ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΖΕΛΑ ΑΠΟ ΕΕΑ



Έχει προκύψει θέμα σημαντικό και τεράστιο με τον ζέλα τις τελευταίες ώρες, με αφορμή το πρόστιμο 260.000€ από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Σε ένα από τα… αγαπημένα σάιτς όλων των γαύρων διαβάζουμε το παρακάτω. Για να μην παραπονεθούν ή έχουν αμφιβολίες οι πελάτες, ας βάλουμε αυτούσιο και αυτολεξί το άρθρο που ανάρτησαν.

Πρόστιμο ρεκόρ καλείται να πληρώσει ο Παναθηναϊκός για το γεγονός οτι δεν κατέθεσε πέρυσι το καλοκαίρι την απαιτούμενη εγγυητική επιστολή για την συμμετοχή του στο Πρωτάθλημα. Αυτή, σύμφωνα με τον νόμο Γερουλάνου θα έπρεπε να αντιστοιχεί στο 10% του μετοχικού του κεφαλαίου, κάτι που σημαίνει οτι των «πράσινων» θα έπρεπε να φτάνει στα 2,6 εκατομμύρια. Ποσό δηλαδή διόλου ευκαταφρόνητο για τα περσινά και όχι μόνο δεδομένα της ΠΑΕ...
Στο «τριφύλλι» όμως αποφάσισαν να μην την καταθέσουν, καθώς το πρόστιμο που θα δέχονταν σε αυτή την περίπτωση θα ήταν μικρότερο και έτσι φτάσαμε στην Τετάρτη, που μετά από αρκετό καιρό η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού συνεδρίασε για το θέμα, παρά από παραινέσεις μη εμπλεκομένων ομάδων.
Έτσι, ο Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε με πρόστιμο 260.000 ευρώ, το οποίο υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να ήταν μικρότερο. Ωστόσο, έτσι όπως αντιμετωπίζεται ο σύλλογος που τον περιμένουν στην... γωνία, φτάσαμε σε τέτοια ύψη.
Αυτό το ποσό αν δεν καταβληθεί, καθώς αποτελεί απόφαση και όχι εισήγηση στην ΕΠΟ, θα σταλεί στο Υπουργείο Οικονομικών και από εκεί στις αρμόδιες εφορίες, που θα κληθούν να προχωρήσουν στην διευθέτησουν. 

Για να μην χανόμαστε ας κάνουμε μια πρώτη σούμα για να καταλάβουμε το τι εξετάζουμε εδώ. Στην ΠΑΕ αλογοτροφή ΗΞΕΡΑΝ ότι υπήρχε θέμα με την μη καταβολή της εγγυητικής επιστολής για την συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα, για το φετινό μιλάμε και όχι για το επόμενο ή το προηγούμενο και σύμφωνα με τον νόμο Γερουλάνου ήξεραν ακριβώς και το πρόστιμο που θα κληθούν να πληρώσουν. Αυτό αντιστοιχεί στο 10% της απαιτούμενης εγγυητικής, άρα να το κάνουμε όσο πιο λιανά γίνεται 2.600.000€ x 10% = 260.000€. Αντί να καταφύγουν για μία φορά στην ιστορία τους στο δρόμο της νομιμότητας, προτίμησαν να μην καταθέσουν την εγγυητική ΕΝ ΓΝΩΣΗ τους για τις όποιες συνέπειες. Τώρα το γιατί περίμεναν να πληρώσουν λιγότερο πρόστιμο από το προβλεπόμενο είναι θέμα μάλλον νοημοσύνης οπαδών και τίποτα περισσότερο… Σημειώνουμε σε αυτό το σημείο ότι αν ο ποα δεν δώσει τελικά την εγγυητική επιστολή, τότε οι ποινές είναι βαρύτατες. Κανονικά πρέπει να αποβληθεί και να υποβιβαστεί ή έστω να του αφαιρεθούν βαθμοί από το πρωτάθλημα (θυμίζω ότι η διαφορά του με την ζώνη του υποβιβασμού δεν είναι τεράστια, μόλις 7 βαθμοί), καθώς επίσης και να του επιβληθεί πλαφόν σε μεταγραφές, κτλ.
Το θέμα όμως έχει και μια πιο σοβαρή πλευρά από την ουσιαστική που εξετάσαμε παραπάνω. Σύμφωνα με τον ΑΡΔάκο Ασβεστά της Δαβάκη, ξέρουμε και κάποιο από το παρασκήνιο της υπόθεσης, που προφανώς τα παλικάρια στους Αμπελόκηπους σφυρίζουν αδιάφορα. Για να είμαι ξεκάθαρος όπως παραπάνω, επίσης βάζω το κείμενο αυτούσιο παρακάτω.

Με βαρύτατα πρόστιμα τιμώρησε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού τις ΠΑΕ που δεν είχαν προσκομίσει εγγυητικές επιστολές από την αρχή της περιόδου.
Συγκεκριμένα, επιβλήθηκαν τα εξής πρόστιμα:
-ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: 260.000 ευρώ
-ΠΑΕ ΑΡΗΣ: 100.000 ευρώ
-ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: 110.000 ευρώ
-ΠΑΕ ΟΦΗ: 100.000 ευρώ
-ΠΑΕ ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ: 50.000 ευρώ
-ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Αναβολή για 17/4/2013
-ΠΑΕ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ: 50.000 ευρώ
-ΠΑΕ ΚΑΣΣΙΟΠΗ: 50.000 ευρώ

Η ΕΕΑ ανέλαβε την πρωτοβουλία να επιβάλει πρόστιμα, έπειτα από τη μη συμμόρφωση των ομάδων στις επαναλαμβανόμενες κλήσεις της, καθώς και τη μη επιβολή προστίμων από τις πειθαρχικές επιτροπές του ποδοσφαίρου μετά τις σχετικές εισηγητικές εκθέσεις της Επιτροπής προς την ΕΠΟ τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Να σημειωθεί, πως η (σύμφωνα πάντα με την ΕΕΑ) μη παραπομπή των σχετικών πορισμάτων από την ΕΠΟ προς τις πειθαρχικές επιτροπές του ποδοσφαίρου προκειμένου αυτές να επιβάλουν τα πρόστιμα για μη κατάθεση εγγυητικής, έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον του εισαγγελέα, με την ΕΕΑ να τον προτρέπει να απευθυνθεί στην ΕΠΟ και να την ρωτήσει γιατί δεν προχώρησε τις προβλεπόμενες διαδικασίες (αν και εφόσον πράγματι δεν προχώρησε).
Σύμφωνα με πληροφορίες, εξάλλου, τα παραπάνω πρόστιμα, οι ΠΑΕ θα υποχρεωθούν να τα πληρώσουν μέσω της εφορίας! Ωστόσο, αν η παράβαση θεραπευτεί (δηλαδή καταθέσουν έστω και τώρα εγγυητική), πιθανότατα θα ανακληθεί και το πρόστιμο.
Άρης Ασβεστάς

Τι βλέπουμε τώρα εδώ? Η ΕΕΑ αρχικά έβγαλε πόρισμα για τις ομάδες για την μη συμμόρφωσή τους στον κανονισμό περί εγγυητικής, ΑΛΛΑ μετά την μη παραπομπή του από την ΕΠΟ στις πειθαρχικές επιτροπές, έτσι ώστε να επιβληθούν τα νόμιμα πρόστιμα, αποφάσισε να κάνει αυτό το έργο μόνη της όπως έχει φυσικά το δικαίωμα. Η ΕΠΟ βρε του γαύρου Σαρρή… Η ΕΠΟ που τόσο καιρό έκανε τα στραβά μάτια στις παρανομίες του ζέλα. Η ΕΠΟ που κατά τα άλλα ουρλιάζετε ότι είναι κόκκινη και σας αδικεί. Η ΕΠΟ που θα λογοδοτήσει όπως φαίνεται στον εισαγγελέα για την αδράνεια της, που εκλαμβάνεται από την ΕΕΑ σαν τουλάχιστον περίεργη και προκάλεσε την προτροπή ελέγχου της προς τον εισαγγελέα.
Φαντάζεστε σενάριο πάντως? Να τιμωρηθεί η ΕΠΟ (του Σαρρή) για αβάντα στον βάζελο??? Εεεε ρε γλέντια!!!!
 
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΖΕΛΑ, Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗΣ ΜΠΟΧΑΣ, ΤΗΣ ΒΡΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΝ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ.
Η ΕΠΟ ΤΟΥ ΣΑΡΡΗ ΣΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΤΥΠΙΚΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΚΛΕΒΕΤΕ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ.

 
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.
 
ΥΣΤ 1. Άντε να ζεσταινόμαστε λίγο για την Κυριακή, για να υποδεχθούμε τον τουίτη όπως του αρμόζει
ΥΣΤ 2. Πόσες φορές στο παρελθόν έχει κλείσει πρωτάθλημα με double score στην βαθμολογία?