ΠΑΤΡΙΝΗ ΒΑΖΕΛΟΛΑΓΝΕΙΑ



Εχθές είχαμε το διεθνές φήμης και βεληνεκούς φιλικό του ποα στην Πάτρα με αντίπαλο την Παναχαϊκή ή αλλιώς Κουγιοχαϊκή. Το αποτέλεσμα νίκη της γηπεδούχου ομάδας της Πάτρας με 2-1, μια ήττα που όπως τιτίβισε ο τουίτης ήταν άδικη. Διαβάζουμε λοιπόν ρεπορτάζ από τον αγώνα.
Πέραν του αγωνιστικού, το φιλικό της Παναχαϊκής με τον Παναθηναϊκό περιελάμβανε και αρκετές βραβεύσεις. Η πατρινή ΠΑΕ τίμησε τους Οικονομόπουλο, Καραμανλή, Κουρμπανά και Ντίνα, ενώ έλειπαν οι Γεωργακόπουλος, Κίζας και ο πρόεδρος του τριφυλλιού, Γιάννης Αλαφούζος. 
Ο Αλέξης Κούγιας περιχαρής και περήφανος για τον Θανάση Ντίνα, του παρέδωσε τιμητική πλακέτα στο Παμπελοποννησιακό, με τους φίλους και των δύο ομάδων να χειροκροτούν. Άλλωστε, ο 24χρονος άσος φόρεσε τα «κοκκινόμαυρα» για τρία χρόνια, στα οποία διετέλεσε και αρχηγός και αγαπήθηκε ιδιαίτερα. 
Στο πλαίσιο της βράβευσής του, δήλωσε: «Είμαι χαρούμενος που έρχομαι στην Πάτρα έστω και σαν αντίπαλος. Εύχομαι να έχουμε υγεία όλοι οι ποδοσφαιριστές τη νέα σεζόν και στην Παναχαϊκή να καταφέρει να πάρει την άνοδο. Δεν ξεχνάω το ότι οφείλω σε αυτήν την ομάδα και σε αυτήν την πόλη ότι είμαι τώρα στον Παναθηναϊκό». 
Στο 75’ έγινε αλλαγή και φυσικά γνώρισε την αποθέωση από τον πατρινό κόσμο, με τον παίκτη να ανταποδίδει.

 
Κατ’ αρχήν προσωπικά θεωρώ πολύ πιθανό ο Ντίνας να ξαναβρεθεί σύντομα στην ομάδα της καρδιάς του, όταν φυσικά λήξουν και οι τελευταίες υποσχέσεις του τουίτη για την προβλεπόμενη πληρωμή του. Επίσης θεωρώ ότι αγωνιστικά μέχρι και η ομάδα της Πάτρας είναι κλάσεις ανώτερη από αυτή του ζέλα, άρα θα ξανασυναντηθούν οπωσδήποτε, πιθανότατα του χρόνου στην football league.
Το φοβερό όμως από το χθεσινό σόου του δικηγόρου – προέδρου – παράγοντα του ποδοσφαίρου – προέδρου της ομάδας της Πάτρας ήταν άλλο. Βράβευσε, λέει το ρεπορτάζ, και κάποιους άλλους ανθρώπους για την προσφορά τους στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, ανθρώπους που έχουν φορέσει την φανέλα και των δύο ομάδων. Μέσα σε αυτούς με έκπληξη διαβάζω και το όνομα του Ιωάννη Αλαφούζου!!!!! Εντάξει θα τρελαθούμε εντελώς σε αυτό το τόπο. Ποια είναι η προσφορά του Ιωάννη στο Ελληνικό ποδόσφαιρο? Τι έχει προλάβει να κάνει εκτός του να φτάσει την ομάδα του στο χειρότερο αγωνιστικό σημείο της ιστορίας της? Τι έχει κάνει όλο αυτό το διάστημα εκτός του να χρησιμοποιεί την ομάδα του για να εξυπηρετεί τα προσωπικά επαγγελματικά του συμφέροντα?
Ότι ο Κούγιας είχε κολεγιές με κάθε τι αντιολυμπιακό κυρίως, αλλά ταυτόχρονα και με κάθε τι παναθηναϊκό, είναι γνωστό σε όλους. Να κάνει όμως φιέστες με καλεσμένο όλο σχεδόν τον ζέλα, είναι όπως και να το κάνεις κάτι πρωτόγνωρο. Είναι πρωτόγνωρο γιατί η κίνηση να βραβεύσει έναν παράγοντα που βρίσκεται μόλις ένα χρόνο στα κοινά του ποδοσφαίρου, έχοντας επιδείξει μηδέν πράγματα δείχνει την βαζελολαγνεία του. Αλήθεια ΜΙΑ αθλητική εφημερίδα ή άλλο μέσο του διαδικτύου θα αναδείξει αυτή την πτυχή? Οι ΄΄αντικειμενικοί΄΄ επιτέλους θα ασχοληθούν με το τι συμβαίνει πραγματικά και θα σταματήσουν να χρωματίζουν όλα τα σκάνδαλα που βλέπουν ή φαντάζονται με κόκκινο χρώμα? Προσωπικά δεν με νοιάζει καθόλου τι κάνει και τι λέει ο κάθε πράσινος εντεταλμένος παράγοντας - ποδοσφαιράνθρωπος. Αυτό που με νοιάζει είναι να βγάλουμε όλοι την τσίμπλα από τα μάτια και να δούμε το διαχρονικό καθεστώς στον Ελληνικό αθλητισμό.
 
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΟΛΩΝ ΤΟΥΣ !!!!!!!!!
 
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.
 
ΥΣΤ 1. Πέρυσι ήταν πολλοί σύγαυροι αυτοί που στεναχωρήθηκαν από την ΄΄σφαγιαστική΄΄ διαιτησία της Παναχαϊκής κατά την αναμέτρησή μας στον θεσμό του κυπέλλου. Ελπίζω φέτος να δούνε όλοι την πραγματικότητα και να ζητούν να τους πατάμε όλους στο κεφάλι σαν τα φίδια.
ΥΣΤ 2. Άσχετο. Αυτός ο Μπέγκιτς λίγο αργός μου φαίνεται. Αντίθετα ο πρώην συμπαίκτης του, ο Τόμιτς, θεωρώ ότι αυτή την στιγμή είναι με διαφορά ο καλύτερος ψηλός στην Ευρώπη.

Σχόλια

Εικόνα V0R4D0R

Μην ξεχνάμε και τις επισκέψεις που έκανε ο Κούγιας πέρισυ στο γραφείο του τότε υπουργού αθλητισμού (αλήθεια τώρα που πήρε τον πούλο ο ξανθός από το οφφίτσιο, θα ξαναενεργοποιήσει τις απαιτήσεις του απέναντι στον Ολυμπιακό?) μετά του χρηστοτάτου πελάτου του, του Τράκεως. Εκεί φαίνεται ότι άρθηκαν κάποια εμπόδια που είχε η ΚΑΕ ΠΟΑ για να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα. Μικρολεπτομέρειες τώρα.
Τον Μπέγκιτς μην τον συγκρίνεις με τον (Άντε) Τόμιτς. Tον αδικείς, γιατί απλά δεν είναι Τόμιτς. Θα έχει συγκεκριμένο ρόλο στην ομάδα, σύμφωνα με τις δυνατότητές του. Αν μπορούσαμε να πάρουμε τον Τόμιτς αντί για τον Μπέγκιτς, καλά θα ήταν, αλλά δε γίνεται. Πλάκα-πλακα η Μπαρτσελόνα μάζεψε Τόμιτς-Λάμπε-Ντόρσευ-Λόρμπεκ, είναι στον αφρό από ψηλούς δηλαδή.

Εικόνα dono

Καλά ο Τράκης δεν είναι και ο μόνος που έχει διπλαρώσει κατά καιρούς ο κοντός για να συσφίξει το αντιολυμπιακό μέτωπο και μένος. Είναι σιχαμένος και θυμάμαι και ένα πραγματάκι που ψάχνω για να το επιβεβαιώσω με έντυπο υλικό. Νομίζω ο Κούγιας ήταν ο συνήγορος του Αποστολάκη και είχε κάνει και την περιβόητη δήλωση ότι αν πάει στον ποα θα σχίσω το πτυχίο μου.
Δεν έκανα καμία σύγκριση στους δύο ψηλούς. Εχθές απλά είδα το Σλοβενία - Κροατία και έπαιζαν και οι δύο. Πάντως αν θέλεις ένα σύστημα με ψηλό φόβητρο - σκιάχτρο, ο Μπέγκιτς είναι πολύ καλός σε αυτό τον ρόλο και φυσικά θα πάρει χρόνο συμμετοχής και ρόλο στην ομάδα μας. Ο Τόμιτς είναι πραγματικά ότι καλύτερο υπάρχει σε ψηλό στην διοργάνωση αλλά και γενικότερα στην Ευρώπη. Συμφωνώ ότι δεν γίνεται να έρθει ο Τόμιτς στην ομάδα, διατηρώντας την ισχύουσα πολιτική - φιλοσοφία μεταγραφών αλλά και αντίστοιχα την πολιτική - φιλοσοφία κτησίματος ομάδας που έχουμε εδώ και 2 χρόνια. Η Μπάρτσα θεωρώ ότι μετά τον Τόμιτς θα έχει θέμα επιθετικό με αυτούς τους ψηλούς αφού κανένας τους (εξαίρεση ο Λόρμπεκ, αλλά κι αυτός μεγάλωσε για να στηρίζεσαι πάνω του) δεν είναι σταθερός επιθετικά. Στην άμυνα όμως είναι νομίζω μακράν η καλύτερη φροντ λαιν στην Ευρώπη.

Εικόνα Mhtsaras

Καλά...τι σας γίγνεται δε γκζέρετε εσείς εκειδά μέσα στο σάιτ σας !
Ρε μαλάκες ο Αλαφούζος ρε βραβέφτηγκε για τη μπροσφορά του στον αθλητεβμό !
Λίγια μπάλα έπαικσε ο Γιάνηης στη Μπαναχαικιά ρε σεις ;
Ούλες τις θέσεις έπαιζε !Τύφλα νάχει ο σχωρεμένος ο...Δαβουρλής ρε !
Τραβματέφτηκε ο τερματοφίσκουλας κάποτες πόπαιζε σεντερφόρης ο Γιάννης, ο προπονεφτης είχε κάμει ούλες τις αλλαγές και ο Γιάννης πήε πανάκσεα και πήρε και φόρεσε τα γάνδγια κι έπγιασε τα μαλλιοκέφαλά του !
Κάποτες του μίλησε άσχεμα ο δγιατητής, ο Γιάννης πήε στο μπάγκο του ,άνοικσε το σάκο του ,έβγανε μνια κόκκενη και του τηνε έδεικσε και τονε απόβαλλε ρε !Κι έτσα ο αγώνας τελέφτηκε με δικαιοσύνη και εβμάρεια !
Τώρα σα μπάρεδρας προσφέρει από τη θέσις του τα πάντα !
Και μάιστα πσες δεζμέφτηκε από τους πάιχτουρές του, ότι την επόμενη βολά που ο Σκάης θα πα να φυτέπσει τον Υμεττό ή να καθαρέπσει αχτές θα ντους πάρει μαζί του !Γιατί ως γνωστόνε οι παίχτουρες του ζέλα είναι φυσιολάτρες, φυσιογνώστες και φυσιοδίφες,κι ό,τι άλλο έχει σχέσις με τη φύσις...
Σταδγιάλα ρε...που κάμετε πως ούλα τα κσέρετε εκειδά μέσα στο σάιτ σας...Τη ντύφλα σας γιγνώσκετε ρε !

Εικόνα dono

Οι οποαδοί και οι παίκτες του ζέλα κυρίως είναι εθελοντές και τώρα στον ποα βιώνουν την απόλυτη έννοια της λέξης. Από εργασίες στο γήπεδο, μέχρι την εξόφληση των συμφωνηθέντων (λέμε τώρα...)

Εικόνα V0R4D0R

Το "οποαδοί" επίτηδες το γράφεις, δηλαδή κάνεις συμφυρμό "ο-ΠΟΑ-δοί", ή σου ξέφυγε? Εύστοχο πάντως, όπως κι αν προέκυψε.

Εικόνα dono

Ομολογώ ότι μου ξέφυγε αλλά ούτε παραγγελιά να έκανα...