WELCOME VLADIMIR


Tags: -

Από την Παρασκευή 28/06/2013 ο Σλοβάκος ποδοσφαιριστής Βλάντιμιρ Βάις υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον Ολυμπιακό μας. Διαβάζοντας λοιπόν το τι γράφτηκε, αλλά κυρίως τις κριτικές στον παίκτη από τα ξένα μέσα ενημέρωσης και βάσης δεδομένων, πραγματικά ο παίκτης δείχνει εξαιρετικά στοιχεία, στοιχεία δε που έλειπαν υπερβολικά πολύ πέρυσι, στοιχεία που επιβάλλεται να έχει ο παίκτης που παίζει στα άκρα της επίθεσης στο σύστημα του Μίτσελ. Προσωπική άποψη από τον παίκτη δεν μπορώ να έχω, παρ’ όλο που κάθισα και είδα 3-4 παιχνίδια της Πεσκάρα φέτος, κάτι που όμως δεν αποτελεί ασφαλές δείγμα γραφής για να αποκτήσω ιδία άποψη.
Τα στοιχεία που συνοδεύουν τον ποδοσφαιριστή μας που αγωνίζεται κυρίως στην θέση του δεξιού εξτρέμ, μιλούν για έναν ταχύτατο, πολύ καλό τεχνίτη, με μεγάλο έκρηξη κυρίως στις προσπάθειες εν κινήσει, έναν παίκτη που μπορεί να παίξει γραμμή αλλά και να μπουκάρει παράλληλα στην αντίπαλη περιοχή. Ένα παίκτη που μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις πίσω από τον επιθετικό. Έχει καλό σουτ που το δοκιμάζει σε κάθε ευκαιρία που βρίσκει. Στο ένας εναντίον ενός είναι εξαιρετικός, έχει πολύ καλή ντρίμπλα και εξαιρετική σέντρα. Όλα αυτά σας θυμίζουν κάτι? Η ομάδα φαίνεται ότι βρήκε έναν παίκτη με τα χαρακτηριστικά του Μιραλάς, με μια διαφορά. Ο Σλοβάκος είναι σαφώς πιο αθλητικός, πιο δυνατός από τον Βέλγο. Με την τελευταία σύγκριση νομίζω καταλαβαίνουμε το είδος , τα χαρακτηριστικά του παίκτη που αποκτήσαμε. Επιπλέον αποκτήσαμε έναν ποδοσφαιριστή 23 ετών, διεθνή και βασικό με την ομάδα ανδρών της χώρας του με παρουσία ακόμα και σε παγκόσμιο κύπελλο σε ηλικία 21 ετών.
Τα παραπάνω θετικά στοιχεία του παιχνιδιού του, έρχονται φυσικά μαζί με κάποια αρνητικά στοιχεία. Κατ’ αρχήν η προσήλωση του στο αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού της ομάδας είναι μικρή. Δεν είναι ότι δεν προσπαθεί να αμυνθεί τακτικά και προσηλωμένα και τα έχει όλα γραμμένα στα παλιότερα των υποδημάτων του, αλλά παρατηρείς στις αντιδράσεις του ότι δεν είναι και η πρώτη του προτεραιότητα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ένα άλλο σημείο που χρήζει προσοχής, είναι η κατάχρηση πολλές φορές της ντρίμπλας, χωρίς σε καμία περίπτωση ο παίκτης να μπορεί να χαρακτηριστεί ατομιστής, ειδικά σε περιπτώσεις που βλέπει ότι μπορεί να κάνει γιο γιο τον αντίπαλο αμυντικό. Κάπου εκεί τον παρασέρνει ο ενθουσιασμός του.
Το βιογραφικό του παίκτη είναι εξαιρετικό και πλούσιο.
Αρχικά ο παίκτης έπαιξε στα εφηβικά τμήματα της Ίντερ Μπρατισλάβας, στην οποία τον ανακάλυψε η Μάντσεστερ Σίτι και τον απέκτησε σε ηλικία 17 χρονών το 2006, που έπαιξε επίσης για τους νέους του συλλόγου έως το 2009, συμβάλλοντας σοβαρά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος νέων της Premier League. Το 2009 και αφού είχε προλάβει να δείξει το ταλέντο του σε κάποια παιχνίδια league cup υπογράφει νέο συμβόλαιο με τους Άγγλους έως το 2012. Τον Ιανουάριο του 2010 δίνεται δανεικός εώς το τέλος της χρονιάς στην Μπόλτον και εκεί παίζει αρκετά (13 συμμετοχές) και την αμέσως επόμενη χρονιά αρχίζει να φτιάχνεται η καριέρα του. Δίνεται εκ νέου δανεικός για όλη την σεζόν στην Ρέιντζερς και πραγματικά κάνει πολύ καλή σεζόν με 23 συμμετοχές και 5 γκολς, βοηθώντας καθοριστικά τους Σκοτσέζους να πάρουν τον τελευταίο τίτλο της ιστορίας τους, με τον ίδιο να είναι υποψήφιος για το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη του πρωταθλήματος. Την χρονιά 2011 / 2012 κάνει το άλμα στην καριέρα του, η Μάντσεστερ τον δίνει πάλι δανεικό, αυτή την φορά στην Εσπανιόλ, με τον παίκτη να έχει 28 συμμετοχές και 3 γκολς. Η συνέχεια μετά είναι λίγο πολύ γνωστή. Η Πεσκάρα τον αποκτά με μεταγραφή το καλοκαίρι του 2012 από την Μάντσεστερ, υπογράφοντας με τον παίκτη συμβόλαιο διάρκειας (1+1) ετών με option ελευθερίας σε περίπτωση που η νεοφώτιστη Πεσκάρα δεν μείνει στην πρώτη κατηγορία της Ιταλίας, πράγμα που έγινε. Έτσι μετά από μια φοβερό σε απόδοση πρωτάθλημα του παίκτη με 22 συμμετοχές και 4 γκολς, ο παίκτης έμεινε ελεύθερος μετά τον υποβιβασμό της Πεσκάρα και πλέον ο μάνατζέρ του έψαχνε την νέα του ομάδα. Ο Ολυμπιακός με το δέλεαρ της συμμετοχής στο CL, αλλά και της συμφωνίας με τον μάνατζερ του παίκτη Μίνο Ραϊόλα να κρατά ένα ποσοστό δικαιωμάτων του παίκτη, με τις πληροφορίες να δείχνουν ένα (15-20)%.
Εν κατακλείδι, ο Ολυμπιακός απόκτησε έναν παίκτη, που βάσει των προσόντων του ενισχύεται απίστευτα. Πήρε έναν παίκτη ουσίας που θα ανεβάσει την ομάδα, αλλά ταυτόχρονα και με την δυνατότητα του να κάνει το κάτι παραπάνω που θα ξεσηκώσει την κερκίδα. Καθρέπτης όλων είναι το γήπεδο και εκεί θα φανεί η όποια προσφορά του καθενός. Σήμερα, πριν ακόμα αρχίσει η προετοιμασία, το μόνο που μπορούμε να κρίνουμε είναι τα τυπικά προσόντα και το βιογραφικό του κάθε παίκτη. Με βάση αυτό η κίνηση απόκτησης του συγκεκριμένου παίκτη κρίνεται ως απολύτως επιτυχημένη και αν αναλογιστεί κανείς ότι ουσιαστικά ήρθε σαν ελεύθερος, πιστώνεται απολύτως στα θετικά του νέου τμήματος scouting και φυσικά της Διοίκησης.
 
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.
 
ΥΣΤ 1. Η προετοιμασία του ζέλα άρχισε με 17 παίκτες και μόλις ένα στόπερ. Τουίτη γερά η μαγευτική football league είναι κοντά. Και η Αλεπότρυπα μην σου πω.
ΥΣΤ 2. Αναμένεται εβδομάδα ανακοινώσεων, όπως είπε ο Βρέντζος. Μέχρι στιγμής όλα σούπερ. Πάνω απ’ όλα η διάθεση του προέδρου να ακολουθήσει κατά γράμμα τον μεταγραφικό σχεδιασμό του Μίτσελ. Αυτό το έχω ξαναγράψει, αλλά το θεωρώ κομβικό.
 

Σχόλια

Εικόνα clark gheibol

μια χαρά είναι ο παίχτης. Τα αρνητικά που λες τα είχε και ο Μιραλάς. Αλλά τούτος εδώ είναι και πιο τσαμπουκαλής, λιγότερο ντελικάτος, πιο γαύρος ρε παιδί μου, όχι όλο φρου φρου κι αρώματα. Μένει να δείξει τα προσόντα του και στο Ναό.
Πάντως ο Μιραλάς μας έκανε καλό. Πήραμε έναν παίχτη από τ' αζήτητα, φώναξε, γκρίνιαξε ο κόζμος και μετά τον έκανε ίνδαλμα. Έτσι τώρα για το Βάις ακούς μόνο καλά λόγια. Μάθαμε να εκτιμούμε κάποια χαρακτηριστικά που παλιότερα δε μας ενδιέφεραν

Εικόνα dono

Ισχύει και για τον Σάββα η απάντηση. Όταν έθεσα την όποια σύγκριση με τον Μιραλάς, δεν την έθεσα μόνο για τα προτερήματά του. Φυσικά μοιάζουν και στα ελλατώματα, γι αυτό και έγινε εξ αρχής η αναφορά στον Βέλγο. Η δε ονομαστική σύγκριση γίνεται ακριβώς να δούμε λίγο τι να περιμένουμε (από θέμα προσόντων και μειονεκτημάτων) από τον παίκτη συγκρινόμενος με κάποιον που ήδη ξέρουμε

Εικόνα savvas gridlock

Στα αρνητικά του που λες, επειδής λίγο πιο πάνω τον συγκρίνεις με το Μιραλά, δεν μου λες, θυμάσαι πολλές φορές το Μιραλά να γυρίζει να μαρκάρει? Μήπως ήταν λίγες φορές που βλέπαμε όλοι το Μιραλά να πάει να περάσει 2-3 παίκτες χωρίς λόγο και χάναμε την μπάλα? Μου τήν κάνατε και υπερπαίκτη και σημείο αναφοράς την παλιοκλώσσα, με τα τσόκαρα και τα πασούμια μου γύριζε στου Ρέντη...

Εικόνα ΑΒΒΑ ΚΟΟΥΤΣ

''την παλιοκλώσσα, με τα τσόκαρα και τα πασούμια μου γύριζε στου Ρέντη''

ΕΛΑ ΣΥΝΕΛΘΕ....ΚΑΙ ΚΟΨΕ ΤΗΝ ΝΗΣΤΕΙΑ, ΒΛΑΠΤΕΙ ΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ...χαχαχχααχα
ΔΩΣΤΕ ΤΟΥ ΛΙΓΟ ΚΡΕΑΤΑΚΙ ΑΥΤΟΥΝΟΥ ΡΕ, ΞΕΦΥΓΕ ΠΑΛΙ.....