ΚΕΡΚΥΡΑ 0 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1



Ο Ολυμπιακός μας στα πλαίσια της 26ης αγωνιστικής αγωνίστηκε στην Κέρκυρα απέναντι στην τοπική ομάδα. Το τελικό σκορ, η νίκη με 0-1 κρίνεται απολύτως δίκαια, αν και έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, ήρθε με αρκετό άγχος. Η συνολική εμφάνιση της ομάδας ήταν κακή. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και να προσπαθήσουμε να αναλύσουμε το παιχνίδι.

Ο Μίτσελ παρέταξε την ομάδα με την κλασική του αγαπημένη διάταξη 4-3-3 με τον Μέγιερι κάτω από τα δοκάρια, τον Παπάζογλου και τον Λυκογιάννη στα άκρα της άμυνας και κεντρικό αμυντικό δίδυμο τον Αβραάμ με τον Μανωλά. Η τριάδα του κέντρου είχε τους Φέισα, Μανιάτη και Φουστέρ και η επιθετική τριάδα τους Αμπντούν και Βλαχοδήμο στα άκρα με τον Τζεμπούρ στην κορυφή της επίθεσης.

Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του Αναστασόπουλου, με την Κέρκυρα να έχει βάλει ότι πούλμαν βρήκε πρόχειρο μπροστά από την εστία της. Πράγμα που για εμένα είναι ακατανόητο, γιατί εχθές η Κέρκυρα έψαχνε μόνο νίκη, αφού ήξερε και τα αποτελέσματα των υπολοίπων ομάδων που παλεύουν για την παραμονή. Σε αυτό το ταμπούρι, ο Ολυμπιακός μας δεν μπόρεσε να κάνει ΜΙΑ οργανωμένη φάση της προκοπής σε ολόκληρο ημίχρονο. Οι επιθετικοί μας ήταν στατικοί, οι μέσοι μας με φανερή οργανωτική αδυναμία ,όταν δε η μπάλα πέρναγε στα άκρα με καλές προϋποθέσεις, τα περάσματα στην περιοχή μας ήταν τραγικά και γενικά στο πρώτο μέρος από θέμα ανάπτυξης κάναμε πολλά βήματα πίσω σε σχέση με την εικόνα των προηγούμενων αγώνων. Είναι ενδεικτικό ότι οι δύο από τις τρεις συνολικά φάσεις μας στο πρώτο ημίχρονο, προήλθαν από σουτ εκτός περιοχής που ακολούθησε κόντρα στον αμυντικό και η μπάλα πήρε τροχιά προς τα δίχτυα. Τόσο ο Μανιάτης στην αρχή του αγώνα, όσο και ο Παπάζογλου στο 34΄κάνουν σουτ απελπιστικά άουτ, αλλά η μπάλα βρίσκει αμυντικό και δημιουργεί επικίνδυνη κατάσταση για τον Αναστασόπουλο. Η μοναδική καθαρή ευκαιρία του Ολυμπιακού ήρθε στο 41΄με τον Βλαχοδήμο από πολύ κοντά μέσα στην περιοχή να σουτάρει άουτ, μη τροφοδοτώντας δύο εντελώς μόνους συμπαίκτες του. Ανασταλτικά η ομάδα λειτούργησε καλά, αν και με τέτοιο ταμπούρι σαν αυτό της Κέρκυρας απειλήθηκε πραγματικά ελάχιστα.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε χειρότερα από το πρώτο. Η Κέρκυρα πατούσε καλύτερα και έχασε και δύο καλές ευκαιρίες με τον Αγρίτη στο 50΄ και τον Πετρούση στο 51΄σε ένα 5λεπτο τρικυμίας συνολικά της ομάδας. Κάπου εκεί η Κέρκυρα ξανακλείστηκε μαζικά στην άμυνά της και ο Ολυμπιακός ξανακέρδισε ανούσια μέτρα στο γήπεδο, ανεβαίνοντας σχεδόν έξω από την περιοχή της Κέρκυρας, αλλά χωρίς να ξέρει τι να κάνει την μπάλα. Στο 63΄έχουμε την είσοδο του Μασάντο και του Φετφατζίδη, στην θέση των Φουστέρ και Βλαχοδήμου αντίστοιχα. Αυτόματα η ομάδα έγινε πιο απειλητική από τα πλάγια και βρέθηκαν δύο παίκτες είτε να κρατήσουν λίγο την μπάλα, είτε να κάνουν μια προσωπική ενέργεια και να τροφοδοτήσουν κάπως πιο ορθόδοξα τους συμπαίκτες τους. Κάπως έτσι ήρθε η ευκαιρία του Φετφατζίδη στο 65΄ με σουτ μέσα από την περιοχή με πολύ καλές προϋποθέσεις. Στο 70΄ο Μήτρογλου πάιρνει την θέση του Παπάζογλου και η διάταξη αλλάζει σε 4-4-2, με τον Μανιάτη να παίζει στο άκρο της άμυνας. Στο 77΄υπάρχει πέναλτι υπέρ και απ’ ευθείας αποβολή του αμυντικού της Κέρκυρας όταν προβολή του με τα δύο πόδια βρίσκει στο καλάμι τον Μανιάτη. Βρίσκει μπάλα πρώτα, αλλά το τάκλιν είναι ο ορισμός της κόκκινης. Δεν το έδωσε ο ΄΄γάβρος΄΄ Αρετόπουλος. Στο 79΄είχαμε το γκολ για την ομάδα μας, όταν μετά από πολύ ωραία ενέργεια ο Φετφατζίδης βρίσκει παράλληλα με την περιοχή τον Μήτρογλου και αυτός με καταπληκτικό σουτ καρφώνει την μπάλα στο παραθυράκι της εστίας του Αναστασόπουλου. Γενικότερα η ομάδα λειτούργησε καλύτερα με το 4-4-2 και ήταν παραπάνω από φανερό ότι με αυτό το σύστημα γέμισε την περιοχή της Κέρκυρας και δημιούργησε σαφώς καλύτερες προϋποθέσεις για να σκοράρει, χωρίς βέβαια να δημιουργήσει αξιόλογες τελικές ευκαιρίες. Κάπως έτσι τελείωσε παιχνίδι με τις δύο ομάδες να έχουν από ένα καλό σουτ στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού, ο Ολυμπιακός με τον Αμπντούν στο 91΄και η Κέρκυρα με τον Κυβελίδη στο 93΄.
 
Ατομική κριτική παικτών
 
Μέγιερι
Δεν ακούμπησε την μπάλα, ο αντίπαλος εξάλλου δεν απείλησε ουσιαστικά πλην ενός 5λέπτου στο δεύτερο ημίχρονο. Σε αυτό το 5λεπτο όμως έδειξε και πάλι ότι οι τοποθετήσεις του θέλουν πολύ δουλειά, ειδικά στα στημένα εχθές έκανε δύο εξόδους του Μεσολογγίου.
 
Παπάζογλου
Δεν του ταίριαζε το χθεσινό ματς. Με την αντίπαλο να είναι στημένη μαζικά στην άμυνα, δεν έχει τις αυτονόητες επιθετικές κινήσεις και ικανότητες για να βοηθήσει τον ακραίο επιθετικό στο ξεκλείδωμα της άμυνας από τα πλάγια. Έπρεπε να είχε αντικατασταθεί νωρίτερα.
 
Αβράμης
Εχθές ο ρόλος του ήταν άχαρος. Κυνηγούσε τον γενίτσαρο Κυβελίδη (αλήθεια αυτός γιατί σκυλιάζει κάθε φορά που είναι αντιμέτωπος με εμάς?), τις περισσότερες φορές με επιτυχία. Τέτοια παιχνίδια ο Αβράμης τα έχει για πλάκα, έδειξε βέβαια σημάδια τις πολύμηνης απουσίας του, αλλά να είναι γερός και με μια σωστή και προσεκτική καλοκαιρινή προετοιμασία όλα θα πάνε καλά του χρόνου.
 
Μανωλάς
Ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού εχθές. Καθάριζε τις φάσεις μπροστά του, αλλά και όποιον έφευγε στην πλάτη των ακραίων αμυντικών που εχθές ήταν απόντες από την άμυνα. Αν δεν ήταν αυτός εχθές μέχρι που θα τρώγαμε και γκολ.
 
Λυκογιάννης
Θεωρώ ότι ήταν ο χειρότερος παίκτης του χθεσινού Ολυμπιακού. Δεν ήξερε που βρισκόταν, που πατούσε και τι έπρεπε να κάνει μέσα στο γήπεδο. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο όταν η μπάλα πήγαινε στην μεριά του και συγκεκριμένα στον Αγρίτη, ο επιθετικός της Κέρκυρας φάνταζε Μέσι. Ο Αγρίτης, που είναι ένας ποδοσφαιριστής λίγο πριν την σύνταξη, τον έκανε γιο γιο με κάθε πιθανό τρόπο, με την ταχύτητα, με την ντρίπλα την κίνηση χωρίς την μπάλα, κτλ. Εξαιρετικά άσχημη εμφάνιση για τον πιτσιρικά, που όμως έδειξε κάτι πολύ σημαντικό. Πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του Χολέβα σε αυτή την ομάδα και μιλάω για τον φετινό Χολέβα…
 
Φέισα
Κράξτε με όσο θέλετε, αλλά η γνώμη μου είναι ότι εχθές ο Φέισα δεν ήταν κακός. Ναι σίγουρα υπάρχει η φάση του 23΄που ξανακωλοκάθεται μετά από ντρίπλα αντιπάλου, είναι σαν αργοκίνητη μαούνα, αλλά στο χθεσινό ματς ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν ο μόνος που έδινε την μπάλα με την μία και εκεί που έπρεπε στα πλάγια. Ήταν ο μόνος που κράτησε την θέση του με απόλυτη αξιοπρέπεια και η ομάδα δεν κινδύνευσε από το κέντρο καθόλου σε όλο το 90λεπτο. Ήταν αυτός με το καθαρό μυαλό που έβγαζε την μπάλα από την άμυνα, όταν όλη η υπόλοιπη ομάδα τα είχε χαμένα. Δεν πρόκειται ποτέ να μεταμορφωθεί σε Τσάβι, αλλά αν συνεχίσει να παίρνει φέτος παιχνίδια στα πόδια, του χρόνου θα είναι αξιοπρεπέστατη ρεζέρβα.
 
Μανιάτης
Εχθές μέχρι το 70΄που πέρασε στο δεξί άκρο της άμυνας, ήταν κάτι σαν αριστερός εσωτερικός μέσος. Δεν φάνηκε να τον βολεύει ιδιαίτερα η αριστερή πλευρά. Δεν ήταν καλός σαν μέσος εχθές. Αντίθετα ήταν πολύ θετικός σαν ακραίος αμυντικός και έπρεπε να είχε γίνει αυτό νωρίτερα, αλλά αυτό δε αφορά τον παίκτη.
 
Φουστέρ
Ο χαλύβδινος γίγαντας της ομάδας, ήταν φανερά εκτός ρυθμού αγώνα. Δεν μπήκε στο πνεύμα του αγώνα ποτέ και δικαίως αντικαταστάθηκε. Έδεσε το κέντρο ανασταλτικά, κάλυψε χώρους, αλλά η ομάδα τον χρειαζόταν κυρίως δημιουργικά εχθές. Θέλει να πάρει παιχνίδια στα πόδια του, η 2μηνη απουσία δεν κρύβεται.
 
Αμπντούν
Εχθές ήταν κακός. Με πολλές λάθος μεταβιβάσεις, ανούσιο κουβάλημα μπάλας και πολλές ατομικές προσπάθειες τραβηγμένες από τα μαλλιά. Με τον Τζεμπούρ δεν βρέθηκαν ποτέ, αλλά κυρίως δεν βρέθηκε με τον εσωτερικό μέσο από την μεριά του, τον Μανιάτη. Με τον Λυκογιάννη πίσω του δεν υπήρχε και κάποιος να τον βοηθήσει στην ανάπτυξη από τα πλάγια.
 
Βλαχοδήμος
Εντάξει γενικά εχθές ήταν ανύπαρκτος. Αν εξαιρέσει κανείς μια φάση στο πρώτο ημίχρονο που έκανε αισθητή την παρουσία του, στο υπόλοιπο παιχνίδι ήταν απλά εξαφανισμένος. Δεν πάτησε περιοχή, δεν βγήκε στα πλάγια με αξιώσεις, δεν τροφοδότησε κανέναν γιατί εχθές την μπάλα δεν την έδωσε από το αριστερό στο δεξί πόδι. Το έχω ξαναγράψει, ζητείται πολύ βελτίωση, με ακόμα περισσότερη δουλειά από την μεριά του παίκτη.
 
Τζεμπούρ
Ήταν κακός και αυτός. Έχει μια δικαιολογία ότι πραγματικά δεν τροφοδοτήθηκε καθόλου, αλλά δεν προσπάθησε να απειλήσει με κάποιο σουτ, με κάποια ενέργεια που χαρακτηρίζει το επίπεδό του. Δεν είναι τυχαίο ότι είναι το δεύτερο σερί ματς πρωταθλήματος που είναι ακίνδυνος, ένας επιθετικός που σκοράρει φέτος κατά ριπάς.
 
Μασάντο
Η εικόνα στο κέντρο ήταν πολύ καλύτερη από την στιγμή που μπήκε. Μην ξαναγράφω τα ίδια ήταν πάλι μέτριος, αλλά το μέτριο του Πορτογάλου στο χώρο του κέντρου είναι καλύτερο από την χθεσινή εικόνα του Μανιάτη στον αντίστοιχο χώρο ευθύνης.
 
Φετφατζίδης
Ήταν καλός για δεύτερο σερί παιχνίδι, μετά απ΄ αυτό του κυπέλου μεσοβδόμαδα. Εχθές έκανε τα αυτονόητα με σχετική επιτυχία. Μπούκαρε από τα πλάγια, έπαιρνε πλεονέκτημα από τον προσωπικό του αντίπαλο και προσπάθησε να τροφοδοτήσει του υπόλοιπους. Κάπως έτσι μπήκε και το γκολ, αλλά δεν ήταν μόνο αυτή η φάση εχθές που έκανε αισθητή την παρουσία του. Κράτησε την μπάλα με λογική και δεν εκβίασε ατομικές προσπάθειες. Μακάρι να συνεχίσει έτσι και μόνο κέρδος θα είναι για τον ίδιο και την ομάδα.
 
Μήτρογλου
Ο μοναδικός σκόρερ στο παιχνίδι δεν μπορεί παρά να χαρακτηριστεί κορυφαίος. Επιλέγω να μην το κάνω γιατί κι αυτός μετά το γκολ είχε τσακωθεί με την πάσα. Αν εχθές συνέχιζε μετά το εκπληκτικό του γκολ, να είναι απλός και ομαδικός, τότε πιθανότατα η ομάδα θα είχε βάλει και δεύτερο. Έδειξε περίτρανα ότι μπορεί αν υπολογίζεται, παρ’ ότι ο Μίτσελ δεν δείχνει να ψήνεται από την αγωνιστική συμπεριφορά και τρόπο παιχνιδιού του, να του δώσει φανέλα βασικού. Είναι ο τέταρτος προπονητής που το κάνει αυτό, άρα δεν μπορεί να είναι τυχαίο.
 
Εχθές το θέαμα που παρακολουθήσαμε ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο. Όταν στηρίζεις την ανάπτυξη του παιχνιδιού σου από τα άκρα και μου βάζεις ότι πιο ακίνδυνο δίδυμο φτερών και στις δύο πλευρές τότε συγγνώμη αλά είναι αναμενόμενη η εικόνα που βγάζεις στο γήπεδο. Όταν οι εσωτερικοί σου μέσοι φανερά στο χθεσινό  παιχνίδι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στο ρόλο τους (δημιουργία παιχνιδιού μπροστά, αλλά και συνεργασίες με τις πτέρυγες), τότε μοιραία θα έχεις θέματα στην απόδοση και ανάπτυξη της ομάδας, πριν κάνεις προσπάθεια για να το διορθώσεις στο 63΄. Όταν απέναντι σε μια ομάδα που παίζει ταμπούρι δεν γεμίζεις την περιοχή σου με επιπλέον επιθετικό, όπως έκανε ο Μίτσελ μετά την αλλαγή του Μήτρογλου, τότε είσαι καταδικασμένος στην μετριότητα. Το χθεσινό παιχνίδι θα ήταν το χειρότερο της σεζόν, αν δεν υπήρχε αυτό με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή. Ξαναγράφω ότι κινούμαστε προφανέστατα σε περίοδο προετοιμασίας εν’ όψει καλοκαιριού, το δήλωσε εξάλλου και ο ίδιος ο Μίτσελ. Υπό αυτό το πρίσμα είναι πολύ καλό για τον προπονητή να βλέπει κάποια στραβά πράγματα και τις δυνατότητες των παικτών τώρα για να μην ψάχνεται στην προετοιμασία και να μην υπάρχουν δικαιολογίες. Πρέπει όμως αυτό να γίνει απόλυτα κατανοητό από τον προπονητή στους παίκτες, έτσι ώστε και αυτοί να μην δείχνουν την εικόνα της μη ύπαρξης αγωνιστικής διάθεσης. Αυτό είναι πολύ δύσκολο γιατί όταν είσαι παίκτης και ξέρεις ότι τα πάντα έχουν τελειώσει στο πρωτάθλημα, θέλεις ή πρέπει να βρεις ένα ισχυρό κίνητρο για να συνεχίζεις την προσπάθεια. Αυτό είναι ευθύνη του προπονητή.
 
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.
 
ΥΣΤ 1. Ρε τον Ιβάν… Ρε τον Τουίτη… Ρε τον Δώνη… Ρε τον Γκαρσία… Ρε τους μπουγατσόβλαχους… Καλά είχε πολύ ζουμί το χθεσινό παιχνίδι στην Τούμπα.
ΥΣΤ 2. Επόμενο παιχνίδι στον ναό με τον μπάοκ. Σας περιμένουμε καρντάσια και ελπίζω μετά το παιχνίδι να σας κοπεί η γλωσίτσα που τόσο εύκολα βγάζετε κάθε χρόνο
ΥΣΤ 3. Βάση κανονισμού πρέπει η κούλα να μηδενιστεί μετά το περιστατικό με τον Κατίδη. Φαντάζεστε τελικά (δεν υπάρχει αυτή η περίπτωση) να μηδενιστεί, να πέσει κατηγορία και να σωθεί ο Άρης και το καλοκαίρι ο Κατίδης να γυρίσει με ανοικτές αγκάλες στην οικογένεια που τον μεγάλωσε??? Εεεε ρε γλέντια…
ΥΣΤ 4. Αν δεν ήξερες τι έκανες είσαι απλά ανάξιος να λέγεσαι Έλληνας και ανιστόρητος, αν ήξερες τι έκανες είσαι απλά καραγκιοζάκος και μαλακοπίτουρας. Τι ισχύει από τα δύο?

Σχόλια

Εικόνα savvas gridlock

Έχεις δίκιο. Ο Φέισας δεν ήταν τόσο κακός. Χειρότερος ήταν. Ανάθεμα κι αν έβγαλε 3 σωστές πάσες. Κάτι Λεόν έμοιαζαν Οζίλ και Γκέτσε μπροστά του.

Εικόνα dono

Ξαναδες το δεύτερο ημίχρονο. Δεν έχεις δίκιο

Εικόνα ΔΙΑΣ

ελπιζω να μη σβησανε τις μηχανες. γιατι αν τις εσβησαν δυσκολα θα ξαναναψουνε για τον τελικο του κυπελου

Εικόνα dono

Δία συμφωνούμε αλλά στηρίζομαι στην προσωπικότητα του Μίτσελ για να ξυπνήσουν, έστω και απότομα.
Πάντως είναι δύσκολο να κρατηθούν ζεστοί για την συνέχεια του πρωταθλήματος με το δεδομένο ότι έχουμε ήδη απο 10 μαρτίου κατακτήσει το πρωτάθλημα. Αυτο είναι αποκλειστικά ευθύνη του προπονητή και είναι ένα κύριο και σημαντικό στοιχείο που θα τον κρίνω στον απολογισμό της χρονιάς

Εικόνα indian

Τα παιχνίδια με παοκ, παο και το κύπελλο θα δείξουν πολλά για το Μίτσελ...επίσης ένας προβληματισμός μου, δυστυχώς δεν ξέρω ή δε βλέπω τρόπο να χωρέσει στην ομάδα του Μίτσελ ο Φουστέρ...

υγ. ΘΡΥΛΕ ΘΕΕ ΜΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ ΜΟΥ

Εικόνα dono

Για τον Μίτσελ συμφωνώ
Για τον Φουστέρ εντελώς ψυχρά (μόνο με γνώμονα το τι ζητάει ο Μίτσελ), θα συμφωνήσω αν αυτά τα σχόλια δεν τα κάναμε όλοι μας και επί Βαλβέρδε και ως δια μαγείας ο χαλύβδινος γίγας ήταν απαραίτητος στο τέλος της ημέρας. Μέχρι και αλχημείες ως εξτρέμ έκανε ο Ερνέστο για να τον χωρέσει στην ενδεκάδα. Με τέτοιον αγωνιστικό χαρακτήρα δύσκολα τον φαντάζομαι εκτός πλάνων.

Εικόνα clark gheibol

είναι όλα δουλεμένα στη μπροπόνηση
ΔΕΞΙ ΜΠΑΚ (αυτό έχει πάρει διαστάσεις ανεκδότου μεταξύ μας)

Εικόνα dono

Η επόμενη δουλειά του προπονητή είναι να εξηγήσει σε πολλούς ότι η πάσα από το δεξί στο αριστερό πόδι δεν θεωρείται πάσα που βοηθάει στην ομαδικότητα...

Εικόνα savvas gridlock

Πλην Φέτφα. Γι'αυτόν θα πρόκειται για περί τεραστίας προόδου. Ένα μικρό βήμα για'σένα, ένα τεράστιο άλμα για τη φετφατζιδικότητα των αγαπητικών του...