ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0 - ΜΠΑΟΚ 0



Η ομάδα εχθές επανήλθε από την αγωνιστική απραξία 2 εβδομάδων λόγω της υποχρεώσεις της Εθνικής ομάδος και αντιμετώπισε στο Γ. Καραϊσκάκης τον εκπρόσωπο της μπουγατσούπολης και μέγα μακεδονομάχο Μπάοκ. Το τελικό ισόπαλο αποτέλεσμα χωρίς γκολ, δείχνει κάπως και την εικόνα του παιχνιδιού.
Ο προπονητής μας επέλεξε στην αρχική ενδεκάδα τους παρακάτω  ποδοσφαιριστές. Στο τέρμα ο Μέγιερι, στα άκρα της άμυνας ο Χολέβας και ο Παπάζογλου και στο κέντρο της άμυνας οι Κοντρέρας (η έκπληξη της ενδεκάδας) και ο Μανωλάς. Αμυντικό χαφ έιχαμε τον Φέισα και μπροστά του τους Μανιάτη και Μασάντο, με τον Πορτογάλο να παίζει πιο κοντά στον Φέισα. Στα άκρα της επίθεσης επιλέχθηκαν οι Αμπντούν και ο Βλαχοδήμος, ενώ στην κορυφή μόνος του ο Τζεμπούρ.
Το παιχνίδι μπορούμε να το χωρίσουμε σε δύο ενότητες. Η μία έως το 20’ του πρώτου ημιχρόνου και μια δεύτερη από εκείνο το σημείο έως και το τέλος του παιχνιδιού. Στην πρώτη ενότητα είδαμε έναν Ολυμπιακό να πιέζει κυρίως στον χώρο του κέντρου, να παίζει δυνατά, να έχει καλή και γρήγορη κυκλοφορία μπάλας και να προσπαθεί να απειλήσει από τις πτέρυγες με κύριο αποδέκτη τον Βλαχοδήμο. Σε αυτό το διάστημα όμως η ομάδα δεν δημιούργησε την μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει, με αποτέλεσμα ο Μπάοκ να ξεπεράσει ανώδυνα (από μεριάς αποτελέσματος) αυτό το πρώτο διάστημα του παιχνιδιού. Η ομάδα άρχισε το παιχνίδι ακριβώς όπως έπρεπε και το απαιτούσαν οι συνθήκες του ντέρμπι, αφού σε αυτό το 20’ πάτησε στο λαιμό τον Μπάοκ και σου έδινε την αίσθηση ότι το γκολ ήταν θέμα χρόνου να μπει.
Έλα όμως που δεν μπήκε το γκολ και σιγά – σιγά οι μπουγατσόβλαχοι ισορρόπησαν το ματς, χωρίς ποτέ φυσικά να γίνουν ουσιαστικά απειλητικοί για την εστία του Μέγιερι. Καμία ομάδα σε ολόκληρο το 90λεπτο δεν έχασε ευκαιρία που θα χαρακτηριζόταν κλασσική. Απείλησαν με μακρινά σουτ που είτε απόκρουσαν δύσκολα οι δύο τερματοφύλακες, είτε έφυγαν εκτός εστίας. Γενικότερα η εικόνα του ντέρμπι ήταν απογοητευτική και από τις δύο ομάδες.
Ο τρόπος παιχνιδιού του Μίτσελ αρχίζει να φαίνεται από τις τοποθετήσεις των παικτών και της ομάδας γενικότερα μέσα στον αγωνιστικό χώρο και να το βλέπουμε πιο συχνά παιχνίδι σε παιχνίδι. Τι είδαμε εχθές?
  • Είδαμε τα δύο extrems να συγκλίνουν στην ίδια μεριά. Αυτό ήταν πολύ έντονο και συχνό στο πρώτο ημίχρονο, κυρίως από την μεριά του Βλαχοδήμου (δεξιά), που ο Αμπντούν έπαιζε σχεδόν δίπλα του. Αυτοί οι δύο, μαζί με τον ακραίο μπακ (Παπάζογλου) και τον εσωτερικό μέσο (Μανιάτη) δημιουργούν ένα τετράγωνο στην ίδια πλευρά του γηπέδου που αυξάνει τις επιλογές τόσο της ενδιάμεσης, όσο και της τελικής πάσας.
  • Ο Μασάντο να παίζει σχεδόν δίπλα από τον Φέισα για να συμβάλουν στην καλή κυκλοφορία της μπάλας. Είναι από τους λόγους που ο αμυντικός χαφ του Μίτσελ επιβάλλεται να ξέρει και μπαλίτσα και να μην είναι μυρωδιάς. Για τον ίδιο λόγο δεν πρόκειται να δούμε ΠΟΤΕ παίκτη στυλ Ντιακιτέ στα χαφ.
  • Κάθε επίθεση άρχιζε από την άμυνα με την κυριολεκτική έννοια. Η μπάλα γύριζε στον κεντρικό αμυντικό, που με την σειρά του έψαχνε σαν πρώτη επιλογή τον αμυντικό χαφ. Ο τερματοφύλακας σπανίως έδιωχνε με βολέ την μπάλα και προτιμούσε την πάσα μπροστά του σε κάποιον αμυντικό. Αυτό μπορεί να εκνεύρισε ορισμένους παντογνώστες του ποδοσφαίρου, αλλά δεν μπορεί παρά να είναι εντολή του προπονητή.
  • Σχεδόν μόνιμη προσπάθεια για overlapping το ακραίου μπακ στο extreme. Στο χθεσινό ματς ήταν ο Παπάζογλου, αφού ο Καμαρά κι ο Αποστολόπουλος κράτησαν τον Χολέβας πίσω στην άμυνα.
 Η ομάδα με την συγκεκριμένη ενδεκάδα ήταν εκ προοιμίου σίγουρο πριν αρχίσει το παιχνίδι, ότι θα είχε προβλήματα στην ανάπτυξη αλλά και στην δημιουργία φάσεων στην αντίπαλη εστία. Τα αίτια ξεκινούν από την κατάρτιση της ενδεκάδας. Δεν μπορείς απέναντι σε έναν αντίπαλό που αμύνεται μαζικά, να παρατάσεις άκρα που για διάφορους λόγους δεν μπορούν να απειλήσουν, να πατήσουν περιοχή. Στα δεξιά  είχες τον Παπάζογλου που εχθές ήταν ανύπαρκτος και αριστερά τον Χολέβα, που φυσικά έχοντας να κρατήσει δύο αντιπάλους στην πλευρά του, δεν μπορούσε να παίξει όλη την πλευρά όπως του ζητήθηκε. Βάλε και το γεγονός ότι εχθές ήταν κακός και ο Αμπντούν και το γλυκό έδεσε. Με κακό τον Αλγερινό και τον συνήθη ανεπαρκή Βλαχοδήμο ήταν παντελώς αδύνατον να απειλήσεις ουσιαστικά από τα πλάγια. Χωρίς κάποιον μέσο να μπορεί είτε να μεταφέρει την μπάλα, είτε να βγάλει μια κάθετη της προκοπής δεν μπορείς να αξιοποιήσεις τον Τζεμπούρ. Εχθές ήταν απελπιστικά ακίνδυνος, ακουμπώντας την μπάλα μόνο με πλάτη εκτός περιοχής και γι αυτό ευθύνεται το κέντρο, δεν ευθύνεται το σέντερ φορ σου. Πως είναι δυνατόν απέναντι ίσως σε ένα από τα πιο γρήγορα επιθετικά δίδυμα του πρωταθλήματος (κοντοπούτανο + σάντα κλάους), να προτιμείται η λύση του Κοντρέρας από αυτή του Αβραάμ. Αν υποθέσουμε ότι ήταν επιλογή συντήρησης του παίκτη για να μην επιβαρυνθεί μετά τον τραυματισμό του, η επιλογή του Σιόβα είχε πιο ποδοσφαιρική λογική απ’ αυτή του Κοντρέρας. Με την χρησιμοποίηση του Χιλιανού χάνεις και επιθετικά στα στημένα σου. Πως είναι δυνατόν να γυρνάει το σύστημα σε 4-4-2 χωρίς ακραίους στο κέντρο? Όλη η τετράδα του κέντρου αποτελείτο από καθαρούς κεντρικούς μέσους στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο. Μήπως θα πρέπει να δοκιμαστεί και άλλος παίκτης δεξί μπακ? Έως ένα σημείο μπορώ να καταλάβω την εμμονή στο πρόσωπο του Παπάζογλου, αλλά με βάση την χθεσινή εικόνα του κέντρου της ομάδας, πόσο πιο κακή θα ήταν αν έπαιζε δεξιά στην άμυνα ο Μανιάτης?
 
Ατομική κριτική παικτών
 
Μέγιερι
Ένα ευχάριστο Κυριακάτικο βραδάκι πέρασε, την περισσότερη ώρα του παιχνιδιού ήταν απλός θεατής. Όταν χρειάστηκε εξουδετέρωσε κάθε κίνδυνο που πήγε να δημιουργηθεί με τις έγκαιρες επεμβάσεις του (έξοδο ή απόκρουση).
 
Παπάζογλου
Τραγικός και ανύπαρκτος αμυντικά και επιθετικά.
 
Χολέβας
Αμυντικά δεν ήταν κακός ειδικά μέχρι το 60’, αλλά ήταν απελπιστικά μόνος του αμυντικά σε όλη την πλευρά και δεν βοήθησε καθόλου επιθετικά, δεν ανέβηκε συχνά την σέντρα. Είχε αμυντικά θεματάκια με τον Καμαρά, αλλά όχι τίποτα σοβαρό.
 
Μανωλάς
Ο καλύτερος από τους δύο κεντρικούς αμυντικούς. Ήταν κακός με την μπάλα στα πόδια, ειδικά στην προσπάθειά του να δημιουργήσει παιχνίδι από πίσω. Ήταν όμως σωτήριος σε κάθε άλλη δύσκολη κατάσταση που πήγε να δημιουργηθεί. Τουλάχιστον τρεις φορές εχθές κάλυψε σε σπριντ τον Σαλπιγγίδη, έχοντας ένα αρχικό μειονέκτημα 20 μέτρων.
 
Κοντρέρας
Αμυντικά δεν έκανε το σημαντικό λάθος, ήταν όμως ο γνωστός αργοκίνητος παίκτης, που εχθές αν δεν ήταν ο παρτενέρ του θα είχαμε τεράστια θέματα. Δεν υπήρχε λόγος χρησιμοποίησης του στο χθεσινό παιχνίδι.
 
Φέισα
Ήταν ο καλύτερος παίκτης της ομάδας εχθές, τουλάχιστον μέχρι το 75’, μέχρι που έμεινε από δυνάμεις. Ήταν ο καλύτερος παίκτης μας ακόμα και στο πολύ καλό πρώτο 20λεπτο της ομάδας. Ανασταλτικά κέρδισε πολλές μονομαχίες, και εχθές οι πρώτες του πάσες ήταν σε γενικές γραμμές σωστές. Βγήκε και μπροστά επιθετικά και μάλιστα έφτασε με αξιώσεις σε 2-3 περιπτώσεις έξω από την αντίπαλη περιοχή, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο.
 
Μασάντο
Ο ρόλος του εχθές ήταν να βοηθήσει την κυκλοφορία της μπάλας στο χώρο του κέντρου, γι’ αυτό έπαιξε και δίπλα στον Φέισα. Δεν ήταν κακός, αλλά ήταν μάλλον μέτριος. Ίσως αν άλλαζαν ρόλους με τον Μανιάτη να ήταν καλύτερος γιατί έτσι θα μπορούσε να είναι πιο κοντά στην περιοχή και να απειλήσει περισσότερο.
 
Μανιάτης
Δεν ήταν καλός εχθές. Με περισσότερες κακές επιλογές, παρά καλές. Δεν πάτησε καθόλου περιοχή και αυτό επηρέασε πολύ την επιθετική λειτουργία της ομάδας. Θα μπορούσε να γίνει αλλαγή εχθές.
 
Αμπντούν
Δεν βοήθησε σε κανένα τομέα του παιχνιδιού και σαν μην έφτανε αυτό χάλασε την καλύτερη αντεπίθεση της ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο, πασάροντας καθυστερημένα στον Τζεμπούρ βγάζοντας τον οφ σάιντ, σε μια αντεπίθεση τριών παικτών μας με έναν αμυντικό. Δεν μπορείς να τον κατηγορήσεις για αδιαφορία, όμως εχθές δεν του βγήκε τίποτα. Δεν μπόρεσε να συνδυαστεί με κανέναν, έχανε μόνιμα την θέση του μέσα στον αγωνιστικό χώρο, δεν βοήθησε και αμυντικά τον Χολέβα. Η αλλαγή του άργησε χαρακτηριστικά να γίνει.
 
Βλαχοδήμος
Είναι ανεπαρκής ακόμα για αυτό το επίπεδο, απέναντι σε σοβαρούς αντιπάλους. Προσόντα έχει αλλά το θέμα είναι πως τα αξιοποιεί. Εχθές δεν μπορούσε να περάσει κανέναν αντίπαλο στο ένα εναντίον ενός, δεν μπορούσε να τροφοδοτήσει με επιτυχία τους συμπαίκτες του και περιορίστηκε σε ανούσιες ντρίπλες, σε άσκοπη κατοχή μπάλας και σε παράλληλες πάσες έξω από την περιοχή, που δεν είναι απαραίτητα κακό αν έκανε όμως την κίνηση χωρίς την μπάλα, με σκοπό να την ξαναπάρει με φάτσα στο τέρμα. Κι αυτό τακτικά δείχνει να μην το έχει ακόμα. Αμυντικά είναι απλά ανύπαρκτος.
 
Τζεμπούρ
Εχθές ήταν ακίνδυνος. Το κέντρο ήταν παντελώς ανίκανο να τροφοδοτήσει ή να ντουμπλάρει τον επιθετικό και μοιραία ο Ραφίκ δεν απείλησε καθόλου.
 
Φετφατζίδης
Αν αρκεί μια πολύ ωραία ντρίπλα ή πάσα σε 30 ολόκληρα λεπτά συμμετοχής για να είσαι διακριθείς, τότε σηκώνω τα χέρια ψηλά. Στα άκρα ο μικρός δεν μπορεί, πολύ περισσότερο με τον χθεσινό αρνητικό Παπάζογλου από την μεριά του. Θα μπορούσε ακόμα και να ξεκινήσει το χθεσινό παιχνίδι, στον άξονα όμως. Οι πάσες του εντός περιοχής ήταν έντασης και δύναμης σχολικού πρωταθλήματος. Δεν έχει πάντως την εικόνα του παλαίμαχου που είχε πριν από 2 μήνες, αλλά αυτό δεν αρκεί.
 
Φουστέρ
Ο χαλύβδινος γίγαντας έκανε αυτά που ξέρει καλύτερα από τον καθένα στο ρόστερ. Πίεσε και έκλεψε μπάλες, έβγαλε (προσπάθησε τουλάχιστον) κάποιες κάθετες μπαλιές, συνεργάστηκε κυρίως με τον Μήτρογλα έξω από την αντίπαλη περιοχή και έδωσε οντότητα επιθετική στο κέντρο της ομάδας. Δεν ήταν σούπερ, ήταν όμως αξιοπρεπής και φαίνεται να του λείπουν παιχνίδια.
 
Μήτρογλου
Δύο φορές ακούμπησε την μπάλα μέσα στην περιοχή, κάνοντας δύο λάθος επιλογές. Κακός, αλλά στο χρονικό σημείο που μπήκε, η ομάδα έπαιξε άναρχα, οπότε δεν μπορεί να κριθεί σοβαρά.
 
Καταλαβαίνω και κατανοώ ότι η ομάδα κάνει μια προ-προετοιμασία (νέοι ποδοσφαιρικοί όροι). Κατανοώ  επίσης ότι δεν υπάρχει κανένα κίνητρο για την συνέχεια του πρωταθλήματος, αφού τα πάντα έχουν κριθεί. Πρέπει όμως να καταλάβουν όλοι στην ομάδα ότι πρέπει να σέβονται τον κόσμο που πηγαίνει στο γήπεδο. Δεν θα μιλήσω για τις ανοησίες πολλών, περί του δίκιου του πελάτη, γιατί αυτά είναι για τα άγρια θηρία ή ακόμα καλύτερα για καφενειακές συζητήσεις στυλ Γεωργίου speaking. Όταν πειραματίζεσαι με την Κέρκυρα κανένας δεν σου λέει τίποτα, όταν όμως δεν κάνεις ούτε τα αυτονόητα σε ένα παιχνίδι ντέρμπι όπως το χθεσινό, αυτό σημαίνει απλά ότι ο Μίτσελ δεν έχει ακόμα καταλάβει τι γίνεται στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Δεν έχει καταλάβει ότι τα πούλμαν στην εστία δεν τα βάζουν απέναντι στον Ολυμπιακό μόνο οι μικρές ομάδες, αλλά οποιαδήποτε αντίπαλος στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Πρέπει κάποιος να του το εξηγήσει αυτό προφανώς από το τεχνικό επιτελείο, γιατί εκτίθεται χωρίς λόγο ο προπονητής και φυσικά όσο γρηγορότερα το καταλάβει, τόσο γρηγορότερα θα δούμε και πιο λογικές επιλογές τουλάχιστον στην κατάρτιση της ενδεκάδας. Ότι ακριβώς έλεγα για τον Ζαρντίμ, θα υποστηρίζω και για τον Μίτσελ. Είναι πολύ νωρίς ακόμα και δεν μπορεί να κριθεί το έργο του. Έχουμε δει να στήνεται μια δεύτερη εντελώς διαφορετική ομάδα, στην ίδια σεζόν με το ίδιο ρόστερ. Αυτά τα πράγματα χωρίς την απαιτούμενη πίστωση χρόνου, απλά είναι ανέφικτα σε μια σεζόν. Η ομάδα χρειάζεται και ενίσχυση σε παίκτες, όχι σε ποσότητα αλλά σε ποιότητα και κυρίως σε προσωπικότητα στον χώρο του κέντρου. Αν ο πάρεδρας πράξει σύμφωνα με τις δηλώσεις του και ικανοποιήσει τις επιθυμίες του Μίτσελ, τότε είναι σίγουρο ότι μόνο θετικά πράγματα μπορούμε να περιμένουμε του χρόνου.
Τέλος θα κλείσω με ένα σχόλιο για τον χθεσινό μας αντίπαλο. Το μπαοκάκι ήταν απλά τραγικό. Υπενθυμίζω ότι θεωρητικά ο μπάοκ καιγόταν για την νίκη εχθές, αφού με νίκη του Αστέρα σήμερα, μάλλον μπαίνει με μειονέκτημα στα play offs. Χαρακτηριστικά παραδείγματα μικρής ομάδας είναι όταν στο 90φεύγα κάνει την κούρσα ο Χολέβας από τα αριστερά και σεντράρει εντελώς άουτ και τελειώνει η φάση εκεί. Αμέσως οι δύο παίκτες του μπάοκ που τον κυνηγούσαν αρχίζουν να αγκαλιάζονται λες και ήρθε η λύτρωση από τον ουρανό. Το άλλο χαρακτηριστικό μικρής ομάδας είναι η αλλαγή σκοπιμότητας στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού. Ούτε οι ίδιοι δεν το πίστευαν ότι δεν έχασαν εχθές… Αααα αποβλήθηκε και ο Δώνης στο 65’ επειδή διαμαρτυρήθηκε έντονα κλοτσώντας μια μπάλα, υποστηρίζοντας ότι ο Παπάζογλου εκτέλεσε ένα πλάγιο άουτ πιο μπροστά απ’ ότι έπρεπε!!! Ρε πόσο πρόβατα και κάφροι είστε!!!!
 
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.
 
ΥΣΤ 1. Ρε το καλόπαιδο τον Γεωργιάδη… Έφαγε και.. παντεσπάνι ο γενίτσαρος στον Πειραιά. Προς γνώση και συμμόρφωση…
ΥΣΤ 2. Από Βαρδάρη μεριά ακούω ολοένα και περισσότερες φωνές να μου φωνάζουν la casa mia ‘e la casa tua με κυριλικούς χαρακτήρες, πιο βαριά προφορά και έδειχναν προς Τούμπα μεριά. Γιατί άραγε?
ΥΣΤ 3. Μωρή Δέσπω γιατί εκνευρίζεσαι? Έκρινε τίποτα το χθεσινό ματσάκι και δεν το ξέρω? Ήδη ήσασταν στο -3 από τον Ολυμπιακό, η ήττα από τον Πανιώνιο σας πόνεσε? Σούργελα της κοινωνίας!!! Αναστόπουλε όταν παίκτης σε σπρώχνει και σε βρίζει στα μούτρα σου, δεν θεωρείται παράβαση για εσένα, έτσι? Πονηρούλη…
 

Σχόλια

Εικόνα canio

Τραγική ομάδα,τραγικοί παίκτες!Ίσως κόντρα στην χειρότερη ομάδα που πέρασε από το ΝΑΟ,καταφέραμε να μην την διαλύσουμε!Ναι,να την διαλύσουμε όχι απλά να τη νικήσουμε,γιατί έτσι έδειχνε το ματσάκι!
Όταν στο πρώτο ημίχρονο,έχεις κλασικές ευκαιρίες σε ανοιχτό γήπεδο,όπου οι αμυντικοί του ΜΠΑΟΚ,όταν έβλεπαν δικό μας παίκτη να τους πλησιάζει στα 3 μέτρα,έκαναν καφετί το σορτσάκι τους και δεν τους έχεις βάλει δύο γκολ τουλάχιστον,είσαι ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΣ!
Εννοείται πώς τπτ δεν είναι τυχαίο,μιας και αποδέκτης όλων των προσπαθειών στο πρώτο μέρος,ήταν ο Βλαχοδήμος.
Καταρχάς,το παιδί φαίνεται ότι πρώτα νοιάζεται για το κούρεμα του και ποιό τζελ θα βάλει στο μαλλί του και ύστερα όλα τα άλλα!ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ,ΕΡΙΣΤΙΚΟΣ,λες και πρόκειται για τον Ρονάλντο και την έχει δει κάποιος!Για να καταλάβει κανείς,είναι δεξιοπόδαρος,αλλά σε μια περίπτωση στο πρώτο ημίχρονο,αντί να δώσει στον Παπάζογλου που ανέβηκε και ήταν μόνος τους από δεξιά,προτίμησε να κόψει και να σουτάρει με το αριστερό!Θα πρέπει πρώτα να κάνει την μαλακία του για να φανεί και μετά(αν έχει περάσει τον αντίπαλο,κάτι που δεν έγινε χθες)θα πασάρει σε κάποιον συμπαίκτη του!Με Γκαλέτι χθες,θα 'χαμε τριάρα από το ημίχρονο,αλλά νέα εποχή,νέα έθιμα!
Καλά,η αλλαγή του,ο Μέσι των φτωχών,ήταν να τον λυπάσαι!
Ο Χολέβας μακράν με τον Βλαχοκάγκουρα,ήταν οι χειρότεροι του γηπέδου!Δεν καταλαβαίνω που βρήκες κάτι θετικό.Παντού ανύπαρκτος!Αμυντικά,τι να λεμε.Μόνο σε εμάς θα έπαιζε αριστερό μπακ,μην βάλει ο χοντρός το χέρι στην τσέπη!Επιθετικά και αυτός προκλητικός,με το να χάνει τις μπάλες,να κάνει και αυτός την περιττή ενέργεια,ένα ΤΣΙΡΚΟ γενικά!
Άλλες εποχές,ούτε έξω από του Ρέντη δε θα περναγαν κάτι τέτοια σαπάκια!
Το δεύτερο ημίχρονο,ήταν διαδικαστικό.Τους εβλεπες τους "παικαταραδες" και τους λυποσουν!Ηθελαν να τελειωσει το παιχνιδι πριν μπουν για το δευτερο μερος.Ουτε σε καλοκαιρινο παιχνιδι προετοιμασιας τετοια αδιαφορια και προκλητικοτητα!
Ο Τζεμπουρακος παιζει για να φτασει την Σισσυ?Διοτι ρε γμτ,δεν εξηγειται αλλιως τετοιο κολλημα μαζι του και ο κομπλεξισμος του Μιτσελακου με τον Μητρο!Μα την Παναγια,αμα ημουνα στην θεση του Κωστα,θα του σπαγα το κεφαλι του Ισπανου!Δε γινεται ρε γμτ να εχει μεσα 80' τον Αλγερινο χασογκολη!Αργοκινητη μαουνα ειναι!
Ειναι δυο χαρακτηριστικες φασεις.Μια στο πρωτο μερος,οταν ο Αμντουν του βγαζει μια πολυ ωραια πασα και αυτος κανει ενα τραγικό κοντρολ και δινει πάσα στον τερματοφύλακα του μπαουγκ!Η άλλη στο τέλος του παιχνιδιού,όταν παίρνει την μπάλα στην μεγάλη περιοχή και αντί να σουτάρει(έστω και με το κακό του πόδι,το αριστερό),επειλέγει να πάει στην άκρη να καθυστερήσει το ματς,για να μείνει ισοπαλία!
Κάτι τελευταίο.Από πότε η μη γιούχα στον Παλτάδο,συνεπάγεται αυτομάτως και χειροκρότημα προς αυτόν?Ότι πει ο πρόεδρας ρε?

Εικόνα savvas gridlock

Είπαμε ότι είμαστε υπάλληλοι. Αφού είπε ο πρόεδρας ''γεμίστε το γήπεδο με τον ΠΑΟΚ και μην γιουχάρετε τους παίκτες'', το τιγκάραμε και δεν βγάλαμε κιχ για κανέναν. Όχι να σηκωθούν τα ποδάργια να κοπανήσουν τη γκεφάλα...

Εικόνα canio

Άμα αυτό κατάλαβες,τότε τι να πω.
Δεν μπορώ να κατανοήσω ξαφνικά την μεταστροφή ορισμένων.Απο 'κει που γιούχαραν τον Παλτάδο όταν ακούμπαγε έστω και λίγο την μπάλα,το εκαναν έπειτα μόνο όταν γινόταν αλλαγή και τώρα,τον χειροκροτάνε όπως έγινε χθες με τον μπαουγκ!
Πολύ περίεργο όλο το σκηνικό.

Εικόνα indian

Φουστέρ, Ορμπάιθ, Μαρκάνο, Αμπντούν, Μπελούτσι...αυτοί που αναφέρω, πολύ πρόσφατο παρελθόν, σε περίπτωση που αρκετοί δεν έχουν καλοί μνήμη ή είναι μικροί σε ηλικία, είχαν χαρακτηριστεί από πάρα πολλούς σχετικούς-άσχετους παλτά...δε θα πάω πιο πίσω στο παρελθόν,ούτε θα ξαναπώ τη γνώμη μου για τον καλό ποδοσφαιριστή Μασάντο που πληρώνει το υψηλό του συμβόλαιο για το οποίο ο τελευταίος που φταίει είναι αυτός και την ανυπαρξία-ασχετοσύνη πολλών δημοσιογράφων αλλά και πελατών οπαδών που έμαθαν το παιχνίδι από το ίντερνετ και το playstation...θα πω μόνο ότι δεν χειροκροτήθηκε ο Μασάντο στην αλλαγή του χθες( κακώς, αν θες τη γνώμη μου..), χειροκροτήθηκε ο Φουστέρμινέιτορ που μπήκε στη θέση του...

Εικόνα dono

Ακριβώς έτσι...

Εικόνα dono

Βρε αγόρι μου θα στο ξαναγράψω. Εχθές κατά την αλλαγή του ο Μασάντο αποδοκιμάστηκε σπό πολλούς αλλά οχι με την μαζικότητα των προηγούμενων αγώνων. Πήγες γήπεδο εχθές;

Εικόνα dono

Καλησπέρα.
Κόψε κάτι κάνιο δεν ήταν η χειρότερη ομάδα που έχει περάσει από το Καραϊσκάκη. Τουλάχιστον υπερβάλεις. Δεν λέω ότι μου άρεσε, κοίτα τι γράφω στο τέλος του άρθρου.
Για το αγωνιστικό μέρος συμφωνώ απόλυτα για τον Βλαχοδήμο. Το στυλιστικό δεν με ενδιαφέρει.
Για τον Φετφατζίδη την γνώμη μου την ξέρεις... Εσύ μου έγραφες ότι τον αδικούσε ο Ζαρντίμ, όταν εγώ σου έλεγα ότι δεν κάνει (αυτός ο Φέτφα για να εξηγούμαστε)
Ο χολέβας δεν ήταν αρνητικός αμυντικά. Ο πιο επικίνδυνος παίκτης του μπάοκ είναι ο Καμαρά και παρ' όλο που έπαιξαν αρκετά συχνά από την μεριά του, δεν κινδύνευσες ουσιαστικά καθόλου από εκεί. Γιατί δεν βλέπεις το προφανές? εχθές του έπεφταν μέχρι και τρεις παίκτες επάνω του, όταν συνέκλινε αριστερά και το σαλποπούτανο και δεν τον βοήθησε ΚΑΝΕΙΣ αμυντικά , εκτός του Φέισα όπου κι αυτός έτρεχε και δεν έφτανε. Αυτά για το αμυντικό κομμάτι (γι' αυτό γράφω ότι δεν ήταν κακός), όσο αναφορά το επιθετικό κομμάτι φυσικά συμφωνούμε. Για τα περί τσίρκου δεν συμφωνώ.
Μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί ΟΛΟΙ οι προπονητές που δουλεύουν με τον Μήτρογλου δεν τον καθιερώνουν? Μπορέις να μου πεις γιατί ο Μίτσελ είναι ο 4ος προπονητής που δεν τον καθιερώνει? Απλή ερώτηση και σε παρακαλώ για μια απλή απάντηση, γιατί η υπόθεση Μήτρογλου έχει καταντήσει αστικός μύθος και έχει λιώσει πια η καραμέλα περί αδικημένου ποδοσφαιριστή. Πόσο χρόνο έχει πάρει ο Μήτρογλου και πόσο ο τζεμπούρ όσο είναι ο Μίτσελ προπονητής?
Λες για τις δύο φάσεις του Τζεμπούρ, καλά η πρώτη δεν είναι πάσα είναι ψιλοσουτ πάνω στα πόδια του, αλλά τέλος πάντων. Η φάση στο δέυτερο ημίχρονο του Μήτρογλου πλάγια δεξιά μέσα στην περιοχή με το τραγικό σουτ που λίγο ακόμα και θα κατέληγε πλάγιο άουτ, την είδες?
ποιός σου είπε ότι χειροκρότησαν το Μασάντο στην αλλαγή του? ξανά τον γιούχαραν αλλά ευτυχώς δεν βρέθηκαν πολλοί μαλάκες μαζί για να ακουστεί σε όλο το γήπεδο και να γίνουμε πάλι βάζελοι. Την γνώμη μου για το θέμα την έχω γράψει 500 φορές και δεν ασχολούμαι άλλο.

Εικόνα indian

Kαλημέρα ,καλή εβδομάδα και καλό μήνα σε όλους...φίλε dono συμφωνώ μέχρι τελείας με την ανάρτηση...το ότι ο πάοκ είναι πολύ χειρότερη ομάδα από τον αστέρα δε σηκώνει καμία αμφιβολία...σε όλα τα επίπεδα...στο μόνο πράγμα που είναι καλύτεροι είναι αυτή η τζάμπα μαγκιά και οι διαμαρτυρίες 1 βδομάδα πριν το ματς, κατά τη διάρκεια του ματς και για κανένα μήνα μετά το ματς...έλεος ρε πούστη μου...το άλλο θέμα και το μοναδικό που έχει σημασία είμαστε εμείς...δε θα κρίνω τον προπονητή ούτε θετικά ούτε αρνητικά με 2 μήνες δουλειάς...φαίνονται κάποια πράγματα πάνω στο χορτάρι για το τι έχει στο μυαλό του και τι θέλει...όμορφα κι ςραία όλα αυτά...αλλά φαίνεται και ξεκάθαρα ότι με αυτό το υλικό δεν πρόκειται να το δει να πραγματοποιείται...ή αποκτάς-φτιάχνεις τους παίκτες που σου κάνουν για να παίξεις αυτό που θες ή προσαρμόζεσαι στο υλικό που έχεις για να φτιάξεις την καλύτερη δυνατή συνταγή...ή βρίσκεις τη χρυσή τομή κάπου στη μέση...οψόμεθα...

υγ. θα γκρινιάξω λίγο αλλά γιατί Κοντρέρας και όχι Σιόβας???με δεδομένο ότι πας συντηρητικά με τον Αβραάμ..για να μην πω γιατί όχι Παπάζογλου στη φυσική του θέση...ο Μανιάτης γιατί να μην παίξει δεξί μπακ???πόσα παιχνίδια πρωταθλήματος έχει παίξει ο Μίτσελ?όλο την ίδια ενδεκάδα βλέπω...τί δοκιμές κάνει λοιπόν??

υγ. ένα μεγάλο Μπράβο για το πανί στην 7...

υγ. ΘΡΥΛΕ ΘΕΕ ΜΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ ΜΟΥ

Εικόνα savvas gridlock

Από εδώ και μπρος μόνο μια ελληνική και δίπλα της μια σέρβικη σημαία στο γήπεδο, ως σύμβολο αδερφοποίησης με τους Delije και τίποτε άλλο που δεν έχει σχέση με Ολυμπιακό. Όποιος θέλει ελληνικές σημαίες, ας πάει στη μικτή Κουτσολιάκου να αποθεώνει τον Κατσουράνη και τον Σαλπιγγίδη. Πάντως πολύ ευγενικά το έφερες, απ'έξω απ'έξω. Κράξ'τονα τον Ντόνο, ξεκίνα καμιά λειτουργία. Θα το'καμα εγώ, αλλά είναι νηστεία και δεν θέλω να χαλάσω τον στόμα μου. Για να προσέχει το Φετφατζίδη τι παπαριές θα κάνει και να τις σημειώσει πρώτος είναι. Ολόκληρη πανάρα δεν την είδε να την αναφέρει. Πού καταντήσαμε...

Εικόνα dono

Σάββα οπως σου λέμε ΟΛΟΙ από εχθές, φάε λίγο κρέας να στανιάρεις. Εξάλλου ασθενής και οδοιπόρος δικαιολογούνται... Στα σοβαρά τώρα ούτε καν οι δυο σημαίες δεν πρέπει να υπάρχουν αν θέλεις την γνώμη μου, αλλά αυτό καταλαβαίνω ότι είναι υπερβολικό και δεν περνάει κανένα μνμ περίεργο ή παρεξηγήσιμο, οπότε οκ

Εικόνα savvas gridlock

Κάτσε ρε, έρχονται οι αθρώποι ολόκληρο ταξίδι, σε τιμάνε, να μην κρεμάσουνε τα σύμβολά τους? Ένα έστω σύμβολο? Ε βάζουμε ένα μαζί, το καλύτερο δυνατό. Άμανε δεις τώρα απανωτές ελληνικές σημαίες και τέτοιες παπαριές λες και είμαστε βάζελοι, ΟΚ, εκεί πες ό,τι θες. Και ποιος ασθενής ρε, εγώ είμαι τέρας υγείας...

Εικόνα indian

χαχαχα οκ φίλε το τέρας υγείας κάνει τρελή αντίφαση!...καλό θα είναι πάντως να μην υπάρχουν καθόλου σημαίες...να φέρουν το πανί τους οι delije να το έχουμε πάντα κρεμασμένο ή να φτιάξουμε ένα πανί που να δείχνει πόσο τιμάμε την αδελφοποίηση 30 χρόνια κοντά τώρα...και δε νομίζω ή δε θέλω να πιστεύω τέλοσπάντων ότι το γαύρικο dna και η κουλτούρα του Θρύλου θα επιτρέψουν να δούμε απανωτές σημαίες κτλ...μόνο την Ερυθρόλευκη με τον Έφηβο...και μιας και το πήγαμε και σ'αυτό το θέμα,πήρε κανείς στην τιμημένη μας χώρα πρέφα την κοινή πορεία των οργανωμένων στη Σερβία,εναντίον των μαχαιριών και των δολοφονικών πεσιμάτων??για να μη μιλήσω για το συνδεσμιακό κίνημα στη Γερμανία ή την Ιταλία και πάθω κατάθλιψη...προφανώς και είναι σημεία των καιρών οι καρεκλάτοι οπαδοί, οι πελάτες οπαδοί και οι εγκληματικές συμμορίες που κρύβονται πίσω από τη μάσκα οργανωμένων...αλλά ρε μάγκες,παντού στην Ευρώπη υπάρχουν και γίνονται συντονισμένες κινήσεις από οπαδούς για να αλλάξει αυτό ή που έστω δείχνουν την εναντίωση τους...εμείς εδώ κοιμόμαστε και τρωγόμαστε με τους χοντρούς που δε ρίχνουν λεφτά, με το τουίτερ, με το κατευθυνόμενο αντιολυμπιακό μένος με με με...και κάτι τελευταίο, Κανιάρα όταν και όποτε αξιώνομαι τώρα πια αλλά και πάντα όταν έχω-ειχα την τύχη-ευτυχία να παρακολουθώ από κοντά τον Ολυμπιακό μου, μόνο τραγούδι και φωνή ρε φίλε...ποτέ γιούχα σε παίκτη που φοράει την ερυθρόλευκη και ριγωτή την ώρα του αγώνα...κριτική ναι, γιούχα ποτέ...πες με υπάλληλο, πες με ό,τι γουστάρεις...

Εικόνα dono

Καλά κάνεις μπαμ ότι έχεις ζήσει τα πέτρινα χρόνια μας, γιατί αυτή την άποψη έχουν οι περισσότεροι ομοιοπαθείς που γνωρίζω. Να σαι καλά σύγαυρε

Εικόνα dono

Νοητικά;

Εικόνα savvas gridlock

Ψυχή τε και σώματι που λένε και οι μπουμπούκοι...

Εικόνα dono

Με όσα έχεισ δείξει μέσω των σχολίων σου δεν είναι έκπληξη ότι συμφωνούμε...
Για το πρώτο υστερόγραφό σου το χρεώνομαι σαν τεράστια παράλειψη στο άρθρο μου, έχεις δίκιο

Εικόνα dono

**το δέυτερο υγ εννοούσα

Εικόνα savvas gridlock

Τον τροχό δεν γίνεται να τον ανακαλύψεις. Ανακαλύφθηκε. Στην Ελλάδα δίχως χαφ άξονα να κουβαλάει κάθετα την μπάλα και να μοιράζει παιχνίδι, αλλά και δίχως γεμάτη περιοχή, την ταμπουροκροκέτα δεν την χαλάς. Χθες είδαμε τον Αμπντούν να κολλάει πίσω από τον Τζιμπούρ, με αποτέλεσμα να αχρηστευθεί ο Αμπντούν, να σπάσει και η αριστερή πτέρυγα, όπου βγήκε η γλώσσα στο Χολέμπα να τα βγάλει πέρα με δυο και τρεις παίκτας. Η δεξιά πτέρυγα με τον Παπάζογλα για τέτοια ματς ήταν εξ αρχής off, το ξέραμε. Αφού βλέπεις ρε χριστιανέ ότι ο Ολίσες αμολάει κουράδες, τι φοβάσαι και δεν πετάς όξω το Μπαπάζογλα εκεί στο ημιχρόνιο, να γυρίσεις το Μανιάτη δεξί μπακ και να βάλεις το Φουστέρ δίπλα στον Τζιμπούρ? Αν πίεζε ο Φουστέρ σωστά Σίλντενφελντ και Κατσουράνη, στάνταρ μια πατάτα την είχανε. Εδώ ο Καμπάνταης του Νιόνιου τους εξέθεσε. Εδώ η Καλλιθέα τους έκανε άλογα πίσω. Τζάμπα και βερεσέ βραχυκυκλώσαμε χθες, αλλά ο προπονητής είναι νέος και θα μάθει. Νωρίς είναι ακόμη. Δουλεύει πολύ και πολύ καλά πάντως, με πρωινές δυνατές προπονήσεις. Αυτό θα βγει, αργά ή γρήγορα...

Εικόνα dono

Επίσης χωρίς χαφ που πατάνε περιοχή και σκοράρουν ενίοτε ερχόμενοι από πίσω δεν πας πουθενά. Αυτό που δεν είδαμε εχθές, το έχουμε δει στα προηγούμενα παιχνίδια, άρα το θεωρώ κακή παρένθεση (στην κίνηση και όχι στο σκοράρισμα). Με το σύστημα που παίζουμε το σέντερ φορ είναι εντελώς αποκομμένο αν δεν υπάρχει επιθετική βοήθεια από τον άξονα.

Εικόνα savvas gridlock

Γι'αυτό μερίμνησε η προεδράρα, ο Βαγγέλαρος. Έρχονται πακέτο Ντεβινσέντης και Τάτος επιστροφή να φορτώσουνε τα αντίπαλα δίχτυα με γκολ. Δεν βάζω Ολαιτά, την ζβελταδούρα-τρυπητήρα που θα οργώνει από δεξά-ζερβά και θα τραβάει σουτάρες, με τα καλάμια τα μπρούντζινα. Μαγεία ο Θρύλατσος του χρόνου. ΜΑ-ΓΕΙ-Α. Το λέω να τα ακούσουνε μερικοί μερικοί που κάνουν και αντιπολίτευση...

Εικόνα dono

Πας γυρεύοντας να μπεις στο μάτι των μυστικών υπηρεσιών μου φαίνεται...

Εικόνα Gavrontas

Τι φώναζε ο πουθενάς, ο σφουγγοκωλάριος (ΚΑΙ αυτός) του Σαββίδη (το ρόλο του έπαιζε, για το μποσο μπαοκάρας ειναι και να τον καμαρώνει από ψηλά τ αφεντικό);
Σας γα...α;
Μπορω να του απαντησω κι εγω με τον ίδιο τρόπο; Υποθέτω ότι μπορώ:

ΜΑΣ ΕΚΛΑΣ...Σ Τ' ΑΡΧΙΔ...Α

Εικόνα dono

Εννοείται ότι όχι μόνο μπορείς, αλλά πρέπει να του απαντήσει κάποιος!!