ΣΑΝΤΧΑΟΥΖΕΝ 2 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2


Tags: -

Το τελευταίο φιλικό του Ολυμπιακού στην Γερμανία ολοκληρώθηκε εχθές με την ομάδα να αντιμετωπίζει την Σαντχάουζεν και για την ιστορία να έρχεται ισόπαλη 2-2 με σκόρερ και των δύο γκολ της ομάδας μας τον καλό εχθές Ολαϊτάν.
Οι δοκιμές του προπονητή συνεχίζονται σε άμυνα κυρίως και λιγότερο στην επίθεση. Εχθές επιθετικά είδαμε κάποια σετ ποδοσφαιριστών που θα μπορούσαμε να δούμε και σε επίσημο παιχνίδι (Φέτφα – Ολαϊτάν ή κυρίως Βάις – Κάμπελ), αλλά στην άμυνα η πεντάδα Παπάζογλου – Σιόβας – Μανωλάς – Λυκογιάννης και μπροστά τους ο Μασάντο, δεν νομίζω ότι θα το ξαναδούμε εύκολα στην διάρκεια της σεζόν.
Η ομάδα ακόμα ψάχνεται στο αμυντικό κομμάτι κυρίως στα στημένα, που εχθές Σιόβα παρόντος, οι Γερμανοί ήταν επικίνδυνοι σε κάθε στημένη μπάλα που εκτελούσαν. Εχθές κινδυνεύσαμε αρκετά στην άμυνα, αλλά αυτό λύνεται εύκολα με πολύ δουλειά και φυσικά το κατάλληλο αγωνιστικό δέσιμο μεταξύ των παικτών. Εξάλλου είναι εμφανέστατη η απουσία ενός βαρβάτου αμυντικού χαφ που θα δέσει και θα σοβαρέψει αμυντικά το κέντρο αλλά και την συνολική αμυντική λειτουργία της ομάδας.
Επιθετικά εχθές δεν είμαστε φυσικά σούπερ ακόμα, αλλά τουλάχιστον είδαμε μια προσπάθεια να βγουν κάποια πράγματα δουλεμένα στην προπόνηση, για παράδειγμα κάποιες κομπίνες στις εκτελέσεις των πλαγίων άουτ, κάποια ανάπτυξη αιφνιδιασμού με συγκεκριμένο τακτικό πλάνο από τον μπακ έως τον τελικό αποδέκτη της πάσας στην αντίπαλη περιοχή.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Μίτσελ τους έχει τρέξει πολύ στην προετοιμασία, περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά και είναι λογικό τα πόδια τους να είναι πολύ βαριά ακόμα. Χαρακτηριστικό είναι ότι και εχθές πριν τον αγώνα το πρωί έκαναν κανονική δυνατή προπόνηση. Αυτό είναι πολύ καλό νέο και θα το βρούμε μπροστά μας στην διάρκεια της σεζόν. Το ότι κάνεις σκληρή προετοιμασία χωρίς μυϊκούς τραυματισμούς, αυτό λέει πολλά για τον επαγγελματισμό των παικτών αλλά και το επίπεδο δουλειάς που γίνεται.
Μέχρι στιγμής έχουμε την ολοκλήρωση και του δεύτερου σταδίου της προετοιμασίας και από εδώ και πέρα προφανώς αρχίζει το μοντάρισμα και η σταθεροποίηση των επιλογών του προπονητή όσο αναφορά τις επιλογές του στα πρόσωπα που απαρτίζουν την βασική ενδεκάδα, αλλά και στο αγωνιστικό σύστημα. Πρέπει κατά την γνώμη μου να ξεχωρίσει στο μυαλό του, αν και προφανέστατα το έχει κάνει ήδη, ποιοι παίκτες από το υπάρχον ρόστερ θα απαρτίσουν την βασική ενδεκάδα, τον βασικό κορμό της ομάδας, όσο κι αν το αμυντικό χαφ που λείπει είναι βασικότατο εργαλείο για την λειτουργία του συνόλου. Η ομάδα πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι αυτά τα φιλικά τα δίνει για να βγάλει συμπεράσματα ΜΟΝΟ ο προπονητής, άντε και για εμάς να δούμε κάποιες ατομικές αρετές των νέων αποκτημάτων και να χαιρόμαστε. Ο προπονητής μέσω ΚΑΙ των φιλικών έκοψε τον Τάτο, τον Γκρέκο, τον Κοντρέρας και θα κόψει πιθανότατα άλλον έναν παίκτη τώρα. Όχι βέβαια ότι μπορούμε και να πούμε πολλά στους ζέλες. Αυτοί έχουν τον επαναπατρισθέντα Μαυρία, ενώ εμείς κάτι γατάκια τύπου Σαβιόλα.
Η ομάδα δείχνει εξαιρετικά σφιγμένη ακόμα, τα πόδια βαριά κι αυτό φαίνεται σε κάθε κίνηση, αλλά αυτό είναι πολύ καλό να συμβαίνει αυτή την εποχή. Δεν θα δείξουμε σούπερ πρόσωπο στα φιλικά. Ε και τι ακριβώς έγινε δηλαδή? Τα επίσημα δεν μετράνε? Μακάρι να μην ξανακερδίσουμε σε φιλικό αλλά σταδιακά να βλέπουμε νέα πράγματα και δουλεμένα στην προπόνηση κι όταν πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Και λέω φυσικά όταν πρέπει, γιατί ο Ολυμπιακός πρέπει αν είναι έτοιμος στην πρεμιέρα των αγώνων των ομίλων του CL, έχει νόημα να είναι νωρίτερα? 
 
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.
 
ΥΣΤ 1. Ρε τα μπαόκια. Οι παίκτες δήλωναν ότι η πρόκριση δεν είναι απίθανη, την ίδια ώρα που ο Στέφενς το απέκλειε. Παίξαν και μπουνιές σήμερα
ΥΣΤ 2. Δεν μπορώ άλλο Μασάντο…
ΥΣΤ 3. Τελικά υπάρχει συμβόλαιο με τον Τζεμπούρ και κατατέθηκε επίσημα. Που είναι οι Κασσάνδρες τώρα που λέγανε το αντίθετο? Που είναι οι νεόγαυροι που μιλούσαν για ήττα της Διοίκησης και του Μαρινάκη προσωπικά?
ΥΣΤ 4. Ο τεράστιος Μάλιαρικ ανανέωσε το συμβόλαιό του, το οποίο θα καλύψει κι αυτό ο Μαρινάκης. Πρόεδρε ΣΤΑΜΑΤΑ να παντελονιάζεις, έλεος πια…
 

Σχόλια

Εικόνα vagio

Μερικες παρατηρησεις κι απο μενα:

1) Δεν μπορω να καταλαβω ποια ειναι η χρησιμοτητα ενος φιλικου οταν παιζεις με μασαντο και Ντε βινσεντι μπροστα απο την αμυνα, που σημαινει ταυτοχρονα χαλια αμυντικη λειρουργια και κακη αναπτυξη. τετοια χαφ δεν κατεβαζεις ουτε με ομαδα Γ εθνικης, πχ το αεκ ας πουμε.

2)Επειδη πολλα λεγονται, προσωπικα δεν ψαρωνω με το φετφατζιδη λογω προτερου βιου αλλα κι επειδη σε περιοδους προετοιμασιας ευνοουνται οι μικροι το δεμας ποδοσφαιριστες λογω λιγοτερης μυικης μαζας σε σχεση με τα γομαρια των οποιων τα ποδαρια ειναι βαρια και σφιγμενα. Ποιος ξεχναει τον μπαμπαγκιντα εκεινο το καλοκαιρι. Ασε που οσο βλεπω το φετφα να δινει πασα μονο οταν κουραζεται, νομιζω πως καποια χουγια δεν θα τα κοψει. Ιδωμεν..

3)Δεν ξερω γιατι, αλλα πιστευω πολυ το Σαμαρη. Ψηλος, μπαλατος και με καλο σουτ. Αν ξεψαρωσει γρηγορα, νομιζω πως θα παιξει μπαλα στο Θρυλο.

4) Εχουμε λεει χρονο για το αμυντικο χαφ.. Μαλιστα.. Αν μας κατσει κανα εντος πρωτο ματς στο τσου λου και στραβωσει, θα φταιει παλι το οτι αργησε να αποκτηθει το αμυντικο χαφ και να ενσωματωθουν οι καλεs μας μεταγραφες. Αυτο λεγεται προγραμματισμος??
Ασε που οσο δεν βιαζομαστε με ζωνουν τα φιδια..

Εικόνα dono

Για να δούμε λίγο ένα ένα τα θέματα που έθεσες.
1. Δεν συμφωνώ επί της αρχής και όχι κατ' ανάγκη στα πρόσωπα. Την πρώτη χρονιά με βαλβέρβε έπαιζες παιχνίδια με ντουντού και μπελούτσι. Εγώ δεν βλέπω μεγάλες διαφορές στο αμυντικό κομάτι με το δίδυμο που γράφεις. Όχι στα πρόσωπα, όχι στις γενικότερες αρετές τους, στην αμυντική ικανότητα των δύο παικτών αναφέρομαι. Τέτοια δίδυμα προφανώς και θα δούμε και στην διάρκεια της σεζόν σε επιλεγμένα ''εύκολα'' παιχνίδια στο Καραϊσκάκη, για παράδειγμα δίδυμο Μανιάτη με Τσόρι (παράδειγμα δίνω μην το δέσεις κόμπο). Η αμυντική λειτουργία στηρίζεται στην ομοιογένεια της ομάδας. Την ικανότητα ή αν θέλεις την συνεργασία μεταξύ των παικτών.
2. Είμαι ο σκληρότερος επικριτής του μικρού απ' όλα τα παιδιά εδώ μέσα. Μια ματιά στην ατομική του κριτική σε σχόλια αγώνων θα το καταλάβεις. ΑΛΛΑ όταν βλέπεις να προσπαθεί να αλλάξει στυλ παιχνιδιού, από κάτι εντελώς ανούσιο και ξεπερασμένο (μόνιμα έπαιζε πλάτη, κτλ) σε ένα άλλο σαφώς πιο δημιοργικό, τότε το λες και το γράφεις. Πότε ήταν η τελευταία φορά που θυμάσαι τον Φέτφα να παίζει πρόσωπο στην εστία και να μπουκάρει χωρίς την μπάλα στην περιοχή? εγώ ποτέ γι' αυτό και θεωρώ ότι βλέπω κάτι βελτιωμένο. Αν προσθέσεις δε και την εμφανή δουλειά που έχει κάνει στο κορμί του, τότε σημαίνει ότι δουλεύει πολύ. Μακάρι αλλά όπως κι εσύ κρατάω μικρό καλάθι γιατί αυτά τα πράγματα τα κρίνεις σε βάθος χρονου κι όχι μετά από 2-3 φιλικά.
3. συμφωνούμε απόλυτα και να προσθέσω κάτι, ότι παίκτη στην θέση του 6-8άρι με την σωματοδομή του δεν είχες στο ρόστερ
4. Έχω βαρεθεί να το γράφω. Θα πάρουμε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ αμυντικό χαφ. Δεν καίγεσαι γιατί όποιος και να έρθει κάνει ήδη προετοιμασία με την ομάδα του άρα δεν θα είναι πίσω σε σχέση με τους υπόλοιπους και το κυριότερο γιατί να βιαστείς? Περιμένουν και καλά κάνουν για την καλύτερη δυνατή περίπτωση. Αν για παράδειγμα (εντελώς θεωρητικό) αντί για 4εκ τον Ντιαρά τον αγοράσεις μετά από 10 ημέρες 2,5-3 εκ θα σε πειράξει? Προγραμματισμός υπάρχει και τρέχει για την κάλυψη της συγκεκριμένης θέσης. Δεν θα υπήρχε προγραμματισμός εάν μετά την πρώτη χυλόπιτα ξαναγύριζες στο μηδέν. Τώρα δεν υπάρχει αυτό. Υπάρχει λίστα με παίκτες που ενδιαφέρουν την ομάδα.

Εικόνα red apple

Εικάζω πως με την Λίβερπουλ θα πάψουν οι λαλακίες

Εικόνα dono

Αδάμ μου το παιχνίδι στην Αγγλία είναι σε μόλις 2 ημέρες από σήμερα και 3 από το φιλικό στην Γερμανία. Τι θα αλλάξει εκτός ίσως θα δούμε να παίζει περισσότερο ο "βασικός" κορμός;

Εικόνα red apple

Δεν έχεις κι άδικο, αλλά πολλές φορές οι ίδιοι που το κωλοβαράνε θυμούνται να είναι και πάλι επαγγελματίες. Εκεί βασίζομαι, όχι στο ότι θα υπάρξει αιφνίδια μεταμόρφωση προς το καλύτερο