ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΣΟΡΙ ΝΤΟΜΙΝΓΚΕΣ


Tags: -

Εχθές ανακοινώσαμε και επίσημα την απόκτηση του Αργεντίνου ποδοσφαιριστή με Ιταλικό διαβατήριο Αλεχάντρο Νταμιάν Ντομίνγκεζ (Τσόρι) για τα επόμενα 2 χρόνια.
Ο Τσόρι είχε μείνει ελεύθερος από την Ράγιο Βαγιεκάνο και υπόγραψε στην ομάδα της αρεσκείας του, μετά φυσικά από σχετική εισήγηση του προπονητή Μίτσελ, που τον ήξερε από το πέρασμά του από την Ισπανία.
Ας πάρουμε λίγο τα πράγματα από την αρχή. Ο παίκτης αγωνίζεται στην θέση του επιτελικού μέσου, αλλά αγωνίζεται με ευκολία στην θέση του δεύτερου επιθετικού. Αυτό λύνει τα χέρια του Μίτσελ, αφού στο περυσινό ρόστερ υπήρχαν μόνο δύο κλασσικά σέντερ φορ και κανένας επιτελικός μέσος πλην του Αριέλ. Για τον παίκτη έχω προσωπική άποψη μόνο για τα χρόνια που έπαιζε στην Ρωσία και θεωρώ ότι είναι ένας εξαιρετικός παίκτης, που όπως και ο Ιμπαγάσα σε μικρότερη ηλικία θα έρχονταν στην Ελλάδα μόνο για διακοπές. Είναι ένας απίστευτα ποιοτικός παίκτης με τεράστιες εμπειρίες και παραστάσεις από το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, αρκεί να δει κανείς τι έχει κατακτήσει στην καριέρα του. Πρωτάθλημα Αργεντινής, Πρωτάθλημα και super cup Ρωσίας, uefa europa league και uefa super cup.
Είναι χαρακτηριστικό της ποιότητας και των προσόντων του, ότι υπάρχουν αρκετές αγωνιστικές περίοδοι που είχε περισσότερες ασίστ από γκολ. Αυτό το κομμάτι έλειψε πάρα πολύ πέρυσι από την ομάδα και ευελπιστούμε να τελειώσει με την απόκτηση του Τσόρι, αλλά και με του άλλου μέσου που αναμένουμε τις επόμενες ημέρες. Είναι χαρακτηριστικό δε ότι το προσωνύμιο Τσόρι, σημαίνει λεπίδα, που του βγήκε χάρη στην εξαιρετική του αντίληψη στην πάσα.
Η καριέρα του παίκτη αρχίζει από την Γκίλμες στην Αργεντινή που σε ηλικία 20 χρονών κάνει ένα πολύ καλό πρωτάθλημα με 22 συμμετοχές και 6 γκολς, κάτι που δεν αφήνει αδιάφορη την Ρίβερ Πλέιτ που το αποκτά την αμέσως επόμενη σεζόν. Στα επόμενα 3 χρόνια θα αγωνιστεί 29 παιχνίδια και θα σκοράρει 9 φορές με την φανέλα της Ρίβερ, κατακτώντας ταυτόχρονα και 3 φορές την κούπα του πρωταθλητή. Ο επόμενος σταθμός της καριέρας του ήταν στο Καζάν για λογαριασμό της Ρούμπιν. Εκεί έμεινε 3 χρόνια και έκανε το μεγάλο άλμα στην καριέρα του με 63 συμμετοχές και 21 γκολς. Το 2007 η Ζετίν έκανε ρεκόρ μεταγραφικού ποσού για την Ρώσικη λίγκα όταν τον έφερε με μεταγραφή 7,5 εκ στην Αγία Πετρούπολη. Στην Ζενίτ κατέκτησε σχεδόν τα πάντα (πρωτάθλημα, europa league, ευρωπαϊκό super cup), έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στην πορεία της ομάδας. Ο τελικός απολογισμός ήταν 46 συμμετοχές και 7 γκολς. Το 2009 η Ρούμπιν τον πήρε ξανά πίσω και αυτή η χρονιά ήταν ορόσημο για την καριέρα του. Είχε σε 23 συμμετοχές 16 τέρματα, ανακηρύχθηκε καλύτερος ποδοσφαιριστής του Ρώσικου πρωταθλήματος, αλλά και ανάγκασε την Βαλένθια να τον αποκτήσει από τους Ρώσους. Την πρώτη του περίοδο στην Ισπανία έπαιξε λίγο και προφανώς δεν μπήκε ποτέ στο κλίμα της ομάδας του. Είχε 19 συμμετοχές κάτι που ανάγκασε την Βαλένθια να τον στείλει δανεικό στην Ρίβερ Πλέιτ. Αυτή η κίνηση του έσωσε την καριέρα, αφού η σεζόν 2011/2012 τον βρήκε στην αγαπημένη του Ρίβερ να έχει 33 συμμετοχές με 5 γκολς. Την επόμενη χρονιά τον άφησε ελεύθερο η Βαλένθια και πήγε σαν ελεύθερος στην Ράγιο Βαγιεκάνο, στην οποία συνέχισε ακριβώς από εκεί που το άφησε την προηγούμενη χρονιά του. Είχε ξανά 33 συμμετοχές και 3 γκολς. Από φέτος ο Τσόρι κοσμεί το Ελληνικό πρωτάθλημα  με την φανέλα του Θρύλου μας και αναμένουμε όλοι να δούμε στο γήπεδο τα ψήγματα του μεγάλου ταλέντου του.
 
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.
 
ΥΣΤ 1. Τελικά ρε Αρδάκια το Απήλιον αγοράστηκε ή όχι από τον ζέλα? Αναμένω να δω κάποια ενημέρωση γιατί ακούμε και διαβάζουμε διάφορα. Δεν θέλω να πιστέψω βέβαια ότι το όλο θέμα ήταν παραπέτασμα καπνού για να καλύψετε την αδυναμία σας στην αδειοδότηση της uefa…
ΥΣΤ 2. Σύμφωνα με τον Τσακίρη ρεπόρτερ της κούλας στην Δαβάκη, δεν έχει κατατεθεί τίποτα ακόμα από την μεριά της προσφυγοπούλας για την πτώχευση της παε σε κανένα αρμόδιο όργανο. Πως είναι δυνατόν να κάνει το σωματείο της κλάψας μεταγραφές, ανανεώσεις κτλ? Μήπως έχουν δει ότι τα χρέη σε περίπτωση πτώχευσης και πτώσης στην Γ Εθνική τελικά δεν μηδενίζονται απλά μειώνονται πολύ?
 

Σχόλια

Εικόνα μαουνιέρης

Σύγγαυρε Dono, το Chori (με ένα r) ετυμολογείται από το ρήμα chorear και σημαίνει τον «γκρινιάρη», τον «παραπονιάρη», τον «εξημμένο», τον «αναστατωμένο». Επειδή όμως τα «αργεντίνικα» είναι γλώσσα περίεργη (και... ακατάστατη), δεν αποκλείεται να σημαίνει και αυτό που λές – αλλά δεν το έχω συναντήσει. Και βέβαια μου αρέσει καλύτερα η δική σου εκδοχή!...

Όπως και να έχει, όμως, καλώς ήρθε ο παιχταράς στον Θρύλο.

Εικόνα dono

Σύγαυρε το διάβασα και το βρήκα ενδιαφέρον σε Ελληνικό σάιτ. Αν δεν ισχύει όπως λες, το δέχομαι γιατί προφανώς γνωρίζεις καλύτερα τα πράγματα, μιας κι εγώ δεν γνωρίζω γρι Αργεντίνικα

Εικόνα savvas gridlock

Με τις όποιες γνώσεις στα ισπανικά έχω κι εγώ, συμφωνώ μαζί σου, αλλά είναι αρκετοί αυτοί που υιοθετούν την εκδοχή του dono. Είναι πιο ''ποδοσφαιρική''. Γκρινιάρικη λεπίδα? Ποιος ξέρει το τι είναι και πώς είναι...

Εικόνα dono

Μωρέ γκρινιάρης γενικότερα μην μας βγει και ας είναι λεπίδα, ξυράφι ή φαλτσέτα

Εικόνα V0R4D0R

Για το Ανήλιαγο, το είχε πάρει μυρωδιά η Γαβάθα και το είχε γράψει εδώ: http://www.olympiacos24.gr/content/columns/manwlhs-gabathiwths/17394-o-e...
Έγινε δηλαδή μια αγορά αέρα μπανά (όπως θα έλεγε και ο ανωτέρω συντάκτης) για να πάρουν την άδεια οι ζελέδες. Αετός νυχάτος ο Yiannis, μόνο που λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο. Είχαν και ανακαίνιση στον σύνδεσμο της Νιόν τα βαζέλια και δε μπορούσαν να στείλουν ενισχύσεις στην ακρόαση (με κανα ροπαλάκι για κάθε ενδεχόμενο). Έτσι το οκ της κόκκινης ΕΠΟ έγινε no way από την πράσινη (καθότι άσπιλος και αμόλυντος) UEFA. Και έμειναν με το προπονητικό κέντρο στο χέρι. Παραιτήθηκαν και από το CAS διότι δεν υπάρχει cash. Και σας ρωτάω τώρα ρε λαμόγια που φαγωθήκατε με τις Αλεπότρυπες και τη γ΄εθνική:
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΒΑΖΕΛΙΑ? ΤΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΛΥΣΙΣ!
ΥΓ. Τον Τσόρι -και τους άλλους- να τον δούμε πρώτα έστω και σε κανένα φιλικό (ουφ! 1μιση μήνας χωρίς Ολυμπιακό) και μετά εδώ θα είμαστε πάλι να τα γράφουμε.

Εικόνα dono

Για το υστ σου προσυπογράφω φυσικά. Να ξαναπώ το τσιτάτο ότι καθρέπτης για όλους είναι το γήπεδο

Εικόνα savvas gridlock

Πρώτα και κύρια δεν μετράει η ποιότης του συγκεκριμένου παίκτου. Ούτε το ότι πήρες τον πρώην αρχηγό ολόκληρης Ρίβερ, ούτε ότι πήρες παίκτη με πανάκριβες μεταγραφές στη Ρωσία και θητεία στη Βαλένθια και στην Πριμέρα. Το βασικό για'μένα είναι ότι ο παίκτης επέλεξε να γυρίσει στην πατρίδα του και να γίνει αρχηγός στην προσπάθεια επανόδου της Ρίβερ στην Α' Εθνική. Αυτό τη σήμερον ημέρα δεν το βρίσκεις εύκολα και μακάρι να επενδύσουμε απάνω του...

Εικόνα μαουνιέρης

Σωστό Σάββα. Ολόσωστο, και σου σηκώνει την τρίχα. Και σου το λέει αυτό ένας -το ξέρεις- φανατικός Μποκίστας. Καλώς ήρθε ο Αλέξανδρος Δαμιανός Κυριακίδης -έτσι μεταφράζεται το ονοματεπώνυμό του στα ελληνικά- στον Θρύλο.

Εικόνα savvas gridlock

Έτσι είναι Γιώργο. Κι εγώ δεν την γουστάρω καθόλου τη Ρίβερ, αλλά το σωστό να λέγεται.

Εικόνα dono

Ασφαλώς. Αυτά ας τα βλέπουν κάποια παικτάκια εγχώριας κοπής, όπως ο προηγούμενος κάτοχος της φανέλας με το νούμερο 35

Εικόνα red apple

OK, μπαλαδόφατσα ο Αλεχάντρο... Αλλά το...ΑΠ-ΗΛΙΟΝ φαίνεται πως έχει γίνει...ΑΠ-ΙΣΚΙΟΝ!
No money No Honey κυρ Συντάκτα!! Ε ρε γέλια, αλλά οι αντικειμενικούληδες έχουν ξεμείνει στην γαργάρα

Εικόνα dono

Τώρα ασχολούνται με κάποιον Μπεργκ. Μόλις η καραμέλα και το παραμύθι τελειώσει θα γελάσουμε