ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 4 - ΞΑΝΘΗ 0



Εχθές είχαμε το παιχνίδι για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος superleague με αντίπαλο την Ξάνθη στον ναό. Για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική το κοντέρ έγραψε πολλά γκολ και μια καλή εμφάνιση. Το τελικό σκορ 4-0 υπέρ της ομάδας μας περιγράφει και αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του παιχνιδιού, αλλά καλύτερα να τα πάρουμε όλα από την αρχή.
Ο Μίτσελ άρχισε με την ακόλουθη ενδεκάδα και σύστημα 4-4-2.  Στο τέρμα ο Ρομπέρτο, στην τετράδα της άμυνας από δεξιά προς αριστερά ο Σαλίνο, ο Μεντζανί, Ο Μανωλάς και ο Μπονγκ. Στην τετράδα του κέντρου ο Σάμαρης σαν κλασσικός αμυντικός χαφ με τον Μασάντο δίπλα του και στα άκρα ο Φουστέρ (εντάξει χωροταξικά μόνο εκεί μπορεί να δηλωθεί, παρότι συνεχώς συνέκλινε στο κέντρο άρα δεν έπαιξε ουσιαστικά σαν ακραίος) με τον Βάις. Στην επίθεση είδαμε για ακόμα μια φορά το δίδυμο Σαβιόλα και Μήτρογλου. Όπως παρατηρεί εύκολα κανείς η αρχική ενδεκάδα είχε πολλές αλλαγές σε σχέση με τις συνηθισμένες έως σήμερα επιλογές λόγω Παρί, αλλά και λόγω επιλογής του προπονητή να δώσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που μέχρι τώρα δεν είχαν αρκετό.
Το πρώτο ημίχρονο άρχισε με τον ολυμπιακό να μπαίνει εξαιρετικά δυνατά στο παιχνίδι και να κλείνει την Ξάνθη στα καρέ της κυριολεκτικά από το πρώτο λεπτό. Στο 2ο λεπτό ο Σαβιόλα έχασε πολύ καλή ευκαιρία να σκοράρει, κάτι όμως που πέτυχε στο 3΄ μετά από κεφαλιά του Μήτρογλου και ασθενή απόκρουση του τερματοφύλακα του Πανοπουλιακού. Στην συνέχεια είχαμε μια από τα ίδια. Πίεση ασφυκτική στους αντιπάλους, πίεση με πρόγραμμα, σχεδιασμένη τακτικά και με λογική και κάπως έτσι φτάσαμε στο 2-0 στο 26΄. Ο Μασάντο πίεσε εξαιρετικά και έκλεψε την μπάλα στον χώρο του κέντρου, τροφοδότησε τον Φουστέρ και αυτός με την σειρά του έβγαλε με ωραία ασίστ τετ α τετ τον Μήτρογλου κι αυτός δεν δυσκολεύτηκε με υποδειγματικό πλασέ να σκοράρει. Ένα συνολικά εξαιρετικό γκολ. Το μόνο που μπορούσαν να κάνουν οι αντίπαλοι μας ήταν να επιδείξουν τσαμπουκάδες (τι παράξενο για την ομάδα του Πανόπουλου) και ένα υπέρμετρα σκληρό τρόπο παιχνιδιού, μια σκληρότητα που την πληρώσαμε στο 37΄με τον τραυματισμό του Μπονγκ. Σε εκείνο το χρονικό σημείο της αναμέτρησης είχαμε την είσοδο του Χολέβα στην θέση του Μπονγκ. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο γενίτσαρος Καραγεωργίου αναγκάστηκε να κάνει αλλαγή του ακραίου του μπακ Παίτο με τον Μπαξεβανίδη γιατί είχε δει κίτρινη κάρτα για δολοφονικό μαρκάρισμα στον Σαβιόλα και συνέχιζε το ίδιο βιολί σε κάνα 2-3 άλλα μαρκαρίσματα, όλα για κίτρινη - κόκκινη. Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου ο Μήτρογλου έγραψε το 3-0 με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ, ένα φάουλ που προήλθε από μια εξαιρετική προσπάθεια του Βάις.
Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό δεν άλλαξε με τον Ολυμπιακό να πιέζει με πιο χαμηλούς ρυθμούς φυσικά, άλλαξε όμως η σύνθεση της ενδεκάδας για την ομάδας μας. Ο Μανιάτης πήρε την θέση του τραυματία Σαλίνο με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Το 5λεπτο (56 -61)΄ήταν ότι καλύτερο έδειξε η Ξάνθη στην αναμέτρηση με 2-3 καλές στιγμές να δημιουργούνται αλλά να τελειώνουν πάνω στον εξαιρετικό Ρομπέρτο. Στο 62’ ο  Φουστέρ άφησε την θέση του για τον Γιαταμπαρέ, με τον Αφρικανό να κάνει ντεμπούτο με την ερυθρόλευκη. Στο 73΄ήρθε και το τελικό 4-0 μετά από ένα εκπληκτικό σόλο του Βάις και εκπληκτική ασίστ στον Μήτρογλου, ο οποίος σκόραρε για 3η φορά στο παιχνίδι και έγραψε ιστορία, αφού είναι ο πρώτος ποδοσφαιριστής που πετυχαίνει 3 γκολ σε δύο συνεχόμενα παιχνίδια. Με τον Ολυμπιακό να χάνει κάποιες ευκαιρίες ακόμα, αλλά με εμφανέστατο το μυαλό στην αναμέτρηση της Τρίτης ολοκληρώθηκε το παιχνίδι.
 
Ατομική κριτική παικτών
 
Ρομπέρτο
Ο ποδοσφαιριστής, τα έχουμε ξαναγράψει, είναι τεράστιας κλάσης. Το έδειξε και εχθές στις ελάχιστες φορές που απειλήθηκε η εστία μας. Είμαστε πολύ τυχεροί που τον έχουμε και ένας τέτοιος παίκτης, αν ο Μέγιερι είναι σωστός επαγγελματίας θα τον βοηθήσει αυτός ο ανταγωνισμός πολύ για να βελτιώσει ο Ούγγρος τις αδυναμίες του. Είχα πολλά χρόνια – δεκαετίες να δω τερματοφύλακα με τέτοια προσόντα στην ομάδα.
 
Μπονγκ
Έπαιξε 37΄όταν και αναγκάστηκε να παραχωρήσει την θέση του λόγω τραυματισμού. Μέχρι τότε ήταν ως συνήθως καλός και μακάρι να ξεπεράσει το διάστρεμμα που τον ταλαιπωρεί γιατί με την παρί τον χρειαζόμαστε πολύ.
 
Μεντζανί
Αν τον συγκρίνουμε με τον Σιόβα, γιατί πρακτικά και ουσιαστικά αυτόν αντικατέστησε στο χθεσινό παιχνίδι, είναι μια πιο βελτιωμένη εκδοχή του. Έχει καλύτερες τοποθετήσεις, δεν κάνει αβίαστα ή ανόητα λάθη και γενικότερα δείχνει να ταιριάζει πιο πολύ με τον Μανωλά απ’ ότι ο Σιόβας. Εχθές δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα, όπως εξάλλου και όλη η άμυνα συνολικά.
 
Μανωλάς
Αρχίζει να ανεβαίνει κι αυτό μόνο ευχάριστο είναι για την ομάδα και για τον προπονητή του. Αρχίζει να βρίσκει τα πατήματά του στο γήπεδο και να ανεβάζει την ένταση των προσπαθειών του στην διάρκεια του αγώνα. Εχθές κάλυψε με επιτυχία τον ρόλο, εκτέθηκε σε 1-2 περιπτώσεις συνολικά το κέντρο άμυνας, άρα κι αυτός, αλλά η γενικότερη εικόνα του είναι θετική. Τον καλό Μανωλά τον χρειαζόμαστε πολύ την Τρίτη.
 
Σαλίνο
Ήταν πολύ καλός εχθές, παρότι στην πλευρά του έπαιζε ο πιο επικίνδυνος παίκτης των φιλοξενούμενων Μαρσελίνιο. Μέχρι το ημίχρονο που αποχώρησε λόγω τραυματισμού η εικόνα του ήταν απολύτως θετική και γενικότερα σε παιχνίδια όπως το χθεσινό δεν αντιλαμβάνομαι τι άλλο να του ζητήσεις ή να περιμένεις αμυντικά και επιθετικά.
 
Σάμαρης
Νομίζω ότι αν ο Μίτσελ δουλέψει με τον πάικτη, έχουμε βρει πρώτον το next best thing  του Ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά κυρίως έναν πάικτη που θα μας βοηθήσει άμεσα και θα αποκομίσουμε απ’ αυτόν τρελά λεφτά όταν φύγει για ένα καλύτερο πρωτάθλημα. Προσωπικά βλέπω έναν παίκτη των +10 εκ σε λίγα χρόνια. Οι τοποθετήσεις στον χώρο και το ένα λάθος στα 90΄παιχνιδιού που έδειξε εχθές είναι δείγμα μεγάλου ποδοσφαιριστή που αν δεν λεγόταν Σάμαρης, αλλά Samarinhio μπορεί και να την θεωρούσαμε μεταγραφή αεροδρομίου. Επαναλαμβάνω ότι η παραπάνω κριτική έρχεται για την παρουσία του στα τελευταία δύο παιχνίδια. Από αυτόν εξαρτώνται ΟΛΑ.
 
Μασάντο
Θα με πείτε τρελό, αλλά ο χθεσινός Πορτογάλος μου άρεσε πολύ. Είδα έναν μοντέρνο χαφ, να κόβει και να πιέζει με επιτυχία, να έχει απίστευτη διάθεση για ποδόσφαιρο και προσφορά στο σύνολο, αλλά κυρίως να έχει συμμετοχή με επιτυχία και στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού. Δεν ξέρω αν σε παιχνίδια όπως αυτό της Τρίτης μπορεί να αντικαταστήσει με επιτυχία τα τρεξίματα του Μανιάτη στο χώρο του κέντρου, ξέρω όμως ότι μόνο καλά πράγματα θα βγουν για τον ίδιο και την ομάδα αν συνεχίσει να δουλεύει και να έχει την ίδια εικόνα με την χθεσινή. Μάλλον η θέση που μπορεί να προσφέρει είναι αυτή του Μανιάτη, δηλαδή του 8αριού.
 
Φουστέρ
Εχθές στην διάρκεια του παιχνιδιού προσπαθούσα να βρω έναν παίκτη που να θεωρείται αναντικατάστατος στην ομάδα. Στην φετινή ομάδα είναι δύσκολο να χαρακτηρίσεις έτσι οποιονδήποτε παίκτη  του ρόστερ και αυτό φυσικά είναι και ένα δείγμα της πιότητας που υπάρχει φέτος στην ομάδα. Ο χαλύβδινος γίγαντας όμως κατά την προσωπική μου άποψη είναι ότι πιο κοντινό  στην απάντηση του παραπάνω ερωτήματος. Τι κι αν κάνει πολλές φορές κοντρόλ με την δεύτερη, τι κι αν δεν έχει την μακρινή μπαλιά, η δουλειά και η συνεισφορά του στην συνολική λειτουργία της ομάδας είναι ανεκτίμητη. Περιμένω από τον Δαυίβ έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στην εξέλιξη του παιχνιδιού με την Παρί.
 
Βάις
Είναι απολαυστικός με την μπάλα στα πόδια. Φαίνεται ότι η αντιμετώπιση που έτυχε από τον προπονητή τον βοήθησαν να καταλάβει περισσότερο τον ρόλο που του ζητείται να πάρει στην ομάδα. Έναν ρόλο που εκτός από τα απίστευτα πράγματα επιθετικά που μπορεί να δώσει, προϋποθέτει και αμυντικές βοήθειες στο μπακ πίσω του και γενικότερα συνεισφορά στην αμυντική λειτουργία της ομάδας. Εχθές ήταν σκυλιασμένος, προσπαθούσε έως το 90΄, κέρδισε το φάουλ για το 3-0, έδωσε ασίστ για το 4-0, δεν νομίζω ότι μπορούσε να κάνει κάτι πολύ περισσότερο για να χαρακτηριστεί πολύ καλός.
 
Σαβιόλα
Εχθές δεν ήταν σούπερ, σκόραρε όμως και για έναν επιθετικό αυτό μετράει πολύ. Φαίνεται ότι είναι πίσω σε φυσική κατάσταση και δυνάμεις από τους υπόλοιπους, κάτι όμως που σημαίνει δύο πράγματα. Το πρώτο είναι ότι για να έρθει στην φυσική κατάσταση που θέλουμε είναι θέμα δουλειάς και αυτό είναι εύκολο. Το δεύτερο και το πιο σημαντικό δεν μπορώ να φανταστώ αν σήμερα στην κατάσταση που βρίσκεται κάνει πλάκα στους αντιπάλους και σκοράρει τι θα δούμε από τον παικταρά μόλις είναι και 100% έτοιμος. Απίστευτος παίκτης, απίστευτο το πώς ανεβαίνουν οι παίκτες που παίζουν δίπλα του.
 
Μήτρογλου
Τι να πω για τον Κωστάκη. Δεν έχει αλλάξει η άποψή μου ότι εκτός της εκπληκτική σχέσης του με το γκολ δεν έχει μεγάλη συνεισφορά στα υπόλοιπα σημεία του παιχνιδιού, αλλά όταν ο κεντρικός σου φορ σκοράρει 6 γκολ σε δύο παιχνίδια πρωταθλήματος, τότε οι παραπάνω ανησυχίες, ενστάσεις, αγγίζουν το επίπεδο της μεταφυσικής και της κοινότητας των Νεφελίμ. Βρίσκεται τελευταία σε συνεχή σύνδεση με το αντίπαλο τέρμα και αυτό αν το συνεχίσει και την Τρίτη θα έχουμε κάνει ένα βασικό βήμα για κάτι καλό. Του αξίζουν συγχαρητήρια για ένα ακόμα λόγο. Φαίνεται ότι έχει κόψει τα πολλά λόγια και δουλεύει αρκετά. Μόνο έτσι μπορώ να εξηγήσω το γεγονός ότι έχει αλλάξει στάση απέναντί του ο προπονητής και πλέον τον υπολογίζει σαν βασικό.
 
Χολέβας
‘Έπαιξε μετά από καιρό, αναγκαστικά λόγω του τραυματισμού του Μπονγκ. Έδειξε να παίζει χωρίς ένταση στο παιχνίδι του, κάτι που έδειξε και με στο παιχνίδι της Εθνικής που αποβλήθηκε. Αυτό ίσως οφείλεται στην απουσία του από τα επίσημα παιχνίδια, ίσως δείχνει ένα ξενέρωμα από την μεριά του παίκτη. Για τον λόγο ότι ο παίκτης δεν έχει δείξει τέτοια σημάδια τα προηγούμενα χρόνια, περιμένω στις επόμενες συμμετοχές του ένα καλύτερο πρόσωπο σε επίπεδο διάθεσης και όχι απόδοσης. Εχθές δεν ήταν κακός σίγουρα.
 
Μανιάτης
Προσωπικά τον θεωρώ τον χειρότερο παίκτη στο χθεσινό παιχνίδι. Έπαιξε για μόλις 45΄ αλλά πρόλαβε να κάνει τα περισσότερα λάθη από όλη την υπόλοιπη ομάδα. ‘Έπαιξε σε μια θέση που είναι μάλλον δεδομένο ότι θα τον ξαναδούμε την Τρίτη, μια θέση όμως που με την χθεσινή πλημμελή κάλυψή της από την παίκτη οι ακραίοι της Παρί θα κάνουν πάρτι. Αν δείξει ένα καλύτερο πρόσωπο σαφώς και είμαστε καλυμμένοι στο δεξί άκρο της άμυνας. Αναζητείται σοβαρότητα και βελτίωση. Είπαμε σε σχέση με την τραγική του περυσινή εικόνα φέτος βλέπουμε έναν πολύ βελτιωμένο παίκτη γενικά, η χθεσινή του εικόνα όμως θυμίζει τον κακό περυσινό Μανιάτη. Θέλω να ελπίζω ότι το χθεσινό παιχνίδι είναι απλά μια παρένθεση, κακή σίγουρα.
 
Γιαταμπαρέ
Έπαιξε για σχεδόν μισή ώρα, προφανώς μπορούμε να κρίνουμε κάποια στοιχεία του ποδοσφαιριστή. Είδα έναν κοντρολαρισμένο παίκτη, με κορμί που έτσι όπως το τοποθετεί και το χρησιμοποιεί σου θυμίζει Τουρέ, αλλά είδα έναν παίκτη που μου φάνηκε λίγο βαρύς. Αυτό μπορεί να είναι και λόγω της έλλειψης παιχνιδιών, μπορεί να είναι και χαρακτηριστικό του παίκτη. Αυτό θα το διαπιστώσουμε στα επόμενα παιχνίδια. Πάντως δείχνει στοιχεία γενικότερα καλά και το σημαντικότερο είναι ότι δεν είχες μέχρι σήμερα παίκτη με τα δικά του σωματικά χαρακτηριστικά.
 
Προπονητής
Τελικά ρε φωστήρες είναι καλός προπονητής ο Ισπανός ή όχι? Εγώ εχθές είδα μια ομάδα πολύ δουλεμένη από τον προπονητή, στην κάλυψη του χώρου, στην ανάπτυξη από τα πλάγια, στις τοποθετήσεις των παικτών μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Πλέον, προσωπική μου άποψη αυτή, όποιος κάνει ότι δεν βλέπει δουλειά από τον Μίτσελ, μάλλον έχει μπερδέψει τα αθλήματα. Προφανώς και όλοι τον περιμένουν στην γωνία μετά το παιχνίδι με την Παρί, αλλά αυτό για εμένα δεν είναι κριτήριο. Δεν είναι κριτήριο το φαινομενικά πιο δύσκολο παιχνίδι σου εντός έδρας στο φετινό CL απέναντι σε έναν αντίπαλο που αντικειμενικά δεν συγκρίνεσαι ούτε σε ρόστερ, ούτε και σε στόχους. Προφανώς και κρίνεται σε κάθε παιχνίδι όπως όλοι οι συνάδελφοι του παγκοσμίως, αλλά δεν κρίνεται η θέση του σε κάθε παιχνίδι, ιδιαίτερα στο παιχνίδι της Τρίτης. Το χθεσινό παιχνίδι, ήταν η συνέχεια της καλής εικόνας του παιχνιδιού στην Λεβαδειά. Αυτό δείχνει πρόοδο. Δείχνει να έχει βρει ρόλους για τους παίκτες του στην ομάδα, αλλά και το σημαντικότερο να τους έχει όλους στην τσίτα όταν παίζουν (κλασσικό παράδειγμα ο χθεσινός Βάις). Τέλος η διάθεση που δείχνουν όλοι ανεξαιρέτως οι παίκτες που αγωνίζονται είναι σαφώς και έργο προπονητή.
 
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.

Σχόλια

Εικόνα ΔΙΑΣ

το σαββατο στο ναο δεν ηταν καν ολα τα διαρκειας. Διαλεγουν ματς και οι ποπαδοι τωρα. Ας κοιταχτουμε στο καθρεφτη και ας αναρωτηθουμε.... ειμαστε ανταξιοι των νεκρων μας?
Καταλαβαινω απολυτα το "δεν εχω να παρω γαλα για τα παιδια μου. στο γηπεδο θα παω? σεβαστο και αυτους τους φιλους τους θελουμε στο γηπεδο ακομα και ρεφενε. δεν ειναι ντροπη. Αλλα μη μου πειτε οτι στο λεκανοπεδιο δεν υπαρχουν 5000 γαυροι που δεν εχουν 50 ευρω για εισητηριο σαββατο τριτη.

Εικόνα dono

Δία σίγουρα υπάρχουν 5000 γαύροι με την συνθήκη που αναφέρεις, αλλά είναι ένα θέμα που δεν μπορώ να τους πω (σε κανέναν δηλαδή) απολύτως τίποτα. Ο καθένας κοιτά την πάρτη του και την οικογένεια του όσο αναφορά τα οικονομικά. Ξαναλέω όμως ότι η εικόνα του γηπέδου στο συγκεκριμένο παιχνίδι δεν είναι αντιπροσωπευτική στο να μιλήσουμε για αποχή, κτλ, γιατί έλειψαν πάρα πολλά διαρκείας. Η θύρα 20 ψηλά ήταν ψιλοάδεια και αυτό δεν μπορεί να το βάζουμε μέσα στο γενικό τσουβάλι του δεν έχουμε κόσμο πια, κτλ. Αν όντως ισχύςι η χαμηλή προσελευση του κόσμου γενικότερα μέσα στην σεζόν, τότε είναι ένα πράγμα που φυσικά θα το δούμε και θα το συζητήσουμε

Εικόνα vagio

Σε καλο δρομο η ομαδα, οπως τα ειπες. Στα επιμερους τωρα.

1)Ο Σαμαρης εντυπωσιαζει με την ταχυτητα προσαρμογης περα απο τα προσοντα του. Και αυτο γουσταρω πολυ σε ελληνοπουλα: Εχεις τα καρυδια να κανεις καριερα? Κανε το με τη μια και μην ζητας δυο χρονια προσαρμογης και ειδικη φροντιδα και χαδακια.
Παντως για την Τριτη, δεν ξερω αν θα μπορεσει να ανταπεξελθει σε τετοιο επιπεδο, με τετοιο αντιπαλο. ΜΑκαρι το παιδι.

2)Ο Μιτσελ τωρα.. Ελα μωρε τωρα, με αυτο το ροστερ χωρις προπονητη το παιρνει ο Ολυμπιακος. Αυτο δεν ειναι το επομενο πατημα πριν τις προσευχες για αποτυχια στην ευρωπη?

3) Απογοητευτικη παρουσια του κοσμου σε αριθμο. βεβαια προς τιμην τους οι φιλοι του ολυμπιακου δειχνου την απεχθεια τους με αποχη, ετσι δε λενε?
Αληθεια ρε κυριοι, τοτε γιατι δεν μαζευονται ολοι οι βαζελοαεκτζηδοπαοκια μαζι με ολυμπιακους (ντροπιασμενους και μη) να κατακλυσουν το καραισκακη στον αγωνα ζωης και θανατου της αγαπημενης εθνικης? Γιατι κατι για 15000 ακουσα για εκεινο το ματς.
Επισης, οι δικοι μας οι προς τιμην τους, θα γεμισουν το καραισκακη την Τριτη (γιατι αυτοι δυστυχως, βρισκουν και εισητηρια..), η τον ολυμπιακο τον ονειρευονται αλλιως μονο τα σαββατοκυριακα?

Εικόνα dono

1. Συμφωνώ
2. Συμφωνώ απόλυτα και προσθέτω το ατράνταχτο επιχείρημα "σιγά τις ομάδες που έχουμε παίξει"
3. Υπάρχει κρίση και σε αυτό δεν μπορεί να διαφωνήσει κανείς. Την Τρίτη ο ναός θα είναι γεμάτος από ανθρώπους που θα πληρώσουν από το υστέρημά τους, επίσης είναι κάτι που δεν διαφωνεί κανείς. Πάντως πολλοί γύρω μου με διαρκείας δεν φάνηκαν στο γήπεδο εχθές, άρα δεν ήταν αντιπροσωπευτικό παιχνίδι για να βγάλουμε ακόμα συμπεράσματα για την προσέλευση του κόσμου