ΦΙΛΙΚΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΣΙΜΟΥΡΚ


Tags: -

Εχθές είχαμε το πρώτο φιλικό προετοιμασίας για την ομάδα στην Αυστρία με αντίπαλο την Σίμουρκ από το Αζερμπαϊτζάν. Για τον προφανή λόγο ότι δεν πρόκειται φυσικά να αναλύσω το φιλικό ξεμουδιάσματος που έγινε εχθές, απλά να πω ότι για την ιστορία νικήσαμε με 2-1 με γκολ των Διαμαντάκου, Μήτρογλου, με τον προπονητή να χρησιμοποιεί όλους τους παίκτες που έχει μαζί του στην προετοιμασία, περίπου 30 δηλαδή.
Επιγραμματικά θα μπορούσαμε να δούμε κάποια θετικά και αρνητικά στοιχεία από το χθεσινό παιχνίδι.
  • Εξαιρετική διάθεση απ’ όλους σχεδόν τους ποδοσφαιριστές
  • Βάλαμε δύο εκπληκτικά σε εκτέλεση και δημιουργία τέρματα. Πραγματικά και τα δύο τέρματα ήταν για highlights
  • Με το χθεσινό ρόστερ υπάρχουν πολλές επιλογές ανάπτυξης και κυρίως πολλοί τρόποι και παίκτες να το κάνουν. Εχθές είδαμε ανάπτυξη από τον άξονα  στο Ά ημίχρονο, αλλά και ανάπτυξη από τα πλάγια στο ΄Β ημίχρονο
  • Ο Βάις είναι μια χαρακτηριστική φιγούρα ποδοσφαιριστή που θα μας κάνει να σηκωθούμε πολλές φορές από την θέση μας στο γήπεδο. Είναι σούπερ γρήγορος, εκρηκτικός με και χωρίς την μπάλα στα πόδια, με υψηλότατη τεχνική κατάρτιση και κάτι πολύ σημαντικό, ομαδικός στο παιχνίδι του.
  • Ο Τσόρι είναι κλάση και τύπος παίκτη που δεν είχαμε σχεδόν ποτέ στην ομάδα. Μαζί του βρήκαμε καλό σουτ, στημένα εκτός περιοχής, κάθετη πάσα, αλλά και έναν παίκτη που αντέχει να φάει ξύλο, όπως έγινε εχθές.
  • Ο Σαλίνο μου φάνηκε λίγο τρακαρισμένος. Μου έκανε πολύ καλή εντύπωση ότι είχε πολύ καλή κίνηση χωρίς την μπάλα στην επίθεση, άσχετο αν δεν τον τροφοδότησαν οι συμπαίκτες του με μπαλιές πίσω από την πλάτη της άμυνας ενώ αυτός έκανε διαρκώς κίνηση. Αυτά μαθαίνονται και αυτοματοποιούνται με την δουλειά στην προπόνηση και το καλύτερο δέσιμο με τους συμπαίκτες του. Αμυντικά δεν μπορώ να έχω ξεκάθαρη εικόνα γιατί ο χθεσινός αντίπαλος δεν τον πίεσε σχεδόν καθόλου.
  • Μου έκανε πολύ καλή εντύπωση ο Σάμαρης, όχι τόσο για την εντυπωσιακή του απόδοση, το κέντρο δεν πιέστηκε ιδιαίτερα εχθές, όσο για την άνεση του λες και παίζει χρόνια στην ομάδα. Τον πιστεύω πολύ για την συνέχεια, αρκεί να μείνει βέβαια τελικά στην ομάδα.
  • Η αποκάλυψη του χθεσινού φιλικού ήταν κατά την γνώμη μου ο Σιώπης. Ο μικρός έδειξε ότι είναι κρίμα να μην πάρει την θέση έστω του δευτερότριτου αμυντικού χαφ στο ρόστερ γιατί έδειξε κάποια πολύ βασικά και σημαντικά στοιχεία. Τσαμπουκά και καλή αντίληψη του χώρου. Τροφοδοσία μπάλας με την μία και γενικότερα πειστικότερη παρουσία απ’ ότι το βασικό μας αμυντικό χαφ.
Μπορούμε δυστυχώς να εξάγουμε και κάποια αρνητικά συμπεράσματα από το χθεσινό φιλικό, που δεν τα βγάζω μόνο από το χθεσινό παιχνίδι, αλλά συνδυαστικά με όλη την περυσινή χρονιά.
  • Μας λείπει ακόμα το βασικό αμυντικό χαφ. Ο Σάμαρης και ο Σιώπης μπορούν να κάνουν παπάδες στο μέλλον, αλλά η φετινή χρονιά είναι να πάρουν συμμετοχές και εμπειρίες από αυτό το επίπεδο. Ο Φέισα το έπιασε από εκεί που το άφησε πέρυσι…
  • Πρέπει να γίνεται πιο προσεκτική επιλογή των αντιπάλων ομάδων που παίζουμε φιλικά προετοιμασίας. Οι Αζέροι εχθές έπαιζαν εντελώς βρώμικα για ένα ολόκληρο ημίχρονο, με πολλές φάσεις στις οποίες θα μπορούσαν να έχουν τραυματιστεί παίκτες μας. Δεν μας χρειάζονται τέτοια φιλικά. Καταλαβαίνω ότι οι διαθέσιμες ομάδες σε αυτό το στάδιο προετοιμασίας δεν είναι άπειρες, αλλά αν εχθές είχαμε κανένα σοβαρό τραυματισμό παίκτη μας, σήμερα θα λέγαμε άλλα.
  • Του Μασάντο δεν του βγαίνει αγωνιστικά τίποτα στον αγωνιστικό χώρο. Αν πάντως αυτό δεν είναι ψυχολογικό και είναι σχετικό με τις  πραγματικές ικανότητες του παίκτη, τότε έχουμε μεγάλο θέμα εάν δεν βρούμε ομάδα να τον δώσουμε.
  • Ο Γκρέκο ήταν φανερά ξενερωμένος και εκτός κλίματος
  • Ο Κοντρέρας υπάρχει ακόμα? Είμαστε με τα καλά μας?
  • Απορώ πως έβγαλαν διακριθέντα τον Φέτφα. Απορώ…
  • Ο Αριέλ είναι μια σπάνια περίπτωση ποδοσφαιριστή, με εκπληκτικά προσόντα και ηγετικά χαρακτηριστικά. Θα μπορούσε όμως η ομάδα να ζήσει και χωρίς τα προσόντα του και τα 37 του χρόνια. Στερεί πιθανότατα την συμμετοχή στο ρόστερ ενός νεότερου και πολλά  υποσχόμενου ποδοσφαιριστή που τώρα θα κοπεί επειδή δεν θα υπάρχει χώρος.

 
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.
 
ΥΣΤ 1. Τάτος, Ντε Βινσέντι, Γκρέκο, Μασάντο, Φέισα, Φουστέρ, Σάμαρης, Φετφατζίδης, Πίνο, Γκρίμπιτς. Από αυτούς τους παίκτες, για να φτάσουμε στον αριθμό 24 που θέλει ο προπονητής, πρέπει να μείνουν 1-3 παίκτες. Όλοι οι υπόλοιποι πρέπει να φύγουν με μεταγραφή ή δανεισμό. Αυτό το γράφω για να είμαστε προετοιμασμένοι και για μαζικές αποχωρήσεις.
ΥΣΤ 2. Προσωπικά έχω πολύ διαφορετική άποψη για την υπόθεση των δύο Αλτζερίν. Στο καλό και να μας γράφουν, αρκεί να αποζημιωθεί η ομάδα με τα ποσά που θέλει. ΚΑΝΕΙΣ δεν είναι υπεράνω της ομάδας, ΚΑΝΕΙΣ! Προβλήματα δεν είχαμε, προβλήματα δημιουργούμε μου φαίνεται.
 

Σχόλια

Εικόνα ΑΒΒΑ ΚΟΟΥΤΣ

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.
ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ...
ΣΑΛΙΝΟ: ΔΕΝ ΕΔΕΙΞΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΦΑΝΕΡΑ ΕΚΤΟΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ. ΠΟΛΥ ΒΑΡΙΑ ΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΟ ΑΓΧΟΣ ΠΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΚΑΘΑΡΑ ΣΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΟΣΟ ΕΠΑΙΞΕ. ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΑΚΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΕΜΕΝΑ ΗΤΑΝ ΠΩΣ ΟΤΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Κ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΓΡΑΜΜΗ ΩΣΤΑ ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΠΛΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΑΣ, ΕΠΑΙΖΕ ΦΑΝΕΡΑ ΠΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΑΡΑΧΤΗΡΙΣΤΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ Κ ΦΑΝΗΚΕ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΒΡΑΑΜ ΑΡΧΙΚΑ Κ Ο ΚΟΝΤΡΕΡΑΣ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΤΟΥ ΔΕΙΧΝΑΝΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΠΛΑΓΙΑ.
ΘΑΡΡΩ ΟΜΩΣ ΠΩΣ ΜΟΛΙΣ ΛΥΘΕΙ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ Κ ΟΧΙ ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ''ΓΑΤΙΣΙΑ'' ΧΑΡΑΧΤΗΡΙΣΤΙΚΑ.

ΛΕΣ ΓΙΑ ΓΚΡΕΚΟ....ΕΓΩ ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΗΤΑΝ Ο ΠΙΟ ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ ΜΑΣ ΧΑΦ. ΕΒΓΑΛΕ ΔΥΟ-ΤΡΕΙΣ ΜΠΑΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΠΑΡΕ-ΒΑΛΕ. ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΣΕ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΚΙΝΗΣΗ ΜΟΝΤΕΡΝΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ. ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΟΠΩΣ Κ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΒΡΗΚΑΝ Κ ΤΑ ΚΑΝΑΝΕ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΕΚΤΟΣ ΚΛΙΜΑΤΟΣ Κ ΞΕΝΕΡΩΜΕΝΟΣ. ΔΙΑΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΟΥ.

ΦΕΤΦΑ: ΕΓΩ ΕΙΔΑ ΕΝΑΝ ΦΕΤΦΑ ΑΝΕΒΑΣΜΕΝΟ ΠΟΛΥ. ΜΕ ΚΑΛΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ (ΟΜΟΛΟΓΩ ΠΩΣ ΜΕ ΕΞΕΠΛΗΞΕ) ΚΑΙ ΠΙΟ ΩΡΙΜΟ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ. ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΑΝ Κ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΦΑΝ ΤΟΥ.
ΑΛΛΩΣΤΕ ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΠΑΙΚΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟ ΧΑΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΗΜΑΤΟΣ ΜΠΑΛΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΕΙΣΔΥΤΙΚΟΤΗΤΑΣ....ΑΥΤΟΣ Κ Ο ΒΑΙΣ

Ο ΑΡΙΕΛ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ....
ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΡΕΞΙΜΑΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ. ΟΜΩΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΠΟΙΟΤΙΚΟΤΕΡΟ ΧΑΦ ΜΑΣ.

Ο ΤΣΟΡΙ ΜΟΥ ΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΤΟ ΕΧΕΙ...ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΜΠΑΓΑΣΑ , ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΣΤΥΛ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ. ΑΝ ΜΕ ΡΩΤΑΓΕΣ ΣΑΝ ΠΟΙΟΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ ΜΟΙΑΖΕΙ ΣΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΤΥΛ ΘΑ ΣΟΥ ΕΛΕΓΑ ΦΟΥΣΤΕΡ. ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΒΕΒΑΙΩΣ ΠΑΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΙΟΤΙΚΟ. ΑΛΛΑ ΣΕ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΕ Κ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΑ ΙΔΙΑ ΧΑΡΑΧΤΗΡΙΣΤΙΚΑ...ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΑΠΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΠΑΣΑ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ. ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΑΤΑΕΙ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ Η ΜΠΑΛΑ ΠΛΑΓΙΑΣΕΙ.....
ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΛΔ ΜΕ ΙΜΠΑΓΑΣΑ.

ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ Ο ΟΛΑΙΤΑΝ. ΔΕΝ ΕΔΕΙΞΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΓΧΟΣ Κ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΛΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ Κ ΧΩΡΙΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΥΡΑΖΕΙ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ....ΚΑΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ.

ΕΞΙΡΕΤΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΤΥΛ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΙΜΠΑΓΑΣΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΤΕΒΙΝΤΣΕΤΙ. ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΝΟΥ ΤΟΥ ΠΩΣ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΕΛΙΚΗ, ΠΩΣ ΘΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ Κ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΙς ΕΠΑΦΕΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ. ΤΟΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ....
ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΑΠΟΒΆΛΛΕΙ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΕΙΧΕ. ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΠΩΣ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΖΗΤΑΜΕ ΜΟΝΟ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΟΎΜΕ ΚΙΟΛΑΣ.

ΑΝ ΜΕ ΡΩΤΟΥΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΕΣΙΩΧΝΕΣ/ΠΟΥΛΑΓΕΣ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΤΟΥΣ ΕΞΗΣ....
-ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ (ΛΙΓΟΥΛΑΚΟΣ ΓΙΑ ΟΛΥΥΜΠΙΑΚΟ....ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΔΕΞΙ ΜΠΑΚ)
-ΚΟΝΤΡΕΡΑΣ
-ΦΕΙΣΑ
-ΜΑΣΑΝΤΟ
-ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΟ (ΛΙΓΟΥΛΑΚΟΣ)
-ΤΑΤΟ ΑΦΟΥ ΜΕ ΝΤΕΒΙΝΤΣΕΤΙ Κ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΒΡΕΙ ΧΩΡΟ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ.

ΘΑ ΓΥΡΝΑΓΑ ΤΟΝ ΜΑΝΙΑΤΗ ΩΣ ΜΠΑΚ ΑΠ ΤΟΥ ΣΑΛΙΝΟ Η ΕΣΤΩ Κ ΒΑΣΙΚΟ
ΑΡΑ ΔΙΩΧΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΦΕΙΣΑ-ΜΑΣΑΝΤΟ ΚΑΙ (ΜΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ) ΜΑΝΙΑΤΗ ΜΑΝΙ ΜΑΝΙ ΦΕΥΓΟΥΝ 3 ΧΑΦ. ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ ΕΝΑ ΒΑΡΒΑΤΟ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΧΑΦ Κ ΕΝΑ 8ΑΡΙ

Εικόνα dono

Μαθηματικά να το δεις, θα φύγουν παραπάνω από 3 μέσοι.
Ο Διαμαντάκος θα είναι ο τρίτος επιθετικός φέτος, όπως φαίνεται.

Εικόνα red apple

Με τον πολυγραφότατο κυρ Ντόνο, θα συθμφωνήσω σε πολλά και κυρίως στον Σιώπη.

Αλλά με τον ΑΒΒΑ θα συμφωνήσω στις διαφορές που διέκρινε, όσον αφορά στον Γκρέκο και στον Φέτφα.

Εμένα, πάντως μου φαίνεται πως ο Μίτσελων δεν είναι Πουθενάς...Η ομάδα έβγαλε τη φιλοσοφία του για το παιχνίδι κι αυτό είναι, αν μη τι άλλο, θετικό.

Εικόνα dono

Ο Φέτφα ρε παιδιά τι ακριβώς έβγαλε, έστω και σε κάποιες στγμές, που δείχνει διαφορετικός από πέρυσι;
Ο Γκρέκο γράφω ότι κατά την γνώμη μου ήταν εκτός κλίματος και φανερά ξενερωμένος, δεν μίλησα καθόλου για την αγωνιστική του κατάσταση.
Όσο αναφορά τον Σαλίνο εγώ είδα τουλάχιστον 3 φορές στο πολύ καλό 20λεπτο τησ ομάδασ να βγαίνει πίσω από τον αντίπαλο μπακ σε κούρσα στην γραμμή αλλά ο Μανιάτης να μην του κάνει την κάθετη.
Ο Ολαιτάν έχει φοβερά προσόντα, αλλά εγώ εχθές δεν τον είδα να παίζει γραμμή, μονίμως αριστερά στον ασβέστη ήταν ο Λυκογιάννης.
Ο Ντε Βινσέντι έχει προσόντα, προσπαθούσε να βρει την γρήγορη κάθετη με την μία, μου άρεσε κι εμένα. Νομίζω το θέμα του είναι το αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού και όχι το δημιουργικο, που το ξέρουμε ότι αυτό το στοιχείο το έχει