ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013 part 1


Tags: -

Τελείωσε κι αυτή η ποδοσφαιρική σεζόν με τον Ολυμπιακό μας να τερματίζει εκεί που του άξιζε φέτος, αλλά και ιστορικά. Πρώτος με ένα θρυλικό νταμπλ.
Για να μην χανόμαστε καλοκαιριάτικα, να ακολουθούμε τις όποιες εξελίξεις στην ομάδα, αλλά και για να επικοινωνούμε και μεταξύ μας, θα προσπαθήσω να δίνω ανά τακτά χρονικά διαστήματα μια ΄΄αναφορά΄΄ σχετικά με την κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα, το έμψυχο υλικό της, τους όποιους μεταγραφικούς στόχους, καθώς και οτιδήποτε προκύπτει εκτός ομάδας αλλά την αφορά άμεσα ή έμμεσα.
Στο πρώτο μέρος που αυτού του τύπου ποδοσφαιρικού μαγκαζίνο, ας δούμε λίγο την κατάσταση με το έμψυχο υλικό της ομάδας.
Θεωρητικά έχουν τελειώσει τα συμβόλαια και αποτελούν παρελθόν οι Πάντελιτς, Μοδέστο, Ντιακιτέ και Ιμπαγάσα. Για τον τελευταίο κρατάμε και μία επιφύλαξη, γιατί οι τελευταίες πληροφορίες τον θέλουν να παραμένει για ένα ακόμα χρόνο, οι άλλοι τρεις όμως μας αφήνουν σίγουρα. Κατ’ αρχήν κάπου εδώ πρέπει να τους πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ (μιλάω για τους παλιούς και όχι φυσικά για τον Ντιακιτέ), που μας ομόρφυναν πολλά απογεύματα και βράδια με τις ποδοσφαιρικές τους παραστάσεις. Για τους παραπάνω ήταν πολύ εύκολη η αποδέσμευσή τους γιατί τελείωσε το συμβόλαιό τους.
Το μεγάλο αίνιγμα του φετινού καλοκαιριού είναι το τι γίνεται με τους παίκτες που έχουν συμβόλαιο στην ομάδα και δεν ανήκουν σε αυτούς που τρελαίνεται να τους κρατήσει ο προπονητής κι αυτό φάνηκε από τον χρόνο συμμετοχής που τους έδωσε από την στιγμή που ανέλαβε την ομάδα. Τέτοιοι παίκτες είναι οι Γκρέκο, Φετφατζίδης. Επίσης υπάρχουν παίκτες που αρχικά στην Μίτσελ εποχή ήταν αναντικατάστατοι στην ομάδα, αλλά στο τέλος της σεζόν ήταν μόνιμα εκτός ενδεκάδας. Τέτοιοι παίκτες είναι ο Μέγιερι, ο Παπάζογλου, Κοντρέρας, Βλαχοδήμος, Μασάντο (λιγότερο). Η διαπίστωση φυσικά δεν σημαίνει ότι αυτοί οι παίκτες δεν υπολογίζονται από τον προπονητή, αλλά αν δεν λογίζονται ούτε σαν πρώτη – δεύτερη αλλαγή φέτος καλό θα ήταν να δοθούν σε πρώτη φάση δανεικοί σε μια ομάδα, του εξωτερικού θα ήταν καλύτερα, ώστε μέσω αυτής να πάρουν παιχνίδια και να ανεβούν λίγο ποδοσφαιρικά.
Από την άλλη έχουμε την επιστροφή των δανεικών Τάτου, Ζαραδούκα, Διαμαντάκου, των δύο Σέρβων, με πιθανότερη μάλλον την παραμονή μόνο του Τάτου στην ομάδα μετά το καλοκαίρι. Όσους δεν χρειαζόμαστε καλό είναι να τους πωλήσουμε και όχι να τους αφήσουμε ελεύθερους όπως συνηθίζουμε τα τελευταία χρόνια.
Ακούγονται σειρήνες από το εξωτερικό ήδη για τον Μανωλά, Τζεμπούρ, Μασάντο, ενώ ο μάνατζερ του Φέισα έχει υποσχεθεί ότι θα φέρει προσφορά. Αναμένουμε σε όλα τα μέτωπα εξελίξεις.
Γενικά φέτος ο προπονητής έχει μεγάλους πονοκεφάλους σχετικά με το έμψυχο υλικό που θα κρατήσει, που θα διώξει, που θα δώσει δανεικό, που θα πωλήσει, αλλά και αυτό που θα αποκτήσει.
Μέχρι πριν ένα δεκαήμερο ξέραμε από δεξιά και αριστερά ότι η ομάδα έχει συμφωνήσει για το καλοκαίρι με τους Μπόατεγκ και Σαλίνο. Για τον Γκανέζο δε, τον είχαμε δει και στου Ρέντη να προπονείται πολλούς μήνες με την ομάδα μέχρι την στιγμή που πήρε και επίσημα την ελευθέρας του από το CAS. Σε εκείνο το σημείο κάπου χάσαμε τα ίχνη του. Ξαφνικά πληροφορηθήκαμε ότι συμφώνησε με την Φούλαμ παρακάμπτοντας εντελώς την γραπτή του συμφωνία με τον Ολυμπιακό. Επειδή οι Ελληνικοί σύλλογοι στην Ευρώπη έχουν πάψει πολλά χρόνια τώρα να είναι μπανανία, θα υπάρξουν κυρώσεις τόσο στον παίκτη, όσο και στην Φούλαμ. Σαν οπαδός δεν με ενδιαφέρει να τιμωρηθεί σώνει και καλά ο Αγγλικός σύλλογος γιατί αυτό δεν μου προσφέρει κάτι. Θέλω όμως να φύγει οποιαδήποτε ρετσινιά από το όνομα του Θρύλου μας. Όλα αυτά για τον Μπόατεγκ φυσικά ισχύουν ΑΝ ευσταθούν οι φήμες περί προσυμφώνου – συμβολαίου που έχει η ομάδα με τον παίκτη. Για τον Σαλίνο ολοένα εκφράζεται η βεβαιότητα και η σιγουριά ότι είναι κλεισμένος. Το δεδομένο δε ότι δεν ανανεώνει με τον σύλλογό του, αυτόματα επιβεβαιώνει τις φήμες. Μακάρι πάντως γιατί δεξί μπακ δεν έχουμε στο ρόστερ (πλην Μανιάτη αλλά αυτός χρειάζεται στο κέντρο) και είναι ένας καλός παίκτης σε καλή ηλικία, προϊόν scouting και Ζαρντίμ και ελεύθερος.

Image previewImage preview

Επίσημα έχουμε αποκτήσει τον Σάμαρη από τον Πανιώνιο, Ντε Βινσέντι από τα Γιάννενα και τον Ολαϊτάν από την Βέροια. Είναι τρεις πολύ καλοί παίκτες που μας έλειψαν την προηγούμενη σεζόν. Εξτρέμ σαν τον Ολαϊτάν δεν είχαμε. Μέσο δημιουργικό σαν τον Ντε Βινσέντι πάλι δεν είχαμε, ειδικά όταν έλειπε ο Ιμπαγάσα. Αμυντικό μέσο γενικώς δεν είχαμε. Να δεχτώ οποιαδήποτε ένσταση περί της δυσκολίας στην μετάβαση από μικρή ομάδα στον Ολυμπιακό και ότι φυσικά στην ομάδα μας θα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα για αυτούς, αλλά εγώ σε πρώτη φάση σχολιάζω τα προσόντα τους και τα ποδοσφαιρικά χαρακτηριστικά τους. Δεν λέω ότι σώνει και καλά θα βγάλουν μάτια και θα αφήσουν εποχή, θα πέσουν τα τσιμέντα, κτλ γιατί η καθιέρωση ενός ποδοσφαιριστή σε μια νέα ομάδα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες ακόμα και από την τύχη.
Κάπου εδώ πρέπει να υπενθυμίσω ότι στο δρόμο για να κάνεις ομάδα πρώτα αποκτάς ότι καλύτερο υπάρχει στην εγχώρια αγορά σου (ημεδαπούς ή αλλοδαπούς, από τα φυτώρια σου ή άλλες ομάδες) και μετά αποκτάς ξένους σε θέσεις που χρειάζεσαι, που θα είναι πολύ καλύτεροι από τους υπάρχοντες. Έτσι φτιάχνεις ομάδα και ανεβαίνεις επίπεδο. Αυτό έκανε ο Σωκράτης στις προηγούμενες δύο δεκαετίες, αυτό κάνουν όλοι οι μεγάλοι σύλλογοι στο εξωτερικό, αυτό βέβαια κάνει και ο Μαρινάκης. Βλέπε την περίπτωση των δύο φιναλίστς του CL φέτος. Έτσι ακριβώς πορεύτηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό το σχόλιο το κάνω γιατί σίγουρα θα βρεθούν ειδήμονες και αντικειμενικοί που θα χλευάσουν αυτές και όποιες μεταγραφές κάνει ο σύλλογος. Κι αυτό είναι κάτι που όταν γενικεύεται γίνεται εμπάθεια. Την ώρα που ο Ολυμπιακός αυξάνει, κατά όπως δείχνουν όλα τα πράγματα, το ήδη μεγάλο bgt του, όλοι υπόλοιποι όχι απλά το χαμηλώνουν, αλλά το υποδιπλασιάζουν τουλάχιστον.
Όταν βγάζουν παικταρά τον παγκοσμίως άγνωστο αμυντικό μέσο μιας άσημης Βελγικής ομάδας (άσχετο αν όντως είναι ή δεν είναι καλός παίκτης) και χλευάζουν τον Ντε Βινσέντι, αυτό πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι είναι μόνο η αρχή για το τι θα επακολουθήσει το καλοκαίρι.
Προφανώς είναι εξαιρετικά νωρίς ακόμα να μιλήσουμε για σχηματισμούς, τοποθέτηση των παικτών στο γήπεδο, ακόμα και το τελικό ρόστερ της ομάδας. Όλα αυτά θα τα δούμε στην πορεία και θα τα σχολιάζουμε μόλις γίνονται. Φέτος προσωπικά δίνω μεγάλη βάση στον προπονητή και εμπιστεύομαι τις όποιες μεταγραφικές επιλογές του, πολύ περισσότερο όταν φαίνεται να έχει το μεταγραφικό ελεύθερο από το πάρεδρα.
Αυτά για το part 1.
 
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.
 
ΥΣΤ 1. Δηλαδή ο Τουίτης θέλει να αλλάξει τους νόμους προς όφελός του, αλλά να μην ισχύσει το ίδιο και για τα Γιάννενα, αφού αν ισχύσει η ερμηνεία του νόμου που θέλει ο Γιαννάκης, τότε αυτόματα ισχύει και για οποιονδήποτε άλλον. Τότε τα Γιάννενα είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα αδειοδοτηθούν… Ρε λέτε η Αλεπότρυπα, η τρίτη Εθνική και το el classico ποα - κούλα να μην είναι τόσο μακρυά, που λαλεί κι ο Σάββας?
ΥΣΤ 2. Σιγά ρε παιδιά εκεί πάνω στην τουμπίτσα, στην όμορφη συμπρωτεύουσα. Μην φύγετε όλοι μαζί, θα αναγκαστεί ο Ζαγόρ να ξαναβάλει την φόρμα του…
 

Σχόλια

Εικόνα savvas gridlock

Μια χαρά παίκτες είναι οι Ντε Βινσέντι-Ολαιτάν. Καλός φαίνεται και ο Σάμαρης. Ακόμη καλύτερο όμως θα'τανε αν βλέπαμε του χρόνου στην πρώτη ομάδα κάποιους παίκτας από κάτω. Ας πούμε στη θέση του Φέισα, πόσο χειρότερα θα πάει ο Σιώπης? Στη θέση του Σιόβα πόσο χειρότερα θα πάει ο Λεάντρο? Το ''θέλουν ψήσιμο ακόμη'' το έχω βαρεθεί πια. Θα καούν στο ψήσιμο στο τέλος. Ο Μπάρτρα της Μπαρτσελόνα μπήκε σε ηλικία 18 ετών βασικός σε ημιτελικό Τσάμπιονς Λιγκ μέσα στο Μόναχο φέτος. Ανέβασε κάποιους, δώσ'τους ευκαιρίες κι αν δεις ότι δεν το'χουν, πάρε άλλους. Αλλιώς ας τις κλείσουμε τις Ακαδημίες να ησυχάσουμε, αφού παίκτης από εκεί δεν θα θεωρηθεί ποτέ έτοιμος να παίξει στην πρώτη ομάδα.

Εικόνα dono

Ο πρωταρχικός στόχος είναι (το έχουμε γράψει και οι δυο 1500 φορές) είναι να γίνεις ΟΜΑΔΑ. Τους μικρούς τους ανεβάζεις και τους προβάλεις μέσω του συνόλου και όχι ατομικά. Περιπτώσεις που λόγω ανυπαρξίας ομάδας συνόλου έχουν προσπαθήσει οι μικροί να προβάλουν ατομικά το όποιο ταλέντο τους έξω από το σύνολο έχουμε δει πολλές φορές στο παρελθόν με πλήρη και απόλυτα αρνητικά αποτελέσματα. Ακόμα κι ο Φέτφα μόλις μπήκε σε ένα σύνολο όπως αυτό του Ερνέστο είχε σαφώς καλύτερη εικόνα από την φετινή του.
Το ανέβασμα μικρών από την ακαδημία πλέον δεν είναι ευχή ή προσδοκία, αλλά αναγκαιότητα. Όσο νωρίτερα το καταλάβουν-με τόσο καλύτερα θα είναι.
Στο ερώτημά σου για τον Σιώπη, η απάντησή μου είναι ότι δεν ξέρω ποιά θα είναι η εικόνα του αν χρειαστεί να κρατήσει τον άξονα της αντρικής ομάδας σαμ αμυντικό χαφ. Υπάρχουν παραδείγματα πιτσιρικιών που ενώ έβγαζαν μάτια στις ακαδημίες, μόλις ανέβηκαν στην αντρική ομάδα η εικόνα τους ήταν κακή, πράγμα πολλές φορές απόλυτα δικαιολογημένο.

Εικόνα savvas gridlock

Και ρωτάω λοιπόν εγώ. Έστω ότι ανεβάζεις το Σιώπη και δεν σου βγαίνει. Έστω ότι έχει κακή εικόνα. Πόσο χειρότερη από του Φέισα θα είναι αυτή η ''κακή'' εικόνα του Σιώπη? Υπάρχει χειρότερο από αυτό που βλέπουμε από το Φέισα?

Εικόνα dono

Μιλάω γενικά. Τώρα η σύγκριση Σιώπη με σέρβα μάλλον αδικεί τον μικρό.

Εικόνα ΔΙΑΣ

καλοκαιρι με καστιγιους και γιοβανοβες δε βλεπω ναναι καλο καλοκαιρι....

Εικόνα dono

Στην περίπτωση Καστίγιο, ΑΝ υπάρχει θέμα επιστροφής, θα είναι σαν να πέφτεις από την Ακρόπολη, να σώζεσαι και να βρίσκεις πορτοφόλι γεμάτο € και να θέλεις να το ξανακάνεις για να δεις αν είσουν τυχερός...

Εικόνα V0R4D0R

Να κάνω και γω μερικά σχολιάκια με την άδειά σας:
1) Ξεκινάω αντίστροφα. Η Αλεπότρυπα -αν κρίνω από τη φωτό που έβαλε ο Σάββας- είναι γηπεδάρα προδιαγραφών Τσου Λου. Στα ξερά να πάνε. Και προπάντων σε κείνα τα ξερά, όπου το ένα κόρνερ από το άλλο έχουν τέτοια υψομετρική διαφορά, ώστε το ένα να λογαριάζεται θάλασσα και το άλλο βουνό.
2) Το καλοκαίρι που έρχεται θέλει υπομονή. Θα είναι πιο μεγάλο, γιατί η ομάδα πριν αλλάξει την αγωνιστική της σύνθεση, αλλάζει την διοικητική (Κοβάσεβιτς, Νικοπολίδης, Λορένθο και βλέπουμε). Μοιράζονται λοιπόν πρώτα οι ΡΟΛΟΙ -διανομή απο την οποία ξεκινάει κάθε εταιρία ή "εταιρία"- ώστε να ακολουθήσει η επιτυχημένη στελέχωση του αγωνιστικού τμήματος.
3) Ο πρόεδρον έφαγε στα μούτρα τόσα σκατά, όσα αναλογούσαν σε όλο το διοικητικό τημ (για να μην πω σε όλο το τημ). Αργυρό μετάλλιο κραξίματος πήρε ο Μασάντο. Πράγμα άδικο και στις δύο περιπτώσεις. Τώρα η μπάλα είναι στα πόδια του πρόεδρου. Το πιο σημαντικό -πιστεύω- στοιχείο αυτού του καλοκαιριού είναι να επανέλθει η εμπιστοσύνη του κόσμου στη διοίκηση (και κυρίως στον πρόεδρο, αφού στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε να διακρίνουμε ευθύνες, προιόν προαιώνιας προσωπολατρίας σε όλα τα επίπεδα). Ο τρόπος είναι απλός: να γίνουν αυτά που ο ίδιος υποσχέθηκε επανειλημμένα φέτος. Να διορθωθούν τα λάθη που έριξαν την ομάδα στην εσωστρέφεια και την γκρίνια.
4) Για τον ΝτεΒινσέντι έχω ένα καλό προαίσθημα. Θέλει ένα ή δύο σκυλιά πάντως πίσω του. Για τους άλλους δεν έχω άποψη. Θα κριθούν εν καιρώ.
5) Ο Μίτσελ μέχρι στιγμής δεν έχει πείσει. Έν καιρώ κι αυτός. Αλήθεια, αυτός ο Πάντελιτς σκότωσε κανέναν? Δε μπορούσε να μπει 10 λεπτά στη φιέστα να τον αποχαιρετήσει ο κόσμος? Επί της ουσίας, για την εικόνα της ομάδας (δηλαδή αυτό που μας κόφτει), θα τα λέμε σαν μπεί καλά το Φθινόπωρο. Ως τότε μιλάει ο προπονητής.
6) Για την απαξίωση των μεταγραφών της ομάδας από τη γνωστη φάμπρικα, μια απάντηση υπάρχει: πάτημα μέσα στο γήπεδο. Τίποτε άλλο.
Αυτά προς το παρόν. Ξεκινάμε μια περίοδο που θα δείξει πολλά, όχι μόνο για μας αλλά για τη Σούπερλίγκ γενικότερα. Υγεία να έχουμε να τα λέμε.

Εικόνα dono

Ας τα πιάσω κι εγώ αριθμητικά.
1. Ακόμα γελάω
2. Πολύ υπομονή απ' όλους χρειάζεται, έχεις απόλυτο δίκιο. Το καλό με αυτή την αντίστροφη ροή των αλλαγών είναι ότι έχεις σταθερό προπονητή, άρα το αγωνιστικό ρίσκο των διοικητικών - οργανωτικών αλλαγών είναι μικρότερο.
3. Ότι και να απαντήσω εδώ θα βγουν να με κράξουν σαν τσάτσο κτλ. Συμφωνώ απόλυτα για τον καταμερισμό και κυρίως τους αποδέκτες σε αυτόν τον καταμερισμό των ευθυνών, άδικη σε κάθε περίπτωση. Ο κόσμος είναι πολύ σχετικό τι εννοεί και κυρίως πως την εννοεί την εμπιστοσύνη. Η εμπιστοσύνη για εμένα δεν είχε αρθεί ποτέ, κάποιος άλλος σύγαυρος την εννοεί σαν πρόεδρε φέρε παικταράδες γιατί δεν ξαναπατάω στο γήπεδο. Βαρέθηκα να βλέπω τον Μασάντο (άσχετο αν έχει δίκιο ή άδικο με την κοινή λογική). Ήδη με τις κινήσεις της Διοίκησης θα έπρεπε η εσωστρέφεια να είχε χαθεί, αφού στο κάτω κάτω η διοίκηση έκανε ΑΚΡΙΒΩΣ αυτά που ζητούσαν οι αγανακτισμένοι. Απόλυση Ζ, πρόσληψη προπονητή με ΄΄Ισπανικό΄΄ μοντέλο παιχνιδιού, σουτ στον Ντάρκο. Άρα επανέρχομαι στο σχόλιο Νο 2, θέλει πολύ υπομονή απ΄όλους.
4. Εγώ έχω καλό προαίσθημα για τον ολαϊτάν, γιατί είναι παίκτης που πολύ σπάνια είχες στην ομάδα και μιλάω πάντα και μόνο με βάση τα προσόντα του.
5.Ούτε και εμένα με έχει πείσει ο Μίτσελος, αλλά όπως γράφεις κι εσύ είναι αδιανόητο και εκτός λογικής να τον κρίνουμε τώρα. Τις επιλογές του εννοείται πως τις κρίνουμε ανά πάσα στιγμή, το έργο του είναι αδύνατον να κριθεί σήμερα. Ο Πάντελιτς και γενικά όποιος φεύγει θα έπρεπε τιμητικά να παίξουν στην φιέστα.
6. Μέχρι να τους πατήσουμε στο γήπεδο θα μεσολαβήσει ένα ολόκληρο καλοκαίρι, που δυστηχώς θα μας τα πρήξουν. Φσικά αναφέρομαι και στους σύγαυρους μέσω των social media. Η άποψή μου είναι ότι η εξυγίανση στο ποδόσφαιρο έχει μια μοναδική ευκαιρία να γίνει αυτό το καλοκαίρι. Αν αγωνιστούν οι ομάδες που αξίζουν την άδεια συμμετοχής και δεν ψάχνουμε εγγυητικές Νοέμβρη μήνα, τότε έχουμε κάνει ένα μεγάλο βήμα. Όποιες και να είναι αυτές οι ομάδες.

Εικόνα V0R4D0R

Θα διευκρινίσω απλά κάτι για το θέμα της εμπιστοσύνης και θα κλείσω. Ας πάρουμε δύο περιπτώσεις, μια πραγματική και μια υποθετική:

α) Μέσα στη μέση της χρονιάς εμφανίζεται στην ομάδα ο Ντέρεκ Μπόατεγκ, εκλεκτός του προπονητή για να καλύψει το 6 (αν κατάλαβα καλά). Η ενεργοποίησή του παίκτη πηγαίνει από βδομάδα σε βδομάδα και από ντέρμπυ σε τελικό κυπέλλου, ώσπου να τον δικαιώσει το CAS. Τελικά μετά από ένα τρίμηνο που σουλατσάρει χωρίς καμιά εξέλιξη, ξαφνικά εξαφανίζεται και μαθαίνουμε ότι υπέγραψε στη Φούλαμ. Κακοί χειρισμοί από την ομάδα => πούλημα από έναν σαλτιμπάγκο ποδοσφαιριστή => απώλεια εμπιστοσύνης.

β) Μετά τις πρώτες κινήσεις σε διοικητικό επίπεδο, η ομάδα κλείνει τον "Πέδρο Λεόν" (μην κολλάμε σε ονόματα βέβαια, κουβέντα κάνουμε. Βάλε όποιον θέλεις) και αμέσως μετά ανακοινώνει τις νέες τιμές των διαρκείας, μειωμένες, όπως υποσχέθηκε ο πρόεδρος. Άρα: έμπρακτη ενίσχυση της ομάδας + άνοιγμα προς τον κόσμο => κέρδος σε εμπιστοσύνη.
Θέλω να πω με αυτά τα παραδείγματα (που θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά) ότι η έννοια της εμπιστοσύνης δεν είναι τόσο σχετική. Υπάρχουν συγκεκριμένοι δρόμοι για να την κατακτήσεις, όπως και για να την απωλέσεις. Φυσικά ο καθένας μπορεί να ονειρεύεται και να ζητάει της απαυτής του τον χαβά: ελληνοποίηση, ισπανοποίηση, τσάμπιονς λίγκ κλπ. Όταν όμως υπάρχει έργο από την πλευρά της διοίκησης, τότε είναι δύσκολο να αποστασιοποιηθεί ο οπαδός και να γυρίσει την πλάτη στην ομάδα, που πρέπει να ναι ΟΜΑΔΑ από την κεφαλή της, ως τον τελευταίο (σε απόσταση εννοώ) οπαδό στον Έβρο ή στην Κύπρο. Γι αυτό επιμένω στο θέμα εμπιστοσύνη. Άδειο γήπεδο, αποδοκιμασίες και χιλιάδες ποσταρίσματα με αρρωστημένες επιθέσεις κατά του πρόεδρα -κυρίως-, πράγματα δηλαδή που είδαμε φέτος κατά κόρον, δεν είναι δείγματα υγείας.
Αυτά τα ολίγα αγαπητά αδέλφια.

Εικόνα savvas gridlock

Ωραίος. Πάντως δεν υπάρχει διοίκηση που δεν κάνει λάθη. Ούτε υπήρξε και σίγουρα δεν θα υπάρξει στο μέλλον. Δεν γίνεται να ζητάμε το τέλειο και με την πρώτη στραβή να κράζουμε σαν κακομαθημένα πιτσιρίκια. Το γιατί ορισμένοι από την πρώτη μέρα που εμφανίστηκε ο Μαρινάκης κράζουν και αμφισβητούν τα πάντα, το ξέρουν μόνο αυτοί. Κάποιοι έκαναν το ίδιο με τον Κόκκαλη παλιότερα, που ό,τι κι αν έκανε, έφταιγε. Αν δεν πεις ότι τα άτομα είναι ΠΙΚΠΑ, τότε παίζει κάτι άλλο από πίσω κι αυτό το άλλο, όλοι ξέρουμε πως δεν έχει την παραμικρή σχέση με το ποδόσφαιρο, γιατί ο Μαρινάκης έφτιαξε ομάδες που παίρνουν τα πρωταθλήματα και στέκονται καλούτσικα στην Ευρώπη, όπου σίγουρα δεν ξεφτιλιζόμαστε. Σε κάτι τέτοια άτομα, τι ακριβώς πρέπει να κάνεις άραγε?

Εικόνα dono

Μα εγώ συμφωνώ με την διάσταση που δίνεις στην έννοια της εμπιστοσύνης και πως αυτή κερδίζετε ξανα από την μερίδα των φιλάθλων που την έχουν χάσει. Απλά προβλέπω ότι η γκρίνια και η εσωστρέφεια πολύ δύσκολα θα σταματήσει του χρόνου από την ίδια μερίδα του κόσμου.
Κινήσεις θα γίνουν το καλοκαίρι και μακάρι να είναι της πλήρης έγκρισης του προπονητή. Εμένα όσο αναφορά την εμπιστοσύνη μου προς την διοίκηση μου φτάνει αυτό. Έχει δώσει τα κλειδιά στον Ισπανό, έτσι τον στηρίζει κι ο κόσμος βλέπει μια σοβαροτητα κ υγεία

Εικόνα ΑΒΒΑ ΚΟΟΥΤΣ

Επίσημα δεν έχουμε πάρει και τον Σαμαρη?

Εικόνα dono

Σωστό και το διορθώνω αμέσως