ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3 - ΚΟΥΛΑ 0



Πάει και αυτό το πρωτάθλημα, άντε και του χρόνου. Η νίκη 3-0 εναντίον της κουλίτσας εχθές στο Γ. Καραϊσκάκης και σφράγισε με τον καλύτερο τρόπο και τυπικά την κατάκτηση του 40ου πρωταθλήματος στην ιστορία του συλλόγου, παράλληλα γιορτάζοντας με αυτόν τον μυθικό τρόπο τα 88 γενέθλια του Ολυμπιακού μας. Ας προσπαθήσουμε να δούμε λοιπόν τι έγινε εχθές.

Ο Μίτσελ δεν επιφύλαξε εκπλήξεις στον αγωνιστικό σχηματισμό της ομάδας και ξεκίνησε  με τον Μέγιερι στο τέρμα, τον Παπάζογλου και τον Χολέβα στα άκρα της άμυνας με τον Αβραάμ και τον Μανωλά κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Αμυντικός χαφ άρχισε ο Φέισα, με τον Γκρέκο και τον Μανιάτη μπροστά του στο χώρο του κέντρου. Η τριάδα της επίθεσης αποτελείτο από τους Αμπντούν και Βλαχοδήμο στα άκρα με τον Τζεμπούρ στην κορυφή. Η χθεσινή έκπληξη στην ενδεκάδα ήταν ο αποκλεισμός του Μασάντο. Το παιχνίδι ήταν αναγνωριστικό στα πρώτα λεπτά με τον Ολυμπιακό να αρχίζει να πιέζει την κουλίτσα και να χάνει εκπληκτική διπλή ευκαιρία στο 13΄ όταν ο Αμπντούν και ο Τζεμπούρ δεν μπόρεσαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα του Κωνσταντόπουλου. Πριν προλάβουν όμως να κοπάσουν οι κραυγές για την χαμένη ευκαιρία, στο ίδιο λεπτό η ομάδα άνοιξε το σκορ με τον ΑΡΧΗΓΟ μας, όταν μετά από γύρισμα κεφαλιά του Τζεμπούρ πετάχτηκε και με προβολή άνοιξε το σκορ. Η πίεση συνεχίστηκε για κανένα 10λεπτο ακόμα, χωρίς πάντως να κάνουμε κάποια μεγάλη φάση. Στο 38’ έγινε αναγκαστική αλλαγή ο Γκρέκο λόγω τραυματισμού και στην θέση του μπήκε ο Μασάντο. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου ο Ολυμπιακός μας έχασε δύο πολύ καλές ευκαιρίες για να σκοράρει, όταν ο Μανωλάς στο 40΄ με γυριστό σουτ από σχεδόν την μικρή περιοχή στέλνει την μπάλα άουτ, αλλά και στο 44΄ όταν ο Βλαχοδήμος μπαίνει μόνος του από δεξιά, πασάρει άσχημα στον Αμπντούν και αυτός δεν προλαβαίνει να κάνει το σουτ. Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα της γυφτιάς έχει να επιδείξει δύο σουτ που πρέπει να χτύπησαν κάτι γλάρους εκεί ψηλά στον πειραιώτικο ουρανό, πάντως να απείλησαν σοβαρά ούτε λόγος.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα άρχισε με την ίδια ενδεκάδα που τελείωσε το πρώτο ημίχρονο, με τα πρώτα 10΄του ημιχρόνου να μην πατάει καλά στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα η κούλα να χάσει μια μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει όταν σε τετ α τετ του Κορδέρο με τον Μέγιερι η μπάλα έφυγε πολύ πλάγια αριστερά άουτ. Από αυτό το σημείο και μετά οι παίκτες μας ξύπνησαν και στο 56΄ έγινε το 2-0 πάλι με τον ΑΡΧΗΓΟ όταν μετά από πολύ ωραία ψηλοκρεμαστή σέντρα του Χολέβα από αριστερά (η μπάλα έφτασε στα πόδια του έπειτα από εκτέλεση φάουλ από δεξιά) εξ΄επαφής σχεδόν με την γραμμή του τέρματος ο Αβράμης σκόραρε με κεφαλιά. Στο 62΄ έγινε το τελικό 3-0 με το ωραιότερο γκολ της βραδιάς. Μετά από καταπληκτικό και γρήγορο συνδυασμό Βλαχοδήμου – Τζεμπούρ, ο τελευταίος έκανε παράλληλη μπαλιά στον Αμπντούν και αυτός δεν δυσκολεύτηκε να πετύχει το γκολ από την μικρή περιοχή της προσφυγοπούλας. Στο 65΄ο Ιμπαγάσα παίρνει την θέση του Βλαχοδήμου και το σύστημα του Ολυμπιακού δείχνει να αλλάζει σε 4-4-2 με τους δύο Αλγερινούς μπροστά.  Στο 74΄ γίνεται η αλλαγή με τον Φουστέρ να παίρνει την θέση του Ιμπαγάσα που τραυματίστηκε. Ο τραυματισμός αυτός χάλασε τα σχέδια του Μίτσελ που είχε ήδη ετοιμάσει τον Μήτρογλου για να περάσει στον αγωνιστικό χώρο. Στο 80΄ ακυρώνεται κάκιστα σαν οφσάιντ γκολ του Φουστέρ και το παιχνίδι τελείωσε με το σουτ του Μανιάτη στο δεξί κάθετο δοκάρι του Κωνσταντόπουλου στο 92΄.

Ατομική κριτική παικτών
Μέγιερι
Ένα απελπιστικά ακίνδυνο 90΄για τον τερματοφύλακά μας. Όταν χρειάστηκε στην ευκαιρία του Κορδέρο βγήκε καλά και έκλεισε την γωνία του, όπως άλλωστε οφείλει να κάνει σε τέτοιες περιπτώσεις.
Παπάζογλου
Ψυχάρα, αλλά όσο ήταν ο καραγκιοζάκος Κατίδης από την μεριά του, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο και με μηδενική αμυντική βοήθεια από τον Βλαχοδήμο, αντιμετώπισε προβλήματα. Επιθετικά δεν το έχει, αλλά προσπάθησε. Γενικά μέτριος.
Χολέβας
Εχθές ήταν μέτριος, πολύ μέτριος. Προσπάθησε να ανέβει στην επανάληψη, ήταν μέσα στην φάση του 2ου γκολ, αλλά αυτό δεν αρκούσε να αλλάξει την συνολική εικόνα του στο ματς.
Αβραάμ
ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΣ. Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψεις το μεγαλείο του γάβρου ΑΡΧΗΓΟΥ μας. Δεν είναι το πάθος και η ένταση που έβγαλε στο παιχνίδι και το γεγονός ότι αμφιβάλλω αν υπήρχε αμυντική μονομαχία χαμένη, δεν είναι μόνο τα δυο γκολ που πέτυχε. Για μένα το σημαντικότερο όλων της χθεσινής εμφάνισης του ΑΡΧΗΓΟΥ είναι το πρώτο δείγμα γραφής του αμυντικού δίδυμου της επόμενης χρονιάς. Με παρτενέρ τον Μανωλά έδειξε ότι μπορεί να γίνει ο ηγέτης της άμυνας και να συνεργαστεί τέλεια με τον πιτσιρικά, συνθέτοντας ένα απροσπέλαστο αμυντικό ντούετο.
Μανωλάς
Αν δεν ήταν MVP ο ΑΡΧΗΓΟΣ, σίγουρα θα ήταν αυτός. Ισχύουν όλα τα παραπάνω όπως για τον Αβράμη.
Φέισα
Κρίνοντας τον με τις δυνατότητες, αλλά κυρίως με τις αδυναμίες του που πλέον όλοι έχουμε δει, η χθεσινή εμφάνιση ήταν συμπαθητική. Αν τον κρίνουμε σαν το βασικό αμυντικό χαφ της επόμενης χρονιάς (δεν υπάρχει αυτή η περίπτωση), τότε μιλάμε για ένα μέτριο παίκτη. Κάπως έτσι ήταν και η χθεσινή του εμφάνιση. Συμπαθητική αλλά γνώριμα μέτρια.
Μανιάτης
Πολύ μέτρια εμφάνιση από τον παίκτη εχθές. Όταν δε στο 4-4-2 του ζητήθηκε να παίξει πλάγια δεξιά, τότε εξαφανίστηκε. Οι λεπτομέρειες περί έλλειψης δυνάμεων, άσκοπα- ανόητα τρεξίματα  και τα συναφή, έχω βαρεθεί να τα γράφω.
Γκρέκο
Έπαιξε σχετικά λίγο μέχρι να αντικατασταθεί λόγω του τραυματισμού του, όσο έπαιξε όμως προσπάθησε ανεπιτυχώς να συνδέσει το κέντρο με την επίθεση, να βγάλει καμιά μπαλιά της προκοπής προς τον απελπιστικά μόνο και ξεκομμένο Τζεμπούρ.
 Βλαχοδήμος
Ήταν απλά εξαφανισμένος. Το περιμένεις αυτό από ένα παιδί που προσπαθεί να καθιερωθεί στην ομάδα, να έχει μεγάλες μεταπτώσεις στην απόδοσή του, αλλά εχθές ήταν άφαντος. Το κακό είναι ότι δεν δείχνει πειθαρχημένος στο παιχνίδι του και εκθέτει συνεχώς και τον αμυντικό παίκτη στην πλευρά του. Εχθές τον πήρε και λίγο η κάτω βόλτα μέσα στο παιχνίδι και άρχισε να βάζει τα χεράκια στην μέση και να παρακολουθεί τον Παπάζογλου να κόβει όποιον παίκτη πέρναγε τον ίδιο ανενόχλητος. Ζητείται σταθερότητα και βελτίωση.
Αμπντούν
Ήταν πολύ καλός εχθές. Με διαρκή τρέξιμο, δημιουργία φάσεων, καλές εμπνεύσεις. Η εξέδρα τον αποθέωσε στο γκολ του, οπότε όλα καλά, όλα ανθηρά.
Τζεμπούρ
Η χθεσινή εικόνα του Ραφίκ, ήταν για να τον λυπάσαι. Μάταια περίμενε να πάρει μια σωστή πάσα για να γίνει απειλητικός, αλλά μάταια. Δεν τον βοήθησε το κέντρο, δεν τον βοήθησαν τα άκρα. Κάποια στιγμή προφανώς αγανάκτησε και βαρέθηκε να περιμένει να τροφοδοτηθεί και άρχισε να τροφοδοτεί ο ίδιος τους συμπαίκτες του. Ήταν μέσα στα δύο γκολ της ομάδας και έτρεξε ακατάπαυστα μέχρι το τελικό σφύριγμα του αγώνα. Σέντερ φορ που έχει βάλει 20 γκολ φέτος, αλλά δείχνει τέτοιον αλτρουισμό, μόνο κέρδος είναι για τον Ολυμπιακό μας.
Μασάντο
Προσπάθησε, αλλά η δουλειά του στον αγωνιστικό χώρο είναι πρωτίστως να βοηθήσει δημιουργικά, πράγμα που δεν κατάφερε
Ιμπαγάσα
Δεν μπορεί να κριθει, έπαιξε πολύ λίγο
Φουστέρ
Αυτός κι αν μας έλειψε στην Ευρώπη... Ο χαλύβδινος γίγαντας επέστρεψε και με γκολ, άσχετα αν εφευρέθηκε οφσάιντ...

Η επιλογή του Μίτσελ εχθές να αρχίσει χωρίς κάποιον παίκτη στο κέντρο που να μπορεί να βοηθήσει δημιουργικά, δείχνει ότι ακόμα και το χθεσινό ματς το χρησιμοποίησε σαν παιχνίδι προετοιμασίας. Σαν παιχνίδι δηλαδή που στόχος ήταν να δοκιμάσει παίκτες σε διαφορετικούς ρόλους (πολύ ή λίγο) από αυτούς που τους είχαμε συνηθίσει έως σήμερα. Η αλλαγή στο αγωνιστικό σύστημα στο δεύτερο ημίχρονο, είναι κάτι που επιβεβαιώνει το παραπάνω. Καταλαβαίνω πλήρως την λογική του και μάλιστα την επικροτώ. Όσο καλύτερα ο προπονητής γνωρίσει τις δυνατότητες του ρόστερ τώρα, θα μπορέσουν οι μεταγραφικές κινήσεις και η μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας το καλοκαίρι να είναι απολύτως στοχευμένη και με μικρότερο ρίσκο, κυρίως στην επιλογή των θέσεων των παικτών που χρειάζονται και θα αποκτηθούν.

Ο κόσμος εχθές ήταν όπως έπρεπε, παρ’ ότι η συνολική εικόνα της ομάδας ήταν μέτρια. Με στήριξη στην ομάδα, με ελάχιστες και μεμονωμένες αποδοκιμασίες για κανένα 5΄στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου. Το εορταστικό πανό της θύρας 7 πολύ καλό. Εχθές νικήσαμε με τριάρα την κουλίτσα και  φύγαμε από το γήπεδο λες και είχαμε υπογράψει κανένα συμβόλαιο με τον ποδοσφαιρικό θεό να λήξει ο αγώνας με 8 γκολ διαφορά. Σίγουρα ο αγώνας ήταν για 5 – 6 γκολ (όχι πως θα μπορούσε να ήταν, ήταν πραγματικά και ρεαλιστικά για τόσα με ακυρωθέν καθαρό γκολ, με δοκάρι, κτλ) και στα μείον μας που δεν το καταφέραμε, αλλά το χθεσινό ζητούμενο από το ματς για την προσωπική μου άποψη, ήταν άλλο. Νίκη για να εξασφαλίσουμε τον τίτλο. Νίκη για να εξασφαλίσουμε τον τίτλο στα γενέθλια του συλλόγου. Νίκη για να βάλουμε το πολυπόθητο 4ο αστέρι στην φανέλα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Εμείς οι γάβροι πολλές φορές θεωρούμε δεδομένο και καθόλου ιδιαίτερο το ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ κατόρθωμα της ομάδας με 15 πρωταθλήματα στα τελευταία 17. Ξεχνάμε μέσα στην αρρώστια μας ότι εχθές ήταν ένα ματς, ένα γεγονός που θα το διηγούμαστε στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας. Θα τους λέμε ότι είδαμε το 30ο και το 40ο πρωτάθλημα της ιστορίας μας. Ένα δεδομένο που δύσκολα θα το ξαναζήσει οπαδός. Ένα δεδομένο που δεν θα το κάνει κανένας άλλος σύλλογος πλην του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ μας. Άντε και του χρόνου ξανά πρωταθλητές για να κάνουμε μια νέα αρχή με στόχο το επόμενο αστέρι στην φανέλα.
 
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.
 
ΥΣΤ 1. Ο Λίνεν λέει διαμαρτύρεται για την κίτρινη κάρτα στον Κορδέρο. Αυτά λέει στην Αγγλία δεν θα ήταν ούτε φάουλ. Επειδή παρακολουθώ Αγγλικό ποδόσφαιρο, ενημερώνω τον μεσόκοπο προπονητή της τίμιας προσφυγοπούλας, ότι αυτό το μαρκάρισμα του παίκτη του, που σήκωσε στον αέρα τον Μανιάτη, Άγγλος διαιτητής θα το τιμωρούσε με απ’ ευθείας κόκκινη. Εκεί βλέπεις τιμωρούν κυρίως την πρόθεση…
ΥΣΤ 2. Δήλωση σπασαρχίδη νεόγαβρου με το σφύριγμα της λήξης μέσα στο γήπεδο. ‘’Αν δεν έβγαζε τον Βλαχοδήμο, θα είχαμε βάλει 8 γκολ σήμερα’’. Τι σκατά ποδόσφαιρο μου βλέπετε ορισμένοι δεν το καταλαβαίνω? Και πληρώνετε κιόλας εισιτήριο…

Σχόλια

Εικόνα Mhtsaras

Κι εγώ μόλις θώρρεπσα ότι δε θα βάζαμε πέντε σκώθηκα κι άρχεπσα να βρίζω ρε !Τον Αφρατάκη που με κορόιδεπσε το κατακαλόκαιρο και δε μου πήρε το Μέση, τη διοίκεπσις που μας δουλέβει πσελό γαζί,τους παίχτουρες που βαράγανε μαλακία σούλο το ματσάκιον, το Μίτσελο που φόραγε ατσαλάκωτο υποκάμισο και δε σκωνότανε από το μπάγκο να πλακώσει στα γαμωσταβρίδγια ούλα τα λιμά που πάιζουνε στην ομάς του κι ό,τι έβρισκα ομπρός μου ρε τόκραζα !Ναι ρε !Με εφτούνη τη Γκούλα να μεν κάμουμε ρεκόρι αγώνωνε ρε ;Τι πεντάμορφη σεζετάμε τώρα ρε ;Από έκσι κι απάνου !Να σπάσωμε(που λαλέι και μνια πσεχή)το οικογενειακό μας ρεκόρι ρε !
Στα δγάλα πγια !Σας σχάθεκα !
Και να ντο κσέρετε ρε...ότι εγώ από δω και στο εκσής μόνο με κανα Χριστγιάνο σεμβεβάζομαι στο κομμάτι των μεταγράφωνε !Άιντα να κάμω ολίγον όπισθεν και να δεχθώ κανα Ινιέστο ή κανα Κεντίρο !Μέχρις εκεί !Γιατί μνια ομάς ωσάν και το Γάβρατσο που κάθε έτος βγαίνει στο ντελικό του Τσαμπγιονιού θα πρέπει νάχει σοβαρές μεταγράφες και ύμνο από τη γεναίκα του Μπέκαμ και τις Σπαες γκέρλες !Κι όχι από το Μπερπινιάδη και το Ζαγοραίο !
Κσυπνάτε ρε ταγάργια !!!
Παιδγιά σκωθείτε για νάβγουμε στους δρόμους !Δεν έρικσες 7 στη Γκούλα και στο γκαραγκιοζάκο το Λίνε ;Είσαι για τα πανεγύργια ρε Φουσκοτάκη !Κι εσύ και οι τριγύρω σου !
Και να φύγουνε ούλοι από την ομάς !Ούλοι ρε !Να πάμε να πάρωμε(που λαλεί και μνια πσεχή)μνια καινούργια 23ας για να πορεφτώμε στας Αβρώπας....
Άε σεχτίρ πγια...άχρεστοι...

Εικόνα dono

Μήτσε το καλοκαίρι μένει ελεύθερος ο αμυντικά προσανατολισμένος προπονητής Μουρίνιο και μαζί του μπορούμε να πάρουμε την τιτίκα τον άμπαλο τον Κριστιάνο. Να εισηγηθώ;;;

Εικόνα Mhtsaras

Για κάνε κουμάντο εσύ ρε δερβίση μου !Άμανε κσέρεις γιατί όχι ;
Από άβριο ρε μαλάκες ο Ντόνος θάναι ο αρχισκαουτεράς μας ρε !Και θα μας φέρει και το Ντιτίκο στο Μπεράια ρε να πέσουνε τα κράσπεδα και τα τσεμέντα !!!
Μπράβο Ντόνε παιχταρά !

Εικόνα dono

Μην ανυσηχείς παικταρά μου... Θα τα κάνω όλα όπως πρέπει... Γιατί Ο Σέρβος έιναι καλύτερος από την αφεντιά μου???

Εικόνα kg

ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΤΟΝ ΓΑΥΡΟ (ΚΑΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΙ ΣΑΙΤ) ........ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΤΙ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ 15ο ΝΤΑΜΠΛ....................ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΗΔΗ 15 ..............ΕΝΩ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ 16ο....................ΟΤΙ ΝΑ΄ΝΑΙ!!!!!!!!!!!!!

Εικόνα dono

15 έχουμε, πάμε για το 16
Συμφωνούμε

Εικόνα dono

Από την επίσημη σελίδα της ομάδας
http://www.olympiacos.org/history_trophies

Εικόνα ΔΙΑΣ

αν μας εχει ο θεος καλα μαλλον προλαβαινουμε και το 5ο αστερι και παιζεται και το 6ο, ενω ο γιος μου πριν τα τριαντα του θα εχει δει τρια αστερια να πλαισιόνουν τον εφηβο. Ενταξει ας ειμαστε λιγο πονοψυχοι με τη κουλα.
ειναι κιαυτο ενα προσφυγικο σωματειο. ατυχησε να επιλεξει την παρεα ενος γλειωδους αθηναικου σωματειου. τετοια λαθη πληρωνονται. καμια φορα και με υποβιβασμο...

ΥΓ. ηθελα να ηξερα αυτοι οιελαχιστοι που αποδοκιμασαν παλι, τι περιμεναν? μια πατρικη συμβουλη ... αλλαξτε συνηθειες παιδια. κοψτε την αναγνωση "αντικειμενικων" φυλλαδων και σταματηστε την ακροαση των σταθμων τους. Και για να μη νομιζετε οτι σας προτεινουμε φανατισμενα ερυθρολευκα μεσα, ελατε γηπεδακι και δειτε ΘΡΥΛΟ ακομα και μετριο...ειναι @αυλα! θα σας το επιβεβαιωσουν και οι ερωτικοι σας παρτενερ...

Εικόνα dono

Όπως λέει και ο Σάββας, καλό είναι να κάθονται σπιτάκι τους και προπαντώς να έχουν την τηλεόρασή τους κανονικά και όχι κάθετα...

Εικόνα savvas gridlock

Διαφωνώ για το Μασάντο. Χθες, ειδικά μετά την είσοδο Ιμπαγάσα-Φουστέρ, πιο πολύ να δέσει το κέντρο μπήκε παρά να οργανώσει. Δεν μπορείς να τον σκυλοβρίσεις αυτόν τον παίκτη -δεν εννοώ πως το κάνεις εσύ στο κείμενο, γενικά το γράφω-, παλεύει και χώνεται σε όλες τις φάσεις. Μπήκε στο τέλος του ημιχρονίου και πρόλαβε και μπήκε δυνατά σε περισσότερες φάσεις ως το 45' από όσες μπήκε σε όλο το 90λεπτο ο Φέισας. Ο οποίος παρεμπιπτόντως πάλι κωλόκατσε σε μια δόση, έτσι?

Από εκεί και πέρα, μην ξεχνάμε πως η ομάδα στο ρόστερ της του χρόνου θα έχει δύο δημιουργικά χαφ που τώρα δεν υπάρχουν, Τάτο και Ντε Βινσέντι. Πιθανώς για κάποιους να είναι ''λίγοι'' και να θέλουν τον ''παικταρά που θα ρίξει τα τσιμέντα''. ΟΚ, εγώ απλώς επισημαίνω πως με Μπόατενγκ-Σάμαρη-Φέισα στο ''6'' -υπάρχει και ο Σιόβας ως ακόμη μία λύση σε πιο αμυντικογενές παιχνίδι-, Μανιάτη-Μασάντο-Γκρέκο στο ''8'' και Φουστέρ-Τάτο-Ντε Βινσέντι στο ''10'', έχεις 9 χαφ άξονα για 3 θέσεις, όλοι με συμβόλαια. Μοντέστο-Ιμπαγάσα ούτε καν τους βάζω, αποχαιρετούν και οι 2, έτσι? Αν λοιπόν κινηθούμε για έξτρα παίκτη εκεί, πρέπει να φύγει κάποιος από τους υπάρχοντες. Το ίδιο ισχύει και στη θέση του δεξιού μπακ, που έχουμε Σαλίνο οριστικά και Σκόνδρα έτοιμο να υπογράψει, συν τον Παπάζογλου που μας βγαίνει εκεί, αλλά και στις θέσεις των ακραίων μπροστά, με 4 παίκτες εκεί με συμβόλαια. Ολαιτάν-Βλαχοδήμος-Αμπντούν-Φετφατζίδης κι όσο κι αν κάποιος πει ''ποιος Φετφατζίδης'', να του θυμίσω πως πρόσφατα ανανέωσε το συμβόλαιό του, αλλά και πως είναι απαραίτητος για τη λίστα των 25 της ΟΥΕΦΑ στο Τσάμπιονς Λιγκ, αφού προέρχεται από τις ακαδημίες. Και αφήνω και στην άκρη τον Πίνο, που μάλλον φεύγει, αλλά δεν είναι και σίγουρο.

Το ρόστερ είναι ήδη διαμορφωμένο σε μεγάλο βαθμό για του χρόνου, μην πω εξ ολοκλήρου. Νέοι παίκτες ηλικιακά, με καλούτσικη μεταπωλητική αξία και κανείς δανεικός. Για όσους γκρινιάζουν για Ολαιτάν-Ντε Βινσέντι, ας κάτσουν να τους δούνε, γιατί βλέπω να έρχονται κωλοτούμπες και με τους δύο. Το παραμύθι της απαξίωσης, ''ποιος Ολαιτάν ρε, με τα λιμά της Βέροιας θα πάμε μπροστά?'' και ποιος ο ένας, ποιος ο άλλος, το έχουμε φάει στη μάπα αρκετές φορές, δίχως να μάθουμε από αυτό. Με την μπάλα στα πόδια ο Ντε Βινσέντι δεν υστερεί από κανέναν παίκτη που παίζει στην Ελλάδα, ενώ γενικά είναι και ο παίκτης με το τσαλιμάκι, με την ποιότητα την ξεχωριστή, που θα γουστάρει η κερκίδα. Είναι και Αργεντίνος τσαμπούκι κι όχι καμιά ροδέλα τρύπια, χώνεται στις φάσεις. Από την άλλη σε φυσικά προσόντα και ειδικά στο σουτ, ο Ολαιτάν έρχεται και δένει κουτί στους ακραίους μας, αφού αυτά ακριβώς μας λείπουν. Το να ξεχυθεί κάποιος σαν ελάφι μπροστά στον κενό χώρο με απανωτά σπριντ και το σουτ από μακριά. Υπομονή και μην βιάζονται ορισμένοι να κρίνουν πριν δουν, γιατί δεν οδηγεί πουθενά η απαξίωση, η ισοπέδωση και το να μηδενίζουμε τα πάντα.

Εικόνα dono

Σχετικά με τον Μασάντο, παρουσία του Αριέλ συμφωνώ ότι δουλειά του θα ήταν να συμαζέψει το κέντρο. Έλα όμως που αυτό το σχήμα το είδαμε μόνο κανά 10λεπτο, τόσο έπαιξε ο Αριέλ. Πλην αυτού του 10λέπτου ήταν ο μόνος που μπορούσε να μαζέψει να γλυκάνει λίγο την ανάπτυξη και δεν το έκανε. Βέβαια έχεισ δίκιο ότι για μεγάλο διάστημα έπαιζε δίπλα στον Φέισα
Για το ρόστερ που θα μείνει μετά την θερινή προετοιμασία, καλό θα ήταν να περιμένουμε λίγο να δούμε σε όλες τις θέσεις ποιούς θα έχουμε και εδώ είμαστε. Αυτά που λες είναι πολύ σωστά αλλά στην παρούσα φάση είναι λίγο θεωρητικά. Επειδή το έχουμε ξανασυζητήσει για μένα τεράστιο ζήτημα είναι αν ο μποατεγκ κάνει - ταιριάξει σε αυτήν την ομάδα γιατί λύνουμε τεράστιο θέμα (το μεγαλύτερο) στον άξονα και δεν ψάχνουμε παίκτη εκεί

Εικόνα dono

Επίσης κάτι σημαντικό. Από την ενδεκάδα που τελείωσε το παιχνίδι, ΔΕΝ υπάρχει ούτε ένας που να λήγει το συμβόλαιό του. Αυτό δείχνει και σε επιβεβαιώνει ότι κορμός υπάρχει στην ομάδα και είναι καλός

Εικόνα lemmy

Μετά φταίω εγώ που σκέφτομαι ότι τύποι σαν αυτόν ή σαν τα μαλακιστήρια ,που σε μια μέρα σαν τη χθεσινή γιουχάρανε επειδή δεν κερδίζαμε 5-0 απ' το ημίχρονο,πρέπει να φεύγουν από το Καραϊσκάκη κλωτσομπουνιδόν;

Εικόνα dono

Δυστηχώς φίλε μου δεν σου ρίχνω καθόλου άδικο. Και λέω δυστηχώς γιατί μερικοί οπαδοί μας έχουν βαζελοποιηθεί σε τεράστιο βαθμό και αυτό είναι κατάντια.
Τέσπα διανύουμε μια εβδομάδα χαράς και γιορτής. Με αυτούς τους ντιντίδες θα ασχοληθώ εκτενέστατα στο τέλος της χρονιάς με ειδικά αφιερωμένο αρθράκι μπας και προλάβουμε παρόμοιες ομορφιές του χρόνου

Εικόνα dono

Αν και πιστεύω ότι χωρίς κλωτσομπουνίδια μυαλό δεν θα βάλουν

Εικόνα clark gheibol

Τέτοια λες και διχάζεις το γκόζμο ρε φίλε. Εσύ πού το ξέρεις ότι δε θα βάζαμε οχτώ άμα έμενε στο παιχνίδι ο Βλαχοδήμος;

Εικόνα dono

Έλα μου ντε!!! Έχεις δίκιο. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που ΔΕΝ είδε το 2 γκολ γιατί συνέχιζε να βρίζει τον Χολέβα. Μόλις μπήκε το γκολ γύρισε και ρώτησε τον διπλανό του πως μπήκε το γκολ!

Εικόνα canio

Και επιτέλους είδαμε την ερυθρόλευκη ριγωτή με το λευκό σορτσάκι,δηλ την κανονική εμφάνιση του Θρύλου!Ας το δουν αυτό στην διοίκηση και μην ξαναδούμε τπτ κόκκινα σορτσάκια!

Εικόνα dono

Βεβαίως!!!!

Εικόνα canio

Τριάρα στην Κουλίτσα,με σβηστές μηχανές.Χωρίς καν να ιδρώσουν οι παίκτες μας.Που να έπαιζαν και παθιασμένα.Νέο ρεκόρ πάνω στο άψυχο κορμάκι της δικέφαλης κοτούλας θα είχαμε!
Αυτό που δεν υποφέρεται και φάνηκε για ακόμη μια φορά,είναι το κέντρο.Τα χαφ της ομάδας που είναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ,δεν έχουν συνοχή,γενικά ένα μεγάλο θέμα που πρέπει να λύσει ο Μίτσελ για του χρόνου.
Εννοείται πώς πρέπει να αποκτηθεί ένας πάικτης για αυτή την θέση,πέρα από τον Μπόατενγκ!Γκρέκο και Μασάντο,τους είδαμε και δεν μπορούν οι άνθρωποι,ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ!Δε θα τους κάνουμε με το στανιό παικταράδες!

Εικόνα dono

Canio δημιουργικό κέντρο εχθές δεν υπήρχε και δεν θα μπορούσε να υπάρχει με την επιλογή της συγκεκριμένης 3άδας. Συνοχή δεν μπορείς να έχεις αλλάζοντας την 3άδα σου σχεδόν σε κάθε παιχνίδι. Όπως έγραψα θεωρώ το παιχνίδι στα πλαίσια της προετοιμασίας για την επόμενη σεζόν. Με αυτό το πρίσμα είναι καλό που παρουσιάζεις την εικόνα που περιέγραψες
Ανασταλτικά δεν έφαγες φάσεις αλλά γενικότερα συμφωνώ στο σχόλιό σου