί για να παίξεις στην Ευρώπη ρόμβο, σημαίνει όπως λες ότι θέλεις όχι απλά 4-5 μεταγραφές ενδεκάδας, αλλά 4-5 μεταγραφές μεγάλου επιπέδου παικτών. Άσε που ένας αντίπαλος με καλό και δυνατό κέντρο μπορεί να σε σβήσει άνετα εντός γηπέδου. Η Γιούβε έχει Πίρλο, αλλά δεν διαννοείται να παίξει με ρόμβο.
Πρώτα φορά βλέπω ολυμπιακάρη με καλύτερο παίκτη του τον Τάτο, νυν δικό μας. Χώρια την πλάκα τώρα κανένας δανεικός που έπαιξε εχθές δεν πήρε το ματσάκι στην πλάκα. Όλοι σκύλιασαν και καλά έκαναν. Μέχρι και ο Τάτος πήρε κίτρινη για διαμαρτυρία.

Εικόνα indian

Καλημέρα κι από μένα αδερφέ...Όπως ανέφερα, προσυπογράφω το άρθρο και οι ελάχιστες διαφορές είναι οι εξής μία...δεν είναι διαφωνία στην ουσία πάντως...απλώς θεωρώ ότι ο Μασάντο δέχεται πολύ σκληρή και πολλές φορές άδικη κριτική...όχι από σένα, να το ξεκαθαρίσω αυτο...δεν ξέρω τί περίμενε ο κόσμος, ο πρόεδρος, οι δημοσιογράφει από τον Μασάντο...ο άνθρωπος 10αρι δεν είναι...6αρι δεν είναι...ένα φιλότιμο 8αρι είναι και του αναγνωρίζω ότι δεν κρύβεται μέσα στο παιχνίδι...μπορεί να χάνεται αλλά δεν κρύβεται...καταλαβαίνεις τί θέλω να πω νομίζω...
Φίλε Κάνιο, εμένα η αποδοκιμασία και η γιούχα σ'αυτήν την ομάδα, μου θυμίζει κακομαθημένο παιδάκι δημοτικού που κλαίει και οδύρεται γιατι ο μπαμπάς του δεν του παίρνει το τελευταίο μοντέλο playstation ενώ έχει όλα τα άλλα...
Στο θέμα Τάτος θεωρώ ότι δεν κάνει για τον Ολυμπιακό αλλά οκ αυτό είναι προσωπική μου άποψη...όπως διαφωνούμε και στο ότι θεωρείς το Μήτρογλου αδικημένο φέτος σε σχέση με τον Τζιμπούρ ή πιο ταλαντούχο...γούστα είναι αυτά βέβαια και έχουν να κάνουν και με το πως "βλέπει" ο καθένας το ποδόσφαιρο

υγ. ΘΡΥΛΕ ΘΕΕ ΜΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ ΜΟΥ

Εικόνα clark gheibol

Συμφωνώ σε όλες τις τοποθετήσεις σου. Θα προσθέσω μόνο ότι ο Μήτρογλου την ευκαιρία του την έχασε με την αποπομπή του Ζ. Ο Μίτσελ δε θέλει τον φορ του απλά να δίνει βάθος στην επίθεση, να σπάει κανα δυο τόπια και να παίζει πίβοτ. Τονε θέλει κινητικό, να βγαίνει πλάια, να γυρνάει μέχρι το κέντρο για να βοηθάει από παντού στην ανάπτυξη, αλλά και να κάνει χώρο για να μπαίνουν και οι άλλοι από πλάια ή από τον άξονα. Αυτό σημαίνει κατά τη γνώμη μου ότι ο Μήτρογλου του χρόνου θα παίζει πάλι στον Ατρόμητο. Χωρίς εδώ να εκφράζομαι για την αξία του ποδοσφαιριστή (αυτό το λέω όχι για σένα, Ινδιάνε, απλά παίζουν πολλές παρεξηγήσεις εδώ μέσα, όπως και αλλού φαντάζομαι)

Εικόνα indian

100% μαζί σου αδερφέ...
Μεταξύ μας κι εγώ τέτοιο τύπο φορ θέλω,τα χαρακτηριστικά αυτά τα έχει ο Τζιμπούρ...αλλά αυτό κατα συνέπεια προυποθέτει και ακραίους και κεντρικά χαφ που το έχουν το γκολ και πατάνε γερά περιοχή...κι επειδή τα τελευταία δεν τα έχουμε τόσο πολύ φέτος ( εώς καθόλου...αν δουλευτεί ο Βλαχοδήμος, να σηκώνει λίγο κεφάλι και καλύτερα τελειώματα, θα κάνει παπάδες...για τα κεντρικά χαφ δεν κάνω καν λόγο...), εκεί κάπου δεν φαίνεται τόσο η δουλειά του Τζιμπούρ, άσχετα με το πόσα γκολ έχει βάλει πάντα...

υγ. ΘΡΥΛΕ ΘΕΕ ΜΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ ΜΟΥ

Εικόνα clark gheibol

ο Αμπντούν δεν τό 'χει. Πατάει μεν περιοχή, αλλά σουτέρνει υπό προϋποθέσεις. Ο Βλαχοτζίμ έχει δεξί αριστερό πολύ καλά, ευθύβολα και φαλτσαριστά (τον έχουμε χαζέψει σε ένα σωρό ημίχρονα με τα άλλα παιδιά) και ποικιλία στη γκίνηση. Έχει όλα τα φόντα να γίνει μεγάλος σκόρερ, ειδικά με τον Τζεμπούρ στην επίθεση. Το ότι βρίσκει τέρμα σχεδόν σε όλα τα σουτ του είναι θετικό. Εγώ νομίζω ότι σιγά σιγά θα αποκτά αυτοπεποίθηση και θα έχει στο μυαλό του από πριν τι να κάνει. Γιατί τώρα σκύβει, χώνεται μέσα και κάπου στα μισά αποφασίζει αν θα πάει για σουτ ή για σέντρα...

Εικόνα dono

Γάτε θεωρώ την κρίση σου για τον μικρό λίγο πρώιμη. Μπορεί να έχουμε διαπιστώσει στο γήπεδο τα προσόντα που λες, αλλά είναι πολύ νωρίς ακόμα και έχει νς διορθώσει άλλα στοιχεία στο παιχνίδι του πρώτα, κάποια βασικά για την θέση του εξτρέμ. Πάντως συμφωνώ ότι έχει ΜΕΓΑΛΕΣ προοπτικές

Εικόνα dono

Μα συμφωνώ μαζί σου για τον Μασάντο
Η κριτική των παικτών στο άρθρο είναι για το συγκεκριμένο παιχνίδι με μια νότα γενικότητας
Αν κοιτάξεις στα προηγούμενα άρθρα μου με κριτικές αγώνων θα δεις ότι λέω πάνω κάτω αυτό που πιστεύεις.
Επειδή οι Έλληνες το έχουμε αυτό, τον Μασάντο θα τον φάει πρώτιστα το ποσό της μεταγραφής του...
Εγώ πάντως για να έχω τελική άποψη για τον πάικτη θα περιμένω να τον δω του χρόνου έχοντας κάνει προετοιμασία με την ομάδα και δουλέψει καιρό με ένα συγκεκριμένο πλάνο παιχνιδιού. Τα μέχρι στιγμής δείγματα γραφής του δεν ενθουσιάζουν πάντως.

Εικόνα indian

Επίσης, ο όρος μικρομεσαία ομάδα δε σημαίνει τίποτα...Άλλο το μεγάλη ή το μικρή ομάδα και άλλο το καλή ομάδα...Η Λεβάντε λοιπόν μπορεί να είναι μια όχι μικρομεσαία αλλά μικρή ισπανική ομάδα, αλλά είναι μια καλή ομάδα τα 2 τελευταία χρόνια...

υγ. ΘΡΥΛΕ ΘΕΕ ΜΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ ΜΟΥ

Εικόνα dono

Εντάξει για να μην τρελαθούμε κιόλας.
Μια μικρομεσαία ομάδα από το Ισπανικό πρωτάθλημα έχει πάντα τον πρώτο λόγο όταν παίζει με μια καλή ομάδα από υποδεέστερο πρωτάθλημα. Δεν το λέω εγώ, το λέει πρωτίστως η ποδοσφαιρική ιστορία γενικότερα, αλλά και η δική μας προϊστορία με τις Ισπανικές ομάδες.
Η συγκεκριμένη μικρομεσαία ομάδα, είναι μια έξοχα στημένη αμυντικά ομάδα που παίζει σχεδόν υποδειγματικά την αντεπίθεση. Ούτε Μπάρτσα είναι, ούτε Ρεάλ. Αλλά δεν είναι τα κατσικοχώρια που ήθελαν πολλοί να την βγάλουν. Αυτό φάνηκε και στα δύο παιχνίδια που σε έπαιξε όπως θα έπρεπε να την αντιμετωπίσεις εσύ για να έχεις ελπίδες πρόκρισης.

Εικόνα indian

Ακριβώς έτσι είναι τα πράγματα...οι διαφορές μας με τα προηγμένα πρωταθλήματα σε θέμα ταχυδύναμης περισσότερο αλλά και τακτικής, είναι τεράστιες...αποτυχία για μένα δεν είναι ο αποκλεισμός από τη Λεβάντε ούτε το ότι δεν έπαιξες ποδόσφαιρο στα 2 αυτά παιχνίδια...αποτυχία θα είναι να μην "πατήσεις" πάνω σ'αυτά τα δύο παιχνίδια και να μην οργανωθείς σε όλα τα επίπεδα...το έιχε πει και ο προπονητής νομίζω, μπορεί στην Ελλάδα να είμαστε η με διαφορά καλύτερη ομάδα, στην Ευρώπη όμως είμαστε μια ακόμα ομάδα...ας προχωρήσουμε όμορφα και δομημένα στο επόμενο βήμα λοιπόν...
Άσχετο, ισχύει ότι ο Μίτσελ έριξε άκυρο στο θέμα Πίνο στη διοίκηση;...αν ναι, το λαμβάνω σαν θετικό στοιχείο...

υγ. ΘΡΥΛΕ ΘΕΕ ΜΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ ΜΟΥ

Εικόνα dono

Συμφωνώ όπως επίσης θα πρέπει να προβληματίσει τον Μίτσελ (αυτός είναι υπεύθυνος για να το αξιολογήσει) γιατί έβγαλες ένα κάκιστο πρόσωπο στον επαναληπτικό.
Για τον Πίνο δήλωσε ότι δεν πήρε άδεια, άρα είναι πειθαρχικό ή καθαρά αγωνιστικό που δεν παίζει

Εικόνα Mhtsaras

Κι όμως φιλαράκι...τα τελεφταία εργομετρικά του Χολέβα αλλά και του Μανιάτη σκίζουν πάτους !Πολύ καλά !
Το θέμα είναιτο ΠΟΣΟ μποράνε να τα βγάνουνε δάφτα στον αγωνεστικό χώρο !Γιατί όσο και να κεντάς στα εργομετρικά άμα τρέχεις χωρίς σκοπό και δε γκζέρεις να κάμεις οικονομία δενάμεων θα κλατάρεις κι ας είναι τα εργομετρικά σου για....Βαρκελόνα !
Άλλοι δεν έχουνε καλά εργομετρικά κι έχουνε τρελές απαιτέπσεις από το μπροπονετή και την ομάς...αλλά ας το αφήκουμε εφτούνο τώρα...δεν είναι της ώρας...
Επίσης για να πάικσεις το 4-3-3 ήθελες πολύ καλά άκρα...Όντα λεπόν αναρωτήθηκα όνταν ήρθε ο Μίτσελος ''πώς στα δγιάλα'' θα ντο παίκσει δάφτο στο Γάβρο και με τι παίχτουρες, εφτούνος ανακάλυπσε το....Βλαχομήτσο ρε !Και μπράβο του δελαδίς....γιατί έτσα αποδείχτηκε ότι δεν είναι μόνο θέμα να σε παγαίνει ο προπονετής ή όχι αλλά και τι κλικ σου κάμει....
Θωρράω λεπόν αναμετάκσυ Βλαχομήτσου και Μίτσελου μνια σχέσις στοργής γλυκιάς και με προδέρμ...

Εικόνα dono

Για τον Μίτσελο και τον Βλαχοδήμο έχεις δίκιο. Ιδιαίτερα για την σχέση προδερμ.
Για τα εργομετρικά των δύο δεν το καταλαβαίνω ρε Μήτσο. Ο Χολέβας πέρυσι έπαιζε σαν αφιονισμένος. Έπαιζε στα φουλ ένταση στο μεγαλύτερο κομμάτι του κάθε παιχνιδιού, φέτος δεν το έχω δει αυτό. Αντίθετα τον βλέπω μετά τα πρώτα 2-3 σπριντς να βάζει χέρια στην μέση και γενικά να δείχνει κουρασμένος και ξεζουμισμένος. Καλά ο Μανιάτης δεν υπάρχει από άποψη διάρκειας και φυσικής κατάστασης φέτος. Τι να πω... Μακάρι να έχεις δίκιο, αλλά τους βλέπω λίγο καμένους...