ΠΟΑ + ΤΣΑΚΙΡΗΣ = ΑΠΗΛΙΟΝ



Τελικά η ευχή όλων των απανταχού γαύρων, να παίζει κάποια μέρα ο παναθηναϊκούλης στο ιστορικό και τεράστιο γήπεδο της αλεπότρυπας, δεν απέχει πάρα πολύ από την πραγματοποίησή του.
Ήδη έγινε το πρώτο βήμα, συμφωνώντας ο τουίτης με τον Τσακίρη, για να παραχώρηση των προπονητικών εγκαταστάσεων στο Κορωπί ΄΄Απήλιον΄΄, πρώην προπονητικές εγκαταστάσεις του Πανιωνίου. Η συγκεκριμένη έκταση ανήκει στον πρώην μεγαλομέτοχο του Πανιωνίου (αλήθεια, πόσο κακές σχέσεις έχει ο παναθηναϊκούλης με όλες τις υπόλοιπες ομάδες πλην Ολυμπιακού…) και σύμφωνα με όσα βγαίνουν προς τα έξω υπάρχει πολύ μεγάλο παρασκήνιο. Ο ζέλας αποχωρεί από το προπονητήριο της Παιανίας μετά από 32 ολόκληρα χρόνια. Μια ιδιαίτερης σημασίας λεπτομέρεια είναι ότι το προπονητήριο της Παιανίας ΔΕΝ ανήκει στην ομάδα του ποα, αλλά στην οικογένεια του Καρκινογιάννη. Αυτό είναι πολύ σημαντικό να συνειδητοποιήσει κανείς, με αφορμή και τα γενέθλια του Σωκράτη Κόκκαλη, τι έχει προσφέρει αυτός ο τιτανοτεράστιος ηγέτης στην ομάδα μας.
Την προηγούμενη εβδομάδα και πιο συγκεκριμένα την προηγούμενη Παρασκευή ο ιδιοκτήτης της Παιανίας καπετάν Γιώργος συναντήθηκε με τον τουίτη και συμφώνησαν στην συνέχεια της μίσθωσης του κέντρου με το ποσό των 1,2 εκ ετησίως με μια προκαταβολή 500 χιλ. Για τον λόγο όμως ότι η παε ζέλα δεν μπορεί να πληρώσει ούτε την αλλοδαπή καθαρίστρια των γραφείων της, φυσικά η συμφωνία δεν ήταν δυνατόν να τηρηθεί. Έτσι ο ελεγχόμενος από την δικαιοσύνη και αντιπρόεδρος της παε Παναγόπουλος ενημέρωσε τον καπετάνιο ότι η συμφωνία ακυρώνεται. Η αντίδραση του ήταν πηγή άφθονου γέλιου και σχολίων για πολλά χρόνια στο μέλλον απ’ όλους μας στην ομάδα της φάπας και της λαμογιάς. Χαρακτηριστικό απόσπασμα της δήλωσής του…
Από τη μία λένε δεν έχουμε λεφτά και από την άλλη θέλουν να αγοράσουν την Παιανία. Αυτή την στιγμή δεν θεωρείται δεδομένη η συμφωνία. Συμφωνήσαμε για το τίμημα αλλά υπαναχώρησαν. Επικοινώνησαν μαζί μου και μου είπαν δεν έχουμε τόσα λεφτά. Νομίζουν ότι θα γίνει ό,τι και με τις μετοχές. Το θέλουν δωρεάν αλλά αυτό δεν θα γίνει.
Αν δεν έχετε πέσει κάτω από τα γέλια, είναι καιρός να το κάνετε…
Κάπου εδώ έρχονται τα περίεργα. Εκεί που ο Αλαφούζος δεν μπορούσε να εκπληρώσει τις τυπικές του συμφωνημένες υποχρεώσεις με τον καπετάνιο (θυμίζω 1,2 εκ ετησίως με 500 χιλ προκαταβολή), ξαφνικά προκύπτει θέμα Απηλίου και φημολογείται και συμφωνία με τον Τσακίρη, τουλάχιστον όπως υποστηρίζει η εφημερίδα Goal. Το τελικό τίμημα ανέρχεται περίπου στα 8 εκ με αρκετές δόσεις και μάλιστα προβλέπεται και η αγορά άλλων 50 στρεμμάτων γης γύρω από το προπονητικό κέντρο. Φυσικά αμέσως το θέμα έγινε πρώτη είδηση και βγήκαν και τα πρώτα σχετικά άρθρα – απορίες επ’ αυτού. Αντιγράφω από το άρθρο του Παπανικολάου.
Οι σελίδες στην ιστορία του Παναθηναϊκού γυρίζουν τόσο γρήγορα που ειλικρινά αναρωτιέμαι τι άλλο θα γραφτεί σε αυτές και κυρίως σε πόσο σύντομο χρονικό διάστημα.
Διότι μετά την περίοδο της πολυμετοχικότητας ήρθε το «αντίο» της οικογένειας Βαρδινογιάννη από τη μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ και τώρα έρχεται και το «αντίο» από την Παιανία, μετά από 32 χρόνια.
Ουδείς μπορεί να ισχυριστεί φυσικά ότι επειδή ο Παναθηναϊκός φεύγει από την Παιανία και πηγαίνει στο Απήλιον θα χάσει κάτι από την αίγλη του.
Επίσης θεωρώ δεδομένο ότι τα πράγματα στο αθλητικό κέντρο Απήλιον στο Κορωπί θα τρέξουν σε πολύ πιο γρήγορους ρυθμούς απ΄ ότι τα έργα στη Λεωφόρο. Και αυτό θα συμβεί γιατί ο Αλαφούζος θα επενδύσει πλέον σε δική του περιουσία!
Όλοι γνωρίζουν άλλωστε ότι ούτε η Λεωφόρος είναι δική του, ούτε φυσικά η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αφού δεν διαθέτει μετοχές της.
Από το Απήλιον, λοιπόν, θα φύγουν γρήγορα όλα τα χρώματα του μπλε και του μπορτνό που υποδηλώνουν Πανιώνιο και σύντομα θα κυριαρχήσει το πράσινο και το λευκό.
Αυτά είναι ζητήματα άμεσα αντιμετωπίσιμα. Η συνέχεια είναι πάντως, που προκαλεί ποικίλα ερωτηματικά. Για παράδειγμα:
-Πώς υπάρχουν 8 εκατ. ευρώ για το Απήλιον (τόσο λένε τα ρ
επορτάζ ότι θα αγοραστεί) και δεν υπάρχουν για την εγγυητική στο φάκελο αδειοδότησης;
-Πόσα χρήματα θα ζητηθούν από την ΠΑΕ για να νοικιάζει τις εγκαταστάσεις; Διότι αν δεν μιλάμε για ένα ποσό με έκπτωση της τάξεως του 50% από τα 1,2 εκατ. που ζητούσε ο Γιώργος Βαρδινογιάννης, θα πρό
κειται για σοβαρό ηθικό θέμα.
-Που θα φιλοξενούνται τα παιδιά των ακαδημιών που μέχρι σήμερα έμεναν στους ξενώνες της Παιανίας;
-Πόσα χρήματα θα χρεώνεται η ΠΑΕ για την κατάκλιση σε ξενοδοχείο πριν τους αγώνες της ομάδας;
Ο Γιάννης Αλαφούζος επένδυσε χρήματα σε γη και καλά έκανε. Το θέμα είναι όμως, τι θα επενδύσει στον Παναθηναϊκό και με ποιο τρόπο η ομάδα θα είναι ανταγωνιστική.
Διότι αν δεν εξασφαλίσει την αδειοδότηση, τότε ο σχεδιασμός του Αναστασίου αλλάζει και θα είναι υποχρεωμένος να στηριχτεί σε αρκετά νέα παιδιά, λόγω απαγόρευσης των μεταγραφών.

Με τις απορίες που εκφράζει το παραπάνω αρδάκι, κλείνω κι εγώ το άρθρο μου. Ειδικά η απορία για την εγγυητική είναι όλα τα λεφτά.
Που τα βρήκε γενικότερα τα λεφτά ο τουίτης? Το Απήλιον θα είναι του Αλαφούζου ή του ποα? Τα συμπεράσματα δικά σας σύγαυροι. Το σωματείο αυτό κινείται έξω από κάθε δεοντολογία και βρίσκεται μόνιμα σε κορυφαίο επίπεδο πουστιάς, παρανομίας και ίντριγκας (αλήθεια αυτό που δήλωσε ο καπετάν Γιώργος ο μανιαούρης Νομίζουν ότι θα γίνει ό,τι και με τις μετοχές. Το θέλουν δωρεάν αλλά αυτό δεν θα γίνει. απασχολεί κανέναν σοβαρά?). Πόση εφορία πλήρωσαν ο τουίτης κι η παρέα του για να αποκτήσουν τις μετοχές της παε? Αυτά είναι σκάνδαλο ή όχι?
  
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.
 
ΥΣΤ 1. Κε τουίτη η αλεπότρυπα είναι λίγα χιλιόμετρα παρακάτω, καλά το πας, κοντά είσαι. Όπως έγραψε κι ένας σύγαυρος σε άρθρο του Σάββα, είναι θαυμάσιο γήπεδο επίπεδο CL σε σχέση με τα υπόλοιπα της κατηγορίας, όπως π.χ. αυτό που θα παίξει η κούλα του χρόνου.
ΥΣΤ 2. Και τώρα τι θα γίνει με την Παιανία? Μήπως να την νοικιάσουμε εμείς για τα τμήματα υποδομών? μπουχαχαχαχα

Σχόλια

Εικόνα Hank

Eγω παντως μαγκες, μασησα απ το ονομα. Το δηλωνω χωρις ντροπη.

ΑΠΗΛΙΟΝ..αρχαιοπρεπες, βαρυ, και συναμα αναλαφρο σα μπαλαρινα με πρασινα πουεντ
Στομφωδες, αλλα την ιδια στιγμη διακριτικο, σαν μια τριχα στην απαστραπτουσα καραφλα του Τζωννυ. Η μαλλον, διακριτικο σαν ενα ευρω στην τσεπη του Τζωννυ.
Απροσδιοριστα ποιητικο, αιθεριο..νομιζεις οτι νυμφες θα κατεβαινουν απ τα ρουμανια κατα το λιογερμα, θα φορανε πρασινα σορτσακια και ελβιελες, και πατωντας αναλαφρα πανω στο δροσερο χορταρι, θα παιζουνε τα μηλα..
Μια εικονα, σχεδον συγκινητικη. Νομιζω οτι οι ζελεδες, μετα απο 32 χρόνια βρηκαν το προπονητικο κεντρο που τους αξιζει.

ΑΠΗΛΙΟΝ...νομιζω οτι αυτος που το βαφτισε, πρεπει να ηταν Πρεσβης επι Τιμη.
Αληθεια, τι σημαινει; Ειναι οπως το απανεμον; Οπως το απανεμον δεν το βρισκει ο αερας, δεν το βρισκει ο ηλιος; Ανηλιαγον δηλαδη;
Και τα λαγουμια ανηλιαγα ειναι

Εικόνα V0R4D0R

Λοιπόν, επειδή με έτρωγε και μένα η ίδια απορία για τη σημασία της λέξης, ξεκίνησα μια αναζήτηση στο Thesaurus Linguae Graecae αφού η λέξη φαίνεται αρχαία ελληνική. Οι μόνοι τύποι που βρήκα και θα μπορούσαν να είναι σχετικοί είναι οι εξής δύο:
α) ο άπαξ τύπος "απηλιαστά" (Αριστοφάνης Όρνιθες 109) που υπονοεί αυτόν που αποφεύγει τις δίκες από την πρόθεση από + το ουσιαστικό Ηλιαστής (δικαστής της Ηλιαίας).
β) το ουσιαστικοποιημένο επίθετο απηλιώτης, δηλαδή ανατολικός (άνεμος) που εμφανίζεται συχνά στα κείμενα.
Κανένας από τους δύο τύπους δε φαίνεται να ταιριάζει.
Τη λύση πάντως μου την έδωσε τελικά το Sport fm. Ιδου:
"Σε περίπτωση που αναρωτιέστε πάντως, η σημερινή ονομασία «Απήλιον» είχε επιλεχθεί προς τιμήν του μαθητή Σπεράντσα, ο οποίος με το ψευδώνυμο «Απηλιώτης» που σημαίνει ανατολικός άνεμος, είχε συνθέσει τον ύμνο του Πανιωνίου".
Με άλλα λόγια, οι Πανιώνιοι αντί να επιλέξουν τον τύπο "Απηλιωτικόν" (=το σχετικό με τον Απηλιώτη, το του Απηλιώτη), ελευθεροστόμησαν με τον τύπο Απήλιον που, αν υπάρχει,(βαριέμαι να ψάξω αλλού) δηλώνει αυτό που λές πιο πάνω: ανήλιαγο, αυτό που αποφεύγει τον Ήλιο. Οποίος συμβολισμός... Έρεβος μαύρο για τον ΠΟΑ.
Ηθικό δίδαγμα: αν το είπαν οι Πανιώνιοι, μην το ψάχνεις στο TLG. Ψάξε το στον Sport fm.

Εικόνα Hank

Χαχα..μα και γω γι αυτο το εθιξα. Ειναι πολλα που τους συνοδευουν και κολλανε ταμαμ με το Ανηλιαγον
Μποχα, βρωμα, μουχλα, παρασκηνιο, σκοταδι, γλιτσα κλπ.

Εικόνα dono

Κατ' αρχήν κι οι παίκτες του ποα (όσοι πιστοί παραμείνουν δλδ μετά τον Ιούνη) κάτι σαν τις Ρουμάνες... νύμφες είναι. Κοίτα επειδή δεν τους βλέπω να συμπληρώνουν 22άδα στην προετοιμασία, γι' αυτό και πήραν Αναστασίου, Νταμπίζα και Σαραβάκο για να συμπληρώνουν το δίτερμα.
Σου φαίνεται ο Τσακίρης για πρέσβης επί Τιμή?

Εικόνα V0R4D0R

Πλήρες ρεπορτάζ από τις διαπραγματεύσεις και την αγορά του νέου προπονητηρίου του ΠΑΟ στο παρακάτω λινκ: http://www.youtube.com/watch?v=ELCsX9a-6Ck.
Από το 1.14.50 βλέπουμε και την πρώτη προπόνηση της ομάδας. Μπροστά ο Yannis και πίσω οι υπόλοιποι.

Εικόνα dono

Χαχαχα
Πάντως σε μνημόνευσα στην θεική ατάκα σου, δεν έχεις παράπονο...

Εικόνα ΔΙΑΣ

σκεφτομαι να ειχε γινει κατι αναλογο επι σωκρατη...καλα επι μαρινακη θα ειχαμε σε πανελλαδικη μεταδοση απο ΜΕΓΚΑ ΣΤΑΡ ΣΚΑΙ ΝΕΤ ΑΛΦΑ Θωμαιδη και Δικη....συγνωμη που χρησιμοποιησα 7 υβριστικες λεξεις...

Εικόνα dono

Εδώ όταν δεν υπάρχει τπτ, εφευρισκουν μια ανοησία μπας κ συσπειρώσουν τους αντιολυμπιακούς, φυσικά μάταια αλλά ζέλες είναι αυτοί δεν καταλαβαίνουν

Εικόνα red apple

Μπουχα χα χα χα ... (Για να ξεκινήσω από το τέλος -ειρήσθω εν παρόδω, την ιδέα για να μετακομίσει στην Παιανία ο Ολυμπιακός Β' είναι πνευματική ιδιοκτησία μου χιχιχιχιχι)

Τώρα, αγαπητέ Don -o... Thrileone χωρίς να παραγνωρίζω το πολύ σοβαρό ζήτημα με τα δήθεν 8 μυριάκια που τάχα θα διαθέσει για αγορά του ΑΝΗΛΙΟΥ, ο κυρ Τουίτις θα εστιάσω σε ένα εδάφιον του άρθρου σου...

Τη διαφορά ανάμεσα σε ΚΟΚΚΑΛΗ και ΚΑΡΚΙΝΟΓΙΑΝΝΗ...

Χάος... Έρεβος... Τί κληρονομιά άφησε πίσω του ο Τιτάνας και τί αντιμετώπιση επιφύλαξε ο Πράσινος Βόας για την ομάδα της "καρδιάς του"....

ΟΛΥ ΜΠΙΑ ΚΟΣ

Εικόνα dono

Επιβεβαιώνω την πνευματική ιδιοκτησία.
Δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ των προέδρων. Καμμία.
Πάντως εγώ σκέφτομαι να αγοράσω τον θρύλο από τον βαγγέλα. Στα λόγια βέβαια που είναι εντελώς τζάμπα.