ΟΝΕΙΡΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΩΝ ΝΥΧΤΩΝ...



Δεν πρόλαβε να τελειώσει ο τελικός κυπέλλου για τον Ολυμπιακό μας και τα πρώτα ονόματα υποψηφίων μεταγραφικών στόχων είχαν αρχίσει ήδη να γράφονται μαζί με την κριτική του συγκεκριμένου παιχνιδιού. Έτσι είναι η μοίρα των εύρωστων οικονομικά ομάδων ανά την υφήλιο, με τα διάφορα κοράκια μανατζαραίοι ή αρδάκια να προσπαθούν να σπρώξουν την πραμάτειά τους, είτε βοηθώντας τους πελάτες τους, είτε προσπαθώντας να πουλήσουν κάνα φύλλο εφημερίδας παραπάνω.
Όπως συμβαίνει σε κάθε καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο κι όχι μόνο, μέχρι στιγμής έχουν παρελάσει από τις εφημερίδες σαν μεταγραφικοί στόχοι της ομάδας η μισή μικτή κόσμου, ιδιαίτερα οι παίκτες που παίζουν ή έπαιζαν σε ομάδες του Μίτσελ στην Ισπανία κι όχι μόνο. Αυτό το γαϊτανάκι με την παρέλαση των ονομάτων παραδοσιακά είναι συνυφασμένο άλλωστε και με την ιδιοσυγκρασία μας σαν λαός, αλλά και σαν οπαδοί και αυτό είναι γενικότερο σχόλιο και όχι και καλά για τους γαύρους. Όλοι θέλουμε να συζητάμε αν θα έρθει ή όχι ο Μέσι στην ομάδα μας και να έχουμε και την καβάτζα σε περίπτωση αποτυχίας απόκτησής του το κράξιμο σε όλους και για όλα.
Φέτος χώρια από την πλάκα, προσωπικά βλέπω μια αλλαγή προς το καλύτερο σε αυτό τον τομέα. Η Διοίκηση έχει δώσει τα κλειδιά ουσιαστικά στον Μίτσελ κι αυτός με την σειρά του έχει πάρει πάνω του τόσο τον μεταγραφικό σχεδιασμό σε σχέση με τις θέσεις, με τα πρόσωπα, αλλά και το ύψος του μεταγραφικού bgt. Μια αλλαγή που μόνο υγεία μπορεί να βγάζει, μια κίνηση που προσωπικά δεν ξαναθυμάμαι ΠΟΤΕ στις δεκαετίες που παρακολουθώ την ομάδα. Και ο Βαλβέρδε είχε τα κλειδιά, αλλά υπεύθυνος του μεταγραφικού σχεδιασμού δεν ήταν ποτέ, αυτό εξάλλου ήταν και το μοναδικό μειονέκτημα που μπορώ να του προσάψω στην πορεία του στον πάγκο της ομάδας. Αλλά ας δούμε τα πράγματα λίγο πιο αναλυτικά.
Ο προπονητής, άρα η ομάδα φέτος το καλοκαίρι καλείται να πάρει κάποιες πολύ δύσκολες αποφάσεις σχετικά με το έμψυχο υλικό της ομάδας, το ρόστερ δηλαδή της επόμενης περιόδου. Αυτές οι αποφάσεις έχουν να κάνουν με τις αναγκαίες μεταγραφές που πρέπει να γίνουν, την κατάληξη των δανεικών παικτών, αλλά και το ξεσκαρτάρισμα του φετινού ρόστερ ή τις πωλήσεις παικτών από το υπάρχον ρόστερ.
Όσο αναφορά τις μεταγραφικές κινήσεις που θα γίνουν αυτές μάλλον φαίνεται να είναι σε τέσσερις θέσεις. Δεν μιλάω για τους παίκτες που έχουν ήδη αποκτηθεί. Μιλάω για τους παίκτες που θα υπογράψουν με τον σύλλογο το αμέσως επόμενο διάστημα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν ο Μίτσελ ψάχνεται κυρίως για τέσσερις παίκτες, έναν στην άμυνα, δύο στο κέντρο και έναν στα φτερά της επίθεσης. Θα γίνει προσπάθεια δε οι κινήσεις αυτές να γίνουν πολύ άμεσα, πριν την έναρξη της προετοιμασίας, για να μπορέσουν να μπουν από την αρχή μέσα στην ομάδα. Αυτό βγαίνει προς τα έξω από την ομάδα και αν συμβεί αυτό δεν θα έχει ξανά προηγούμενο, ο Ολυμπιακός μας να έχει ολοκληρώσει τις κινήσεις του στο τέλος Ιουνίου. Προσωπικά δεν το βλέπω πιθανό, αλλά θα είμαι ΑΠΟΛΥΤΑ ευχαριστημένος αν στην διάρκεια της προετοιμασίας ψάχνουμε μόνο για έναν παίκτη και όχι για 4-5 όπως συνηθίζουμε. Προφανώς με την μεταγραφική τρέλα της εποχής δεν μπορούμε να μιλήσουμε για ονόματα, παρά μόνο να κάνουμε κάποιες υποθέσεις, που βέβαια είναι για καφενειακού επιπέδου συζητήσεις και σίγουρα δεν θα τις βγάλω εδώ. Ίδωμεν και εδώ είμαστε για να σχολιάσουμε και να συζητήσουμε τα πάντα.
Με την κατάκτηση του πρωταθλήματος, την πρόσληψη του Μίτσελ και την ταυτόχρονη εγκατάλειψη της ιδέας της Ευρωπαϊκής πορείας φέτος (παρά τις όποιες σθεναρές ενστάσεις μου), δόθηκε ένα τεράστιο ατού στην προσπάθεια του προπονητή για την δημιουργία της ομάδας συνόλου που όλοι μας οραματιζόμαστε. Αυτό δεν είναι άλλο από τον αναγκαίο χρόνο να μάθει την ομάδα, ένα πράγμα που είναι θεμελιώδες αν θες να κάνεις ένα σύνολο παικτών να λειτουργούν σαν ομάδα συνόλου μέσα στο γήπεδο. Τα αποτελέσματα αυτού, τα βλέπουμε πλέον συχνά. Κινήσεις όπως, η κατάθεση της μεταγραφικής λίστας στον Βρέντζο (καταρτισμένη από τον Μίτσελ) στις 29/05/2013 με την ταυτόχρονη έγκριση του ύψους του bgt που ήθελε και έθεσε ο προπονητής, δείχνει ΜΟΝΟ ότι κινούμαστε τουλάχιστον επαγγελματικά σε ένα επίπεδο σοβαρότητας και οργάνωσης. Η απομάκρυνση του Ντάρκο, με την ταυτόχρονη πρόσληψη του Καρεμπέ και Ισά δείχνει αν μη τι άλλο, μια διάθεση της Διοίκησης να κινηθεί σε καθαρά Ευρωπαϊκά πρότυπα με ύπαρξη προπονητή - manager, τον Λορένθο υπεύθυνο scouting έναν άνθρωπο που είναι ανιχνευτής παικτών και έχει τεράστια βάση δεδομένων στην κατοχή του και του Ισά αθλητικού διευθυντή. Η είδηση βέβαια που σχολιάστηκε θετικά απ’ όλους μας ήταν και η συνεργασία με τον ΤΕΡΑΣΤΙΟ Κριστιάν Καρεμπέ σε ένα ρόλο συμβούλου στρατηγικής (Strategic advisor), ένας ρόλος που θα επεξηγηθεί στην σημερινή συνέντευξη τύπου. Δεν υποστηρίζω ότι αυτό το μοντέλο σώνει και καλά είναι το καλύτερο του κόσμου, αλλά εμείς δεν είχαμε ποτέ ένα μοντέλο διοίκησης, τρεξίματος του μαγαζιού ρε παιδί μου, που να έχει κάποια λογική και κυρίως οργάνωση. Ε λοιπόν φέτος έχουμε και θα δούμε πως θα τρέξει κι αυτό.
Αυτήν την εποχή έχουν ήδη παρελάσει καμιά 100 ονόματα από τις εφημερίδες σαν μεταγραφικοί στόχοι της ομάδας και μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου θα παρελάσουν άλλα τόσα. Η συμβουλή μου είναι ΜΗΝ μασάτε τίποτα και μην ενθουσιάζεστε με κανένα όνομα που ακούτε ή γράφεται στον τύπο, όσο τελειωμένη υπόθεση κι αν παρουσιάζεται. Ο στόχος είναι να πάρει ο προπονητής τους παίκτες που επιθυμεί, που ξέρει προσωπικά ενδεχομένως για να κάνει το σύνολο που θέλει κι όχι αν γνωρίζω ή εγκρίνω εγώ το βιογραφικό ή τις ικανότητες του παίκτη. Όλοι θα κριθούν εξάλλου μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Αν και είναι νωρίς να μιλήσουμε για τις ανάγκες σε έμψυχο υλικό της ομάδας, αφού αναμένουμε τις μεταγραφικές κινήσεις μας (απόκτηση νέων παικτών, αποχώρηση ή αξιοποίηση των υπαρχόντων) φέτος όλα δείχνουν ότι θα δούμε μια ομάδα Μίτσελ κι αυτό είναι πολύ σημαντικό τόσο στις προσδοκίες, όσο και στην κριτική προς τον προπονητή μας.
 
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.
 
ΥΣΤ 1. Μαρινάκη ΞΥΠΝΑ!!!! Οι απέναντι παίρνουν το δεκάρι της Εθνικής Ελλάδος κι εσύ κοιμάσαι. ΞΥΠΝΑ θα χάσουμε τον 37χρονο τυπάρα και μετά εμείς με ποιους θα παίζουμε… Σταμάτα να παντελονιάζεις τα λεφτά μας και αντί για καράβια πάρε ΑΜΕΣΑ τον Φύσσα για να κάνουμε ρελάνς. Ή έστω των Βύντρα…
ΥΣΤ 2. Εκεί στην Τούμπα έχουν καταλάβει ότι ΔΕΝ θα παίζουν CL του χρόνου έτσι? Όχι τίποτα άλλο αλλά τους βλέπω ξανά με λίγο έπαρση τελευταία. Δεν αναφέρομαι βέβαια στην δήλωση του Κατσούρ που φυσικά πέρασε στα ψιλά των εφημερίδων και απορώ πως δεν έφερε και την έκρηξη του Ιβάν με άμεση αποδέσμευσή του…

 

Σχόλια

Εικόνα indian

Καλησπέρα μάγκες,ελπίζω να είστε όλοι καλά...λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν προλαβαίνω να σχολιάζω αλλά με αφορμή και το άρθρο εδώ το οποίο με βρίσκει ως δια μαγείας 100% σύμφωνο,ήθελα απλώς να φωνάξω έλεος με την πράσινη βρώμα σε όλα τα αθλήματα και με τους ΑΡΔ...στο ποδόσφαιρο αγνοί αγανακτισμένοι αυθόρμητοι φίλαθλοι κάνουν ντου στην επιτροπή αδειοδοτήσεων...στο μπάσκετ ο φαρμακοτρίφτης άκουσον άκουσον απαιτεί ντόπινγκ κοντρόλ σε όλους τους παίκτες σε όλα τα ματς...αυτός ξέρει...στο βόλει σκανδαλωδώς τους κρατάνε στην α κατηγορία...και η ζωή συνεχίζεται και ο γαύρος είναι υπεύθυνος για τα δεινά των ελλήνων, των μη ελλήνων και για τις εκρήξεις στον ήλιο...Παρασκευή γερά και Ολυμπιακά...
ΘΡΥΛΕ ΘΕΕ ΜΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ ΜΟΥ

Εικόνα dono

Μάνο καλως σε ξαναβρήκαμε

Εικόνα ΔΙΑΣ

που εισαι ρε ινδιανε? μου ελλειψε το υστερογραφο σου...

Εικόνα Hank

Καλως τον Ινδιανο.
Νομιζω οτι ολα αυτα που αναφερεις, πρεπει να γινουν αρθρο.
Αλλα χρειαζεσαι 100 site για να χωρεσουν ολα τα αρθρα που θα πρεπε να γραφτουν για τη βρωμα τους

Εικόνα savvas gridlock

Δίχως ξεσκαρτάρισμα δεν γίνεται δουλειά. Αυτήν την ώρα έχουμε 4 δεκάρια ή έστω εν δυνάμει παίκτας που παίζουν πίσω από το φορ περιοχής στο ρόστερ -Ντεβινσέντης, Τάτος, Σουμπίνιος, Φουστέρης-, υπάρχει ο Ιμπαγάσας που είναι στον αέρα και πάμε για δεκάρι, που θα'ναι και καλό όνομα μάλιστα. Κάποιοι πρέπει να φύγουν απ'αυτούς.

Εικόνα dono

Προφανώς δεν θα μείνει κανένας από τους δύο δανεικούς και φυσικά ούτε ο Ιμπαγάσα. Στο καλό και χαιρετίσματα στον Ιβάν. Πάντως θα δούμε γιατί λογικά ο μίτσελος έχει πάρει και ανακοινώσει τις αποφάσεις του, άρα είναι θέμα χρόνου να τις μάθουμε όλοι. Τελευταία πληροφόρηση που έχω από Περιστέρι, ο Σουμπίνιος θα παραμείνει μάλλον εκεί.