ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 6 - ΒΕΡΟΙΑ 0



Εχθές είχαμε ομορφιές στον ναό. Είχαμε έναν Ολυμπιακό να βροντά και να βρυχάται και να ασελγεί στην Βέροια φιλοδωρώντας της με μια μεγαλοπρεπή εξάρα.
Το παιχνίδι άρχισε με τον Μίτσελ να επιλέγει τον Ρομπέρτο κάτω από το τέρμα, τον Παπάζογλου, τον Μανωλά, τον Μεντζανί και τον Χολέβα στην άμυνα. Στο κέντρο τα δύο αμυντικά χαφ ήταν ο Σάμαρης με τον Μανιάτη. Μπροστά τους η τριάδα Βάις, Φουστέρ και Σαβιόλα και μπροστά τους ο Μήτρογλου σαν μοναδικός φουνταριστός.
Το παιχνίδι άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς με την ομάδα να μπαίνει και να πιέζει από το πρώτο λεπτό, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να σκοράρουμε στο 8΄, με σκόρερ ποιόν άλλον τον τελευταίο καιρό, τον Μήτρογλου μέσα σχεδόν από την μικρή περιοχή και μετά από σουτ του Μανιάτη. Πριν προλάβει να συνέλθει η Βέροια ήρθε το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού και δεύτερο προσωπικό του Μήτρογλου στο 20΄με κεφαλιά μετά από σέντρα του Παπάζογλου. Συνεχίζοντας την πίεση στην αντίπαλη άμυνα, ο Βάις κέρδισε πέναλτι που εκτέλεσε άστοχα ο Σαβιόλα στο 32΄. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου ο ρυθμός έπεσε λίγο με τον Ολυμπιακό να μην κινδυνεύει σοβαρά, αλλά και να μην απειλεί. Ο ρυθμός του πρώτου ημιχρόνου μέχρι και το χαμένο πέναλτι ήταν πολύ καλός, παρά τις αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα που ξεκίνησε τον αγώνα στις Βρυξέλες.
Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε την επανάληψη του σκηνικού του τέλους του πρώτου ημιχρόνου με την ομάδα να φαίνεται λίγο άνευρη, την Βέροια να προσπαθεί να απειλήσει, κάτι που άλλαξε άρδην με την αλλαγή του Κάμπελ στο 61΄ όταν πήρε την θέση του Βάις. Σε εκείνο το σημείο η ομάδα άλλαξε 2-3 ταχύτητες πάνω στο παιχνίδι της και άρχισε το πάρτι. Στο 63΄ο Κάμπελ σκοράρει μετά από εκπληκτικό συνδυασμό Κάμπελ – Σαβιόλα - Μήτρογλου – Φουστέρ με τον τελευταίο να βγάζει την ασίστ στον Κοσταρικανό. Στο 66΄είχαμε την είσοδο του Σκέποβιτς στην θέση του Σαβιόλα. Στο 71΄είχαμε τον ωραίο συνδυασμό Φουστέρ – Κάμπελ με τον τελευταίο να δίνει έτοιμο γκολ στον Μανιάτη που τρύπησε κάθετα την αντίπαλη άμυνα και σκόραρε το δεύτερο γκολ του φέτος στο πρωτάθλημα. Στο 73΄είχαμε την είσοδο του Γιαταμπαρέ στην θέση του Μανιάτη. Στο 81΄είχαμε το 5-0 με σκόρερ τον Μήτρογλου όταν χόρεψε τον προσωπικό του αντίπαλο και σκόραρε με δυνατό σουτ εκτός περιοχής ένα εκπληκτικό σε εκτέλεση γκολ. Στο 6-0 είχαμε αλλαγή ρόλων. Ο Μήτρογλου έγινε πασέρ δίνοντας πολύ ωραία ασίστ στον Κάμπελ, που με σουτ μέσα από την περιοχή στην κίνηση έκλεισε και το σκορ του αγώνα. Προς το τέλος του αγώνα τα παικτάκια της Βέροιας προσπάθησαν να χαλάσουν τον αγώνα παίζοντας ξύλο με κάθε ευκαιρία και προκαλώντας παίκτες και κερκίδα. Κρίμα γιατί Η Βέροια έδειξε καλά στοιχεία ομάδας, ειδικά στις αντεπιθέσεις.
 
Ατομική κριτική παικτών
 
Ρομπέρτο
Κι όμως εχθές χρειάστηκε να επέμβει σε κάποιες περιπτώσεις και δεν ήταν θεατής του παιχνιδιού όπως θα νομίσει κανείς αν δει μόνο το τελικό σκορ του αγώνα. Δεν είναι νέο αν πούμε ότι καθάρισε όποια φάση δημιούργησε ο αντίπαλος. Πολύ καλός.
 
Παπάζογλου
Εντάξει δεν μπορώ να πω ότι μου άρεσε ο χθεσινός Παπάζογλου, παρ΄ όλο που είχε μια ασίστ και πολύ τρέξιμο στο παιχνίδι. Είχε μια ανόητη φάση στο 86΄ που θα μπορούσε μέχρι και να αποβληθεί, αλλά καλύτερα μην ανοίξουμε αυτή την κουβέντα, γιατί εχθές μετά το 65΄ η Βέροια έπρεπε να τελειώσει το παιχνίδι με 7-8 παίκτες. Για εμένα είναι θετικό που βγάζει τσαμπουκά, αλλά άλλο πράγμα να παίζεις δυναμικά, άλλο πράγμα να παίζεις χωρίς μυαλό. Έτρεξε προσπάθησε αλλά δεν έβγαλε τίποτα περισσότερο από αυτά που ξέρουμε ήδη από πέρυσι και εμφανέστατα δεν είναι αρκετά για να καθιερωθεί στο άκρο της άμυνας. Από φιλότιμο και προσπάθεια πάντως είναι εξαιρετικός.
 
Μεντζανί
Πολλά θέματα δεν είχε εχθές, απειλήθηκε η άμυνα, πελάγωσε σε κάποιες φάσεις αλλά βοήθησε. Δεν είναι ο σούπερ παίκτης, αλλά είναι παίκτης που θα βοηθήσει σίγουρα, έστω και σαν αναπληρωματικός.
 
Μανωλάς
Πάνω κάτω τα ίδια με τον Μεντζανί, με την διαφορά ότι ήταν κατά την γνώμη μου καλύτερος εχθές από τον συμπαίκτη του, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Και εχθές είχε λάθος μεταβιβάσεις στην μετάβαση της μπάλας από την άμυνα στην επίθεση, αλλά με τον χθεσινό αντίπαλο αυτό ούτε στοίχισε, ούτε φάνηκε ιδιαίτερα.
 
Χολέβας
Δεν ήταν κακός, δεν με ενθουσίασε όμως, δεν ήταν η απόδοσή του τέτοια που να συνάδει και να ακολουθεί την γενικότερη πολύ καλή χθεσινή εικόνα της ομάδας. Θέλει βελτίωση, αν και πιστεύω ότι το πρόβλημά του μάλλον είναι ψυχολογικό από ένα σημείο και μετά και λιγότερο αγωνιστικό.
 
Σάμαρης
Ένα μέτριο σχετικά μεσημέρι πέρασε εχθές ο Ανδρέας. Δεν ήταν κακός, αλλά η χθεσινή του εμφάνιση δεν μας πρόσφερε κάτι παραπάνω στην εικόνα του σαν κόφτη που έχουμε από τα προηγούμενα παιχνίδια. Το κέντρο υπήρχαν στιγμές που το ήλεγχε, αλλά υπήρχαν και στιγμές που το είχε χάσει εντελώς. Θεωρώ ότι ο παίκτης θέλει κατ΄ αρχήν ξεκούραση και ηρεμία για να ξεθολώσει λίγο από τα συνεχή παιχνίδια. Αν μείνει για λίγο στον πάγκο δεν θα του κάνει κακό, απεναντίας θα τον βοηθήσει πολύ.
 
Μανιάτης
Ο χθεσινός Μανιάτης ήταν καλός, σκόραρε κιόλας. Τα τρεξίματά του λείπουν πολύ από το κέντρο όταν παίζει στο άκρο της άμυνας. Εχθές δεν ήταν σούπερ, κάλυπτε όμως με τα πνευμόνια του χώρους και έκανε την εικόνα του κέντρου μας να φαίνεται καλύτερη.
 
Φουστέρ
Τι να πει κανείς γι΄ αυτόν τον παίκτη. Ίσως να είναι ο πιο χρήσιμος ξένος παίκτης στην σύγχρονη ιστορία της ομάδας μας. Οι δουλειές που κάνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο δυστυχώς δεν αποτιμούνται σε ξερά και στείρα στατιστικά στοιχεία, κάνει κατάθεση ψυχής σε κάθε παιχνίδι που αγωνίζεται. Και εχθές ήταν απλά εκπληκτικός…
 
Βάις
Κέρδισε ένα πέναλτι με εξαιρετική προσωπική ενέργεια. Κουβάλησε την μπάλα και προσπάθησε αρκετά. Δεν ήταν όμως ο παίκτης των γνωστών στάνταρντ, δεν ήταν εντυπωσιακός όπως μας έχει συνηθίσει. Μόλις έγινε αλλαγή, αμέσως άλλαξε άρδην και η εικόνα της ομάδας, από καλή σε εξαιρετική. Δεν ήταν καλός εχθές.
 
Σαβιόλα
Εχθές έχασε ένα πέναλτι, οκ δεν είναι κάτι τραγικό, δεν έγινε και τίποτα. Κακή όμως ήταν η γενικότερη εμφάνισή του. Χωρίς την μπάλα στην κατοχή του τίποτα απολύτως, με την μπάλα στα πόδια αργός και βαρύς. Δεν είναι ακόμα στην κατάσταση που τον είδαμε πέρυσι στην Ισπανία, θέλει δουλειά και υπομονή, μακάρι να τον βοηθήσει η διακοπή του πρωταθλήματος γιατί τον έχουμε ανάγκη. Αυτός κάνει καλύτερο τον Μήτρογλου, αυτός μπορεί να κάνει το παιχνίδι της ομάδας μας δύο κλικς πιο γρήγορο.
 
Μήτρογλου
M V P!! Δεν ήταν τα 3 γκολ, αυτό το έχει ξανακάνει φέτος άλλες τρεις φορές. Δεν είναι μόνο ότι δείχνει αναγεννημένος, απελευθερωμένος γενικά φέτος. Έχει αλλάξει, ή τουλάχιστον προσπαθεί να αλλάξει τρόπο παιχνιδιού προς όφελος της ομάδας. Αυτό είναι για εμένα το σημαντικότερο φέτος με τον παίκτη. Δεν έχω τίποτα άλλο να προσθέσω σε όσα έγραψα μετά το παιχνίδι με την Άντερλεχτ. ΦΟΒΕΡΟΣ!!!
 
Κάμπελ
Τι να ζητήσεις περισσότερο από τον παικταρά? Δύο γκολ, ασίστ και γενικότερα μια καταπληκτική εμφάνιση. Αν δεν ήταν ο σεληνιασμένος μόνιμα στα τελευταία παιχνίδια, Κώστας Μήτρογλου, θα ήταν σαφώς υποψήφιος για τον MVP του παιχνιδιού.
 
Γιαταμπαρέ
Εντάξει είναι χρήσιμος παίκτης, έχει προσόντα που λείπουν από τους υπόλοιπους κεντρικούς μας χαφ. Είναι νωρίς ακόμα να κριθεί, δείχνει όμως λίγο άβολα όταν παίζει, αλλά θεωρώ ότι είναι θέμα προσαρμογής στην ομάδα. Πάντως δίνει λύσεις τώρα έστω και σαν ρεζέρβα κι αυτό είναι πολύ σημαντικό.
 
Σκέποβιτς
Το Σερβάκι είναι ταλέντο. Δείχνει λίγο αργός στις αντιδράσεις του χωρίς την μπάλα, αλλά αντίθετα δείχνει πολύ καλός με την μπάλα στα πόδια, μπαλίτσα ξέρει και αυτό φαίνεται από μακριά. Εχθές πίεσε και βοήθησε πολύ. Μακάρι να εξελιχθεί και να αναλάβει πιο ενεργό ρόλο στο ρόστερ, γιατί αυτό μόνο καλό θα κάνει στον ίδιο και στην ομάδα. Φέτος για ξεκούραση του Μήτρογλου, θεωρώ ότι είναι μια χαρά αναπληρωματικός παίκτης και μάλιστα θα σκοράρει αρκετά στο Ελληνικό πρωτάθλημα και κύπελλο.
 
Προπονητής
Ο Μίτσελ εχθές δεν έκανε τρομερό rotation στις επιλογές της ενδεκάδας. Άλλαξε 4 πρόσωπα και τον Μανιάτη θέση. Αυτό που δείχνει ο Ολυμπιακός του Μίτσελ, είναι ότι αναπτύσσει μια χημεία στο ρόστερ, ένα δέσιμο. Η ομάδα εχθές με τέσσερα νέα πρόσωπα εμφάνισε ένα πολύ καλό πρόσωπο, εξαιρετικό για ένα μεγάλο μέρος του παιχνιδιού. Προφανώς παίζει ρόλο και η δυναμικότητα του αντιπάλου, η Βέροια δεν είναι κανένα μεγαθήριο. Αυτό όμως που πιστώνεται 100% στον προπονητή είναι κατά την γνώμη και ποδοσφαιρική οπτική μου, η αλλαγή ταχύτητας της ομάδας στο δεύτερο κυρίως ημίχρονο. Τέτοια μεταμόρφωση σε εικόνα – ταχύτητα είχαμε πολύ καιρό – χρόνια να δούμε στην ομάδα. Οκ έχει και το κατάλληλο ρόστερ για να το κάνει αυτό. Όταν όμως μπαίνει η αλλαγή σου, ο Κάμπελ, και ουσιαστικά λυσσάει στον αγωνιστικό χώρο, τότε αυτό είναι έργο προπονητή. Μέχρι σήμερα ο Μίτσελ είναι δίκαιος με όλους τους ποδοσφαιριστές στον Ρέντη, όλοι έχουν πάρει ευκαιρίες και έχει αποδείξει ότι όποιος δουλεύει θα παίζει. Αυτό το τελευταίο είναι ικανό για να κρατήσει τις ισορροπίες στα αποδυτήρια. Η αντίδραση των παικτών στα αποδυτήρια μετά το τέλος του παιχνιδιού στο Βέλγιο, αποδεικνύει περίτρανα το παραπάνω. Αλήθεια όσοι ούρλιαζαν και υποστήριζαν την απομάκρυνσή του τώρα τι λένε? Αν έρθει ο επόμενος τι θα κάνει περισσότερα δηλαδή από τον ΄΄μυρωδιά΄΄ Μίτσελ? Φέτος πάμε στο γήπεδο και γυρίζουμε γεμάτοι από αυτό που βλέπουμε, άσχετα με το σκορ του κάθε αγώνα. Δεν μπορείς να ρίχνεις 5-6 γκολ κάθε Κυριακή, αυτό είναι αυτονόητο και κατανοητό. Εμένα μου φτάνει να το κάνεις όταν μπορείς και ταυτόχρονα όταν δεν μπορείς να φτάσεις το σκορ σε τέτοια επίπεδα να εμφανίζεις μια καλή εικόνα ομάδας συνόλου, σαν κι αυτή που έχουμε δει φέτος στα περισσότερα παιχνίδια.
 
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.
 
ΥΣΤ 1. Ρε την Δέσπω… Πολύ αντριλίκι έχει πέσει εκεί στο ΟΑΚΑ. Νευράκια άσχετα με την κατάκτηση της κορυφής του κόσμου από την ομαδάρα μας?? Λέτε? Μπααα
ΥΣΤ 2. Ρε την κούλα. Εχθές το βράδυ στην Δαβάκη έψαχναν ποιος έχει ρεπό, μπας και την ξεπεράσει κι άλλος στην βαθμολογία. ΞΕΦΤΙΛΙΚΙΑ ΡΕΕΕΕ

Σχόλια

Εικόνα red apple

Και να μην ξεχνάμε πως δεν έχει σημασία αν η Βέροια ή η κάθε Βέροια είναι αδύναμος αντίπαλος. Θυμόμαστε πέρυσι πως αγκομαχούσαμε να βγάλουμε μια φάση στο γήπεδο, έτσι; Τώρα πίπτουν οι εξάρες σαν το χαλάζι

Εικόνα dono

Σε τέτοια παιχνίδια προσωπικά θεωρώ πιο σημαντική την διάθεση των ποδοσφαιριστών, παρά το τελικό σκορ. Κι αυτό φέτος είναι εμφανέστατο.

Εικόνα red apple

κυρ κυρ συγπροσφυγάκο μου, ο Μίτσελ δεν είναι πλέον μυρωδιάς. Έχει αναβαθμιστεί σε κονφερασιέ, ρεκτιφιέ, πλασιέ! Μάθαινε και λίγο τας εξελίξεις!
Όπως τάγραψες! Έργο Μίτσελ κι άστους τους μυρουδιές να ψάχνουν για φαντάσματα. Ομάδα που δείχνει δεμένη, ενωμένη, χωρίς φασαρίες, ομάδα ισορροπημένη που έχει όλο το χρόνο για να βελτιωθεί περισσότερο. Με δυό προσθήκες παιχταράδων στο κέντρο και με την επιστροφή του Αβραάμ, θα έχουμε θέματα για να χαρές ανείπωτες

Εικόνα clark gheibol

o Σαβγιόλα είναι καλός με τις μικρές ομάδες. Όταν πχιέζεται δε γκάνει, κρίμα στο μπόι του

Εικόνα savvas gridlock

Σιγά τον κουραδοκόφτη τον ΣαΠιόλα. Μια τρίχα απταρχίδγια του Αντζαγκούν, που θα κάνει τα γαυράκια να πονούν.

Εικόνα clark gheibol

Δε θα τολμούσα ποτέ να συγκρίνω το Σαβγιόλα με παίχτη μεγέθους του Ατζαγκούν. Το γκρίνω από τα χαρακτηριστικά του και με γνώμονα την αναμενόμενη προσφορά του στο Θρύλο. Μάτχια έχουμε και βλέπουμε και Ατζαγκούν στην Ευρώπη δεν υπάρχουν πολλοί.
Παίζει να είναι και μόνο αυτός, δηλαδή

Εικόνα dono

Με την πλάτη κάνεις τα παλικάρια να πονούν? Με γαύρικη ανάσα στον κατακόκκινο σβέρκο του από τις τόσες φάπες, εεε δεν είσαι πηδήκουλας πως να το κάνουμε. Πηδημένος μπορεί...
Αν εξαιρέσεις κάτι καραβιές μαύρων και μη ποδοσφαιριστών που είχε φέρει στην Ελλάδα ο αείμνηστος Κανελάκης, παίζει να είναι ο πιο άμπαλος Αφρικανός που έχει παίξει στο Ελληνικό πρωτάθλημα.