ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΑΡΩΔΙΑ ΠΑΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΗΜΕΝΑ



Ήρθε και η σειρά του Ν. Πατέρα, του προέδρου του συνοικιακού σωματείου Αμπελοκήπων, που μάλλον κατά την διάρκεια της θητείας του ασχολήθηκε περισσότερο για τα οικοκυρικά (μπουγάδες κτλ) και λιγότερο με τα στησίματα που κατηγορείται η συμμορία Μπέου, Ψωμιάδη, κτλ. τουλάχιστον όπως προκύπτει εμφανέστατα από την συγκινητική του κατάθεση στην δίκη Ψωμιάδη.  Ας δούμε λίγο από το… καθόλου φιλικά προσκείμενο στον παναθηναϊκούλη, gazzetta τι ειπώθηκε στην κατάθεσή του.
Λίγο περισσότερο από μία ώρα κράτησε η κατάθεση του Νίκου Πατέρα. Ο πρώην Πρόεδρος του Παναθηναϊκού στα σημαντικότερα σημεία της κατάθεσης του επισήμανε: «Ο Ψωμιάδης με πληροφορούσε για το τι γινόταν στην πιάτσα. Είναι ένας σοβαρός άνθρωπος κι επιχειρηματίας. Απ' ότι ξέρω, ο Μάκης Ψωμιάδης δεν απείλησε κανέναν στο χώρο του ποδοσφαίρου. Είναι από τους λίγους που τα δύο χρόνια που ήμουν στο ποδόσφαιρο, δεν μου μίλησε ποτέ για στημένα ή για το στοίχημα. Επίσης δεν έχω κανένα στοιχείο ότι έχει αναμιχθεί σε δωροδοκία».
Για το γιο του Σταύρο Ψωμιάδη είπε: «Ο Σταύρος είναι καλό παιδάκι...»
Για τις σχέσεις Μπέου - Ψωμιάδη: «Ηταν αντίπαλοι και δεν είχαν καλές σχέσεις. Ποτέ δεν συνεργάστηκαν. Δεν θα μπορούσαν να στήσουν έναν αγώνα οι δυο τους...»
Για τον Πιλάβιο: «Είχα ξεκόψει κάθε επαφή με την ΕΠΟ και τον Πιλάβιο μετά τον αγώνα Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού του 2011 όπου αδικηθήκαμε από τον Καλόπουλο. Εκεί έγινε το σκάνδαλο με τα επεισόδια και ακυρώθηκε το γκολ του Κατσουράνη. Είχε ευθύνη που άφησε να εξελιχθεί αυτό το παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός έκανε παράσταση στην UEFA και ζήτησε την τιμωρία του Καλόπουλου. Ο Μπέος στις συνομιλίες λέει να προστατευθεί ο Καλόπουλος. Ένας παράγοντας που δεν έχει σχέση με τον Ολυμπιακό, αλλά με τον Ολυμπιακό Βόλου λέει να προστατευθεί ο Καλόπουλος...»
Για τον αγώνα Ολυμπιακός Βόλου - Παναθηναϊκό το Μάιο του 2011 που υπάρχει στη δικογραφία ότι είπε ο Ψωμιάδης στον Πατέρα "Στο Βόλο πάνε να σε στήσουν" και αυτός φέρεται να είπε "Πήγαινε στον Πιλάβιο και φόβησε τον", ο πρώην Πρόεδρος του Παναθηναϊκού σε ερώτηση του δικαστηρίου, διευκρίνησε : «Οταν είπα στον Ψωμιάδη φόβησε τον, εννοούσα προειδοποίησε τον. Το είπα στον Ψωμιάδη, επειδή όπως σας είπα εγώ δεν μιλούσα απευθείας στον Πιλάβιο.  Αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων ότι ο Παναθηναϊκός σφαγιάστηκε σε αυτό το ματς.»
Δικαστήριο: «Ποιος είναι ο "χοντρός" που λέτε στη συνομιλία σας; Στον Αχιλλέα Μπέο αναφέρεστε;»
Πατέρας: «Ναι, τον Μπέο εννοώ».
Διακαστήριο: «Λέτε για ένα ποσό 500.000 ευρώ...»
Πατέρας: «Όντως έγινε αυτή η συνομιλία. Μου είπε τι άκουσε (ο Μάκης Ψωμιάδης), τι λέγεται στην πιάτσα. Μου είπε επίσης ότι στο ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου, ο Παναθηναϊκός μπορεί να αδικηθεί και του είπα να το πει στην ΕΠΟ».
Εισαγγελέας έδρας: «Γιατί λέτε για τον Πιλάβιο "φόβησέ τον" και όχι "προειδοποίησέ τον";»
Πατέρας: «Ο Πιλάβιος ζούσε υπό καθεστώς φόβου. Γι' αυτό άλλωστε έχει πει ότι έφυγε από την ΕΠΟ. Το είπε αυτό επειδή ήταν φοβισμένος, άρα ήταν κι ευάλωτος να τον επηρεάσουν και είπα στον Μάκη 'φόβισέ τον'. Το κακό έγινε κι ο Παναθηναϊκός αδικήθηκε την επόμενη αγωνιστική».
Δικαστήριο: «Βλέπουμε ότι υπάρχει μία οικειότητα μεταξύ σας στη συνομιλία».
Πατέρας: «Ναι, τον γνωρίζω καλά τον Ψωμιάδη».
Για τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες: «Αυτά που έχουν κυκλοφορήσει είναι αποσπάσματα και όχι ολόκληρες»
Για τον αγώνα Αρη - Παναθηναϊκού: «Ο Δαλούκας στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξε 70%-30% υπέρ της έδρας, δεν του έκατσε, όμως, Μετά τον αγώνα του είπα ότι είναι απαράδεκτος, μιλώντας ως πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας και ο ίδιος μου είπε ότι τον απειλούσαν. Το πέναλτι πάντως δεν ήταν αμφισβητούμενο. Μετά τον αγώνα κόπηκε από τους πίνακες και ο ίδιος παραιτήθηκε για λόγους ευθιξίας.»
Εισαγγελέας: «Ο "χοντρός" που λέτε ποιος είναι;»
Πατέρας: «Είναι ο κωδικός του Μπέου».
Εισαγγελέας: «Ο "μουστάκιας" ποιος είναι;»
Πατέρας: «Δεν ξέρω, μπορεί να εννοεί τον Αναστόπουλο».
Εισαγγελέας: «Ο "ψηλός" ποιος είναι;»
Πατέρας: «"Ψηλός" είναι ο Πιλάβιος».
Εισαγγελέας: «Τον Μάκη Ψωμιάδη πώς τον λέτε; Δεν τον λέτε "μουστάκια";»
Πατέρας: «Εγώ "Μάκαρο" τον λέω».
Εισαγγελέας: «Τον λέτε κι "αδερφούλη"...».
Πατέρας: «Και τώρα από τη φυλακή να με πάρει, "αδερφούλη" θα τον πώ. Δεν είχα οικειότητα μαζί του μόνο όταν ήμουν στο ποδόσφαιρο, αλλά και πριν και μετά. Ο Ψωμιάδης με πληροφορούσε για όσα γίνονταν στην ποδοσφαιρική πιάτσα, διότι εκείνος τα γνώριζε».
Εισαγγελέας: «Τι σημαίνει η φράση που λέτε "πέθανε ο χοντρός σήμερα";».
Πατέρας: «Εννοώ ότι έχασε. Δεν σημαίνει, όμως, ότι ήταν στημένο».
Εισαγγελέας: «Όταν λέτε το έπαιξε, τι εννοείτε;».
Πατέρας: «Εννοώ ότι χτύπησε το παιχνίδι».
Εισαγγελέας: «Για τα στημένα ματς γενικά τι έχετε να μας πείτε;»
Πατέρας: «Στημένα υπάρχουν και θα υπάρχουν από τους παράγοντες, αλλά και από παίκτες χωρίς να το αντιληφθούν οι παράγοντες, από παράγοντες με διαιτητές κι από διαιτητές μόνοι τους εάν παίζουν στοίχημα».
Εισαγγελέας: «Όταν λέτε "φόβισέ τον λιγάκι", τι εννοείτε;».
Πατέρας: «Σημαίνει ότι γνωρίζω ότι κάτι κακό συμβαίνει και τον προειδοποιώ. Αν γινόταν παρέμβαση σε διαιτητή και δεν το γνώριζε, φταίει ο Πιλάβιος. Εγώ θεώρησα υποχρέωσή μου να ενημερώσω τον (σ.σ. τότε πρόεδρο του Παναθηναϊκού, Δημήτρη) Γόντικα ότι ο Μάκης με πληροφόρησε ότι ακούγονται κουτσομπολιά και ο Παναθηναϊκός στον Βόλο θα χάσει το ματς».
Εισαγγελέας: «Ο "ψηλός Σισέ" ποιος είναι;»
Πατέρας: «Όποιος έκανε την απομαγνητοφώνηση, από βιασύνη έγραψε "ψηλός Σισέ". Ο Πιλάβιος είναι ο "ψηλός", εκεί έπρεπε να μπει τελεία. Για τον Σισέ λέμε άλλα πράγματα».

 
Λοιπόν έχουμε και λέμε. Ο Πατέρας, που είναι εντελώς μπλεγμένος με τα στημένα, σύμφωνα με όσες συνομιλίες έχουν βγει στα ΜΜΕ και που παραδόξως κυκλοφορεί ελεύθερος σήμερα, τι είπε? Κατ’ αρχήν ότι ο Μάκαρος είναι αθώος και δεν έχει καμία εμπλοκή με τα στημένα, είναι καλό παιδί, ένα παιδί της εκκλησίας (εεε συγγνώμη αυτό το είπε το άλλο μπλεγμένο άτομο με την υπόθεση, που κι αυτός είναι παραδόξως εκτός φυλακής και συνεταιράκι του Πατέρα) και διάφορα τέτοια χαριτωμένα και εμετικά.
Συγκεκριμένα αναφέρει στην αρχή της κατάθεσής του.
Απ' ότι ξέρω, ο Μάκης Ψωμιάδης δεν απείλησε κανέναν στο χώρο του ποδοσφαίρου. Είναι από τους λίγους που τα δύο χρόνια που ήμουν στο ποδόσφαιρο, δεν μου μίλησε ποτέ για στημένα ή για το στοίχημα.
Η παραπάνω εναρκτήρια δήλωση της κατάθεσής του αυτοαναιρείται στην συνέχεια της κατάθεσής του όταν δηλώνει ότι Για τον αγώνα Ολυμπιακός Βόλου - Παναθηναϊκό το Μάιο του 2011 που υπάρχει στη δικογραφία ότι είπε ο Ψωμιάδης στον Πατέρα "Στο Βόλο πάνε να σε στήσουν" και αυτός φέρεται να είπε "Πήγαινε στον Πιλάβιο και φόβησε τον άρα και για στημένα του μίλησε ο Μάκαρος και ο Πατέρας έχει άμεση εμπλοκή στο κύκλωμα όταν πιέζει για το συμφέρον της ομάδας του τον πρόεδρο της ΕΠΟ.
 
Για το πέσιμο στον Πιλάβιο (ή αλλιώς ψηλό Σισέ, ή απλά ψηλό) έδωσε την παρακάτω εκπληκτική ερμηνεία, αντάξια ενός αγαλματιδίου όσκαρ.
Εισαγγελέας έδρας: «Γιατί λέτε για τον Πιλάβιο "φόβησέ τον" και όχι "προειδοποίησέ τον";»
Πατέρας: «Ο Πιλάβιος ζούσε υπό καθεστώς φόβου. Γι' αυτό άλλωστε έχει πει ότι έφυγε από την ΕΠΟ. Το είπε αυτό επειδή ήταν φοβισμένος, άρα ήταν κι ευάλωτος να τον επηρεάσουν και είπα στον Μάκη 'φόβισέ τον'.
 Άλλα ντάλα της Παρασκευής το γάλα... 
 
Για τον Δαλούκα είπς  ότι μιλώντας σαν πρόεδρος της superleague (!!!!!!!) ενημέρωσε, απείλησε ή όπως τέλος  πάντων το αντιλαμβάνεται ο καθένας μας του είπε μετά το τέλος του αγώνα ΑΡΗΣ – ΠΟΑ, στο οποίο η ομάδα του είχε μόλις νικήσει με ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ πέναλτι τα παρακάτω.
Για τον αγώνα Αρη - Παναθηναϊκού: «Ο Δαλούκας στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξε 70%-30% υπέρ της έδρας, δεν του έκατσε, όμως, Μετά τον αγώνα του είπα ότι είναι απαράδεκτος, μιλώντας ως πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας και ο ίδιος μου είπε ότι τον απειλούσαν. Το πέναλτι πάντως δεν ήταν αμφισβητούμενο. Μετά τον αγώνα κόπηκε από τους πίνακες και ο ίδιος παραιτήθηκε για λόγους ευθιξίας.»
Ναι σωστά έχεις δίκιο μπουγαδιάρα μου εσύ, το πέναλτι δεν ήταν αμφισβητούμενο, ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ήταν. Επίσης είναι πέρα για πέρα παναθηναϊκά αληθινό ότι ο Δαλούκας έπαιξε 70/30 τον Άρη στο δεύτερο ημίχρονο. Είστε για γέλια και έχετε τσακωθεί με την αλήθεια από την ημερομηνία ίδρυσής σας.
Αλήθεια τι θα γινόταν αν ο Μώραλης σε έναν επόμενο αγώνα της ομάδας μας πει τα παραπάνω πράγματα για τον διαιτητή του αγώνα? Θα έχουμε θέμα να συζητάμε για τους επόμενους 3 μήνες, τα βαζελογαυράκια θα ντρέπονται και άλλα τέτοια γραφικά? Επιπλέον έχει απόλυτο δίκιο, ο Δαλούκας δεν παραιτήθηκε γιατί του την έπεσαν στο σπίτι του και στο αυτοκίνητό του, παραιτήθηκε από ευθιξία... Γεελααάει ο κοοόσμος (σε ρυθμούς Εεερνέστο Βαλβεεέρδε).
 
Τέλος μια απορία έχω. Τι εννοεί ο ποιητής με την φράση  Για τον Σισέ λέμε άλλα πράγματα? Τι λένε δηλαδή για τον Σισέ που δεν τα ξέρουμε? Μήπως για τις προτιμήσεις του σε φουστίτσες και τέτοια? Αυτά δεν είναι νέο, τα ξέρουμε αλλά από την στιγμή που στην Γαλιδούλα αρέσουν αυτά τα πράγματα τα αλλιώτικα, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Μήπως λένε τις οδηγίες προς τον παίκτη πως θα δημιουργήσουν ένταση στο ντέρμπι στο Καραϊσκάκη? Μήπως αυτές οι οδηγίες ήταν προτροπές – συμβουλές από τον συνομιλητή του και φίλο του, Μάκαρο? Δεν ξέρω αν το παραπάνω είναι υπαρκτό σενάριο, αυτό που ξέρω είναι ότι θα μπορούσε να είναι απολύτως πραγματικό, γνωρίζοντας τον χαρακτήρα των ανδρών και φυσικά παρατηρώντας εκ των υστέρων τις κινήσεις και την συμπεριφόρά του παίκτη ΜΕΤΑ την λήξη του αγώνα στο Καραίσκάκη. Όσο δεν διευκρινίζει ο ίδιος ο Πατέρας το θέμα, ο οποιοσδήποτε μπορεί να μαντεύει ότι θέλει.
 
Μόλις τελειώσει η αγιοποίηση του Μάκαρου απ΄ όλους τους μάρτυρες της δίκης να μας το πούνε να ανάψουμε κανένα κεράκι στην χάρη του. Μέχρι τότε θα κουνάμε απλά το κεφάλι μας από την σιχασιά και την αβάντα σε οτιδήποτε μη Ολυμπιακό. Γιατί αυτό εμάς  μας ενδιαφέρει. Το πώς τα γεγονότα επηρεάζουν την δική μας ομάδα. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού σέρνεται στα δικαστήρια με στοιχεία ανύπαρκτα με την υπόθεση, στοιχεία που όλοι το βλέπουν εκτός από το σύστημα των απέναντι. Αντίθετα ο πρόεδρος του ζέλα, πρόεδρος την ίδια εποχή με την υπόθεση που ασχολούμαστε, είναι έξω, προφανώς κάνοντας αυτό που η φτιασά των λαγών ξέρει καλύτερα από κάθε τι να κάνει. Ψέματα και ρουφιανιλίκι. Γι΄ αυτό και σήμερα είναι αναγκαίο περισσότερο από ποτέ ο τίτλος και η προσπάθεια του συγκεκριμένου μας σιτε, αλλά και γενικότερα όλων των Ολυμπιακών.
 
Reds Against The Machine
 
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.

Σχόλια

Εικόνα savvas gridlock

Όλη η ποδοσφαιρική Ελλάδα, με τα βαζελογαυράκια πρώτα και καλύτερα, θυμάται σήμερα το ''έγκλημα κατά της Ελλάδας'' του Βαγγέλαρου, για να ειρωνευτούν τον πρόεδρό μας. Το ΓΕΛΟΙΩΔΕΣΤΕΡΟ ΠΕΝΑΛΤΥ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ του ηλεκτρο-Χαβίτο, ελάχιστοι το θυμούνται, πλην Αρειανών ίσως. Σιγά σιγά θα πάει περίπατο αυτή η φάση στις μνήμες των περισσοτέρων. Πες πες, θα περνάνε αυτά που θέλουν οι λαγοί. Κι έχεις τον ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ τον Πατέρα να σου λέει ακόμη και σήμερα ''δεν ήταν αμφισβητούμενο το πέναλτυ'' και ΚΑΝΕΙΣ, ΟΥΤΕ ΓΑΥΡΟΙ, στέκονται εκεί. Ούτε καν τα ΜΜΕ ''μας'' τα αναδεικνύουν. Η κατάντια μιας μεγάλης, δυστυχώς, μερίδας του κόσμου του Θρύλου δεν έχει προηγούμενο. Αντί να στραβώσουν με τις βρωμιές που ομολογούν οι ίδιοι οι απέναντι, στραβώνουν με εμάς που τους τα λέμε για να ξυπνήσουν. Έχουν φάει τον παπά τον οργανωμένων βάζελων, των ΑΡΔ και του Τουίτη πως ''ο Μαρινάκης κάνει ό,τι θέλει στο ελληνικό ποδόσφαιρο'' και κατά τα άλλα το πρόβλημα είναι αυτός που τους την λέει. Ντροπή ρε πούστηδες, ντροπή...

Εικόνα dono

Πιο γελοίο σπό την βουτιά του καραβούτα μέσα στην Νίκαι με τον Ιωνικό ΔΕΝ είναι. Φυσικά η ιστορία τους έχει να επιδείξει τόσες πολλές περιπτώσεις που η δήλωση Πατέρα είναι φυσιολογική αν είσαι βάζελος. Οι λαγοί θεωρούν αυτές τις περιπτώσεις καραμπινάτα και κραχτά πέναλτι.

Εικόνα V0R4D0R

Εγώ πάλι, θυμάμαι εκείνο του Στεφανόπουλου στο 90φεύγα με τον Πανηλειακό (προπονητής Κυράστας) στο ΟΑΚΑ, που ο Βαζέχα είχε πέσει περίπου έξι μέτρα έξω από την περιοχή και έκανε βαρελάκια μέχρι μέσα. Μπορεί να φώναζε και "αέρα", δεν είμαι σίγουρος. Πιστεύω να μη με απατά η μνήμη μου (αν και είναι πουτανίτσα εσχάτως). Θυμάμαι ακόμη άλλο ένα του Βαζέχα στο ΟΑΚΑ με την Ξάνθη (είχαν σηκωθεί να φύγουν οι Ξανθιώτες και ο Ρίνγκο απειλούσε), όταν έπεσε χωρίς να υπάρχει άλλος παίκτης μέσα στην περιοχή. Αυτό πρέπει να ήταν τη χρονιά της "ομορφιάς του ποδοσφαίρου", με άλλα λόγια τον ήπιαν στο τέλος.

ΥΓ: Κρίμα για την κατάντια της ελληνικής δικαιοσύνης.

Εικόνα dono

Ρε τιτάνιε τύπε ακριβώς αυτήν την φάση είχα κι εγώ στο μυαλό μου. ΧΑΧΑΧΑ

Εικόνα red apple

ΕΙΣΤΕ ΚΙ ΟΙ ΔΥΟ ΤΙΤΑΝΕΣ, επειδή κι εγώ πάντα αυτή τη φάση με τον Βα...πέφτα, σε κείνο το ρημάδι το ματς με τον Πύργο, θυμάμαι!!!

αλλά αυτα είναι ως μη γενόμενα στον αντίπερα κόσμο.

Θα συμφωνήσω όμως με αυτό που έγραψε ο Σάββας, πως το πιο εκνευριστικό και ανυπόφορο είναι το οτι οι δικοί μας οπαδοί έχουν κάνει μια χαψιά την προπαγάνδα των απέναντι και λοιδωρούν, απαξιώνουν και κράζουν τον Θρύλο...

Αυτό δεν αντέχεται όταν έχεις νου, λογική και όραση!

Εικόνα nikos michalopoylos

Το θεμα ειναι φιλε dono οτι τοσα χρονια δεν τους ακουμπαει καμια αρχη κανενας φορεας ουτε καν δημοσιογραφος! Οι περισοτεροι προεδροι τους ολο και καπου εχουν μπλεχτει αλλα παρεμειναν ατσαλακωτοι.Δεν περιμενω τιποτα πια ουτε και πιστευω,αν και το ευχομαι,αυτο που ειπε ο Σαββας νωριτερα για αλεποτρυπα κτλ. Για μενα ισχυει το ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ και ολοι τους!

Εικόνα dono

Καλώς ήρθες στην παρέα μας

Εικόνα dono

Έχεις δίκιο οκ, αλλά όλοι οι Ολυμπιακοί οφείλουμε να αναδεικνύουμε και να τονίζουμε τις λαμογιές τους.
Αν δε, στα τέλη του χρόνου ο τουίτης δεν είναι συνεπής με τους διακανονισμούς που ο ίδιος έχει κάνει με τους απλήρωτους παίκτες τους, τότε θα πέσει κατηγορία-ες από μόνος του. Τότε είναι που θα δούμε την Αλεπότρυπα με σάρκα και οστά.

Εικόνα nikos michalopoylos

Καλως σας βρηκα! Σιγουρα πρεπει να τα λεμε κ ειστε απ τους λιγους που τα λενε τοσο καλα και με στοιχεια! Κανετε απιστευτη δουλεια για οποιον μπορει να καταλαβει βεβαια. Πριν ομως την αλεποτρυπα θα θελα να δω αποστο μωτικη απαντηση απ τους παιχτες μας μεσα στο κοτετσι!Αφου εχει προηγηθει νικη-προκριση στη λισαβωνα. Με κατι τετοια τους φευγει ο κωλος τελειως!

Εικόνα dono

Πέρυσι οι 2 ισοπαλίες που κατάφεραν τους έφερε την αναγκαία ηρεμία γιατί ως γνωστόν το πρωτάθλημα για όλες τις ομάδες αρχίζει και τελειώνει στα δύο παιχνίδια με τον Θρύλο. Υπό αυτό το πρίσμα έχεις απόλυτο δίκιο, το παιχνίδι με την Μπενφίκα δεν το βάζω στην εξίσωση γιατί είναι εντελώς διαφορετικό.
Με νίκη στο κοτέτσι διαλύονται στην κυριολεξία και σταματά και οι δική μας ανεξήγητη εσωτερική γκρίνια

Εικόνα nikos michalopoylos

Το παιχνιδι με τη μπενφικα εννοειται πως δεν εχει καμια σχεση,το ανεφερα ομως επειδη οποιοδηποτε θετικο αποτελεσμα εχουμε στην ευρωπη τους ενοχλει και τους ποναει αφανταστα σε σχεση με την καραμελα που πιπιλανε χρονια τωρα,η οποια βεβαια εχει λιωσει πια,περι πρεσβεων,ευρωπαικων πορειων κτλ