ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ 2012 - 2013



Τέλος  λοιπόν και επίσημα η φετινή αγωνιστική περίοδος για τον Ολυμπιακό μας με την κατάκτηση και του κυπέλλου Ελλάδας. Μια κατάκτηση που όπως συνηθίζει η ομάδα στους τελευταίους τρεις τελικούς, έγινε  με συναρπαστικό τρόπο, αφού για ακόμα μια φορά δεν έφτασαν τα 90 λεπτά της κανονικής διάρκειας του παιχνιδιού. Ας πιάσουμε λίγο τα πράγματα από την αρχή.
Ο Μίτσελ κατέβασε την ομάδα με το γνωστό σύστημα του 4-3-3 με τον Κάρολ κάτω από τα δοκάρια, τον Χολέβα και τον Μοδεστό στα άκρα της άμυνας και τον Μανωλά και Σιόβα στο κέντρο της αμυντικής διάταξης. Αμυντικό χαφ έπαιξε ο Φέισα με τους Μασάντο και Μανιάτη μπροστά του. Στα άκρα της επίθεσης είχαμε αριστερά τον Φουστέρ και δεξιά τον Αμπντούν και στην κορυφή τον Μήτρογλου.
Στο ξεκίνημα του παιχνιδιού είδαμε την ομάδα να προσπαθεί να επιβάλει το παιχνίδι της, με τρόπο όμως παντελώς άναρχο και χωρίς ένα σαφές σχέδιο, τουλάχιστον δεν αποτυπώθηκε αυτό στο χορτάρι. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο ο Αστέρας ισορρόπησε το παιχνίδι και άνοιξε το σκορ στο 13΄με τον Ράγιος από πλάγια μετά από εκπληκτική απόκρουση του Κάρολ σε τετ α τετ του Ναβάρο. Μια φάση που από την αρχή μέχρι την ολοκλήρωσή της η αμυντική λειτουργία της ομάδας ήταν ανύπαρκτη.
Μετά το γκολ και μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ο Αστέρας δεν ξαναμπήκε στην περιοχή, με τον Ολυμπιακό όμως να έχει μια φλύαρη πίεση και στην πρώτη οργανωμένη προσπάθεια στο 42΄να ισοφαρίζουμε με τον χαλύβδινο γίγαντα Φουστέρ, όταν με κοντινή αλλά δύσκολη προβολή από κοντά σε σέντρα του Αμπντούν από αριστερά δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Φούλοπ . Για να γίνει αυτό έπρεπε ο Μίτσελ λεπτά πριν να αλλάξει πλευρά στους ακραίους, αφού ο Φουστέρ στα αριστερά δεν είχε φανεί ιδιαίτερα. Κάπως έτσι έκλεισε το πρώτο ημίχρονο με τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο μοιρασμένα, γκολ, κατοχή, εικόνα των ομάδων. Είδαμε έναν Ολυμπιακό που δεν είχε πλάνο στο παιχνίδι του, αλλά κυρίως υπήρχαν παίκτες που υστερούσαν σε προσωπικό επίπεδο έναντι των αντιπάλων τους, κυρίως στις προσωπικές μονομαχίες. Παίκτες κλειδιά όπως ο Φέισα, ο Αμπντούν, ο Σιόβας, αλλά και ο Μασάντο ήταν σε κακή βραδιά.
Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε περίπου όπως τελείωσε το πρώτο, όσο αναφορά την εικόνα του παιχνιδιού. Στο 60΄ο Ιμπαγάσα πέρασε στην θέση του Μοδεστό με τον Μανιάτη να περνάει στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Αριέλ να παίρνει την ευθύνη της οργάνωσης του παιχνιδιού μας. Στο 67’ ο Τσιώλης αλλάζει στόπερ με τον Μπαρτολίνι να παίρνει την θέση του Κουρμπέλη, κρατήστε αυτή την αλλαγή θα επανέλθουμε παρακάτω. Στο 68’ γίνεται πονηρό χέρι του Μανιάτη μέσα στην περιοχή που κακώς δεν δίνεται πέναλτι. Σε αυτή την φάση ο Γιάχος σταμάτησε το παιχνίδι και συμβουλεύτηκε τόσο τον βοηθό γραμμής, όσο και τον επόπτη αλλά κανείς δεν είδε την φάση. Επαναλαμβάνω ο Γιάχος σταμάτησε την φάση και ζήτησε την συμβολή των βοηθών του. Στο 72΄ο Τζεμπούρ πήρε την θέση του Μήτρογλου και στο 76΄ο Πίνο την θέση του Μασάντο. Με τις αλλαγές αυτές ο Ολυμπιακός έγινε σαφώς πιο απειλητικός. Χαρακτηριστική είναι η φάση του 83΄που σε μια φοβερή διπλή ευκαιρία ο Αμπντούν και ο Πίνο δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Στο 88΄ο Χολέβας παθαίνει θλάση, ζητάει αλλαγή αλλά έχουν κλείσει και οι τρεις αλλαγές της ομάδας και μένει αναγκαστικά εντός του γηπέδου. Στο 89΄ο Λέτσε βγήκε από πλάγια μόνος του αλλά ο Κάρολ με τον Μανωλά ήταν εκεί και τελείωσαν την φάση. Κάπως έτσι τελείωσε το παιχνίδι και οι δύο ομάδες πήγαν στην παράταση. Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα της ομάδας κυρίως μετά την είσοδο του Αριέλ και του Πίνο ήταν πολύ καλύτερη από το πρώτο μέρος που οργανωτικά ήμασταν ανύπαρκτοι.
Στην παράταση είχαμε εσωτερικές αλλαγές στο σχήμα της ομάδας. Λόγω της θλάσης του Χολέβα, αυτός πέρασε δίπλα στον Ιμπαγάσα στο κέντρο σαν αμυντικό χαφ, με τον Φέισα να περνάει σαν δεύτερο στόπερ και τον Σιόβα να αγωνίζεται σαν αριστερό μπακ. Στο 98’ είχαμε τρομοκρατικό κτύπημα στο ΟΑΚΑ, ένα από τα πολλά που έχουν δει φέτος τα Ελληνικά γήπεδα. Πάλι διπλή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό με την κατάληξη όμως αυτή την φορά να είναι διαφορετική από την φάση του 83΄. Πρώτη κεφαλιά του Φουστέρ, εκπληκτική απόκρουση του Φούλοπ, αλλά στην συνέχεια από κοντά ο Τζεμπούρ έκανε με υπέροχο τελείωμα στην οροφή των δικτύων το 1-2. Στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης ο Αστέρας είχε την κατοχή, αλλά ο Ολυμπιακός απειλούσε με καταπληκτικές αντεπιθέσεις. Σε μία από αυτές στο 114΄βγήκαν τρεις παίκτες του Ολυμπιακού με έναν παίκτη του Αστέρα, αλλά ο Πίνο προ κενής εστίας έχασε το άχαστο. Φτάνουμε στο 119΄που η σεμνή τελετή φτάνει στο τέλος της όταν ο Αμπντούν κερδίζει πέναλτι, το εκτελεί ο ίδιος και γράφει το 1-3 που έμελε να είναι και το τελικό σκορ του τελικού.
Θα πρέπει να σταθούμε στα γεγονότα στο 122΄όταν μετά από ένα ακόμα σκληρό φάουλ του Ντε Μπλάσις στον Σιόβα μπήκε μέσα ο πάγκος των Αρκάδων και άρχισε να χτυπάει με μπουνιές  τον παίκτη μας. Κάπου εκεί έγινε γενική σύρραξη μεταξύ των πάγκων των ομάδων και το αποτέλεσμα ήταν να πάρουν κόκκινη κάρτα ο Μοδέστο (κανείς δεν κατάλαβε το γιατί) και ο αλητάμπουρας Περόνε. Κάπως έτσι ήταν το φιλμ του αγώνα και τώρα ας δούμε την ατομική κριτική των παικτών.
Ατομική κριτική παικτών

Κάρολ
Να μου επιτρέψετε να τον θεωρήσω τον MVP του παιχνιδιού μαζί με τον Φουστέρ. Όποτε χρειάστηκε, σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού ήταν εκεί και με τις επεμβάσεις του κράτησε την ομάδα όρθια. Πολύ καλός. Μια μικρή αναποφασιστικότητα στις εξόδους, αλλά αυτό δεν στοίχισε.
 
Χολέβας
Η εικόνα του σαν τραυματίας να κάνει σπριντ και να διώχνει την μπάλα ήταν πραγματικά συγκλονιστική. Γενικότερα η παρουσία του αμυντικά ήταν καλή, αφού για να μην το προσπερνάμε, όλη η ανάπτυξη του Αστέρα έρχονταν με κόντρες από την μεριά του. Έχασε μάχες, αλλά στην άμυνα κέρδισε περισσότερες. Στην επίθεση τίποτα το ιδιαίτερο, αλλά για να κρίνω ουσιαστικά την επιθετική του συμβολή πρέπει να ξέρω ποιές ακριβώς είναι οι προπονητικές οδηγίες που έχει πάρει σχετικά με τα ανεβάσματά του. Αν ο Μίτσελ τον θέλει να μην ανεβαίνει συχνά και να κρατά την θέση του, τότε εχθές ήταν καλός και τακτικά σωστός.
 
Μανωλάς
Ο καλύτερος με διαφορά της άμυνας. Έχασε φάσεις αλλά με ανύπαρκτο τον παρτενέρ του έτρεχε για δύο. Ουσιαστικά με την ανυπαρξία και του κέντρου μας ανασταλτικά ο Κωστάκης  έκοβε μόνος του και ότι μπορούσε έναν και δύο παίκτες μόνιμα του αντιπάλου. Η φετινή του χρονιά είναι ορόσημο για την καριέρα του. Έδειξε πράγματα και στοιχεία που σε λίγο θα αρχίσουν να τραγουδούν οι σειρήνες από καλές ομάδες στην Ευρώπη για την πάρτη του. Αυτό το πέτυχε με την δουλειά του και μόνο, μακριά από παχιά λόγια. Ακριβώς αυτό κάνει το επίτευγμα του ακόμα μεγαλύτερο.
 
Σιόβας
Η επιλογή του στο χθεσινό παιχνίδι όπως θα εξηγήσω παρακάτω ήταν μονόδρομος για τον προπονητή. Ο ίδιος όμως με την χθεσινή του εμφάνιση δεν τον δικαίωσε. Αν δεν υπήρχε ο Φέισα θα ήταν σαφώς ο χειρότερος του γηπέδου. Ο Περόνε είναι καλός παίκτης, αλλά να μην του κερδίσεις σχεδόν καμία προσωπική μονομαχία είναι τεράστιο θέμα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην χθεσινή του εμφάνιση ήταν οι τοποθετήσεις του και η αποτελεσματικότητά του στα στημένα του αντιπάλου. Όλες οι φάσεις του Αστέρα που βγήκαν από στημένη μπάλα, όλες έχουν την υπογραφή του, κυρίως για την αδράνειά του ή την λάθος αντίδραση του. Με την χθεσινή του εμφάνιση δεν νομίζω ότι έδειξε σημάδια ότι μπορεί να ανταπεξέλθει σαν στόπερ, έστω και σαν ρεζέρβα του χρόνου.
 
Μοδεστό
Δεν ήταν καλή εμφάνιση εχθές για τον Κορσικανό. Μόλις δε του έπεφταν και δύο παίκτες από την μεριά του, γρήγοροι όπως ο Ράγιος και ο Ναβάρο, είχε τεράστια αμυντικά προβλήματα. Γενικότερα ήταν δίκαια η αντικατάστασή του. Η ενέργεια του να υπερασπιστεί τον συμπαίκτη του στα επεισόδια του 122΄ προσωπικά μου σβήνει κάθε διάθεση για αρνητική κριτική. Είναι ψυχάρα και ο μοναδικός παίκτης στο ρόστερ μας που δεν μασάει ποτέ και πουθενά. Δεν θα τον ξαναδούμε του χρόνου, αλλά του εύχομαι καλή συνέχεια στην καριέρα του και ένα μεγάλο ευχαριστώ γι’ αυτά που πρόσφερε κατά την παρουσία του στην ομάδα.
 
Φέισα
Δεν υπάρχουν λόγια για την χθεσινή του εμφάνιση. Αν θα πούμε ότι σαν στόπερ ήταν πιο ουσιαστικός και καλύτερος απ’ ότι στην ΄΄φυσική΄΄  του θέση του αμυντικού χαφ, τότε μπορεί να καταλάβει κάποιος ότι δεν υπήρχε στο γήπεδο. Δεν ήταν ο χειρότερος της ομάδας, ήταν ο χειρότερος του γηπέδου. Δεν έκοβε, δεν μάρκαρε, δεν προωθούσε την μπάλα, δεν έπαιζε το τόπι με την μία, έδειχνε μόνιμα θολωμένος ακόμα και σε φάσεις που δεν πιεζόταν. Μήπως θα πρέπει επειγόντως να αναθεωρήσουμε τα  πλάνα μας για την θέση του αμυντικού χαφ, έστω και στην θέση του αναπληρωματικού που λογικά λογίζεται για του χρόνου ο Σέρβος? Η χθεσινή εμφάνιση δεν είχε στοιχεία – μειονεκτήματα που δεν τα έχουμε ξαναδεί φέτος, τα είχε όμως σε τέτοιο υπερθετικό βαθμό που έβγαζαν μάτια. Εχθές ο Χολέβας σαν κεντρικό χαφ με ένα πόδι είχε περισσότερες σωστές μεταβιβάσεις απ’ ότι ο Σέρβος.
 
Μασάντο
Ο μοναδικός που κυκλοφόρησε στο πρώτο ημίχρονο στοιχειωδώς καλά την μπάλα στον χώρο του κέντρο, έφαγε πολύ ξύλο από τα δρεπάνια του Αστέρα. Με την είσοδο του Ιμπαγάσα είχε σαφώς πιο ανασταλτικό ρόλο και κάπου εκεί αρχίζουν και τα προβλήματα για τον παίκτη. Η χθεσινή του εμφάνιση ήταν η γνωστή μέτρια εικόνα που μας έχει συνηθίσει. Είναι απλά καλός σε κάποιους τομείς του παιχνιδιού, απλά μέτριος όμως γενικότερα. Εχθές βέβαια αναγκαστικά έπαιζε σχεδόν στην ίδια ευθεία με τον Φέισα, γιατί κάποιος έπρεπε να καλύπτει την μαύρη τρύπα του Σέρβου στο κέντρο. Ο Μασάντο είναι παίκτης ομάδας. Μέσα σε ένα καλό σύνολο μπορεί του χρόνου να τον δούμε μεταμορφωμένο. Αν βρεθεί κανένας τρελός τα καλοκαίρι να κάνει προσφορά για την απόκτησή του με τα λεφτά που ακούγονται (5 εκ), ελπίζω να μην το σκεφτούμε πολύ.
 
Μανιάτης
Εχθές ήταν σε πλήρη σύγχυση. Έτρεξε, προσπάθησε αλλά Α Σ Κ Ο Π Α. Ήταν ακίνδυνος επιθετικά και μετριότατος αμυντικά όσο αγωνίστηκε σαν κεντρικός. Όταν πήγε στο δεξί άκρο της άμυνας, ήταν ένα κλικ πιο ουσιαστικός από τον Μοδέστο, αλλά είχε και πάλι πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις του. Τα καραγκιοζιλίκια του με τους γιατρούς της ομάδας στον τραυματισμό του Σιόβα στο 109΄στην παράταση, αλλά και τα μόνιμα νεύρα του δεν τον τιμούν. Του χρόνου περιμένω εντελώς διαφορετικό Μανιάτη από την φετινή εικόνα του.
 
Αμπντούν
Σε μια μετριότατη εμφάνιση ο παίκτης είχε μια ασίστ και ένα γκολ. Δεν ήταν καλός εχθές, με πολλά λάθη και καθόλου καλή συνεργασία με τους γύρω του, αλλά ήταν για ακόμα μια φορά καθοριστικός στην εξέλιξη του παιχνιδιού. Ο Τζαμέλ είναι καμένος εδώ και κάνα δίμηνο και παίζει με νεκρά στα τελευταία παιχνίδια. Φέτος ήταν υπερπολύτιμος και του χρόνου θα είναι στο ίδιο επίπεδο, γιατί απλά δείχνει καθημερινά πόσο καλός επαγγελματίας αθλητής είναι. Σωστή ζωή, πολύ προπόνηση και λίγα λόγια.
 
Φουστέρ
Ο χαλύβδινος ψηφίστηκε MVP του χθεσινού παιχνιδιού. Αν δεν ήταν αυτός ο Ολυμπιακός θα είχε χάσει το χθεσινό παιχνίδι. Σε κάποιες στιγμές ήταν παντού στο κέντρο, έδωσε πολύ περισσότερες μάχες από οποιονδήποτε άλλον και φυσικά πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης. Η αγωνιστική του εικόνα παρέσυρε και τους υπόλοιπους συμπαίκτες του. Του χρόνου με ολοκληρωμένη καλοκαιρινή προετοιμασία θα δούμε άλλον παίκτη.
 
Μήτρογλου
Ο Κωστάκης είχε απλά κάποιες καλές προσωπικές στιγμές εχθές, όπως αυτή του 5΄με την μαγική ντρίπλα στον Σανκαρέ και βέβαια πρέπει να του πιστωθεί και η καλή κίνηση χωρίς την μπάλα στο γκολ της ισοφάρισης, που επιτρέπει στον Φουστέρ να βρεθεί σχεδόν μόνος του σε θέση βολής. Έτρεξε πολύ, πάλεψε, αλλά η αντικατάστασή είναι δίκαιη γιατί άρχισε να βγάζει κούραση σε εκείνο το χρονικό σημείο του αγώνα. Με το δεδομένο της ελάχιστης τροφοδότησής του, η εμφάνισή του δεν ήταν κακή.
 
Ιμπαγάσα
Μπήκε μέσα και το κέντρο έγινε σε κάποιες στιγμές πιο ουσιαστικό και πιο γρήγορο στην μετάβαση του παιχνιδιού από το κέντρο στην επίθεση. Του πιστώνονται σχεδόν όλες οι καλές αντεπιθέσεις που έβγαλε η ομάδα και φυσικά ήταν και ο γνωστός Αριέλ στα αμυντικά του καθήκοντα. Έκανε περισσότερα τάκλιν απ’ ότι η υπόλοιπη τριάδα του κέντρου. Μάλλον η τελευταία παράσταση του μαέστρου μπροστά στο ποδοσφαιρικό κοινό της Ελλάδας. Ένας παίκτης που κόσμησε το Ελληνικό ποδόσφαιρο, κόσμησε τον Ολυμπιακό, ένας παίκτης υπόδειγμα για κάθε νέο αθλητή. ΑΑΑΡΙΕΛ ΙΜΠΑΓΑΑΑΣΑ
 
Τζεμπούρ
Μπήκε στο 71΄, πρόλαβε όμως να βάλει το γκολάκι του ξανά και να κρίνει το παιχνίδι. Θα μπορούσε να σκοράρει κι άλλη φορά εχθές, αν οι συμπαίκτες του ήταν πιο ομαδικοί και λιτοί στις τελικές τους προσπάθειες. Του χρόνου ελπίζω να ξεκινήσει από εκεί που τελείωσε φέτος.
 
Πίνο
Η μεγάλη αποκάλυψη του χθεσινού παιχνιδιού. Ο παίκτης ήταν δύο κλάσεις τουλάχιστον πιο έτοιμος αγωνιστικά από τον παίκτη που θυμόμαστε τον Ιανουάριο που έπαιξε τελευταία φορά. Ο χθεσινός Πίνο, αν κόψει λίγο την κατάχρηση της ντρίπλας, σαφώς και παίζει άνετα βασικός του χρόνου στην ομάδα. Πρέπει όμως να βάλει το κεφάλι κάτω, να δουλέψει πολύ και να σταματήσει να προκαλεί προβλήματα. Εχθές ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις που δημιούργησε η ομάδα. Μόλις μπήκε αυτός αυτόματα αρχίσαμε να απειλούμε από τις πτέρυγες και να μαζεύεται ο Αστέρας σιγά σιγά πίσω. Πολύ κρίσιμη η συμβολή του στο χθεσινό παιχνίδι.
 
Ο προπονητής μας άρχισε τον αγώνα με μια έκπληξη στην επιλογή της ενδεκάδας. Αυτή δεν ήταν άλλη από την τοποθέτηση του Σιόβα στο κέντρο της άμυνας. Ο χθεσινός αντίπαλος έχει δύο χαρακτηριστικά στο επιθετικό του παιχνίδι. Χτυπάει στις αντεπιθέσεις με έναν βαρύ και ψηλό σέντερ φορ που έχει όμως τεχνικά στοιχεία στο παιχνίδι του (Περόνε) με τρεις κοντούς, γρήγορους περιφερειακούς κυνηγούς να τον πλαισιώνουν και το δεύτερο πλάνο απειλής είναι τα στημένα, που κυρίως ο Σανκαρέ κάνει θραύση. Με δεδομένο ότι ο Αβραάμ ήταν εκτός λόγω τραυματισμού, τότε η επιλογή του προπονητή ήταν Σιόβας ή Κοντρέρας. Για τα δεδομένα του χθεσινού παιχνιδιού και θεωρητικά με βάση τα παραπάνω,  η επιλογή Σιόβα ήταν πιο λογική. Αυτό που δεν ήταν αναμενόμενο ήταν η πολύ κακή ατομική απόδοση του παίκτη.  Ο Μίτσελ εχθές έδειξε πολύ καλά στοιχεία στην διαχείριση του παιχνιδιού, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, είχε σωστές αλλαγές, τόσο στην επιλογή των προσώπων που μπήκαν, όσο και στις εσωτερικές αλλαγές που ακολούθησαν. Η τοποθέτηση του τραυματία Χολέβα στο κέντρο και η οπισθοχώρηση του Φέισα στο κέντρο της άμυνας με την ταυτόχρονη μετατόπιση του Σιόβα αριστερά, ήταν και αυτή η κίνηση που μας έδωσε το παιχνίδι. Πολλά θα μπορούσα να πω και να του καταλογίσω μετά το παιχνίδι εκ του ασφαλούς, αλλά οι χθεσινές του κινήσεις είχαν λογική, κάτι που έλειψε στα προηγούμενα παιχνίδια. Τα πράγματα με τον προπονητή και κυρίως με την κριτική που του ασκείται είναι απλά. Αν κάποιος θέλει να μαγειρέψει αρνάκι φρικασέ και δεν έχει αρνί και μαρούλια, τότε σιγουρότατα θα βγει ένα άλλο φαγητό. Αν του πάρεις όμως τα αναγκαία υλικά τότε και μόνο θα φανεί αν και κατά πόσο ξέρει να μαγειρεύει. Στέκομαι στις δηλώσεις του πρόεδρου ότι η ομάδα θα ενισχυθεί εκεί που πρέπει. Μακάρι αυτό να αληθεύει και να του ικανοποιήσει όλες του τις επιθυμίες για να δούμε και να κρίνουμε του χρόνου το έργο του.
 
Κάτι σχετικά με τον διαιτητή του αγώνα Γιάχο. Όταν μας είχε σφάξει πέρυσι στην Τρίπολη κάποιος διαιτητής Κύρκος είχε μίλησε κανείς? Ούτε ο Χελάκης είπε κάτι σχετικό για ντροπές, ούτε όλοι οι ΄΄ντροπιασμένοι΄΄ απανταχού γαύροι. Οι δε Τριπολιτσιώτες πανηγύριζαν την νίκη της ομάδας τους στην πρώτη εμφάνιση του Τσιώλη στον πάγκο του Αστέρα. Για να θέσω λοιπόν και εγώ κάποια ερωτήματα. Με πόσους παίκτες έπρεπε να παίζει πριν αλλά και μετά την φάση του 68΄ο Αστέρας στο γήπεδο? Έγιναν ή όχι εγκληματικά και συνεχόμενα φάουλ από τους ίδιους παίκτες και αυτοί έμειναν ατιμώρητοι και στο απυρόβλητο? Ο Περόνε, ο Πιπίνης, Ο Ντε Μπλάσις, ο Σανκαρέ και κυρίως ο Κουρμπέλης έπρεπε να μείνουν στον αγωνιστικό χώρο? Ο Τσιώλης έκανε αλλαγή τον Κουρμπέλη λόγω προβλήματος ή λόγω του  ότι ήταν μια ανάσα από το να αποβληθεί? Το ανασταλτικό παιχνίδι του Αστέρα στηρίχθηκε ή όχι αποκλειστικά από το πρώτο λεπτό στην ανοχή του Γιάχου στα σκληρά – αντιαθλητικά μαρκαρίσματα των παικτών του? Αθλητική δικαιοσύνη υπάρχει για τις δηλώσεις του προέδρου του Αστέρα μετά το παιχνίδι? Το ότι ο Αστέρας έχασε το παιχνίδι, απέναντι σε έναν αντίπαλο που έπαιζε με 10 παίκτες για περίπου 40΄(μαζί με τις καθυστερήσεις), από πού εξάγεται το συμπέρασμα ότι αδικήθηκε? Περισσότερο δε όταν σε αυτό το διάστημα η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο ήταν ο Ολυμπιακός.
Κάτι τελευταίο για τους φιλάθλους μας. Αν αισθάνεστε ντροπή να μην ξαναπατήσετε στο γήπεδο. Τόσο απλά. Το να φεύγετε πριν την στέψη δείχνει την αρρωστημένη νοοτροπία σας. Η ομάδα δεν την χρειάζεται. Δεν σας χρειάζεται γενικότερα. Εσείς ακούστε Χελάκη για να μάθετε αλήθειες και αφήστε όλους εμάς που τρώμε κουτόχορτο στην ησυχία μας. Η χθεσινή εικόνα των άδειων εξεδρών στην απονομή και από μερίδα των οργανωμένων, ήταν ντροπή για την ιστορία της ομάδας μας.  Όχι ντροπή για τον πρόεδρο, όχι ντροπή για τους παίκτες που πραγματικά προσπάθησαν πολύ εχθές, είναι ντροπή για την εικόνα και την ιστορία της ΟΜΑΔΑΣ. Τα χειροκροτήματά σας στην απονομή των μεταλλίων στους παίκτες του Αστέρα, που λίγο πριν την είχαν πέσει μαζικά και κανονικότατα σε ποδοσφαιριστή μας είναι ακατανόητο και ξεπερνά κάθε έννοια ποδοσφαιρικής λογικής. Όμως το μη χειροκρότημα σας στην απονομή των μεταλλίων στους παίκτες της ομάδας μας επαφίεται καθαρά στην ψυχολογική επιστήμη. Για αυτά θα επανέλθουμε δριμύτεροι. Η ομάδα έκλεισε μια θρυλική σεζόν με νταμπλ και το τέταρτο αστέρι και μερίδα του κόσμου αισθάνεται ντροπή… Μάλλον αυτό είχαν στο μυαλό τους εκεί στην πλ. Αλεξάνδρας μόλις μιλούσαν για αχαριστία.
 
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.
 
ΥΣΤ 1. Καλή επιτυχία στα παιδιά σήμερα και όλοι ευχόμαστε να γυρίσουν με το τρίτο ευρωπαϊκό στις αποσκευές.
ΥΣΤ 2. Κι αν δεν γίνει αυτό στα… φρύδια μας τα δυο, είμαστε άρρωστοι με τον Ολυμπιακό!!!!!!!

Σχόλια

Εικόνα vagio

Ενα λεπτο ρε παιδια , να βαλουμε τα πραγματρα στη θεση τους τωρα που καταλαγιασαν λιγο τα πνευματα.
Ακουω και διαβαζω διαφορα περι ντροπιασμεων απο τη μια και νεογαυρων απο την αλλη.. Ακραιες τοποθετησεις νομιζω, και η δικη μου αποψη ειναι η εξης:

Ολυμπιακος σημαινει πρωτα απ.ολα ΜΠΕΣΑ. ΠΟΤΕ δεν ντρεπομαι που ειμαι ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Απο εκει και περα αυτο δεν με εμποδιζει να βλεπω την αληθεια. Και αυτη ειναι πως ο αστερας αδικηθηκε, ειναι ανωφελο να προσπαθουμε να μπαλωσουμε την ιστορια.
Μια αλλη αληθεια ειναι πως ο μαρινακης ειναι αντιπαθητικος. ΝΑΙ, τον ευχαριστουμε που ανελαβε την ομαδα σε μια περιοδο εξαιρετικα δυσκολη, ΝΑΙ εχει σουλουπωσει τα οικονομικα της ομαδας, ΝΑΙ ειναι πιο τεχνοκρατης απο το Σωκρατη, αλλα αυτο δεν σημαινει πως θα μας γαμησει κιολας. Ο τυπος ειναι ενας ξιπασμενος δισεκατομμυριουχος που ΚΑΙ μεσω του θρυλου μας προσπαθει να επιβληθει ως νταβατζης. Ασχημο πραγμα η ξιπασια, δεν αποβαλλεται με τιποτα.
ΑΥΤΟΣ ειναι για μενα το προτυπο του νεογαβρου που λετε κι εσεις, ορος που βασικα απεχθανομαι ετσι και απο αυτους που χρησιμοποιειται. Ποιος του ειπε πως εμενα με νοιαζει αν θα εχω 60, 61, 84 η 40 η 20 κουπες??
Θελω οσες εχω, να ειναι τιμιες και αντρικιες. Και το κυπελλο αυτο δεν ηταν. Δεν χαιρομαι γι αυτο. Οποιος δεν το παραδεχεται αυτο, κανει πολιτικη και βλαπτει τα ιδανικα και την ιστορια μας.
Τιποτα και κανεις δεν με εμποδιζει να νοιωθω ντροπη για τον εκαστοτε προεδρο μας, ο προεδρος ΔΕΝ ειναι ο ολυμπιακος. Ο Ολυμπιακος ειναι υπερανω ΟΛΩΝ μας.
Ειναι τυχαιο που κατορθωσε να σπιλωσει τα 2 πιο ευκολα πρωταθληματα της ιστοριας μας? Δεν ειναι.
Ας μην κρυβομαστε παιδια..
Δεν ειμαι αφελης για να ψαχνω για Αγγελοπουλους, στο ποδοσφαιρο δεν επιβιωνουν τετοιοι. Θελει τροπο ομως, σεβασμο στο κοινο, και πανω απ ολα εξυπναδα.
Εν κατακλειδι, ουτε ντροπες, αλλα ουτε και υπερηφανεια για αυτο το κυπελλο. Και να σας πω και την αληθεια, προτιμω ενα λιγοτερο επιφανη οικονομικα προεδρο απο αυτον. ΔΕΝ θα τον βρισω ποτε στο γηπεδο, αλλα ΠΟΤΕ δεν θα ζητοκραυγασω το ονομα του. Ποτε δεν θα τον βαλω στο ιδιο επιπεδο με τον Κοκκαλη πχ.

ΠΑΝΩ ΑΠΟΛΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙ!

ΥΓ. Οσο γι αυτα που λες φιλε Dono περι σκληρου παιχνιδιου, εχω να πω πως οσο σε παιζουν σκληρα και ο διαιτητης το επιτρεπει, εσυ ΑΠΛΑ ανταποδιδεις με σκληροτερο τροπο. Ετσι εμαθα το Θρυλο εγω. Αλλα με τετοια φλωρια που γεμισαμε... Οταν περιμενεις τον Ιμπαγασα και το Μοντεστο να ριξουν καμια ψιλη, αυτο λεει πολλα. Εξαιρω τον αποντα Αβρααμ φυσικα..

Εικόνα dono

Εγώ γράφω γι αυτούς τους Ολυμπιακούς που ντράπηκαν και έφυγαν από το γήπεδο, συγκεκριμένα κι όχι γενικά. Όπως έγραψες δεν είσαι από αυτούς, άρα δεν σε αφορά το σχόλιό μου.
Ο Αστέρας αδικήθηκε φυσικά στην φάση του Μανιάτη και το αναφέρω στο άρθρο, άρα δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα να βάλουμε στην θέση τους γιατί τα έχω βάλει ήδη. Περίμενε όμως να δεις το βιντεάκι με όλες τις φάσεις του παιχνιδιού και μετά διαμορφωσε άποψη περί αδικίας.
Η γνώμη σου για τον Μαρινάκη είναι σεβαστή αλλά δεν συμφωνώ, τουλάχιστον μέχρι να μου πεις τι έχει κάνει λάθος σαν πρόεδρος κι όχι σαν φιγούρα, προσωπικότητα, κτλ
Αν την επόμενη σεζόν παίξεις μπαλάρα αλλά δεν πάρεις αποτελέσματα και δεν κατακτήσεις το πρωτάθλημα είσαι οκ; Γιατί εγώ δεν είμαι και γι αυτό θεωρώ κάθε κούπα ξεχωριστή και άξια περηφάνιας
Σχετικά τώρα με το υστ σόρυ σύγαυρε αλλά δεν συμφωνώ, ειδικά όταν οι παίκτες έφαγαν ξύλο πραγματικά από τα τσογλαναριά της Τρίπολης στο 118´

Εικόνα clark gheibol

γιατί είναι αντιπαθητικός ο Πρόεδρος; Από πού πηγάζει αυτό, αν όχι από τα πολιτικά; Από το σουλούπι του; Εγώ ξέρω ότι το μόνο που πρέπει να κοιτάμε είναι αν είναι καλός για τον Ολυμπιακό ή όχι. Ε, λοιπόν (κι αυτό σ' το λέει ένας τύπος που έχει το εικόνιζμα του Κόκκαλη στο σπίτι του) η ομάδα επί Αφράτου έπαιξε την καλύτερη μπάλα όλων των εποχών. Αυτό μου αρκεί για να του δώσω απεριόριστη πίστωση. Λάθη δε γκάνουν όσοι δε γκάνουν τίποτα. Όσοι ενεργούν θα κάνουν και λάθη. Και όλοι κρίνονται. Το ίδγιο και ο κόζμος.
Τώρα, όσον αφορά στη σπίλωση που λες, τι ακριβώς εννοείς; Ότι ήταν βρόμικα τα πρωταθλήματα ή ότι δώσαμε πάτημα στους άλλους να το λένε; Γιατί αν λες το πρώτο, έχουμε σοβαρό πρόβλημα, υιοθετείς τις κατηγορίες περί στημένων, πράγμα που δεν είναι καλό για την ομάδα. Αν εννοείς το δεύτερο, σόρι ρε φίλε, αλλά στη μπούτσα μας για το τι λέει ο κάθε πικραμένος. Αυτή τη στιγμή απέχουμε παρασάγγες από οποιαδήποτε άλλη ομάδα στην Ελλάδα, τους άλλους τους κοιτάμε μόνο και μόνο για να πάρουμε κανα μπαίχτη.
Αυτό με τη διαιτησία πρέπει να πάψει. Θα αδικηθείς και θα ευνοηθείς. Έτυχε και ευνοηθήκαμε σκανδαλωδώς στον τελικό κυπέλλου. Σε τι φταίει ο Αφράτος; Σε τίποτα, ο Γιάχος φταίει. Ο Αφράτος θα έπρεπε να πληρώσει αν ΟΝΤΩΣ έστησε τον αγώνα. Πράγμα που εμένα δε μου προκύπτει. Μέχρι λοιπόν να καταστεί σαφές κάτι τέτοιο, στηράμε Αφράτο.
Τέλος, θα σου πω ότι τώρα είναι η πιο κατάλληλη στιγμή για να κάνουμε την κριτική αβίαστα σε όλους, σε παίχτες, διοίκηση κλπ. Τώρα, αν δε γίνουν αλλαγές θα έχουμε θέμα. Το μόνο πρόβλημα φαίνεται να είναι ότι θα δείξουμε απεριόριστη εμπιστοσύνη σε ένα μπροπονητή που δεν είναι να του δείχνεις εμπιστοσύνη. Μακάρι να βγει

Εικόνα vagio

1) Πηγαζει απο τον ολο τροπο του. Οταν βγαινεις μετα απο το ματς παρωδια με το βαζελο στο καραισκακη και μιλας για ηθος και για χαρουμενα παιδακια, εισαι καραγκιοζης. Αυτο εννοοω οταν λεω πως σπιλωσε. Κατσε και χασε απο το βαζελο στο κατω κατω αν δεν μπορεις να κερδισεις. Το πρωταθλημα ετσι κι αλλιως δεν χανοταν με τιποτα. Δεν ειναι κακο να χανεις που και που. ΠΡΕΠΕΙ να ξερεις να χανεις και να πεισμωνεις. Ποιος θα θυμοταν πχ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ διπλο τοτε του βαζελου? ΟΠΟΤΕ δεν εχουν χασει απο εμας, εχουν χασει το πρωταθλημα. ΛΟΙΠΟΝ?? Ποιος τα θυμαται??
Δεν εννοοω σε καμια περιπτωση πως ηταν βρωμικα τα πρωταθληματα, τα πιο ευκολα ηταν.
Οταν εχεις παρε δωσε με τον Μπεο πχ, εισαι τυχοδιωκτακι της σειρας. Τον κοκκαλη για να τον βρει ο πλανηταρχης ο ιδιος, επρεπε να τον παρακαλαει ενα χρονο. Τον κοκκαλη δεν τον επιανε στο στομα της ουτε η πρασινη, φοβοντουσαν να πουνε το ονομα του. Ο μεγας Κοκκαλης, εχασε αξιοκρατικα ενα κυπελλο απο το μπαοκ. ΛΟΙΠΟΝ????? Στα αρχιδια του ενα κυπελλακι στα τοσα, δεν εκτεθηκε απο τετοια ματσακια. Αυτο εννοω οταν λεω πως θελει τροπο. Αν με πιανεις τι σου λεω...

2) Φυσικα και δεν περιμενω αναγνωριση απο τους..δημοσιογραφους. ΣΤην πουτσα μου γραμμενους εναν προς εναν τους εχω. Αντιολυμπιακοι θα ψοφησουν με το καλο ολοι τους. Και επειδη ακριβως απεχουμε παρασαγγες απο ολους τους αλλους, θελω μεσα απο τα λιγοστα στραβα αποτελεσματα να πηγαινω λιγο πιο μπροστα, και οχι να κουκουλωνω αδυναμιες. Το ταβανι μας ειναι εξω απο εδω, και οχι ο αστερας, και ο παοκ.

Εικόνα savvas gridlock

α) Όταν ο Κόκκαλης μιλούσε για ''πελάτες'', ''κότες στην Ευρώπη'' και έβγαζε δεκάδες ανακοινώσεις η ΠΑΕ Ολυμπιακός επί των ημερών του που έκραζαν-έβριζαν το βάζελο, ήταν καραγκιόζης?

β) Στο ματς στο Καραισκάκη με τον Κατσουράνη, ΔΕΝ ευνοηθήκαμε από τη διαιτησία. Η φάση του κακώς ακυρωθέντος γκολ, ξεκινάει από διπλό ανύπαρκτο κόρνερ. Και μιλάμε για τον Καλόπουλο, που είχε δώσει δύο φορές ανύπαρκτο πέναλτυ υπέρ του ΠΑΟ μέσα στο Καραισκάκη, 2006 και 2008.

γ) Αν το να μιλάς με τον Μπέο, απλώς να μιλάς, σε καθιστά τυχοδιωκτάκι της σειράς, το να βάζεις στο ΔΣ της ΠΑΕ τον Α-ΝΥ-ΠΑΡ-ΚΤΟ και ΑΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ Θωμά Μητρόπουλο, που δημόσια έλεγε πως δεν είναι Ολυμπιακός, με αποτέλεσμα να καταγγέλεται μέσα στη Βουλή από βουλευτή της συμπολίτευσης -ΠΑΣΟΚ κυβερνούσε τότε, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ το κατήγγειλε- πως προσπάθησε να δωροδοκήσει παράγοντες στις εκλογές της ΕΠΟ προς όφελος του Ολυμπιακού το 1997 και να σπιλώνεται το όνομα του Θρύλου από όλους τους παρατρεχάμενους

http://hri.org/E/1997/97-12-04.dir/keimena/sport/sport5.htm

τι σε καθιστά? Με τη δική σου λογική τα γράφω αυτά, εγώ δεν την υιοθετώ. Προσωρινά την ασπάζομαι, για να καταλήξω σε αδιέξοδο και να καταλάβεις το πόσο αστείο είναι να λες ''ο Κόκκαλης ποτέ δεν θα μιλούσε με Μπέους'', αν με εννοάς...

δ)Κατά την άποψή σου, ο Μαρινάκης μερίμνησε ώστε το Σάββατο στο ΟΑΚΑ, έστω μέσω τρίτων, να μας ευνοήσουν ο Γιάχος με τον Τριτσώνη? Περίμενε να δεις το βιντέάκι που ετοιμάζουμε με ΟΛΕΣ τις φάσεις του αγώνα και θα καταλάβεις.

ε) Είναι δικαίωμά σου να μην γουστάρεις τον πρόεδρο, την ομάδα ή τους παίκτες, αρκεί αυτό να στοιχειοθετείται με ποδοσφαιρικά επιχιερήματα. Να βλέπεις δηλαδή άστοχες, κατά την άποψή σου, ενέργειες της διοίκησης Μαρινάκη και να τις κράζεις. Να λες φερ'ειπείν ''θέλω ενδεκάδα με Έλληνες'' ή ''θέλω παικταράδες των 10-20 εκατομμυρίων κάθε χρόνο''. Αυτά, είναι ποδοσφαιρικά επιχειρήματα και άσχετα με το αν συμφωνώ ή διαφωνώ εγώ, είναι δικαίωμά σου και δικαίωμα του οποιουδήποτε να τα υιοθετεί. Δεν έχεις κανένα δικαίωμα όμως να μπλέκεις άλλα πράγματα, αναπόδεικτα πάντοτε, στα του Ολυμπιακού. Το ''με ξενερώνει επειδή μιλάει με τον Μπέο'', ΔΕΝ είναι επιχείρημα. Το ''με ξενερώνει επειδή είναι δεξιός'', που ντρέπονται να πούνε κάποιοι ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΓΙΟΙ -όχι εσύ- και εκεί απάνω βασίζουν την κριτική και την εμπάθειά τους προς το Μαρινάκη, ακριβώς όπως κάποιοι άλλοι εξίσου ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΓΙΟΙ κάνανε το ίδιο με τον Κόκκαλη πριν κάποια χρόνια, επειδή ήταν ΠΑΣΟΚ, ΔΕΝ είναι επιχείρημα. Αυτή είναι η διαφορά στην κριτική ενός γαύρου κι ενός νεόγαυρου. Αν μιλάω εγώ με κάποιον και του λέω ''πες μου ρε παιδί μου, τι λάθος βλέπεις στη διοίκηση Μαρινάκη?'' κι αυτός μου λέει ''θέλω καλύτερους παίκτες, πιο ακριβούς'', αυτός είναι γαύρος. Αν μου πει ''θέλω να σταματήσει να στήνει ματς και να γεμίζει παραρτήματα την Ελλάδα'', ή ακόμη χειρότερα ''θέλω να σταματήσει να χρηματοδοτεί την Χρυσή Αυγή'', όπως διακινούν κάποια ΣΟΥΡΓΕΛΑ του ίντερνετ αναπόδεικτα, είναι ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΓΙΟΣ ΝΕΟΓΑΥΡΟΣ. Εκτός αν αποδείξει όσα λέει.

Εικόνα vagio

Καταρχας, και ο Κοκκαλης εκανε λαθη, ξακαθαρο αυτο.

Οταν μιλουσε για πελατες και κοτες, ελεγε απλα την αληθεια οπως ακριβως την ενοιωθε καθε γαυρος. ΚΟΤΕΣ γιατι στην ελλαδα κλαιγοντουσαν για διαιτησιες οταν οι αρμαδες του μαρκαριαν προσπαθουσαν με οριζοντιες πασες να φτασουν στο τερμα μας και ολοι το παρουσιαζαν στρωτο ποδοσφαιρο και το μονο που σε παει μπροστα στην ευρωπη, μεχρι ο ερνεστο να τους βαλει στον πατο τα γραπτα τους. Τεσπαν.
ΚΟΤΕΣ λυρατες που δεν παραδεχοντουσαν την ανωτεροτητα του τοτε ροστερ μας, μη λεω ονοματα.
ΠΕΛΑΤΕΣ, γιατι απλα ηταν. Χεσμενοι και χαμενοι απο τα αποδυητηρια σε ΚΑΘΕ ματς, μεσα/εξω.

Οσο για το μαλακα το θωμα, το συγχωρω προσωπικα δεδομενου του συστηματος που επρεπε να ανατραπει. Χειροτερο κι απο το μπασκετικο των γιαννακοπουλων.

Ο μαρινακης κατα τη γνωμη μου δεν μεριμνησε για κατι. Απλα εχει δημιουργησει ενα κακως εννοουμενο κατεστημενο που δεν θελει και πολυ να φοβισει μουνοπανα - παρασιτα - ανθρωπακια σαν τους διαιτητες που πανε οπου φυσαει ο ανεμος.

Δεν με νοιαζει αν ειναι μητσοτακικος, χρυσαυγιτης να μην ειναι μονο. Δεν με νοιαζουν ιδιαιτερα οι μεταγραφες αεροδρομιου. Θελω ομαδα με αρχιδια και θελω ο προεδρος μου να ειναι και να φαινεται γαυρος.

Εικόνα savvas gridlock

α) Συμφωνούμε λοιπόν πως όπως ακριβώς ο Κόκκαλης τους γάμησε πατόκορφα, όπως τους άξιχε, με τα ''πελάτες'' και ''κότε''ς τότε, έτσι ακριβώς και ο Μαρινάκης τους ξεκώλιασε, όταν βγήκε σουρωμένος μετά το ντέρμπυ της πορδής-ντροπής του Κατσουράνη και έβριζε τη Σίσσυ, έλεγε πως ''διδάξαμε ήθος'' και τους πήρε στο μεζέ.

β) Αν θυμάσαι καλά -είμαι σίγουρος πως θυμάσαι-, ο Μαρινάκης δεν παρέλαβε μόνο τον Ολυμπιακό πέμπτο. Παρέλαβε τον Ολυμπιακό σε ένα ποδόσφαιρο με πρόεδρο της ΕΠΟ τον Πιλάβιο, με διαιτητές σαν το Γιάχο και το Μάνταλο, παιδιά του Βαρούχα, να ανεβαίνουν στη Σούπερ Λίγκα τη διετία 2008-2010, με τον ΠΑΟ να έχει 82 σερί ματς πρωταθλήματος δίχως να έχει σφυριχθεί πέναλτυ εις βάρος του και τον Πατέρα ως πρόεδρο της Σούπερ Λίγκας να χαρίζει λάπτοπ, ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ, στους διαιτητές. Και ρολόγια. Και πολλά ακόμη, όπως διέδιδε στο Κολωνάκι και γραφόταν στον Τύπο, αλλά ανακοίνωνε και ΔΗΜΟΣΙΑ σε ΔΣ της ΠΑΕ ΠΑΟ, λέγοντας πως καθάρισε την μπουγάδα.

γ) Καμία Χρυσή Αυγή δεν χρηματοδοτεί ο Μαρινάκης. Αυτά τα λένε οι ΜΑΛΑΚΕΣ. Τα σούργελα του ίντερνετ. Οι πολιτικές πεποιθήσεις και η επιχειρηματική δράση του εκάστοτε προέδρου μας, δεν θα έπρεπε να αφορά κανέναν μας. Φαίνεται όμως ότι κάποιοι είναι πρώτα αντιμνημονιακοί, ξέρω'γω, και μετά Ολυμπιακοί, όπως και παλιότερα ήταν εναντίον του ΠΑΣΟΚ και έβριζαν τον Κόκκαλη και μετά τους ένοιαζε ο Ολυμπιακός. Ας κάτσουν λοιπόν σπίτι τους και ας μην μας πρήζουν τα αρχίδια, γιατί την ώρα του αγώνα εγώ πάω να δω τον Ολυμπιακό και όχι να σκέφτομαι τον Στουρνάρα και το Σαμαρά.

Εικόνα clark gheibol

κοίτα, επειδής αναφέρεσαι στο περιστατικό του Κατσουράνη, θα σου πω ότι ο πρόεδρος τα είχε πιει κάπως, αυτό ήταν ολοφάνερο. Αν μου λες ότι του προσάπτεις έλλειψη κομψότητας, θα σου πω "μαζί σου", αλλά θα προσθέσω ότι ο καθένας έχει το στιλ του. Να, ασπούμε ο Ιντζάγκι ήταν ο πιο άχαρος ποδομπαλιστής, ακόμα κι όταν πανηγύριζε το έκανε χωρίς καθόλου στιλ. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν ήταν από τους καλύτερους φορ της γενιάς του, όσο κι αν αυτή η παραδοχή παραβιάζει το ποδοσφαιρικό μας αισθητήριο. Έτσι και με τον Αφράτο: είναι λίγο σαν ταύρος σε υαλοπωλείο, ή σαν το γάιδαρο του μύθου του Αισώπου που έβλεπε το σκυλάκι να αμπδάει στην αγκαλιά του αφέντη κι αυτός να το χαϊδεύει και πήγε ο γάιδαρος να κάνει το ίδιο και τά 'δε όλα κωλυόμενα ο αφέντης. Το επιμύθιο όμως λέει να μη μπροσπαθείς να δείξεις κάτι που δεν είσαι κι αυτή την αρχή την τηρεί απαρέγκλιτα ο Πρόεδρος.
Μη νομίζεις, κανένας εδώ μέσα δεν έχει θαμπωθεί ούτε από τη μπροσωπικότητα του Αφράτου ούτε από τη νοικοκυροσύνη του ούτε από τίποτα. Απλά βλέπουμε ότι βάζει λεφτά, ότι φαίνεται να έχει ένα πλάνο (το πλάνο της διοίκησης πρέπει να αφήσεις πολύ καιρό να περάσει για να το δεις, δε γκρίνεται η διοίκηση από χρονιά σε χρονιά) και ότι υπερασπίζεται λυσσαλέα το όνομα του Ολυμπιακού, στρεφόμενος εναντίον όσων το σπιλώνουν.
Εμένα αυτά μου αρκούν. Και ο πόλεμος που του γίνεται μου το γκάνει πιο συμπαθή. Προψές ο Σάββας μού 'λεγε ότι με το μπόλεμο που γίνεται σ' αυτήν την ομάδα είσαι αναγκαζμένος να τη συμπαθήσεις, ακόμα κι αν κάνει άθλιες εμφανίσεις και ομολογώ ότι πια έτσι το βλέπω κι εγώ.
Διαβάζοντας όσα γράφονται από δήθεν γαύρους (μπες σε όποιο σάιτ θες, ρεντ πλάνετ θες, ό,τι θες και δες τα σχόλια από κάτω) ότι με τη διαιτησία δεν αφήνουμε τους φουκαράδες να πάρουν αυτό που τους αξίζει, δεν μπορώ παρά να βγω δίπλα στο Μπρόεδρο και να φωνάξω μαζί του: Πίσω ρε μπαγλαμάδες, είμαστε Γαύροι κι όποιος γουστάρει. Άμα δε γουστάρετε, το κουβαδάκι σας και σ' άλλη παραλία
Τώρα, επί του πρακτέου: η ομάδα φυσικά και έχει τεράστιες ελλείψεις σε πολλές θέσεις. Πρέπει να καλυφτούν αυτές οι ελλείψεις με παίχτες ικανούς. Όχι κατ' ανάγκη ακριβούς, καλούς. Να ανεβάσουμε από τις μικρές ομάδες οριζμένους που θα μπορούν να πάρουν λίγο ή περισσότερο χρόνο συμμετοχής (ακούω πολύ καλά λόγια για το Λεάντρο, αλλά και για έναν που παίζει φορ στην ομάδα των εφήβων, μου διαφεύγει το όνομα αυτή τη στιγμή). Αλλά δε ντρέφω αυταπάτες. Το μπάτζετ σίγουρα θα συρρικνωθεί κι άλλο. Λίγο η τιμή των εισιτηρίων που θα πέσει, λίγο οι διαφημίσεις, λίγο τα τηλεοπτικά, λίγο οι τόκοι (ευτυχώς μειώθηκε πολύ το ποσό του δανείου κι έτσι θα έχουμε όλο και λιγότερους τόκους στη ράχη. Επομένως ηχηρά ονόματα θα είναι ένα, δύο το πολύ. Αναγκαστικά. Κι άμα σου βγουν Μασάδοι, καθώς είναι κάπως λαχείο η αγορά καλού παίχτη, να παρακαλάς να είναι παιχτούρες οι μικροί.
Άμα δεν τα βλέπεις (δε μιλάω για σένα, λέω γενικά για το γαύρο οπαδό) όλα αυτά, τότε είναι που φοράς παρωπίδες. Άμα καταλογίζεις στον Αφράτο κακή διαχείριση γίνεσαι κακός. Η κακή διαχείριση δεν είναι κάτι να προσάπτεις σε ένα Μπρόεδρο και δη του Ολυμπιακού. Αλλιώς θα έπρεπε να τον έχουμε φάει το Σώκρατες, άκου 10 μύρια για τον Ντιόγκο...
Κανένας δε θέλει να ευνοείται ο Θρύλος από τη διαιτησία, ούτε φυσικά να αδικείται. Αλλά άμα συμβεί είτε το ένα είτε το άλλο, θα το δεχτούμε, γιατί έτσι είναι το ποδόμπαλο. Εδώ κατάπχιαμε το ζμπέναρντι του Ρομπέρτο Κάρλος, θα βάλουμε τα κλάματα για το ζμπέναρντι του Μανιάτη; Σα να μου φαίνεται κάπως υποκριτικό

Εικόνα vagio

Ειπα και παραπανω, μου αρεσει προς το παρον ο τροπος που την τρεχει την ομαδα γενικως. Δε λεω πχ "ο χοντρος που παντελονιαζει" και τετοιες μαλακιες. Ουτε απαιτω Τζιοβαννι πχ - οχι πως θα με χαλουσε βεβαια..
Ξερεις κατι ρε φιλε clark?
Δεν ασχολουμαι με ρεντ πλανετ και σχολια πιτσιρικαδων, δεν χαλαω τη ζαχαρενια μου. Ετσι κι αλλιως, πιο πολυ τσακωνομαι με "γαυρους" στην παραλια πχ, παρα με αλλους. Τους αλλους τους συμπονω και καπου χαιρομαι να τους βλεπω στη μιζερια που τους βυθισε ο Τζολε και οι αλλοι. Δεν ειναι καβλα που οι αλλοι εγιναν αιφνης μπασκετικοι πχ? Δεν εχει ακομα μεγαλυτερη πλακα που σε λιγο υα βλεπουν γυναικειο μπασκετ?

Απλα, οπως δεν μου αρεσε το πεναλτι του ρ καρλος, ετσι δεν μου αρεσει να το κανουν και στους αλλους. Επι της ουσιας νομιζω πως ο προεδρος θα επρεπε πιο προσεκτικος, πιο μαγκας και να φαινεται οταν πρεπει και μονο.

Εικόνα clark gheibol

δε νομίζω ότι υπάρχει Γαύρος που να μη χαλάστηκε με το πέναλτι
αλλά τι να κάνουμε τώρα, η ζωή συνεχίζεται
Πρόεδρο αυτόν θα έχουμε και εγώ δε θέλω και να τον αλλάξουμε, σ' αυτό που μετράει καλά το πάει
οι αποδοκιμασίες μόνο κακό κάνουν

Εικόνα savvas gridlock

Εγώ δεν χαλάστηκα καθόλου και σου το είπα και την ώρα του αγώνα, στην κερκίδα του ΟΑΚΑ. Καραγούσταρα και καραγουστάρω να τους κερδάμε ΟΛΟΥΣ με ανύπαρκτο πέναλτυ, αφού μου σηκώνεται όταν με λένε υπάλληλο, τσάτσο και ότι μόνο έτσι έχω μάθει να κερδάω. Όχι για κάναν άλλο λόγο, αλλά για να καθαρίσουμε από οπαδούς που ντρέπονται που είναι Ολυμπιακοί και αηδιάζουν με τον Ολυμπιακό, σαν την Τζένη Μπαλατσινού. Εξ άλλου, όπως σου'λεγα και την ώρα του αγώνα αλλά και θα δούνε όλοι σε λίγες ώρες, στο βίντεο που ετοιμάζουμε, το να μιλάει κάποιος για χέρι του Μανιάτη ενώ δεν έχουν δωθεί 3 αποβολές και ένα πέναλτυ υπέρ του Ολυμπιακού, είναι ΞΕΦΤΙΛΑ. Είναι ένδειξη βαζελοποίησης της κερκίδας μας. Ε, σε μια τέτοια περίπτωση, εγώ γουστάρω τέτοια πέναλτυ να μην σφυρίζονται εις βάρος μας, από τους Γιάχους. Ποιους Γιάχους? Αυτούς που έγιναν διαιτητές το 2009, την χρονιά της μπουγάδας, είναι παιδιά του Βαρούχα, ο Καρπετόπουλους τους έδινε φόρα-παρτίδα ως Παναθηναικούς στη φυλλάδα του και δεν έδιναν ΚΡΑΧΤΟ πέναλτυ υπέρ του ΠΑΟΚ, στο ίδιο γήπεδο, σε ματς play off με τον Παναθηναικούλη, μπας και βγει το καρκίνωμα του ελληνικού ποδοσφαίρου Champions Legaue.

Και μετά τα βαζελογαυράκια ''αηδιάζουν με το πώς κερδίσαμε''. ΡΕ ΟΥΣΤ ΓΑΜΙΟΛΕΣ...

Εικόνα indian

επειδή όσα είχα να πω για τη διαιτησία, τους νεόγαυρους και τις ντροπές τα έγραψα στο άρθρο του κλαρκ, μερικές επισημανσεις και για το αγωνιστικό εδώ...φυσικά και συμφωνούμε φίλε dono...ο κάρολ είναι ο mvp του παιχνιδιού, ο Μανωλάς ήταν γίγαντας και έτρεχε για 3 στην άμυνα μιας και οι Μοντεστό,Σιόβας αλλά και ο δήθεν αμυντικός χαφ Φέισα και να ενώσουν ακόμα την ταχύτητα τους, εμένα δε με φτάνουν...για το μασάντό είναι έτσι ακριβώς όπως τα λες, σε ένα καλό δουλεμένο σύνολο θα κάνει παπάδες...ο φουστέρ είναι τεράστιος ποδοσφαιριστής και μακάρι του χρόνου να είναι 100% υγιής...η ομάδα είχε ένταση στο παιχνίδι της, αλλά ήταν ένταση που προερχόταν από άγχος...ένα πράγμα το οποίο με εξέπληξε αρνητικά ήταν ο αποκλεισμός των Παπάζογλου, Βλαχοδήμου, Φετφατζίδη, Γκρέκο...με την έννοια ότι όσα παιχνίδια έχω δει με το Μίτσελ, πόσα είναι 10-15?, οι παίκτες αυτοί ήταν από τις βασικές επιλογές του...έγινε κάτι ξαφνικά?τι σχεδιασμός είναι αυτός?...η χρονιά τελείωσε, είμαστε νταμπλούχοι αλλά είμαστε και δυσαρεστημένοι...δεν αναφέρομαι στους νεόγαυρες, ιντερνετάδες, "αγνούς" φιλάθλους...μιλάω για όλους που δεν ντρεπόμαστε για το δαφνοστεφανωμένο έφηβο αλλά αποτελεί φάρο στη ζωή μας...θέλουμε να δούμε πλάνο και σχέδιο και να το δούμε και στο χορτάρι...2 καλά ξεκαθαρίσματα...1 στο οπαδικό κομμάτι και 1 στο αγωνιστικό για το καλοκαίρι...

υγ. όπως ο Μοντέστο σηκώθηκε από τον πάγκο για να υπερασπιστεί τους συμπαίκτες του και όπως ο Κάρολ τους έβαζε τις φωνές μέσα στον αγώνα, πρέπει να είναι και οι 11...Μανιάτη πρόσεχε...

υγ. ...πάντα άρρωστοι με τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΌ!

υγ. ΘΡΥΛΕ ΘΕΕ ΜΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ ΜΟΥ

Εικόνα dono

Στα πρώτα συμφωνούμε και δεν είναι έκπληξη...
Ο φέτφα χτύπησε στην προπόνηση της Παρασκευής γι αυτό και αποκλείστηκε τελικά από την 18 άδα. Οι άλλοι τρεις έμειναν έξω ΜΑΛΛΟΝ λόγω του κανονισνού του κυπέλλου που θέλει υποχρεωτικά δύο παίκτες κάτω από 20 ετών στην 18άδα. Μπήκαν οι λυκογιάννης και ρουγκάλας, άρα αυτοί έπρεπε να βγουν.
Όποιος υποστηρίξει ότι φέτος είναι ευχαριστημένος από το θέαμα είναι μάλλον εκτός τόπου και χρόνου. Η δια φορά είναι ότι αν είσαι καλόπιστος το βρίσκεις λογικό με την βάση ότι είναι ομάδα με νέο προπονητή. Το ζητούμενο είναι να γίνεις ΟΜΑΔΑ κι αυτό γίνεται μόνο με την πίστωση χρόνου εκτός των άλλων.

Εικόνα Hank

Προς το παρον, θα πω μονο γι αυτη την ΨΥΧΑΡΑ, γι αυτο ΤΟ ΜΑΓΚΑ, ΤΟΝ ΑΡΧΟΝΤΑ, ΤΟ ΓΑΥΡΟ τον Κορσικανό, τον Κομη το Μοδεστό.

Η στιγμή που σηκώνεται απ τον παγκο, ξεροντας οτι σιγουρα (μαλλον) δεν θα συνεχισει του χρόνου, ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΙΧΤΗ ΤΟΥ μαινομενος, και κατ επεκταση την ομάδα και τη φανέλα, ηταν πραγματικά συγκινητικη, και η στιγμη που αγγιξε τη γαυρικη ψυχη μου περισσοτερο απο οποιαδηποτε αλλη χτες.

Οσο καιρο ηταν στην ομάδα, τιμησε με το παραπανω και τον Εφηβο και το ψωμι που εφαγε.
Αλανι Μοντεστό, εχεις τον απεριόριστο σεβασμό μου

ΥΓ.: Για τα αλλα τα γατιά, που κοιταζαν το Σιοβα να τις τρωει απ τους αντιπαλους, καλυτερα να μην πω τιποτα

Εικόνα dono

ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ. ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΤΑΝ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΚΟΚΟ

Εικόνα red devil 7

ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΟΣΑ ΛΕΣ ΑΔΕΡΦΕ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΕ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ..ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ''ΤΙΜΙΟΥΣ''ΝΕΟΓΑΥΡΟΥΣ ΠΟΥ ΘΙΧΤΗΚΑΝ ΞΥΔΑΚΙ ΚΑΙ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ..ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΥΓΗΡΤΖΗΔΕΣ ΚΑΘΩΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΕΡΥΣΙ,ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΙ ΑΠΟ ΒΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΓΟΥΡΛΟΜΑΤΗΔΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΠΡΟΕΔΡΑΡΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ..ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΒΑΖΑΝ ΑΜΕΤΡΗΤΑ ΦΡΑΓΚΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΡΧΟΤΑΝ ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΗΤΑΝ ''ΛΙΓΟΙ''ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΗΡΘΑΝ ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ''ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΜΑΓΚΕΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΙ''..ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΘΙΧΤΗΚΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΕΟΓΑΥΡΟΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΜΑΝΙΑΤΗ ΚΑΙ ΝΤΡΑΠΗΚΑΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ..ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΞΕΡΩ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΗΣ ΡΕΑΛ ΕΙΧΑΝ ΝΤΡΑΠΕΙ ΤΟΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ΤΟΥ ΡΟΜΠΕΡΤΟ ΚΑΡΛΟΣ??ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΗΣ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ ΕΙΧΑΝ ΝΤΡΑΠΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΟΝ ΠΕΡΣΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΟΥ ΜΕΛΜΠΕΡΓΚ??ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΗΣ ΜΟΝΑΚΟ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΟΥ ΟΚΚΑ??ΝΕΟΓΑΡΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΩΝ SOCIAL MEDIA ΕΙΣΤΕ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ!

Εικόνα dono

ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΑΠΟ ΜΙΑ ΔΙΣΕΛΙΔΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ''ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ'' ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΣΗΜΑΙΑ. ΜΟΛΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΔΙΝΟΥΝ ΒΗΜΑ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟ, ΧΕΛΑΚΗ ΚΑΙ ΣΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΥΡΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ, ΤΟΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΟΛΙ.

Εικόνα clark gheibol

Ρε φίλε, άμα μου πεις ότι έβγαλες εσύ τη φωτό του άρθρου, θα δακρύσω. Περνάμε σε άλλο επίπεδο. Σε λίγο θα γίνουμε κανονικοί ΑΡΔ. Αν και νομίζω ότι εσύ ήδη σιγά σιγά έχεις αρχίσει να αλλάζεις...

Εικόνα dono

ΑΡΧΙΖΕ ΝΑ ΔΑΚΡΥΖΕΙΣ... ΕΓΩ ΤΗΝ ΤΡΑΒΗΞΑ, ΜΕΤΑΞΥ ΤΥΡΟΥ ΑΧΛΑΔΙΟΥ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗΣ.
ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΗΔΗ ΣΕ ΑΛΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ