ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ 4 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1


Tags: -

Μόλις τελείωσε το τελευταίο σοβαρό φιλικό του Ολυμπιακού μας στην Γερμανία με την Χοφενχάιμ, αυτό που ακολουθεί την Τετάρτη μάλλον είναι για ξεμούδιασμα, αφού ο αντίπαλος είναι μικρής δυναμικότητας. Τα συμπεράσματα, το πρόσημο που μπορεί να μπει μετά την σημερινή εμφάνιση και το δεδομένο αποτέλεσμα την ήττα με 4-1 είναι σαφώς αρνητικό.
 
Σήμερα η ομάδα είναι άξιας κριτικής μόνο για το πρώτο ημίχρονο. Σε αυτό είδαμε πολλά από τα πράγματα της φιλοσοφίας του προπονητή, όπως πίεση ψηλά, ταχύτατη ανάπτυξη και προσπάθεια για γρήγορες μεταβιβάσεις με την μία και ορθόδοξα από τα πλάγια. Το επιμέρους σκορ 2-0 του πρώτου ημιχρόνου σαφώς και αδικεί την ομάδα μας αφού η αντίπαλος μας σε 3 προσπάθειες είχε 2 γκολ, αλλά ταυτόχρονα δίνει και το στίγμα των προβληματισμών μου για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Η αμυντική λειτουργία της ομάδας  ήταν σε κάποιες φάσεις ανύπαρκτη και φυσικά δεν μιλάω μόνο για την 4άδα της άμυνας αλλά για την αμυντική λειτουργία συνολικά της ομάδας. Αμυντικός χαφ δεν υπήρχε κι αν υπήρχε ήταν ανύπαρκτος, γνωστό αυτό μιας και ο Μασάντο για να μην ξαναλέμε τα ίδια δεν την έχει την θέση, αλλά και  ένα κέντρο άμυνας Μεντζανί – Σιόβας που πολύ αμφιβάλλω αν το ξαναδούμε πολλές φορές στην διάρκεια της σεζόν. Μόλις έχανε την μπάλα κάποιος κεντρώος, πίσω τους υπήρχε μαύρη τρύπα με καμία αλληλοκάλυψη και φυσικά ο αντίπαλος με την μπάλα στα πόδια έφτανε ανενόχλητος στην περιοχή μας. Επιθετικά τα πήγαμε καλά με κάποιες φορές να κρύβεται η μπάλα, αλλά δυστυχώς να μην ολοκληρώνονται οι τελικές προσπάθειες. Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι είδαμε ένα πολύ καλό Φετφατζίδη, γεμάτο ουσία αλλά και την γνωστή αδυναμία του να ολοκληρώσει τις φάσεις. Είδαμε έναν Σάμαρη να παλεύει σχεδόν μόνος του και να είναι ο καλύτερος στο κέντρο, αλλά κι αυτός να δείχνει ότι ακόμα δεν έχει το κάτι παραπάνω ακόμα στην οργανωτική πλευρά του παιχνιδιού. Είδαμε και δύο νέους ποδοσφαιριστές, τον Κάμπελ και τον Μεντζανί. Ο Κάμπελ έδειξε δείγματα ταχύτατου ποδοσφαιριστή, που δεν αδιαφορεί για την άμυνα, που έχει παιδεία μεγαλύτερου ποιοτικά ποδοσφαιρικού επιπέδου. Μόλις εγκλιματιστεί θα κάνει παπάδες. Ο Μεντζανί δεν μπορεί να κριθεί απ’ αυτό το παιχνίδι. Ήταν εκτός κλίματος, έδινε βάθος στην άμυνα όταν δεν έπρεπε, έκλινε πάνω στον παρτενέρ του όταν έπρεπε να δώσει πλάτος, αλλά ο κεντρικός αμυντικός πρέπει να μάθει τους συμπαίκτες του και για αυτό δεν μπορώ να τον κρίνω από τον σημερινό παιχνίδι. Πάντως είναι σε σούπερ φυσική κατάσταση ο ποδοσφαιριστής και το άλλο που φαίνεται με την πρώτη ματιά είναι ότι είναι ταυρί, δυνατός και τσαμπουκάς. Μόλις δεθεί με τους συμπαίκτες του θα βοηθήσει πολύ.
 
Στο δεύτερο ημίχρονο και ειδικά μετά το πρώτο κύμα των αλλαγών του Μίτσελ, αρχίσαμε να μην λειτουργούμε σωστά και επιθετικά, εκεί δηλαδή που στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν κακοί. Καμία συνοχή μεταξύ των γραμμών, πολλά και σοβαρά ατομικά λάθη και σε κάθε περίπτωση στην ομάδα δεν βγήκε τίποτα θετικό. Ανύπαρκτη κυκλοφορία της μπάλας για το μεγαλύτερο διάστημα του ημιχρόνου, μονομαχίες χωρίς νεύρο στο χώρο του κέντρου και σίγουρα δεν υπήρχε καθαρό μυαλό σε όλες τις γραμμές. Είχε φυσικά 2-3 πολύ καλές ευκαιρίες να σκοράρει (το κατάφερε με τον Διαμαντάκο στο τελευταίο λεπτό του αγώνα), αλλά η εικόνα συνολικά της ομάδας δεν ήταν καλή.
 
Προσωπικά το θεωρώ πολύ καλό αποτέλεσμα γιατί θα προσγειωθούν πάλι άπαντες στην πραγματικότητα. Η ομάδα έχει πολλούς νέους παίκτες που δεν είχε πέρυσι και θα χρειαστεί αρκετό χρόνο για να αφομοιώσει τόσο το σύστημα του προπονητή, όσο και τον τρόπο παιχνιδιού των παικτών μεταξύ τους. Ακόμα δε δεν έχουν μπει ουσιαστικά 2-3  παίκτες που αναμένεται να είναι κλειδιά του φετινού Ολυμπιακού, άρα καλό θα είναι να κάνουμε υπομονή. Εξάλλου ο προπονητής, που είναι ο καθ’ όλα υπεύθυνος για την ομάδα, φάνηκε με τις δηλώσεις του στο τέλος του παιχνιδιού να είναι πλήρως συνειδητοποιημένος τόσο για την εμφάνιση στο χθεσινό παιχνίδι, όσο και για το τι σημαίνει αυτό για το άμεσο μέλλον.
 
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.
 
ΥΣΤ 1. Αν ισχύουν τα σενάρια από την Ρώσικη αρκούδα ότι υπάρχει πρόταση 4 εκ για τον παίκτη και αυτός κάνει τον δύσκολο ή ακόμα εμείς ζητάμε 5 εκ για να τον δώσουμε, θα τρελαθώ!!!
ΥΣΤ 2. Τα νέα εισιτήρια διαρκείας που κρατώ στα χέρια μου είναι πανέμορφα, μακάρι να είναι και γούρικα

Σχόλια

Εικόνα V0R4D0R

Έχουμε και λέμε:
Θέμα Μασάντο: από έγκυρες πληροφορίες που έχω από το Έσελον, αυτή τη στιγμή Λίβερπουλ και Ρούμπιν συνωμοτούν σχεδιάζοντας επί χάρτου την απαγωγή του ωραίου Πάολο από την αγκαλιά του Μπίλλια. Έχουν ήδη συμφωνήσει να πάρουν από ένα πόδι του παιχταρά, ενώ τα ενδιάμεσα των ποδών θα τα δώσουν στον δράκο Σου Σου (να και ο δράκος!), που τον έχει ερωτευτεί παράφορα. Συνεργός τους στην απαγωγή θα είναι η μάγισσα Κλο Κλό. Αν επαληθευτεί πάντως η μεταγραφή, τα παραπάνω θα τα κάνω τατουάζ στην καράφλα.

Θέμα φιλικού: α) υπάρχουν ακόμη στην ομάδα παίχτες, που καλό θα ήταν να βρεθούν στην άκρη του πάγκου.
β) αν υπάρχει κάποιος γυμναστής/προπονητής/αθλητής στο σάιτ, θα ήθελα να μου λύσει μια απορία: έχει κάποια σκοπιμότητα το να γίνεται πρωινή προπόνηση και στο καπάκι μεσημεριάτικα 90λεπτος αγώνας?
γ) αν κρίνω από το γεγονός ότι ο Μίτσελ μετά το ματς ήταν σαν κλαμμένο νιμού (μετά συγχωρήσεως), μπορώ να εξάγω πάνω κάτω αυτό που λές, ότι δηλαδή έχει αποκτήσει επίγνωση της θέσης του και της ευθύνης του. Τεσσάρες από τους ουραγούς άλλων πρωταθλημάτων δεν καταπίνονται εύκολα, έστω και σε αυτό το στάδιο. Θα με προβλημάτιζε αν δεν προβληματιζόταν ο αρμόδιος.
δ) ο κορμός, του κορμού, τωι κορμώι, τον κορμόν, ω κορμέ κλπ.
ε) ευτυχώς, μεσολαβούν τουλάχιστον 4 παιχνίδια πρωταθλήματος πριν το τσ.λ.
στ) γενικά θεωρώ πως το φιλικό έγινε σε μάλλον δυσμενές τάιμινγκ (απουσίες, κούραση, αλλαγές κλπ), γι αυτό δε στέκομαι σε ατομικά κατορθώματα, ούτε ανησυχώ υπερβολικά.
ζ) τον Φετφατζίδη τον είδα προχθές στο εξώφυλλο του Φωτός και δεν τον γνώριζα. Του είχε φύγει το μισό κρανίο από την προπόνηση. Για να δούμε μήπως το πήρε απόφαση.

Θέμα μεταγραφών: α) αφού αποφάσισε να κόψει τον Κάρολ (κακώς κατά τη γνώμη μου κράτησε Μέγιερι) και ενώ είχε συμφωνήσει ο Ρομπέρτο, έπρεπε να τον πάρει στη Γερμανία και να του το ανακοινώσει την επόμενη? Λίγο τακτ.
β) δύσκολα θα τελειώσουν οι μεταγραφές με το 6άρι. Μάλλον πρέπει να αποκτηθεί και άλλος αμυντικός (πλάγιος).
γ) Μπάι μπάι Κοντρέρας. Μάτια πολλά το λένε, οπού γελούν και δεν κλαίνε.
δ) 10άρι δε βλέπω να αγοράζεται.
Αυτά τα ολίγα. Υπομονή, γιατί η ομάδα είναι στο χτίσιμο. Και είναι άλλο να χτίζεις από τα θεμέλια και άλλο να θες μόνο τα σοφατίσματα, όπως έλεγε κι ο αείμνηστος Φάμπρι.

Εικόνα dono

Θέμα Μασάντο: Τον Χειμώνα είναι βέβαιο ότι η Λοκομοτίβ έκανε πρόταση για να τον αποκτήσει, ευελπιστώ τώρα να επανέλθουν όλοι μαζί πραγματικοί και φανταστικοί μνηστήρες κι ας αποκτήσει ο καθένας ένα δάκτυλο του ποδιού...
Θέμα φιλικού:
α) Ποιοί για να συνεχίσουμε την κουβέντα στο συμφωνώ - δεν συμφωνώ?
β) Δεν είμαι τίποτα από αυτά, επιστημονικά δεν μπορώ να σου απαντήσω. Όπως το βλέπω εγώ, δεν πειράζει ας κουραστούν λίγο τα κακομαθημένα, προετοιμασία έχουμε. Ακόμα και έτσι συμπεράσματα βγήκαν.
γ) Μην ξανανοίξουμε την κουβέντα περί σύγκρισης της ουραγού στην Μπουντεσλίγκα με την πρωταθλήτρια ομάδα της ελλάδας. Ακόμα και έτσι βρίσκεται ένα στάδιο πάνω από εμάς στην προετοιμασία και κυρίως στην συνοχή. Εχθές πάντως το πρώτο μας ημίχρονο ήταν αρκευά συμπαθητικό και σίγουρα το σκορ είναι μαγική εικόνα
δ) Με κανά 6άρι νέους παίκτες στην ενδεκάδα για τι κορμό μιλάμε? Σοκολάτα?
ε) καλά είναι πολύ νωρίς ακόμα, εδώ δεν έχουν μπει στην ομάδα 2-3 πάικτες που πάνε για βασικοί (Σαβιόλα, αμ χαφ και Κάμπελ)
στ) Συμφωνώ τουλάχιστόν σε αυτό το στάδιο
Ζ) Έλεγα ακριβώς τα ίδια εχθές βλέποντας το παιχνίδι σε σύγαυρο κολητό. Έχεις δίκιο
Θέμα μεταγραφών:
α) Δεν είχε υπογράψει ο ισπανός πλην φύγουμε για Γερμανία. Για φαντάσου να μην τον είχε πάρει και να χαλούσε του Ρομπέρτο, τι θα έκανε τότε?
β) Σωστό και μάλλον θα έρθει ένας παίκτης στυλ Τόρες. Το 6άρι επέιγει, αν δεν πάρει πασπαρτού αμυντικό δεν θα πεθάνω κιόλας.
γ) Προφανώς μπαι μπαι
δ) κι άλλο 10άρι δεν χρειάζεται. Που θα τον βάλει και ποιόν θα αφήσει έξω?

Πάλι καλά που δεν έκλεισες με το κύρηγμα περί λιονταρίνων...

Εικόνα V0R4D0R

ΧαΧαΧα, μου αρέσει που απαντάς σε όλα. Για την χειμερινή απόπειρα μεταγραφής του Μασάντο, ο Mr Olympia της πανσέτας, ο Καραπαππάς, είχε πει πως η προσφορά ήταν ανάξια λόγου. Είχε διαρρεύσει μάλιστα πως το πραγματικό ποσό ήταν 800 000 ευρώ. Τώρα, αν αληθεύει ή όχι, δε γνωρίζω.
Ως προς τα άλλα:
α) Ας μην τους γλωσσοτρώμε από τώρα. Άσε να αρχίσει η κανονική περίοδος και θα γίνει της κριτικής το κάγκελο. Τύφλα να 'χει ο Γεωργουσόπουλος.
β) Δεν το λέω γιατί δήθεν κουράστηκαν. Ο μπάρμπας μου ο ελαιοχρωματιστής κουράζεται. Απλά ρωτάω μήπως υπάρχει κάποιος τεχνικός λόγος για δύο δραστηριότητες μέσα σε τόσο λίγες ώρες, αφού σίγουρα η πρώτη επηρέασε τη δεύτερη.
γ) Δε διαφωνώ ότι η κάθε Χόφφενχαιμ μπορεί να σταθεί καλά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Σε καμιά περίπτωση όμως δεν είναι ομάδα τσάμπιονς λίγκ (ομίλων τουλάχιστον). Άσε που δύο μέρες πριν με την (καλύτερη της Χόφφενχαιμ) Στουτγκάρδη η ομάδα έδειξε άλλο πρόσωπο. Τέλος πάντων, το να συγκρίνουμε άμεσα ομάδες από διαφορετικά πρωταθλήματα δεν είναι ορθό, εκτός αν συμμετέχουν τουλάχιστον σε μια κοινή διοργάνωση. Γι αυτό δεν επιμένω.
δ) Σλουρπ! Άλλο εννοώ. Ότι κάπου πρέπει να περιοριστούν οι αλλάγες. Τους παίχτες τους έχει από το Φεβρουάριο ο Μίτσελ, δε χρειάζεται να ξαναδεί πχ τον Παπάζογλου στα πλάγια.
Τέλος:
Για το 10άρι, φαίνεται ότι τη θέση θα καλύψει ο Τσόρι. Φετφατζίδη ή Ντε Βινσέντι για βασικούς δε βλέπω. Όμως από την ομάδα έβγαινε ότι ο Τσόρι δεν θα παίζει δεκάρι (σύμφωνα με τα ρεπορτάζ τέλος πάντων, αν λένε @@ριές αυτοί, τότε λέω κι εγώ), αλλά θα έχει τη θέση του Φουστέρ. Τέλος πάντων, φαίνεται πως τη δουλειά την κάνει.

Εικόνα dono

Εννοείται απαντώ σε όλα.
Καλά τώρα προφανώς η προσφορά δεν ήταν και καμιά 10 εκ, αλλά εγώ έχω ακούσει κάτι για 3 εκ. Την λογική ότι τον απέκτησες 3 εκ και μετά από 4 μήνες κάποιος στον ζητάει με τα λιδια λεφτά και εσύ αρνείσαι, το θεωρώ επιχειρματικά σωστό, ή μάλλον λογικό. Το θέμα με τον Μασάντο είναι ότι δεν πρόκειται να φύγει με τα ποσά που έγραψες για ένα απλό λόγο κατά την γνώμη μου. ο Μίτσελ δεν καίγεται να τον δώσει. Δεν θα έλεγε όχι στην αποχώρησή του, αλλά δεν θα τον διώξει.
α) Ο γεωργουσόπουλος!!!! ΧΑΧΑΧΑΧΑ
β) Καταλαβαίνω πως το λες αλλά είμαστε σε φάση προετοιμασίας και ΙΣΩΣ γι αυτό κάνει τόσο σκληρό το πρόγραμμα. Επαναλαμβάνω αν κάνει καλά ή όχι, λόγω επαγγελματος δεν το γνωρίζω.
γ) Η Χοφενχάιμ σε αυτό το ελληνικό πρωτάθλημα χτυπούσε άνετα δεύτερη θέση και ίσα που το έπαιρνε από τον περυσινό Ολυμπιακό. Πέρυσι στην γερμανία ήταν μεγάλη έκπληξη η κακή της πορεία. Ακριβώς για τον λόγο ότι η Στουτγκάρδη είναι πιο δυνατή ομάδα από την Χοφενχάιμ και το πρόσωπο που έδειξες απέναντί της ήταν καλό, αυτό και μόνο με κάνει να μην ανησυχώ. Σκαμπανεβάσματα θα υπάρχουν σίγουρα, ειδικά για την νέα ομάδα που χτίζει.
Δ) Έχεις δίκιο, όμως ήδη στα φιλικά της Γερμανίας τα 30λεπτα, έγιναν 45-60 λεπτα για τους παίκτες. Ήδη Παίρνουν μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής οι υποτιθέμενοι βασικοί μέσα από τα φιλικά. Ναι ωραία αλλά μιας και ανέφερες τον παπάζογλου εχθές έπρεπε να μπει αλλαγή γιατί εχθές είχε μόνο 7 αμυντικούς, άρα μοιραία έπρεπε να κάνει αλλαγή όλους αυτούς του πρώτου ημιχρόνου. Ξαναγράφω με την συλογιστική σου συμφωνώ, αν και βλέπω να εφαρμόζεται.
Για το 10άρι (που δεν παίζει με τέτοιο αλλά τέλος πάντων) έχεις και τον ιμπαγάσα. Στο σύστημα του Μίτσελ δεν χωράει 10'αρι με την κλασική έννοια του όρου. Ότι θα υπάρχει ένας επιτελικός στο κέντρο με ρόλο ελαφρά ελέυθερο ναι σίγουρα θα υπάρχει, αλλά όχι με την έννοια ότι παίζω 10άρι, είμαι μπροστά ζητάω συνεχώς την μπάλα σε κάθε επίθεση και στα @@άρια μου για το τι γίνεται πίσω.

Εικόνα red apple

ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΠΙΟ ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΑΤΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ

Εικόνα dono

Αδάμ από αυτό το παιχνίδι, αλλά και κάθε φιλικό ποετοιμασίας οποιαδήποτε ομάδας, θα πρέπει να κοιτάξουμε να διορθώσουμε τα αρνητικά στοιχεία που είδαμε. Μετά το προηγούμενο παιχνίδι που παρουσιάσαμε ένα καλό και οργανωμένο πρόσωπο, δεν ασχολήθηκε κανείς με τις τρέχουσες (και απολύτως δικαιολογημένες για την συγκεκριμένη εποχή) αδυναμίες μας κι αυτό είναι λάθος. Δεν είναι τυχαίο που δεν έγραψα κάτι για το προηγούμενο παιχνίδι.