ΚΛΗΡΩΣΗ ΟΜΙΛΩΝ CHAMPIONS LEAGUE


Tags: -

Τελείωσε η κλήρωση των ομάδων στο Μόντε Κάρλο για τους ομίλους στο CL. Κατ’ αρχήν θα χρησιμοποιήσω μια φράση που ακούγεται κοινότυπη αλλά ουσιαστικά είναι εξαιρετικά εύστοχη. Καμιά ομάδα ποτέ δεν αποκλείστηκε ή προκρίθηκε από την κλήρωση μιας διοργάνωσης. Ειδικά μιας διοργάνωσης όπως είναι το CL που αρχίζει στα μέσα Σεπτέμβρη και τελειώνει στα μέσα Δεκεμβρίου.
Η κλήρωση λοιπόν μας έφερε αντιμέτωπους με την Μπενφίκα (1ο γκρουπ δυναμικότητας), την Παρί (2ο γκρουπ δυναμικότητας) και την Άντερλεχτ (4ο γκρουπ δυναμικότητας) . Η κλήρωση φυσικά θα μπορούσε να είναι καλύτερη σε επίπεδο ονομάτων και ποδοσφαιρικής ιστορίας των συλλόγων (βλ. 50 γκρουπ με Τσέλσι, Σάλκε, Βασιλεία), αλλά εννοείται και απείρως χειρότερη όπως το 2ο γκρουπ με Ρεάλ, Γιούβε και Κοπεγχάγη ή το 8ο με Μπάρτσα, Μίλαν και Σέλτικ.
Στο γκρουπ μας είναι ομάδες που υπάρχει ΞΕΚΑΘΑΡΟ φαβορί, η Παρί, και όπως δείχνουν τα πράγματα μπορούμε να πάρουμε την 3η θέση του ομίλου από την Άντερλεχτ και να παλέψουμε μέχρι τέλους για την πρόκριση στην επόμενη φάση του CL με αντίπαλο την Μπενφίκα . Όλα αυτά σύμφωνα με την λογική και την προϋπόθεση να εμφανιστούμε εμείς πρώτα απ΄ όλα όπως πρέπει και απαιτούν οι συνθήκες. Ο καλός και σοβαρός Ολυμπιακός μπορεί να καταφέρει το παραπάνω. Ο μέτριος Ολυμπιακός θα είναι πολύ δύσκολο να παλέψει για κάτι παραπάνω από την τρίτη θέση.
Εγώ πριν την κλήρωση ήθελα οι ομάδες του ομίλου να τηρούν τις παρακάτω προδιαγραφές.
Πρώτα απ’ όλα να υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί που θα μαζέψει πάνω από 12 πόντους κι αυτό θεωρητικά είναι η Παρί των δισεκατομμυρίων των Αράβων. Αυτό βέβαια φαντάζει θεωρητικό γιατί μια μεγάλη δύναμη του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου όπως είναι η Μπενφίκα δεν πρέπει να την ξεγράφεις ποτέ, αλλά καλύτερα να μείνουμε στην μοναδική οπτική που έχουμε σήμερα μετά την κλήρωση, την θεωρητική. Αν βρεθεί κάποιος να κάνει πάνω από 4 νίκες στον όμιλο τότε συμβαίνουν τα εξής τινά. Ο ίδιος προκρίνεται άνετα, αλλά αντίθετα οι κάτω του θα σφαχτούν για την πρόκριση μιας και λόγω των πολλών βαθμών του πρώτου οι υπόλοιποι θα κινηθούν κάπως χαμηλά σε βαθμολογία. Με ένα αποτέλεσμα υπέρβαση - έκπληξη, είσαι με το ένα πόδι στους 16 του CL.
Το δεύτερο που αναζητούσα από την κλήρωση ήταν να υπάρχει ένα ομολογουμένως ξεκάθαρο φαβορί για την δεύτερη θέση , η Μπενφίκα, αλλά μια ομάδα που μπορούμε να της πάρουμε βαθμό – ους μέσα στο Φάληρο. Για να μην παρεξηγηθώ. Η ομάδα της Λισαβόνας και περυσινή φιναλίστ του europa league είναι μια εξαιρετική ομάδα, με σταθερό κορμό παικτών και τεράστια εμπειρία, αλλά η παράδοση μας είναι πολύ καλή με Πορτογάλους εντός έδρας. Η παράδοση δεν παίζει φυσικά ποδόσφαιρο, αλλά δίνει τροφή για συζήτηση και αισιοδοξία.  Θα ξαναϊδωθούμε και με τον Λιούμπο Φέισα…
Το τελευταίο πράγμα που ευχόμουν πριν την κλήρωση είναι η εκπρόσωπος του 4ου γκρουπ δυναμικότητας να είναι μια ομάδα που να είναι τουλάχιστον ισοδύναμη με εμάς. Υπήρχαν και θεωρητικά πιο εύκολες ομάδες από αυτό το γκρουπ, αλλά οι Βέλγοι φέτος δεν δείχνουν να έχουν ομάδα που μπορεί να μας τρομάξει. Επιπλέον την ομάδα της Άντερλεχτ την είδαμε στο μοναδικό φετινό εντός έδρας φιλικό στο ναό, που για την ιστορία την νικήσαμε με 1-0. Σίγουρα δεν είναι κακή ομάδα, όμως δείχνει να μην είναι καλύτερή μας. Η πορεία της μετά το συγκεκριμένο φιλικό του Αυγούστου στο Φάληρο είναι όλο νίκες στο Βελγικό πρωτάθλημα, ενώ εμείς ακόμα δεν είμαστε σε αυτό το στάδιο ετοιμότητας. Βεβαίως μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου όλα θα είναι διαφορετικά για όλες τις ομάδες του ομίλου. Το γεγονός είναι πως με την Άντερλεχτ παίζεται ξεκάθαρα στα ίσα η 3η θέση του ομίλου μας και αυτόματα η συνέχεια του ευρωπαϊκού μας ταξιδιού.
Αν είμαστε όλοι οι οπαδοί όπως πρέπει και αφήσουμε κατά μέρος τις όποιες διαφωνίες μας με τον προπονητή, με τον πρόεδρο ή με οποιονδήποτε παίκτη, τότε ο ναός θα αποκτήσει αυτό που τρέμουν ΟΛΟΙ όσοι τον επισκέπτονται. Την όψη του φόβητρου, της πιο καυτής έδρας στην Ευρώπη. Βεβαίως παίζει τον σημαντικότερο ρόλο το πώς θα εμφανιστεί η ομάδα σε αυτόν μαραθώνιο, αλλά εμείς ας κάνουμε το καθήκον μας και όλα τα άλλα θα έρθουν. Πίστη να έχουμε και φέτος γι άλλη μια χρονιά θα ζήσουμε μεγαλεία. Το παραπάνω το επιβεβαιώνει και η δήλωση του προπονητή μας ακριβώς μετά την κλήρωση.
Αναλυτικά τα όσα είπε:
«Έχουμε φιλοδοξίες έπειτα από την κλήρωση. Θέλουμε και θα είμαστε καλύτεροι μέχρι την ώρα που θα ξεκινήσει το Τσάμπιονς Λιγκ. Με όλο το σεβασμό απέναντι στις ομάδες που θα αντιμετωπίσουμε, αλλά θα προσπαθήσουμε να τις βλάψουμε».
Για τη δυναμική που δίνει στον Ολυμπιακό το «Γ.Καραϊσκάκης»: «Οπωσδήποτε πρέπει να μαζέψουμε βαθμούς σ’αυτά τα τρία παιχνίδια αν θέλουμε να περάσουμε. Το γήπεδό μας έχει κερδίσει το σεβασμό των αντιπάλων μας και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε».
Για το γεγονός πως οι αντίπαλοι παίζουν επιθετικό ποδόσφαιρο: «Γνωρίζουμε τις απαιτήσεις που έχει ο κόσμος μας και ξέρουμε πώς να αντιμετωπίσουμε τις ομάδες που παίζουν επιθετικό ποδόσφαιρο. Τις ευκολίες ή τις δυσκολίες τις δημιουργούμε οι ίδιοι».
Για τους βαθμούς που θα χρειαστεί ο Ολυμπιακός: «Είναι πολύ σημαντικά τα τρία παιχνίδια στην έδρα μας, ωστόσο, υπάρχουν βαθμοί και εκτός έδρας που θα πρέπει να τους διεκδικήσουμε».
 

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.

Σχόλια

Εικόνα V0R4D0R

Λοιπόν, παίρνω αμπάριζα και βγαίνω:

Α) Κλήρωση
Τα είπες όλα πάνω κάτω. Προσθέτω 2-3 πραγματάκια.
1) Βλέπω γενικά στο ίντερνετ μια ευφορία για την κλήρωση, που μάλλον δεν ταιριάζει. Ο όμιλος θα είναι δύσκολος, όχι μόνο λόγω της δυναμικότητας των ομάδων, αλλά και λόγω της σειράς των αγώνων. Πιθανόν να παίζονται όλα ως τις 10/12 με την Άντερλεχτ εδώ. Ο πρώτος γύρος μπορεί να είναι απογοητευτικός. Ό,τι πάρουμε θα είναι θεμέλιο για τον δεύτερο.
2) Για τις κληρώσεις περίπου συμφωνούμε. Εγώ θέλω στον όμιλο μια ομάδα που να μη χτυπιέται και μια που να μην χτυπάει. Έτσι εξασφαλίζεις (λέμε τώρα) την τρίτη θέση και πας για παραπάνω. Αν σου κάτσει και το φαβορί αδιάφορο τελευταία αγωνιστική εντός, ακόμα καλύτερα. Ο δικός μας όμιλος πάντως δεν έχει κανένα από τα παραπάνω χαρακτηριστικά.
3) Μία ομάδα δεν ήθελα από το β΄ γκρουπ και αυτή μας έκατσε. Όχι ότι οι άλλες είναι εύκολες, αλλά κάπου με φοβίζει η Παρί. Εκείνος ο μυτόγκας (όχι ο Δημητράκης ο Παπαδόπουλος, ο άλλος,ο ψηλός) μου έχει καθήσει στο στομάχι. Ίσως μας βγει σε καλό ότι τους έχουμε 1η αγωνιστική, γιατί δεν έχουν βρει ακόμη καθόλου ρυθμό.

Β) Μίτσελ
"Βγαίνει τετ α τετ ο Ναπολεόνι-φεύγει ο Μίτσελ. Χάνει το τετ α τετ ο Ναπολεόνι-μένει ο Μίτσελ. Βάζει το δεύτερο τετ α τετ ο Ναπολεόνι-χαιρετάει ο Μίτσελ. Βάζει γκολ ο Σαβιόλα-ξαναμένει ο Μίτσελ."
Ευτυχώς κόπασε λίγο αυτό το χτικιό τις τελευταίες μέρες, γιατί δεν αντέχεται το "έμπα ψυχή-έβγα ψυχή" συνέχεια. Χτες ο εύσωμος έκανε δήλωση μαμμούθ. Χάθηκε να πει το πολύ απλό, ότι προπονητής μας για τα επόμενα δύο χρόνια είναι ο Μίτσελ βρέξει-χιονίσει? Το πολύ πολύ να μεγάλωνε λίγο η μύτη του.

Γ) Εισαγωγαί-Εξαγωγαί
1) Επιτέλους έκλεισαν 6άρι-8άρι. Να τους δούμε και στο γήπεδο, γιατί κακά τα ψέμματα, κέντρο με Μανιάτη-Σάμαρη είναι για τον Πανιώνιο, όσα μεγενθυντικά και να τους κολλήσουμε στα επίθετά τους. Ή τέλος πάντων δεν είναι για το Τσάμπιονς Λίγκ ως βασικό ζεύγος.
2) Μασάντο-Χολέμπας σε στασιμότητα. Ελπίζω να κλείσει το θέμα επωφελώς και σύντομα. Αν γίνει αυτό, τότε μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι του Μαρινάκη του γεννήσανε και τα κοκκόρια φέτος.
3) Προέκυψε πάντως και θέμα Φετφατζίδη και απ΄ ότι φαίνεται είναι προχωρημένο. Ας μην προτρέξω.
4) Θέμα Τζεμπούρ ευελπιστώ πως δε θα ανακινηθεί. Ούτε καν έπρεπε να ζητήσουν τη γνώμη του προπονητή για επιστροφή του αυγοκέφαλου. Έπρεπε η ίδια η διοίκηση να έχει τελειώσει το θέμα, ως όφειλε σύμφωνα με τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητές της.

Αυτά τα ολίγα προς το παρόν.

Εικόνα dono

Οκ λοιπόν έχουμε και λέμε.
Α. Κλήρωση
1. Καλά στο ίντερνετ δεν βγάζεις άκρη, σε λίγο θα καταλογήζουμε στην ομάδα ότι δεν κατακτήσαμε το ΤΣ Λ. Ο όμιλος είναι πολύ δύσκολος, αλλά όχι ο χειρότερος που θα μπορούσε να γίνει.
2. Συμφωνούμε με δύο επισημάνσεις. Η πρώτη είναι στο θέμα του τέταρτου. Για εμένα δεν υπάρχει ομάδα σάκος του μποξ σε αυτή την διοργάνωση. Μέτριες ομάδες ναι, κακές όχι. Η άντερλεχτ είναι καλή αλλά για εμένα είναι ομάδα που τον καλό Ολυμπιακό δεν τον φοβίζει. Η δεύτερη επισήμανση είναι ότι θεωρητικά (και μόνο) έχεις ξεκάθαρο φαβορί στον όμιλο, την Παρί. Φυσικά η Μπενφίκα μπορεί να έρθει πρώτη, κάτι που δεν θα θεωρήσω στο τέλος της ημέρας έκπληξη, αλλά σήμερα στα χαρτιά είναι η Παρί. Αν και οι δύο ομάδες μοιραστούν τους βαθμούς με 7-9 βαθμούς είσαι στο κόλπο της πρόκρισης
3. Θα συμφωνούσα απόλυτα αν είχαμε βρει εμείς ρυθμό. Με 4 βαθμούς στον πρώτο γύρο είμαστε οκ.
Β. Μίτσελ
1. Εννοείται
2. Ο κόκκορας γένησε τρίκορκα με την πώληση του Φέισα
3. Η γνώμη μου είναι γνωστή. Πωλείται οποιοσδήποτε στην σωστή τή
4. Παιχτικά φέτος μας λείπει. Για όλα τα άλλα άντε στο καλό και να μην μας γράφεις
Αναμένω τα υπόλοιπα...

Εικόνα V0R4D0R

Παρεμπιπτόντως, σαν συμπλήρωμα στο θέμα Μίτσελ, δες τί έγραψε σήμερα ο Γαβαθιώτης εδώ: http://www.olympiacos24.gr/content/columns/manwlhs-gabathiwths/22892-to-...

" ΣΤΙΣ 23 Οκτωβρίου είναι το Μπένφικα – Ολυμπιακός * ( ΚΑΙ μετά από πέντε μέρες, η … παρέλαση, με ό,τι και αν σημαίνει αυτό )".

Ούτε στη μολόχα δεν τα γράφουν έτσι απροκάλυπτα.

Εικόνα dono

Έχεις δίκιο και είναι νομίζω σε πλήρη σύμπνοια με την διοίκηση. Όλα θα κριθούν πάντως στο γήπεδο αφού καλώς ή κακώς όλοι κρίνονται εκεί. Ο Μίτσελ οφείλει να δείξει κι αυτός με την σειρά του μια ομάδα με συνεχή βελτίωση. Αυτό εμένα μου αρκεί για φέτος. Αν αυτό αρκεί για την συνέχεια στην ευρώπη. Δεν γνωρίζω.