ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 5 - ΦΩΚΙΚΟΣ 1



Εχθές είχαμε την αναμέτρηση της ομάδας μας με τον Φωκικό για την φάση των 32 του κυπέλλου Ελλάδας. Για την ιστορία νικήσαμε άνετα και εύκολα με 5-1 έναν αντίπαλο που ήταν σαφέστατα χαμηλότερης δυναμικότητας από εμάς.
Είδαμε μια αρχική ενδεκάδα γεμάτη με νέα πρόσωπα, κάτι που φυσικά ήταν αναμενόμενο λόγω και του χαρακτήρα και του χαμηλού δείκτη δυσκολίας του παιχνιδιού. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τους σταθερά εντός των βασικών επιλογών του προπονητή μόνο οι Μήτρογλου, ο Τσόρι , άντε και ο Χολέβας άρχισαν το παιχνίδι.
Ο Μίτσελ επέλεξε τον Μέγιερι κάτω από τα δοκάρια, τον Χολέβα, τον Παπαδόπουλο, τον Μεντζανί και τον Παπάζογλου στην άμυνα. Στο κέντρο αγωνίστηκαν οι Γιαταμπαρέ, Ν Ντιγκά και ο Τσόρι, ενώ στην τριάδα της επίθεσης είδαμε τους Κάμπελ, Ολαϊτάν στα άκρα με τον Μήτρογλου στην κορυφή. Στο 38΄ο Βέργος πήρε την θέση του τραυματία Κάμπελ (σπασμούς στο στομάχι), ενώ στο στο 46΄ με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου είχαμε διπλή αλλαγή με τον Σκέποβιτς να παίρνει την θέση του Μήτρογλου και τον Ιμπαγάσα να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο στην θέση του Τσόρι.
Οι σκόρερ της ομάδας ήταν ο Κάμπελ στο 4΄, ο Γιαταμπαρέ στο 8΄, ο Σκέποβιτς στο 51΄και στο 80΄και ο Ολαϊτάν στο 63΄. Για τους φιλοξενούμενους μείωσε ο Φράγκος στο 56΄. Προφανώς δεν πρόκειται να κάνω κριτική σε ένα παιχνίδι που η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων, κάνει αυτή την κριτική άνευ ουσίας και χρησιμότητας.
Τι κρατάμε από το παιχνίδι? Την αγωνιστικότητα των παικτών. Τόσο αυτών που άρχισαν το παιχνίδι στην βασική ενδεκάδα, όσο κι αυτών που μπήκαν σαν αλλαγή στην διάρκεια του παιχνιδιού. Είδαμε μια πρώτη εικόνα δύο νέων παικτών του Σκέποβιτς και του Ν Ντιγκά, καθώς και το ντεμπούτο του Βέργου στην ανδρική ομάδα. Όλοι έδειξαν σημάδια εξαιρετικά ενθαρρυντικά, σημάδια ότι μπορούν να δώσουν βοήθειες, λύσεις στο άμεσο μέλλον, τόσο για να ξεκουράσουν τους λεγόμενους ΄΄βασικούς΄΄, όσο και συνολικά να διεκδικήσουν με αξιώσεις μια θέση στην αρχική ενδεκάδα της ομάδας. Εγώ θα ήθελα να σταθώ κυρίως στην παρουσία του τιτανοτεράστιου Αριέλ Ιμπαγάσα. Είναι τιμή για τον Ολυμπιακό, τιμή για το ελληνικό πρωτάθλημα που ένας ποδοσφαιριστής τέτοιας αξίας βρίσκεται στην ομάδα. Αποδεικνύεται ότι είναι τεράστιο λάθος, τουλάχιστον σε παιχνίδια του Ελληνικού πρωταθλήματος όπως αυτό του Αγρινίου, αυτός ο παίκτης να μην αγωνίζεται τουλάχιστον 30-45 λεπτά. Ακόμα και στα τριανταφεύγα του μόλις μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο η ομάδα αλλάζει 2-3 επίπεδα. Ο καλός Ιμπαγάσα βελτιώνει και αξιοποιεί τους συμπαίκτες του,  τους κάνει όλους να φαίνονται καλύτερους. Με τους ακραίους επιθετικούς που έχει ο Ολυμπιακός στο τωρινό ρόστερ για όσο αντέχει ο Αργεντίνος θα δούμε φοβερά πράγματα, φοβερές συνεργασίες, φοβερή ποιότητα.
 
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.
 
ΥΣΤ 1. Πολλοί ζητάτε να εκφραστούμε γραπτά για τα γεγονότα με την άνανδρη, μαφιόζικη, φασιστική, πολιτική δολοφονία του Φύσσα. Προσωπικά επιλέγω να μην το κάνω, τουλάχιστον σε ξεχωριστό κείμενο, απλά γιατί ο συγκεκριμένος τόπος του ratm είναι καθαρά αθλητικός ή μάλλον καθαρά Ολυμπιακός. Δεν θέλω να ανοίξω συζήτηση με κανέναν άνθρωπο που θα βρεθεί έστω και έμμεσα να υποστηρίξει αυτό το ζώο που δολοφόνησε τον νέο αυτόν άνθρωπο, γιατί δυστυχώς θα υπάρχουν και τέτοιοι και δεν θέλω το σιτε να εξελιχθεί σε πολιτική αδιέξοδη κόντρα μεταξύ σύγαυρων υποστηρικτών οποιουδήποτε χώρου. Εδώ γράφουμε και συνευρισκόμαστε μόνο για την κοινή μας καψούρα τον ΘΡΥΛΟ. Η ιδεολογία κάθε ανθρώπου είναι απολύτως σεβαστή και καθόλου κατακριτέα. Οποιαδήποτε ιδεολογία όμως που να υποστηρίζεται με επιχειρήματα και όχι με αίμα. Όταν φτάνει το σημείο και μαχαιρώνω τον άλλον γιατί δεν τον γουστάρω, δεν συμφωνώ μαζί του, δεν μου αρέσει η φάτσα ή οτιδήποτε άλλο σχετικό, τότε συγγνώμη αλλά αυτός ακριβώς είναι για μένα και ο ορισμός του φασισμού και της ζούγκλας. RIP Παύλο.

Σχόλια

Εικόνα clark gheibol

στην αρχή έβγαλαν πανό οι ορθόδοξοι αδερφοί. Δεν γκρίνιαξα, γιατί δεν ήμουν αντεξουσιαστής. Μετά, έβγαλαν πανό οι αντεξουσιαστές για λεφτεριά στον άδικα προφυλακιζμένο δείνα. Δεν αντέδρασα γιατί δεν ήμουν φασίστας. Μετά έβγαλαν πανί οι πασόκοι, δεν είπα τίποτα γιατί δεν ήμουν νεοδημοκράτης. Μετά έβγαλαν πανί οι νεοδημοκράτες. Πάλι δεν είπα τίποτα γιατί δεν ήμουνα πασόκος. Μετά έβαλε γκολ η ομάδα. Φώναξα, ούρλιαξα, αλλά ήμουν μόνοζ μου. Δεν είχε μείνει κανένας στο γήπεδο που να φωνάζει για την μπάλα.

Εικόνα ΔΙΑΣ

αυτη τη φορα καταλαβα τι παραφρασες γατε πονηρε...

Εικόνα Νίκος Γόδας

Πάντως προκαλεί μεγάλη έμπνευση ο Φωκικός, αν κρίνουμε από το πλήθος των σχολίων!

Εικόνα dono

Φαντάζεσαι να ανέβαζα άρθρο αποκλειστικά για την δολοφονία; Τι είχαμε να διαβάσουμε; Χαχαχαχα

Εικόνα red apple

χαχαααα

Εικόνα μαουνιέρης

Αγαπητοί σύγγαυροι, με μεγάλη δυσκολία θα γράψω τα παρακάτω λόγια. Δεν είναι καθόλου απλό το ζήτημα, και προκαλεί μπερδέματα στο μυαλό. Γι' αυτό και ό,τι γράψω, θα το γράψω ανάκατα, έτσι όπως μου έρχεται, και ζητάω προκαταβολικά συμπάθιο.

Ξεκινάω με κάτι που δεν αμφισβητείται: Σαμάρας, Πάγκαλος, Λοβέρδος, Γιακουμάτος, Πολύδωρας, Σκανδαλίδης, Ανδρουλάκης, Πρωτόπαππας - είναι όλοι τους δεδηλωμένοι ολυμπιακοί, Ε και; Τί έγινε; Υπάρχει έστω και ένας εδώ μέσα στο ratm (ανεξαρτήτως τού τί ψηφίζει, ακόμα και ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ!), που δεν θα νιώσει τουλάχιστον άβολα, όταν σκεφτεί τί έχει / έχουμε τραβήξει από όλους αυτούς; Αισθάνεται κανείς να είναι συνολυμπιακός με όλους τους παραπάνω; (Και αφήνω απ' έξω όλο το σκυλολόι του life style που κάποια στιγμή στη δεκαετία του '80 ανακάλυψε ότι είναι trendy και glamour ο Θρύλος και έσπευσαν να σκυλεύσουν ό,τι μπορούσαν, κι εμείς, ο Θρύλος, δυστυχώς, τους "παίζαμε", αντί να τους κόψουμε μια και καλή τον αέρα.)

Δεν με εκπλήσσει καθόλου η ύπαρξη φασιστών / ναζιστών στις τάξεις των οπαδών του Ολυμπιακού. Δυστυχώς έτσι είναι. Αλλά τί δουλειά θέλει το μαύρο χρώμα να λερώνει τα ερυθρόλευκα σύμβολά μας; Τί νόημα έχουν οι "αρχαιοελληνικοί" -δεν φταίνε σε αυτό οι πρόγονοί μας!- γραφικοί χαρακτήρες στα (συνήθως βλακώδη) αναγραφόμενα σε πανώ συνθήματα; Τί σημαίνει, αλήθεια, το πανηλίθιο τραγουδάκι "και ανεβαίνατε βουνά, που σας κυνήγαγε η 7"; Γιατί "τους" κυνήγαγε αυτούς που κυνήγαγε; Και σε τί διαφέρει η συμπεριφορά της (αν είναι αλήθεια) από τις τάχαμ' αντρίκειες στρατιωτικές συμπεριφορές εντός στρατοπέδου (δηλαδή: εντός των όρων ασφαλείας) των ασφαλιτών; Φίλοι μου, όλα αυτά τά βλέπαμε και τα ακούγαμε και τα ξέραμε. Προς τί, λοιπόν, εκπλήσσονται όσοι τυχόν εκπλήσσονται; Βοούσαν τα πράγματα!... (Εγώ, πάντως, που είμαι πολύ παλιός πια, και ξέρω τί είναι και τί έχει προσφέρει η Θ7 στον Ολυμπιακό, περιμένω από τα υγιή στοιχεία της να αναλάβουν επί τέλους δράση και να καθαρίσουν με συνοπτικές διαδικασίες την κόπρο του Αυγεία.)

Αν ήμουν πιστός και μέλος του πληρώματος της εκκλησίας, θα με σκανδάλιζε σφόδρα αυτό το ηλίθιο "orthodox brothers" που βλέπω κρεμασμένο στα κάγκελα του Καραϊσκάκη. Θα το θεωρούσα -γιατί είναι- βλασφημία. Χρειάζεται, τάχα, να πω έστω και μία λέξη γι' αυτό και για το απροσμέτρητο βάθος της επικίνδυνης ηλιθιότητας που με κακόβουλη αθωότητα κρύβει; Από μικρό παιδί συμπαθώ τον Ερυθρό Αστέρα, από την εποχή του Τζάιτς, του Νοβάκοβιτς και του Αντωνίεβιτς. Από τη στιγμή που τον κατέλαβαν οι παρακρατικοί και οι εγκληματίες του Αρκάν, έχω κρυώσει. Και έρχονται οι "δικοί μου", "οι γαύροι", και μου λανσάρουν ορθόδοξες αδελφοσύνες με τον παραστρατιωτικό υπόκοσμο της Σερβίας (και με κάτι άλλα ρεμάλια από τη Ρωσσία); Ξέρουν τί σημαίνει "Τσρβένα Ζβέζντα"; Σημαίνει "Κόκκινο Αστέρι"! Και είναι το κόκκινο αστέρι των Παρτιζάνων που οδήγησε τις αντιναζιστικές δυνάμεις της Σερβίας στη μεγαλειώδη αντίσταση και νίκη κατά του Ναζισμού. Δεν έχει καμμία σχέση με τους σφετεριστές του αγίου αυτού ονόματος.

Και εμένα, σύγγαυροι, δεν μου αρέσει η πολιτική στην ομάδα και στο γήπεδο, και το δηλώνω απερίφραστα. Ο Ολυμπιακός μας είχε και έχει από όλα - είχε και έχει δυστυχώς και φιλοφασιστικά στοιχεία, τα οποία έχουν αποθρασυνθεί τα τελευταία χρόνια. Και όποτε η ολυμπιακή κερκίδα έκανε πολιτική (και έκανε κάμποσες φορές), η πολιτική αυτή ήταν επιπέδου σπηλαίων: να ντρέπεσαι σαν ολυμπικαός οπαδός για την πενία των "επιχειρημάτων" των συνοπαδών σου...

Τέλος: Για τον πραγματικά και με όλη του την καρδιά δικό μας Παύλο Φύσσα, που δολοφονήθηκε από τους χρυσαυγίτες εγκληματίες, ποιός να γράψει και τί; Καλύτερα κανένας! Καλύτερα τίποτα! Ειλικρινώς, σύγγαυροι, ειλικρινώς: Καλύτερα κανένας, καλύτερα τίποτα! Από το να "σκάσει μύτη" κανένα γελοίο πανώ με χιλιομασημένες αφασικές μπούρδες, καλύτερα τίποτα! Και επί τέλους, άμα δεν το νιώθεις, με το ζόρι δεν γίνεται.
Γι' αυτό και κρίνω ότι είναι πρέπον να τιμήσουμε τη μνήμη του -και τη δημοκρατική και την ολυμπιακή- με τη σκέψη μας. Αν τον θυμόμαστε, ποτέ δεν θα έχει πεθάνει. Και όσοι γράφουν εδώ μέσα, σε αυτό το ιστολόγιο, κρίνω ότι τον έχουν ήδη τιμήσει: έγραψαν ό,τι ένιωσαν, επειδή ακριβώς το ένιωσαν. Δεν τους το επέβαλε κανείς και δεν αποκρίθηκαν σε κανενός είδους καθωσπρεπισμό. Και τούτο δεν είναι απλώς "κάτι" - είναι σωστή ολυμπιακή στάση και αποτελεί αληθινή παραμυθία.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Δυστυχώς το όλο νόημα είναι στη φράση σου "Και επί τέλους, άμα δεν το νιώθεις, με το ζόρι δεν γίνεται." Καταλάβαμε όλοι τις προθέσεις μερικών. Μπράβο σου Γιώργη.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Καλώς ή κακώς, ποτέ δεν υπήρξαμε ομάδα-καταφύγιο ακροδεξιών, χουντικών, φασιστών και ναζιστών. Σίγουρα υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν Ολυμπιακάρες (δεν το λέω ειρωνικά) φασίστες. Η πολιτική τους πεποίθηση, όμως, αποτελούσε χαρακτηριστικό γνώρισμα που έμενε στο σπίτι τους. Θες η πλειοψηφία του κόσμου του Ολυμπιακού που αποτελούνταν από αριστερές καταβολές, θες η δική τους αίσθηση μειοψηφίας και φόβου επικρατούσε, θες ο κοινός αγώνας στην κερκίδα εναντίον των αλλόθρησκων. Το τελευταίο είναι και το πιο βασικό. Και είναι κάτι που συμφωνούμε όλοι μας.
Υπό φυσιολογικές συνθήκες, η κερκίδα του Ολυμπιακού πρέπει να αντιμετωπίζεται με αμιγώς Ολυμπιακά κριτήρια και όχι πολιτικά. Τα κοινωνικά; Τι γίνεται με τα κοινωνικά; Με τα κοινωνικά, λοιπόν, πάντα ασχολούνταν η κερκίδα του Ολυμπιακού και πιο πολύ η "7". Μήπως ο κόσμος του Ολυμπιακού δεν αποτελεί ο ίδιος κοινωνικό φαινόμενο-θαύμα; Το ερώτημα είναι το εξής: είναι πολιτική θέση η απομόνωση των φασιστών ή πολιτική; Σαφώς και είναι κοινωνική. Δεν υπάρχει πιο απλό πράγμα για έναν άνθρωπο να καταδικάσει τον φασισμό-ναζισμό. Δεν υπάρχει πιο περήφανη και υπεύθυνη στάση, απέναντι στους δεκάδες νεκρούς φίλους και παίχτες της ένδοξης ιστορίας του Ολυμπιακού που έπεσαν υπέρ των ανθρωπίνων αξιών και κατά του φασισμού είτε στην κατοχή είτε στην χούντα, από την άμεση θέση επί του ζητήματος. Είναι υποχρέωση μας απέναντι σε όλους τους Ολυμπιακούς προγόνους μας να απομονώσουμε τον φασισμό είτε πρόκειται για εξωγηπεδικό είτε όχι. Είναι υποχρέωση μας.
Δεν είναι πολιτική θέση η εναντίωση στον ναζισμό, είναι κοινωνική. Σε τόσα άλλα θέματα αναδεικνύουμε την τεράστια κοινωνική μας ευαισθησία. Στο πιο απλό δεν μπορούμε επειδή πάνω απ' όλα είμαστε Ολυμπιακοί; Συγνώμη, αλλά πάνω απ' όλα είμαστε άνθρωποι. Ο Ολυμπιακός είναι το πρωτεύων εκ των δευτερευόντων, στη ζωή μου τουλάχιστον. Πρώτα η οικογένεια, η επιβίωση, η υγεία, η προσωπική ενέργεια και δράση και μετά ο Ολυμπιακός.
Στο κάτω-κάτω σύγγαυρος ήταν το παλικάρι και Πειραιώτης μάγκας. Δικός μας ήταν. Δεν αξίζει ένα "καλό ταξίδι" μαζί με την κατακραυγή του φασισμού; Και όλα αυτά γιατί; Για να μην στεναχωρήσουμε μέρος της κερκίδας και κάνουμε άνω κάτω την "7"; Μα αν δούμε ότι κάτι δεν πάει καλά στο οπαδικό μας κίνημα δεν πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να επαναφέρουμε τις αξίες; Ακόμα και περιθωριοποίηση κάποιων; Δεν μιλάω για αποπομπή από το γήπεδο. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να βγάλει κάποιον άλλο εκτός. Για απομόνωση της φασιστικής συμπεριφοράς, των εθνικιστικών συμβόλων στα πανό, για εξαφάνιση ρατσιστικών συνθημάτων μιλάω. Για αυτά που μας έκαναν να είμαστε περήφανοι Ολυμπιακοί μιλάω.
Είναι σαν να βλέπουμε ότι το παιδί μας είναι πρεζάκιας στο τελευταίο στάδιο και δεν το κάνουμε θέμα για να μη χαλάσουμε την ευμάρεια του σπιτιού. Είναι υποκρισία να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας και να υποστηρίζουμε με παρωπίδες το "no politica". Εντάξει ρε μάγκες, είπαμε "no politica", αλλά μην το γαμήσουμε κιόλας. Δεν σας ζητήσαμε να ψηφίσετε Κ.Κ.Ε., να κράξετε τους φασίστες και να βγάλετε ένα γαμημένο πανό, όπως για τους αδικοχαμένους Σέρβους εθνικιστές, για τους οποίους χέστηκα κιόλας. Όπως για το Κόσοβο, για το οποίο χέστηκα κιόλας. Όπως για τους φυλακισμένους Ιωσήφ και Αλβάρο. Τι ζητάμε;

Εικόνα ΔΙΑΣ

θυμαμαι μετα την τιμωρία του ΘΡΥΛΟΥ για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη, την 7 και ολόκληρο το καραισκάκη να τραγουδάει κατα του καραμανλή και του βουλγαράκη. Επίσης ένα αλλο τραγουδάκι την ιδιας περιόδου αναφερόταν σε κάποια νατάσα αλλα δεν καταλαβαινα τι σχέση είχε... τραγουδούσε ΟΛΟ το γήπεδο προφανώς και οι νεοδημοκράτες σύγαυροι. Θυμάμαι ακόμα πιο πρόσφατα ένα τεράστιο πανό να ξεδιπλώνεται, σε αγώνα CL μάλιστα, με το ΘΡΥΛΟ να καρφώνει μια ευρωπαική χώρα και να τραγουδάμε άλλο ένα τραγουδάκι με σεξουαλικο (άλλα άκρως πολιτικο) υπονοούμενο κατά των δανειστών της χώρας σε αγώνα του CL με γερμανικό σύλλογο.
Θέλω να πω οτι με στεναχωρεί (για να μη πω με εξοργίζει) αυτή η τωρινή δυσκολία των οργανωμένων αλλά και μη σύγαυρων, να πάρουν, όχι πολιτική θέση, αλλά ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ, για τη δολοφονία ενός σύγαυρου.
Δεν θελω να επεκταθώ άλλο. Ο νοών νοείτο...

ΥΓ. για να μη θεωρηθεί πολιτική άποψη βάζω τα λόγια του παππούλη Μητροπολίτη Σιάτιστας
http://gr.news.yahoo.com/%CF%80%CF%85%CF%81%CE%AC-%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%...

Εικόνα μαουνιέρης

Φίλε ΔΙΑ, για όσους δεν το γνωρίζουν, θα πω ότι ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος είναι σοφός άνθρωπος. Περισσότερα λόγια σεν χρειάζονται.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Έτσι ακριβώς μεγάλε Ζευ! Δεν μπορούμε να στρουθοκαμηλίζουμε άλλο. Τουλάχιστον όχι εμείς εδώ πέρα. Όχι σ' αυτήν τη φωλιά που με τόσο κόπο κι' αγάπη εσείς συντηρείτε και μπράβο σας. Υπάρχει μεγάλο θέμα στην κοινωνία και οι οπαδοί δεν είναι στην απέξω. Όλοι έχουν την ευθύνη τους. Δεν μπορεί σ' ολόκληρο Πειραιά και συγκεκριμένα στη Νίκαια να ανθίζουν οι φασίστες και ο σύνδεσμός μας εκεί να έχει μείνει απαράλαχτος. Είναι στο χέρι μας παίδες να το ξεπεράσουμε. Και σίγουρα ο δρόμος της αδράνειας τους οπλίζει το χέρι ακόμα περισσότερο.

Εικόνα dono

To no politica είναι μια παπαρια καμαρωτή, συμφωνούμε απόλυτα. Είναι αυτονόητο για όλους τους ανθρώπους με νιονιό, ότι οποιοδήποτε κρούσμα βίας, πολύ περισσότερο μια δολοφονία ενός συνανθρώπου μας είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ καταδικαστέα, σε όποιο πολιτικό χώρο κι αν ανήκεις. Αν ανεβάσω άρθρο, γράφοντας τα απλά, τα αυτονόητα, τα καθημερινά που έχουν να κάνουν με τα παραπάνω θα δεις τι σχόλια έχουμε να διαβάσουμε στο τέλος. Δεν μπαίνω σε αυτή την διαδικασία, γιατί θα ξεφύγουμε εντελώς από τον χαρακτήρα του σιτε. Έγραψα ότι ήθελα να γράψω γιατί έτσι έκρινα εγώ περισσότερο για να μην περάσει το εξαιρετικά σημαντικό γεγονός απαρατήρητο..
Προφανώς, σε απάντηση του σχολίου σου, υπάρχουν φασίστες, ναζιστές, ακροδεξιοί και τούμπαλιν ανάμεσα στους οπαδούς μας και φυσικά και μέσα στην 7, αυτό είναι απολύτως κατανοητό μιας και η 7 είναι κομμάτι της κοινωνίας μας. Όσο δεν εκφράζονται πολιτικά δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν όμως έχουμε φαινόμενα ΝΟΠΟ στις τάξεις των οπαδών μας, τότε ναι υπάρχει θέμα. Μέχρι σήμερα δεν έχω διαπιστώσει κάτι τέτοιο. Σε κοινωνικά θέματα δεν είναι κακό να παίρνει θέση η 7, όπως έχει πάρει στο παρελθόν. Δεν είναι αναγκαίο να είναι ο αποθανών γαύρος ή Πειραιώτης, είμαστε πάνω από όλα ανθρωποι και αυτό δεν είναι τσιτάτο απλά για να ειπωθεί.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Το "no politica", επειδή τυγχάνει να το βλέπω στον πολιτικό χώρο, στο πανεπιστήμιο και στο γήπεδο, μπορώ μετά βεβαιότητας να πω ότι είναι επικίνδυνο και προκάλυμμα του εθνικισμού και του φασισμού. Πάμε παρακάτω.
Βρε Αδάμ μου, δεν πολιτική έκφραση η άρση των ελληνικών σημαιών με τον σταυρό μόνο, λες και είμαστε εκκλησία υπό των Παλαιών Πατρών Γερμανό ή ΛΑ.Ο.Σ. υπό τον Καρατζαφέρη ή Χ.Α. υπό τον Μιχαλολιάκο; Δεν είναι πολιτική έκφραση η ρατσιστική αντιμετώπιση με τα "ου ου ου ου" στους μαύρους; Ας τους βρίσουμε τη μανούλα άμα θέλουμε να τους πικάρουμε. Μια χαρά δεν περνάει η μανούλα του Διαμαντίδη στο ΣΕΦ; Εμένα πάντως μ' αρέσει με το συμπάθειο κιόλας. Δεν είναι πολιτική έκφραση η ανάρτηση διαφόρων πανό για Κόσοβο κ.λ.; Καλά δεν πάω και με το μέρος όπως κάποιοι άλλοι μαλάκες που λένε για οπαδούς του Κόκκαλη και του Μαρινάκη και διάφορες άλλες παπαριές, όπως το σιτε που ανέβηκε στα σχόλια. Αλλά, ότι δεν υπάρχει ακόμα θέμα αντίστοιχης ΝΟΠΟ είναι καθαρά θέμα χρόνου. Είναι επικίνδυνα όλα τα σημάδια. Αν δεν αντιδράσουμε τώρα αλίμονό μας. Δε λέω να μην παίρνει θέση η "7" σε κοινωνικά θέματα. Να παίρνει και να παραπαίρνει, περήφανος είμαι γι' αυτό. Αλλά όχι να παίρνει για την τα πάντα, πλην τη δολοφονία ενός ανθρώπου από τους φασίστες στις φτωχογειτονιές του Πειραιά. Εννοείται πως μικρή σημασία έχει ότι ήταν γαύρος, αλλά ήταν όμως!
Υ.Γ. Το γνώρισα το παλικάρι τυχαία το καλοκαίρι στον Όλυμπο. Τον πλησίασα, νομίζοντας ότι είναι βάζελος, μόλις είδα ένα τατουάζ που είχε στο πόδι που έμοιαζε με ένα πανό ενός συνδέσμου του Παναθηναϊκού. Ήταν ένα dogo argentino με φουλάρι στο στόμα σαν τρομοκράτης και δεν είχε καμία σχέση τελικά με τον σύνδεσμο. Το σκίτσο αυτό υπάρχει και στο προφίλ του στο fb. Αφού μου εξήγησε πως είναι Πειραιώτης και φουλ γαύρος, μου είπε με ύφος "δηλαδή άμα ήμουν βάζελος θα με πλάκωνες;". Το παλικάρι ήταν δικός μας και είναι κρίμα μόνο και μόνο που μπαίνουμε στη διαδικασία συζήτησης για το ποια πρέπει να είναι η αντίδρασή μας. Είναι αυτονόητο.
Ζήτω ο Θρύλος μας και ο περήφανος λαός του!

Εικόνα red apple

Δεν είναι πολιτική θέση η εναντίωση στον ναζισμό, είναι κοινωνική.

Mεγάλη κουβέντα, Νίκο! (το βρε Αδάμ μου πού κολλαγε;)

Εικόνα Νίκος Γόδας

χαχαχα! Εκ παραδρομής το Αδάμ! Είχα διαβάσει προηγουμένως το άρθρο σου που υπέγραψες ως Αδάμ Αδαμόπουλος και μπερδεύτηκα!

Εικόνα red apple

χιιχιι Παρασύρθηκες από το τσουνάμι των γραφτών μου! χα χα χα (Ο Μαουνιέρης μας τα είπε ΌΛΑ, έτσι; )

Εικόνα Νίκος Γόδας

Τι να κάνουμε, είσαι ισοπεδωτικός!
Όταν μιλάει ο μαουνιέρης, ο Γιώργος, ο γαύρος, ο ρεμπέτης, ο κιμπάρης εμείς πρέπει να στεκόμαστε σούζα. Βασικά, ακούγεται λίγο φασιστικό αυτό! χαχα. Να τον σεβόμαστε τέλος πάντων.

Εικόνα red apple

respect when I get home

Εικόνα vagio

Αδελφε Γοδα, διαβασα με ενδιαφερον τα αρτια σχολια σου και με πιανει υπαρξιακη μελαγχολια.
Απο τη μια οι καταβολες μας ως απο καταβολης αντισυστημικη ομαδα, και απο την αλλη η πραγματικοτητα. Μια κοινωνια με ζυμωσεις, μπασταρδεματα και κριση ταυτοτητας. Μαρκετινγκ και μοδα. Εχουμε αλλοιωθει δυστυχως και καθως φαινεται το φασιστικο στοιχειο εχει εισχωρησει ΚΑΙ στον ολυμπιακο μας.

Ομως ΝΑΙ, η αντιθεση στο φασισμο και στο μισος που σπερνει, ειναι κοινωνικη θεση κι μεις δεν κανουμε τιποτα γι αυτο. Μηπως αποτελουν πλεον πλειοψηφια στους οργανωμενους?
Οπως ες κι εσυ, ποια αδερφια μας σερβοι και ποιος ιψσηφ και αλβαρο..?
Την ωρα που εμεις σιωπουμε στο ονομα ενος "no politica", εκεινοι μια χαρα περνανε τα μηνυματα που θελουν και μας εκθετουν στους αλλους και στην ιστορια μας πανω απολα.

Καταλαβαινω βεβαια και το φιλο Dono που δεν θελει να υπερθεματισει ωστε να μην υπαρξουν αντιθεσεις μεταξυ μας, ειναι λεπτη η θεση του. Ομως παιρνω το θαρρος να εκφραστω πανω στο θεμα γιατι νομιζω οτι τουλαχιστον οι θαμωνες του σαιτ πανω κατω συμφωνουμε στο συγκεκριμενο.
Αυτο δε που με θλιβει, ειναι το ενδεχομενο να ισχυουν τα περι φιλοχρυσαυγιτικου porto leone.
πειτε με χαζο και αιθεροβαμωνα, αλλα λογω γαμημενης και τεραστιας αποστασης τελευταια απεχω απο τα κοινα μας..

Εικόνα Νίκος Γόδας

Σε ευχαριστώ για τα λόγια σου και να σου πω ότι συμφωνούμε ως προς τα υπόλοιπα που λες. Μεγάλη η μετάλλαξη του λαού γενικώς, μεγάλη κι' η δική μας δυστυχώς.
Ούτε εγώ, λόγω απόστασης (φοιτητής στη Θεσσαλονίκη) και οικονομικών (να επαναλάβω το φοιτητής συν από αγροτική οικογένεια του Ολύμπου), μπορώ να παρακολουθώ συχνά αγώνες του Θρύλου, αλλά κάτι ξέρω από συνδεσμιακά. Είτε από συγγενείς είτε από φίλους. Αλλά πάνω απ' όλα έχω δική μου κρίση και αρκετή πείρα σε ανακοινώσεις παρατάξεων, συνδέσμων, κομμάτων κ.λ., για να καταλάβω μόνος μου ότι η ανακοίνωση του "Porto Leone" έγινε ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ. Δεν το θέλανε ρε παιδί μου να το καταδικάσουν, πως να το κάνουμε. Βγήκε μόνο και μόνο για να κλείσει στόματα. Έλα όμως που άνοιξε άλλα. Δεν μπορεί να λες "ενός μέλους της Χρυσής Αυγής" και όχι "οι φασίστες δολοφόνοι". Τέλος πάντων, μακάρι να έχω λάθος παιδιά και να βλέπω φαντάσματα. Καλύτερα να είμαι εγώ ο χαζός, παρά αυτοί που είναι πιο πολλοί.
Υ.Γ. Για να μην παρεξηγηθούμε, εμείς εδώ ασχολούμαστε με την καμπούρα μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι άλλοι δεν είναι Κουασιμόδοι. Οι βάζελοι με την ΝΟΠΟ "πρωτοστάτησαν" παλαιότερα. Τα χανούμια πριν από λίγους μήνες χτυπήσαν στο ΟΑΚΑ βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Στο γήπεδο! Από την άλλη, όμως, υπήρξε αντίδραση από το σύνολο των οπαδών τους που καταδίκασαν τους δράστες. Το έκαναν ακόμα κι' αν αναγκαζόταν να έρθουν σε σύγκρουση μ' αυτούς. Ακόμα και τα μπαόκια επιτέθηκαν στα γραφεία της Χ.Α. στη Θεσσαλονίκη κι ας υπάρχουν σύνδεσμοι που είναι πλήρως ταυτισμένοι με τη Χρυσή Αυγή, όπως της Νεάπολης (πιθανόν να κάνω και λάθος στον σύνδεσμο).
Όχι αδράνεια λοιπόν, όχι αδράνεια!

Εικόνα dono

Έχεις απόλυτο δίκιο και βεβαιότατα πρέπει σαν φίλαθλοι - οπαδοί να καταδικάζουμε θλιβερά γεγονότα σαν και την δολοφονία του παιδιού. Το non politica δεν υπάρχει και δεν μπορεί να υπάρξει σε μια κοινωνική αντίδραση μιας μάζας. Πολύ περισσότερο όταν σαν πολίτες οφείλουμε να είμαστε πολιτικοποιημένοι (όχι κοματικοποιημένοι) στην σκέψη αλλά και στις αντιδράσεις μας.
ΘΡΥΛΕ ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ!!!! Ας πορευτούμε με αυτό και μετά όλα θα τα βρούμε

Εικόνα vagio

Δυο σχολια/ερωτησεις.
1) Πως ειδατε τον Αβρααμ οσοι ειδατε το ματς? Τον ξεπερναει τον τραυματισμο, θα γινει αυτος που ηταν?

2) Σχετικα με το Υγ σου..Συμφωνω απολυτα οτι δεν πρεπει να δινεται πιολιτικη χροια στο ποδοσφαιρο και γενικα στον αθλητισμο. Δεν γινεται να υπαρχει πολιτικη ταυτιση σε μια ανομοιογενη και πολυπληθη μαζα, οπου πολλοι δεν διαθετουν οχι πολιτικη σκεψη, αλλα ουτε καν κοιν ηλογικη.
Τωρα, τα βρισιδια στους μπατσους πχ δεν μου λενε τιποτα. Πολλοι βριζουν μπατσους και μετα ψηφιζουν ΝΔ και πασοκ. ΑΝ καποιοι το να βρισει μια θυρα τους μπατσους το θεωρουν πολιτικη θεση, προβλημα τους. Ασε που αυτο με τα πανο διαμαρτυριας ταχα μου, εχει γινει και λιγο σουπα.
ΑΛΛΑ απο εκει μεχρι να μας θεωρουν και φασιστες, ε οχι ρε φιλε παει πολυ!!

Δειτε πχ τι γραφει ο ανωνυμος:

http://sxedio-b.gr/index.php/articles/item/332-marinakis

Ποιος θα κανει κατι γι αυτα?

Εικόνα dono

!. Είναι πολύ πίσω ακόμα σε δύναμη. Χαρακτηριστικό είναι ότι 3 φορές τζαρτζαρίστηκε με έναν αντίπαλο και έφυγε πέρα, που αυτό για Αβραάμ είναι ανήκουστο. Δείχνει όμως ότι δουλεύει αρκετά και είναι θέμα χρόνου γαι να επιστρέψει σαν πρώτα. είναι πολύ σημαντική και η διαχείρησή του από τον Μίτσελ.
2. Καλά ρε σύγαυρε οι συνοπαδοί της ΝΟΠΟ που και καλά την έκλεισε ο Καρκινογιάννης τι θα πουν? Το τι παπαριά θα ακούσουμε στο άμεσο μέλλον δεν λέγεται. Δεν λέω ότι είναι ψέματα γιατί δεν το γνωρίζω. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι για τον σεισμό στην Φθιώτιδα και για την ξηρασία στην Θεσσαλία φταίει οπωσδήποτε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού...

Εικόνα ΔΙΑΣ

Το ΥΓ σου το εφαρμόσαμε όλοι στο site, χωρίς καμιά προσυνενόηση και αυτό πρέπει να το πούμε.
Ομως..... θα κάνω ένα παράπονο.
Εχουν αναρτηθεί πάρα πολλές φορές απο τους οργανωμένους πανό που αναφέρονται στο χαμό διαφόρων σύγαυρων ακόμα και αν έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο. Για τον σύγαυρο που δολοφονήθηκε και ήδη κάνει παρέα με τα αδέλφια μας, δε βρέθηκαν 2 μέτρα ύφασμα να τον αποχαιρετήσουμε?
δεν ήμουν χτες στο γήπεδο απο επιλογή, αν και έχω διαρκείας, αλλά πληροφορήθηκα αυτή τη "λεπτομέρεια" που με στεναχώρησε πολύ....

Εικόνα dono

Κατ΄αρχήν επιβεβαιώνω το σχόλιό σου περί του ΥΓ μου. Το έχουμε συζητήσει αρκετά αυτές τις ημέρες.
Εχθές, χωρίς να παίρνω όρκο, νομίζω υπήρχε πανό στα κάγκελα της 7 με την φωτό του Π. Φύσσα. Δεν μπορώ να είμαι σίγουρος, γιατί όπως ξέρεις κάθομαι στην 20, εντελώς αντίθετα με την 7.

Εικόνα dono

* και δεν βλέπω καλά τα μικρού μεγέθους πανό.